Voormalig Barcelona-aanvaller heeft geen goed woord over voor Koeman

Donderdag, 20 augustus 2020 om 07:22Yanick Vos

Gerard Deulofeu heeft geen goed woord over voor Ronald Koeman. De aanstelling van de Nederlandse trainer bij Barcelona was voor Catalunya Radio reden om te vragen naar de ervaringen van de Watford-aanvaller met Koeman, maar die zijn niet positief. De twee werkten samen bij Everton en daar bewaart Deulofeu geen goede herinneringen aan.

De 26-jarige buitenspeler kwam tot dertien optredens onder Koeman in het shirt van Everton in het seizoen 2016/17, voordat hij in januari van die jaargang op huurbasis de overstap maakte naar AC Milan. De ex-speler van Barcelona kijkt met weinig plezier terug op de samenwerking met Koeman. “Ik kan jullie vertellen over mijn persoonlijke ervaringen met Koeman”, begint Deulofeu. “Maar dat wordt een kort verhaal. Hij heeft me werkelijk niets gebracht. Ik was ongelukkig en heb gevraagd om te vertrekken. Hij heeft me niets gebracht in de zes maanden die ik bij Everton was. We gaan zien hoe hij het gaat doen in het Camp Nou.”

Barcelona fans steunen Koeman: 'Messi hoort bij de club'

Deulofeu keerde na zijn verhuurperiode bij AC Milan weer terug naar Barcelona, dat hem voor twaalf miljoen euro terugkocht van Everton. Een halfjaar later vertrok hij op huurbasis naar Watford, de club waar hij nog altijd speelt. The Hornets betaalden dertien miljoen euro om hem definitief in te lijven. Barcelona lijkt Deulofeu amper meer te volgen. “Om eerlijk te zijn doet de huidige situatie bij Barcelona me niets. Ik kan me niet druk maken om de problemen daar”, aldus Deulofeu.

De Spaanse aanvaller raakte in februari geblesseerd aan zijn knie en heeft nog maanden nodig om te herstellen. Naar eigen zeggen zal Deulofeu niet meer voor Watford spelen. “Ik ga de club deze zomer waarschijnlijk verlaten”, vertelt hij. “Het is voor ons een desastreus seizoen geweest, dat is geëindigd met een degradatie. Er is interesse vanuit Spanje, Italië en de Premier League.” Het contract van Deulofeu bij Watford loopt nog tot medio 2023.Gerelateerd

Meer sportnieuws

68 reacties (laatste reactie door fraxz)

Klinkt meer als een gefrustreerde speler, die het (nog) nergens langer dan éã©n seizoen heeft vol gehouden. Ligt natuurlijk allemaal aan een ander, en niet aan hem zelf..

20 augustus 2020 om 07:59

Koeman heeft in de absolute top helemaal niks laten zien. Ben benieuwd overal waar die werkte was het altijd als de trein naar Barcelona komt pakt die hem. Laat het nu maar zien, zijn enige goede periode vond ik bij Feyenoord en Oranje maar de rest is die mislukt.

20 augustus 2020 om 08:05

@s070 en kampioen geworden met Ajax en psv maar dat telt niet natuurlijk

20 augustus 2020 om 08:08

Ik ben absoluut geen Koeman fan maar hij heeft met het Ajax van Zlatan en Van der Vaart ook bijna de halve finale CL gehaald. Bij Feyenoord was niet zijn enige goede periode. Alleen vind ik hem te behouden en is het geen prijzenpakker.

20 augustus 2020 om 08:12

@S-070 volgens mij werd hij bij PSV ook kampioen

20 augustus 2020 om 08:14

Dat is ook niet zo moeilijk als je de beste generatie van de eeuw heb. Dat waren de beste talenten die ze hadden na 1995 en met Oranje heeft die nu ook de beste talenten van de afgelopen 6 jaar. Met PSV laatste speelronde kampioen geworden doordat Ajax en AZ punten lieten liggen. Hij heeft veel mazzel gehad voor mij is zijn enige goede periode echt bij Feyenoord.

20 augustus 2020 om 08:25

Mazzel? Denk je dat Guardiola in zijn tijd van Barcelona achterover kon leunen om te kijken hoe Xavi, Iniesta, Messi en co. de rest van de mat tikten? Het is gewoon als trainer hard werken in de top of in de laagste regionen. Dat maakt echt geen donder uit waar je zit. Dat jij zegt dat die talenten ervoor zorgen dat ze kampioen worden zal allemaal wel, maar je moet het juiste poppetje wel op de juiste plek zetten met de juiste tactiek. Anders ga je alsnog de bietenbrug op.

20 augustus 2020 om 08:28

Ik heb het over Koeman en niet over Guardiola. Als jij de ontknoping van PSV geen mazzel noemt , kan jij je beter aanmelden bij Pharnasia! Als ik trainer was van Barcelona met tijdperk Guardiola was ik ook wel kampioen geworden.

20 augustus 2020 om 08:44

Jij het puur aan mazzel wijt, dan ben jij degene die zich aan mag melden. Dan negeer je 33 wedstrijden om enkel naar de laatste te kijken en daar je gelijk uit te willen halen.

20 augustus 2020 om 08:49

@ S-070 ja altijd als het slecht gaat is het gebrek aan kwaliteit en als het goed gaat is het mazzel of t komt door de geweldige spelers. Beetje simpel.ik ben verder ook niet de grootste Koeman fan, maar resultaten zijn resultaten en daar verdient hij de credits voor.

20 augustus 2020 om 08:55

PSV had het sterkste elftal dat jaar en dat was met Ajax ook zo. Ik geef toe dat die een goede periode had bij Southampton, Feyenoord en Oranje maar met hem kan je niet opbouwen want je weet wanneer de trein naar Barcelona komt is die weg. Ben benieuwd wat die gaat presteren met dit matige elftal. Totaal geen passie bij de spelers en Messi kan dit niet alleen doen. Wat een slecht bestuur loopt er rond bij jullie zeg het moeten zware dagen voor je zijn en dat je binnekort ook afscheid moet nemen van Messi het word er niet beter op. Hopen op een nieuwe president of toch Koeman als coach willen houden? Keuzes

20 augustus 2020 om 09:13

denk je dat het makkelijk is om de beste talentrn goed te laten voetballen? Zeker die groep van Ajax was niet eenvoudig met al die karakters. Van der Vaart, Chivu, Sneijder, Van der Meyde, Zlatan, Mido en Sonck waren spelers waar je als manager toch mee aan de slag moet om die te laten renderen. Als de selectie allesbepalend is voor het resultaat, waarom kwalificeerde Oranje zich in 2002 dan niet voor het WK? Omdat Van Gaal de boel slecht had gemanaged destijds toch.

20 augustus 2020 om 10:53

Ook bij Everton presteerde Koeman goed. Bovengemiddeld aantal punten, goed doelsaldo en beste toeschouwersaantallen tot op de dag van vandaag. In zijn jaar van ontslag, zat ook het programma niet mee. De enige wedstrijd die echt slecht was, was Burnley destijds. Maar tegen Arsenal, United, City en Chelsea is het niet heel raar om punten te verspelen

20 augustus 2020 om 11:02

S-070 wat een dom gelul. Uitmuntend werk bij feyenoord en Oranje. Kampioen met ajax en psv, kwartfinale cl met ajax, 5e bij vitesse, 9e met Southampton dat de jaren ervoor en erna vecht tegem degradatie, kwartfinale CL en lamdskampioen bij Benfica
..Al's je niet weet.waar.je.het over hebt, reageer dan niet.

20 augustus 2020 om 11:07

@S-070: in het jaar dat hij met psv kampioen werd verspeeld az inderdaad punten, maar ajax won gewoon van willem 2 uit. Psv moest dus met grote cijfers winnen en deed dat met 5-1 (volgens mij) om ajax op doelsaldo nipt voor te blijven.

20 augustus 2020 om 12:31

Is oranje geen absolute top?

20 augustus 2020 om 13:03

Wat je zegt klopt wel maar je moet natuurlijk wel een keer de kans krijgen. Ajax is het hoogste wat hij bereikt heeft, Nl11 ook een beetje maar in het buitenland ging het altijd maar zeer kort goed. Ben vooral benieuwd hoe hij het gaat doen maar de kans dat hij faalt is net zo groot als de kans dat het goed gaat volgens mij.

20 augustus 2020 om 15:39

Koeman is te snel op de Barcelona-trein gesprongen en is geen toptrainer.

Vaak zijn het de spelers die minder speelde onder een trainer degene die slechte herinneringen hebben. En daarbij zijn de journalisten slim genoeg om die spelers op te zoeken. Ik vond Everton ook een zwakkere periode van Koeman t.o.v van wat hij met zijn materiaal bij Southampton en Feyenoord liet zien. Ook in Oranje heeft hij geïmporteerd.

Ik vind het oprecht top dat er weer een Nederland voor een van de grootste clubs van de wereld staat. Tevens mijn favoriete buitenlandse club. Maar als deze keuze op basis van zijn Barcelona geschiedenis en/of Oranje prestaties is, dan weet ik niet of het een succes gaat worden. Koeman stapt op het slechtst mogelijke moment binnen waarbij hij zeker de vrijheid zal krijgen om door te selecteren. Maar hoelang accepteerd het bestuur het als de resultaten daar onder zullen lijden. Een 2 jarig contract is ook niet extreem lang.

Al met al, geweldige stap voor Koeman, persoonlijk blij dat er een Nederland met persoonlijkheid voor de groep staat. Nu hopen dat hij de spelers voor zich kan winnen, een goede tactiek bedenkt en prijzen gaat winnen.

Volgens mij is het eerder zo dat hij zelf niks bracht en daardoor er naast is komen te staan. Dan moet je niet miepen maar dragen. Beetje triest dit

Dat was te verwachten, deze reactie. Onder Koeman buiten beeld geraakt dus zal hij geen goed woord over hem te spreken hebben. Weinig waardevol bericht eigenlijk dit.

Ergens nog wel benieuwd waar hij terecht gaat komen. Leuke speler voor een club uit het rechter rijtje maar veel meer ook niet.

Hij heeft barca of everton ook niks gebracht dus eerst naar jezelf kijken voor je zulke dingen gaat roepen.

En wat heeft deze "grote" speler Koeman gebracht??? Niets, helemaal niets. Typisch gevalletje natrappen rode kaart

Gelukkig heeft deze speler zelf eens goed in de spiegel gekeken, en is hij erg zelfkritisch, waarbij hij geconcludeerd, dat de mislukte periodes bij AC Milaan en Everton absoluut niet aan hem gelegen hebben. Die jongen teert vooral op zijn Barcelona verleden waar hij opgeleid is, en waar hij in Barcelona B ooit één goed seizoen gedraaid heeft bijna 8 jaar terug.

20 augustus 2020 om 10:42

Maar echt zo, hij heeft de potentie maar zijn karakter zit em in de weg.

Dit was een hele slechte speler. Ik heb nooit begrepen waarom hij teruggekocht is. Zo'n slappe aanvaller die met kritiek komt zet toch geen zoden aan de dijk. Het draait niet om dit soort spelers.

Weet nog wel dat deze knul destijds naar voren werd geschoven als een supertalent en zou volgens de kenners beter worden dan Messi. Samen met die Gai Assulin zou het een gouden trio vormen maar niets is minder waar.

“Hij heeft me werkelijk niks gebracht”. Wat een rancune joh, wat heeft hij Everton zelf gebracht? Dan kom ik toch tot de conclusie dat dat zeer schaars is.

Achja, dit zal je altijd blijven houden. Je kan nooit iedereen tevreden houden en je moet altijd wel voetballers teleurstellen. Dus opzich niet gek dat je dan zulke verhalen krijgt.maar hij mag inderdaad ook even een cursus zelfreflectie volgen.

Everton , AC Milan , Barcelona en Watford. 4 clubs in korte tijd. Wie heeft wie niks gebracht ?

Koeman is een goede trainer en of hij gaat slagen bij Barcelona dat weet ik niet, maar hoop van wel.

Maar als de staat van diensten vergelijkt heeft Koeman meer kans van slagen dan hij.

Als je spelers met dit soort frustraties gaat interviewen, dan kun je beter niemand interviewen. Ze zijn toch niet in staat om een objectief oordeel te geven. En Deze speler komt nu uit voor een andere club in een andere competitie. Waarom is het belangrijk wat hij vind van de aanstelling van Koeman bij Barcelona.

Dit is gewoon een persoonlijk iets tegen Koeman. Deulofeu heeft nergens nog weten te overtuigen, ook niet na het vertrek van Koeman bij Everton.

Deulofeu is het schoolvoorbeeld van een gefrustreerde speler die het werkelijk nergens heeft laten zien. De grote belofte uit de jeugd heeft hij nooit ingelost in de hoofdmacht, noch bij andere clubs. Hij kan het gewoon niet accepteren dat Koeman heb niet opstelde, zielig.

Kan iemand mij vertellen wat koeman gepresteerd heeft om barca ff uit het diepe dal te redden? Met koeman gaat messi ook geen 5 jaar langer door en zonder hem is het klaar met barca.

20 augustus 2020 om 08:43

Kan iemand mij vertellen wat Rijkaard destijds heeft gepresteerd onzin dit altijd.
Koeman heeft NL z'n gezicht teruggegeven

20 augustus 2020 om 09:12

Ohja want dankzij koeman zijn van dijk, de vrij, de ligt, en de jong op de wereld terecht gekomen..

20 augustus 2020 om 11:28

Wie heeft van Dijk naar de PL gehaald?

20 augustus 2020 om 11:51

Wat een sneue reactie. Op die manier ligt het nooit aan de trainer en altijd aan de spelers. Dan maakt het ook weinig uit wie Barca als trainer aanstelt...Koeman heeft goeie en minder goeie periodes als coach gekend, net als elke coach. Daarnaast is ie vanuit het verleden een grote naam bij Barcelona. Garantie voor succes? Nee natuurlijk niet. Een logische keuze? Voor Barca wel.

20 augustus 2020 om 14:35

Hoezo een sneue reactie van mij? Mensen zijn gewoon zo negatief dus wie is sneu? Dat snap ik niet helemaal. Rijkaard had weinig ervaring als coach behalve het bondscoachschap

20 augustus 2020 om 09:42

Feyenoord uit het slop getrokken, Nederlands elftal weer op het goede spoor gekregen.
In mijn ogen zijn dit 2 prestaties die de kwaliteit van Koeman tonen.

20 augustus 2020 om 10:39

Dan hadden ze beter gio kunnen pakken, die heeft bijna of elk jaar een prijs gepakt met feyenoord. Dat moet dan een nog 10x betere coach zijn volgens jou redenatie.

20 augustus 2020 om 11:10

Gio had dan ook wel een stuk betere selectie dan koeman.

20 augustus 2020 om 15:52

Leuk dat je dat zegt over Gio. Die was immers assistent van Koeman en is na Rutten hoofdtrainer geworden.hij heeft het vak grotendeels bij Koeman afgekeken en Koeman legde de basis voor het succes van Gio welke ook nog een betere selectie had..ere wie ere toekomt. Het zijn gewoon feiten, maar ik ben bang dat je niet objectief naar Koeman kan kijken.

20 augustus 2020 om 10:44

Valverde, Setien, Tuchel etc. hadden wel weergaloze dingen gedaan dan voordat ze bij een topclub kwamen.

Ah deze fantastische voetballer met uitmuntende prestaties spreekt echt niet vanuit rancune.

Koeman zag het dus niet in hem zitten, speler zelf vind Koeman maar niks. Speler zelf speelt in Engeland degradatie voetbal, degradeerd en gaat weer naar een andere club. Nog steeds terend op zijn Barcelona verleden

Je stond jarenlang bekend als het grootste talent van La Masia na Messi. Maar je hebt de verwachtingen nooit kunnen waarmaken en rent als een kip zonder kop. Redelijk snel maar zo voorspelbaar. Zelfs voor een Engelse degradant geen toegevoegde waarde. Heb de beste man live mogen aanschouwen in de Supercopa van 2017 in Camp Nou, toen was Neymar net vertrokken. Deze man was zo absurd slecht ongelooflijk.

Lol wat een frustratie. Wat een karakter. Tsja nee logisch dat je het niet redt in de top en nu speelt bij een degradatie ploegje. Hij had de potentie maar niet volwassenheid in zich blijkbaar.

Ja laten we vooral naar Deulofeu luisteren... wat een overhypte speler met 0 rendement is dat zeg. Snelheid en een dubbele schaar en vervolgens een verkeerde voorzet en dat al 8 seizoenen lang....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4953 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona6840
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
RaphinhaAanvaller256
Ansu FatiAanvaller243
Ferran TorresAanvaller232
R. LewandowskiAanvaller2215
Iñaki PeñaKeeper00
Arnau TenasKeeper00
M. ter StegenKeeper260
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

92 fans
Coach, 59 jaar

In de wandelgangen

Zondag 19 maart
Feyenoord houdt de verrichtingen van ex-jeugdspeler Emil Hansson nauwlettend in de gaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren