FC Twente mikt nog op huurovereenkomsten met Ajax en PSV

Vrijdag, 21 augustus 2020 om 18:28Chris Meijer

FC Twente verwelkomde vrijdag met de van Benfica gehuurde Tyronne Ebuehi de achtste versterking van de zomerse transferwindow. De Tukkers zijn echter nog niet helemaal klaar op de transfermarkt. Technisch directeur Jan Streuer bevestigt in het programma De Oosttribune van RTV Oost dat FC Twente Jurgen Ekkelenkamp en Mauro Junior nog op huurbasis hoopt te mogen verwelkomen.

Met Ajax sloot FC Twente al twee huurovereenkomsten, daar Kik Pierie en Danilo Pereira komend seizoen tijdelijk in Enschede spelen. Vorig seizoen maakte Noa Lang al op huurbasis de overstap van Amsterdam naar Enschede en Streuer hoopt nu nog een overeenkomst te kunnen sluiten met Ajax. De naam van de twintigjarige Ekkelenkamp wordt al een tijdje genoemd in Enschede en de technisch directeur van FC Twente bevestigt dat hij in beeld is, maar de Tukkers zitten voorlopig in de wachtkamer.

Eén potentiële goudmijn en veel ‘KWW’ bij aanwinsten van FC Twente

Voetbalzone publiceerde onlangs een analyse over de aanwinsten die FC Twente tot nu toe binnenhaalde.Lees artikel

“Ze gaan nu wel beslissen wat er gaat gebeuren met een aantal spelers bij Ajax, denk ik”, geeft Streuer te kennen. De naam van Mauro Junior staat ook hoog op het verlanglijstje bij FC Twente, maar de technisch eindverantwoordelijke acht de kans klein dat hij gehuurd kan worden van PSV. "In principe willen ze hem niet verhuren, maar het kan altijd weer veranderen. Soms is het goed om geduld te hebben, maar wij hebben het elftal liever snel rond.”

Mauro Junior wordt voorlopig door de nieuwe PSV-trainer Roger Schmidt gebruikt als linksback. De van oorsprong aanvallende middenvelder, die vorig seizoen verhuurd werd aan Heracles Almelo, start vrijdagavond in het oefenduel met Willem II andermaal aan de linkerzijde van de defensie. "Voor Mauro Júnior is het een vreemde positie en hij kan daar positioneel verbeteren", sprak Schmidt twee weken geleden tegenover het Eindhovens Dagblad. “Mauro is een speler die aan de bal goed functioneert, in de een tegen een sterk is en keihard werkt. Voor hem was het geen probleem om daar te spelen.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

44 reacties (laatste reactie door wilgulpen)

Mooi middenveld krijgen ze met de technische Mauro en loper Ekkelenkamp. Nog een goede stofzuiger ernaast.

21 augustus 2020 om 18:34

Denk dat PSV Mauro net zo hard kan gebruiken. Denk dus niet dat hij naar Twente zal gaan.

21 augustus 2020 om 18:36

Zoals hierboven al wordt aangegeven is de kans minimaal dat Mauro naar Twente zal gaan. Schmidt zet hem momenteel in als linksback en hij heeft het daar blijkbaar heel behoorlijk gedaan. Verder kan hij natuurlijk ook gewoon op het middenveld spelen. Ik kan mij dan ook absoluut niet voorstellen dat dit gaat gebeuren.

21 augustus 2020 om 18:38

Rigo lijkt mij realistischer voor Twente.

Lekker huren 😀😀😀

Dit seizoen lijkt me een kansloze missie te worden op deze manier, maar ik laat me verrassen.

21 augustus 2020 om 18:38

Ik vind het op zich wel aardige spelers die ze weten te huren. Geen toppers, maar je zou je er wel veilig mee moeten kunnen spelen zonder al te veel gedoe. Met bouwen aan een elftal voor de toekomst heeft het weinig te maken, maar het is ook zaak dat je overleefd in de Eredivisie. Dat zie ik dus wel gebeuren.

21 augustus 2020 om 19:07

Op basis waarvan speel je je veilig met Ekkelenkamp? Die heeft dus echt nog heel erg weinig laten zien.

21 augustus 2020 om 19:30

Op basis van dat ik Twente in zijn totaliteit momenteel beter materiaal vind hebben dan een Rkc, Vvv, PEC en Fortuna Sittard. Wellicht ook beter dan ADO en Emmen maar die heb ik nog helemaal niet gezien. Daar heeft de komst van Ekkelenkamp niet zo veel mee te maken overigens, want dat is geen geweldenaar inderdaad, maar ook niet minder dan wat directe concurrenten hebben lopen. Alhoewel Fortuna natuurlijk Seuntjens heeft, maar daar vind ik de rest weer niet best. Heerenveen zie ik ook nog als ploeg die Twente zou kunnen pakken. Dus van dat rijtje moeten ze er toch wel 3 onder zich kunnen houden. Welke 3 laat ik dan even in het midden.

21 augustus 2020 om 18:38

Ligt eraan wat de verwachtingen zijn. Ik schat het zeker niet kansloos in, denk dat ze met deze selectie en trainer prima voor plaatsje 11/12 kunnen spelen. Zeker met Ekkelenkamp en Mauro Junior zie ik het goed komen.

21 augustus 2020 om 18:39

Eens met jou, het zijn korte termijnsoplossingen en dat is zonde. Je bouwt niets structureels op. Ze zouden moeten investeren in duurzame scouting, opzetten van datacenter, echt goede scouts die Europa afreizen en talenten voor een koopje zoeken. Het kan maar vereist visie, op lange termijn pluk je echt de vruchten.

21 augustus 2020 om 18:47

Hoe wil je investeren als er geen geld is?

21 augustus 2020 om 18:49

Er is wel geld maar dat wordt nu geïnvesteerd in verkeerde zaken zoals non eu spelers een jaarsalaris van 450k bieden. Dus kwestie van juiste prioriteiten stellen

21 augustus 2020 om 18:54

Wie van Twente is buiten EU. Enige die ik kan bedenken is de gehuurde Danilo waarbij een deel van het salaris door Ajax wordt overgenomen.

21 augustus 2020 om 18:55

Voor welke spelers zijn er dan een jaarsalaris van 450k geboden?

21 augustus 2020 om 19:01

Giorgi abirjania. Dat geld had je zo in scouting kunnen steken. En elk jaar dat je wacht maakt de terugkeer moeilijker.

21 augustus 2020 om 19:07

Ook die is gehuurd, alleen voor 2 jaar en het is niet helemaal bekend of twente zijn volledige salaris betaald of dat sevilla ook nog een deel ophoest.

21 augustus 2020 om 19:39

@boch Heb je überhaupt wel een idee hoe groot de selectie van Twente aan het begin van dit seizoen was? Wat denk je dat de financiële consequenties zijn als Twente degradeert?

21 augustus 2020 om 18:42

Wat moeten ze anders doen? Er is toch geen fatsoenlijk geld voor aankopen. D enige met waarde is die keeper. Overigens zei men dit vorig seizoen ook. De stand van het rechter rijtje is onvoorspelbaar, dus kan zomaar goed gaan.

21 augustus 2020 om 18:49

Waarom dit seizoen kansloos? Zijn toch hele aardige eredivisiespelers die ze huren en willen huren. Denk dat het eerder voor lange termijn schadelijk is.

21 augustus 2020 om 19:36

Dit jaar is overleven toch? Ik vind het nog knap dat ze zonder iets uit te geven 8 nieuwe spelers weten binnen te halen. Uiteindelijk was de prioriteit om een volwaardige selectie samen te stellen. En dat zonder geld.

21 augustus 2020 om 21:04

Volgens mij huurt Twente niet uit luxe maar uit noodzaak. Er zijn meerdere clubs onderin de eredivisie die het ook van veel huurlingen of korte contracten moeten hebben dus twente staat hierin niet alleen. Bijna het hele rechterrijtje zit met dit probleem. Als je doelstelling is om bij de bovenste 6 of zo mee te doen dan gaat het hem op deze manier niet worden. Maar als je doelstelling is om minimaal 3 ploegen onder je te houden dan zijn de namen die nu rondgaan heel aardig.

FC Twente wordt straks een mix tussen Jong Ajax en Jong PSV aankomend seizoen. ik kan me niet voorstellen dat dat goed afloopt want je hebt ook ervaring en zekerheid in je selectie nodig en niet alleen maar jonge talentjes die nog alles te bewijzen hebben op Eredivisie niveau

21 augustus 2020 om 18:51

Als je Twente gevolgd hebt weet je wel beter, maar blijkbaar doe je dat niet. Tot nu toe alleen nog twee van Ajax gehuurd

21 augustus 2020 om 19:06

Maar hij zegt toch straks? Daarmee doelt hij vast op wanneer ze Ekkelenkamp en Mauro Junior daadwerkelijk huren. Dat het er nu nog maar 2 zijn doet er niet toe.

21 augustus 2020 om 19:11

Er zijn een paar jongens uit de jeugd (noodgedwongen?) toegevoegd aan de selectie die voorlopig bewezen hebben deze beloning verdiend te hebben.bovendien is Evert Bleuming,hoofdscout, weer op z'n oude post.ik zie dit toch wel als een broos,maar goed teken.

21 augustus 2020 om 20:17

Achja als je 3 spelers van Ajax huurt en va1 van PSV ben je een mix van Jong Ajax en Jong PSV. Ze zijn ook een mix van Jong Everton en FC Utrecht. Wat een gelul zeg...

Ekkelenkamp huren is kansloos voor Twente. Ajax wil hem niet weg doen nu en Ekkelenkamp zelf wil ook voor zijn kans gaan.

21 augustus 2020 om 19:04

Zou voor Twente een toptransfer zijn.

21 augustus 2020 om 20:49

Nu wel, maar de voorbereiding duurt nog anderhalve maand. Als er niemand meer vertrekt komt hij wel heel laag in de pikorde denk ik. Op de 10 positie heeft hij denk ik zo 7 of 8 spelers voor zich (afhankelijk van hoe ze sommige jonge spelers inschatten misschien wel meer). En voor de rol iets naar achteren 6-8 is hij zo wie zo minder en heeft hij ook (deels dezelfde) een stuk of 6 spelers voor zich. Als dat over een paar weken nog steeds zo is en hij heeft de keuze tussen Jong Ajax of FC Twente dan zie ik hem nog best die kant op gaan.

Ik zou het gek vinden als PSV Mauro niet zelf gaat gebruiken. Ik vond hem echt uitstekend bij Heracles afgelopen seizoen. In ieder geval iemand die vooruit denkt en speelt, in tegenstelling tot een Hendrix en Rosario.

Ekkelenkamp zal uiteindelijk wel lukken, maar Mauro blijft 100% in Eindhoven. Die zie ik op termijn zelfs wel basisspeler worden. En dan als een van de twee verdedigende middenvelders. Daar heeft hij de techniek, het loopvermogen, de verbetenheid en de discipline voor. En kennelijk is ie allround genoeg om ook het verdedigende werk niet te schuwen, nu hij zelfs als linksback uit de voeten blijkt te kunnen. Schmidt zal een terriër als hij echt niet laten gaan, ik denk dat Twente meer succes zal hebben als ze Piroe, Rigo, Teze of Ledezma willen huren.

Zou geweldig zijn, maar denk dat ze beiden niet zullen komen. Volgens mij had Ajax al gezegd dat ze Ekkelenkamp niet kwijt wilde dit seizoen toch? Ook denk ik dat PSV Mauro zelf wilt gaan gebruiken komend seizoen.

Wat een trieste club alleen maar huren huren huren. Spelers met 0 binding met de club. Vreemd is het. Ze zouden een max aantal huurlingen moeten toestaan in de ED.

21 augustus 2020 om 19:11

Bewuste keuze daar. Ron Jans vindt de meeste huurlingen die ze al gehaald hebben of nog op het oog hebben beter dan de transfervrije spelers die ze kunnen krijgen. Persoonlijk vind ik dat een huurling echt een versterking moet zijn en geen opvulling van je selectie. Anders kun je net zo goed wel die transfervrije speler nemen en proberen die wat waard te laten worden.

21 augustus 2020 om 19:25

Triest ja? Hoe had jij het aangepakt? Als je zó veel spelers moet toevoegen aan de selectie omdat er geen selectie meer stond. Hoe ga je dat dan doen met weinig geld? Zo veel opties zijn er niet.

21 augustus 2020 om 19:58

Wat een onzin
Als Twente een hoop geld zou uitgeven zou je zeker roepen jij die trieste club weer Weer strooien metgeld .
Nu doen ze t op deze manier ook omdat door de corona weinig inkomsten door t stadion en catering te verwachten zijn is dat ook weet triest
Het is ook nooit goed
Kijk ideaal zou zijn dat een rijke zakenman zou zeggen hier heb je 100 miljoen
Maar die is er nog niet

21 augustus 2020 om 20:52

Ze zijn daarin niet de enige. De hele onderkant van de eredivisie heeft dit probleem. Met 5-6 miljoen moeten ze alle aankopen doen en de hele selectie betalen. Dan heb je niet veel keus.twente moet de komende 2 of 3 jaar overleven.dan zijn ze voor een groot deel van de schulden af en kunnen ze weer gaan bouwen en dan hebben ze in alles de mogelijkheid om "gewoon" weer de 4e club van nederland te worden (stadion, aantal fans, omzet, e.d.).

22 augustus 2020 om 01:04

Ik weet niet veel over ruimtevaart, dus houd ik mijn mond daarover. Maar mensen die totaal niets weten over de situatie en keuzes bij Twente generen zich niet om er toch hun mening over te geven. De club zit in de fase dat er eredivisiewaardig team moet worden geformeerd, zonder geld, terwijl kwalitatieve, transfersom vrije spelers nog niet op de markt zijn. Dus is huren nu de enige optie. Als overal, in binnen en buitenland, de selecties rond zijn, komen die op de markt. Dan zal Twente, geld dat ze nu besparen, gebruiken om de selectie aan te vullen met spelers onder contract. De huidige leiding is zeer transparant daarover, je hoeft alleen maar op te letten.

PSV moet Mauro helemaal niet laten gaan. Hoort ook op het middenveld tot de betere psvers. Zonde dat hij het nu op linksback moet doen. Maar ook dat vult hij prima in.

Mauro speelt nu lb tegen Willem ll, hij doet het beter als wat er afgelopen seizoen stond dus die gaat zeker niet komen.

Ik heb het fragment even terug geluisterd maar Jan van Sta noemt Mauro als optie. Streuer geeft vervolgens aan dat PSV hem niet wil verhuren maar dat dat wel kan veranderen. Hij benoemd niet expliciet dat Mauro de nieuwe nummer 10 moet gaan worden. Hij zal ongetwijfeld op het lijstje staan maar dat doet Ekkelenkamp uiteraard ook.

Gezien de samenstelling van de selectie zie ik t liefst 1 of 2 ervaren oudere spelers erbij komen.

Ik betwijfel of Twente nu goed bezig is met een huurelftal. Ik hoop het voor ze maar het is geen goede stap in de toekomst.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.AZ00
2.Ajax00
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. DumićVerdediger
M. HilgersVerdediger
J. OosterwoldeVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

1 fan
Middenvelder, 22 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 31 juli
Real Madrid hoopt dat Martin Ödegaard tot inkeer komt en toch wil blijven. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren