Eén Nederlander tussen drie vermeende transferdoelwitten van Koeman

Donderdag, 20 augustus 2020 om

Ronald Koeman werd woensdag officieel gepresenteerd als de nieuwe trainer van Barcelona. Daarmee is de 57-jarige oefenmeester ook begonnen aan de invulling van zijn elftal voor komend seizoen. Diverse namen passeerden de afgelopen dagen al de revue, maar AS claimt dat Koeman momenteel drie concrete doelwitten in het vizier heeft: Éric García (Manchester City), Lautaro Martínez (Internazionale) én Donny van de Beek (Ajax).

De namen van García en Martínez worden al langer aan Barcelona gelinkt. De centrumverdediger van Manchester City heeft geweigerd om zijn tot 2021 lopende contract in Engeland te verlengen, waardoor hij deze zomer lijkt te gaan vertrekken. García speelde al in de jeugdopleiding van Barcelona en er werd eerder al gemeld dat de Catalanen de beste papieren hadden om hem terug te halen naar Spanje. Volgens AS is Barcelona van plan om een speler in een overeenkomst met Manchester City te betrekken, om de transfersom te kunnen drukken.

Koeman: 'Ik weet niet of ik Messi moet overtuigen te blijven'

Het zal voor Barcelona lastiger worden om Martínez binnen te halen. De Catalanen zaten eerder al om de tafel met Internazionale om over een transfer van de Argentijnse spits te praten, maar de eisen van i Nerazzurri waren aanzienlijk forser dan wat Barça op dit moment op tafel kan leggen. Bovendien zagen de Italianen niks in het voorstel van Barcelona om één of meerdere spelers in de transfer van Martínez te betrekken.

Het lijkt ook niet vanzelfsprekend dat Barcelona zomaar tot een overeenkomst kan komen met Ajax over Van de Beek. De Amsterdammers zouden veertig tot vijftig miljoen euro tegemoet willen zien voor de 23-jarige middenvelder. Mocht Van de Beek inderdaad de overstap naar Barcelona maken, betekent dat volgens AS dat Sergio Busquets, Ivan Rakitic, Sergi Roberto en Arturo Vidal op de nominatie staan om te vertrekken. Met de voor Arthur Melo met Juventus geruilde Miralem Pjanic verwelkomt Barcelona deze zomer in ieder geval al een middenvelder.

“Financieel is er niet alles mogelijk, dus we willen dat de jeugd wordt ingepast. Gelukkig is er genoeg talent. Er moet een elftal komen waarnaar de mensen graag naar willen kijken”, sprak Koeman woensdag tegenover Ziggo Sport. Hij kreeg vervolgens de vraag of er eerst spelers verkocht moeten worden, alvorens Barcelona zelf iets kan ondernemen op de transfermarkt. “Er zal altijd iets mogelijk zijn. Maar als we een hele grote transfer willen maken, zal er eerst iemand verkocht moeten worden.”


Poll

Is Donny van de Beek een aanwinst voor Barcelona?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

97 reacties (laatste reactie door bertos)

Als koeman nederlanders gaat lopen halen gaat hij barcelona alleen maar verder de afgrond in duwen. Geen een speler die hier opgenoemd word heeft het niveau van barcelona. Gewoon verder kijken dan alleen maar naar je landgenoten te kijken.

20 augustus 2020 om 12:55

Als hij bijvoorbeeld een Van Dijk weet te halen, en een Van Beek die wellicht de missing link is tussen Frenkie en Messi is hier toch niks mis mee dat hij juist naar Nederlandse beste spelers kijkt? Ben er wel mee eens dat zo’n Martinez je niet veel verder gaat helpen. Maarja noem jij maar eens een paar goedkope opties die Barcelona naar een hoger niveau brengen.

20 augustus 2020 om 13:03

Van Dijk is onhaalbaar. García is een uitstekende opvolger van Piqué centraal achterin. Nog 1 jaar Suarez moet kunnen, dan heb je een jaar om daar een opvolger voor te zoeken. En als ik gister Aouar heb zien spelen vraag ik me af waarom nog niemand bij Lyon heeft toegeslagen. Verder Puig en Pedri in gaan passen en Coutinho de kans geven. Ook zou ik Grimaldo halen. Dan heb je Grimaldo en García gehaald en dan ben je niet veel geld kwijt

20 augustus 2020 om 13:29

van de Beek zou inderdaad niet verkeerd zijn, ik vind sowieso dat hij erg onderschat is. Hij heeft meer kwaliteit dan de meeste mensen denken. Natuurlijk niet alleen nederlanders halen, maar een middenveld met de jong als cm/cvm en daarvoor van de Beek en Puig en misschien Messi als spits. Dan ook nog zorgen dat je 2 diepgaande vleugelaanvallers hebt en een goede verdediging.

20 augustus 2020 om 13:33

Chris smalling is goedkoop en snel. Kan hij de grote snelle verdediger zijn. Piqué kan dan de opbouwde Zijn.

20 augustus 2020 om 14:27

Ik vind Van Beek eerder een type Klaassen, ietje beter maar meer ook niet. We hebben allemaal het niveau van Klaassen gezien de laatste jaren.barca gaat geen stap vooruit met Van Beek, met alle respect.

20 augustus 2020 om 12:55

Wijnaldum zou een prima versterking zijn. Daarnaast moeten ze thiago kopen die ook niet al te duur is en García. Daarnaast moet er natuurlijk ook veel middelmaat weg. Suarez is op, raketic, semedo, braithworth, Alba, umtiti, lenglet en nog wel een paar moeten echt vervangen worden.

20 augustus 2020 om 12:59

Als je weinig budget hebt moet je keuzes maken. En het middenveld is dan gewoon de beste linie. Busquets, De Jong, Puig en Pjanic zijn gewoon degelijke spelers. Een spits, linksbuiten of CV zouden een stuk meer prioriteit moeten genieten dan een middenvelder naar mijn idee.

20 augustus 2020 om 13:06

@Lierse in Busquets, De jong, Puig en Pjanic zie ik geen echte aanvallende middenvelder tussen. Een middenveld met Pjanic, De Jong en Van Beek is dynamisch en heeft alles wat het zou moeten hebben. Van beek kan daarnaast ook voor doelpunten zorgen en zorgen dat er genoeg aanvoer is richting de aanval. Wijnaldum vind ik daarnaast ook een interessante optie, dat is dan weer een heel ander voetballer dan Van beek, De jong, Puig en Pjanic. Met Wijnaldum en Van Beek erbij heeft Koeman gewoon een dynamische en veelzijdige middenveld waar hij uit kan kiezen, en laat het middenveld nou het belangrijkste zijn voor dit Barcelona. Daarnaast moet Barcelona inderdaad echt 1 of 2 CV halen en een vervanger voor Semedo.

20 augustus 2020 om 13:21

Linksbuiten hebben we met dembele. Kijk bijvoorbeeld naar gnabry die was zovaak geblesseerd en nu speelt hij de sterren van de hemel. Ik denk toch dat het klopt wat ze over dembele zeiden dat het met groei te had.

T Stegen
Semedo
Garcia
Lenglet
Alba
Donny
Frenkie
Puig
Messi
Griez/lautar
Demb/Trincao
20 augustus 2020 om 13:31

Carribean je hebt duidelijk Puig nog nooit zien spelen, want die jongens is wel degelijk dynamisch en heeft ook diepte in zijn spel. Van Beek hebben we totaal niet nodig.

20 augustus 2020 om 13:34

@Lierse, Pjanic is een aankoop om te janken. Dan kan je beter Van de Beek halen, tenminste een ander type. Garcia is een top aankoop, verder moeten ze de backs ook versterken. Maar daar zal wel geen geld voor zijn..

20 augustus 2020 om 13:35

Coutinho is er ook nog. Koeman zou als fdj en pjanic als dubbele 6 en Coutinho op 10 kunnen spellen.

20 augustus 2020 om 13:52

Waarom zou Wijnaldum weg gaan om bij Barcelona te spelen? Liverpool is leuker in alles en nog wat dan de huidige situatie bij Barca waar je straks over 1-2 jaar ook buiten wordt getrapt als speler.

20 augustus 2020 om 14:11

Barcelona blijft een grotere club dan Liverpool, is toch schitterend dat je tegen je kleinkinderen kan vertellen bij Barcelona gevoetbald te hebben

20 augustus 2020 om 14:18

Ik zou mijn kleinkinderen ook zonder schaamte vertellen over al mijn prijzen bij Liverpool.

20 augustus 2020 om 15:12

Zie Gini ook het liefst bij LFC blijven, maar met zijn aflopende contract en de naderende komst van Thiago, zou het best kunnen dat hij uit is op een vetrek.

20 augustus 2020 om 13:00

De 11 die vrijdag op het veld stonden hebben wel het niveau van Barcelona?

20 augustus 2020 om 13:01

Van de Beek wat diepgang en afleiding met z'n loop acties vind ik nog niet eens zo gek bedacht.

20 augustus 2020 om 13:28

Koeman kent v/b Beek door en door en weet daarom wat hij in huis haalt. Wijnaldum is een geweldige waterdrager die ook kan scoren ook en is niet al te duur. Het zij jongens die al op hoog niveau gespeeld hebben dus zeker een versterking voor dit huidige Barcelona.

20 augustus 2020 om 16:35

Zo lang Messi een vrije rol krijgt zal hij veel naar binnen trekken en rond de plek tussen de nummer 10 en nummer 9 in bevinden. Dat is precies de regio waar vd Beek ook graag komt met zijn loopacties. Dit betekent dus dat Messi en Van de Beek in dezelfde regio lopen en daardoor elkaar in de weg gaan lopen. Dit is een van de redenen waarom Barca al jaren met de punt naar achter speelt ipv naar voren: de positie rond de 10 vrij te houden voor de vrije Messi

20 augustus 2020 om 13:29

Van Dijk, de Ligt, Wijnaldum, de Vrij..... om maar wat Nederlanders te noemen die het elftal echt niet naar beneden halen.wijnaldum is financieel haalbaar. Gaat namelijk zijn laatste contractjaar in.van de Beek is nuttig en financieel haalbaar, maar zal wel moeite hebben om een basisplaats te veroveren.daarnaast is het niveau van Barca ook flink gezakt. Rakitic die compleet niet snapt hoe hij moet lopen, dekken, inspelen en opendraaien. Vidal die weliswaar een hoop drive heeft, maar ook niet beslissend is.umititi die meer in de ziekenboeg zit dan op het veld staat.

Stegen
Semedo
Pique
Lenglet
Alba
Pjanic/Beek
de Jong
Coutinho
Messi
Griezmann
Fati
20 augustus 2020 om 13:37

Vidal zou ik juist behouden. Is een vd weinige die beweegt zonder bal. Brengt ten minste energie en gif in t spel.

20 augustus 2020 om 13:46

Daar ben ik het niet mee eens. V de beek is een speler die barca juist mist. Iemand die ook zonder bal mee voetbalt. En de gaten dicht loopt.

20 augustus 2020 om 13:54

Ach wat een totale onzin. Donny vd Beek zal samen met Frenkie de Jong en Pjanic juist een uitstekend complementair middenveld vormen. Frenkie en Donny hebben al bewezen op zeer hoog niveau samen te kunnen spelen. Pjanic daarbij in de Schone rol (zelfde soort speler, hoger niveau) zal alleen maar smullen worden. Echt ik snap niet dat mensen zo blind zijn terwijl het gewoon logische oplossingen zijn voor een dominant en zeer divers middenveld.

20 augustus 2020 om 16:40

alleen hebben de Jong en Vd Beek sterk gespeeld terwijl hun team de underdog was. Bij Barca ben je dat bijna nooit en graven tegenstanders zich vaker in. Bovendien moet vd Beek uitkijken dat hij Messi niet in de weg gaat lopen door zich vlak achter de spits op te stellen.

20 augustus 2020 om 18:20

Bij Ajax waren beide spelers het ook wel gewend dat clubs zich in zaten te graven. Ook in de CL tegen Kiev en Athene was dit het geval en speelden beiden in deze wedstrijden alsnog heel goed. Laat staan al die clubs in de Eredivisie die zeker niet met aanvallende intenties tegenover Ajax staan (en terecht). Over dat in de weg lopen van Donny, dat zal allemaal ook wel meevallen. Ik ga kwa niveau Ziyech en Messi natuurlijk niet met elkaar vergelijken maar het soort spel komt wel degelijk overeen gezien het linkerbeen van beide spelers. En Donny is een gouden combinatie gebleken met Ziyech (kijk alleen al naar de goals tegen Juventus en Tottenham of Chelsea afgelopen seizoen). Leo Messi zal de loopacties van Donny alleen nog maar meer op waarde schatten. De ideale opstelling voor Barca volgend seizoen zie ik als volgt: Ter Stegen, Alba, De Vrij/Lenglet, Garcia, Nieuwe RB, Frenkie, Pjanic, Donny, Dembele/Fati, Griezmann, Messi.Ook Coutinho zou je wel mee kunnen nemen in de plannen, gaf een goede indruk bij Bayern de laatste paar wedstrijden bij zijn invalbeurten.

20 augustus 2020 om 20:13

Ja eredivisieclubs komen niet naar de arena om aan te vallen maar die komen tegelijkertijd wel met Hans van zondag 5 als verdediger. Wedstrijden tegen eredivsiieclubs zijn echt geen graadmeter of ze het in la Liga wel kunnen. Ziyech en Messi spelen in een hele andere rol. Messi was een dribbelaar die die korte combinatie zocht en veel meer naar binnen kwam. Ziyech was veel meer van het snelle spel verleggen. Messi zal veel minder snel als rechtsbuiten de bal diep steken. Die gaat veel eerder dribbelen en op het allerlaatst steken

20 augustus 2020 om 13:59

Bij Oranje lopen maar 3 spelers die dit Barca verder kunnen helpen of er wat aan toevoegen: Van Dijk, Wijnaldum en Frenkie de Jong. De rest is niet het niveau waar Barca behoefte aan heeft. De zogenaamde interesse in Donny van de Beek, een joch dat zich niet eens bij Ajax kan onderscheiden en daar niet eens tot de beste spelers behoort (zelfs jeugdspelers zijn al beter dan deze jongen) zijn wanhopige pogingen van zijn zaakwaarnemer om met fake nieuws die jongen onder de aandacht te brengen. Geen club, niet eens op Wolfsburg niveau, gaat daar zn dure centen aan besteden.

20 augustus 2020 om 14:32

De Vrij zou anders een welkome toevoeging zijn. Kan zowel centraal als rechts uit de voeten. Zou er ook voor zorgen dat, wanneer hij op rechts staat, Jordi Alba probleemloos op kan stomen en een goede connectie kan hebben met Messi.

Zou leuk zijn voor ons Nederlanders en ook nog misschien met Wijnaldum erbij maar vanuit het perspectief van FC Barcelona lijkt dit me geen goed idee.

20 augustus 2020 om 12:55

Nou het is alleen leuk als het ook gaat functioneren. Anders liever niet.

Letterlijk elke journalist, website of krant zegt weer andere namen. Voetbalzone begint meer op een roddelblad te lijken dan een voetbalsite.

20 augustus 2020 om 13:08

Voetbalzone kopieert alleen. En zet de bron erbij. Aan jou om uit te vogelen wat betrouwbare en onbetrouwbare bronnen zijn.

En over een uur is er weer een ander lijstje met Wijnaldum of de Vrij ertussen, raak er maar aan gewend jongens. Ontopic: Dat van beek genoemd wordt is wellicht niet eens zo gek, kan het spel versnellen en is hartstikke goed in combinatie aangaan. Het is geen flamboyante middenvelder ala Iniesta of Xavi, maar wellicht de juiste CAM die Barcelona zoekt om de combinatie aan te gaan met Frenkie en Messi.

20 augustus 2020 om 12:58

Helemaal mee eens. Mensen branden hem hier heel hard af, maar ik zie echt wel een soort Muller rol voor hem weggelegd. Liever niet natuurlijk, wil hem nog wel bij Ajax zien dit seizoen. Anders wordt ons middenveld helemaal vrij instabiel. Maar als er een soort ruildeal met Suarez erin betrokken kan worden bedacht, dan lijkt het me een uitgemaakte zaak.

20 augustus 2020 om 13:10

Lijkt mij niet. Ik denk dat je dan eenzelfde scenario als met Dybala bij Argentinië of Griezmann bij Barça krijgt. Dat Van de Beek Messi dan alleen maar in de weg loopt. Er zijn clubs waar ik hem wel zie slagen, maar bij Barça niet.

20 augustus 2020 om 14:02

Van de beek is juist een speler die diep gaat wanneer Messi de bal zou halen, dit is ook zo met tadic die dan de bal komt halen. Dybala daarentegen wilt alles in de voet.

Veertig tot vijftien miljoen?? On: Ik kan me niet voorstellen dat Koeman heel veel werk gaat maken van Donny. Hij stond bij het Nederlands elftal niet eens in de basis.

20 augustus 2020 om 13:02

Dat argument lees ik vaak. En even los van wat Koeman in v/d Beek ziet of niet. Een andere situatie, een andere club, een goede coach zou toch in nieuwe omstandigheden moeten kunnen inschatten wat nodig is. En dan heb ik het nog niet over haalbaarheid. Het kan zijn dat speler X specifieke kwaliteiten heeft, een aflopend contract en weg wil bij zijn club. Terwijl de trainer goed gewerkt heeft met speler Y in een bepaalde rol, maar die op het moment moet 85 miljoen kosten en heeft bovendien niet de ambitie om zijn club te verlaten. Ik zeg niet dat de geruchten waar zouden zijn, zeg alleen dat het niet per definitie onmogelijk is dat een speler beter bij Barcelona past dan bij zijn nationale team. Messi is een aardig voorbeeld. Een goede trainer kan dat wel doorheenprikken denk ik, en kiezen om in een bepaalde samenstelling een speler niet onbetwist een basisplek te geven. Uiteindelijk is het zelfs duidelijk Koeman het weldegelijk in Donny zag zitten, uit sommige reacties lijkt of hij Donny amper selecteerde en nooit speeltijd gaf, wat onzin is.

20 augustus 2020 om 13:19

Ik ben het voor een groot gedeelte met u eens, echter, denkt u dan niet dat het iets zegt over hoe gecharmeerd een trainer van een speler is?

Ik had al voorspeld dat we doodgegooid gingen worden met geruchten/nieuws over Barcelona maar het is nog extremer dan ik dacht. Ik zie van de Beek niet als een goed aanwinst trouwens. Die Auoar van Lyon is in mijn opinie veel beter.

20 augustus 2020 om 14:00

Aouar is nooit ter sprake geweest voor Barca. Pas na zijn wedstrijd tegen City. Over opportunisme gesproken...

20 augustus 2020 om 16:00

Vd Beek kwam toch ook maar ter sprake bij topclubs na zijn optredens in de CL? Terwijl hij het afgelopen seizoen goed was, maar ook niet geweldig (net zoals Aouar in de Franse competitie trouwens). Lijkt me een gelijkaardig verhaal.

Ik had al voorspeld dat we doodgegooid gingen worden met geruchten/nieuws over Barcelona maar het is nog extremer dan ik dacht. Ik zie van de Beek niet als een goed aanwinst trouwens. Die Auoar van Lyon is in mijn opinie veel beter.

Lautaro is niet te betalen lijkt mij, dus die kan je afstrepen. Vdbeek, daar zou barcelona nog wel mee aan de haal kunnen gaan, omdat barcelona een constructie zou kunnen verzinnen dat ze het bedrag gespreid over 2 of 3 jaar mogen overmaken, en dan kan barcelona over een jaar misschien wel weer het nou camp uitverkopen. Eric Garcia wordt ook twijfelachtig, ik heb gelezen dat hij het niet meer ziet zitten om na die vernedering tegen bayern de kant van barcelona op te gaan

20 augustus 2020 om 13:21

De onnozelteiten die Insidermadrid telkens weer op dit forum mag verspreiden, grenst aan het ongelofelijke. Het aantal duimpjes dat hij telkens krijgt... echt zielig zo weinig en dat die gast 24 uur per dag de tijd heeft om hier liggen te lullen, dat is nog het ergste van allemaal. Allicht dragen we weer veel belastingsgeld af voor dit individu.

20 augustus 2020 om 13:34

En toch lees je iedere keer weer zijn reactie ^^ Je kan er voor kiezen het niet te lezen ipv zo sneu te reageren.

20 augustus 2020 om 13:56

Ja Eric Garcia zal echt zijn droomclub en thuis links laten liggen omdat ze een wedstrijd dik verloren hebben. Wat een grote grap zeg, dit heeft dus echt totaal geen invloed op zijn keuze weer thuis te willen komen in een warm bad met zekerheid op speeltijd.

Van de Beek is een prima speler voor Ajax, maar daar kan je als Europese topclub toch niet mee aankomen.

20 augustus 2020 om 13:45

Toch heeft vd beek specifieke kwaliteiten. Als je de money ball methode hanteert: is hij juist interssant je moet wel dan op een bepaalde manier spelen.

Beter haalt hij eerst fatsoenlijke middenvelders die weer als vanouds de bal in de ploeg houden. Die Aouar van Lyon is echt een groot talent, aangevuld met een echte Catalaan Thiago. Hiermee heb je in mijn ogen meteen weer een van de beste middenlinies. Verder Messi in de spits en een echte buitenspeler van wereldklasse ernaast, iemand als Gnabry, Mané of Neymar. Deze spelers zijn niet haalbaar dus moet je op zoek naar spelers die deze potentie hebben. Iemand als Pulisic bijvoorbeeld. Het is belangrijk om het aanvallend niet alleen van Messi af te laten hangen. Je zult zien wanneer de Middenvelders/ Backs elkaar weer blindelings kunnen vinden en Messi zich niet met de opbouw hoeft te bemoeien en ook nog 2 gevaarlijke buitenspelers naast hem staan, dat Messi weer laat zien waarom hij de beste voetballer is.

ter Stegen
Semedo
Garcia/Upa
Lenglet
Alba/Aankoop
Thiago
de Jong
Aouar
Fati/Dembele
Messi
Pulisic

Donny naar Barca is misschien zo gek nog niet, we moeten natuurlijk niet vergeten dat ook hij heel goed was tijdens Ajax hun CL avontuur. Hij kan het echt wel. Hij zal ongetwijfeld ook een goede chemistry hebben met Frenkie. Ik zie Donny graag naar Barca komen, en denk niet eens dat het een slechte aankoop gaat zijn.

20 augustus 2020 om 13:29

Maar Donny was dit seizoen dan weer een stuk minder tegen Valencia en Getafe, toen het er echt om ging. Vd Beek is een goede speler voor Ajax, maar Barca lijkt mij te hoog gegrepen voor hem.

Eric Garcia is wel een prima verdediger en een jongen van de jeugd, echter is het op weer een opbouwende verdediger. Je moet een opbouwende verdediger hebben en een "butcher". Bij Barcelona hebben ze dat al jaren gedaan met: Puyol/marquez en Pique of Pique en Mascherano. Pique en Lenglet is het seizoen 19/20 en 18/19 gewoon heel instabiel gebleken en werd/wordt er zoveel geleund op Ter Stegen. En afgelopen zaterdag zag je dat hij ook maar een mens is. Umtiti kan het wel, maar is zo vaak geblesseerd en tikt niet meer het niveau aan van zijn top. Een Diego Carlos (sevilla), Pau Torres (villarreal), Gimenez (atletico), Soyuncu (leicester) of een Skriniar (inter) zou dat probleem oplossen. En ik zou Van der Beek niet halen en kijken als Koeman Coutinho aan de praat krijgt, want dan heb je met Busquets/de Jong, De Jong/puig en Coutinho/alena (moet nog blijken als hij het aan kan)/pjanic gewoon een prima middenveld. En dan afscheid nemen van Vidal, Rafinha en Rakitic.

20 augustus 2020 om 13:29

Welke verdedigers zijn hedendaags nog echte slagers? Ben daarom altijd gecharmeerd geweest van Eric Bailly, zonde dat hij vaak geblesseerd is.

20 augustus 2020 om 13:38

Naja Diego Carlos, Ramos, Gimenez, Soyuncu, Sule, Boateng, etc. zijn verdedigers die je gewoon door midden kunnen zagen als het moet. Ramos slaat zo nu en dan door, maar de rest kunnen wel laten zien dat je niet zomaar te lang aan de bal moet blijven.

20 augustus 2020 om 13:47

Ben ik het mee eens maar dan is misschien alleen Diego Carlos haalbaar voor Barca.

20 augustus 2020 om 14:05

Chris smalling is ook haalbaar. Kan naast piqué spelen is- is goedkoop. Groot en snel. Vooral snel is wat barca nodig heeft.

20 augustus 2020 om 17:02

Naja ik denk dat Diego Carlos ook niet bepaald goedkoop is. Alle verdedigers die ik heb genoemd als suggestie, hebben allemaal een contract voor tot en met 2023/2024. Dus ze zouden allemaal niet bepaald goedkoop zijn.

20 augustus 2020 om 17:05

@toppertje ouwe - Smalling heeft goed gespeeld bij Roma, maar voor Barcelona is het korte termijn beleid en daarom zou ik Smalling niet nemen. Echter, zou Smalling naast Maguire voor volgend seizoen niet misstaan.

20 augustus 2020 om 13:29

Helemaal mee eens Fcgrun050. Een elftal begin je op te bouwen van achteruit. Als de verdediging stabiel staat en weinig kansen en goals weggeeft dan functioneert ook de rest van het team beter. Psv had een goede verdediging met tank Alex. Vorig jaar had Ajax de Ligt en daarvoor Sanchez. Barcelona kijkt naar een team van spelers wat allemaal in dienst staat van Messi en verwaarloost daarbij die verdediging. Als Koeman derhalve slim is begint hij de verdediging opnieuw te vormen en dan zou ik het zoeken in Spaanse voetballers. Wat moet je met een vreemdenlegioen? Dat vinden supporters alleen leuk als er gewonnen wordt met mooi voetbal. Als er verloren wordt, dan moet je al die buitenlandse spelers weer proberen te lozen.

20 augustus 2020 om 13:34

Ik weet niet of de terugkoop clausule van Grimaldo nog mogelijk is maar anders had ik hem van Benfica terug gehaald. Goede linksback, 24 jaar en Spaans. Mooie opvolger voor Alba.

20 augustus 2020 om 13:49

Ajax had toen bij het seizoen dat ze de halve finales van de Champions League haalde met De Ligt, Blind en Tagliafico (mazraoui en Veltman had beter gekund, maar beiden hadden hun eigen aandeel in het seizoen) gewoon een hele stevige achterhoede. Barcelona is verdedigend zo kwetsbaar. Zelfde als Ramos niet meespeelt bij Real, dan is Real ook zo slap. Maar als je Pique of Lenglet weghaalt en je zet er iemand anders neer, dan krijg je nog steeds dezelfde aantallen tegengoals. Maar Semedo en Pique verkopen, zoals @rbn_, hopelijk kunnen ze Grimaldo halen. Ik geloof wel in Lenglet, want ondanks dat het twee seizoenen wankel was, was zijn eerste seizoen bij Barcelona niet heel matig, en heeft hij bij Sevilla echt laten zien dat hij best goed is. Pique wordt elk jaar minder, dus die moet je gewoon vervangen met een slager zodat dat in balans blijft. Semedo verkopen en Emerson eerder terughalen van Betis. Ik denk dat hij al goed genoeg is, want die vond ik wel sterk spelen. En dan heb je met Sergi Roberto een tweede man achter Emerson. Dan heb je met Emerson - Lenglet - vervanger Pique/umtiti - Grimaldo al een betere achterhoede. Alba zal ik nog erbij houden, want die kan nog wel mee, mits hij zelf ook wilt blijven.

Bij Koeman krijg ik wel echt meer het gevoel dat ie kijkt wat nodig is, maar ook echt wat nodig is. Niet een grote naampje erbij kopen en niet wetende waar die komt te spelen. Dat hoor je al bij FdJ, en over Griezmann... en zo hoort het ook. Ik heb dan ook vertrouwen dat de spelers die hij wilt, de spelers zijn die nu worden gemist op een bepaalde positie.

Met Garcia en Martinez ben ik het eens, maar ik denk niet dat Donny veel toevoegt. Ik denk dat Dani Olmo een veel betere zou zijn. Die komt ook uit de Barcelona school en die doet het prima.

Donny naar Barca halen zou resulteren in hetzelfde effect als Klaassen naar Everton. Zogenaamd missing link, ideale speler die ze nodig hebben. Allemaal super latieven. Eindstand niks klaar kunnen spelen. Donny is een goede clubspeler voor Ajax. Maar geen speler voor de absolute top. Zegt al genoeg dat er geen serieus interesse is voor hem van andere clubs. Het is een speler met een groot vraagteken

De combinatie Frenkie de Jong / Donny van de Beek is een mooie op het middenveld. Zij kunnen elkaar versterken als ze op de juiste manier gebruikt worden. Donny zónder Frenkie zou wat mij betreft te licht zijn voor Barca op dit moment.

Vinden mensen Van de Beek zo slecht omdat hij voor Ajax speelt?? Jongen speelde elke cl wedstrijd top, was 1 van de beste, logisch dat de topclubs achter hem aan zitten. Vind hem veruit de beste middenvelder uit de Eredivisie, er komt niemand bij hem in de buurt.

20 augustus 2020 om 13:30

Ja alleen bij Barcelona wordt wel iets meer verwacht dan een one day fly. Zo goed speelde VD Beek nu ook weer niet tegen Getafe bijvoorbeeld.

20 augustus 2020 om 13:31

Waar was Donny dit seizoen tegen Valencia, AZ en Getafe dan? Leuk dat CL-seizoen van vorig jaar, maar dit seizoen was het gewoon niet goed genoeg in belangrijke wedstrijden.

20 augustus 2020 om 13:43

@andresslecht voorbeeld, uit scoorde hij een goal en gaf een assist tegen Valencia.tegen Chelsea uit scoorde hij een goal.daarnaast gewoon een goede voetballer, tegen Valencia thuis, ja toen speelde Ajax met een gemankeerd elftal omdat ze veel blessures hadden, goede vergelijking , idem dito tegen Getafe toen Danilo op moest draven onder andere.

20 augustus 2020 om 13:53

Noem dan ook de wedstrijden op waar hij er wel stond! Of ben je vergeten dat seizoen ervoor.... Real, Juve, Tottenham, Bayern, elke keer was Van de Beek 1 van de betere mensen op het veld...

20 augustus 2020 om 13:54

Ik vind het wel een beetje makkelijk om het op blessures te gooien. Ajax moet met haar budget ook met enkele blessures kunnen winnen van Getafe. Mijn club PSV had ook een blessuregolf, maar had ook moeten winnen van Linz, Rosenborg thuis, Sparta en Emmen. Van Donny mag je door zijn ervaring verwachten dat hij een ploeg op sleeptouw neemt. Vorig jaar was het makkelijk voor Donny doordat Ajax goed speelde, maar dit seizoen was het gewoon minder.

20 augustus 2020 om 13:41

Donny is een absolute topper.durf ik voluit te bekennen als Feyenoorder en ben best fan van hem.noem maar is 1 kwaliteit op die Donny niet bezit voor zijn positie.vindt het echt een goeie speler.en de argument dat hij niet goed speelde tegen die of die is een kul argument.elke voetballer heeft zulke wedstrijden er tussen zitten.maar als je kijk naar zijn piek die hij tot nu toe bereikt, zijn potentie en doorgroeimogelijkheden... Dan is Donny een speler met prima kwaliteiten.'mensen verwachten dat Donny ''de speler'' is dat Ajax op sleeptouw moeten nemen..hij is misschien 1 van de, maar niet DE speler die het moet doen.donny een is verbindingsspeler.

Je hebt met Puig en Pedri 2 spelers beter bij het Barca spel passen en in het geval van Puig kent die de club. Puig heeft daarnaast ook veel diepte in zijn spel zitten en is technisch sterker dan Van Beek. Ik snap echt niet waarom Koeman hem zo graag wilt.

Ik lees dat veel mensen Donny niet veel bijzonders vinden.ik als Feyenoorder vindt het oprecht een klasse speler.noem mij is 1 kwaliteit die hij niet bezit voor zijn positie?is het niveau Barca te hoog gegrepen?misschien wel, persoonlijk denk ik van niet.donny zou een upgrade zijn, tegenover een Vidal of Rakitic.

De hoofdprijs betalen voor vdBeek moet je absoluut niet willen, komt echt tekort voor Barca - behoorlijk ook. Lautaro en Garcia zijn echt versterkingen waar we op zitten te wachten!

Tsja niet verkeerd. Zeker als Dembele weer gewoon fatsoenlijk gaat voetballen. Afscheid nemen van Suarez, Raki en Vidal. Desnoods ook Pique. Dan is het niet verkeerd.

Ik heb niks tegen Donny en vind het een hele goeie, maar of dit Barca gaat helpen durf ik niet te zeggen. Kan een mooie tandem vormen met Frenkie natuurlijk, die twee begrijpen elkaar. Het gaat om automatismes in het elftal brengen, en dan hoeft niet elke speler een wereldster te zijn. Werden we vrolijk van een middenveld Rakitic-Busquets-Vidal? Dat was pas om niet aan te zien.

Vd Beek is een prima kerel. Maar als het doel is van Barcelona om verder de afgrond in te gaan moeten ze vooral Donny vd Beek gaan kopen. Komt in alles tekort voor Barca. Hij heeft gevoel voor ruimte en scorend vermogen maar ik mag hopen dat als je terug wilt naar de top van de wereld en niet van catalonie, dat je iets hoger inzet dan Donny vd Beek. Frenkie de Jong had 10 keer meer impact bij Ajax en Oranje dan Donnie (niet eens basis bij NL) en die heeft al moeite om zich staande te houden, laat staan Donnie vd Beek.wel weer een typische Koeman aankoop, goede trainer maar bijzonder slechte hand gehad in transfers.

Vind het allemaal maar rare beredeneringen. Wat weten we allemaal nou echt van de financiën van Barcelona? Natuurlijk lijkt het nu dat ze de miljoenen van Neymar hebben vergooit, maar daarvoor wisten ze toch ook bijvoorbeeld een Neymar, Suárez en Ibrahimovic voor enorme bedragen te halen? Misschien zijn een Mbappé, Mané, De Bruyne, Verratti Marquinhos en/of Virgil wel gewoon haalbaar voor Barca, maar spelen er hele andere zaken mee. Plus, dit is Koeman’s natte droom hè? Misschien komt hij wel met een revolutionair systeem waar hij met een roterende libero gaat spelen ingevuld door afwisselend De Jong, Busquets en/of Pjanic. Met een Messi in de punt en een linie van Fati, Coutinho, Griezmann en Dembélé er achter, komen er helemaal geen spelers bij maar loopt dit ineens als een trein en word alles wat vertrekt opgevangen met eigen jeugd. We weten echt nog helemaal niets..

Donny van de Beek naar barca en barca biedt Suarez aan om de prijs terug te dringen naar een +/- 30 miljoen. Ik zie het wel gebeuren. Real niet blij omdat ze van de Beek mis gelopen zijn als die een top seizoen draait.

Zie toch wel enorm dure spelers voorbij komen. Jullie begrijpen wel dat barcelona enorm veel aan salarissen kwijt is? Deze spelers moeten enorm veel inleveren bij een transfer. Welke clubs wachten nu nog op een Pique, Alba, Semedo, Raketic, Busquets, Umtiti en Lenglet? Er gaat sprake zijn van een overgang en dat betekent vrij zeker geen prijzen dit komende jaar. En in dat geval kunnen ze het liever gewoon zwaar hard aanpakken door werkelijk allemaal te verkopen. Als ze in staat zijn om al die oudere spelers te slijten dan zal dat vast niet lukken met Griezmann, Coutinho en Dembele tenzij ze zwaar verlies maken. Barcelona scoort al jaren volgens mij de meeste goals dus het probleem is achterin. Daar zwaar geld in pompen. Voorstel: Ter Stegen, Neto, Firpo, Tobido, Trincao, Fati, de Jong, Alena, Rafinha, Roberto, Puig, Messi, Dembele en Griezmann (14) nieuwe seizoen mee in gaan. De rest proberen te verkopen waarvan Pique en Busquets als laatst als er een vervanger gekocht wordt. Proberen te halen: Upamecano en te koppelen aan V. van Dijk. Dan heb je een zeer solide centrum de rest wordt bijzaak.

Ter Stegen
aankoop
aankoop
aankoop
aankoop
Coutinho*
de Jong
Puig
Messi
Griezmann*
Dembele*
20 augustus 2020 om 16:05

Zou je Lenglet echt weg willen? Denk niet dat Barca de financiële middelen heeft om nu een volledig nieuwe defensie te halen. Van Dijk is onhaalbaar, dat zie ik echt niet gebeuren. Ook Upamecano gaat wat kosten, aangezien Barca niet de enige is die achter hem aan zal gaan.

20 augustus 2020 om 18:41

Ik ben zwaar voor Real Madrid dus ik ben niet de beste persoon om te vragen of ik iemand weg wil. Alleen als ik het zo objectief mogelijk zou beoordelen. Bijvoorbeeld als ik coach van het team zou zijn. Dan zou ik zo handelen. De aanval is altijd effectief. Probleem is defensie dus spelers die makkelijker vervangen kunnen worden proberen te verkopen zodat je centrum solide is. Dat kan door dus meer dan 150 miljoen binnen te halen door: Suarez, Umtiti, Semedo, Alba, Raketic, Lenglet, Coutinho en Pique proberen te verkopen. Rafinha, Puig, Alena, Tobido, Firpo zijn nog vrij jonge spelers voor de verdediging en middenveld. Dan kan je vol gaan voor die twee centrum verdedigers. Dan heb je een centrum goed voor minimaal 5 jaar.

Ik zou dit toejuichen. Lautaro is in mijn ogen de perfecte opvolger van Suárez. Garcia zou het hele takenpakket van Piqué over kunnen nemen. Van de Beek kan het middenveld best versterken maar daar zou ik het meeste twijfels over hebben. Ik heb eerder al een keer Gündogan geopperd en dat wil ik graag nogmaals doen. Is misschien nog goedkoper ook. Daarnaast zie ik veel mensen zeggen dat Barca een vervanger voor Semedo nodig heeft. Ik vind hem de laatste tijd best goed spelen, iig aanvallend. Ik zou Grimaldo een zinnigere investering vinden, Alba vind ik dringender aan vervanging toe. Als er dan ergens nog een klein beetje geld te vinden is zou ik dat onmiddelijk aan Upamecano uitgeven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4923 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.Eibar8-1
13.Sevilla71
14.Valencia7-2
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Ansu FatiAanvaller54
PedriAanvaller50
NetoKeeper50
A. GriezmannAanvaller50
TrincãoAanvaller50
L. MessiAanvaller51
Jordi AlbaVerdediger40
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

75 fans
Middenvelder, 23 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Manchester United 4 1 0 0
2020/2021 Ajax 0 0 0 0
2019/2020 Ajax 23 8 3 0
2018/2019 Ajax 34 9 1 0
2017/2018 Ajax 34 11 4 0
Laatste voetbalnieuws

Cavani hoopt op debuut; Van de Beek en Ziyech krijgen geen basisplaats

De opstellingen van Manchester United en Chelsea voor de onderlinge competitiewedstrijd van zaterdagavond zijn bekend. Bij de thuisploeg begint Donny van de Beek op de bank, terwijl Hakim Ziyech als wisselspeler...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 23 oktober
Ozan Kabak is bij Liverpool een kandidaat om Virgil van Dijk tijdelijk te vervangen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren