‘Vedat Muriqi heeft transfer naar topcompetitie te pakken voor 17,5 miljoen’

Zondag, 23 augustus 2020 om

Vedat Muriqi gaat zijn loopbaan vrijwel zeker voortzetten bij Lazio, zo melden diverse media uit Turkije en Italië vanmiddag. Fenerbahçe heeft namelijk voor maximaal 17,5 miljoen euro een akkoord bereikt met Lazio over een transfer van de 26-jarige aanvaller naar Rome.

Muriqi was afgelopen seizoen met vijftien doelpunten en vier assists in dertig competitiewedstrijden de absolute sterspeler van Fenerbahçe, maar de grootmacht uit Istanbul verkeert financieel in zwaar weer en is zodoende bereid om mee te werken aan een vertrek van de Kosovaar. Muriqi was pas één seizoen actief in Kadiköy: hij was vorig jaar voor slechts 3,5 miljoen euro overgekomen van competitiegenoot Rizespor.

De spits maakte de voorbije voetbaljaargang ook indruk in het shirt van Kosovo. Hij wist in de EK-kwalificatiereeks onder meer te scoren tegen Bulgarije, Tsjechië en Engeland en werd zelfs even in verband gebracht met een overgang naar Tottenham Hotspur. Lazio is volgens onder meer Hürriyet en Il Messaggero echter doortastender geweest en heeft inmiddels met Fenerbahçe een akkoord bereikt over een transfersom voor Muriqi.

De Romeinen betalen een vast bedrag van 14,5 miljoen euro om het tot medio 2023 doorlopende contract van Muriqi bij Fenerbahçe af te kopen. De transfersom kan de komende seizoenen middels allerlei bonusconstructies oplopen tot maximaal 17,5 miljoen euro. Overigens gaat vijftien procent van de winst die Fenerbahçe toucheert naar Muriqi’s ex-werkgever Rizespor, hetgeen bij een transfersom van 17,5 miljoen euro zou neerkomen op 2,1 miljoene uro.

Voor de spits zelf ligt in Italië een contract voor vier seizoenen klaar, met een optie voor nog één jaar, tegen een jaarsalaris van anderhalf miljoen euro. Hij zal binnenkort afreizen naar Rome om zijn contract te ondertekenen en medisch gekeurd te worden. Voor Muriqi wordt het zijn eerste avontuur in een Europese topcompetitie: hij speelde eerder in Albanië voor KF Teuta en KS Besa Kavajë, alvorens hij via Giresunspor, Genclerbirligi en Rizespor bij Fenerbahçe belandde.Gerelateerd

Meer sportnieuws

42 reacties (laatste reactie door lierposof)

Als er zoveel miljoene uro naar Rizesport gaat kunnen ze weer mooi andere spelers halen

Te weinig imo, had eerder rond de 20 miljoen verwacht.

23 augustus 2020 om 22:24

Voor een speler die de afgelopen 4 of 5 jaar in turkije zat en die net een jaar bij een turkse topclub heeft gespeeld??? Denk dat dit echt een prima som is hoor.

Is dit niet te weinig voor een selectiespeler? Zou rond 25 miljoen denk ik eerder waard zijn.

23 augustus 2020 om 18:24

Lijkt me nagenoeg onmogelijk om 25 miljoen te vangen voor een spits van de nummer 7 die ongeveer 1:2 loopt en geen Europees voetbal heeft gespeeld

23 augustus 2020 om 18:32

@MRkrillinPoeh 25 Miljoen euro is wel erg veel voor Muric. En dat zeg ik als Fener supporter. Deze transfer probeer ik gewoon positief te bekijken. Met in mijn achterhoofd de financieel slechte positie waarin Fener zich begeeft. Eerste seizoenshelft was Muric echt goed. Maar de 2e seizoenshelft was hij vaak nergens. Deels komt dat natuurlijk ook Omdat hij geen bruikbare ballen kreeg. Stel dat Fener inderdaad na het betalen van Rizespor 15 mil overhoud aan deze transer, dan is dat echt een goed bedrag.Fener heeft het geld nu nodig, hij had misschien nog meer kunnen opleveren als hij dit jaar bij fener bleef. Want nu hebben we opkomemde backs die veel voorzetten afleveren en een nummer 10 Mert hakan. Maar wat als hij zijn slechte lijn doortrekt of met een beetje pech tegen een blessure aanloopt. Dan zijn we verder van huis. Dus 15 miljoen euro in financieel slechte situatie is echt goed. Dan hebben we 11.5 mil netto winst aan hem.

23 augustus 2020 om 20:05

Zoals je zelf zegt heeft Fener dit jaar een veel beter team. Was het dan niet slimmer om Muriq nog een jaar te houden en kampioen te worden. Ik ben bang dat Fener nu veel meer moeite gaat hebben met scoren. Vooral omdat de speler die op 10 gaat spelen (mert hakan of sosa) meer een 8 is dan een 2de aanvaller zoals Kruse.

23 augustus 2020 om 20:57

Mame Thiam is volgens mij voor de spits positie gehaald. Die kan met zijn loop acties/sprints voor diepgang zorgen. Kunnen Mert en Sosa mooi balletjes op strooien. Ik schat Thiam minimaal zo hoog in als Muric. Dan ben ik nog bescheiden. Denk zelfs dat we meer hebben aan een Thiam dan aan Muric.

23 augustus 2020 om 18:51

25 miljoen euro voor een speler die 15 doelpunten maakt in een middelgrote competitie met het dubbele aantal wedstrijden is wel erg veel naar mijn mening. Dat ga je nooit voor dergelijke spelers krijgen als ze 26 jaar zijn. Eerlijk gezegd zou ik daar niet eens 15 miljoen euro voor overhebben. Maar goed, bij spitsen is het altijd afwachten hoe ze gaan presteren. Soms zijn de omstandigheden ineens goed en floreren ze. Verder ken ik deze speler ook niet, dus ik baseer m'n mening puur op basis van cijfers.

23 augustus 2020 om 19:00

Zonder meer te weinig. Shoppen voor Muriqi bij Fenerbahce zou normaal gesproken minimaal 25 miljoen op moeten leveren, alleen heeft Lazio de financiële situatie bij Fener natuurlijk goed in de gaten. Ander voorbeeld: 23 miljoen voor Ferran Torres van Valencia is natuurlijk ook veels te weinig.

23 augustus 2020 om 19:08

@bambinoo - Dat heeft ook met de sterkte van de competitie, de prestaties van de club en het perspectief te maken. Natuurlijk heeft de situatie van de clubs ermee te maken, maar ik betwijfel of er ook maar een club in de wereld is die 25 miljoen euro gaat neertellen voor een 26-jarige spits die niet verder komt dan 17 doelpunten in een middelgrote competitie. Bovendien is de situatie van Valencia wel even van een andere orde. Die hebben echt acuut geld nodig om niet kopje onder te gaan zolang er geen overname plaatsvindt. De transfer van Ferran Torres is dus echt een uitzondering en een 'extreem' geval.

23 augustus 2020 om 19:01

Zonder meer te weinig. Shoppen voor Muriqi bij Fenerbahce zou normaal gesproken minimaal 25 miljoen op moeten leveren, alleen heeft Lazio de financiële situatie bij Fener natuurlijk goed in de gaten. Ander voorbeeld: 23 miljoen voor Ferran Torres van Valencia is natuurlijk ook veels te weinig.

Heel erg benieuwd waar de top van deze speler ligt. Heeft prachtige goals afgewisseld met hele matige wedstrijden. De bedragen die genoemd worden zijn natuurlijk niet af te wijzen door Fener.

Had hem graag bij ons zien komen gezien wij hem wel in de gaten hielden. Is denk ik echt gemaakt voor de PL en de prijs valt ook echt mee. Ik denk dat hij zich gaat bewijzen waar hij ook naartoe gaat.

23 augustus 2020 om 18:56

Ik zou niet weten wat Tottenham met zo'n speler moet. Nu is het bij een spits altijd wat onvoorspelbaar, maar ze hebben met Kane een beduidend betere speler en z'n cijfers spreken nou niet bepaald in zijn voordeel. Vergeet ook niet dat hij dan als back-up van Kane zal fungeren. Daar wordt een speler over het algemeen niet sterker van.

23 augustus 2020 om 19:24

Is een goede speler met een goede techniek ( vooral voor zijn grootte) en natuurlijk een backup voor Kane maar die hebben wij gewoon nodig. Kane kan niet alles spelen en je hebt ook een plan B nodig.

23 augustus 2020 om 19:24

Muric gun ik het allerbeste. Alleen is the spurs een maatje te hoog gegrepen voor hem.

23 augustus 2020 om 19:26

Als backup en targetman kan hij denk ik prima spelen in de PL. Technisch is hij best goed en spelers kunnen goed om hem heen spelen net als bij Kosovo want daar vind ik hem echt goed spelen.

Mooi om te zien dat spelers uit de SL niet meer voor een habbekrats verkocht worden aan teams uit het buitenland. Fener heeft het geld hard nodig en daarnaast is het ook een mooie stap voor Vedat. Denk met de juiste inzet en goede aanvoer er wellicht doorgroei mogelijkheden voor hem zijn. Hij heeft al eerder laten zien een echte nr. 9 te zijn.

Er viel meer uit te halen. Fener is afgelopen seizoen zevende geworden en dat gaan ze komend seizoen sowieso niet worden. Als ik Ali Koc was, had ik hem nog gehouden om kampioen te worden en dan voor een veel mooier bedrag verkopen. Hij heeft 100% de potentie om rond de 25 miljoen op te leveren. Er valt echter ook wat te zeggen waarom ze het geaccepteerd hebben; 2 seizoenen oprij als subtopper eindigen en je spits voor 17,5 mil weg kunnen doen in de coronatijden is opzich ook een prima prestatie. Dadelijk escaleert corona nog erger en levert hij dit bedrag niet op. Er kan ook een gevalletje Jörgensen plaatsvinden, maar ik denkt niet dat Muriqi zoals Jörgensen gaat falen na zijn eerste seizoen.

23 augustus 2020 om 19:01

Maar hoe wil je spelers behouden als je verder geen sportief perspectief kunt bieden ter vergelijking met de geinteresseerde clubs? Verder moet je niet vergeten dat ook de Turkse competitie niet van een bijster hoog niveau is momenteel. Clubs hebben het financieel moeilijk en gaan kwalitatief achteruit. Het is bij spitsen altijd lastig in te schatten, maar op dit moment gaat geen club 25 miljoen euro neertellen voor deze speler. Eerlijk gezegd vind ik 17,5 miljoen euro al aan de hoge kant. Maar goed, nu beoordeel ik 'm puur cijfermatig, aangezien ik weinig van deze speler heb gezien.

23 augustus 2020 om 19:09

Als je er weinig van gezien hebt,moet je ook niet reageren kijken naar de statistieken. Die 17 miljoen is hij in mijn ogen wel waard. Maar zodra hij begint te scoren in Italie,zal ook mensen als jij die hem niet kennen,kennen.

23 augustus 2020 om 19:15

Ik zeg ook niet dat hij nu 25 miljoen moet opleveren. Ik zeg dat als Fener hem behoud en als ze mee gaan doen om het kampioenschap met Muriqi als ster voorin, ze hem over een jaartje voor om en nabij 25 miljoen euro kunnen verkopen.

23 augustus 2020 om 19:30

@lincoln - Ik denk dat ik nog altijd zelf bepaal waar ik op reageer. Dat hoef je niet voor mij te doen. Ik vind statistieken betrouwbaarder dan de subjectieve mening van sommigen en wel degelijk een graadmeter...

23 augustus 2020 om 19:32

@illi68 - Ja, maar dat is het geval met elke speler. Als Feyenoord kampioen wordt en Jorgensen prikt er bij wijze van spreken 20 in, levert hij ineens ook weer beduidend meer op. De toekomst is in dat oogpunt geen graadmeter, want diezelfde Jorgensen is vooralsnog ook het voorbeeld dat ook het tegenovergestelde kan gebeuren.

23 augustus 2020 om 21:18

Ik heb het verkeerd verwoord; Ik raad je aan om een speler eerst zelf live aan t werk te zien,en niet reageren dat zijn statistieken matig zijn. Mijn mening is subjectief,ja. Ik volg voetbal sinds 89,ja negentiennegenentachtig,dus neem mijn mening met een korreltje zout zou ik zeggen.

23 augustus 2020 om 19:15

Er viel inderdaad meer uit te halen. Alleen is de vraag, of het verstandig is risicos te nemen om er meer uit te halen. Wordt Fener volgend jaar kampioen met een belangrijke Muric is er meer uit te halen. Maar nog steeds geen 25 miljoen denk ik. Maar als het fout gaat ben je 15 miljoen ook kwijt. En op dit moment is 15 mil veel geld voor Fenerbahce.

Veel geld voor een middelmatige spits, ook voor een reservespits straks bij Lazio.

23 augustus 2020 om 21:20

Waarom vind je hem middelmatig? Of roep je gewoon zo maar wat?

24 augustus 2020 om 12:14

Geen onderbouwing en een nietszeggend bericht. Heb je wel überhaupt zijn wedstrijden gezien? Ik zie je allemaal maar negatieve berichten posten over super lig en Turkse spelers? Zit hier wat achter?

Oh, dan tekent hij over een paar dagen dus bij Real Sociedad 😜😜

Mooi bedrag voor Fener en een goede spits voor Lazio. Is een echte targetman, mits hij goed wordt bediend.

Ik heb een dubbel gevoel bij deze transfer. Fenerbahce moet dit jaar kampioen worden. Muric heeft bewezen dat hij kan scoren en met de versterkingen (met name de aanvallende backs) had hij het team goed kunnen helpen. Hierdoor zou zijn waarde hoger zijn. Echter heeft de club dringend geld nodig en ondanks het iets wat lage bedrag (had eerder 17-18m in gedachten), kan men zich versterken op andere posities.

Om heel beknopt te zijn op deze topic: M.i. te weinig voor Vedat. Zeker met het oog op het nieuwe seizoen. Vanuitgaande dat je meer aanvoer krijgt vanuit de backs en in bezit bent van een echte nr 10 en een 8 (Sosa en Mert). Elke Fener supporter is met mij eens dat Vedat dit jaar de maximale eruit heeft weten te krijgen. Alle goals waren bijna puur op eigen kracht. Indien je nu 17.5 miljoen vangt kan je volgend jaar veel meer verlangen als hij er meer weet in te prikken. Gezien de financiële situatie uiteraard begrijpelijk. Zou wel echt zonde zijn. Beetje risico dient er wel genomen te worden, vooral als je mee wil doen voor de kampioenschap. Met Vedat heb je ieder geval garantie voor goals en je zou hem voor aanzienlijk hoger bedrag kunnen verkopen.

Gaat een grote flop worden. Heeft een aantal wedstrijden goed gespeeld maar zakte daarna al vrij snel in. Dat Lazio nog zoveel geld voor hem over had is een wonder. Na Elif Elmas is dit de tweede toekomsige miskoop die een Italiaans club overneemt van Fener.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Fenerbahçe

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Spor Toto Süper Lig
SpelersPositieW
E. ValenciaAanvaller81
O. ÖzdoğanKeeper00
H. TekinKeeper00
M. AskarovVerdediger
S. AzizVerdediger51
Voor de complete selectie: Clubpagina Fenerbahçe.

1 fan
Aanvaller, 26 jaar

In de wandelgangen

Zondag 29 november
Manchester United overweegt om Jonny Evans na dit seizoen transfervrij terug te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren