Lazio geeft David Silva trap na middels merkwaardig persbericht

Dinsdag, 18 augustus 2020 om 12:52Rian Rosendaal • Laatste update: 12:55

Lazio dacht David Silva binnen te halen. De van Manchester City afkomstige middenvelder kon in het Stadio Olimpico een driejarig contract tekenen, met een jaarsalaris van vier miljoen euro. De 34-jarige spelmaker koos echter voor een tweejarige verbintenis bij Real Sociedad, tot woede en verbazing van de Lazio-leiding. Technisch directeur Igli Tare komt dinsdag met een korte reactie op het hele gebeuren.

"Ik heb inmiddels vernomen dat David Silva voor Real Sociedad heeft gekozen. Ik heb ontzettend veel respect voor de speler Silva, maar niet voor de persoon Silva", zo laat Tare in duidelijke bewoordingen weten in een persbericht op de website van Lazio. De Romeinen waren zelfs bereid om een privéchauffeur en privéjet te regelen voor de Spanjaard. Het mag echter niet baten, want na tien jaar in Engeland keert de middenvelder terug in Spanje.

Onder meer de Italiaanse transferexpert Fabrizio Romano wist al te melden dat Lazio woedend is over de handelswijze van Silva. De aanwinst van Real Sociedad liet verstek gaan bij een afspraak en trad vervolgens niet meer in contact met het bestuur van de Serie A-club. La Gazzetta dello Sport schreef zondag al dat Silva een ultimatum was gesteld, omdat het geduld van Lazio begon op te raken.Gerelateerd

Meer sportnieuws

48 reacties (laatste reactie door comokum)

Terug naar Spanje betekent gewoon veel voor hem, maar blijkbaar had Lazio hem in gedachten al tot de selectie toegevoegd.

Niks op tegen dat Silva heeft gekozen voor Sociedad. Echter kun je dan ook op een nette manier een Lazio afzeggen. Dat lijkt nu niet gebeurd te zijn.

18 augustus 2020 om 13:15

@master d dat is toch de taak van de zaakwaarnemer? die zal verzuimd hebben om de verschillende clubs af te zeggen

18 augustus 2020 om 13:20

Maar het is de verantwoordelijkheid van de speler dat het geregeld wordt. Als dat niet gebeurd, is het logisch dat je naar de speler kijkt.

18 augustus 2020 om 13:50

Door het nemen van een zaakwaarnemer verleg je die verantwoordelijkheid. Kan toch best nog zijn dat er, binnenskamers, nog een stevig gesprek volgt over de communicatie richting Lazio.

18 augustus 2020 om 13:53

Je kan toch even beleefd laten weten dat je ergens anders voor gekozen hebt. Zijn ze dan boos? boeie heb jij je toch als een man gedragen.

18 augustus 2020 om 14:35

En je weet hoe dat gaat met Italianen, zijn waarschijnlijk meer verontwaardigd dat al hun gepush, mooie verhalen en druk met deadlines niet het effect sorteerden wat ze gedacht hadden. Een geval van een gekrenkt te groot ego, denk ik.

18 augustus 2020 om 14:35

Dit is gewoon de taak van de zaakwaarnemer, daarnaast doen clubs dit onderling zovaak het wegkapen van spelers voor het oog van een andere club.

18 augustus 2020 om 15:29

En als de zaakwaarnemer het niet goed doet, ga je naar zijn leidinggevende en dat is dus de speler. Want die is eindverantwoordelijk. Heel simpel. Maar goed omdat andere clubs spelers wegkapen moeten we gebrek aan respect maar normaal vinden en mogen we er niks van zeggen.

18 augustus 2020 om 15:35

@master D: Helemaal eens, als je al zo ver bent met een club en je ziet ervan af (helemaal prima natuurlijk), weest dan in ieder geval een kerel door ze zelf af te zeggen. Zullen de Italianen dan ook niet leuk vinden, maar die hebben dan maar pech. Niet op komen dagen bij een meeting en ook niet meer je telefoon opnemen, is gewoon erg laakbaar gedrag.

Ik weet niet hoe de vork in de steel zit, maar ik kan me de frustratie goed voorstellen. Zelf was ik hier echter anders mee omgegaan, want je woede op zo'n passief-agressieve manier kenbaar maken komt niet heel volwassen over. Had gewoon gezegd: 'we betreuren hoe er met de situatie is omgegaan, maar we kijken nu verder', of iets in die trant. Nu laat de beste man zich wel heel erg kennen en wie weet heeft dat weer gevolgen voor het aantrekken van andere spelers in de toekomst.

18 augustus 2020 om 13:09

Italianen die zich enorm laten kennen, what else is new.

18 augustus 2020 om 15:01

Hollanders die snel conclusies trekken en generaliseren! What else is new.

18 augustus 2020 om 15:59

Haha ja dit is absoluut generaliserend en dat doe ik niet graag maar Italiaanse voetbalvoorzitters Twitteren echt tot in den treure hun ongenoegen van zich af.

19 augustus 2020 om 00:56

Hollanders hebben in dit geval gewoon het artikel gelezen toch? Staat nota bene een bericht van de voorzitter van Lazio op de website. Dan kun je daar best een conclusie uit trekken. Zelfs als generaliserende snel conclusies trekkende Hollander

18 augustus 2020 om 13:54

Ben ik het niet mee eens. Als ze zeggen “we betreuren het,” dan klinkt het gewoon alsof alles goed is gegaan en Lazio helaas achter het net heeft gevist. Ik vind dat je misstanden en onbeschoft gedrag best aan de kaak mag stellen. Als je dat niet publiekelijk maakt, dan weet niemand er iets van.

En als spelers in de toekomst denken van “nou, als ik Lazio een loer naai, dan gaan ze we wat van zeggen. Dus misschien niet doen?” is dat toch alleen maar goed?

Zielige reactie van Lazio Roma, als David Silva toch anders kiest... zitten in een goede flow en de club draait op volle toeren. Oppakken en gas geven volgend jaar.

18 augustus 2020 om 13:13

Wel even lezen. Ze waren bijna rond met elkaar, en Lazio had alles geregeld zoals privejet etc. Vervolgens komt Silva niet opdagen zonder van zich te laten horen. Erg respectloos en totaal niet verwacht van Silva. Maar het laat weer eens zien dat we praten over een volgevreten City vedette.uiteraard veel respect voor de voetballer Silva maar als persoon...

18 augustus 2020 om 13:44

Was je erbij ? Je hoort maar het verhaal van 1 kant. Als David Silva dadelijk het boekje opent rolt er wel meer uit. Of geloof jij alles wat je leest ?

18 augustus 2020 om 14:04

Emile geeft je juist het verhaal van de andere kant. Nu heb je twee kanten. Je gelooft zelf letterlijk ook de berichtgeving van VZ nu hè. Beetje hypocriet en ironisch.

18 augustus 2020 om 15:27

@ Deenb Als een doorgaans goed ingevoerde journalist al gisteren met dit verhaal naar buiten kwam, en nu ook Lazio zelf een statement maakt op hun website, dan kun je wel ervan uitgaan dat het waar is.

18 augustus 2020 om 13:17

Het gaat meer om de manier waarop. Het is natuurlijk niet netjes als je een mondeling akkoord geeft en vervolgens voor radiostilte zorgt.

Ben benieuwd of dit gaat lopen tot in rechtzaak. Onderhandelingen kunnen zich namelijk in drie stadia bevinden (juridisch) en als je dusdanig ver bent in je onderhandelingen dan kan de partij bij opzegging/toch geen akkoord schadevergoeding krijgen. De manier hoe Lazio reageert is uiteraard kinderachtig.

18 augustus 2020 om 13:13

Daar moet je echt allemaal niet aan willen beginnen. Kost alleen maar tijd

18 augustus 2020 om 13:30

Dat is de juridische situatie in Nederland. Maar dat kan alleen als partijen zijn al zo ver in hun onderhandelingen gevorderd zijn, dat het beëindigen van de onderhandelingen tot schade voor een van de partijen zou leiden. Bij onderhandelingen met een voetballer lijkt me dat niet het geval, het gebeurt wel vaker dat een speler op het laatste moment afzegt. Contractvrijheid is een belangrijk principe en zal in dit geval belangrijker zijn.

Het is toch niet echt een trap na om te zeggen dat je niet respect hebt voor de persoon Silva? Ik snap wel dat hij naar Spanje gaat, het is toch zijn land. Ik zou hem wel bij Lazio gezien willen hebben, omdat ik denk dat hij Circo van enorm veel toevoer zou kunnen voorzien. Helaas zal ik dat niet meemaken

Ik snap lazio wel . Alles was in rond . Medische keuring stond ook al gepland volgens mij . Vreemd dat hij ineens niks laat horen

Wat is de trap na dan? Dit is toch een normale reactie van Lazio?

Het is eigenlijk vrij simpel!een volwassen man, communiceert als volwassen man!dat betekent dat Silva gewoon netjes zijn gedachten mag vertellen en dat Lazio daarop akkoord of niet geeft.silva is 34 en hoeft zich niet meer druk te maken om de centen.silva had prima kunnen zeggen:lazio, het ziet er prima uit en het spreekt mij enorm aan, maar als een club uit mijn geboorteland komt die interesse heeft geniet dat eerst mijn voorkeur.en als Lazio dan zegt, dan houd het op zegt dat ook genoeg over Lazio.silva hoeft daarvoor niet bang te zijn dat er geen club meer interesse heeft.

18 augustus 2020 om 14:05

Volgens mij was alles nagenoeg rond en heeft David Silva ineens niks meer van zich laten horen. Dan ben je als speler niet volwassen bezig en heeft hij dus niet zijn gedachten uitgesproken. Het verhaal kan iets anders liggen, maar dat is wat er nu bekend is.

18 augustus 2020 om 15:18

Dat zijn de geruchten, kan het mij namelijk niet goed voorstellen bij Silva. Wellicht dat Lazio gewoon gefrustreerd is omdat het op het laatste moment Silva misloopt.

Daar heeft Silva toch een zaakwaarnemer voor of ..? Zal toch een van de weinige spelers zijn die het zelf allemaal regelt en dit soort dingen met de clubs bespreekt. Vooralsnog haal ik nergens uit de tekst dat Silva ergens akkoord op heeft gegeven of iets dergelijks. Ik haal nergens hieruit dat Silva ergens akkoord op heeft gegeven of dat hij naar een afspraak zou komen. Het lijkt hier sowieso wat eenzijdige communicatie die plaats heeft gevonden.

Kan Lazio goed voorstellen, maar zo werkt de voetballerij. Zijn ook veel clubs die op het laatste moment van een transfer afzien en daar hoor je spelers zelden over.
Ziyech overkwam dit bij Lazio's buurman AS Roma.
Het is nu eenmaal een associaal wereldje

Het is puur suggestief wat ik nu zeg. Maar wat zeker in zuidelijke landen nog wel eens voor wil komen is dat dit soort woedeuitsppattingen uit pure frustratie en gekrenkt ego voort willen komen. Met andere woorden: wellicht is Technisch Directeur Igli van Lazio wel gewoon gefrustreerd over het mislopen van de al aangekondigde deal dat hij de schuld daarvan probeert volledig bij Silva te leggen. Dat probeert hij dan overtuigend te doen door het te hebben over het negeren van een afspraak van Silva. Die misschien helemaal niets van een afspraak wist.

Beetje kinderachtig van lazio. Ook al waren ze er dicht bij, het was volgens mij geen geheim dat hij graag terug wilde keren in Spanje. Gewoon gegokt en verloren, schouders ophalen en je richten op plan B

Wat laat Lazio zich in de kaart kijken met dit gedrag. Kon ik voor de verontwaardiging op zich nog enig begrip opbrengen, er zo mee omgaan zet je club pas echt buitenspel. Bovendien, je wilt als club toch alleen maar spelers die echt voor je club willen komen spelen? Duidelijk dat Silva dat niet was. Dan moet je hem gewoon succes wensen bij Sociedad.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Lazio

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
7.Lazio31
8.Torino31
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
I. ProvedelKeeper10
PatricVerdediger10
E. HysajVerdediger10
A. MarušićVerdediger10
A. RomagnoliVerdediger10
T. BašićMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Lazio.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Lazio.

337 fans
Middenvelder, 36 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 18 augustus
Justin Kluivert heeft een persoonlijk akkoord bereikt met Fulham. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren