De Mos doet opvallende suggestie: ‘Ik maak hem vaak mee bij Ziggo Sport’

Woensdag, 19 augustus 2020 om

In de zoektocht naar een nieuwe bondscoach heeft Aad de Mos een opvallende suggestie gedaan. Hij denkt dat Ruud Gullit en Clarence Seedorf een goed koppel zouden vormen, zo laat hij weten bij Omroep West. De KNVB moet op zoek naar een nieuwe bondscoach nu Barcelona Ronald Koeman heeft weggeplukt bij het Nederlands elftal.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Ruud Gullit en Clarence Seedorf zouden een goed duo vormen bij Oranje


Gerelateerd

Meer sportnieuws

64 reacties (laatste reactie door siceramo)

Ruud zou ik wel een goede vinden, maar dan als assistent. Beetje in de luwte met die gasten lullen en als klankbord voor de hoofdcoach. Is ook een goed uithangbord. Seedorf zou ik niet weten op basis waarvan die een rol zou moeten krijgen. Heeft als coach nog niks gepresteerd en is ook geen type dat alleen pionnen gaat wegzetten.

19 augustus 2020 om 16:02

Ik zou Gullit juist wel als hoofdcoach willen zien. Zoals je al zegt een goed uithangbord en ook richting de pers is het eigenlijk altijd wel een goed verhaal. Gullit moet er wel zorgen dat hij een goede assistent naast zich heeft die de veldtraining doet en ook een groot deel van het tactische deel tijdens wedstrijden. Lodeweges zou daarvoor misschien wel de beste man zijn en zou dus gewoon kunnen blijven zitten. De opbloei van Oranje heeft volgens mij voor een zeer groot deel te maken met de aanwezigheid van Lodeweges. Hij heeft dit eerder ook laten zien bij Pec. Toen Lodeweges wegging naar het Nederlands elftal en Van 't Schip het alleen moest doen werd het voetbal aanmerkelijk minder en de opstellingen steeds onlogischer. De rol van de assistent moet niet onderschat worden en is misschien nog wel belangrijker dan degene die na de wedstrijd de pers te woord mag staan.

19 augustus 2020 om 18:24

De opbloei van oranje heeft gewoon te maken met het feit dat gasten als de ligt en frenkie opgekomen zijn en de rest oke is. Mensen zitten opeens al die trainers omhoog te schrijven. Ook koeman is niet onvervangbaar

19 augustus 2020 om 18:45

Het Nederlands elftal heeft geen uithangbord nodig maar een coach en dat is Gullit niet.

19 augustus 2020 om 16:07

Zowel Gullit als Seedorf kan je er volgens mij prima neerzetten als coach, mentor en uithangbord. Echter niet samen. Als je één van beide neerzet moet je er een goede veldtrainer en tactische sterke assistent naast zetten. Zoals Gait1701 hieronder aangeeft zou Lodeweges hiervoor een uitstekende optie zijn.

19 augustus 2020 om 17:14

Alsjeblieft geen Seedorf. Die is boven alles vooral met zichzelf bezig en hoe groot hij wel niet is. Ik vergeet nooit dat interview van hem met Derksen. Alsof hij het voetbal uitgevonden had en de hele wereld aan zijn voeten moest liggen. Gullit geloof ik nog wel in, maar dan met bijv. Ten Cate ernaast. Ook Gullit heeft nog wel eens de neiging om iets teveel in zichzelf te gaan geloven als het goed gaat. Dan is iemand als Ten Cate erbij wel goed om hem in toom te houden.

19 augustus 2020 om 18:06

Suc6magnet op papier ziet dat er inderdaad wel goed uit. Ten Cate, Gullit, Lodeweges. Geen idee of de balans dan perfect is, maar wel mannen met ervaring op hun gebied. Seedorf heeft een lastige persoonlijkheid, die moet het imo gewoon eerst een paar jaar zelf uitvogelen om te zien of het lukt. Ik denk dat v Gaal de ideale man is, maar gaat waarschijnlijk niet nog een keer zo een stap zetten.

19 augustus 2020 om 22:26

Waarom niet? Ook vGaal of je fan van hem bent of niet denkt misschien wel dat hij t heeft uitgevonden. Is iig niet vies van in zichzelf geloven. Maar dat heeft hem wel veel succes gebracht. Om maar een voorbeeld te geven. Wil nu niet zeggen dan Seedorf dé man is die t moet doen. maar met zo'n sterke persoonlijkheid is niets mis. En de gehele selectie zaal tegen zo'n oud speler opkijken die zoveel heeft gewonnen.. En tot zo lang heeft gevoetbald. Daar luister je wel naar

19 augustus 2020 om 19:59

Ik had juist het omgekeerde. Gullit als hoofdcoach maar dan met een paar ervaren assistent coaches naast hem. Niet meer beschikbaar, maar iemand als Schreuder of zo.

Dat lijkt me nou helemaal geen goed koppel. Beiden zullen de hoofdcoach willen zijn en dat gaat botsen. Ten Cate en Gullit daarentegen wel. Ten Cate is de duidelijke hoofdcoach met Gullit als assistent.

19 augustus 2020 om 15:51

Maar op basis waarvan is Ten Cate nou geschikt? Omdat hij al 5 jaar in de zandbak zit? Heeft toch ook nog nooit écht iets gepresteerd..

19 augustus 2020 om 16:01

Ten Cate is een persoon die rust uitstraalt en een boezemvriend kan worden van elke speler. Hij kan ook zeerzeker een harde zijn, maar hij heeft iets ultra-menselijks en dat is voor een team als Oranje juist belangrijk. Toppers van Oranje weten echt wel de do's en don'ts van het voetbal.

19 augustus 2020 om 16:05

Ik vind Ten Cate ook erg geschikt samen met Gullit. Ten Cate is iemand die de poppetjes op de goede positie kan zetten en daarnaast goed met die jongens om kan gaan. Heeft ook een duidelijke en heldere stem wat voor overwicht zorgt in de groep.

19 augustus 2020 om 16:08

Omdat Ten Cate al 30 jaar ervaring heeft, Nederlander is, ervaring heeft bij zowel topclubs als subtoppers, een goeie coach is, overwicht zal hebben, hard kan zijn, maar ook vriendelijk.

19 augustus 2020 om 16:08

@Janter, Cocu straalt ook rust uit is hij dan ook geschikt? Ik zie liever een trainer komen die al iets heeft bewezen.

19 augustus 2020 om 16:10

Nee Cocu straalt op een andere manier rust uit, zoveel rust dat spelers in slaap zouden sukkelen. Ten Cate heeft charisma en natuurlijk overwicht. Een uitstekende bondscoach.

19 augustus 2020 om 16:13

Daarom zijn in mijn ogen Gullit en Seedorf ook niet geschikt. Ik zou Jans wel voor de groep willen zien.prima coach,

19 augustus 2020 om 16:14

@Denn01, Betreft Cocu ben ik met je eens. Maar we gaan toch geen coach aanstellen omdat hij charisma heeft? Ik heb liever een coach die tactisch heel sterk is. En als je dan bijvoorbeeld voor Ten Cate kiest wat helemaal niet onrealistisch is, dan moet je niet een Gullit er naast hebben omdat hij uitstraling heeft. Dan moet je een uitstekende veldtrainer hebben, Fred Rutten bijvoorbeeld.

19 augustus 2020 om 16:17

Daar heb je een punt. Met Ten Cate en Gullit heb je misschien een beetje van hetzelfde. Ik denk dat Ten Cate en Fred Rutten een goede combinatie zal zijn. Fred Rutte is gewoon te licht in alles om hoofdcoach te zijn, maar een uitstekende veldtrainer.

19 augustus 2020 om 16:32

@MessiBazoer: luister eens naar Ten Cate zijn stem bij programma 'Tussen de Palen' van Ziggo. Daar praat ie zoal over Dinho. De manier hoe die praat... dan denk je van 'praat verder Henk praat verder'... bij Cocu denk je van 'hou maar op'. Zijn toon is super fijn en dat werkt goed op die spelers. Ten Cate is die persoon die even uit zijn nest gaat om een speler van Oranje te gaan troosten en samen een cappuchino te drinken. Dat is HTC.

19 augustus 2020 om 22:36

Dick Advocaat straalt ook rust uit en kan goed opschieten met spelers. Die vind ik echt nog 10x meer geschikter dan ten Cate. Dat lijkt me echt een drama worden. Denk dat je op de korte termijn weinig goede alternatieven hebt die Nederlands zijn. Het zal een van Gaal dan moeten worden om het EK/WK te doen met veel beter materiaal of eens buiten de Nederlandse grens te zoeken en inderdaad een Wenger te polsen. Ik denk dat hij wel uitermate geschikt zal zijn om echt nog stappen te maken met Oranje en tevens erg leuk voetbal te spelen.

20 augustus 2020 om 11:01

Ik heb ook altijd Jans gewild als bondscoach. Ik denk alleen dat zijn bescheidenheid in de media niet heeft meegewerkt. Hij zat vaak bij Studio Voetbal en als het dan eens ter sprake kwam, deed hij vaak alsof hij niet geschikt zou zijn. Zo van er zijn anderen. Jammer, als hij zich wat meer naar voren had geschoven (zoals Koemand heeft gedaan zowel bij Oranje als Barca) had dat kunnen werken. Nu is hij bovendien net begonnen met Twente. Jammer, had hem echt graag als bondscoach gezien.

19 augustus 2020 om 17:16

Vraag is alleen of Ten Cate dat nog wil. Ik herinner mij dat het vorige keer dat ze hem polsten voor het bondscoachschap niet helemaal lekker ging in de communicatie...

19 augustus 2020 om 18:51

Dat klopt, maar dat was niet onder het huidige bestuur. Toen wilde hij ook, ik denk niet dat hoe het toen is gegaan er nu voor zorgt dat hij niet zou willen. Wie wil nou niet bondscoach van Oranje zijn?

Persoonlijk lijken mij Wenger en LVG de leukste opties voor nu.

Ruud is toch bijna overal mislukt als trainer? Misschien wel als 2de of 3de assistentvoor de sfeer, fantastic game roepen enzo. Maar niet iemand die zich met tactiek ofzo bezig moet houden. Tja Seedorf. Ik had verwacht dat dat wel een goede trainer zou kunnen worden. Intelligente man, welbespraakt, veel ervaring als topvoetballer met 5 CL's. Maar tot nu is hij ook overal mislukt volgens mij dus of dat een goede keuze is betwijfel ik.

Haha oh Aad, wat zeg je nou weer. Gullit heeft toch nu toe nergens laten zien een goede coach te zijn. Dacht na de eerste paragraaf dat het nog wat zinnigs zou worden, aangezien wat hij zegt over Koeman logisch is, maar dan twee oud-spelers aandragen die nog nergens als coach geslaagd zijn. Uhu...

Gullit als hoofdtrainer en dan een tacticus als assistent lijkt me niet eens zo heel gek.

Geen Clarence aub. Overal kneiterhard mislukt en ik kan geen sterke kanten van hem noemen, behoudens dat ie een absolute topper als speler was.

ik snap echt niet waar het op gebaseerd is dat Gullit en/of Seedorf goede trainers zijn? met Henk ten Cate erbij zeg ik doen

Het leukste toernooi dat ik ooit heb gezien was onder van Basten. Mooi voetbal, goede sfeer. Redelijk impopulaire kerel op dit moment schijnt. Maar combineer hem met Gullit en je hebt iets beters in handen. Gooi Ed de Goeij erbij en je hebt goud 🤗

19 augustus 2020 om 16:08

San Marco zou ik echt toejuichen. Maar die is afgekapt op het trainer zijn. Beste voetbal van de afgeloprn 15 jaar denk ik wel, het EK 2008 als hoogtepunt.

19 augustus 2020 om 19:17

Mijn God ja, die goal van Sneijder rand 16! T was ook het toernooi van de tragedie met Boulahrouz geloof ik?

19 augustus 2020 om 23:06

Ja inderdaad. Dat was zeker triest omtrent Boula. De andere kant van die periode, het voetbal was formidabel. NL die de kampioen van WK 2006 en vice kampioen helemaal afdroogde.

Als er een bondscoach op langere termijn moet komen zouden Wenger met Gullit en Persie als assistenten best kunnen. Als 't alleen voor het eindtoernooi was zou ik van Gaal op 1 zetten met een assistent en Guus met assistent op 2. Ervaring op eindtoernooien. Beiden goede managers. Hebben een idee.

19 augustus 2020 om 16:22

Hiddink heeft een idee? Hiddink heeft pas geleden nog een kwalificatiereeks totaal geruïneerd door op totaal onbegrijpelijke wijze ineens van speelstijl te veranderen. Bovendien, wanneer heeft Hiddink voor het laatst nou een resultaat behaald met zijn 'idee'?

Gullit was een geweldige speler, maar een waanzinnig zwakke coach. Hij heeft een enorm charisma en zijn naam opent alle deuren, dus hij zou uitermate geschikt zijn als bobo of lobbyist. Lekker als analyst laten aanschuiven om daar lekker te lullen en zo nu en dan inhuren als er een groot evenement naar Nederland gehaald moet worden. Seedorf zou misschien nog kunnen in een duo, maar dan moet daar wel iemand boven staan met de eindverantwoordelijkheid en overwicht op de nogal eigenwijze Seedorf. Ik vermoed dat die persoon niet te vinden is. Rijkaard misschien? Maar die wil denk ik niet meer. Ik zou Adrie Koster weleens als bondscoach willen zien; die speelt herkenbaar, fris, aanvallend voetbal, maar zonder uitgesproken risico's.

Misschien is een buitenlandse trainer een keer leuk! - Xavi - Roberto de Zerbi - Marcelo Bielsa

19 augustus 2020 om 16:23

Bielsa gaat met Leeds de BPL in. Hoezo zou hij dat willen inruilen voor Oranje...

Bedankt Aad, nu weet iedereen weer dat we je nog steeds niet serieus kunnen nemen. Waarom zou Seedorf in godsnaam geschikt zijn als trainer, hij is overal mislukt. En Gullit is ook niet bepaald succesvol geweest als trainer.

Er komen veel namen voorbij. Mis alleen de naam van Basten samen met van het schip weer. We hebben onderhun een geweldig ek gespeeld . Op het wk ging daarna ging het ook wel lekker maar verloren we helaas die schop wedstrijd met record aan kaarten tegen de Portugezen. Er volgen nu 2 grote toernooien achter elkaar. Het ek en wk hopelijk worden de juiste keuzes gemaakt

19 augustus 2020 om 19:26

Dat EK was na het WK tegen Portugal. Niet andersom.

Mensen vergeten vrij snel dat we echt helemaal geen top team hebben. Afgezien van enkele spelers, hebben we voor de rest best veel middelmaat. Als we echt voor de winst willen gaan hebben we een coach nodig die tactisch sterk is. Al haat het hele team zijn persoonlijkheid, zolang hij maar een aanvallende tactiek kan neerzetten op het moment dat we de sterkere zijn en het team in de omschakeling kan laten spelen zodra we tegen de grote landen moeten. Wie precies? Ik heb geen idee. Wel denk ik dat we verder moeten kijken buiten Nederland. We hebben naast wat leuke peoplemanagers bijna geen coach die een team tactisch sterker maakt.

19 augustus 2020 om 17:02

Ik denk dat je het team nu wel te kort doet. Het is inderdaad geen wereldtop nee. Maar met jongens als van Dijk, de Vrij, Wijnaldum, de Jong & Depay. Heb je al een kern met (sub)topspelers. Verder vind ik jongens als Bergwijn, Blind, Promes en Ake ook geen middelmaat. En dan heb je nog talenten als Ihattaren, Malen, Stengs & Wijndal. Ik ben het wel met je eens dat er wel echt een tactisch sterke trainer moet komen om het maximale uit de selectie te halen.

Een bondscoach die geen enkele ervaring als hoofdcoach heeft (v. Nistelrooy) lijkt me nu nou niet zo'n goed idee. Seedorf heeft wat ervaring, maar das ook niet indrukwekkend. Nee, zie liever een ervaren coach, V Marwijk bijv, met beide heren als assistenten. Ik denk dat V Nistelrooy een uitstekende coach kan worden, hij komt me altijd vrij slim over. Maar laat hem eerst maar eens een eerste elftal onder z'n hoede nemen voor een paar seizoenen.

Als je voor Gullit gaat, dan zou ik als assistent een ervaren trainer kiezen. Ten Cate zou daar uitermate geschikt voor zijn alleen zou die ook gewoon bondscoach kunenn worden met Gullit als assistent natuurlijk.

19 augustus 2020 om 19:24

Dat gedweep met Henk ten Cate begrijp ik echt niet. Andries Jonker is ook assistent bij een topclub geweest.

Lowietje gewoon terughalen. Talentvolle groep die ik over de breedte sterker acht dan het team van WK'14. Gewoon nog een allerlaatste kunststukje en dan met Truus naar Portugal. Niks mis mee.

19 augustus 2020 om 19:23

Ja idd. En dan zouden bijvoorbeeld Davids en Ronald de Boer en/of Van Persie prima assistenten zijn.

Ja Gullit en Seedorf hebben als coach zoveel in de prak gereden dat ze het als duo vast beter doen. Aad Aandachtsgeil haalt alles uit de kast...

En dan iemand keihard in de media uitlachen als hij van 2 meter over schiet. Gullit is bij mij helemaal af na dat commentaar op Sterling! Seedorf was dat al

Ik heb zo vreselijk moeten lachten om het voorstel van de Mos dat ik niet meer weet wat ik wou zeggen. Ik geloof dat dit wel genoeg zegt.

tja, omdat je in een TV programma zit wil nog niet zeggen dat je het trainersschap onder de knie hebt. anders kunnen we nu ook Theo Janssen en Vd Vaart gaan aandragen als bondscoaches

19 augustus 2020 om 19:21

Heeft Derksen, na zo veel kritiek op wat trainers slecht doen, niet de morele verplichting om te laten zien hoe het wel moet?

Clarence Seedorf alsjeblieft niet zeg. Dan liever Marco en Ruud.

Denk ik eerlijk gezegd van niet. Seedorf fantastische voetballer op en top prof maar op 1 of andere manier nooit echt gelukkig bij het Nederlands elftal.

Heb het al eerder geroepen: geef Rijkaard nou maar een belletje en laat hem een reünie houden met Ten Cate. Voor mij de beste optie die er is. 20 jaar geleden de halve finale bereikt als net begonnen coach, nu gewoon de EK winnen.

Rijkaart + Ten Cate (het barcelona duo) met nog een paar goede assistenten zou echt top zijn.iemand zoals Seedorf heeft totaal geen status als trainer; hoeft ook niet per sé kijk maar naar van Basten. Je kan de discussie wel voorstellen als ze 0-1 achter staan, dan gaat Seedorf zeggen dat hij wel 3x de champions league gewonnen heeft en dat de spelers maar even beter moeten gaan spelen! Ze kunnen dan beter een Frank de Boer nemen die op deze manier zijn carriere weer tot leven kan wekken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 13
2217 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
T. KrulKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
F. de BoerVerdediger
S. de VrijVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

In de wandelgangen

Zaterdag 31 oktober
Manchester City bereidt een bod van veertig miljoen euro op Denis Zakaria voor. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren