Ronald Koeman denkt voor verdediging aan oude bekende uit Eredivisie

Zaterdag, 22 augustus 2020 om

Ronald Koeman komt in de zoektocht naar defensieve versterkingen voor Barcelona mogelijk uit bij een oude bekende uit de Eredivisie. Volgens diverse media uit Engeland heeft de nieuwbakken trainer van de Catalanen zijn oog namelijk laten vallen op José Ángel Esmorís Tasende, beter bekend als Angeliño.

Angeliño, voormalig speler van onder meer NAC Breda en PSV en daarmee een bekende van het Nederlandse voetbalpubliek, werd in januari door Manchester City verhuurd aan RB Leipzig en maakte een goede indruk in Duitse dienst. De Spaanse linksback speelde in alle competities achttien wedstrijden voor Leipzig en imponeerde onder meer met assists in de Champions League tegen Tottenham Hotspur en Atlético Madrid.

RB Leizpig bedong ten tijde van het sluiten van een huurovereenkomst met Manchester City de optie om Angeliño aan het einde van het seizoen voor dertig miljoen euro definitief over te nemen. De club van trainer Julian Nagelsmann is echter niet de enige gegadigde voor de 23-jarige verdediger: ook Barcelona ziet volgens onder meer de BBC en The Guardian wel toekomst in hem.

Bij de grootmacht uit Spanje is Jordi Alba al jarenlang een bekend gezicht op de linksbackpositie, maar hij is inmiddels al 31 en niet meer zo onomstreden als voorheen. Bij Manchester City lijkt Angeliño in elk geval geen toekomst te hebben: de Engelsen beschikken met onder anderen Benjamin Mendy, Oleksandr Zinchenko en de onlangs aangekochte Nathan Aké over voldoende alternatieven links achterin.


Poll

Zou Angeliño een versterking zijn voor Barcelona?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

67 reacties (laatste reactie door koningg)

Goede speler maar ik zou toch voor Grimaldo gaan

22 augustus 2020 om 19:14

@Boixos hoezo? Alba is nog steeds beter dan beiden. Waarom tussen de 30 en 40 miljoen uitgeven aan een positie wat niet hoogste prioriteit heeft en wetend dat je budget niet al te groot is. Enige die aantoonbaar beter is dan Alba en financieel haalbaar door nog 1 jarig contract is Alaba. Zijn voordeel is dat hij op meer posities kan spelen. Hij zal ook rond bedrag van Angelino te koop zijn (30) en minder dan Grimaldo. Mocht Alba niet verkocht kunnen worden zet je Alaba LCV.

22 augustus 2020 om 19:18

En zo is het. Alba is nog steeds een stuk beter dan de hier genoemde backs. Reguilon is natuurlijk ook een interessante linksback. Ook nog Spaans.

22 augustus 2020 om 19:21

@holland8 Reguilon blijft natuurlijk lekker bij RM. Maybe jaar verhuren aan Sevilla om jaar verder te ontwikkelen in de CL.

22 augustus 2020 om 19:24

Ik zie RM wel vaker gekke dingen doen met bijzondere spelers. Maar goeie linksbacks zijn schaars en ik vermoed dat ze dat in Madrid ook wel weten.

22 augustus 2020 om 19:35

Het gaat ook niet om nu maar als een eventuele vervanger van Alba mocht hij weggaan, hij is Spaans kent de club goed en er zit nog veel potentie in dan zie ik hem echt eerder komen dan Alaba

22 augustus 2020 om 19:38

@holland8 mocht Barca graag iemand willen van RM die ook LB kan spelen, Bale is beschikbaar

22 augustus 2020 om 20:05

@mrkrillin Bale is natuurlijk van origine een linksback. Zo is hij ook begonnen bij Spurs. Wie weet kan Barca m voor een prikkie ophalen. Dan hebben ze net zo een snelle back als Davies van Bayern.

22 augustus 2020 om 20:43

Mr. Krillen misschien omdat Alba de 30 is gepasseerd en Alba niet alle wedstrijden kan spelen. Firpo is door 2 trainers gewogen en te licht bevonden. 30 miljoen is niks voor een back. Goede backs zijn schaars en Barcelona heeft op dit moment niet de aantrekkingskracht die het een paar jaar geleden had.

22 augustus 2020 om 21:12

Goede backs zijn niet schaars, je moet gewoon een serie sterke middenvelderLinkspoot de kans geven en tactisch wat bijscholen. Maldini was misschien meer een bijzondere verdediger, maar Cafu, R.Carlos en D.Avles waren toch gewoon verplaatste vleugeljongens. Om over Maicon niet te spreken, dat was relatief een houthakker

Dan kan hij voor die positie beter Zinchenco met een achtergrond in de Eredivisie halen. Angelino is prima maar Zinchenco echt nog een klasse beter hoor.

22 augustus 2020 om 18:51

Angelino op zijn best is aanvallend gewoon een klasse beter

22 augustus 2020 om 19:16

@arturotorres Wil Koeman een aanvaller kopen dan?

22 augustus 2020 om 19:32

Je weet dat je met Angelino een halve middenvelder haalt. Dat hij zich verdedigend staande kon houden tegen PEC en VVV is logisch, tegen de PL-clubs was het toch een ander verhaal.. vandaar dat hij bij Leipzig als wingback wel uit de voeten kan. Lekker daar blijven.

22 augustus 2020 om 20:19

Je spreekt jezelf tegen want je zegt eerst dat zinchenko beter is dan angelino waarop ik zeg dat angelino aanvallend beter is en dan zeg je wilt barca een aanvaller terwijl zinchenko ook een linksback is die aanvallend prima is maar verdedigend kwetsbaar dus ik weet niet of ik jou serieus moet nemen

23 augustus 2020 om 03:00

Mee eens, Angelino vind ik sowieso ook beter

22 augustus 2020 om 18:52

Zinchenko beter dan angelino?? Je maakt een grap hoop ik

22 augustus 2020 om 18:59

Bij City is Angelino gewogen en te licht bevonden. Dat vonden ze niet van Zinchenco op dezelfde positie. Denk je dat ze daar ook een grap maakten toen ze Angelino wegstuurden en Zinchenco niet? Overigens kan ik het kwaliteitsverschil tussen beide spelers ook zelf inschatten op basis van de vele wedstrijden die ik van ze heb gezien. En Zinchenco is zoals City het heeft beoordeeld inderdaad gewoon een stuk betere linksback.

22 augustus 2020 om 20:47

Holland8 sorry maar Angelino is zo veel meer een linksback dan Zinchenko, wie zegt dat City hem heeft weggestuurd? Misschien wil Angelino niet zoals Zinchenko 2e viool spelen.

22 augustus 2020 om 18:52

Waarom een klasse beter? Mag sporadisch opdraven en heeft totaal geen rendement in offensief opzicht.

22 augustus 2020 om 18:52

Zinchenko beter dan angelino?? Je maakt een grap hoop ik

22 augustus 2020 om 18:53

Sarcastisch denk ik? Zinchenko is absoluut niet goed genoeg om linksback bij Barcelona te zijn, ook bij City zie je dat het gewoon een middenvelder is. Angelino past niet echt bij Barcelona als vleugelback zijnde.

22 augustus 2020 om 18:59

Hoezo past angelino niet bij Barcelona. Is toch juist een aanvallende, redelijk creatieve back met veel diepgang. Of mis ik iets?

22 augustus 2020 om 19:26

Hij is een pure wingback en is verdedigend best matig. Met die drie kasten achter hem bij Leipzig valt dat niet op en kan hij aanvallend lekker zijn ding doen. Bij Barcelona speelt hij als gewone back lijkt mij en daar is hij niet goed genoeg voor.

22 augustus 2020 om 20:48

Verdedigen kan je leren. Die voorzet en drive van Angelino is wat moeilijker aan te leren. Alba is ook niet de beste verdediger

22 augustus 2020 om 20:50

Hij is verhuurd ivm terugkoop. Heeft hun geld gekost nadat ie naar psv ging. Zinchenko is 3e man. Mendy en Cancello aren 1 en 2. Ivm aankoop kun je beter verhuren en geld terugverdienen als ie verkocht kan worden. Die dus is puur voor t geval dat. En was nodig ivm. Veel blessures. Wordt wakker aub.

Ik heb liever Grimaldo van Benfica, maar die zal flink wat geld moeten kosten. Heeft gelukkig al een achtergrond bij Barca en is klaar voor een stap hogerop. Overigens vind ik Angelino helemaal geen slechte, heeft telkens laten zien een stap hoger aan te kunnen.

22 augustus 2020 om 18:53

Wat denk je van Telles?

22 augustus 2020 om 22:33

Ook een droomkandidaat inderdaad. Porto kennende zal hij wel enorm diur zijn en dat geld hebben we op dit moment helaas niet.

23 augustus 2020 om 01:03

Hij is volgend jaar transfervrij en gezien de impact van covid op de portugese top is het wel het beste jaar om bij Telles aan te kloppen. Daarbij heeft hij nu ook geen copa kunnen spelen als basisspeler van Brazilie dus nog gunstiger voor een transfer.

22 augustus 2020 om 19:17

@FCB_Cafalunya @AkacCunian ik zou eerder voor Alaba gaan. Heeft nog 1 jaar contract en staat open voor stap. Gaat Alba niet weg, dan kan je Alaba ook LCV zetten. Ook middenveld mocht nodig zijn.

22 augustus 2020 om 19:21

Alaba is ondertussen toch ook “al” 28. Natuurlijk nog lang niet oud, maar uiteindelijk verleg je het probleem dat nu al bestaat gewoon drie jaar in de toekomst.

22 augustus 2020 om 19:23

@lierss97 Die man is natuurlijk beter dan alle opties die genoemd worden en ook dan Alba. Hij is nu haalbaar omdat hij nog 1 jaar contract heeft en openstaat voor transfer. Bij BM ook niet meer helemaal onmisbaar daar ze ook goede opties op LB en CV hebben. Zal dus betaalbaar zijn en kan nog zeker 4 a 5 jaar mee.

22 augustus 2020 om 19:26

Hij is natuurlijk goed, maar Barcelona moet een verjongingsoperatie ondergaan. En als je dan jongens als Pjanic en Alaba gaat kopen, dan kom je binnen drie jaar in eenzelfde situatie terecht. Grimaldo is bijvoorbeeld 24, die kan nog 7 tot 8 jaar mee met zekerheid. Maar natuurlijk zou Alaba een heel goede versterking zijn. Alleen zou hij ook wel enorm veel moeten verdienen als we de geruchten mogen geloven.

22 augustus 2020 om 19:44

@lierse97 Pjanic lijkt mij overbodige aankoop. Snap boekhoudkundig. Verjonging kunnen zij ook doorvoeren door o.a Pique in de verdediging te vervangen met een snelle en sterke jonge CV. Suarez mag ook richting uitgang als ik de verhalen mag geloven. Busquets ook -wat ik niet begrijp, want is een geweldige speler - dus gaan best veel oude basisspelers weg. Ook wissels als Vidal en Rakatic. Dus dan is een speler van 28 juist ideaal. Eens over je punt mbt salaris. Dat is voor barca wel een issue. Hopelijk haalt mijn club RM Alaba dan. Maar ja voor wie....

22 augustus 2020 om 19:46

Als opvolger voor Ramos op termijn? Want Alaba doet het toch wel oerdegelijk bij Bayern als CV. Al lijkt hij me niet echt nodig voor Real. Die kunnen beter hun geld opsparen voor Mbappe en Camavinga.

22 augustus 2020 om 20:05

@lierse97 zou ik ook zeggen, alleen Ramos is nog superfit. Die gaat wel door tot zijn 38e

22 augustus 2020 om 22:32

Alaba mag van mij vandaag nog komen, maar na die 8-2 heb ik geen illusies om eerlijk te zijn. Over verjonging, als Garcia en Alaba gehaald worden is de verjonging een feit. Overigens is Pique naast Alaba gewoon prima. Boateng is ook de snelste en jongste niet en dat gaat ook goed.

22 augustus 2020 om 20:24

Heeft een afkoopsom van 50 miljoen euro geloof ik. Behoorlijk verschil met deze 30 miljoen inderdaad. Al is het nog maar de vraag hoezeer Benfica geld nodig heeft nu. Wellicht is het niet ondenkbaar dat ze hun vraagprijs laten zakken. Ik denk persoonlijk echter niet dat grimaldo in beeld komt onder dit bestuur. Daarmee zouden ze toegeven een fout gemaakt te hebben destijds en daar lijken ze me te stom en koppig voor

22 augustus 2020 om 22:31

Dus dan is de belangstelling van Eric Garcia dus ook nep? Immers ook een oud-Barca speler. Je kan alles van dit bestuur zeggen, maar oud-spelers staan altijd wel op de radar om teruggehaald te worden.

Goede speler, maar ik denk dat hij het beste past bij een team als Leipzig waar ze echt met wingbacks spelen. Bij City is hij namelijk al een paar keer door de mand gevallen omdat hij verdedigend helemaal niet zo goed is.

Goede speler maar ik zie liever Tagliafico komen of Alex Telles. Dat is als je Alba of Firpo kunt verkopen.

22 augustus 2020 om 19:13

Grimaldo niet te vergeten. Heeft jarenlang in de jeugd gespeeld en is aanvallend ontzettend sterk.

22 augustus 2020 om 19:17

@el_guaje7 of Alaba met zijn 1 jaar contract.

Angelino, jezus, denk dat Alaba de enige goede keuze is.

22 augustus 2020 om 19:20

Alaba is ook alweer 28 jaar en ongetwijfeld erg duur...

22 augustus 2020 om 19:23

@sirius juist nu niet, want heeft 1 jaar contract en niet bijgetekend.

22 augustus 2020 om 19:30

Wat je niet aan een transfersom betaalt, betaal je er wel bij aan tekengeld, bonussen en salaris.

22 augustus 2020 om 19:45

@sirius normaal zou een Alaba zo 80 of 100 miljoen kosten. En daarop ook tekengeld, bonussen en salaris. Nu met 1 jaar contract rond de 30 miljoen. Lijkt me niet het geval dat verschil van 70 mil volledig opgaat aan extra tekengeld.

22 augustus 2020 om 20:15

Misschien niet, maar al met al betaal je nog steeds bijna de hoofdprijs. De concurrentie zal immers ook flink zijn. Verder lijkt het me erg sterk dat een club zo'n 100 miljoen euro neer gaat tellen voor Alaba normaal gesproken.

Ik vind dit helemaal geen gek idee eigenlijk. Angelino is geen absolute topback, maar hij heeft wel de kwaliteiten die bij Barcelona passen en hij heeft toch een zeer behoorlijk niveau. Bij Leipzig vond ik 'm ook erg sterk spelen. De aanwinsten hoeven natuurlijk niet allemaal het beste op hun positie te zijn. Het is juist erg belangrijk dat er een balans in die ploeg komt. Barcelona kan momenteel niet shoppen met een volle portemonnee, terwijl er toch wel het 1 en ander bij moet. Dan moet je creatief zijn. Een Angelino maakt een Barcelona individueel waarschijnlijk niet beter, maar het collectief wel. Bovendien vind ik hem beduidend beter dan Firpo.

22 augustus 2020 om 19:22

Hij zou wel kunnen functioneren, maar dan moet de defensie wel op punt staan. Want defensief is Angelino niet geweldig. En daarnaast zal er toch wel een reden zijn dat City hem zo makkelijk laat gaan?

22 augustus 2020 om 19:29

City heeft min of meer twee soortgelijke backs en dan moet je keuzes maken. Guardiola geeft de voorkeur aan Mendy en Zinchenko. Die blijven net zolang door kopen tot ze een back hebben die geweldig presteert. Dat zijn ook geen ideale omstandigheden voor een (relatief) jonge back.

22 augustus 2020 om 19:31

Dat is nu toch geen heel sterke concurrentie? Zichenko is gewoon matig op dat niveau en Mendy ligt vaak in de lappenmand. Een speler die basis zou moeten staan bij Barcelona mag een strijd tegen dat soort spelers toch niet zomaar verliezen naar mijn mening.

22 augustus 2020 om 20:13

Misschien niet, maar je hebt als speler ook een beetje geluk nodig dat de omstandigheden jouw kant op vallen. Zoals je zelf al aangeeft is Angelino verdedigend niet zo sterk en bij City is die verdediging juist het pijnpunt. Dan is er weinig plaats voor een aanvallende back. Bij Barcelona zijn ze toch een beetje gewend om met dergelijke backs te spelen. Alba is ook nauwelijks een verdediger.

En ik maar denken dat het om Tedje van der Pavert gaat... 😉 Neehoor prima keuze die Angelino! Doet het uitstekend bij Leipzig

Fantastisch, ben zeer benieuwd waar Koeman nog meer aan denkt. Wellicht kan hij tevens het volledige Nederlandse elftal naar Barca halen, kunnen ze alsnog samenwerken komend jaar!

Weet niet of hij goed genoeg is maar hij kan nog beter worden alleen dit is niet echt de positie dat aangevuld moet worden. Prioriteit lijkt me een top flankspeler die ook veel kan brengen en een centrum verdediger. Alba brengt nog genoeg en gaat ook vaak diep alleen je mist een topper aan zijn kant voor hem maar goed voor straks moet je wel Alba ook gaan vervangen en wellicht is Angelino wel prima.

Het is best een leuke speler maar geen wereldtop. Daarom is hij bij City ook niet echt geslaagd. Zou ik eerder Tagliafico, Telles of Grimaldo overwegen.

Lijkt me niet de prioriteit op dit moment maar als er een back-up/vervanger gehaald wordt dan lijken me één van de volgende, in chronologische volgorde, betere opties: Grimaldo, Gaya, Alex Telles, Tagliafico of Cucurella.

Daar gaan ze weer, de Nederlandse trainers. Geen enkel netwerk blijkbaar. Altijd maar landgenoten of bekende spelers uit de NL competitie willen halen. Dat levert echt zelden succes op.

Zal goede keus zijn een jongere speler met ongeveer de zelfde speelstijl en een belangrijk punt hij is niet irritant als alba 😅

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4923 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.Eibar8-1
13.Sevilla71
14.Valencia7-2
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Ansu FatiAanvaller54
PedriAanvaller50
NetoKeeper50
A. GriezmannAanvaller50
TrincãoAanvaller50
L. MessiAanvaller51
Jordi AlbaVerdediger40
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

5 fans
Verdediger, 23 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 23 oktober
Ozan Kabak is bij Liverpool een kandidaat om Virgil van Dijk tijdelijk te vervangen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren