‘Tot mijn grote verdriet wilde Gnabry zijn contract niet verlengen’

Donderdag, 20 augustus 2020 om

Serge Gnabry was woensdagavond in de halve finale van de Champions League wederom goud waard voor Bayern München, dat zich dankzij een 0-3 zege op Olympique Lyon plaatste voor de eindstrijd. De multifunctionele aanvaller tekende namelijk voor de eerste twee doelpunten van de Duitsers. Met name de openingstreffer was van een grote schoonheid. Gnabry heeft het ver geschopt sinds zijn vertrek bij Arsenal, weet ook toenmalig manager Arsène Wenger.

Wenger legt bij beIN Sports uit waarom de periode van Gnabry bij Arsenal geen onverdeeld succes was. "Ik haalde hem op zijn vijftiende weg bij VfB Stuttgart en hij was vaak geblesseerd", aldus de clubloze Fransman, die gelijk de kwaliteiten van de Bayern-ster opsomt. "Hij is creatief, gevaarlijk voor het doel, tweebenig, krachtig en zéér slim met de timing van zijn sprints. Serge was destijds nog een beetje gemakzuchtig, zoals dat vaak gaat met jonge spelers. Hij is echter zeer volwassen nu en één van de meest dominante spelers in Duitsland."

Na twee gigantische kansen voor Olympique Lyon komt Serge Gnabry met dit fantastische antwoord. Let op de camera in de laatste herhaling ??

Geplaatst door voetbalzone op Woensdag 19 augustus 2020

De voormalig Arsenal-manager deed er in 2016 alles aan om Gnabry voor the Gunners te behouden, zonder dat dat succes opleverde. "We waren al tot een akkoord gekomen met hem", verduidelijkt Wenger. "Als huurling was hij nauwelijks aan spelen toegekomen bij West Bromwich Albion. Serge kwam geblesseerd terug bij ons. We zijn toen zes maanden lang keihard met hem aan de slag gegaan, waarna hij zich bij Duitsland Onder-21 meldde. Bayern München wist uiteindelijk een deal te sluiten met Werder Bremen (waar Gnabry in 2016 terechtkwam, red.). Hij had daar zijn zinnen op gezet, Serge wilde zijn contract bij Arsenal niet verlengen, daar was ik erg verdrietig over."

Wenger wist enkele jaren geleden al dat Gnabry een succesvolle toekomst tegemoet zou gaan. "Ik had he gevoel dat hij een geweldige loopbaan zou gaan hebben." De Franse analist is vooral onder de indruk van de veelzijdigheid van de Duitse aanvaller. "Hij kan als nummer 9 spelen, maar zeker ook als nummer 10. Serge is een ontzettend intelligente speler", zo besluit Wenger.


Poll

Verwacht jij dat Serge Gnabry ook beslissend is in de Champions League-finale?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

31 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Het kan verkeren. In zijn Arsenal periode kwamen al regelmatig berichten voorbij over de grote toekomst die hij tegemoet zou gaan. Bij West Brom kwam het er helemaal niet uit. En toen hij naar Werder vertrok had ik zeker niet verwacht dat hij binnen een paar jaar de uitblinker bij Bayern in de eindfase CL zou zijn. Maar het is een enorm veelzijdige voetballer, razend snel, goede dribbel, overzicht en bovenal een geweldig schot. Met hem en Sane op de vleugels zit Bayern de komende jaren uitstekend.

Heeft zich bij Werder perfect ontwikkelt, toen slim gebruik gemaakt van z'n clausule in z'n contract en naar FC Bayern vertrokken. Toen nog een jaartje verhuren aan Hoffenheim en helemaal klaar voor FC Bayern, chapeau voor deze aankoop van Bayern en ook de ontwikkeling van hem zelf.

Achteraf is het natuurlijk makkelijk praten. Elke club heeft wel een paar van deze gevallen. Kijk bijv naar Chelsea met de Bruyne en salah. Die Gnabry past perfect bij bayern en gaat volgend seizoen knallen samen met Sané.

20 augustus 2020 om 09:23

Dat lag aan Mourinho. Bij RC Genk was al duidelijk dat De Bruyne een talent was van de buitencategorie. Salah is idd een ander verhaal. Lukaku moest daar ook weg van Mourinho en die stond ook te boek als een groot talent

20 augustus 2020 om 09:36

Volgens mij zag Mourinho hem ook helemaal niet als middenvelder. Hij heeft al zijn wedstrijden die hij onder Mourinho bij Chelsea heeft gespeeld (waren er niet veel overigens) gespeeld als buitenspeler.

20 augustus 2020 om 12:27

Nou ja, Chelsea heeft wel aardig wat van die gevallen. Dan is het al snel geen toeval meer.

20 augustus 2020 om 16:14

Alleen zag elke sul dit aankomen toen hij eerst naar West Brom ging en vervolgens tekende voor Bremen, wat een publiek geheim was dat het een verkapte transfer naar Bayern München was.

Ik heb het gevoel dat het uiteindelijk ook beter voor Gnabry is geweest dat hij vertrokken is. Verandering van omgeving, manier van werken etc kan ook een positieve uitwerking hebben, hij heeft nu wat meer bagage en de vraag was hoe rustig hij bij Arsenal gebracht zou zijn. Heeft zich wel echt ontwikkelt tot een geweldenaar zeg.

20 augustus 2020 om 09:18

Dat was dus het probleem lijkt me, Hij is nooit gebracht. Dergelijke talenten moeten gewoon vanaf hun 17e wekelijks spelen op het hoogste niveau, ongeacht welke club. Die uitleenbeurten naar laagvliegers zijn natuurlijk de grootste tijdverspilling, met name voor aanvallers. Dan komen er zoveel factoren bij kijken of een speler het kan waarmaken die niet direct iets met voetbal te maken hebben.het is niet voor niets dat er bepaalde clubs en competities zijn waar het bol staat van jong talent. Daar is het klimaat er ook voor. Bij gevestigde topclubs is dat er gewoon vaak niet. Je hoort het overal. Op jonge leeftijd moet je meters maken, maakt niet uit waar. Bij de -23 van arsenal als 20 jarige dus niet.

20 augustus 2020 om 09:21

Er spelen ook aardig wat spelers van 17 jaar in de basis bij de Engelse grote clubs. Spelers van 17 spelen niet eens vaak bij een Ajax wekelijks in de basis op een handjevol uitzonderingen na en dan hebben we het over de Mickey Mouse league

20 augustus 2020 om 10:01

Ja zo letterlijk bedoel ik het niet. Puur kijkend naar de statistieken heeft gnabry zijn debuut gemaakt in 2013, toen hij iets van 17 was. Het seizoen daarop 14 wedstrijden, seizoen daarop 0 en daarna uitgeleend. Arsenal had gewoon geen ruimte om een jonge speler in te passen en zijn broodnodige minuten te geven. Logisch vertrek dus. Dan was je er wat mij betreft klaar voor om op je 17e wekelijks in de hoogste competitie te spelen. Ik zeg ook 'dergelijke talenten.'

20 augustus 2020 om 10:21

Dat kwam meer door blessures dan onwil om hem te laten spelen. Maar blijft jammer dat hij niet gebleven is, zijn wens was om terug te keren naar Duitsland en Arsenal heeft er tevergeefs alles aan gedaan om hem te houden.

Laten we vooral niet vergeten dat het Wenger is die Ronaldo, Messi, Gnabry, Maradona en Pele ontdekte. Deze man is niet altijd serieus te nemen.

20 augustus 2020 om 09:10

Het zou mooier zijn als hij nu kan vertellen wie the next is. Jong talent die beetje moeite heeft, maar binnen 5 naar speelt hij bij de wereldtop

20 augustus 2020 om 09:50

Hij zit niet meer op zo’n stoel dus zal daar nu minder goed zicht op hebben.

20 augustus 2020 om 09:20

Wenger heeft toch wel vaker talenten naar Arsenal gehaald? Ik geloof best dat hij het in Gnabry zag want dat was een van Wengers specialiteiten. Ik hem zelfs een keer zien scouten bij een jeugdwedstrijd van Feyenoord

20 augustus 2020 om 09:53

Nadat bijvoorbeeld Cesc speler van het EK werd met de jeugd van Spanje werd hij door Wenger gehaald. Hij was vooral getruukt in het weghalen van talenten voor niks uit andere landen. Van elke 20 slaagde er 1.

20 augustus 2020 om 11:24

maar dat doen toch al die coaches? je haalt die gasten pas als ze hebben aangetoond grote potentie te hebben. en natuurlijk zullen er niet veel slagen in de PL wat waarschijnlijk de moeilijkste competitie is ter wereld. daar slaag je alleen als je buitencategorie bent. het is de Eredivisie niet daar

20 augustus 2020 om 12:32

Die heeft nooit een woord over Gnabry gerept en nu die jongen successen heeft, moet Wenger ineens vertellen hoe verdrietig hij was dat Gnabry destijds niet bij wou tekenen. Dat komt op mij over als wat woorden voor de buhne. Verder begon dat oog voor talent steeds minder goed te zien in het laatste decennium. De meeste talenten zakten door het ijs of zochten hun heil uiteindelijk ergens anders. Ik zie nog steeds heel erg weinig zelfreflectie bij meneer Wenger.

20 augustus 2020 om 14:41

Nee hoor, heeft ie destijds ook al gezegd. En nu ineens? Jij weet wel beter dan dat.

Elke club heeft zulke verhalen. In Milaan hetzelfde met Vieira toen die naar Arsenal ging. De grote fout die Wenger met Gnabry gemaakt heeft is hem aan Pulis verhuren, die kan niks met talent.

20 augustus 2020 om 09:57

Mourinho was er ook bedreven in de laatste jaren met Salah en de Bruyne.

20 augustus 2020 om 14:09

@visacatalunya en ook Lukaku. alle drie weg gedaan in 1 seizoen

Hmm, niet helemaal eens met de reacties hier. Ik herinner me juist dat Gnabry juist erg goed speelde in de spaarzame kansen die hij kreeg. Het was direct een grote verrassing en overduidelijk een fout om deze man te laten gaan, althans zo ervaarde ik dat. Maar goed, voor Gnabry zelf uiteindelijk gewoon een juiste keuze geweest. Samen met Davies en Kimmich nu de toekomst (en het heden uiteraard) van Bayern.

20 augustus 2020 om 11:17

Hij heeft in het seizoen 2013/2014 in totaal 14 wedstrijden gespeeld bij Arsenal, in de 3 jaar dat hij daar speelde slechts 18 wedstrijden (ook niet het jaar bij WBA waar hij 3 wedstrijden speelde). Kan me niet voorstellen dat hij de wedstrijden die hij wel speelde, hij de ballen van het dak schoot, omdat hij wel meer had gespeeld dan toch? Moet wel aangeven dat ik hem in die tijd niet heb zien spelen, ik zag hem pas spelen toen hij bij Werder kwam.

20 augustus 2020 om 11:40

Hij speelde gewoon goed en iedereen zag dat hij erg veel talent had, echter had hij veel last van blessures en gunde Pulis hem helaas geen kans in zijn verhuurperiode

20 augustus 2020 om 11:40

Hij speelde gewoon goed en iedereen zag dat hij erg veel talent had, echter had hij veel last van blessures en gunde Pulis hem helaas geen kans in zijn verhuurperiode

Mooi verpakt weer Arsene, maar als je Walcott en Chamberlain steeds de kans geeft boven Gnabry, waar je nu kennelijk zo zeker van wist waar het zou gaan eindigen, dan vraag ik me af of je nu niet beter je mond kan houden, laat staan dat je zielig gaat doen. Ben hier echt zo klaar mee, ik zal hem altijd kwalijk houden dat hij zo lang vasthield aan voor iedereen overduidelijke middelmaat.

20 augustus 2020 om 12:36

Precies dit. Jarenlang Theo Walcott opgesteld en deze jongen werd verhuurd of kreeg z'n kansen niet. Nu heeft Gnabry succes en dan ineens dit soort woorden over verdriet en dat soort onzin. Wenger blijkt een man met heel erg weinig zelfreflectie en dat laat hij nu eigenlijk voor de zoveelste keer zien.

Tja, als je een speler als Gnabry verhuurd aan een team wat geleid wordt door Pulis, kan je problemen verwachten. Als je hem aan team verhuurd had dat aanvallend voetbal speelde, kon je hem beter beoordelen en zou hij een serieuze kans krijgen op speeltijd. Wenger heeft veel goed gedaan, maar er zijn toch een paar talentvolle spelers door de vingers geglipt.

Arsenal is ook heel dom omgegaan met Gnabry. Brak door op zijn 18e, kreeg een lelijke knieblessure en toen kwam het besluit om hem uit te lenen zodat hij wedstrijdfit kon worden. Tot daaraan toe. Toen kwam iemand met het idiote idee om hem uit te lenen aan West Bromwich Albion, geleid door Tony Pulis, een manager die Arsenal niet mag, een speelstijl hanteert waar Arsenal-spelers niet in passen en ook nog eens vocht tegen degradatie. Die had helemaal geen tijd en zin om Gnabry even lekker fit te maken voor Arsenal. Gnabry ziet dat en denkt, ja dag, Arsenal weet niet wat ze doen. En dan komt Bayern, met een perfect plan over hoe ze hem gaan begeleiden. En omdat Bayern wel weet wat ze doen, wilt Gnabry dolgraag naar Duitsland. En de rest geschiedde. En hij heeft gelijk gekregen, want nu is hij de man bij Bayern en Arsenal heeft op de flanken de ene rampspeler na de andere neergezet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Arsenal

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Everton137
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Dani CeballosMiddenvelder50
B. LenoKeeper50
G. XhakaMiddenvelder50
P. AubameyangAanvaller51
BellerínVerdediger50
WillianAanvaller50
E. NketiahAanvaller51
Voor de complete selectie: Clubpagina Arsenal.

38 fans
Aanvaller, 25 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 20 oktober
Hendrik Van Crombrugge en Anderlecht gaan met elkaar om de tafel. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren