‘Met Luis Suárez erbij zou dat mijn ideale aanval voor Ajax zijn’

Maandag, 24 augustus 2020 om 13:10Rian Rosendaal • Laatste update: 14:59

Ajax staat zeker niet onwelwillend tegenover een terugkeer van Luis Suárez in de Johan Cruijff ArenA. Er is door directeur voetbalzaken Marc Overmars reeds gesproken met de aanvaller van Barcelona en diens management over een mogelijke samenwerking. Voormalig Ajacied Eyong Enoh, die bijna drie jaar met Suárez samenspeelde bij Ajax, zou het fantastisch vinden als de aanvaller uit Uruguay Barcelona daadwerkelijk zou inruilen voor de Amsterdamse club.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Ben jij het eens met de door Eyong Enoh voorgestelde voorhoede van Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

71 reacties (laatste reactie door piranha)

Leuk dat Enoh dat vindt, volgens mij vinden de meeste mensen dat ook, ik in ieder geval ook. En weer door... Ik word pas wakker als er wat serieuze bronnen nieuws gaan melden. De hype die ontstaat nu Koeman de nieuwe trainer is brengt veel geruchten met zich mee en vooralsnog valt Suarez naar Ajax ook in die categorie wat mij betreft.

24 augustus 2020 om 13:25

Ik ben juist niet zo enthousiast, Suarez is geweldig maar we hebben Tadic, Promes, Neres, Lang, Huntelaar, Antony, Labyad, Traore. Dat is gewoon echt te veel. Als je volgend jaar hem transfervrij kunt halen en Neres en Huntelaar dan weg zijn heb je er een geweldenaar aan en is er ook echt ruimte voor hem (en je andere spelers)

24 augustus 2020 om 13:27

Suarez laten lopen? Super vervelend voor Lang, Labyad en Traore, maar die kunnen ook wel een jaartje ergens anders rijpen. Als je deze kans niet grijpt dan kan je meteen als TD opstappen wat mij betreft. Ik acht het echter totaal niet realistisch gezien het kostenplaatje.

24 augustus 2020 om 13:35

Waarom niet? Suarez voor 3 jaar kost ongeveer 30 miljoen euro (5mln salaris x3 en 15mln euro transfersom). Als hij je 1x door de groepsfase heen schiet pak je ongeveer 15 a 20 miljoen terug. Schiet hij je 1x naar de CL ipv EL verdient die zichzelf in 1x terug. Dat is qua investering best de moeite.ik ben het met je eens dat Lang en Traore verhuurd zouden kunnen worden, maar we hebben ook met mensen te maken, met ambitie van de spelers zelf en met de lange termijn visie voor Ajax. Je geeft een signaal als je je jeugdspelers weer weg stuurt en Suarez er voor plaatst. Hoe fantastisch dat ook is, dat kan de komende 10 jaar ook negatieve effecten hebben omdat jeugdspelers hun heil ergens anders gaan beproeven (voor meer geld of voor meer speeltijd). Ajax kan nou eenmaal niet concurreren met het echt grote geld en moet dus altijd slimmer zijn en meer perspectief kunnen bieden om de grote talenten te binden.ik zou een vertrek van Promes/neres toejuichen als Suarez daarvoor in ruil kan komen, uiteraard een vertrek van Lang en Labyad ook, Traore zie ik zich graag verder ontwikkelen en voor hem kan een verhuur nog wel aantrekkelijk zijn.

24 augustus 2020 om 14:00

Dat mensen Traore maar blijven noemen. Wat heeft hij nou tot dusverre laten zien? Ik zie gewoon een heel logge spits die ook nog eens moeite heeft met scoren. En de KKD verhalen ken ik nou wel. Bij Traore moet er echt nog wel het één en ander gesleuteld worden, anders wordt het 3x niks bij Ajax.

24 augustus 2020 om 14:13

Eens, daarom vind ik hem ook prima als 8e man achter Tadic, Huntelaar, Promes, Antony, Neres, Lang, Labyad. Daar kan die zich mooi ontwikkelen, hij is jong en mag steeds beter gaan worden.

24 augustus 2020 om 14:20

Ik ruil Tadic, Promes of Huntelaar direct in voor Suarez!

24 augustus 2020 om 13:29

Ik zou Tadic op 10 zetten. En dan Promes - Suarez - Neres/Anthony in de voorste linie. Spelen met de punt naar voren VD Beek samen met Blind/Mazraoui/of Martinez op het middenveld.

24 augustus 2020 om 13:34

Ze spelen zat wedstrijden dus Promes kan ook op 10, zou het zonde vinden om Neres te laten banken, die gaat dit seizoen zichzelf weer in de kijker moeten spelen. Hopelijk schiet ie zichzelf weer richting die 50miljoen die ooit op 'm geboden is.

24 augustus 2020 om 13:36

@Puskas, Mazraoui en Blind aub niet op het middenveld. Hebben er meer slechte wedstrijden gespeeld dan goeie. Buiten dat is Blind veel te belangrijk achterin.

24 augustus 2020 om 13:46

Masterapie, Promes kan ook op 10 maar dan mis je diepgang wanneer je Tadic aan de buitenkant zet. En Neres hoeft niet te banken, kunt lekker rouleren voorin. Alleen zonde van Traore/Huntelaar/Lang

24 augustus 2020 om 16:10

waarom in godsnaam? hij is bijna 35! tadic is ook niet de jongste meer, absolute topvoetbal vergt loopvermogen, snelheid, intensiteit, en zeker als je voorin als ajax wilt doorboorduren op de pressie naar voren, dan heb je met een aanval met tadic en suarez echt grote problemen. zeker suarez pressed bij barca al voor geen meter meer, is echt zeer slecht in de combinatie en balbehandelin meer dan vroeger nog. en word elk jaar veel trager, doe nou niet in godsnaam

24 augustus 2020 om 13:23

@hoogindeconcen, een een technisch directeur die de waarheid altijd spreekt bestaat niet. Suarez is altijd een serieuze optie geweest voor Ajax mits fit en haalbaar. De haalbaarheid word terecht betwijfelt omdat het een hele kleine kans is. Desondanks zijn dit wel de spelers en stunts waarvoor Overmars zichzelf laat lenen.

24 augustus 2020 om 13:33

@hoogindeconcen, wat Ten Hag daadwerkelijk gezegd heeft op 21 augustus is als volgt:: "je zoekt altijd middelen om je elftal te versterken. Natuurlijk heb ik het er met Marc wel over gehad, maar op dit moment is het geen thema. Je hebt spelers die je als vervanger haalt en je hebt spelers in de categorie dat ze een ongelofelijke impuls aan het elftal geven. In die categorie valt Suárez.”oftewel, spelers die een directe versterking zijn voor het eerste elftal word altijd naar gekeken en Suarez word in die categorie ingeschaald.

24 augustus 2020 om 13:25

Overmars zei een paar jaar geleden ook dat Ziyech niet kwam. Paar weken later werd hij als aankoop gepresenteerd. Zijn gewoon praatjes.

24 augustus 2020 om 13:43

De reden dat Overmars zegt dat het team reeds in orde is heeft met twee zaken te maken. 1. Om de jongens die er nu zijn vertrouwen te geven. 2. Als hij in de media roept dat Suarez een interessante optie is, gaat Barca natuurlijk meer geld vragen. Op die manier probeert hij de prijs te drukken. En het zou ook belachelijk zijn als de interesse niet wederzijds is en Ajax zo een blauwtje loopt.

24 augustus 2020 om 13:51

Wanneer Suarez haalbaar is zal hij echt wel opnieuw van gedachten veranderen, daar maak ik me geen zorgen om.

24 augustus 2020 om 13:33

Ten Hag zei dit: "er is niks van waar, maar als Suárez wil komen, graag". Ajax staat er dus niet onwelwillend tegenover, de vraag is dan wel hoe concreet de interesse en de jacht is.

24 augustus 2020 om 13:51

Maar het punt waar jij over valt is het woord onwelwillend. Ze willen hem dus wel welkom heten, alleen is het nu geen thema. Met andere woorden, ze zijn geïnteresseerd maar de interesse is (vooralsnog) niet concreet. Ze staan voor hem open en daarom is het ook gewoon kloppend als er staat dat Ajax niet onwelwillend tegenover een transfer staat. Ze hebben de deur netjes op een kier gezet en de ontwikkelingen van de komende tijd kunnen die deur verder openen.

24 augustus 2020 om 14:04

Maar dat kan evengoed tactiek zijn eah. We weten het gewoon niet. Het kan zo zijn dat Ajax een spel speelt of dat Ajax op dit moment serieus geen concrete interesse in Suarez heeft. Maar als de kans komt te liggen en Suarez wilt best naar Ajax terugkomen, dan komt Overmars echt wel in actie hoor. Die gaat niet tegen Luis zeggen: over een jaartje komen we terug!

24 augustus 2020 om 14:41

@janter de transfer van Kudus is daar een voorbeeld van. In de VI van 9 juni gaf Overmars nog aan dat de signalen voor ingaande transfers nog op rood stond en dat er pas nadat er werd verkocht werd gekeken naar een Champions League-waardige aanvaller, om een maandje daarna Kudus te contracteren. Ajax houdt zijn ogen goed open en komt in actie als het denkt er beter van te worden. En getuige de woorden van Ten Hag denkt het dat met Suarez.

24 augustus 2020 om 13:34

Ik krijg juist steeds meer het idee dat de optie Suarez een serieuze mogelijkheid aan het worden is. Als de mogelijkheid zich voordoet om een speler als Suarez naar Ajax te halen kun je die kans natuurlijk niet laten lopen. Dat zal de huidige hierarchie binnen de selectie ontzettend op zn kop zetten maar dat hoeft niet perse verkeerd te zijn. Over de 9 positie bestaat er dan in ieder geval geen discussie. Dan kan Tadic naar 10 (of op links), Promes naar links (of op 10) en Neres of Anthonie op rechts. Lang eerste invaller op linksbuiten. Volgend seizoen kan hij ook de 10 positie invullen. Kudus op 8. Voor op 6 nog graag een nieuwe speler erbij.

24 augustus 2020 om 14:10

@hoogindeconcen Ik kies voor het sterkste elftal. Dus Tadic of Promes op 10 en Kudus op 8. Van de Beek niet en Gravenberch nog niet. Alvarez kan eventueel een rol spelen op 6.

24 augustus 2020 om 17:21

@hoogindeconcen Donny vn de Beek inderdaad op de bank. Voldoet niet aan de eisen voor een moderne middenvelder. Ik kan je nu al garanderen dat de buitenlandse clubs in de rij zullen staan voor een Kudus en dat zich geen club zal melden voor Donny. Mark my words. Waar zijn al die clubs voor die zogenaamde grootheid die volgens jou een onbetwiste basisspeler bij Ajax zou moeten zijn? Volgens mij voorspel ik dit al twee jaar. Voor mij dus niet verrassend. Mocht Tadic liever vanaf links spelen dan is Promes sowieso een veel betere optie op 10. En anders weet ik er nog een paar in de selectie. En dit is geen Donny pesten maar met die jongen in het elftal sta je een groot deel van de wedstrijd gewoon met 10 man te spelen. Dat lukt nog tegen RKC maar niet tegen (sub)top tegenstanders (emmen, Heracles, Willem II, Utrecht, AZ etc) en zeker niet in de CL. Dan lig je er zo weer uit.

Eyong Utarka Enoh, legend! Zou zelf kiezen voor Tadic, Suarez en Neres/anthony met Promes erachter. Wordt wel een krankzinnige voorhoede mocht dit gaan gebeuren, met name nationaal.

24 augustus 2020 om 17:55

@magistra Nou deze voorhoede zal ook internationaal potten breken hoor. Niet te houden.

Ach, weet je nog dat Eto'o naar Amsterdam zou komen. Het is goed om het te proberen en je mag altijd hopen. Maar ik zou het niet verwachten. Het verchil in mogelijkheden (financieel en sportief) ligt zo ver uit elkaar. Dat is nog even onhaalbaar. Wat is nou uiteindelijk de definitieve binding tussen Suarez en Ajax? Gaat dat nou echt voorbij alle andere aspecten?

24 augustus 2020 om 13:31

@westend,er zit een behoorlijk verschil tussen het salaris plafond van toen (1 miljoen) en het salaris dat bijvoorbeeld Ziyech opstreek (4,5 mil excl bonussen). Onder huidige omstandigheden zou Eto'o opeens veel realistischer zijn dan toendertijd.

24 augustus 2020 om 13:48

Ziyech kreeg dat alleen omdat contractverlenging Ajax meer geld zou opleveren. Alleen in dergelijke situaties zou Ajax zo'n salaris uit moeten delen - dus om spelers te behouden - en nooit om over de hill vedettes aan te trekken.

24 augustus 2020 om 14:27

Het salaris van toen is ook weer een stuk lager als de salarissen van nu. Ajax wil misschien nu meer besteden, maar om ons heen gaan de prijzen ook allemaal elk jaar astronomisch om hoog. Ziyech zit misschien rond de 4,5 miljoen. Maar Suarez zit alweer op 15 - 25 miljoen. Dat gat is inmens.

24 augustus 2020 om 15:53

@westend Salarissen stijgen overal, dat is zeker waar. Maar we kunnen echt wel stellen dat Ajax nu een stuk dichterbij is gekomen met het huidige salaris plafond. Van 1 miljoen naar 4,5 voor Ziyech. Geloof niet dat Suarez 4x meer is gaan verdienen tov 2014.

24 augustus 2020 om 13:49

Ook vrij groot verschil is dat Suárez affiniteit met Ajax heeft een Eto'o heeft dat niet. Suárez zegt ook nog iets af te hebben maken bij Ajax. Of hij daadwerkelijk komt durf ik niet te zeggen.

24 augustus 2020 om 14:29

Wat ik zeg, je mag altijd hopen maar ik zou het niet verwachten. Uiteindelijk zijn is alleen Suarez die het weet. En zijn afweging is dan, wat vind ik het waard?

Ik lees berichten dat Koeman hem al heeft medegedeeld dat ie hem niet nodig zal hebben en zijn contract verscheurd gaat worden, zodat ie verder kan. Lijkt me echt bizar, helemaal omdat er zat clubs zijn die zijn contract nog wel willen afkopen.

24 augustus 2020 om 16:01

Alsof Barca niks meer kan vragen voor Suarez? Je zal hem niet meer verkopen voor €40 miljoen nee. Maar als ze bij wijze van €15m vragen voor Suarez, dan staan de clubs gewoon in de rij hoor. En dat is nog altijd beter dan voor niks weg doen, zeker gezien Barca het geld goed kan gebruiken.

24 augustus 2020 om 14:15

Oh ok dus zoals Juve doet met Higuain. Gek, vraag me af wat Messi er van vind lol. Maar misschien is dat nog goed ook, niet respectvol naar Suarez toe maar je moet verder. En nog belangrijker, je moet Griezmann laten renderen anders is dat echt kapitaal vernietiging en deze zet zal dat verbeteren denk ik. Koeman weet wel wat hij doet.

Zelfs al hoeft er geen transfersom betaald te worden dan is het nog de vraag of een voorhoede met drie 30 plussers (huntelaar, Tadic, Suarez) iets is wat een club als Ajax moet willen. Een transfersom betalen is directe kapitaalvernietiging. Natuurlijk is Suarez op sommige gebieden commercieel gezien interessant maar zonder toekomstige transferwaarde kan Ajax zijn centen beter elders besteden. Als supporter van de eredivisie is het natuurlijk wel prachtig mocht hij komen maar dat is iets anders dan een voor Ajax verantwoorde beslissing. Vooralsnog is het wachten tot de veelbesproken uitgaande transfers tot stand gaan komen, al gaat het zelden om voorhoede spelers wat dat betreft.

24 augustus 2020 om 13:48

Ajax zit natuurlijk geen Footballmanager of Fifa te spelen waarbij je talentjes komt voor 8 miljoen om ze het seizoen daarna voor 40 te verkopen, iets wat in de echte voetbalwereld ontzettend risicovol is. Suarez is juist sportief en commercieel interresant. Je haalt namelijk een van de voormalig beste spitsen ter wereld van de afgelopen 5-10 jaar binnen. Hij zal dan een uithangbord zijn voor niet alleen Ajax maar ook de eredivisie. Dit maakt de club en competitie interessanter voor spelers, fans en bedrijven. Daarnaast zou je met Suarez hoge ogen kunnen gooien in een CL en EL. Als je dankzij Suarez de knockoutfase haalt, levert dit je gewoon tientallen miljoenen op. Ook binnenlands succes, zoals kampioen worden levert miljoenen op.

24 augustus 2020 om 13:53

Zo werkt het niet. Je haalt de knockouts niet door een Suarez maar door een heel goed team te zijn. En een Drogba die naar de Chinese competitie gaat maakt of een Van Persie die naar de Turkse gaat maakt die competities geen eens een beetje interessanter.

24 augustus 2020 om 14:05

Niet helemaal natuurlijk, uiteindelijk is het ook speculatie. Als Suarez bij de eerste training zijn kniebanden scheurt wordt het een ander verhaal. Echter zal een fitte Suarez (en dat fitte is dan wel een must) een garantie zijn voor goals. Goals zijn in voetbal nog steeds het meest doorslaggevend. Daarom denk ik dat je met het binnenhalen van Suarez je een goede slag slaat. Ik snap je punt bij je tweede opmerking. Echter was Robin veel geblesseerd in Turkije. Over Drogba naar China durf ik weinig te zeggen, aangezien ik me sws afvraag hoe interessant de Chinese competitie is voor Europese marketing (ik denk dat het wel heeft geholpen om bekender te worden in Azië). Ajax is door hun EL en CL succes, samen met hun mooi voetbal en hun potentie bezig met een opmars. Met Suarez haal je opnieuw een naam binnen waar je zowel in zuid amerika als in europa meer kijkers trekt.

Nah te statisch want wie spelen er op het middenveld? Breng Tadic op een soort 10 positie zoals Ziyech weleens speelde. VdBeek ernaast, Martinez erachter op 6. En dan Promes, Suarez en Neres of Antony. Perfect.

Het binnen halen en gebruiken van Suarez zoals Enoh dat voorstelt gaat een enorme bom duiten kosten. Het begint bij de transferprijs. Daarna het salaris, het tekengeld en andere bonussen. Als je dat optelt mag je gaan zie wat het verlies aan transferwaarde je oploopt bij de spelers die minder aan voetballen zouden gaan toekomen. Voorbeeld: Als Promes en Tadic daadwerkelijk de twee andere aanvallers zouden zijn verliezen Neres en Antony een groot deel van hun transferwaarde voor Ajax. Daarnaast komen Noa Lang en andere talenten nog verder achter in de rij te staan en ontwikkelen zij zich dus ook minder. Met duus weer devluatie van hun transferwaarde. Alles bij elkar kan dit dus leuk zijn voor het publiek, maar gaat het Ajax vele tientallen miljoenen meer kosten dan alleen de directe kosten die direct met Suarez te maken hebben.

Dat zou het om zeep helpen van traore, huntelaar en wat andere spitsen zijn....niet handig lijkt me...

24 augustus 2020 om 15:44

Huntelaar is 37.

Ik weet het niet zo goed eigenlijk of het verstandig is om Suarez terug te halen. Het natuurlijk zeker een meerwaarde voor de ploeg. En een geweldige speler ook nu nog. Maar gaat hij de jeugd hierdoor niet in de weg zitten. Ajax heeft met Huntelaar al een oudere spits die mogelijk jongens als Traoré, Brobbey, Hansen in weg kan zitten.. Maar mocht hij daadwerkelijk terugkeren in Amsterdam. Dan is het noodzakelijk om de jonge jongens bij een andere clubs speelminuten te laten maken. Bij jong Ajax kunnen Brobbey en Hansen natuurlijk nog veel leren maar Traoré is daar wel klaar. Die moet nu aan het echte werk gezet worden om te ontwikkelen want hij is echt een goede toekomstige spits voor Ajax.

24 augustus 2020 om 15:26

Hansen? Waarom zet je die in dat rijtje. Die gaat echt niet in de spits spelen bij Ajax hoor.

25 augustus 2020 om 10:21

Het eeuwige probleem van een Europese subtop club uit een kleine league. Gaan we de top proberen te bestijgen en laten we onze talenten links liggen ten faveure van die paar topspelers die eventueel in NL willen spelen of niet.overmars denkt wel dat hij moet, maar moet het toch niet doen omdat het onmogelijk de grote clubs in te halen op langdurige basis, slecht incidenteel kan dit gebeuren. Maar Ajax kan dat alleen door de eigen filosofie te volgen en moet dus niet Suarez gaan halen waar ze Huntelaar hebben voor de kleedkamer en met Brobbey het grootste Nederlandse spitstalent sinds Patrick Kluivert.het zou eeuwig dom zijn Suarez te halen

26 augustus 2020 om 13:53

Volkomen mee eens! Het zou een weergaloze transfer zijn. Maar buiten dat zou het inderdaad oliedom zijn om hem te halen alleen om zijn salariseissen al.. Kan kunnen ze beter investeren in transfers als bijvoorbeeld Kudus en Antony.. Het is een smak geld en een risico maar met een beetje geluk verkoop ze ook weer voor het 3 of 4 dubbele bedrag. Maar dat zie ik liever dan in het beleid. En Overmars is ook niet achterlijk natuurlijk. Verder hoop ik dat ze Thiago Almada gaan halen van Velez Sarsfield uit Argentinië. Ook een groot 18 jarig aanvallend talent.

26 augustus 2020 om 13:54

Volkomen mee eens! Het zou een weergaloze transfer zijn. Maar buiten dat zou het inderdaad oliedom zijn om hem te halen alleen om zijn salariseissen al.. Kan kunnen ze beter investeren in transfers als bijvoorbeeld Kudus en Antony.. Het is een smak geld en een risico maar met een beetje geluk verkoop ze ook weer voor het 3 of 4 dubbele bedrag. Maar dat zie ik liever dan in het beleid. En Overmars is ook niet achterlijk natuurlijk. Verder hoop ik dat ze Thiago Almada gaan halen van Velez Sarsfield uit Argentinië. Ook een groot 18 jarig aanvallend talent.

Volgens mij heeft Overmars duidelijk gezegd niet bezig te zijn met nieuwe spelers en ook geen Suarez. Laat die droom varen zou ik zeggen.....

Als of Suarez nu al terug zou keren naar Ajax. Die heeft nog 20 betere opties om naar toe te gaan. Daarnaast kan Ajax Suarez in deze doen bij lange niet betalen. Ik vraag me ook echt af of Ajax dit wel zou moeten willen. Enorm vervelend mannetje en dan word het weer de Luis Suarez show.

24 augustus 2020 om 15:45

Noem die 20 betere opties dan eens?

Waarom nog meer aanvallers? Defensie is nu de eerste prioriteit + top nummer 6. Het elftal/selectie oogt uit het lood. Daarnaast, wie vertrekken er nog??

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV4623
2.Ajax4555
3.Feyenoord3924
4.Vitesse361
5.AZ3513
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. GravenberchMiddenvelder191
D. TadićAanvaller197
S. BerghuisAanvaller185
S. HallerAanvaller1712
D. KlaassenMiddenvelder163
R. PasveerKeeper160
AntonyAanvaller157
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

1015 fans
Aanvaller, 34 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Atlético Madrid 19 7 5 0
2020/2021 Atlético Madrid 32 21 6 0
2019/2020 Barcelona 28 16 4 0
2018/2019 Barcelona 33 21 5 0
2017/2018 Barcelona 33 25 9 0
Laatste voetbalnieuws

‘Luis Suárez zet zinnen op sensationele hereniging in de Premier League’

Luis Suárez heeft zijn zinnen gezet op een overstap naar Aston Villa, zo claimt de Spaanse journalist Gerard Romero. De 34-jarige Uruguayaanse spits wordt de afgelopen tijd geregeld gelinkt aan een...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 22 januari
Ajax laat Nicolás Tagliafico onder geen beding op huurbasis naar Napoli vertrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren