Mimoun Mahi keert na één jaar afwezigheid terug op Nederlandse velden

Maandag, 17 augustus 2020 om 16:51Chris Meijer • Laatste update: 17:10

FC Utrecht heeft zich versterkt met Mimoun Mahi, zo maken de Domstedelingen via de officiële kanalen bekend. De 26-jarige aanvaller komt over van het Zwitserse FC Zürich en zet zijn handtekening onder een vierjarig contract, dat hem tot medio 2024 aan de club verbindt. Het betekent dat Mahi na een jaar afwezigheid weer terug is op de Nederlandse velden, nadat hij in de zomer van 2019 FC Groningen verruilde voor FC Zürich.

“Mimoun is een aanvaller met power en scorend vermogen. Hij is inzetbaar op alle posities in de aanval en met zijn specifieke kwaliteiten kan hij wedstrijden beslissen. Dat maakt ons team weer sterker en geeft ons meer mogelijkheden. We zijn er heel blij mee dat het ons is gelukt om Mimoun vast te leggen en dat hij gelooft in de ambities die we met de club hebben”, licht technisch directeur Jordy Zuidam de komst van Mahi toe.

Mahi maakte zijn debuut in het profvoetbal voor Sparta Rotterdam en verdiende in 2014 een transfer naar FC Groningen. Na vijf jaar bij de Trots van het Noorden koos hij een jaar geleden voor de transfervrije overstap naar FC Zürich. De tweevoudig Marokkaans international kwam in Zwitserland tot drie doelpunten en vijf assists in negentien officiële wedstrijden. Ondanks dat zijn contract nog twee jaar doorliep, heeft hij nu besloten om terug te keren naar Nederland.

FC Utrecht versterkte zich eerder met Django Warmerdam (afkomstig van FC Groningen) en Daniel Arzani (gehuurd van Manchester City), terwijl ook de namen van Eljero Elia en Jan Paul van Hecke (door een huurconstructie met Brighton & Hove Albion) nadrukkelijk in verband gebracht worden met een overstap naar de Domstad. "Ik denk dat we vierde of vijfde worden. We gaan, en dat zegt technisch directeur Jordy Zuidam ook, proberen om de Max Verstappen van de Eredivisie te zijn. We willen de top aanvallen", sprak FC Utrecht-voorzitter Frans van Seumeren tegenover FOX Sports.


Poll

Is Mimoun Mahi een versterking voor FC Utrecht?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

33 reacties (laatste reactie door zinedane)

Goede versterking voor de breedte. Wordt wel druk nu, er zullen ook nog wat spelers moeten gaan vertrekken.

17 augustus 2020 om 17:05

Vind dit wel wat beter dan voor de breedte. Denk ook niet dat Utrecht dit soort spelers slechts als opvulling voor de selectie kan aantrekken.

17 augustus 2020 om 17:09

Op dit moment is er in elk geval de nodige concurrentie met Kerk, Dalmau, Arzani, Ramselaar. Dan hebben we ook nog Velanas, Arweiler, Venema, Boussaid en volgens Van Seumeren komt er nog een aanvaller.

17 augustus 2020 om 17:16

Tja, misschien vertrekt Kerk ook wel. Al meerdere berichten over interesse gelezen en de transfermarkt is nog 1,5 maand open... Kan nog veel gebeuren.

17 augustus 2020 om 17:48

Van seumeren heeft uitgesproken dat Kerk niet voor minder als 10 miljoen weg gaat. Ik geef hem groot gelijk, maar ik zie niet gauw een club 10 mil voor Kerk neerleggen.

Dan zal Elia niet komen neem ik aan...of Kerk moet vertrekken

17 augustus 2020 om 17:04

Frans van seumeren gaf aan dat deze week 2 ‘klasse’ spelers gepresenteerd zouden worden. Allebei aanvallende spelers, elia is nog een optie dus. Zou overigens een goeie aanval zijn: Elia - Mahi - Kerk. Mag die dalmau lekker naar de bank.

17 augustus 2020 om 17:46

Ik mag toch echt hopen dat hij voor de spits positie is gehaald, ben er van overtuigd dat Mahi een betere spits voor Utrecht is dan Dalmau. Verder heeft hij natuurlijk wisselvallig gepresteerd bij Groningen met ups en downs, maar als ze hem aan de praat krijgen kunnen ze er veel plezier aan beleven. 4 jarig contract ook nog is.

17 augustus 2020 om 19:36

Vanwege blessures heeft Damau amper een wedstrijd voor ons kunnen spelen en sowieso geen ritme kunnen opbouwen. Die jongen heeft wel de potentie om een topspits te zijn in Utrecht.

17 augustus 2020 om 20:32

Ik vind dat je Dalmau wel erg snel afschrijft. Mits fit is het voor Utrecht echt een goede speler.

Mahi verrast mij een beetje. Ik volg niet alle roddels, dus misschien ligt het daaraan. Een tijd belangrijk geweest voor Groningen en als hij dat niveau haalt kan het wel een versterking zijn.

17 augustus 2020 om 22:38

Misschien schrijf ik dalmau inderdaad te snel af. Ik kan ook niet ontkennen dat hij het fantastisch deed bij Heracles en dat hij wel degelijk de potentie heeft om er ook bij Utrecht minstens 15 in te schieten. Echter heb ik in dit team liever een spits die ook een beetje mee kan voetballen. Heeft ook met persoonlijke voorkeur te maken natuurlijk.

18 augustus 2020 om 00:45

Persoonlijk vind ik dat Mahi beter tot zijn recht komt op de vleugel met zijn techniek mits hij weer dienend kan spelen. Bij Groningen wilde hij op een gegeven moment te veel zelf scoren in het centrum (kwam ook door de gekozen opstelling) ipv man passeren en daarna goed terug leggen.

Soms een prima speler die zeker bij Utrecht zou passen, en soms gooit hij er met de pet naar. Heeft in 19 potjes 3 goals gemaakt en 5 assists gegeven, niet denderend, maar wel degelijk.

17 augustus 2020 om 17:06

Sukkelde ook met blessures niet te vergeten.

Utrecht maakt er serieus werk van die plekken achter de top 3

Bij vlagen een heerlijke speler bij Groningen, hij leek mij echter mentaal niet de sterkste en ben benieuwd hoe hij zich gaat gedragen mocht hij daar op de bank belanden..

17 augustus 2020 om 17:50

Utrecht heeft toch positieve ervaringen met jongens die mentaal mindere periodes hadden zoals Gustafson, Labyad en Barazite. Dus zeker geen slechte aankoop

17 augustus 2020 om 17:59

Gustafson heeft nog steeds veelal mindere periodes.

17 augustus 2020 om 19:14

Beste speler misschien wel dus geen idee waar jij dit op basseerd ma goed.

18 augustus 2020 om 10:58

Mwoah ben het er wel redelijk mee eens. Gustafson heeft soms hele wedstrijden dat je hem niet of nauwelijks ziet en heeft nog steeds momenten dat je je af vraagt wat er in zn hoofd omgaat. Maar hij is al wel 10 keer rustiger en stabieler dan in zijn Feyenoord tijd

Goede aankoop! Wel iemand met een gebruiksaanwijzing en niet de makkelijkste maar voor eredivisie subtopteams een hele goede speler!

Leuke speler die bij ons mooie momenten heeft gekend. Kwam in zijn laatste seizoen echter geen pylon meer voorbij. Wel een topgozer en leuk om hem weer te kunnen zien in Nederland.

17 augustus 2020 om 19:06

Aardige jongen, dat zeker. Heeft met mijn broertje gevoetbald in de jeugd. Maar was wel een mannetje met aanwijzing hoor, voelde zich erg verheven boven de andere en dat uitte zich niet altijd goed (al was dat bij de amateurs wel terecht natuurlijk, want hij was ook gewoon beter😂)

Prima speler als zijn hoofd er naar staat. Dan heb je er echt een goede speler bij. Echter is het ook iemand met een gebruiksaanwijzing en als het niet loopt, dan heb je ook echt niks aan hem. Qua talent heeft hij alles om een belangrijke speler voor Utrecht te zijn. Ben benieuwd of v/d Brom het eruit krijgt. Meestal gaat ie wel goed om met spelers waar je wat extra aandacht aan moet besteden.

Op zich kan een brede selectie wel een mooi extra voordeel zijn het aankomende seizoen, waar je 5 keer mag gaan wisselen.

Toch wel vreemd dat veel leuke Eredivisie spelers het op de één of andere manier niet kunnen bolwerken in het buitenland, ook niet in een bescheiden competitie als de Zwitserse. Waar zal dat mee te maken hebben?

17 augustus 2020 om 18:24

Ik zou Mahi daar in ieder geval niet onder scharen. Heeft goede wedstrijden gespeeld voor Zürich en een belangrijke speler. Hij heeft pech gehad met blessures maar zeker geen slecht avontuur geweest.

Echt, wat moeten we hier nu weer mee? Sinds ten Hag weg is worden er steeds 'grote namen' gehaald, maar wordt het voetbal alleen maar slechter.

Als je hem in de goede modus krijgt, zeker een aanwinst voor Utrecht. Doet me een beetje aan Idrissi denken, ook een zeer goede speler, waarbij de juiste mentaliteit heel belangrijk bij is. Als je dat niet voor elkaar krijgt, dan wordt het waarschijnlijk geen succes.

18 augustus 2020 om 00:48

Kan me nog herrineren dat deze man in zijn laatste jaar bij Groningen echt prachtige dingen liet zien,soms bijna magisch.Hopen dat hij die vorm ook bij Utrecht vind

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Utrecht

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3646
2.Feyenoord3219
3.PSV3113
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. SyllaAanvaller134
D. HaarUnknown
R. HakeUnknown
M. MahiAanvaller101
M. MallahiAanvaller41
J. HouwelingKeeper00
M. PaesKeeper140
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Utrecht.

11 fans
Aanvaller, 27 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 2 december
Ronald Koeman had in januari zijn selectie bij Barcelona willen versterken met Fernando Reges. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren