‘James zet uitspraak over topcompetitie kracht bij met verrassende deal’

Woensdag, 26 augustus 2020 om 09:26Rian Rosendaal • Laatste update: 09:27

Het lijkt erop dat Everton de beste papieren heeft om James Rodríguez over te nemen van Real Madrid. Onder meer The Telegraph en Marca melden dat de aanvallende middenvelder uit Colombia vanwege de aanwezigheid van Carlo Ancelotti als manager naar the Toffees wil vertrekken. James en Ancelotti hebben een gezamenlijk verleden bij Bayern München en Real en de onderlinge band lijkt nog steeds hecht te zijn. Met de deal zou een bedrag van tussen de 25 en 30 miljoen euro zijn gemoeid.

Volgens berichtgeving in de Engelse media zou er reeds zijn gesproken tussen Everton, waar Marcel Brands als Director of Football werkzaam is, en James over een transfer. De geruchten over een naderend vertrek van de spelmaker bij Real zijn niet nieuw. Hij wil ondanks een tot 2021 lopend contract vertrekken bij de Koninklijke, voornamelijk omdat hij onder trainer Zinédine Zidane maar sporadisch aan spelen toekomt. James is ook al gelinkt aan Arsenal en Manchester United, al lijkt Everton voorlopig in poleposition te liggen.

Ambitieuze James wijst ‘topcompetitie’ aan: ‘Daarheen gaan zou mooi zijn’

Verschillende buitenlandse media melden de volgende club van James Rodríguez.Lees artikel

Ancelotti probeerde vorig jaar al om de samenwerking met James nieuw leven in te blazen. De Italiaanse coach was destijds nog verbonden aan Napoli. De clubleiding van Real wenste echter niet mee te werken aan een tussentijds vertrek van de 29-jarige middenvelder. "Ik mocht helaas niet vertrekken van de club, ook al had Zidane zijn basisteam al staan", zo zei James vorige week tegen de Mexicaanse journalist Daniel Habif in de podcast Realeza del Fútbol Latino.

James ging in dat onderhoud ook nader in op zijn toekomst op clubniveau. "Ik heb al in een aantal sterke competities gespeeld, alleen de Serie A en Premier League ontbreken nog in dat rijtje", zo zei de bankzitter van Real. "We zullen zien waar ik terechtkom of welke club mij daadwerkelijk wil hebben." Om er gelijk aan toe te voegen: "Naar Engeland gaan zou mooi zijn, dat is echt een topcompetitie."


Poll

Maakt James Rodríguez een goede keuze met Everton?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

35 reacties (laatste reactie door hangover96)

Zou leuk zijn als James weer ergens de man kan zijn. Wel benieuwd hoe Everton dan gaat spelen. Dacht dat ze afgelopen zijn 442 op een lijn speelde en dat wordt lastig met James. Als dit gebeurt is Everton wel lekker bezig met James en Allan als (mogelijke) aankopen!

26 augustus 2020 om 09:37

Je kan ook 4-4-2 net een ruit spelen natuurlijk met James meer naar voren. Zou leuk zijn als ie zijn carrière weer wat glans kan geven daar.

26 augustus 2020 om 09:50

Ja leuk dat spelers als James en Allan naar Everton komen. Premier League wordt steeds meer een competitie waar elke club zo ontzettend veel geld heeft dat je echt kampioen moet worden met goed beleid. Terwijl in de meeste competities het verschil tussen de topclub (PSG, Ajax, Bayern, Juventus) en de rest financieel nog nooit zo groot is geweest. Als zelfs Everton topspelers gaat halen dan kan ik niet wachten op het volgende Premier League seizoen.

26 augustus 2020 om 10:12

Devrij / Kijk hoe prachtig Chelsea heeft ingekocht, ik ben de dagen aan het aftellen naar het nieuwe seizoen! Engeland is gewoon excited om te volgen omdat zij die bedragen daar kunnen neertellen, keerzijde is wel dat clubs in Spanje en Italie lastig bij kunnen blijven.

26 augustus 2020 om 10:48

Voordeel van de smalle top in Spanje en Italie is dat topclubs vrijwel gegarandeerd zijn van CL voetbal, als PL club kan je makkelijker buiten de boot vallen. Verder is het seizoen ook minder zwaar, wat zich weer uitbetaald in betere Europese prestaties. Ik denk niet dat je erg veel medelijden met Juventus, Bayern, PSG of Barcelona moet hebben.

26 augustus 2020 om 09:58

Op papier erg leuk, maar dit is exemplarisch voor het slechte beleid van Everton. Een speler aanschaffen die uit beeld is bij een topclub en het levert ze zo weinig. In de afgelopen vijf jaar heeft deze club meer dan 550 miljoen uitgegeven aan nieuwe spelers, maar er staat geen top selectie en ze hebben er niks bijzonders mee bereikt.

26 augustus 2020 om 13:07

Inderdaad, dit is weer zo’n typische Everton transfer. Die jongen heeft al 2 seizoenen geen fatsoenlijk wedstrijd gespeeld en gaat een godsvermogen kosten aan loon. Het lijkt erop dat Brands niet de moeite neemt om eens doelgericht te scouten en ipv liever afdankertjes van grote clubs koopt, die dan nog eens kwalitatief weinig bijbrengen aan Everton.

26 augustus 2020 om 13:17

De echte toppers gaat toch niet bij Everton spelen. Dan is dit een beetje de vijver waar ze in moeten vissen. Als je een speler als James kunt krijgen en je krijgt hem aan de praat dan heb je een goudvink in huis.

26 augustus 2020 om 13:23

Ja exact - of om het anders te stellen: bij wat voor club moet James dan gaan spelen? Hoger dan Everton? Lager dan Everton?

26 augustus 2020 om 14:53

Je kan spelers halen die een stapje terug doen of je kan talenten halen die de potentie hebben om een stap omhoog te doen. Kijk naar Leipzig, dat is een perfect voorbeeld van een sterk beleid. Als Salzburg en Leipzig spelers als Keita, Mane, Werner en nog veel meer kunnen aantrekken dan moet Everton dat toch ook kunnen?

26 augustus 2020 om 15:55

Adrian, Dat zou je zeggen maar Everton heeft wat dat betreft toch minder te bieden dan die twee clubs. De Red Bull clubs zijn over het algemeen toch wel goed voor Europees voetbal en vaak zelfs Champions League. Dat kan Everton niet bieden. Ook spelen ze veelal in de hoogste regionen van hun competitie. Wel denk ik dat Everton daar een beter salaris tegenover kan zetten ten opzichte van Salzburg maar Leipzig betaald haar spelers gelijkwaardig of zelfs beter.

Goede oplossing voor alle partijen. James is nog steeds een goeie speler, mits hij goed gebruikt wordt en veel vrijheid binnen het team krijgt. Bij Real was die mogelijkheid er niet en waren er andere spelers die belangrijker waren. Voor Everton een topspeler en hij werkt goed met Ancelotti. Goed om salaris te schrappen en nog redelijke transfersom voor Real!

26 augustus 2020 om 10:10

Zizou / Inderdaad, wij spelen niet met een traditionele nummer 10. Ergens hoop ik ook dat Isco verkocht wordt maar dat zal wat lastiger worden.

26 augustus 2020 om 14:20

Ik zou hem nog liever naar arsenal zien komen, die spelen wel eens met een nr 10 en ik denk dat die onder arteta ook weer zijn topvorm kan hervinden.

Raar feitje: James Rodriguez wordt de laatste dagen ook in verband gebracht met een tijdelijke overstap naar Galatasaray door Nico Schiro en andere toonaangevende Colombiaanse sportzenders. Het blijft naturlijk een utopie, maar het is toch leuk dat zo een speler nog steeds in verband wordt gebracht met je club.on: De beste oplossing, lijkt mij. James zal steevast basis spelen in een topcompetitie, Real zal nog wat verdienen aan een bankspeler in deze corona-tijd, en Everton krijgt een absolute topspeler in de selectie. Win-Win-Win.

26 augustus 2020 om 12:37

Er is altijd wel een Europese subtopper dat bereid is om €20m neer te leggen voor zo een sierlijke voetballer. Dat is nog altijd €18.5m meer dan dat wij er voor kunnen besteden.

26 augustus 2020 om 14:36

Ik denk momenteel dat wij echt waar geen enkele euro kunnen uitgeven aan een transfersom. Misschien dat we nog eventueel een huursom kunnen overmaken van een miljoen ofzo, maar that's it. Waar is Cem Uzan als je hem nodig hebt he?

27 augustus 2020 om 08:50

Ik wil een gezonde club. Zou toch mooi zijn dat wij over 5 jaar transfers van €30m kunnen maken, met eigen vermogen ? In plaats van elke keer lenen.

Wat is die Brands toch een slechte TD zeg. Altijd maar weer afdankertjes van de topclubs kopen. Waarom scout hij niet gewoon in Zuid- Amerika? Met het budget dat hij tot zijn beschikking heeft, moet hij toch probleemloos enkele toppers van dat continent kunnen halen. Momenteel vind ik Digne de enige goede aankoop die hij heeft gedaan. Mina, Iwobi, Gomes, Keane kunnen het nog maken, maar daar is toch veel te veel geld voor betaald. Nu hebben natuurlijk de voorgangers van Brfands er ook een enorme puinhoop van gemaakt, maar het lijkt wel alsof Everton vervloekt is.

26 augustus 2020 om 10:17

Het beleid van Everton is triest, maar ik durf het niet allemaal af te schuiven op Brands. Ik heb sterk het gevoel dat de eigenaar heel graag grote namen hebben staan. Everton zou een springplank moeten zijn, maar dat lijken ze zelf niet te bevatten of te willen.

26 augustus 2020 om 10:45

@adrian en bij psv, aan wie lag het dat Brandt vooral aanvallend ingestelde spelers wildw kopen ipv goede verdedigers?

26 augustus 2020 om 14:45

Daar kan ik door gebrek aan kennis weinig over zeggen. Ik weet niet meer wie er zijn aangetrokken tijdens zijn periode bij PSV.

Ik vind dit helemaal niet verrassend en vind het juist een prachtige club voor James! Lekker terug bij de coach die je ook naar Real Madrid haalde. Ik hoop dat de clubs eruit komen. Het spijt me James, dat we je vorig jaar niet lieten gaan (om welke reden dan ook). Ik hoop dat je het plezier weer terug gaat vinden. Je bent altijd een top professional geweest maar op het einde werd het je toch iets te zwaar. Het ga je goed vriend. Gefeliciteerd Everton fans, deze meneer kan veel bijdragen

James heeft een aantal prachtige jaren gehad bij ons, maar is al een tijdje op een zijspoor beland sinds we zonder echte 10 spelen, zoals zoveel clubs. Ik hoop van harte dat James ergens het plezier in het voetbal terug kan vinden, voor ons is het altijd een fijne speler geweest die nooit heeft geklaagd.

Ik hoop vooral op Allan, sinds het vertrek van Gueye heeft Everton het zeer lastig gehad om een sterk middenveld neer te zetten. Als deze James ook nog gaat komen en eventueel Doucouré, dan is het de vraag wat er met Siggy gaat gebeuren. Waarschijnlijk de beste middenvelder die er nu is in de ploeg, maar heeft nooit echt diezelfde vorm kunnen tonen van bij Swansea en met James erbij gaat hij niet diezelfde aanvallende rol kunnen krijgen wat hij het liefst doet. Ik hoop dat James op die positie alleszins meer gaat kunnen tonen dan Siggy.

26 augustus 2020 om 13:26

Sigurdsson is de beste speler van Everton, die kan naar allerlei clubs lijkt me.

26 augustus 2020 om 14:26

Beste speler? Neen, zeker niet. Richarlison, Digne en Keane zijn bv al een stuk belangrijker. Hij is een degelijke speler voor Everton en is op dit moment noodzakelijk op het middenveld om er diepgang in te krijgen, maar hij maakt het team niet veel beter. Als James en Allan zouden komen gaat hij voor zijn plaats mogen vechten.

26 augustus 2020 om 14:46

Afgelopen jaar was niet zijn beste idd en hij is over een paar weken alweer 31 jaar oud, maar Sigurdsson is wel een klasbak hoor. Ik zie hem wel naar Italie gaan, daar passen oudere spelverdelende middenvelders als hij altijd goed.

Zou mooi zijn! Ancelotti krijgt het beste weer uit James. Alleen jammer dat het op zo’n laag niveau is. Verwacht wel dat hij over 1 of 2 naar nog een laatste keer een stapje naar de top zet na weer even gespeeld en gepresteerd te hebben. Everton zou gouden zaken doen voor 25-30 miljoen, James voelt zich gewild en speelt en Madrid is van dat salaris af en kan weer wat miljoenen in het mbappe spaarvarkentje steken. Iedereen gelukkig

26 augustus 2020 om 16:25

Zou het mooi vinden, en prima bedrag. Vraag me wel af of James niet een luie Ozil gaat worden daar. Je kan in de PL echt niet lui voetbal spelen. Hij zich echt als KdB moeten opstellen. Ook hard willen werken. James is weergaloos maar kan zeker niet luierig gaan doen, zeker in de PL niet.

Prima maar ik wacht gewoon tot het officieel is. Gaat weg, dit dat. Wordt wat moe van al die onzin geruchten, continue. Laat het lekker snel officieel zijn. Ook met Bale hetzelfde. Zien het wel. Betreft James, hij kan beter gewoon gaan. Lekker onder Ancelotti weer plezier beleven.

Hij verdiend toch wel een betere club dan een Everton. Zal waarschijnlijk een goed salaris bieden anders zou ik het echt niet begrijpen.

26 augustus 2020 om 20:17

Weinig clubs met interesse lijkt het. Er hebben zich tot nu toe geen andere clubs gemeld. Tenminste niks gelezen op alle internationale pagina’s of bij de fan pages van real Madrid.

Gun die jongen een mooie transfer naar Everton . Helaas bij ons weinig aan de bak gekomen omdat real zelden met een 10 speelt. Je ziet het ook bij isco. Isco in een vrije rol en als aanvallende middenvelder was vaak smullen bij het Spaanse elftal. Ancelotti is een groot fan van James en wou hem ook al naar napoli halen. Ik hoop voor beide partijen dat het doorgaat. Isco zou ik nog wel bij real willen zien. Hopelijk blijft hij

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4254 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.Barcelona3420
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
AsensioAanvaller161
K. BenzemaAanvaller168
Vinícius JúniorAanvaller152
RodrygoAanvaller110
T. CourtoisKeeper180
E. HazardAanvaller61
M. DíazAanvaller51
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

327 fans
Middenvelder, 29 jaar

In de wandelgangen

Maandag 18 januari
Fenerbahçe wil een poging wagen om Eden Hazard te huren van Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren