Feyenoord wederom opgeschrikt door besmetting met coronavirus

Vrijdag, 21 augustus 2020 om 14:14Rian Rosendaal • Laatste update: 15:53

Tegenslag voor Feyenoord in aanloop naar het Duitse trainingskamp. Voetbal International meldt namelijk vrijdag dat één speler bij Feyenoord Onder-21 positief heeft getest op het coronavirus. Hierdoor kunnen Marouan Azarkan, Achraf El Bouchataoui, Ian Smeulers en Jordy Wehrman niet mee met de selectie van trainer Dick Advocaat richting Duitsland.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

55 reacties (laatste reactie door magistra)

"opgeschrikt"... Vooral sneu voor hemzelf en die andere jongens natuurlijk. Als talent zijnde wil je gewoon een permanente plek bij het eerste veroveren, dan is dit een tegenslag.

21 augustus 2020 om 14:36

Vooral sneu voor wehhrman azarkan en smeulder. Die kunnen er niks aan doen en kunnen zich nu niet bewijzen

21 augustus 2020 om 14:54

Even daar gelaten of de gewone Nederlander de mogelijkheid heeft om vrij gecompliceerde informatie over een virus goed te begrijpen. Is een fout marge van 2% te verwaarlozen, zoals je zegt zijn dat 20 mensen bij 1000 testen, wetenschappelijk is dat een zeer geaccepteerd percentage. Daarnaast gaat het over een virus dat dodelijk kan zijn voor de zwakkere in de maatschappij dus lijkt mij dat die 20/1000 wel even thuis kunnen blijven voor de ander.

21 augustus 2020 om 14:58

Oh oh oh, wat simpel weer. Wat wil je dan? Niet meer testen op corona? Een foutmarge van 2% hoort er gewoon bij. Dat is jammer maar helaas.

21 augustus 2020 om 15:01

Als dat inhoud dat de overige 98% correct gediagnosticeerd wordt met ofwel geen ofwel wel corona is dat te verwaarlozen ja.

21 augustus 2020 om 15:07

@groninger Hoppvoordat iedereen weer in fabeltjes gaat geloven. De 2% klopt niet. De kans op valse negatieven is aanwezig maar de kans op vals positieven is zeer klein. Het komt eerder in de buurt van 1% van de positieve testen. Dit betekent dus dat als je positief getest bent, dat de kans 1% is dat het niet klopt. Niet dat 1% van alle testen sowieso positief gaat zijn. Zo'n test zou je helemaal niets aan hebben dat is een foutmarge die 100 keer te groot is om iets te kunnen zeggen.

21 augustus 2020 om 15:13

@groninger Hopp je gaat je nuttig maken? Dus je gaat je internetkabels doorknippen? Goed plan!

21 augustus 2020 om 15:16

Groninger hopp. Ik denk dat je het verhaal niet goed begrijpt. Van alle mensen die positief zijn getest (volgens jou is dat 1 procent) zijn er 'maar' 2 procent die onterecht positief zijn getest. Dat betekent dus dat 98 procent wel terecht positief is getest en dus is die 2 procent verwaarloosbaar. Het is niet zoals jij nu wilt beweren dat van het totaal aantal tests die er zijn geweest er 2 procent onterecht positief worden getest en maar 1 procent terecht positief. Dat zou betekenen dat 3 procent van het totaal aantal tests positief test en 2 van die 3 onterecht positief. Dan zou die hele test natuurlijk nergens op slaan, en is het wetenschappelijk niet houdbaar, dat begrijp je zelf ook wel.

21 augustus 2020 om 15:47

Dat is niet hoe je de foutmarge moet interpreteren. Dat gaat niet over alle testen maar over degenen die positief bevinden worden. Als daar 2% afwijking in zit oké. Als van de honderd mensen 3 positief zijn waarvan twee het niet hebben en één wel is de foutmarge toch geen 2% lijkt me

21 augustus 2020 om 15:50

Metternich. Haha nee, dan heb je een foutmarge van 200 procent. Er kan natuurlijk nooit een test met een foutmarge van 200 procent gehanteerd worden.

Ik houd toch echt mijn hart vast voor het nieuwe seizoen. Wat gebeurt er als er vlak voor een belangrijke wedstrijd ineens een spelen positief test terwijl hij een dag eerder nog met zijn medespelers in de kleedkamer heeft gezeten. Gaan we dan de boel afgelasten of hebben ze pech en mag je met de Jong ploeg aantreden?

21 augustus 2020 om 14:42

protocol Knvb: Wedstrijden worden pas afgelast wanneer een team vanwege corona geen 11 spelers kunnen opstellen.

21 augustus 2020 om 14:50

Wat dus betekent dat dit nooit gaat gebeuren, ze kunnen altijd het nog jongere jeugdteam opstellen. Dit is natuurlijk niet wenselijk en ik moet nog zien hoe dit in de praktijk straks gaat uitpakken. Ik zie het zelfs nog gebeuren dat dan de burgemeester de vergunning gewoon niet afgeeft.

21 augustus 2020 om 16:24

Dit wordt inderdaad wel echt een probleem. Aantal dagen testen voor iedere wedstrijd is eigenlijk wel noodzaak.

21 augustus 2020 om 17:57

Ja precies je zou als Ajax zijnde bv straks in januari 7 basisspelers hebben die besmet zijn dan speel je in die maand tegen alle toppers met je jeugdelftal. Daarom ook wel heel vreemd gepland om alle topduels in dezelfde maand te stoppen zeker met het ook op besmettingen die zeker gaan komen bij alle clubs en daardoor dus spelers voor langere tijd kunnen gaan missen.

Feyenoord gaat wel lekker. Als de competitie begint zijn straks zo'n beetje alle spelers al besmet geraakt met het coronavirus, kunnen ze mooi het seizoen zonder corona uit voetballen.

21 augustus 2020 om 14:34

Je weet dat het nog onbekend is of je, na een besmetting, immuun bent en zo ja, hoe lang dat duurt. Daarnaast weet je niet of en in welke mate de huidige besmette spelers er last van zullen ondervinden.

21 augustus 2020 om 14:57

Volgens mij is jou ontgaan dat een belangrijke doelstelling van de lockdown is dat ICs niet overbevolkt raken met corona patienten, omdat de symptomen bij een grote groep mensen zo ernstig zijn dat acute zorg nodig is om iemand niet te laten sterven, en wij zijn als samenleving zo geciviliseerd dat we dan ook alles zullen doen om iemand te redden. Maar ik hoop voor je dat als jij ooit in die situatie komt, jouw familie het juiste getal onder de tien raadt waardoor jij, en niet die andere persoon, dat laatste beschikbare IC bed krijgt. En die ander dan op straat wordt gelegd om daar te sterven, zoals in meerdere landen in Zuid Amerika is gebeurd.

21 augustus 2020 om 15:01

Hmmm wie zou er toch gelijk hebben. Een heel leger aan wetenschappers wiens beroep het letterlijk is om virussen te onderzoeken en te bestreiden of Groninger Hopp, lid van voetbalzone. Lastig dit zeg phoe. Naast dat je reactie bestaat uit allemaal aannames houd ik het liever ontopic. Vervelend voor feyenoord dit. Dit is toch wel jammer voor de voorbereiding op de competitie.

21 augustus 2020 om 15:12

Maar met de griep hoeven mensen niet op hun buik liggende aan de beademingapparatuur..

21 augustus 2020 om 15:35

Mensen met k*** zijn gewoon geholpen tijdens de coronapiek. Wat je schrijft is klats klare onzin. Sommige mensen zullen er voor gekozen hebben om de behandeling uit te stellen, maar dat is dan hun vrije keus geweest.

21 augustus 2020 om 16:23

Groninger Hopp - als jij stelt dat tijdens de corona uitbraak mensen die acute zorg nodig hadden niet zijn geholpen, is dat toch eens te meer een reden om te zorgen dat het aantal coronabesmettingen geminimaliseerd wordt? Omdat je anders in de spagaat komt van wie er geholpen moet worden? Ik heb veel mensen gesproken die in de zorg werken, en die vertellen me dan welke onmenselijke omstandigheden ze hebben gezien, met overvolle ziekenhuizen waarin het niet mogelijk was om iedereen de medische aandacht te geven die men nodig had. Waarin de onmenselijke afweging moest worden gemaakt wie je als eerste helpt, of de beademingsapparatuur geeft, terwijl je je realiseert dat die keuze impliciet betekent dat de kans dat iemand anders sterft fors toeneemt. Dat zijn toestanden die we nooit eerder hebben meegemaakt, die vele medewerkers in de zorg traumatische ervaringen hebben gegeven, en die zelfs balanceren op de rand van het al dan niet moeten doorgaan met werken in de zorg. Als jij stelt dat dit hetzelfde is als de griep, dan vraag ik mij af waarom ik tijdens alle eerdere griepgolven nooit enig bericht heb gezien dat ICs overvol raakten, met alle toestanden van dien. Hebben we toen allemaal zitten slapen dan, of zou er misschien dan toch een verschil bestaan tussen corona en een griep?

21 augustus 2020 om 18:49

Ja Redondo als jij hoort dat er een “killervirus waant” waaraan veel mensen zullen overlijden wat om jouw woorden te blijven ook klats klare onzin bleek, dan ga je niet zomaar even naar t ziekenhuis voor nu een galblaas. Echter zijn deze mensen nu wel veel verder van huis en wacht hen een ellenlange genezingstijd waarbij dit totaal onnodig was. Dus ja mensen konden naar t ziekenhuis maar als je mensen op een buitenproportionele manier bang maakt dan krijg je dit. Ik ben van mening dat dit nog keihard op ons bordje terug komt, maar goed wie ben ik?

Ik blijf het herhalen, als je in het betaald voetbal al geen grip erop kunt krijgen hoe haal je het in je hoofd om amateurvoetbal door te laten gaan. Hoe graag ik ook voetbal en vooral geniet van de derde helft is dit vragen om problemen.

21 augustus 2020 om 14:30

En wat moeten de mensen hier op voetbalzone daaraan veranderen dan? Ik ben het met je eens dat het onverantwoord is het amateurvoetbal weer op te starten hoor. Maar je hoeft het niet onder elk artikel te zetten. Mensen moeten gewoon hun verantwoordelijkheid nemen, zowel op het voetbalveld als daarbuiten. Er is bewezen dat het voetbal zelf weinig problemen oplevert. Dan maar geen 3e helft en dicht op elkaar zitten in de kleedkamer.

21 augustus 2020 om 14:55

Je kan de wereld gewoon niet stopzetten. Ik ben 28 en zag dit echt als een van mijn leukste jaren, op sportief en sociaal vlak. Velen noemen je een egoïst of vinden dat je je niet zo moet aanstellen, maar vrijwel alle dingen die ik leuk vind mag ik straks dan niet meer: festivalletjes, terrasjes pakken, met vrienden thuis zitten, voetballen, fitness. En waarvoor precies? Ik weet het niet, maar als ik naar de cijfers van het Rivm kijk zie ik geen reden om te schrikken. Oke, ik ben geen expert, maar vraag me soms ook wel af of degene die hierover bepalen dat wel genoeg zijn. Vorige week 16 bevestigde corona-doden? Waar hebben we het over?! Niet direct allemaal in de aanval over respectloos etc. maar probeer even te relatieveren aub. En ja, ook als ik op de IC terecht kom vind blijf ik bij deze mening.

21 augustus 2020 om 15:04

Ja, vind ik ook. Maar de media weet het constant zo te brengen alsof we er nog steeds allemaal aan gaan. De angst blijft maar ingeboezemd worden, bijna eng. Niet ten koste van alles inderdaad, maar die kant gaat het nu wel op. Het kost teveel mensen al hun baan, de economie is naar de getver en het aantal ouderen dat eenzaam sterft... we zijn aan het doorslaan.

21 augustus 2020 om 15:40

Dat zei de president van Brazilië in eerste instantie ook. En Trump vond het in eerste ook maar een griepvirusje. Beiden zijn er toch op terug gekomen. Maar de maatregelen die men heeft genomen en neemt is om de zorg te continueren en te voorkomen zoals in Italië waar men moest kiezen wie men wel of niet zouden helpen op de IC.

21 augustus 2020 om 15:21

FaridvanGinkel compleet mee eens. Ik werk in de horeca en daar hebben we 10tallen regels om open te kunnen. Maar ik sta straks wel met 22 man op het veld en met 20 man in de kleedkamer. Imo is de kleedkamer helemaal een makkelijke plek om het virus zich te laten verspreiden. Zelf ben ik astma patiënt en ben ik erg voorzichtig. Helaas is dit straks tijdens de wedstrijd niet mogelijk. Voor de mensen die zeggen 'dat is toch ook zo met griep'; daar krijg ik een prikje voor.

21 augustus 2020 om 15:44

Bij ons mogen maar 8 man tegelijk de kleedkamer in en 2 van de 4 douches zijn afgesloten. Ook binnen en buiten het clubgebouw is alles op anderhalve meter afstand ingericht.

Zo erg opgeschrikt, die jongen moet zich nu 2 weken thuis gaan vervelen, zonder ratvguu ook maar een klacht heeft! Sterkte in de aankomende saaie tijd.

Bij de Tour de France zeggen ze als er 2 leden van 1 ploeg corona heeft, renner of begeleiding, dan moet de hele ploeg naar huis, vraag mij af waar bij de clubs de grens ligt.

21 augustus 2020 om 14:35

Wel een heel strenge regel in de tour naar mijn idee. Als dumoulin een paar dagen voor het einde in het geel rijdt (wat wel niet zal gebeuren) en opeens hebben er twee mechaniciens het virus dan mag gewoon heel jumbo naar huis.

21 augustus 2020 om 14:38

Ja maar verschil met voetbal is wel dat al die ploegen uren lang binnen de 1,5m van elkaar zijn op de fiets. Dan moeten de eisen ook wel wat strenger zijn omdat anders het hele peloton besmet raakt in no time.

21 augustus 2020 om 14:40

Ja heb je zeker gelijk in hoor. Daarnaast rijden ze ook elke dag bijna voor ongeveer drie weken. Maar het zou toch opvallend zijn mocht het echt gebeuren dat de leider naar huis moet door een besmette kok en masseur of iets dergelijks

21 augustus 2020 om 14:41

Nee, verwacht dat Roglic dan in het geel rijdt, effect is hetzelfde natuurlijk, heel Jumbo naar huis, het is inderdaad heel zware maatregel

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. SenesiVerdediger343
J. ToornstraMiddenvelder338
S. BerghuisAanvaller3319
B. LinssenAanvaller309
N. JørgensenAanvaller255
L. SinisterraAanvaller224
N. MarsmanKeeper210
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

0 fans
21 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Feyenoord 5 0 0 0
2019/2020 FC Dordrecht 8 0 1 0
2019/2020 Feyenoord 0 0 0 0
2018/2019 Feyenoord U19 11 5 1 0
2017/2018 Feyenoord U19 12 2 0 0

In de wandelgangen

Dinsdag 22 juni
Sydney van Hooijdonk staat op het punt om een meerjarige verbintenis te tekenen bij Bologna. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren