Onsportieve actie Lukaku na Europa League-finale valt verkeerd in België

Zaterdag, 22 augustus 2020 om

Romelu Lukaku was vrijdagavond de schlemiel in de Europa League-finale tussen Internazionale en Sevilla. De Belgische aanvaller zette Inter vanaf de strafschopstip nog wel op voorsprong, maar schonk Sevilla uiteindelijk in de tweede helft de zege door de bal ongelukkig in eigen doel te werken (3-2). Hij schitterde na afloop opvallend genoeg door afwezigheid bij de prijsuitreiking.

Terwijl zijn ploeggenoten hun verliesmedaille ophaalden en een enkeling zelfs sportief toekeek toen Sevilla de Europa League-trofee in ontvangst nam, stormde Lukaku direct naar binnen. Dat kwam hem in de studio van Sporza onder meer te staan op kritiek van oud-spits Wesley Sonck. "Als je verliest moet je dat toch ook kunnen accepteren. Dat is natuurlijk niet leuk. Ik kon dat ook niet goed. Ik denk dat dat eigen is aan een topsporter die graag wil winnen. Maar groots zijn in de nederlaag is ook een onderdeel van het voetbal", zo zei Sonck.

Gert Verheyen, oud-aanvaller en clubicoon van Club Brugge, veronderstelt dat Lukaku zich zijn eigen doelpunt 'heel hard' zal hebben aangetrokken. De international van België zette in de tweede heeft onbedoeld zijn been tegen een inzet van Diego Carlos en werkte de bal zo in eigen doel. "Hij zal zich die ene fase heel hard aangetrokken hebben, dat zal niet onmiddellijk voorbij zijn. Eigenlijk is dat nergens voor nodig, want zoiets gebeurt gewoon in het voetbal. Mocht dat niet gebeurd zijn, dan was hij misschien wel zijn medaille komen ophalen. Ook al is het niet leuk om als verliezer je medaille te komen halen", aldus Verheyen.

Jamie Carragher, analist voor de Engelse televisie, heeft meer begrip voor Lukaku. "In een perfecte wereld is iedereen aanwezig bij de prijsuitreiking en toont iedere speler zich sportief. Als je echter heel graag wil winnen, kun je op een onsportieve manier reageren, zeker als je een rol speelt bij het verliezende doelpunt. Of het mij wat zou uitmaken als hij een teamgenoot van mij was geweest? Het zou me eerlijk gezegd niets uitmaken. Soms win je als speler, soms verlies je. Als hij zijn medaille niet zelf wil ophalen, zal hij die vast later nog krijgen van iemand anders", zegt de oud-verdediger van Liverpool.Gerelateerd

Meer sportnieuws

35 reacties (laatste reactie door sirius)

Ik vindt het knap hoe analisten altijd een manier vinden om weer te klagen. Lukaku is betrokken bij tegendoelpunt die uiteindelijk de de druppel bleek te zijn... hij is net een mens he, zou je zeggen.

22 augustus 2020 om 21:23

Zo kan je elke vorm van maatschappelijk verval goedpraten. Je hoort daar gewoon te staan. Als je het niet kan opbrengen zeg je op zn minst achteraf dat je een kleuter bent die last heeft van gevoelens en dat je dat spijt. Aanstelleritus voor de buhne is het van Lukaku

22 augustus 2020 om 21:31

Vind je woordkeuze (maatschappelijk verval) wel erg overdreven... Natuurlijk hoort hij er te staan, maar laten we dit niet groter maken dan het is. Wellicht toont hij nog wel spijt, ergens de komende dagen. Het is nog geen 24 uur geleden, dus laten we dat afwachten. Met je laatste zin ben ik het ook niet eens. Lukaku deed niets voor de buhne, want hij ging naar binnen. Wat Weghorst deed na de verloren bekerfinale van AZ, dat was gedrag voor de buhne.

22 augustus 2020 om 22:26

Kijk dit is nou wat je krijgt als mensen als Johan Derksen te veel op tv komen. Mensen gaan zijn gedrag kopiëren en dan krijg je dit soort overtrokken reacties. Zoals al is gezegd, Lukaku heeft een eigen doelpunt gemaakt wat uiteindelijk het verlies van zijn ploeg als gevolg heeft gehad, die man is verschrikkelijk teleurgesteld. Als je als ploeg de ambitie hebt om die beker te winnen is het sowieso al moeilijk om meteen nadat je hebt verloren heel blij de lozers medaille in ontvangst te nemen. Maar ja zoals je grote voorbeeld en jij denken is alles pik zwart of wit. Als je nooit in de positie bent geweest dat je een EL finale hebt gespeeld moet je ook niet zo hard en ongenuanceerd praten vind ik. Het zijn ook nooit de grote namen in het voetbal die zo praten, altijd de Z garnituur die probeert te scoren met een gechargeerde mening.

22 augustus 2020 om 22:26

Kijk dit is nou wat je krijgt als mensen als Johan Derksen te veel op tv komen. Mensen gaan zijn gedrag kopiëren en dan krijg je dit soort overtrokken reacties. Zoals al is gezegd, Lukaku heeft een eigen doelpunt gemaakt wat uiteindelijk het verlies van zijn ploeg als gevolg heeft gehad, die man is verschrikkelijk teleurgesteld. Als je als ploeg de ambitie hebt om die beker te winnen is het sowieso al moeilijk om meteen nadat je hebt verloren heel blij de lozers medaille in ontvangst te nemen. Maar ja zoals je grote voorbeeld en jij denken is alles pik zwart of wit. Als je nooit in de positie bent geweest dat je een EL finale hebt gespeeld moet je ook niet zo hard en ongenuanceerd praten vind ik. Het zijn ook nooit de grote namen in het voetbal die zo praten, altijd de Z garnituur die probeert te scoren met een gechargeerde mening.

22 augustus 2020 om 21:42

“Te klagen”, sjonge jonge. Wat moet hier dan over gezegd worden? Niks? Lukaku is 27 jaar, logisch dat hier iets van gezegd word. Dat jij dit klagen noemt zeg...

22 augustus 2020 om 22:00

Het heeft ook iets te maken met respect tonen richting de tegenstander. En die analisten klagen niet, ze geven hun mening

23 augustus 2020 om 12:47

Het gaat niet over het tegendoelpunt. Ik vind het knap dat je niet begrijpt waarover het gaat

Is toch logisch? Die gozer is dr helemaal kapot van.

22 augustus 2020 om 21:28

Ja absoluut, mist ook nog die grote kans op de 3-2, zou ook ziek zijn

23 augustus 2020 om 11:36

Logisch? Logisch is volgens mij als je daar gewoon gaat staan en je medaille pakt. Zoals 99% van de verliezers doet na een finale! Is gewoon onprofessioneel en kinderachtig gedrag voor iemand van 27

Het is wellicht niet sportief, maar er zijn ergere dingen die een mens kan doen. Als topsporter is het wel begrijpelijk dat je er na zo'n wedstrijd even helemaal klaar mee bent. Emotie is toch een behoorlijke factor in topsport op dat soort momenten. Naar mijn mening wordt hier van een mug een beetje een olifant gemaakt. Gelukkig brengt Carragher die nuance aan.

22 augustus 2020 om 21:26

Laten we vooral het fatsoen als norm handhaven en niet uitgaan van het feit dat “er ergere dingen zijn die een mens kan doen”. Gewoon verkeerd, excuusje en verder. Maar niet, “laten we voortaan allemaal voor onszelf kiezen als we last hebben van een gevoelentje”

22 augustus 2020 om 21:43

Sorry hoor, maar dat vind ik nogal een vreemde reactie. Je kunt ook gewoon het fatsoen als norm handhaven en nog steeds vinden dat de aandacht voor het gedrag van Lukaku wat overtrokken is. Waarom je dat laatste reflecteert op mijn betoog, snap ik helemaal niet. Dat is namelijk helemaal de boodschap van mijn betoog niet.

22 augustus 2020 om 22:36

Ik vind jouw reacties onfatsoenlijk. Voor mij is een gebrek aan inlevingsvermogen en een ongefundeerde mening hebben het meest onfatsoenlijke wat je kan doen. Daar is frustratie over een verloren EL finale niks bij.

23 augustus 2020 om 14:32

@pedrovasquez - Heb je het over mijn reacties of die van Afcfokke?

23 augustus 2020 om 07:36

Hoe wordt er een olifant van gemaakt? Het wordt kort besproken en een mening over gegeven. .

Ach ja, het hoort niet maar is in dit geval wel begrijpelijk. In een finale staan is - als je carriere voorbij is - toch bijzonder, het is daarom vooral jammer dat zijn collega's hem niet hebben kunnen overreden mee te gaan voor de medaille uitreiking.

Buiten dat het onsportief is, vind ik het vooral frappant dat een topsporter zijn emoties niet kan bedwingen om met fatsoen dit prachtige seizoen af te sluiten. Wellicht dat Lukaku bij Real Madrid onder Zidane beter tot zijn recht komt, aangezien de kans dan een stuk kleiner is dat hij een finale verliest.

22 augustus 2020 om 20:51

Waar je op doelt met dat laatste stuk is me een raadsel. Verder is het niet sportief, maar wel begrijpelijk. Laat m lekker, je hebt net een finale verloren door een eigen goal

22 augustus 2020 om 22:08

@gooner4, er stond een paar dagen geleden een artikel op VZ dat Zidane, Lukaku als optie zag voor spits bij Real. Daar doelt hij op

22 augustus 2020 om 21:08

En waarom zou een topsporter de uitzondering op de regel zijn? Integendeel zelfs, een topsporter wil winnen, dus de kans is groter dat een topsporter z'n emoties moeilijk kan bedwingen in dergelijke situaties. Die laatste grap is overigens twee jaar te laat, want dit Real Madrid gaat geen Champions League winnen.

Niet netjes/sportief, maar in de emotie kan ik het wel begrijpen. Voelde zich waarschijnlijk erg slecht door dat eigen doelpunt, en daarmee verantwoordelijk voor het verliezen van de finale.

Ach netjes is het niet, maar in the heat of the moment kan ik het wel begrijpen. Niet te moeilijk over doen lijkt me. Heb mijn emoties zelf tegenwoordig goed onder controle, ook bij teleurstelling, maar ook dat is wel eens anders geweest. Zijn er ongetwijfeld genoeg die hier over mee kunnen praten.

Wie boeit het? Al zou ik winnaar zijn zou ik goed begrijpen dat een tegenstander er even doorheen zit en geen zin heeft in festiviteiten..

Ach als het hele team er tussenuit zou knijpen zou het mij meer storen. Nu is het 1 speler. Niet netjes, maar ook niet het einde van de wereld.

Dat de teleurstelling groot is lijkt me duidelijk, maar de rest van het team zou ook meteen naar binnen willen. Persoonlijk zou ik dit mijn medespeler kwalijk kunnen nemen. In goede momenten vier je samen, in slechte tijden deel je ook de pijn samen. Lukaku is geen misdadiger, maar dit vind ik niet collegiaal.

Het is inderdaad niet sportief maar ik kon (op bescheiden niveau) ook niet tegen mijn verlies dus was ook zo. Anders is leuk maar de analisten moeten nu niet van een mug een olifant maken.

Hoort niet. Lukaku is een volwassen vent en hoe groot de teleurstelling ook, hij moet daar gewoon staan. Verder niet te zwaar aan tillen en gewoon doorgaan, maar wel even op z’n vingers tikken dat hij volgende keer gewoon doet wat er van hem verwacht wordt.

23 augustus 2020 om 03:01

Dat is onze cultuur. Maar ja wanneer anderen daar anders over denken... Kom je nooit uit zonder stelling te nemen

Tja. In Europa vinden we dit normaal. Van origine niet Europese spelers denken daar kennelijk anders over. Zeg het dan maar.

Die analisten hebben altijd wel wat te zeiken als hij zelf niet zijn medaille wilt ophalen moet hij dat zelf weten en hoeven ze er niet zo’n probleem van te maken

Romelu Lukaku is in Antwerpen geboren. Dat is toch Europa?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Internazionale

1023 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Napoli119
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
I. PerišićMiddenvelder50
A. VidalMiddenvelder50
R. LukakuAanvaller55
L. MartínezAanvaller53
C. EriksenMiddenvelder40
A. SánchezAanvaller40
Voor de complete selectie: Clubpagina Internazionale.

138 fans
Aanvaller, 27 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Internazionale 5 5 1 0
2019/2020 Internazionale 36 23 2 0
2019/2020 Manchester United 0 0 0 0
2018/2019 Manchester United 32 12 4 0
2017/2018 Manchester United 34 16 4 0
Laatste voetbalnieuws

Lukaku toont grootste vorm bij Inter; woedende Martínez gaat de wereld over

Internazionale heeft zich dankzij de derde overwinning van het seizoen op de derde plaats in de Serie A gevestigd. I Nerazzurri beleefden zonder Stefan de Vrij in de basiself een uiterst...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 25 oktober
Manchester City gaat toeslaan bij Partizan Belgrado. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren