Ron Vlaar: ‘Ik denk dat hij één van de beste verdedigers ter wereld is’

Vrijdag, 21 augustus 2020 om

Internazionale maakte in de halve finale van de Europa League korte metten met Shakthar Donetsk (5-0) en Stefan de Vrij maakte in dat duel andermaal een zeer degelijke indruk. "De Vrij, de gebruikelijke muur", zo oordeelde de Corriere della Sera over de centrumverdediger. Ron Vlaar, die bij Feyenoord en het Nederlands elftal samenspeelde met De Vrij, snapt wel waarom men in Italië doorgaans zo lovend is over de Oranje-international, met Inter in voorbereiding op de finale van de Europa League van vrijdagavond tegen Sevilla.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Vind jij dat Stefan de Vrij een basisplaats verdient bij Oranje?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

31 reacties (laatste reactie door pii2)

De Vrij is een topper. Vind zoiezo dat deze man meer kansen verdient in oranje. Of met 3 man achterin of de Ligt laten banken, want die is nog jong en maakt regelmatig nog fouten wat normaal is op zijn leeftijd. Ik denk niet dat hij betaalbaar is, maar hij zou een uitstekende versterking zijn voor Koeman.

21 augustus 2020 om 08:52

Probleem is dat je 3 absolute toppers hebt, hoe De Ligt zich in zijn eerste jaar bij Juventus heeft laten zien, is ook echt niet normaal, in een selectie met Bonucci en Chiellini is De Ligt de eerste die wordt opgesteld. En aangezien we nou niet echt een top voorhoede hebben, is die 3 man centraal achterin misschien nog niet eens zo slechts. Beetje op zn Italiaans.

21 augustus 2020 om 09:08

Dat komt ook doordat chiellini lang geblesseerd is.

21 augustus 2020 om 09:21

Ik zou inderdaad ook gaan voor een 5-3-2 oplossing omdat je veel goede verdedigers hebt maar in de aanval een vrij povere lichting hebt. Je zou dan op het middenveld met Frenkie, Wijnaldum en afhankelijk van de tegenstander kunnen spelen met de Roon, Pröpper of Donny. Voorin Malen en Depay, snelheid en techniek om er uit te knallen. Wingbacks zou je dan goed naar moeten kijken, maar in dat systeem heb je vooral aanvallende impulsen nodig, je zou dan met een Dumfries/hateboer op rechts en van Aanholt op links kunnen spelen of Willems mocht hij ooit weer eens fit zijn.

21 augustus 2020 om 10:12

5-3-2 is zeker de beste opstelling. Ook omdat we niet ruim zitten in de vleugel spitsen. Blind ake weghorst dumfries itaharen de Roon propper Veltman op de bank. Imo is van anholt niet technisch genoeg om in balbezit voor oranje te kunnen spelen; dumbfries ook niet. Vandaar dat ik voor hateboer ga die heeft tenminste een voorzet. Blind zou evt ook op linker wingback gezet kunnen worden maar dan promes op rechts zodat t veld een beetje kantelt en blind controlerend v a links speelt zodat promes iets meer naar voren kan Ook zou ik weghorst ,een x, in de basis willen zien met Memphis. Laat weghorst maar sleuren en vroeg storen. Als hij met de rug naar t goal zoals Pelã© zou kunnen spelen, zoals bij Feyenoord destijds,,

Cilesen
De ligt
De vrij
Vvd
Hateboer
Donny
Frenkie
Promes
Wijnaldum
Malen
Memphis
21 augustus 2020 om 10:39

Ik denk dat JK-Ajax de beste opstelling heeft voor het NL elftal. Alles opvangen en Depay en Malen twee snelle spelers met veel ruimte. Overigens heb je dan alle 3 centrale verdedigers die kunnen opbouwen en een drang naar voren hebben waardoor je veel kan anticiperen op wedstrijd verloop. Ze kunnen alle 3 inspelen, crosspass geven en eventueel mee opkomen. Daar is echt wel iets van te maken.

21 augustus 2020 om 10:46

Ik zou niet met van de Beek en Wijnaldum spelen. Deze hebben in het verleden laten zien niet goed samen te kunnen spelen. van de Beek eruit en propper erin. Daarnaast zou ik een Linksbenige speler op links willen zien. Van Aanholt, Haps oid.

21 augustus 2020 om 12:00

@japie, ik vind dat dus wel meevallen, tenminste, als je die gekke ballen die tegen zijn handen worden aangeschoten niet meetelt (dat we daar tegenwoordig penalties voor geven vind ik nog steeds onbegrijpelijk). Voor de rest speelt De Ligt als een muur, zeker na de corona stop. Echt indrukwekkend. Maar hoe goed De Ligt ook is, dat doet natuurlijk niets af aan de prestaties van De Vrij, die eigenlijk stiekem in de luwte heel goed is geworden.

21 augustus 2020 om 12:25

De Ligt is niet slecht en heeft de potentie om een grote te worden maar de Vrij is gewoon wereldtop. Beste verdediger van het WK en de Serie A, waar de Ligt nog niet in de top 50 zit. Ik denk zelfs dat de Vrij verdedigend beter is als van Dijk, had hem graag buiten Italië gezien maar hij wil blijven voor de carrière van zijn vriendin. Als je naar de materiaal kijkt kan je in oranje niet anders dan met 3 verdedigers spelen, zoveel (potentiele) wereldtop heb je niet.

21 augustus 2020 om 13:34

@japie_krekel je overdrijft wel met dat "teveel cruciale fouten".. in mijn ogen werden er wel heel veel doelpunten De Ligt aangerekend alsof het zijn fout is.. terwijl andere verdedigers helemaal niet zo in het licht zijn gezet.. van alle goals die Internazionale tegen heeft gekregen had je De Vrij ook veel meer tegendoelpunten kunnen aanrekenen als hij zo in de spotlight heeft gestaan.. ik reken aangeschoten hands btw niet als een fout, dit seizoen sloeg echt nergens op wat betreft de handsballen in het algemeen in de Serie A

21 augustus 2020 om 16:55

Iedereen snapt dat de Vrij een topper is maar hij heeft gewoon pech met de tijd waarin hij speelt. De Ligt is over een paar jaar de beste verdediger ter wereld en natuurlijk al veel verder dan de Vrij op die leeftijd. Meer talent en dat is geen schande. Maakt de Vrij geen mindere verdediger. Je zou kunnen zeggen dat Nederland met spelers als Blind Ake De Ligt de Vrij en van Dijk beter in het systeem kan gaan spelen dat van Gaal eerder gebruikte. Zeker nu we voorin juist niet zo veel talent hebben lopen. Sommigen kunnen wel ballen maar hebben veel te veel ruimte nodig voor het huidige systeem. Het valt me wel op dat de Feyenoord volgers allemaal de Ligt afkraken en de Ajax fans juist de Vrij te kort doen. Beiden zijn gewoon top. Ik snap de keuze. Yaya Toure was ook een monster maar Guardiola zag sat Busquets de toekomst was. Kreeg denk ik wel gelijk. Canizares was ook eem goede keeper maar Casillas was een enorm talent en ging er direct in. Je wilt de allergrootste talenten zo snel mogelijk hun hoogste niveau laten halen. Daar zijn andere spelers dan de dupe van. Ik vind de keuze voor de Ligt dus begrijpelijk. Zou zelf wel met 3 CV's gaan spelen omdat de Vrij ook ontzettend goed is.

21 augustus 2020 om 09:17

1 van de duurste verdedigers ooit laten banken? Beide zijn ze top verdedigers maar de Ligt heeft meer potentie en is aanvallend sterker en pikt geregeld een doelpunt mee vandaar dat ik voor de Ligt zou gaan.

21 augustus 2020 om 09:35

Ik vind dat zo'n onzin met betrekking tot potentie. Bij het Nederlands elftal moeten de beste spelen, want je kunt niet bouwen aan een nationale elftal, want dat is allemaal vorm afhankelijk en als ze wel of niet basis spelen bij de club. En De Vrij is vorig seizoen bij meer doelpunten en assists betrokken ten opzichte van De Ligt, dus dat argument dat De Vrij aanvallend minder sterk is dan De Ligt kan ook de prullenbak in. De Ligt is echter meedogenlozer in de lucht ten opzichte van De Vrij, maar ze verschillen niet heel veel van elkaar. Echter is De Vrij op dit moment ietsjes verder en belangrijker voor zijn club.

21 augustus 2020 om 10:59

De Vrij scoort elk jaar meer dan de Ligt hoor

21 augustus 2020 om 11:06

Transferbedragen zeggen vrij weinig. Zelfs Milik is volgens mij voor meer verkocht dan RVP en ik zou wel weten wie er beter is. Net als dat nu gewoon blijkt dat de transfersom en hoog salaris niet maakt dat je de beste verdediger van de competitie bent. Ik zou gewoon met 3 spelen in de verdediging. Ze kunnen allebei 3 gewoon goed opbouwen en dus hoef je echt geen afbraak voetbal te spelen.

Vlaar denkt dat de meeste mensen in Nederland niet beseffen hoeveel waardering hij in Italië krijgt. Dat beseffen de de meeste mensen juist wel, alleen de mensen die van doorslaggevende aard zijn beseffen dat niet.

21 augustus 2020 om 08:54

Of vinden een centrum met De Ligt en van Dijk gewoon verstandiger op dit moment. Daar valt ook wel wat voor te zeggen vind ik. Dan de mensen die roepen dat Oranje met drie verdedigers moet spelen: het hele spel van Oranje veranderd dan: De Ligt en Van Dijk zijn dat bij hun clubs niet en nooit gewend geweest. Moet je de #2 vd wereld en Grootste talent vd wereld dan laten aanpassen aan een 3e verdediger van wereldklasseniveau? Misschien wel, Blind en Dumfries/Veltman op de flanken.

21 augustus 2020 om 09:43

Blind zal ik niet meer als linksback zetten, daar komt hij gewoon snelheid tekort. Centraal speelt die zoveel beter. Links zal ik gewoon aimen op Van Aanholt, Wijndal en Willems, als hij dan een keertje fit is en weer basis speelt bij zijn clubje of toch verkast naar een ander clubje in de top 5 competitie. Gosens is het volgens mij nu wel definitief dat hij niet voor Nederland kiest, nu deze voorselectie van het Nederlands elftal voor de nations league is bekendgemaakt. Volgende week zal Duitsland wel zijn selectie bekendmaken en ik denk dat hij daar dan tussen zal staan voor de interlands tegen Spanje en Zwitserland.

21 augustus 2020 om 10:14

@MeneertjeJ in een 3-5-2 systeem zie ik dan liever Hateboer op rechtsback

21 augustus 2020 om 10:10

En daarbij kan ik me niet heugen welke Nederlander deze eer in Italië ook heeft gehad, tot beste verdediger gekroond worden. Wellicht Stam? Maar hij speelde wel in tijdsperk van Maldini,Nesta,Zanetti,Cannavaro dus lijk me niet dat hij ooit tot beste verdediger is gekroond in Italië. Dus echt een pluim naar De Vrij, want verdedigend zijn ze niet zo snel onder de indruk. Kijk maar naar watvoor cijfers je je gegeven na een erg goede wedstrijd; 6,5 a 7 vaak. Maar goed, de mannen die daar achter de knoppen zitten, hebben Maldini en Nesta nog meegemaakt, dan raak je nergens meer van onder de indruk

Beetje offtopic, maar ik zou Ron Beton na zijn carriere wel als analist of ervaringsdeskundige bij de voetbalprogramma's willen zien aanschuiven. Heeft toch voor aardige clubs gespeeld -voor zijn niveau- en is altijd welbespraakt in de media. Komt op mij over als een verstandige jongen met een leuke babbel. Zijn item met Maxim Hartman die destijds items voor de NOS maakte was ook echt goud.

21 augustus 2020 om 12:36

Eens, maar zou hem ook graag op het veld zien en jongen dingen leren. Hij heeft zelf veel blessures gehad en privé wat tikken gehad. Toch zag je dat niet als je hem zag spelen. Eerste interland tegen Italië gelijk eigen goal. Vergeet t nooit weer. Wel echt een top gozer.

21 augustus 2020 om 13:32

Zou zelf nooit bij me zijn opgekomen eerlijk gezegd. Maar het is wel heel gedurfd om publiekelijk te roepen dat er iemand, in dit universum of in de theoretische multiversum, beter is dan onze Matthijs de Ligt. Ik zeg, geef Ron Beton een stoel en een microfoon en laat hem analyseren. Ik ben heel benieuwd.

Ik geloof niet dat Nederlanders over het algemeen minder waardering hebben voor de prestaties van Stefan de Vrij. Is wereldtop, dus hoe kan je zoiets dan missen. We hebben in verdedigend opzicht niets te klagen bij het Nederlands elftal. Toch vaak de achilleshiel geweest. Dit ligt nu eerder bij de positie van keeper en matig renderende aanvallers.

21 augustus 2020 om 08:58

We hebben nog geen duidelijke optie als rechtsback. Qua doelmannen hebben we ook weinig te klagen: er kan gekozen worden uit 5 ervaren doelmannen van een goed niveau. Geen wereldklasse, maar gewoon prima. Voorin is inderdaad wel minder keuze. Depay is een zekerheidje en ik geloof dat Malen dat ook gaat worden. Wellicht Huntelaar er nog bij als pinchhitter: beter dan De Jong.

De Vrij had sinds dat hij werd uitgeroepen tot beste verdediger van het WK gewoon standaard elke wedstrijr basis moeten staan. Ik weet niet wat er is voorgevallen tussen Koeman en De Vrij, maar het is lachwekkend dat de ligt wordt verkozen boven De Vrij. Die laatste is in werkelijk alles beter dan De Ligt,waarvan de mag hopen dat hij over 6 jaar in de buurt is van het nivo dat De Vrij de laatste 5 jaar aantikt.

21 augustus 2020 om 10:27

Koeman heeft De Vrij destijds bij Feyenoord de aanvoerdersband ontnomen omdat hij buiten de gebruikelijke schema's voor zichzelf trainde, wat Koeman onverantwoordelijk vond. Ik denk eerlijk gezegd zelf niet dat dat nu nog een rol speelt in hun verstandhouding. En ik zou ze lekker alledrie opstellen als ze fit zijn

21 augustus 2020 om 11:40

Kwam dat niet omdat de Vrij een keer af had gezegd bij het NLs elftal terwijl hij gewoon kon spelen? Ik kan me zo iets heugen.

Je ziet dat wanneer je carrière minder met media bombarie omwikkelt is, je toch harder moet werken om het predicaat toptalent of topspeler te krijgen. De Vrij is al jaren stabiel, sterk, constant en wekelijks uitblinker bij een topclub in een sterke Europese competitie. Daarnaast presteert hij in Europa ook uitstekend. Maar hij is niet voor 90 miljoen aangekocht en is geen extravagante persoonlijkheid, dus staat hij minder in de picture. Hij behoort mijns inziens absoluut tot de betere verdedigers ter wereld, door het niet incidenteel maar structureel te laten zien tegen top aanvallers in een moeilijke competitie.

Als je voetbalzone mag geloven staan de Italiaanse kranten vol met info over de Ligt. Goed dat we ook eens iemand horen die zegt dat dat niet klopt en we dus eigenlijk kunnen concluderen dat hij op dit platform (En andere Nederlandse media) gewoon weinig aandacht krijgt. Heeft niet de gun factor van de Ligt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Internazionale

1023 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Napoli88
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
I. PerišićMiddenvelder40
A. VidalMiddenvelder40
R. LukakuAanvaller44
L. MartínezAanvaller43
A. SánchezAanvaller40
C. EriksenMiddenvelder30
Voor de complete selectie: Clubpagina Internazionale.

255 fans
Verdediger, 28 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 21 oktober
Barcelona wilde naast Frenkie de Jong, Clément Lenglet, Marc-André ter Stegen en Gerard Piqué met nog drie spelers verlengen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren