‘Messi kent geen twijfels en heeft nieuwe club al uitgekozen’

Woensdag, 26 augustus 2020 om 07:10Tim Siekman • Laatste update: 15:57

Lionel Messi wil Barcelona inruilen voor Manchester City, zo claimt Marcelo Bechler. De Braziliaan staat bekend als de eerste journalist die in 2017 de onverwachte transfer van Neymar naar Paris Saint-Germain aankondigde en verzekerde onlangs ook als eerste dat Messi had besloten Barcelona te verlaten. Andere media melden dat de Engelse grootmacht erg geïnteresseerd is in Messi en dat de Argentijn al veel contact heeft gehad met Josep Guardiola. Het Engelse The Athletic bevestigt de berichtgeving en stelt dat Messi overtuigd is geraakt na gesprekken met Guardiola.

Bechler gaf eerder op basis van 'bronnen binnen Barcelona' al aan dat Messi zich nog nooit zo geïsoleerd had gevoeld binnen de club en dat hij niet te spreken was over de weg die Barcelona is ingeslagen sinds het gedwongen vertrek van Ernesto Valverde. Bechler verzekerde eveneens dat Messi op dit moment niet gelooft dat het bestuur in staat zal zijn om de selectie in een paar weken tijd van nieuw elan te voorzien.

Messi heeft inmiddels een vertrekwens ingediend en Manchester City lijkt de volgende bestemming te worden. Catalunya Ràdio claimde dat Messi en Guardiola in de afgelopen dagen contact hebben gehad over een eventuele overstap. Messi zou in de toekomst prijzen willen blijven winnen en goed voetbal willen blijven spelen en hij ziet een overgang naar the Citizens als een manier om dit voor elkaar te kunnen krijgen. Volgens de Braziliaanse versie van ESPN heeft Messi zelfs gebeld met voormalig ploeggenoot Neymar om hem te vragen zich eveneens aan te sluiten bij de Premier League-club.

Manchester City heeft volgens de berichtgeving deze transferperiode driehonderd miljoen te besteden en zou in dat geval een groot deel van dit bedrag aan één speler moeten spenderen. Messi heeft een clausule in zijn contract staan die het mogelijk maakt om na ieder seizoen eenzijdig een einde te maken aan de samenwerking. De deadline voor deze clausule valt echter op 10 juni. Het kamp-Messi zou van mening zijn dat deze datum vanwege de ontregeling van het seizoen door de coronacrisis dit jaar niet van toepassing is.

Koeman: 'Ik weet niet of ik Messi moet overtuigen te blijven'

AS geeft aan dat Barcelona wel geld wil verdienen aan het vertrek van Messi. Naar verluidt wil Barcelona één euro meer vragen voor de Argentijn dan de 222 miljoen euro die men ontving bij de transfer van Neymar naar PSG in 2017. Volgens de Spaanse krant zijn er weinig mensen binnen Barcelona nog overtuigd dat Messi zijn loopbaan afsluit in het Camp Nou. Barcelona wil naar verluidt voorkomen dat er een rechtszaak komt, waardoor de club wil onderhandelen over een vertrek. Bij een transfersom van 222.000.001 zou Messi dus mogen verkassen.


Poll

Verwacht jij dat Lionel Messi naar Manchester City verkast?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

169 reacties (laatste reactie door speedyafc)

Prachtig nieuws. Ik kan niet wachten hem bij city te zien.Samen met Aguero...Koeman had nooit moeten instappen nu. Die gaat daar geeb een jaar volhouden. Bij volgende verkiezingen staat hij weer op straat. Hoe dom kan je zijn als trainer.City heeft dit jaar geïnvesteerd in de verdediging en en middenvel is goed met Messi er bij zijn ze echt kanshebbers om alles te winnen.

26 augustus 2020 om 07:28

Je weet dat aguero weg is bij city?

26 augustus 2020 om 07:35

Volgens mij speelt Aguero tot 2021 nog bij City.

26 augustus 2020 om 07:35

Heeft nog een contract voor een jaar en niemand heeft hem gekocht, hoe is hij dan weg?

26 augustus 2020 om 07:30

Heer-lijk. En dan voor eens en altijd de monden snoeren dat hij het maar in 1 competitie kan. Maar goed, hij heeft dus nog een contract tot 2021, Barcelona zal hem niet voor minder dan 100 miljoen laten gaan denk ik.

26 augustus 2020 om 07:33

ja ik weet niet of Messi weg mag. Niemand weet wat in de contract staat.
Hij moest de club laten weten voor de competitie afgelopen is... het zou voor 30 juni zijn. Alleen dit jaar ging de competitie door...ik weet of de afspraak bindend. Het zou Barcelona sieren hem gratis te laten gaan en te bedanken.

26 augustus 2020 om 07:34

@Messibazoer, sorry maar bij City terecht komen in een selectie die dan 1,2 miljard heeft gekost vind ik niet bijzonder. Terwijl Guardiola dan met de duurste speler, duurste selectie en duurste trainer misschien een keer halve finale CL kan halen?

26 augustus 2020 om 07:43

D-BefkampHaters beginnen alsvast zich in te dekken. Toen Guardiola van Bayern naar City ging zei men ", Als Guardiola kampioen wordt met City dan is hij top trainer" Hij werd 2x kampioen. En nee hij moet CL winnen. Nu Messi waarschijnlijk daar heen zou gaan...zei men messi durft nergens heen omdat hij zou falen buiten Barcelona..Nu is men excuses aan het zoeken voor het geval hij zou slagen...ja maar City is een top club. Maar Als Ronaldo van Sporting naar aller beste team op dat Moment United gaat en daar slaagt en vervolgens naar grote club in de geschiedenis Real Madrid gaat en daar ook prijzen wint en daarna naar Juve dan mag er wel gezegd worden dat Ronaldo het heeft laten zien maar bij Messi mag er niet gezegd worden dat hij bij City en in een aller beste competitie het heeft laten zien. Hoe hypocriet kan men niet zijn?

26 augustus 2020 om 07:49

"Haters"... jullie kindjes van 12 hebben echt waanideeën zeg.
Sommige oudere leden zijn nu eenmaal wat genuanceerder en vooral realistischer. Zit helemaal geen persoonlijke wrok bij maar desondanks kan je merken dat leden zoals jij nog heel veel moeten leren.

On:Overigens wil ik eerst de daadwerkelijke presentatie van m zien bij City voor ik het echt kan geloven. Het lijkt steeds meer die kant op te gaan maar toch zijn het vooral nog geruchten.

26 augustus 2020 om 07:54

@D-Bergkamp, Hoezo duurste trainer? Simeone van Atletico verdient het meeste, ver uit ook. En omdat City de duurste selectie heeft kan ik het niet mooi vinden dat Messi daar eventueel heen zou gaan?

26 augustus 2020 om 07:58

@Serieuze-man, ik trek nergens vergelijkingen met andere trainers of spelers. Feit is dat Guardiola bij Bayern München gewoon gefaald heeft gezien de prestaties van Heynckes voor en Flick na Guardiola. En bij City met een selectie van een miljard euro had een halve finale CL toch ook wel gemogen? Tenslotte haalde Pellegrini dat ook met De Bruyne, Aguero, Silva etc. Die spelers heeft Guardiola geeneens hoeven kopen... anders had het 1,4 miljard geweest

26 augustus 2020 om 08:00

@MessiBazoer, omtrent salaris Guardiola/Simeone heb je gelijk zo te zien. Die had ik even niet verwacht. Neemt niet weg dat de rest hetzelfde blijft

26 augustus 2020 om 08:06

@D-Bergkamp, Klopt, ik zou het ook mooi vinden om hem bij bijvoorbeeld United te zien, maar die willen/kunnen dat blijkbaar niet betalen. Maar hoe realistisch is het überhaupt als Barcelona 222 miljoen vraagt.

26 augustus 2020 om 08:11

Eens met jou Bergkamp. Messi is natuurlijk een fenomenale speler. maar bij Manchester City spelen met de selectie die zij hebben is natuurlijk geen enorme uitdaging voor het kaliber Messi, qua Premier League dan. Als hij ze de CL bezorgt vind ik het een ander verhaal.

26 augustus 2020 om 08:14

@Cyber: Alleen is serieuze-man, mits zijn leeftijd op z'n profiel klopt, met zijn 38 jaar ouder dan jij en ik. Helaas is dergelijk gedrag niet per se gekoppeld aan leeftijd, er zijn een hoop mensen die nooit genuanceerd over voetbal kunnen praten en die hun clubvoorkeur (of in dit geval voorkeur voor een individu - dat is met name in de Messi vs. Ronaldo discussie) niet kunnen loslaten en daardoor altijd vrij kinderlijk overkomen.

26 augustus 2020 om 08:26

“Haters”.... Man man man man. Iedereen die serieuze kritiek levert (volledig terecht) wordt door 12-jarigen van tegenwoordig weggezet als hater. Het kan niet veel treuriger. Ik moet het nog maar zien of Messi zich in de Premier League redt. Een competitie waar je meteen geslacht wordt als je je mannetje een paar keer laat lopen. Benieuwd of hij dan nog steeds 1,5 kilometer per wedstrijd loopt, of dat hij dan daadwerkelijk arbeid gaat verrichten.

26 augustus 2020 om 08:29

Serieuze man. Barca heeft Messi al bedankt met de honderden miljoenen die hij door Barca heeft verdiend. Het moet andersom Messi moet Barca bedanken en niet gratis proberen te vertrekken. Speel je heel je leven daar, zoveel te danken aan de club en de club ook aan Messi. En dan op zo'n manier vertrekken?

26 augustus 2020 om 09:49

Zou het Messi dan niet sieren dat hij Barcelona nog een bedrag op zou willen leveren? Het is Barcelona die volgens het contract een transfersom kan vragen, niet Messi die transfervrij kan vertrekken.

26 augustus 2020 om 09:50

Het zou Barcelona helemaal niet sieren. Messi heeft niet voor een appel en een ei gespeeld. Geloof mij maar dat er een datum in het contract staat en niet: “we kijken wel even als de competitie klaar is.”

26 augustus 2020 om 10:06

Ook dat serieuze-man eerst aangeeft dat niemand weet wat in “de” contract staat, om vervolgens te beweren dat er in het contract staat dat hij weg mag als hij het voor het einde van de competitie laat weten. Wat een idioterie.

26 augustus 2020 om 12:06

@Srieuze-man jij vindt het geen lachwekkend slechte prestatie dat je met de duurste selectie ter wereld 4 keer op rij niet eens de kwartfinale van de CL doorkomt dan? zelfs niet eens tegen een Olympique Lyon wat alleen maar kan dromen van het uitgavenpatroon van City. Guardiola deed het uitstekend bij Barca maar als je Heynckes opvolgt die met nagenoeg dezelfde selectie als Guardiola de triple pakte en je komt niet verder als de landstitel die bijna elke coach bij Bayern pakt, is dat toch niet zo heel bijzonder? en als je kampioen in de PL wordt met veruit de duurste selectie uit die competitie vind ik dat ook niet bijzonder eerlijk gezegd. dit jaar eindigde City zelfs op 18 punten achterstand van Liverpool wat slechts de helft heeft uitgegeven. in dat kader kan je gewoon stellen dat zijn prestaties na zijn periode bij Barca ronduit teleurstellend zijn geweest

26 augustus 2020 om 14:27

@JapieKrekel: Guardiola is in mijn ogen een goede coach, maar daar blijft het ook bij. Hij had een fantastische periode bij Barcelona, maar zoals je al aangeeft: buiten Barcelona om waren zijn prestaties verre van bijzonder, ondanks dat hij altijd veel geld uitgegeven heeft. Guardiola is een one-trick-pony. Zodra zijn spel niet loopt, heeft hij geen plan B en is zijn team gewoon klaar. Exact de reden dat Bayern dit jaar de CL won en Liverpool de titel / CL vorig jaar: die twee teams kunnen alle facetten van het voetbal uitvoeren. Ze kunnen inzakken en counter, ze kunnen hoog drukken, ze kunnen op balbezit domineren, etc. City kan dit allemaal niet. Die kennen maar een manier van voetballen dankzij Guardiola en vaak als dat niet loopt, betekent het direct puntverlies.

26 augustus 2020 om 19:37

Het is maar afwachten of er een club is die een dikke transfersom wil betalen. Tel erbij op zijn dikke salaris en het is een heel duur verhaal. Eigenlijk kan alleen een Italiaanse club hem halen door de lage belastingen voor buitenlandse voetballers daar.

26 augustus 2020 om 07:31

Aguero stopt na dit seizoen (nu dus) bij City toch? Edit: Nevermind, ik meende me te herinneren dat ik las over 'de vervanger van Kun bij City' in een artikel maar Aguero heeft nog altijd een jaarcontract. Zal dus (vooralsnog) gewoon blijven nog!

26 augustus 2020 om 07:32

Koeman kan komend seizoen alleen maar verrassen. Als Messi, Suarez en waarschijnlijk nog wat basiskrachten zijn vertrokken. Tevens zal er met het vertrek van deze spelers ineens weer veel mogelijk zijn financieel. Om zijn eigen team samen te stellen.

26 augustus 2020 om 07:36

@Lucas1234, zo een 150 miljoen aan salaris en 300 miljoen aan transfergelden. Koop een goede nummer 10, Coutinho links en Griezmann spits. Gewoon titel kandidaat.

26 augustus 2020 om 07:55

@D-Bergkamp, Titel kandidaat zijn ze toch altijd? Daar is het verschil in Spanje gewoon veel te groot voor met de rest.

26 augustus 2020 om 07:56

Fati links, Coutinho op 10 en Dembele op rechts. Griezman in de spits. Frenkie met Puig/Pjanic op het middenveld. Achterin zullen er wel wat aankopen bij moeten.

26 augustus 2020 om 11:24

Goh “kan alleen maar verrassen”. Schmidt kan ook Ihatarren, Malen, Gakpo en die argentijnse spits verkopen. Dan kan hij ook alleen maar verrassen, maar of het goed is voor hem als trainer is nog maar de vraag.

26 augustus 2020 om 11:35

@lierse1997 wat een vergelijk, die spelers die jij noem zijn allemaal jongelingen waar PSV nog jaren op zou kunnen bouwen en die alleen maar beter gaat worden. Barcelona is de afgelopen jaren gedragen door spelers die inmiddels dik de 30 zijn gepasseerd. Het elftal wat tegen Bayern op het veld staat was het oudste Barcelona (gemiddelde leeftijd) ooit in een Europese wedstrijd. Het was onvermijdelijk dat Barcelona moet gaan verjongen en ik hoop voor Koeman dat het verwachtingen patroon daar ook op is ingesteld. De enige keerzijde aan het hele verhaal is dat spelers als Messi, Suarez, Busquets, Pique, etc een gigantisch salaris opstrijken, wat dan weer beschikbaar komt voor de verjonging. Koeman zal dan dus ook echt wel wat te besteden hebben om zijn ploeg te bouwen.

26 augustus 2020 om 12:18

Denk dat Coutinho ook wel klaar is met Barca en tuurlijk hij heeft een contract, maar denk dat Bayern wel een poging gaat doen om hem te behouden in Duitsland.

26 augustus 2020 om 07:35

@Serieuze-man Messi heeft het afgelopen jaar amper geholpen in de verdediging of omschakeling. Iets wat in Spanje juist heel erg nodig is. Met verse krachten en mensen die echt de wil hebben voor Barcelona te spelen kom je denk ik verder.

26 augustus 2020 om 07:53

Messi heeft nooit mee verdedigd.

Dankzij messi stonden zij waar ze nu staan. Zonder messi zouden ze niet eens CL hebben gehaald.
Slechte aankopen en bejaarden team. Messi moest tekens ze op sleep touw nemen

26 augustus 2020 om 08:16

De laatste jaren wel ja, vergeet niet dat de weg omhoog ingeslagen is met Rijkaard en Ronaldinho. Aan de hand van Messi is het sindsdien belachelijk goed gegaan, maar de laatste jaren werden ze misschien gered door Messi, maar was de noodzaak om gered te worden misschien ook wel door Messi. De beste jongen heeft een veel te grote vinger in de pap daar in Catalonië. En het geeft blijk van erg weinig karakter om nu te piepen en weg te willen.

26 augustus 2020 om 07:35

@Serieuze-man Messi heeft het afgelopen jaar amper geholpen in de verdediging of omschakeling. Iets wat in Spanje juist heel erg nodig is. Met verse krachten en mensen die echt de wil hebben voor Barcelona te spelen kom je denk ik verder.

26 augustus 2020 om 07:47

Ik betwijfel of Messi het tempo in de PL nog aan kan. Plus hij zal 10 spelers nodig hebben om het vuile werk op te knappen omdat meneer alleen bij balbezit iets doet

26 augustus 2020 om 07:54

En als hij het laten zien dan ligt het niet aan messi maar aan zijn team genoten toch?
Altijd maar naar excuses zoeken

26 augustus 2020 om 07:57

Als je gewoon een stabiel middenveld hebt kan het prima met Messi. Messi hangend op rechts bij City lijkt me fantastisch, City heeft toch 9 van de 10 keer de bal dus extreem veel verdedigend werk hoeft bijvoorbeeld een Mahrez daar nu ook niet te doen.

26 augustus 2020 om 08:12

Een stabiel middenveld is niet genoeg. Teams in Spanje (op Real Madrid en Atletico na) komen tegen Barcelona amper de middellijn over om de schade te beperken. In Engeland zal dit heel anders zijn. Hier vliegen de backs je om de oren en als 1 iemand zijn taak niet uitvoert zal dit echt door de andere 10 opgeknapt moeten worden, niet alleen door een stabiel middenveld

26 augustus 2020 om 08:27

Hahah de ene na de andere cliché uitspraak vliegt je om de oren hier. City speelt vandaag de dag gewoon dominanter voetbal dan Barca hoor in de competitie. City heeft ook gewoon 65 procent balbezit gemiddeld over het seizoen, creëert de meeste kansen, maakt de meeste goals. Ook hun tegenstander staat vaak grotendeels op de eigen helft, en als Messi rechtsbuiten staat met De Bruyne erachter zal de linksback van de tegenstander helemaal wel 2 keer nadenken of het wel slim is om continu naar voren te vliegen. Sané en Sterling verdedigen evengoed weinig tot niet mee, geen idee waarom dat dan bij Messi ineens een probleem zou zijn?

26 augustus 2020 om 08:48

Hoe krijg je dit uit je strot echt waar. Een Silva die een stuk trager en minder is is daar ook fenomenaal, maar de beste speler allertijden betwijfel of hij het aan kan? Hij denkt 3 stappen sneller dan 99% van de PL speler, en ook bij Barca was hij vaak veel te snel voor zijn teamgenoten, zoveel mensen is echt van gebleken dat ze weinig voetbalverstand hebben met al uitspraken over Messi (en ook over Ronaldo).

26 augustus 2020 om 13:04

@jaco zie aan je commrnt dat je echt geen la liga kijkt. Je bent blijven hangen in 2015. Of messi het tempo aan kan gaan we zien. Maar goed, hij gaat nu niet zijn transfer naar man city stoppen omdat jij zegt dat hij het tempo niet aan kan

26 augustus 2020 om 09:21

Makkelijk achteraf praten als Messi idd weg gaat. Dit had niemand zien aankomen, nu lijkt het miss logisch maar dat was het niet.

26 augustus 2020 om 12:38

@Serieuze-man maar dit is geen gezonde situatie natuurlijk als Messi de opstelling gaat bepalen. dan kan Koeman toch niks veranderen bij Barca? Messi zijn vriendjes worden niet meer opgesteld en hij wil gelijk naar City. dan moet je straks spelers als Suarez, Vidal en Rakitic tot hun 38e in de basis laten staan en dan gaat het nooit beter. Messi houdt de club gegijzeld op deze manier

Nou gaan we hem toch nog in de Britse competitie zien. Can he do it on a rainy night in Stoke?

26 augustus 2020 om 07:35

Die vraag blijft nog even onbeantwoord, aangezien Stoke City in de Championship speelt. Misschien is een jaartje verhuren aan QPR een optie?

26 augustus 2020 om 07:42

FA cup zou nog kunnen

26 augustus 2020 om 08:30

Vul op de plaats van Stoke elk ander willekeurig houterig Engels team in dat voornamelijk speelt op fysiek en gebrek aan kwaliteit compenseert met schoppen. Geen idee of er momenteel een team speelt in de PL dat vergelijkbaar is met dat gruwelijke Stoke van een aantal jaar geleden.

26 augustus 2020 om 09:36

@sniewaar Leeds is een echte vechtploeg en die zijn net gepromoveerd. Voorheen had Burnley ook wel een beetje die reputatie.stoke is een meme geworden, maar over het algemeen is het voetbal in Engeland zo. Hoog tempo en veel intensiteit, maar tegenwoordig hebben veel clubs voetbalkwaliteiten en is het veel minder lange ballen en schoppen.

Dit lijkt me nog steeds een conflict tussen Messi en het bestuur. Schijnt dat vandaag evt. nieuws naar buiten komt dat Bartomeu aftreed. Denk dat Messi dan gewoon blijft. Zoniet zie ik dit misschien nog echt gebeuren.

26 augustus 2020 om 19:39

Het heeft niets met het bestuur te maken. De waarde van Messi als merk daalt als er geen prijzen meer gewonnen worden. Een sensationele transfer naar een andere club die wel kansen heeft om de CL te winnen zal echt belangrijker zijn dan wie er voorzitter is bij Barcelona. Daar zal men eerst puin moeten ruimen voordat men weer meedoet om de grote prijs.

En mensen maar roepen dat Foden de vervanger is van David Silva. Nee het is dus de 33 jarige Messi. Messi is een absolute legende en een van de beste ooit, maar Guardiola moet eens spelers zelf opleiden ipv alles wat los en vast zit te kopen. Zit er al jaren en er breekt amper jeugd door. Terwijl City een prima jeugdopleiding heeft.

26 augustus 2020 om 07:39

Vindt Messi meer passen in de rol dat Bernardo Silva speelt in het middenveld. Denk wel dat Foden dijn kansen gaat krijgen, want denk niet dat ze hem weg willen zien gaan vanwege speeltijd problemen

26 augustus 2020 om 07:43

Hoe vind je dit? City koopt Messi n word vervolgens uitgesloten van Europees voetbal?

26 augustus 2020 om 12:41

Guardiola is idd geen coach die graag met jeugd werkt. dat is iemand die alles wil kopen wat los en vast zit en die heeft geen zin om talenten beter te maken

26 augustus 2020 om 13:46

Nauwelijks? Zeg maar gerust geen. Als je kijkt naar alle topclubs en hoeveel minuten de eigen jeugd heeft vergaard in de competitie Gedurende de periode dat Pep daar zit dan komt City als allerlaatst. Volgens mij geldt die statistiek ook als je kijkt naar alle clubs in de prem, al ben ik van dat laatste niet 100 procent zeker. Als je dan kijkt naar de laatste 3 jaar en hoeveel minuten jongens jonger dan 21 maken dan bengelt City weer onderaan. Dit terwijl foden imo een groter talent is dan de jongens die bij united, Arsenal, Chelsea, barca etc maken

Hoewel het onvermijdelijk is dat Messi ooit weg zou gaan bij Barcelona, had ik toch niet verwacht dat hij voor zijn pensioen al weg zou gaan. Vind het heel gek, het idee van Messi bij een andere club. Zelfde had ik paar jaar geleden toen Ronaldo naar Juve vertrok, alleen speelt Messi zijn hele leven al voor Barcelona. De bal is rond, zullen we maar zeggen.

26 augustus 2020 om 11:32

Maar Messi blijkt ook een kleinzerig en eenkennig klein kind. Messi was (en is nog steeds) de beste. Maar zonder Xavi, Iniesta en Puyol en met de toch wel oud wordende Sergi, Busquets, Pique, Alba en Suarez, is Barcelona niet meer het Barca van weleer. En als Messi dan maar vooral verongelijkt blijft, want dat zijn zijn vriendjes, nou, dan moet hij zijn vriendjes wellicht wat harder aansporen. Messi heeft Barca veel gegeven, maar andersom ook.

Mocht het waar zijn zal het heel raar zijn om deze man in een andere kleur shirt aan het werk te zien. Wel goed voor de mensen die altijd roepen dat hij het buiten La Liga nergens laat zien, die zal vrolijk bij 40 - 50 goals betrokken zijn bij dit City in een seizoen. Wordt wel een aanval om van te smullen zo! Kevin de Bruyne achter Messi, ai ai ai.

Haha, het is die Messi wel een beetje naar zijn hoofd gestegen als ik gesprek zo lees. Messi belt even met Neymar: hey gozer, ik wil naar City, als jij ook effe komt pakken we weer prijzen onder Guardiola en strijken we weer lekker dik salaris op.
Neymar: maar de club ligt onder een vergrootglas leo, financial fairway weet je wel. Leo: kom nou maar en als kylian een beetje Spaans spreekt mag ie ook komen. Dan wordt ik ook gelijk de nieuwe captain want die ginger moet zich wel onderschikkende aan mij, anders kom ik niet. Ohja, ik wil meer verdienen dan hij uiteraard....

Jammer, ik hoopte nog steeds op Messi bij Inter. Inter probeert hem al jaren te paaien..zou toch wat zijn zeg; Messi, Lukaku/Lautaro in de aanval met Eriksen erachter.
City heeft dan wel echt een heerlijk team met Aguero, Sterling en Messi!

Erg jammer, doet toch een beetje af aan zijn geloofwaardigheid. Het is uiteraard zijn goed recht om deze stap te maken, maar na al zijn bewierokingen jegens Barça en al zijn beloftes is het typisch dat hij naar een onsympathieke club als City vertrekt. Wel respect voor hem dat hij het op zijn 33e alsnog wil laten zien in de Premier League, al denk ik in tegenstelling tot de meesten hier niet dat hij deze competitie met twee vingers in de neus kapot speelt.

26 augustus 2020 om 07:51

messi heeft altijd gezegd dat zolang barca bezig is met een project om prijzen te winnen dat ie graag wil blijven. Messi is en blijft een winnaar en het bestuur is gewoon bezig om alles kapot te maken daar. Het ziet er naar uit dat Real gewoon sterker wordt en Europees gaan we niks klaar spelen. Begrijp ik goed dat Messi het mooi vind en dat hij rond kijkt qaar hij wel weer prijzen kan pakken. Voor de rest ja city en psg kunnen hem als enige betalen dus begrijp goed dat dit de enige clubs zijn waar hij terecht kan

Ben benieuwd. Messi weer werken met Pep en hij kent natuurlijk ook het huidige bestuur van City. Eens zien of een nieuwe club en competitie Messi de motivatie en honger geeft om nog op zijn top van zijn kunnen te presteren. Nu kunnen we eindelijk Messi eens zien tegen de slagers en degradatiekandidaten van de PL.

Zou het bijzonder jammer vinden om Messi, met alle respect, bij een club als Manchester City te zien spelen. Zie een grootheid als Messi het liefst bij een klassieke topclub. Moet bij Manchester City toch nog altijd aan Paul Bosvelt denken.

Ik begin er nu steeds meer in te geloven dat het tijdperk Messi/Barca een einde gaat krijgen!Überhaupt met de plannen die Koeman wil toepassen,is het begrijpelijk dat Messi bedankt!Koeman gaat er hopeloos falen!Busquets afschrijven als nieuwe coach zijnde vermindert hij al zijn gratie!

26 augustus 2020 om 12:12

Blijkbaar wil koeman pique behouden maar busquets plaatst hij Op de twijfel lijSt. Dan maak je een blunder naar mijn mening. Ik zie koeman hier alleen maar zichzelf in de voet schieten. Verlaat het nederlands elftal om vervolgens in een team te komen waar de sterspeler niet ziet zitten met hem.

26 augustus 2020 om 12:18

dit toont imo alleen al de macht aan die Messi al jaren lang bij Barca uitoefent. hij maakt het verschil maar houdt ook de club gegijzeld op deze manier. zijn vriendjes moeten blijven worden opgesteld want anders wil Messi weg. hij bepaald dus de opstelling en dat kan niet de bedoeling zijn want je zal ook soms bepaalde spelers moeten door selecteren, of het nou Messi zijn vrienden zijn of niet

26 augustus 2020 om 13:07

Dus volgend seizoen als messi er niet is moet barca beter presteren. Want een club die niet gegijzeld is hoort het beter te doen.

26 augustus 2020 om 14:16

@bf1994 dat zeg ik toch niet? jullie Barca supporters klagen zelf al heel lang dat spelers als Suarez en Rakitic door geselecteerd moeten worden. nu doet Koeman dat en omdat Messi dat dan niet pikt moeten Rakitic en Suarez wel worden blijven opgesteld? dan veranderd er toch nooit iets bij Barca? dan staan Rakitic en Suarez straks op hun 36e nog in de basis als Messi nog een paar jaar door gaat

26 augustus 2020 om 19:41

Koeman is net begonnen, heeft te horen gekregen dat er eerst oude spelers verkocht moeten wordne voordat er geinvesteerd kan worden. Messi wil al een tijdje weg, zijn vader is al veelvuldig in Milan gespot. Alleen is er een probleem met de hoge transfersom en het hoge salaris. Heeft Koeman allemaal niets mee te maken.

Kan me eigenlijk niet voorstellen dat die in Engeland te zien zal zijn. Ten eerste omdat hij geen woord Engels spreekt en of wil spreken. Tenzij de hele selectie natuurlijk Spaans moet gaan leren. Ten 2e het klimaat. Wat het tegenovergestelde is van Zuid Europa. Ten 3e vraag ik me af of Guardiola wel echt op een 33jarige Messi zit te wachten, waar hij dan uiteindelijk alles omheen moet gaan bouwen en die totaal niet meeverdedigd.

26 augustus 2020 om 12:13

Pass the ball is niet zo moeilijk te leren 😂. Engels is een makkelijk taal joh. Hij zal vast snel genoeg leren om zich verstaanbaar te maken

Er word een vies spelletje gespeeld in Barcelona en Koeman is de boeman.. Bartomeu kruipt er gauw tussen uit en heeft zijn ontslag ingediend gister avond. Het werd hem natuurlijk te heet onder de voeten. En vooraf was er al die presidentskandidaat die al zei: 'als ik president wordt dan is Koeman niet langer de trainer.' Nou dat zegt toch ook al genoeg lijkt mij. Koeman mag dus de stront gaan scheppen en de strontkar trekken en dank krijgt dus ook al stront als dank terwijl hij nog aan het echte werk moet beginnen. Ronald is een held in Barcelona en het lijkt wel alsof er een groepje dat af wilt breken en hem tegen alles en iedereen op wilt zetten.

26 augustus 2020 om 07:55

Denk dat Koeman gewoon op de verkeerde moment op de verkeerde locatie is. Snap ook niet waarom Koeman hier nu im gaat stappen? Sinds de 2-8 is het al een grote chaos in Barcelona en wordt er gepraat over Bartomeu die op moet hoepelen en messi dir weg wil. Waarom neem je dat risico dan.

26 augustus 2020 om 08:03

De trein van Koeman had duidelijk vertraging. Die komt echt op een slecht moment aan.

Zou het dan toch? City is natuurlijk een van de weinige die hem kan betalen. Zelfs ik als Madrid fan ga het raar vinden om Messi niet meer in La Liga te zien spelen. Maar een aanval met KDB en Messi.. poh, dat wordt genieten!

Nee, zolang hij serieus zelf niks persoonlijks naar buiten toe heeft gemeld geloof ik er geen ruk van. Uiteraard een sensatie, mocht dit plaatsvinden. Maar ik denk zelf niet dat dit gebeurd. Zo denk ik erover.

Erg goed nieuws voor Barcelona en de doelstellingen die Koeman heeft.

Koeman moet leeftijd naar beneden brengen: Messi is 33 jaar

Koeman moet de boel reorganiseren: het hele elftal is afgesteld op Messi.

Koeman moet salarishuis naar beneden brengen: Messi verdient 130miljoen per jaar

Buiten messi gaan natuurlijk ook andere oudjes vertrekken. Denk aan Suarez, Vidal, Rakitic en wellicht enkele anderen.

Hierdoor komt er en een enorm budget aan salaris vrij en een mooi bedrag aan transfersom (zeker als je messi verkoopt aan Man City) met dit budget kan er natuurlijk flink in de selectie worden geïnvesteerd.

Bij het vertrek liggen er ook kansen voor Griezmann, Dembele, Coutinho en de Jong. Zij zullen beter kunnen gaan voetballen als Messi weg is. Zij zullen het team moeten gaan leiden. Dit zou natuurlijk ook erg prettig zijn voor Bartemeo aangezien deze dure sterren niet optimaal gerendeerd hebben de laatste jaren.

Al met al lijkt het een enorme aderlating, maar na een stroeve start verwacht ik een uitstekend elftal. Dit omdat de bovengenoemde sterren uitermate goed waren voor hun tijd bij Barcelona.

26 augustus 2020 om 08:57

Ja het kan goed uitpakken want Messi bepaald nu alles. Elke mislukte coach is omdat hij en zijn vriendjes veto’s uitspreken en er dus geen andere oplossing is. Messi maakt de fout van zijn leven en Koeman speelt dit gewoon erg sterk. Nu goed onderhandelen en spelers overtuigen dan kan dat nieuwe project een heel groot succes worden.

Messi naar City... allemaal leuk... maar Bernardo Silva was afgelopen jaar samen met De Bruyne de beste spelers van City... gaan die meteen banken dan? Denk echt dat het tempo en de power van de PL weleens kan gaan tegenvallen een heel seizoen lang voor onze argentijnse vriend

Barcelona en Messi zouden een gentlemen agreement hebben dat Messi transfervrij mag vertrekken. Dat Barca nu zoveel geld vraagt is niet chique. Hij heeft de club zoveel gebracht, het minste wat barca kan doen is meewerken aan een transfer

26 augustus 2020 om 13:10

Datum van die agreement is verstreken. Barca staat in zijn recht

Ik ben wel reuze benieuwd hoe Messi met de intensiteit van de PL om gaat. Staat nou niet bekend om zijn loopvermogen of het brengen van strijd. Scheelt wel dat City vooral domineert en dit minder nodig is, maar een rainy day in Stoke is wel even een cultuurschokje denk ik. Iedereen zal al klaarzitten met de meetlat of hij het ook in de PL kan laten zien.

Goede zaak lijkt me, het is duidelijk dat de oude rotten bij Barcelona weg moeten om een nieuw team samen te stellen. Helaas is de beste voetballer vd wereld 1 van die oude rotten, dat maakt het zeer lastig. Maar Koeman had hem er echt wel bij gewild , alleen zal ie hier niet heel rouwig om zijn.
Hopelijk gaat Ronald verrassen met een nieuw, swingend Barcelona!

26 augustus 2020 om 12:57

Niet rouwig? Zijn kans kwijtraken om te werken met misschien de beste allertijden? Ronald speelt niet swingend maar zeer behoudend.. Het vertrek van Messi kan nooit goed zijn voor barca, mensen kunnen claimen dat voor langer termijn is dit een zege is.. maar Barca gaat geen 4 jaar krijgen voor reorganisatie want andere clubs bouwen gewoon keihard door. De vergelijking met Ac Milan en Man Utd is logisch want een Topclub kan snel in paniek wegglijden en niet optijd grip herpakken. Jaa Messi loopt anderhalve km per game, en nog is die de beste ter wereld! De pure angst die Messi inboezemt is van onschatbare waarde. De tegenstanders van barca zullen niet meer met knikkende knietjes opkomen

Blijft zo dat Koeman denkt dat hij zo oliedom als Van Gaal kan blijven doen bij top clubs. Je stempel drukken door de gevestigde orde even te laten weten wie je bent en zo snel mogelijk er uit stuurt. Hij staat nu nog bekend als kuifje maar als er geen resultaten komen en als het fc oranje wordt wordt het een fiasco en hopelijk wordt zijn opvolger bij oranje dan kampioen op ek haha. Hij verpeste Valencia ook toen hij er trainer was en met Ajax had hij puur geluk met pareltjes als Van der Vaart, Sneijder , Van der Meyde, Ibrahimovic.ik vind zijn manier om met gestrekt been in te komen, gewoon weg lomp en dom. Succes met Frenkie op het middenveld

Als het aan mij ligt, mogen ze van mij zo snel mogelijk weg. Vidal en Suarez eventjes hun Messi steunen, vind het gewoon kinderachtig gedrag. Vidal heeft nog nooit wat gepresteerd bij Barca. Suarez moet gewoon vervangen worden en Messi wilt niet meer? Weg ermee en lekker opnieuw beginnen.

Ik vind het ook voor Barca een goede zaak dat Messi vertrekt. Hoe goed hij ook is, niemand kan groter zijn dan de club, ook Messi niet al vindt hij dat wel de afgelopen jaren, logisch met wat hij heeft bereikt. Maar alles heeft een houdbaarheidsdatum en de relatie van Barca met Messi ook. Nu is het van de grond af een volledig nieuwe ploeg opbouwen waarbij ze niet meer afhankelijk moeten zijn van één speler.

Ik denk dat Koeman hem er graag bij had gehouden, maar ik geloofde er al niets van dat hij een nieuwe ploeg zou gaan bouwen rondom een 33-jarige man die nog een contract had van 1 seizoen, en waarvan je weet dat hij nog een keer elders wil spelen. En zo goed als hij ook was....... de topjaren zijn er af....koeman kon alleen niet zeggen dat Messi weg moest, want dat zou zijn doodvonnis zijn geweest. Nu is Messi de persoon die vertrekt, en zal Barcelona een vergoeding voor hem willen zien. Dat geld kan dan geïnvesteerd worden in nieuwe spelers. Dan heb ik het nog niet over het salaris wat ze gaan besparen. Het is goed dat een deel van die vaste kliek gaat vertrekken. Die zijn te lang de baas geweest. Kunnen ze niets aan doen, de club heeft ze zelf die status en ruimte gegeven. Maar dat stopt nu denk ik. Messi, Suarez, Vidal en Rakitic sowieso weg. De rest moet zich aanpassen. En vergeet niet wat er allemaal nog aan topspelers rondloopt daar. En misschien krijgt Koeman die Coutinho wel aan de praat.... Ik vind het wel erg interessant worden.

26 augustus 2020 om 09:41

Ik vind Messi wel een drama queen hoor. Als hij eerlijk is weet hij dat er dingen moeten veranderen om barcelona gezond te maken. Nu hij op zijn werkhouding is aangesproken en zijn vriendje (vanuit een zakelijk oogpunt) weg moet bij de club heeft messi geen zin meer. Zelfs als hij de belangrijkste pijler van het project blijft En erger nog: hij blaast alles op.
Heb eerder het idee dat hij graag een zinkend schip verlaat en barcelona niet eens een tranfersom gunt. Ik vind het geen voorbeeld van een proffessionele omgang naar de club die altijd alles voor gedaan heeft.

26 augustus 2020 om 10:27

Je bedoelt een professionele omgang naar een bestuur dat de club aan het afbreken is? Messi houdt zeker wel van Barcelona, maar niet van het huidige bestuur. En geen transfersom gunnen klopt niet, maar het zou schandalig zijn als Barcelona 222 miljoen gaat vragen voor een 33-jarige. Messi heeft zoveel voor Barca betekent, dat ze eigenlijk nu niet een transfer moeten gaan dwarszitten

26 augustus 2020 om 10:59

Dat het voetbalgeheugen doorgaans niet veel voorstelt weten we, maar dat het zo treurig is gesteld, is toch weer spijtig. Je beseft je toch wel dat Messi enkele maanden geleden al heeft aangegeven dat er zaken moeten veranderen bij Barça, mocht het willen meevechten om de grote prijzen? En de club die alles gedaan heeft? Je hebt het over hetzelfde bestuur dat eerst met de komst van Neymar hem al wilde verwijderen, dat gesprekken tussen die twee (bestuur en Messi) gelekt heeft naar de pers, het bestuur dat verantwoordelijk is voor Barçagate (dat was zelfs dit seizoen, vriend!), het bestuur dat via de pers gecommuniceerd heeft dat spelers mogen verdwijnen. Dat is het bestuur waarvan je beweert dat altijd alles voor hem gedaan heeft?

26 augustus 2020 om 11:46

Messi komt eerder over als iemand die altijd maar gepamperd is en nu liever de handdoek in de ring gooit dan te accepteren dat ook hij aangesproken kan worden en in het teambelang zich moet opstellen Als Messi het daadwerkelijk zo slecht naar zijn zin had, had hij allang voor einde seizoen ingezet op een transfer? Beetje oppertunistisch imo.Er zal vast het e.e.a. voorgevallen zijn met het bestuur, ik weet er vast te weinig van, maar een club is toch groter dan alleen het bestuur. Van de materiaal man tot de fysio. Alles binnen deze club heeft altijd alleen maar om messi gedraaid. Als het waar is dat hij transfervrij wil vertrekken, zegt het mij iets over zijn karakter en rancune. Dan kun je niet verder kijken dan alleen maar je eigen belang en eigen gelijk willen halen naar het bestuur.

Dat contract kent niemand exact. En dan nog zijn bepaalde dingen daarin voor interpretatie vatbaar. Een stevige transfer zou langs de kant van de club bekeken de pijn wel wat verzachten. Alleen vraag ik mij af welke club dat loon gaat kunnen betalen, inclusief die transfersom. Die 222 miljoen is een vraagprijs, ik denk om tot 150 uit te komen.
En in het ene land zijn de loonslasten ook anders dan in het andere.
Hij is bij elke club wel een meerwaarde, maar city heeft nu toch vooral nood aan 2 heel goede verdedigers ipv zoveel geld uit te geven aan Messi.

De helft van dat bedrag vind ik realistischer en nadert de waarde van de transfer van Ronaldo op ongeveer dezelfde leeftijd. 70 miljoen afschrijven per jaar is wel erg gortig.

Ik zie dit wel zitten. Bij City wordt hij omringd door spelers met veel loopvermogen die voor hem het vuile werk kunnen opknappen, iets wat bij Barcelona niet meer gebeurde. Hopelijk kan hij het in de PL ook laten zien om zijn criticasters de mond te snoeren

Hm....ergens denk ik nog steeds dat Messi hierdoor wil zorgen dat Bartomeu opstapt om toch in Barcelona te blijven. Als hij weggaat lijkt City mij niet de beste keuze. Ik snap dat Messi positieve herinneringen heeft aan zijn eerdere periode bij Guardiola en graag nog een keer de CL wil winnen. We hebben alleen wel kunnen zien dat Guardiola zich vaak in de voet schiet in de latere fases van de CL met rare opstellingen en tactieken (zie recent de wedstrijd tegen Lyon). Verder is het tempo in de PL enorm hoog en weten we allemaal dat Messi niet meer de jongste is en tegenwoordig minder rent om beslissend te kunnen zijn. Ik weet niet of dat zal werken in de PL en vermoed dat ook de Britse pers erg kritisch zal zijn na de beginperiode (misschien maakt dat Messi verder niet uit hoor). De Serie A lijkt me een geschiktere competitie voor hem omdat het tempo daar lager ligt (en het zou mogelijke een nieuwe strijd met Cristiano betekenen, ook leuk). Er is in de Serie A alleen geen ploeg die ik in de komende 2-3 jaar de Cl zie winnen, wat voor Messi volgens mij wel een belangrijke factor is....misschien dan toch maar naar Psg?

Ik heb het gevoel dat Koeman de Solari of Kovac van FC Barcelona gaat worden. Hij wil extreem doorselecteren, uiteindelijk is dat voor Barcelona het best maar voor de baan van Koeman niet zo. Ik zie het wel gebeuren dat hij de trainer is die talenten de kans geeft maar ontslagen wordt omdat die talenten er nog niet direct staan. Voor zijn opvolger zou dat ideaal zijn, die kan dan minder radicaal talenten de kans geven maar heeft wel talenten die al enige ervaring hebben. Ik hoop echt dat ik ongelijk heb maar als je nu al ziet welke bepalende spelers zich uiten in de media dan kan het weleens een heel lastig verhaal worden. Hij zou niet de eerste trainer zijn die wil doorselecteren en eruit gewerkt wordt door ervaren kern van een selectie.

Ik vind het goed als Messi vertrekt bij Barça. Begrijp me niet verkeerd, hij is een fenomeen, absolute top en een van de beste ooit. Maar er is een nieuw tijdperk aangebroken. Als Barca voor Messi als actief speler 33!) 250 miljoen kan krijgen en hij is de laatste jaren intern als speler beleidsbepaler, zou ik hem chique de „kans geven“ zich in Manchester te bewijzen. Hooguit 1/2 jaar, dan is het net zoals met Ronaldo klaar.

Je bespaard als Barça zijnde salaris. Ik zou daarvoor Mbappé oppikken en Lautaro Martinez halen. Dan heb je een goed duo voorin.

Messi ruilen met Gabriel Jesus & Eric Garcia, denk dat beide teams daar mee kunnen leven. Barcelona laat zijn goede kant zien door niet te moeilijk te doen bij het vertrek van hun beste speler aller tijden en krijgt er 2 spelers bij die ze goed kunnen gebruiken. En Manchester City raakt 2 vervangbare spelers kwijt in ruil voor Messi. En dan zal Guardiola Messi wel weer als valse nr 9 gaan gebruiken in de grotere wedstrijden en in kleinere wedstrijden Messi om Aguero heen laten spelen. Dat kan alleen maar genieten worden !

Ederson
Walker
Aankoop
Laporte
Ake/Mendy
De Bruyne
Rodri
Foden
Mahrez
Messi
Sterling

Ik ben benieuwd, ergens zou ik Messi toch ook graag in de PL willen zien. Wellicht de juiste stap voor Messi en Barcelona beiden!

Koeman autoritair, eentonig en ingesteld als een verdediger. Natuurlijk had hij Suares persoonlijk moeten spreken maar eerder Messi moeten spreken. Heeft Koeman dan helemaal geen gevowlvoor onderlinge relaties. Messi is een halfgod in Barcelona en mensen iver de hele wereld gaan speciaal naar Baca voor hem. Niet voor het team maar voor Messi. Lomp zelfoverschattend gedrag van Koeman. Denk ook dathijnietin de gaten heeft welke inpact zijn handelen had. Hij wilde hard ingrijpen maar vergeet het gevoel. Hij zal nu altijd herinnerd worden als diegene die de beste voetballer die ooit bestaan heeft weg heeft gejaagd. Dit noem ik zelfvernietigend gedrag.

223 miljoen ? Sorry maar dan zie ik idd alleen city zo gek omdat eventueel te betalen voor een 30+. Had hem liever bij een juve gezien. Samen met Ronaldo in 1 team strijden om de c.l maar voor 223 miljoen zullen de meeste clubs afhaken vooral in deze Corona Crisis

Vertrek is onvermijdelijk. Maar 'gratis' weglopen is ondenkbaar. Dat zou Barca met alle mega financiele problemen heel ver achteruit werpen. Even los van het falen van Bartomeu, je wil toch ook niet de ondergang van een club op je geweten hebben. 200+ miljoen dan maar doen?

Dit Barcelona stond al jaren overeind door Messi alleen. Slecht bestuur, slecht transferbeleid.

Haha als Messi daadwerkelijk naar City gaat, ga ik wel echt even lachen als die gewoon Engels gaat praten, terwijl hij altijd Spaans sprak zelfs bij internationale bezigheden

Met het jaar verder gaan om de poging om de Cl te winnen of überhaupt eens finale te halen, met al die miljoenen wat ze ieder jaar maar erin pompen kan ik ook presteren, moet nog maar eens zien of hij in de PL het haalt ookal is en blijft het een fenomeen

Waar blijft overmars nu. Messi is toch een koopje.

Mocht dit waar zijn krijgt Guardiola wel echt alles wat die man maar wil om de Champions League eindelijk eens te kunnen pakken. Honderden miljoenen erin blijven pompen om vervolgens laf te spelen tegen Lyon.

Hoe zou City aan 300 miljoen transferbudget moeten komen met Ffp? Mogen ze ook wel even wat gaan verkopen zeg. Los daarvan mogen ze ook niet meer dan 100 miljoen voor een 33 jarige Messi neertellen lijkt mij. Los daarvan als je problemen in de verdediging liggen gaan een niet mee-verdedigende Messi dit niet oplossen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4940 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
H. LarssonAanvaller
Sergio BusquetsMiddenvelder70
M. DepayAanvaller73
PiquéVerdediger61
Sergi RobertoVerdediger62
F. de JongMiddenvelder60
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

In de wandelgangen

Zaterdag 16 oktober
Fiorentina wil in januari een poging wagen om Andrea Belotti in huis te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren