Chidera Ejuke verlaat sc Heerenveen voor grote transfersom

Zondag, 23 augustus 2020 om 20:14Dominic Mostert • Laatste update: 20:39

Chidera Ejuke staat op het punt om sc Heerenveen te verlaten voor CSKA Moskou, zo meldt de Leeuwarder Courant zondagavond. Volgens de krant is met de aanstaande transfer een bedrag van circa twaalf miljoen euro gemoeid. Ejuke wordt na Afonso Alves en Miralem Sujelmani, die voor respectievelijk 17 en 16,25 miljoen euro werden verkocht, de duurste uitgaande transfer uit de clubgeschiedenis.

De transfer is nog niet definitief afgerond, maar de officiële aankondiging volgt naar verwachting spoedig. Het vertrek van Ejuke is sportief gezien een grote aderlating voor Heerenveen. De 22-jarige buitenspeler werd een jaar geleden voor iets minder dan twee miljoen euro overgenomen van Vålerenga IF en groeide sindsdien uit tot publiekslieveling in het Abe Lenstra Stadion, met name door zijn dribbels en zijn snelheid aan de linkerflank. In 25 competitiewedstrijden was Ejuke goed voor 9 doelpunten en 4 assists.

Het team met de allerbeste aanwinsten van 2019/20 in de Eredivisie

Chidera Ejuke werd door Voetbalzone opgenomen in het elftal met de allerbeste aanwinsten van het seizoen 2019/20.Bekijk elftal

Na zijn sterke seizoen werd de Nigeriaan in verband gebracht met clubs als Lazio en Olympique Marseille. CSKA lijkt echter aan het langste eind te hebben getrokken. De huidige nummer zeven van de Russische Premjer-Liga biedt Heerenveen een bedrag waarmee de club op zoek kan gaan naar gewenste versterkingen voor komend seizoen; Heerenveen is bezig aan een zwakke voorbereiding, maar technisch manager Gerry Hamstra had nauwelijks budget om de spelersgroep van een impuls te voorzien.

Toch zal Heerenveen niet het gehele bedrag investeren, zo is de verwachting van de Leeuwarder Courant. De club moet een percentage afstaan aan zijn oude club Vålerenga en aan de zaakwaarnemers van Ejuke. Bovendien kampt de club met een fors operationeel verlies en wil men wat vet op de botten houden in deze economisch onzekere tijden, aldus de regionale krant.Gerelateerd

Meer sportnieuws

94 reacties (laatste reactie door brasileiro)

12 miljoen??? Holy shit, dat is een goudmijn voor Heerenveen.

23 augustus 2020 om 20:19

Is ook echt heel netjes. Vond het een leuke speler om te zien, vooral zeer onvoorspelbaar. Echter kan ie nog groeien in zijn rendement (heeft een bevriende Heerenveensupporter wel wat hartkwaaltjes bezorgd in zijn korte Heerenveentijd 😉)

23 augustus 2020 om 20:26

Ik weer niet heek veel ober heereveen maar ik hoorde dat ze hem moesten verkopen. Zodat er geld was voor 4a5 nieuwe spelers die nog moesten komen?

23 augustus 2020 om 20:31

Die gast kon dribbelen als een gek, werd er helemaal gek van tegen Ajax hahaha

23 augustus 2020 om 20:50

Zeker. Begrotingstekort waardoor investeringen zonder verkopen lastig zijn alhoewel er relatief groot eigen vermogen is. Salarishuishouding was ook wat uit balans

23 augustus 2020 om 20:57

Dan hebben ze het helemaal goed gedaan.

23 augustus 2020 om 20:59

BenjiAA: Deed me qua balvastheid denkenaan Suárez. Hoe die de bal bij zich hield, geen idee, maar hij deed t.

23 augustus 2020 om 22:30

Wanneer de transfer van Ejuke wordt afgerond, kan Hamstra eindelijk investeren in nieuwe spelers, al zal dat slechts een deel zijn van de 12 miljoen die Heerenveen naar verluidt voor de Nigeriaanse aanvaller ontvangt.

Heerenveen kampt immers nog altijd met een fors operationeel verlies, moet Ejukes vorige club Valerenga en zijn zaakwaarnemers een percentage van de transfersom betalen en wil bovendien vet op de botten houden in deze economisch onzekere tijden.

23 augustus 2020 om 20:57

Netjes bedrag, maar oh oh oh, wat hebben ze bij Heerenveen nog een versterkingen nodig. Nu wil het geval dat er bij PSV wat overbodige spelers rondlopen. Dus hup, zaken doen!

23 augustus 2020 om 22:23

Is Doan niet Fries voor 'doen'?😜

23 augustus 2020 om 22:37

Haha, niet slecht. De uitspraak scheelt niet alles, maar het is "dwaan".

24 augustus 2020 om 03:15

Nee. Wel Gronings.

Knap van heerenveen wat een bedrag in carona tijd nog wel respect

23 augustus 2020 om 21:56

Maar wel afwachten wat er van overblijft en geïnvesteerd kan worden in spelers.

23 augustus 2020 om 21:57

Gaat ook nog bijdrage aan eerdere club vanaf. Vandaar de gok op hoger bedrag

Enorm veel geld voor Heerenveen natuurlijk, dit moet je wel doen..
Wel heel jammer voor de Heerenveen supporters want ejuke was wel echt een van de smaakmakers.

Wat een geweldig bedrag voor Heerenveen. Hiermee kunnen ze weer wat investeren in de selectie want van wat ik heb gezien tot nu toe is het niet veel. Vond Ejuke in de voorbereiding ook geen geweldige indruk maken dus misschien wel het beste moment om hem te verkopen.

23 augustus 2020 om 21:09

Vond Veerman en Ejuke de enige spelers met duidelijke meerwaarde in de eredivisie. Het lijkt alsof daar echt wat moet gebeuren anders staan ze straks ergens onderin. Hele mooie transfer voor Ejuke en Hveen, ben blij dat niet-top clubs in NL dit soort bedragen kinnen ontvangen.

23 augustus 2020 om 21:58

Komt Feyenoord nog voor Veerman straks

23 augustus 2020 om 22:58

Vergeet je Van Bergen, Dresevic, Kongolo en Floranus even, maar is wel een leuke opmerking hoor.

23 augustus 2020 om 23:25

Dat zijn leuke club spelers maar geen spelers voor de top drie.

23 augustus 2020 om 23:31

Leuk, maar hij heeft het over meerwaarde in de Eredivisie, niet over top 3 niveau. En Dresevic zou prima mee kunnen komen bij AZ en Feyenoord.

24 augustus 2020 om 08:19

Niet zoals hij in de oefenwedstrijden speelt. Staat regelmatig te slapen, en als "ervaren" speler van Heerenveen mag je wel iets meer verwachten vind ik.

24 augustus 2020 om 09:50

Afonsotje, my bad. Van Bergen en Kongolo ben ik helemaal vergeten. Vind Floranus persoonlijk niet zo, en wat ik tot nu toe gezien heb van Dresevic mag het wel een stuk beter als hij een belangrijke rol wilt spelen in de verdediging. Deze voorbereiding is het echt verschrikkelijk in elk geval. Neemt niet weg dat ik Heerenveen altijd een team vind met leuke talentvolle spelers maar dat ik dit echt een van de mindere selecties vind in jaren.

Zo, heel erg mooi bedrag zeg. Goede voetballer, maar had dit bedrag nooit verwacht. Heerenveen moet nu snel aan de slag om het geld goed te investeren. Hebben echt nog veel goede spelers nodig.

23 augustus 2020 om 20:25

Ik zou weer lekker gaan voor spelers als Lammers, Summerville, Ekkelenkamp, Eiting, Van Hecke. Heerenveen kan zulke spelers altijd beter maken. Zeker Summerville zou, gezien zijn situatie, en het vertrek van Ejuke nu een hele interessante speler kunnen zijn.

23 augustus 2020 om 21:54

Weet niet of ze er qua salaris uitkomen maar buiten dat inderdaad een leuke speler voor heerenveen! Kan zijn droom toch nog uitkomen om in de Kuip te spelen

24 augustus 2020 om 08:44

Met name Eiting zou ik een mooie optie vinden voor dit jaar. Kan uitstekend uit de voeten op de positie van Faik en voor zijn ontwikkeling is het ook het beste als hij een jaar alles speelt.

12 miljoen voor een razendsnelle speler zonder overzicht. Prachtig bedrag voor Heerenveen.

23 augustus 2020 om 20:29

Tsja, Musa viel daar in het verleden ook in de smaak, daar zullen ze wel aan teruggedacht hebben.

Goede transfer voor Heerenveen! Hoop alleen dat ze van het geld wat goeds terug kunnen halen, anders gaat het een heel zwaar seizoen voor Heerenveen worden.

Zo, heel erg mooi bedrag zeg. Goede voetballer, maar had dit bedrag nooit verwacht. Heerenveen moet nu snel aan de slag om het geld goed te investeren. Hebben echt nog veel goede spelers nodig.

Goede transfer voor Heerenveen! Hoop alleen dat ze van het geld wat goeds terug kunnen halen, anders gaat het een heel zwaar seizoen voor Heerenveen worden.

12mil naar Heerenveen? Zo slecht gaat het dus niet met het voetbal in Corona-tijd!

23 augustus 2020 om 20:29

Die 12mil pompen ze daar in Moskou in 'n kwartiertje uit de grond joh! Lekker bedrag voor Heerenveen, dat wel!

Mooi bedrag! Dat doen ze goed in Heerenveen. Kunnen ze waarschijnlijk wel weer wat moois voor terughalen lijkt me

Dat is onverwacht, maar wel brood nodig als je eventueel goeie kwalitatieve versterkingen wilt gaan halen. Nu kan Hamstra dan eindelijk aan het werk want er moet echt wel heel veel gaan gebeuren nu.

23 augustus 2020 om 20:30

Onverwacht? Had CSKA afgelopen winter ook niet al interesse en miljoenen voor hem over?

23 augustus 2020 om 20:31

Nee toen ging het over een Chinese club, en dat bedrag kwam volgens mij niet over de 5 miljoen.

23 augustus 2020 om 20:32

Onverwacht? Had CSKA afgelopen winter ook niet al interesse en miljoenen voor hem over?

Mooi bedrag! Dat doen ze goed in Heerenveen. Kunnen ze waarschijnlijk wel weer wat moois voor terughalen lijkt me

23 augustus 2020 om 20:27

Lammers lijkt redelijk kansloos te worden bij jullie, misschien kunnen ze hem nu met een creatieve constructie overnemen?

24 augustus 2020 om 09:07

Lammers lijkt juist, samen met Madueke, een van de grote kanshebbers voor de positie naast Malen, op basis van afgelopen weken.

Heel goed gedaan door Heerenveen! Super hoe ze zo'n jongen scouten en voor veel geld kunnen verkopen. Was een leuke speler om naar te kijken. Complimenten daarvoor!

23 augustus 2020 om 20:51

Stuur Ekkelenkamp ff naar ons, nog beter dan complimenten

Goeie deal! Nu kunnen ze hopelijk een miljoen of 4 investeren in spelers. Je word hier hoe gek het ook klinkt niet slechter op. Tuurlijk het is na Veerman je beste speler maar je kan de selectie nu stabieler maken.

Nu ff slim met het geld omgaan . Niet zoals in het verleden. Opbouwen en niet weer over de brug gooien aan nutteloze dingen........

Niet te weigeren natuurlijk. Verwacht wel dat hij succesvol wordt bij cska.

Wat een bedrag. Zo'n goede speler vind ik deze Ejuke momenteel nog niet. Maar goed, als dit soort clubs aan komen kloppen, is er veel mogelijk en zeker als het een relatief jonge speler betreft.

Had deze jongen graag in de Nederlandse top gezien, fantastische speler!!!

Dan raakt SC Heerenveen met Chidera Ejuke een van de weinige smaakmakers die ze hebben, kwijt. Al begrijp ik dat de in geldnood geraakte Pompeblede moeilijk nee kunnen zeggen tegen de welgevulde geldbuidel uit Moskou. Daarnaast ook jammer dat Ejuke uit de Eredivisie verdwijnt. Het was vorig seizoen toch een van de smaakmakers op de vaderlandse velden.

23 augustus 2020 om 20:26

Veerman is er nog als smaakmaker..

23 augustus 2020 om 20:33

@De Toekomst, klopt, Joey Veerman heb even over het hoofd gezien.

Broodnodig voor Heerenveen. Mooi bedrag, voor beide partijen lijkt mij dit een ideale deal.

Mooi voor Heerenveen hebben ze meteen geld om minimaal een half elftal te kopen waar je wel wat aan hebt. Voorlopig is het immers bar en boos. Mooi bedrag ook voor een speler die weliswaar goed kan voetballen, maar ook een beetje blind is. Knappe winst in 1 seizoen.

23 augustus 2020 om 20:35

Een beetje blind haha, laten we gerust zeggen dat het een blind paard was. Ontzettend veel kansen om hoop gehaald omdat hij zien ploeggenoten niet zag.

Fantastisch gedaan , goed gescout werkelijk top deal
Dit soort deals moet Feyenoord ook gaan maken nu.

Wat een prachtig bedrag. Als je nu voor 4 miljoen wat gerichte aankopen doet, en de rest gebruikt om gaten te dichten en de club beter te maken. Het is Heerenveen gegund. Hopelijk verkopen onze subtoppers en middenmoters vaker spelers voor veel geld aan het buitenland, daar wordt onze competitie ook sterker van.

23 augustus 2020 om 20:44

Daar moet bijgezegd worden. ik denk dat dat goed is voor onze competitie omdat we in Nederland over het algemeen erg goed zijn in het opleiden en scouten van spelers.

Oké. Dan zullen we deze jongen over 1,5 jaar ook wel weer terugzien bij PSV.

Sund dat hij vertrekt, maar 12 miljoen is niet mis! Hopen dat Van Der Heide nu meer minuten gaat maken!

Kassa! Da's wel lekker voor H.vee. Dat hadden ze daar nou ook echt even nodig. Voor het elftal dat al gigantisch jong is een aderlating, maar voor het 'nood leidende' H'veen een gigantische opsteker. Voor de eredivisie ook jammer, maar het is niet anders.

Goede zaken voor Heerenveen. Hiermee kunnen ze een vervanger halen en meteen de andere benodigde posities versterken

Vond hem bij Heerenveen een leuk spelertje, maar kan een Heerenveen mij misschien wat meer vertellen? Is hij echt 12 miljoen waard?

23 augustus 2020 om 22:46

Nee, wat een gek ervoor geeft. Potentie is wel hoog. Vele dribbels maar gaan ook wel s mis. Nog te weinig scorend vermogen en te weinig assists. Gericht trainen en meer ervaring dan halen ze t geld er wel weer uit. Duurt nog even.

Mooi bedrag maar wel jammer dat hij de eredivisie verlaat. Die jongen kan goed voetballen en heeft een mooie techniek . Had hem graag nog bij een psv gezien bv als vervanger van Bergwijn

Nou mooi voor deze jongen lekker cashen in Moskou!! En als vervanger zouden ze de transfervrije Miralem Sulejmani terug kunnen halen naar Friesland..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

sc Heerenveen

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
6.Vitesse51-9
9.SC Cambuur39-17
10.RKC Waalwijk38-11
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. van EwijkVerdediger351
T. HalilovićMiddenvelder335
S. van BeekVerdediger311
A. MusabaAanvaller311
S. de JongMiddenvelder270
N. MadsenMiddenvelder260
L. WoudenbergVerdediger210
Voor de complete selectie: Clubpagina sc Heerenveen.

0 fans
24 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren