Daley Blind gaat naar de grond en wordt meteen gewisseld

Dinsdag, 25 augustus 2020 om

Daley Blind heeft de aanhang van Ajax dinsdagavond flink laten schrikken. De verdediger ging in de oefenwedstrijd tegen Hertha BSC in de 79e minuut naar de grond zonder dat er een tegenstander in de buurt was. Blind werd vervolgens kort behandeld en kon op eigen kracht het veld verlaten.

Het incident deed denken aan de gebeurtenissen van december vorig jaar, toen Blind in de Champions League-wedstrijd tegen Valencia onderuitging. Nader onderzoek wees destijds uit dat de Oranje-international kampte met een ontstoken hartspier. Blind kreeg vervolgens een inwendige defibrillator, waarna hij na twee maanden zijn rentree op het veld kon maken.

Blind slaakte dinsdagavond richting het einde van het oefenduel met Hertha een schreeuw, waarna hij ging zitten. Verschillende medespelers stroomden vervolgens op de verdediger toe en ook de medische staf van de Amsterdammers was snel ter plaatse. Blind liep uiteindelijk zelf naar de zijlijn en werd voor de laatste tien minuten vervangen door talent Devyne Rensch.

Daley Blind laat de Johan Cruijff ArenA enorm schrikken als hij zonder dat er een tegenstander in de buurt is naar de grond gaat! ????

Geplaatst door voetbalzone op Dinsdag 25 augustus 2020Gerelateerd

Meer sportnieuws

77 reacties (laatste reactie door badhabbit)

Pffff is toch echt weer schrikken. Hopen dat het meevalt allemaal, spoken dan direct allemaal slechte scenario’s door je hoofd.. Daley, sterkte!

25 augustus 2020 om 20:52

Pff zeker schrikken, dit is al de 2e x. Het hart zit in mijn keel. Laten we hopen dat t allemaal mee valt voor Daley

25 augustus 2020 om 21:37

Is dat apparaat al eerder afgegaan?

25 augustus 2020 om 20:54

@undercover laten we hopen! lijkt me niet verstandig om Blind zo zwaar uit te putten.

25 augustus 2020 om 20:57

Lijkt me ook niet, maar waar ligt de grens? Het is een profvoetballer die toch wel een volle wedstrijd zou moeten kunnen spelen? En hoe klo.e het ook zou zijn, maar als ie dat niet kan door zijn hartproblemen, moet ie er misschien maar mee stoppen, want hij heeft nog een prachtig (gezins)leven voor zich. Note: als het hier allemaal aan lag hè, misschien had ie te weinig gegeten oid.

25 augustus 2020 om 21:10

Mogelijks het einde van zijn carrière. Dit is al de 2de keer... blijf je dat risico lopen als Ajax en Blind zijnde?

25 augustus 2020 om 21:36

2e keer? 1e keer zul je bedoelen. Dat apparaat ging alleen af. Daarom ging hij naar de grond. Laten we eerst gewoon het onderzoek afwachten, voordat je conclusies gaat trekken.

26 augustus 2020 om 01:20

Als je iemand dan terecht wil wijzen, ken je feiten dan ook, dit is de 2de keer inderdaad. Ajax en Blind moeten dit risico gewoon niet willen lopen.

Hopelijk gaat het goed met Daley blind

25 augustus 2020 om 21:49

Ben blij dat hij lopend het veld afging. Herinnering ging gelijk weer terug naar Nouri, Hoop dat die stabiel is en dat Bland zaterdag gewoon weer te zien zal zijn op het veld.

Hoop dat ‘t niks ernstigs is

Einde carrière? Dit is de 2e keer..

25 augustus 2020 om 20:53

Het is nog te vroeg om conclusies te nemen. Maar goed is het zeker niet

25 augustus 2020 om 21:24

Icd ging af zegt Erik nu. Ik zou stoppen.

25 augustus 2020 om 21:32

Wat weet jij ervan af? Dat hoeft nog niks te betekenen hoor. Ze gaan het morgen checken. Ten Hag doet er iiig aardig luchtig over en zegt dat het goed met hem gaat. Laten we gewoon afwachten ipv allemaal conclusies te gaan trekken.

26 augustus 2020 om 01:23

@hendrik123 Het is een probleem met zijn hart, ga jij er even lekker luchtig over doen. Nouri vergeten misschien?

25 augustus 2020 om 20:53

Als ik zag hoe hij van het veld afliep lijkt het me mee te vallen. Wel schrikken natuurlijk.

25 augustus 2020 om 20:57

Dat dachten ze de eerste keer ook.

25 augustus 2020 om 21:53

@MessiBazoer, hoe iemand het veld afloopt zegt niet veel. Antonio Puerta liep ook zelf het veld af. We kunnen alleen maar hopen dat hij hier goed van herstelt.

25 augustus 2020 om 21:57

De eerste keer was hij helemaal duizelig e.d. Dat kon je toen ook zien, maar dit keer niet. Op beeld zag het er dit keer beter uit in ieder geval. Verder geen flauw idee wat er gaat/moet gebeuren.

25 augustus 2020 om 20:55

@FCT, pure speculatie. Eerst afwachten lijkt me verstandiger.

25 augustus 2020 om 21:49

Naruurlijk speculatie, maar niemand die de eerste keer is vergeten.het is niet goed en je gunt hem (niemand eigenlijk) dit ook niet.

25 augustus 2020 om 21:27

Als het weer zijn hart is, denk ik wel dat het klaar is. Dan zou ik me lichaam ook niet meer vertrouwen op het veld. Maar wie weet voelde die zich alleen wat licht in zn hoofd, en is het ook de schrik van het vorige moment. Laten we maar even afwachten.

25 augustus 2020 om 22:52

De tweede keer van wat? Je hebt geen idee waar het over gaat.

25 augustus 2020 om 23:16

de tweede keer dat ie naar de grond gaat?

Altijd vreselijk om zoiets live te zien, hopelijk valt het mee!

Enorm schrikken en er moet eerst getest worden voordat hij weer spelen mag. Dit kan echt gevaarlijk zijn en is het risico helemaal niet waard. Hopelijk is alles goed en kan hij vanavond gewoon lekker thuiskomen bij zijn vrouw en kind.

25 augustus 2020 om 21:01

Als je een defibrillator hebt hoef je niet ‘getest’ te worden - die legt namelijk in detail vast wat er is gebeurd of wat er niet is gebeurd.

25 augustus 2020 om 21:17

Ah, ja dat is natuurlijk zo! Niet bij stilgestaan, maar je hebt gelijk. Even afwachten wat we daaruit kunnen aflezen dan.

Pff wat een ellende voor Blind hoop dat het allemaal mee valt.

Wat naar zeg dit, zeer zorgelijk is al de tweede keer. Gezondheid gaat uiteraard voor, maar hij is ook een niet te missen speler.

Pffff ik schrok meteen en kreeg de rillingen. Als het weer hetzelfde is moet hij goed na gaan denken over z'n toekomst, aangezien hij nu ook een kleine heeft.. hopen dat het weinig is!

Schrok me rot......pffffffff

Ik kan me niet herinneren dat ik zo ben geschrokken in een voetbalwedstrijd die ik heb gezien. Hopelijk horen we snel meer zodat er niet al teveel speculatie komt

25 augustus 2020 om 21:06

Ik heb toen dat met Nouri live gezien.... gaat je allemaal niet in de koude kleren zitten.

Oei dat is schrikken.... Geen risico nemen en helaas stoppen met voetbal. Pfff

Wat een naar beeld. Weet niet of het verstandig is als Blind blijft voetballen. (Misschien nog voorbarig, maar was wel weer schrikken)Kan me heugen dat evander sno dat ook een keer had.

Manman, misschien zou ik toch gestopt zijn als t weer dezelfde oorzaak is.. sterkte

Ik vrees toch met grote vrezen dat het einde van de Carriere in zicht is. Hij was al niet meer dezelfde sinds het de vorige keer mis ging. En zoals het nu lijkt heeft hij toch weer last van iets...erg zonde natuurlijk!beterschap Daley!

He gadver. Laat hem aub oppassen. Voetballen is leuk, maar ook weer niet zo belangrijk.

Het is te hopen dat het meevalt en niet gerelateerd is aan zijn eerdere kwetsuur. Dit zag er toch wel heel apart uit. Er was niks aan de hand en hij viel zo neer.

Pff dit gaat toch wel een dingetje worden zo. Het lijk me ongelofelijk eng als je ooit zoiets hebt meegemaakt. Kun je je eigen lichaam dan nog wel vertrouwen, en kun je ooit nog 100% geven?

25 augustus 2020 om 20:56

Na 1 keer wel zekerals ergezegd wordt dat je streng gecontroleerd wordt. Een tweede keer lijkt me mentaal lastiger. Als het moet gewoon stoppen en een andere functie binnen Ajax zoeken. Gezondheid voor alles!

25 augustus 2020 om 20:59

Ik kan je uit eigen ervaring vertellen dat dat prima kan. Maar dat zal inderdaad niet al morgen zijn (als dit inderdaad een tweede keer is, wat afwachten is)

Wel even schrikken. Loopt gelukkig op eigen kracht van het veld, maar het is niet geruststellend...

Stop aub met voetbal, leven is belangrijker dan voetbal. Je hebt een mooie loopbaan gehad, wellicht kan Ajax je een technische functie geven.

25 augustus 2020 om 21:28

Als voetbal je leven is.. Eerst maar even afwachten wat de resultaten zijn.

Poeh zag het net weer goed, schoot er echt in als een steek. Niet best zeg, gelukkig kon hij zelf opstaan en eruit lopen maar dat was wel schrikken. En heeft dat ding daar z'n werk blijkbaar gedaan zeg.

Erg vervelend en gelukkig dit keer wel meteen gewisseld. Mogelijk een ingreep van de ICD/defibrillator. Toch een rotgevoel om dat altijd mee te dragen. Grijpt in bij een ritmestoornis. Gelukkig heeft hij er één anders loopt het heel anders af. Blijft heftig om te zien. Hopelijk kan hij blijven sporten.

25 augustus 2020 om 22:35

Toch raar want ik loop al tig jaren met ritmestoornissen maar nooit wat aan de hand hoor. Terwijl je er af en toe gewoon beroerd en duizelig van bent. Hoeft niet altijd kwaadaardig te zijn.

Lekker stoppen daley! Je hart kan het blijkbaar niet aan. Straks is 3x scheepsrecht... Voetbal is het niet waard, gezondheid gaat voor, ook al ben je ontzettend belangrijk voor ajax.

hopelijk niks ernstigs. als het de tweede keer met zijn hart te maken heeft is dat toch wel een angstig idee. ik hoop dat hij nog jaren kan voetballen, maar niet ten koste van zijn gezondheid natuurlijk

Daley heeft sinds zijn ontstoken hartspier preventief een pacemaker gekregen. Het zag er naar uit alsof deze tijdens de wedstrijd een schok heeft gegeven.

Vorige jaar gebeurde dit ook en toen was het iets met een hartspier. Lijkt toch een beetje op een waarschuwing van het lichaam om wat rustig aan te doen

25 augustus 2020 om 22:34

Dit gebeurde toen helemaal niet. n kastje ging nu gewoon af. Dat gebeurde toen niet

26 augustus 2020 om 01:28

Toen had hij die ook nog niet, en was het dus een eerste serieuze waarschuwing lijkt me.

Leek alsof hij een tikje kreeg van zijn pacemaker. Ben verder geen specialist maar zelfs bij mij zit de angst er nu goed in. Dat moet voor Dailey toch zeker gelden. Brrrrr, hoe graag ik hem in onze achterhoede zie, misschien beter als hij stopt met voetballen.

Jezus zeg, krijg het er gewoon koud van. Ben zelf FC Utrecht fan, maar dat telt nu even niet, wat is dit verschrikkelijk voor die jongen en zijn familie.ik kan mezelf voorstellen dat ook de angst en de onzekerheid toe gaat nemen bij die jongen, misschien dat de club hem een contract voor het leven moet geven en hem een functie laat vervullen binnen de club.veel sterkte gewenst in ieder geval en ook aan de supporters die dit van dichtbij hebben moeten aanschouwen..

Oei, laten we hopen dat het allemaal mee blijkt te vallen. Het is toch altijd schrikken als spelers volledig uit zichzelf naar de grond gaan en zeker als er al eerder problemen zijn geweest. Verder kan ik er weinig over kwijt, want ik ben verder geen expert op dat gebied.

Ten Hag bevestigd dat de ICD van Blind is afgegaan tijdens de wedstrijd. Dat is schrikken. Het gaat goed met hem, maar ja, in hoeverre is dit voor de toekomst nog te handhaven en vooral dan de risico’s voor zijn gezondheid.

Wellicht een domme vraag, maar ik dacht dat een persoon (100%) kon genezen van een ontstoken hartspier? In eerste instantie dacht ik dat dit veroorzaakt kon worden, door tijdens een verkoudheid of koorts (hard) door te trainen. Met die aanname in mijn hoofd, ging ik er vanuit dat rust Daley wel goed zou doen, maar dit lijkt toch op een ander onderliggend probleem?

Tja, ik weet niet goed wat ik ervan moet vinden. Stel dat ie dit keer op keer krijgt, dan kan ik me heel goed voorstellen dat het je zo angstig maakt dat je maar ermee kapt met het voetballen (op hoog niveau). Daarbij weet ik ook niet of het wel echt een keer goed fout kan gaan. Gezondheid is in ieder geval het belangrijkste.

Dit is de tweede keer. Om eerlijk te zijn zou ik er zelf niet voor kiezen om te riskeren dat drie keer scheepsrecht is, maar gelukkig heeft hij na de eerste keer een kastje gemonteerd gekregen. Ik ben geen arts en ik weet niet of dat 100% safe is, maar goed. Hopelijk valt het mee.

25 augustus 2020 om 22:31

Dit is de 1e keer. Dit was een hele andere situatie. Dat ding ging af. Tegen Valencia was er iets heel anders aan de hand

Shit voor Blind dit. Wellicht toch eens goed nadenken over de toekomst. Voetbal gaat niet boven alles en dit lijkt erop dat zijn lichaam langer voetbal op topniveau niet lijkt aan te kunnen.

25 augustus 2020 om 22:30

Zullen we eerst ff wachten op de experts voordat wij voor hem bepalen dat z’n lichaam dit niet aan kan?

25 augustus 2020 om 22:38

Zullen we dan maar met zijn allen dit forum opheffen en nergens meer over speculeren?

Hij greep ineens naar z’n buik leek het wel. Alsof iemand hem een stomp in z’n maag gaf. En toen ging ie meteen liggen. Leek daarvoor niet alsof hij ergens last van had.

Hoop dat het meevalt. Hoe lang ga je nog risoco s durven nemen? Mooie carriere gehad, misschien iets op de toekomst gaan doen voor de club, lijkt me een geschikte trainer voor jonge spelers

Take care Daley Blind. Het beste ermee, hopelijk echt loos alarm.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1521
2.Vitesse158
3.PSV137
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
AntonyAanvaller64
A. OnanaKeeper60
Q. PromesAanvaller61
D. TadićAanvaller64
L. TraoréAanvaller65
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

341 fans
Verdediger, 30 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Ajax 6 1 2 0
2019/2020 Ajax 20 0 2 0
2018/2019 Ajax 34 5 0 0
2017/2018 Manchester United 7 0 0 0
2016/2017 Manchester United 23 1 2 0
Laatste voetbalnieuws

Derksen vernietigend na Atalanta - Ajax: ‘Hij viel hier volledig door de mand’

Ajax moest dinsdagavond in de tweede groepswedstrijd van de Champions League op bezoek bij Atalanta genoegen nemen met een punt na een 2-2 gelijkspel. De Amsterdammers kwamen voor rust nog op...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 29 oktober
Naast Barcelona en Juventus is ook Manchester United in de markt voor Ryan Gravenberch. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren