Individuele actie van Cody Gakpo hoogtepunt bij pover PSV

Zaterdag, 15 augustus 2020 om 20:32Jeroen van Poppel • Laatste update: 20:38

De oefenwedstrijd tussen PSV en Vitesse in het Philips Stadion is zaterdag geëindigd in een 1-1 gelijkspel. De Eindhovenaren kwamen in een weinig sprankelende wedstrijd al snel op achterstand, maar stelden in de tweede helft enigszins orde op zaken dankzij een fraai doelpunt van Cody Gakpo. Het was voor de ploeg van trainer van Roger Schmidt het eerste oefenduel tegen een Eredivisie-club.

Al in de zesde minuut kwam Vitesse brutaal aan de leiding. Danilho Doekhi torende bij een vrije trap van Oussama Tannane ver boven Olivier Boscagli uit en kopte de bal in de kruising: 0-1. Bij PSV maakte Donyell Malen voor het eerst sinds 15 december vorig jaar wedstrijdminuten. De 21-jarige aanvaller, die terugkeerde van een zware knieblessure, speelde de eerste dertig minuten mee en kwam daarin niet verder dan een volledig mislukt schot, dat zelfs over de zijlijn buiten ging en de achterlijn dus niet haalde.

Verder creëerden de Eindhovenaren in de eerste helft vrijwel niets. Het enige gevaarlijke moment werd veroorzaakt door geknoei van Riechedly Bazoer, die een gevaarlijke counter van PSV inleidde. Noni Madueke werd in een één-tegen-één-duel met doelman Remko Pasveer knap afgestopt door laatstgenoemde. In de rebound dacht Sam Lammers binnen te tikken, maar de spits kreeg de bal op de hand in zijn aanname en werd teruggefloten.

Met zes nieuwe namen in het veld had PSV na rust slechts zeven minuten nodig om de gelijkmaker te produceren. Cody Gakpo ontving de bal op een meter of 25 van het doel, dribbelde de zestienmeter aan de rechterkant binnen en vond met een hard en laag schot de korte hoek: 1-1. Meteen daarna had Madueke kunnen scoren op aangeven van Gakpo, maar de Engelsman stuitte op Pasveer.

Aan de andere kant van het veld zette Tannane na een knappe actie Oussama Darfalou vrij voor PSV-goalie Jeroen Zoet gezet. De Algerijnse spits schoot de bal weliswaar langs Zoet af, maar zag Timo Baumgartl met een sliding de bal uit de doelmond werken. In de slotfase kreeg Gakpo de bal zomaar in de voeten geschoven van Pasveer. De aanvaller van PSV trof vervolgens van grote afstand de lat.Gerelateerd

Meer sportnieuws

42 reacties (laatste reactie door t-star)

Positief lichtpuntje was Baumgartl. Verder was het wel heel erg mager. Waar blijven de versterkingen? Dan kan je tenminste oefenen met een vaste basis.

15 augustus 2020 om 20:58

Denk dat je even geduld moet hebben. Het hele transfercircus verschuift naar achteren. Haastige spoed is zelden goed zullen ze in Eindhoven denken.

15 augustus 2020 om 20:58

Denk dat je even geduld moet hebben. Het hele transfercircus verschuift naar achteren. Haastige spoed is zelden goed zullen ze in Eindhoven denken.

15 augustus 2020 om 21:05

snap niet wat je wilt zeggen? dat de transferperiode tot begin oktober doorloopt betekent toch niet dat je niks kunt doen? denk dat vriend en vijand het eens zijn dat er versterkingen nodig zijn? waarom gebeurd er niks? ze gaan zich niet kwalificeren voor CL dus daar hoef je niet op te wachten. wellicht vertrekt er onverwacht iets, dan moet je anticiperen. maar dat staat allemaal los van dat je nu al ziet dat er 4/5 zwakke plekken zijn of mis ik iets?

15 augustus 2020 om 21:12

Vind ik ook zo'n dooddoener "de markt moet nog op gang komen", er zijn zat technisch managers die hun team al versterkt hebben. En de meesten van hen hadden in ieder geval alle 11 posities al bezet. Wij beginnen opnieuw het seizoen zonder linksback, en die middenvelder moet ook al zo lang erbij. Over een maand hebben we al de eerste EL voorronde. Dus de klok tikt gewoon. Het team moet op elkaar ingespeeld zijn.

Het lijkt me wel duidelijk dat Schmidt geen tovenaar is. Hendrix, Rosario en Sadilek kunnen er nog steeds geen moer van. John de Jong moet snel versterkingen binnen halen, centrale verdediger en een middenvelder zijn broodnodig. Al doet Mauro het wel leuk als linksback.

15 augustus 2020 om 20:42

Eens met wat je zegt, maar Hendrix speelde echt zo slecht niet. Op het laatst helaas ook weer concentratievermogen van Baumgartl

15 augustus 2020 om 20:45

Hendrix gaf een paar goede ballen tussen de linies inderdaad. Verdedigend weet je wat je aan hem hebt, en aanvallend was hij ook een van de weinige middenvelders die iets deed. Meer dan Ihattaren bijvoorbeeld.

15 augustus 2020 om 20:49

Maar van Hendrix weten we allemaal dat hij tekort komt en niet het niveau heeft wat PSV na moet streven. Ik sta niet te wachten op opnieuw weer een heel seizoen naar Hendrix te moeten kijken. Willen we vooruit of altijd maar weer middelmaat opstellen?

15 augustus 2020 om 20:59

Vooruit natuurlijk. Maar je kan de oude schoenen pas weg doen als je nieuwe hebt. Beetje net als Viergever. Komt eigenlijk net te kort maar we hebben simpelweg nog niets beters.

15 augustus 2020 om 21:01

Momenteel is Hendrix de beste cvm die je hebt. Rosario, Sadilek en Guti laten het ook gewoon afweten. Hopelijk komt er nog een cvm bij, want momenteel is het wel zwak gesteld op die positie.

16 augustus 2020 om 08:40

Als hendrix nou eens als LB proberen.

15 augustus 2020 om 20:47

Vind dat Mauro het leuk doet als voetballer, maar niet als linksback per se. Hij speelt toch echt wel als een middenvelder op die positie. Moet echt een specialist komen daar.

15 augustus 2020 om 20:50

Inderdaad en ik zie Mauro ook liever op het middenveld. Daar voegt hij veel meer toe en kan hij ook waardevoller zijn.

Laten we hier niet te zwaar aan tillen. PSV moet nog aan het systeem wennen en er zullen binnen een maand nog wel enkele aankopen bij komen. Ik ben trouwens nog wel onder de indruk van de tactische kwaliteiten van Vitesse. PSV kwam er moeilijk doorheen en ze hebben een aantal goede spelers in het elftal. Positief vond ik Baumgartl, Madueke en Dumfries. Minder waren Rosario, Romero en Hendrix.

15 augustus 2020 om 20:44

Inderdaad, de versterkingen gaan echt wel komen en we hebben nog een maand waarin PSV het spel zich eigen kan maken. Tis jammer dat je 1-1 speelt tegen (een overigens goed spelend) Vitesse, maar t zijn ook oefenpotjes om systemen uit te testen, te wennen aan het nieuwe systeem en spelers te testen.

Zelfde meuk als vorig seizoen, zelfde conclusie: de Jong moet aan de bak. Baumgartl positieve uitzondering, die speelde veel attenter en daadkrachtiger dan vorig seizoen. Maarja van de rest die vorig seizoen ook speelden hoeft niemand het beeld bij te stellen. We weten onderhand wel wat we in huis hebben. Romero gaat het niet redden. Piroe ook niet. Rest alleen de vraag: hoe doet Mauro het op het middenveld? Lijkt me nu juist de combinatiespeler die we missen. Het wordt hoog tijd voor aankopen want anders heb je niet zo veel aan deze oefenwedstrijden.

Madueke, Malen en Ihattaren zijn de mannen die het moeten doen. Cody wellicht. Maar die defensie en middenveld zijn nog even drama. Vond Vitesse bij vlagen gewoon beter voetballen. Veel werk nog aan de winkel.

15 augustus 2020 om 20:57

Hoe speelde Teze eigenlijk? Heb alleen delen van de tweede helft gezien en daar viel eigenlijk niemand mij op. Het was ook een matig duel.

15 augustus 2020 om 21:02

Heel eerlijk vond ik dit zijn slechtste pot tot nu toe. Niveau gaat omhoog en dan zie je toch dat hij geen CV is. Zelfde verhaal als Boscagli. Ook te klein denk ik. Toen Baumgartl kwam moest Vitesse hun spel meteen aanpassen.

15 augustus 2020 om 21:37

Mwuah, hij was niet per se “slecht”. Het was wel minder, omdat hij onzichtbaar was. Verdedigend niks bijzonders gedaan, zowel positief als negatief.

15 augustus 2020 om 21:45

Klopt, ik had beter 'minste' wedstrijd kunnen zeggen. Maar na de eerdere wedstrijden dacht ik dat hij misschien de concurrentiestrijd met Baumgartl aan kon gaan op CV, en dat denk ik nu toch wel een stuk minder. Vind hem wel een goede speler, maar denk als back bruikbaarder.

15 augustus 2020 om 21:54

Baumgartl vond ik fel in de duels. Hij viel me positief op. Echter is het nog afwachten. Van wat ik tot nu toe gezien heb denk ik dat Psv zeker nog minstens 3 aankopen moet doen. Ik denk dat je met Mauro, Ihattaren, Madueke en Malen voldoende stootkracht hebt voorin. Echter missen ze wel een ervaren leider. Ik weet niet of Hendrix die rol op zich kan nemen.

Waar is de tijd gebleven dat je als neutrale voetbalfan door zowel psv als vitesse verwend werd? Ik hoop dat ze beide weer aan gaan haken bij de top (psv voor titel en Vitesse een goeie angstgegner), maar ik verheug me niet echt meer op deze ploegen. Europees laat ik maar even helemaal buiten beschouwing..)

Matig potje, al waren de eerste 10 minuten na rust wel aardig en speelde Baumgartl zeer verdienstelijk. Voor de rest een herhaling van zetten, t.o.v. vorig seizoen. Daar is niks aan veranderd. Logisch ook met dezelfde spelers. Je vraagt je toch af waar John de Jong op wacht met het aantrekken van versterkingen. Romero weer eens gezien maar, die heeft vooral verstoppertje gespeeld en werd totaal niet bij het spel betrokken. Mauro Junior in balbezit prima natuurlijk, maar verdedigend is het gewoon een punt van zorg. Ga je daar het seizoen mee in of haal je nu eindelijk definitief een linksback?

15 augustus 2020 om 20:54

Hij is ook geen lb maar speelt daar bij gebrek aan beter. Op het middenveld kan hij veel waardevoller zijn voor dit team.

15 augustus 2020 om 20:59

Het talent van hem staat bij mij ook niet ter discussie die kan echt goed voetballen en belangrijk zijn voor Psv. Zou hem weleens op de plek van een Thomas willen zien bijvoorbeeld. Kijken hoe dat qua balans functioneert.

Pure armoede, de Jong kan nog flink aan de bank. Ziet er nog niet best uit. Overigens vraag ik me af,Hendrix had toch haarimplantaten laten zetten? Zag er goed uit op z'n insta maar ineens is het weer weg??

15 augustus 2020 om 21:41

Het valt weer 1x uit na de behandeling en dan groeit het allemaal natuurlijk.

Ik vond het niet slecht hoor. Die pressing zit er (net als bij van Bommel vaak) al aardig in, maar de rust voorin ontbreekt dan om het slim uit te spelen. Ik mis ook wel de man met de steekpass (mo???). Echt ongerust ben ik vooral over Maxi. Loopt er nog steeds bij met zijn ziel onder de arm. Ik had een agressieve, fitte en scherpe Maxi verwacht, maar hij hobbelt wat slap rond.

15 augustus 2020 om 21:24

Ben ik wel met je eens. Het geraamte staat al aardig, en we weten al een tijdje dat er wat bij moet. Denk dat je met een linksback al een heel eind bent. Zeker als Baumgartl de goede lijn doortrekt. Die middenvelder kan Mauro zijn(?), hoop hem in ieder geval eens te zien spelen daar (nog een reden om eens op te schieten met die back) in een oefenduel. Dan is een goede LCV eigenlijk ook nodig. Maar met een echte linksback zijn we (net als vorig seizoen) al een eind op weg in de goede richting. Denk dat Maxi het niet gaat redden inderdaad, mist snelheid en kan dat niet compenseren. Jammer wel.

15 augustus 2020 om 22:11

Mee eens. Mauro als LB is best een leuke verrassing, maar stel je voor: Mo terug in vorm en Mauro doet het minimaal net zo goed als bij Heracles, dan heb je behoorlijk wat creativiteit op het middenveld.wie zou die LCV kunnen zijn denk jij? Ik zou het niet weten.

15 augustus 2020 om 22:37

Nee ik heb ook geen idee. Binnen de eredivisie weet ik niemand die toe is aan zo'n nieuwe stap en van de zuid en midden Amerikaanse competities heb ik te weinig kennis. Dat zijn toch de vijvers waaruit we moeten vissen. Zeker als ie er meteen moet staan, geen idee. Eigenlijk wil je iemand die Viergever na hooguit één seizoen kan vervangen. Liefst linksbenig, langer dan 1.85, en iemand die praat want Baumgartl moet bij de les gehouden worden. Lyanco van Torino (is wel rechts, maar ook een powerhouse van 1.88) heeft gomes1psv me warm voor gemaakt. En ik vind die positie zo belangrijk dat een Baumgartl bedrag voor Lyanco imho niet dom zou zijn. Liever dit seizoen echt investeren in de verdediging dan veel geld betalen voor die middenvelder. Die kan evt ook gehuurd worden.

15 augustus 2020 om 23:34

Rodriguez zou de ideale LB zijn. Jammer genoeg is hij niet haalbaar. Verder moet het wel iemand zijn die ook echt kan verdedigen. Je merkte bijv. aan Rodriguez dat hij voor veel stabiliteit zorgde achterin, waardoor andere jongens ook gemakkelijker gingen voetballen. Denk dat Psv met Mauro op het middenveld iig meer creativiteit heeft op het middenveld. Ihattaren is ook al een jaartje verder dus van hem moet een bepalende rol worden verwacht. Verder ben ik ook benieuwd wat Madueke gaat brengen. Laat leuke dingen zien tot nu toe en zie hem wel als de vervanger van Bergwijn. Dan kan je dat geld investeren in de verdediging.

16 augustus 2020 om 00:32

Daarom ben ik ook faliekant tegen de komst van Van Aanholt. Zeker tegen de prijs die circuleert. Ik zie hem meer als een wingback in een vijfmansverdediging. Echt verdedigen kan hij niet. En ik vind hem eerlijk gezegd aanvallend, vooral qua voorzet, weinig imponerend. Als je boven de 10 miljoen gaat zitten voor een linksback moeten er echt wel betere alternatieven zijn.

Tis duidelijk dat er nog een hoop werk verricht moet worden. Ook een paar aankopen is nodig. Kapot geergerd wederom aan Rosario. Die jongen kan er serieus niets van. Jammer dat Ihattaren ook als een ego inviel. Deed alles zelf. Had een steekpass makkelijk kunnen geven aan Dumfries, maar besloot weer zelf te schieten. Ben wel tevreden met de aanvallers. Verdediging is het wel vaak een gatenkaas. Daar moet serieus naar gekeken worden. Sowieso een linksback is broodnodig. Zo jammer dat Rodriguez salaris belangrijker vind. Uitvoering op het veld was muah. Heel veel slordige passes gezien. We komen d'r wel.

Ik vond PSV heel matig in de eerste helft. Weinig creativiteit op het middenveld en verdediging miste power. Vond Baumgartl heel goed spelen alleen in balbezit minder. Rosario speelde ook goed en met Mo’tje kwam er toch wat meer gevaar. Nog iets gemist?

15 augustus 2020 om 22:01

Oh ja, Romero .. hij kan niet eens een bal aannemen, laat staan passen. Wel sterk in duels maarja

PSV was erg matig op een paar spelers die iets leuks lieten zien. In begin was Vitesse gewoon beter en hadden over de gehele wedstrijd weinig te dulden van de Eindhovenaren. Maargoed het is een oefenpotje dus we moeten er ook niet te zwaar aan tillen.

16 augustus 2020 om 00:38

Bij oefenwedstrijden maakt het resultaat niet zoveel uit. En ook qua inzet enzo kun je bij de beoogde basiself wel wat door de vingers zien. Zeker als het warm is. Dingen als balaannames, overzicht, keuzes in het veld, enzo, kun je echter wel je conclusies uit trekken. Zo valt een Baumgartl wel op qua mentaliteitsswitch, en kun je Romero en Piroe wel afschrijven. Ook Mauro verdient meer, want hij laat vanaf nota bene de linksback positie nog zien dat hij een belangrijke middenvelder kan zijn.

Net even samenvatting gekeken en het viel op dat bij balverlies direct de tegenstander werd opgejaagd en dat daar ook een aantal kansen uit ontstonden. Zo ook het doelpunt. Dit soort positieve dingetjes moeten enige houvast geven. De enige houvast die ik nu heb ik dat ik mijn hart vast hou. Moet echt nog een kwaliteitsinjectie komen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5755
2.PSV5129
3.AZ4921
4.Vitesse4514
5.Feyenoord4320
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller2314
E. ZahaviAanvaller167
R. SchmidtUnknown
J. PiroeAanvaller81
Y. VertessenAanvaller60
Y. MvogoKeeper230
M. RomeroAanvaller11
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

3 fans
Aanvaller, 21 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 4 maart
RB Leipzig verhuurt Yvon Mvogo in principe tot medio 2022 aan PSV, maar heeft een optie om de verhuurperiode komende zomer al stop te zetten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren