Spaanse media in shock: ‘Hij laat Frenkie de Jong voor niets spelen’

Zaterdag, 15 augustus 2020 om

Barcelona en Frenkie de Jong namen vrijdagavond met een historische vernedering afscheid van de Champions League. Het team van trainer Quique Setién ging in Lissabon met liefst 2-8 onderuit tegen Bayern München en dat betekent niet alleen de grootste nederlaag ooit in Europa maar ook dat de Catalanen deze voetbaljaargang naast alle prijzen hebben gegrepen. Setién had in het Estádio da Luz juist voor een versterkt middenveld van vier man gekozen: De Jong, Sergio Busquets, Sergi Roberto en Arturo Vidal. Dat was geen onverdeeld succes en de verbouwereerde media in Spanje zetten na de 2-8 dan ook vraagtekens bij de speelwijze van Setién.

“De Jong begreep Busquets niet goed voorafgaand aan de aanval waaruit Bayern de 1-0 maakte”, zo valt bij Marca te lezen. “De Nederlander werd op het middenveld overlopen, net als de rest van de spelers. Hij probeerde de linies te doorbreken en áls dat lukte, dan was geen enkele ploeggenoot met hem meegekomen.” De populaire sportkrant zag verder ‘een onzichtbare’ Vidal. “Een onbeduidend optreden, zowel aanvallend als defensief. Hij was juist door Barcelona aangetrokken om dit soort tragedies te voorkomen, maar zonder resultaat. Al was het natuurlijk zeer lastig omdat het complete elftal instortte.” Dat Sergi Roberto de eerste wissel bij Barcelona was, verbaasde Marca niet: “Superadisimo”, oftewel ‘superoverlopen’. Voor Busquets was het ook een wedstrijd om snel te vergeten. “Een slechte pass op het middenveld stelde Bayern in de gelegenheid om op voorsprong te komen. Hij was zelfs heel slecht aan de bal en dat is toch zijn sterke punt. Bayern zette goed druk op Busquets.”

Frenkie de Jong: 'Vandaag laat zien dat we veel problemen hebben in het team'

Sport deelde De Jong een magere drie uit voor zijn verrichtingen, ‘ook al bood de Nederlander zich voortdurend aan’. “Zijn verlangen en zijn illusie om voor Barcelona te spelen zijn niet genoeg”, benadrukt het dagblad. “Hij kon zich amper over de bal ontfermen en hij rende als een kip zonder kop zonder ook maar een bijdrage te leveren.” Ook Busquets kreeg een identieke beoordeling. “Hij kon de tegenstander niet tegenhouden én Barcelona niet op sleeptouw nemen als er druk moest worden gezet. Hij moest zijn meerdere in Thomas Müller erkennen en was uiteindelijk nergens te bekennen.” Vidal kreeg zelfs een twee. “Hij moest in het 4-4-2-systeem voor evenwicht zorgen, maar hij vond op links noch op rechts noch centraal in de as zijn plek. Hij oogde geen moment comfortabel en rende maar wat rond.” Sergi Roberto kreeg van de middenvelders het hoogste cijfer: een vier. “Zijn goede intenties werden niet beloond. Hij zat niet op één lijn met Nélson Semedo bij de tweede goal van Bayern en het balverlies had fatale gevolgen.”

De conclusie van AS mag er zijn: “Het eerste seizoen van De Jong bij Barcelona was gebrekkig. In zijn eerste maanden onder Ernesto Valverde had de Nederlander het zichtbaar naar zijn zin, maar Setién liet de glimlach van De Jong in één keer verdwijnen”, verzekert de Madrileense sportkrant. “Hij laat hem voor niets spelen. Zijn wedstrijd tegen Bayern was er een om snel te vergeten. De Jong was niet in staat om het spel te maken, om de linies te doorbreken en om een aandeel in het spel te hebben. Hij was getuige van een debacle, een debacle waarin hij ook veel fouten maakte.” Voorafgaand aan de wedstrijd gaf Vidal te kennen dat Bayern kennis zou maken met Barcelona, ‘het beste elftal ter wereld’ en niet zomaar een willekeurig Bundesliga-elftal. “We begrijpen nu dat het eigenlijk een compliment richting de Bundesliga-clubs was”, zegt AS sarcastisch. “Vidal speelde matig, begreep zijn teamgenoten niet en zorgde ook niet voor meer fysieke kracht.” Het dagblad is ook hard voor Sergi Roberto. “Een voetballer die zonder meer de nummer veertien of vijftien in de selectie kan zijn, maar absoluut geen basiskracht. Zijn fout voorafgaand aan de tweede goal van Bayern kan niet worden vergeven. Hij werkt hard, hij offert zich op, maar zonder talent worden de gebreken duidelijk.”

Ver esta publicación en Instagram

De desillusie van Barcelona in beeld ??? ? #barcelona #championsleague #messi #terstegen #fcbarcelona #ucl #azulgrana #lionelmessi

Una publicación compartida de Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone) el

AS vraagt zich zelfs openlijk af of Busquets in de toekomst beter zal gaan spelen. “Overlopen, overlopen en nog eens overlopen. Iedereen wordt door de tijd ingehaald, maar voor Busquets is het wel héél wreed. Hij was niet in staat om het middenveld bij elkaar te houden en zijn niveau daalt aanzienlijk als hij grote ruimtes moet dichten. Hij is natuurlijk bezig aan de laatste jaren als voetballer, maar als hij wat meer solide ploeggenoten zou hebben, zou het allemaal wat draaglijker zijn. Zijn gezicht na de wissel sprak boekdelen.” Ook Mundo Deportivo zet vraagtekens bij de tanende kwaliteiten van Busquets. “De Duitsers waren net vliegtuigen die langs Busquets vlogen. Een trieste avond, het nawoord van een geweldige loopbaan.” De Catalaanse krant noemt De Jong ‘een van de voetballers die zogenaamd het project van Barcelona moest gaan leiden’. “Maar ook hij komt niet goed uit dit verschrikkelijke seizoen, met een tragisch eindpunt. Het was veelzeggend dat hij min of meer toeschouwer was bij de treffer van Joshua Kimmich.”

Sergi Roberto scoorde ook geen punten bij Mundo Deportivo. “Zijn basisplaats was in principe gerechtvaardigd om de balans in het elftal te bewaken, maar néé, met zijn verloren bal voorafgaand aan de 2-1 leidde hij het begin van het einde in.” De Catalaanse krant stond eveneens stil bij de opmerking van Vidal voorafgaand aan het duel. “Uiteindelijk was Vidal de enige die blufte. Hij legde zijn fysiek niet in de strijd en kwam amper op de helft van Bayern. Helemaal niets. Het beste elftal ter wereld stond aan de andere kant.” ElDesmarque strooit met onvoldoendes: een drie voor De Jong, Sergi Roberto en Vidal, en een vier voor Busquets. In de onderbouwing komt de populaire sportwebsite met niets vernieuwends ten opzichte van de eerdergenoemde media. El Periódico doet niet moeilijk en deelt elke speler van Barcelona in de basiself een twee uit.Gerelateerd

Meer sportnieuws

158 reacties (laatste reactie door bossie)

De jong had achteraf gezien beter naar psg kunnen gaan. Dan kom je tenminste in een ploeg te spelen met echt topspelers als Neymar en Mbappe en hij zou daar de ster geweest zijn op het middenveld naast verratti. Nu loopt hij er verdwaald bij tussen het zooitje en daar komt pjanic volgend jaar nog eens bij.

15 augustus 2020 om 01:06

Klopt, de jong heeft een zwakke zaakwaarnemer die zich laat leiden door emotie en de publieke opinie. Want psg is niet populair. Maar hij zou zo basis zijn daar en de 2 snelle jongens voorin elke wedstrijd kunnen lanceren. Wat een slechte keuze heeft frenkie gemaakt zeg

15 augustus 2020 om 01:09

Hij heeft zich natuurlijk laten leiden door herinneringen van vroeger van het oude barca. Die tijden zijn voorbij en dat had hij eigenlijk moeten inzien.

15 augustus 2020 om 01:28

Ja helaas kan je niet altijd een goede keuze maken. Al denk ik dat City een betere keuze is geweest voor FDJ gezien die kale daar rond loopt met het brein achter het voetbal waar FDJ naar streefde bij Barca.

15 augustus 2020 om 01:33

Ach ja, de twee snelle jongens. Mbappe is volgend seizoen weg en Neymar werd ook nadrukkelijk met Barca in verband gebracht, zonder corona was hij waarschijnlijk nog gekomen ook. Had Frenkie daar lekker gezeten met Choupo-Moting voor zich, lekker lanceren!

15 augustus 2020 om 05:33

Mbappe en Neymar lijken mij daar niet nog 5 jaar te gaan voetballen. Op zich heeft FdJ zich nu 1 jaar ingewerkt en als het halve elftal op de schop gaat binnen dit en 1 jaar gaat hij 1 van de leiders zijn van het nieuwe Barcelona. Het zal wat tijd kosten om te heropbouwen maar het is niet allemaal donkerzwart. Met Lenglet, Fdj, Ter Stegen, Fati, Puig, Messi heb je al een half elftal. Verdedigend moet er wel geinvesteerd worden. Had je al deels kunnen oplossen met Cucurella bij te houden. Voor de breedte heb je dan nog Pedri en Trincao die veelbelovend zijn en uiteindelijk stel (grote stel natuurlijk) dat Dembele fit blijft en blessures achterwege zou laten is dat een fenomenale speler.

15 augustus 2020 om 08:19

@Realee Als iedereen maar op deze harteloze manier redeneert, blijven de citys en de psg’s over. Ben zelf absoluut geen frenkie of barca fan, maar het is toch mooi dat hij ondanks deze malaise (die jij al voorspeld had natuurlijk), aan de basis staat om dit om te gaan keren, en dat bij zijn droomclub. Daarbij is hij jong en heeft tijd zat.

15 augustus 2020 om 12:09

Bij Psg staat normaliter ook nog ene Verratti op zijn positie en die is (zoals we gister hebben kunnen zien) 3 klasse beter.

15 augustus 2020 om 12:19

Aan Messi heb je alleen wat als je constant kan domineren. Zodra er verdedigd moet worden sta je met 10 man op het veld.

15 augustus 2020 om 12:21

@bochherief Frenkie is geen speler die andere lanceert. Zijn kracht zit m in het creëren van een man meer situatie. Als hij dat niet doet, is het een zeer bepertke speler die niks te zoeken heeft in de absolute top. Maar als hij naast een Veratti zou spelen in een middenrif met de punt naar voren. Dan is het idd een hele goeie voetballer.

15 augustus 2020 om 13:31

En als die naar PSG ging dan had hij naar Barcelona moeten gaan en was zijn zaakwaarnemer slecht omdat die alleen voor het geld koos... Lees hoe iedereen vond dat de Ligt voor Barcelona had moeten kiezen.

16 augustus 2020 om 06:10

De ligt moest naar Real of Liverpool

15 augustus 2020 om 01:07

Man.City had de beste keuze geweest. Achter de Bruyne spelen. Je zag het vandaag weer na de wissel van Busquest; zodra hij wat meer naar achter speelt en lopende mensen voor hem heeft is hij geweldig. Hij is nu in een team gestapt wat al op zn retour was, en heeft zich laten leiden door nostalgische/romantische gevoelens. Begrijpelijk, maar eeuwig zonde.

15 augustus 2020 om 01:11

Man city was idd ook een goede keuze geweest. Hij had eigenlijk moeten inzien dat dit Barca niet goed genoeg is om mee te doen in de top omdat veel spelers op hun retour zijn. Ik noem Psg omdat die echt concreet waren geworden en op een gegeven moment kwam zelfs naar buiten dat de deal bijna rond was. Uiteindelijk ging dat dus niet door.

15 augustus 2020 om 01:18

Hij heeft volgens mij ook (meermaals) gesproken met Guardiola, die wilde hem heel graag. PSG was inderdaad ook zeer concreet, en had ook een betere keuze geweest dan Barca. Hij kon in principe direct kiezen tussen City PSG en Barca. Gezien de speelstijl (door Guardiola) van City, die gelijkenissen heeft met het typische Barca voetbal, en uiteraard de aantrekkelijkheid van de competitie tov de Franse, denk ik dat City de beste keuze zou zijn geweest.

15 augustus 2020 om 12:24

@blindevogel "je zag het vandaag weer na de wissel van Busquets; zodra hij wat meer naar acgter speelt en looende mensen vooor hem heeft is hij geweldig". Dus jij vond Frenkie na de wissel van Busquets geweldig spelen? Nee, hij liep er bij als een kip zonder kop. Zat totaal geen idee achter bij wat hij deed. Het moet nog maar blijken hoe goed en consistent hij daadwerkelijk is op de 6 positie met de punt naar achteren.

15 augustus 2020 om 01:07

Klopt, de jong heeft een zwakke zaakwaarnemer die zich laat leiden door emotie en de publieke opinie. Want psg is niet populair. Maar hij zou zo basis zijn daar en de 2 snelle jongens voorin elke wedstrijd kunnen lanceren. Wat een slechte keuze heeft frenkie gemaakt zeg

15 augustus 2020 om 01:36

Ik zou psg juist zonde vinden. Geen geweldige competitie en je bent ook zeker niet snel weer weg daar. Geld genoeg. Bovendien is frenkie niet van het lanceren, maar van de bal ophalen. City onder pep zou dan logischer zijn.

15 augustus 2020 om 12:10

Juist Kaka, Frenkie is helemaal niet de man van de eindpass.

15 augustus 2020 om 05:40

Ja joh, lekker wat jaren van je carrière vergooien in die Franse competitie. En er met geen mogelijkheid meer wegkomen. Frenkie past prima bij barca maar dat elftal is gewoon op.

15 augustus 2020 om 15:54

Hij is te traag voor het niveau Barca, eerlijk is eerlijk. We hebben al vaker gezien dat zijn snelheid ondermaats is. Hij onderscheid zich door vrij te staan en dus aanspeelbaar te zijn en zijn spelinzicht, maar dat is voor de absolute top niet genoeg en zelfs dat is Barca momenteel niet.

15 augustus 2020 om 21:53

Inzicht heeft ie juist niet. En dat is te zien omdat hij geen steekpass kan geven.

15 augustus 2020 om 12:53

PSG is een betere ploeg ja, maar ik denk niet dat Frenkie bij PSG veel had gespeeld, Verratti is daar onbetwist basisspeler op zijn positie. Op zich was Barcelona een prima keus, hij staat daar nu veelal basis wat goed is voor zijn ontwikkeling. Niet voor de prijzenkast alleen, maar ja...

15 augustus 2020 om 13:02

ALs je ook maar een beetje eer hebt speel je nooit voor PSG of Man City.

15 augustus 2020 om 13:07

Want alleen oud geld is zaligmakend? Dat is in vrijwel alle gevallen ook ooit gestart of succesvol geworden als rijke/poenerige club he?

15 augustus 2020 om 13:11

De clubs die ik mooi vind zijn nou niet echt schoolvoorbeelden van succesvolle clubs. Prijzen kopen, ondertussen sportswashen, meer marketing dan echte identiteit. Zorgen dat kids 140e voor een shirt uitgeven om jouw merk te promoten.. Ik kan daar gewoon niks mee.

15 augustus 2020 om 13:07

Had hem nog liever bij city gezien dan psg, want vind psg een elftal dat ook volledig op 2 a 3 spelers rendeert. City of Bayern zou beter bij hem passen, omdat de trainers daar de kracht van spelers benutten, ipv bij barcelona waar alles op messi wordt gegooid. Iedereen was slecht gister bij barca, zonder uitzondering. Maar er loopt ook gewoon te veel ondermaats rond. Of ze zullen het niveau niet halen of ze hebben het niet meer. De Jong zou heel goed mee kunnen op hoger niveau, maar hij is (nog) niet in staat om een elftal te dragen. Ook messi kan dat niet meer alleen. En als je dan met spelers speelt die het niet begrijpen of niet kunnen, dan wordt het een kansloos verhaal. Zeker met een matige trainer en dan tegen op dit moment de 1 van de beste en fitste ploegen. Dan is deze uitslag helemaal niet vreemd. Bayern alle credits. 433 met een diepe 10, hoog druk, allemaal voetballend vermogen, allemaal de bal willen hebben en allemaal lopen voor de ander in aanvallend en verdedigend opzicht en niemand die verzaakt ook maar 1 seconde. Prachtig om te zien!

Frenkie is helaas een spook achterna aan het jagen. Hij wilde spelen in het Barca van weleer, maar die tijden zijn vergane glorie. Hoop voor hem dat iemand als Guardiola alsnog vol voor hem wil gaan.

15 augustus 2020 om 13:20

Ja want Barça is niet meer, de club de fans, het stadion de filosofie... alles weg na deze ene wedstrijd. Zonde man was zo'n gave club, maar toch een eendagsvlieg gebleken. Op naar het grote geld, frenkie moet zo snel mogelijk weg daar. Aan het mee opbouwen van een nieuw elftal is geen eer te behalen, hopelijk kunnen de sjeiks Frenkie nog redden. Gelukkig zijn deze er nog om het voetbal te moderniseren en specifiek Frenkie te verlossen... Bartomeu die moet nu ballen tonen en opstappen. Xavi als trainer met pique in het bestuur en de tijd nemen en krijgen om een nieuw team op te bouwen daar zullen ze op moeten mikken. Daar speelt Frenkie gewoon een belangrijke rol in.. er lopen nog 2 supertalenten puig en fati rond en coutinho en dembele kunnen ook best tegen een bal trappen... Barça komt echt wel weer terug naar een gouden lichting/elftal elke club heeft pieken en dalen. Dat het gister een bedroevend diep dal was helpt om dit proces te versnellen, zo werkt het helaas. De fans zien dit al langer het bestuur kan er nu niet meer omheen. Dan blijft daar nog Messi. Die kan gewoon nog 3 jaar mee, mits de 10 anderen op volle discipline blijven werken, dus geen oude Suárez ernaast meer zetten maar een hard werkende jonge spits. Ik ben erg benieuwd wat Barça nu gaat doen, en vind het juist spannend om te zien hoe ze hopelijk een team om de jonge Frenkie puig en fati gaan bouwen met Messi als oude mentor.

15 augustus 2020 om 14:44

Jij vindt de man die als eerst zijn kop laat hangen als het tegen zit een goede mentor voor Puig, Fati en Frenkie. Lol. Het is nu ook zeker niet zo dat barca helemaal klaar is, maar als je kijkt naar het huidige bestuur blijft dit nog wel even doorgaan. Komend seizoen krijgen ze Pjanic erbij ipv Arthur, waarmee je er nog verder op achteruit gaat. Frenkie en die andere jonge jongens zijn elders gewoon beter af dan bij Barca met hun Goat die gister weer voor de zoveelste keer verdween in een belangrijke wedstrijd.

15 augustus 2020 om 15:48

Een mentor gaat toch niet alleen over het mentale aspect, alsof je niks van Messi kan leren? Lol. ga lekker James Milner adoreren die wordt nog steeds zwetend wakker als ie aan de goat denkt.

15 augustus 2020 om 16:54

Ga jij maar lekker je goat adoreren die nog zwetend wakker wordt van zijn wanprestaties tegen As Roma, Liverpool en Bayern. Echt een held zolang hij een paar leuke acties heeft tegen Leganes en Eibar. Lol

Sergi Roberto is ook zo'n 13 in een dozijn speler, ik word schijtziek van het cultiveren van la masia, die ene freak lichting was gewoon mazzel en nou moet elke jeugdspeler in de basis staan. Frenkie heeft meer talent dan Sergi, gooi t systeem om met deze spelers en zet frenkie naast busquets of anders vidal in een 2 mans verdedigend middenveld om 3 aanvallende middenvelders te bedienen. Sergi Roberto mag banken dan, ideale 12e man

15 augustus 2020 om 01:30

Nee dat is niet de bedoeling dat elke jeugdspeler in de basis moet, want Busquets, Xavi, Iniesta, Messi, Pedro, Valdes, Alba, Puyol, Pique, etc. zijn allemaal uit verschillende lichtingen. Wat betekent dat de beste in de basiself belanden. Vanaf het vertrek van Guardiola, heeft Barcelona nooit meer goed inzicht via wel of niet in de basis zal moeten belanden. Thiago, Grimaldo, Cucurella, Bellerin, Olmo, Kubo, Garcia, Traore, etc. zijn allemaal jeugdspelers die bij andere clubs furore hebben gemaakt en die zeker niet minder zijn dan de spelers die Barcelona nu heeft. Ik mis de Barcelona waarin het een mix was van jeugdspelers en aankopen. Als er op een positie niet iemand kan worden opgeleid, dan werdt er een speler aangetrokken en als er dan een jeugdspeler op het punt stond om door te breken, dan haal je die ervaren kracht weg. Zo heeft Barcelona altijd beleid gevoerd. De laatste paar jaren wordt er alleen maar gekocht, gekocht, en gekocht. Echt absoluut ridicuul gewoon dat je La Masia hebt opgezet, en uiteindelijk de afgelopen jaren vrijwel niemand laat debuteren of binnenhoudt. Desnoods verhuur je de spelers die weinig minuten maken om toch wat vlieguren op te doen voor die spelers.

15 augustus 2020 om 01:35

Grunn zelfs pep begon in la masia te geloven, in zn laatste jaar en 2 jaar speelden ineens regelmatig spelers als bartra, montoya en tello basis, pure middelmaat, niet eens goed genoeg voor een Valencia. Zulke spelers kun je op de bank houden hooguit maar veelal zul je topkwaliteit moeten aankopen

15 augustus 2020 om 01:35

Precies, zo vermoeiend telkens die mensen met “la masia had maar 1 goeie lichting blabla” niemand zegt dat heel je team uit jeugspelers moet bestaan, maar het scheelt je enorme bedragen als je bepaalde posities niet dmv transfers hoeft in te vullen maar kan opvullen met een jeugdspeler. Een cucurella kan prima je tweede linksback zijn ipv 30 miljoen neerleggen voor firpo. Dani olmo en traore konden makkelijk backup buitenspelers zijn. En jnderdaad de grootste fout was het verkopen van Thiago toendertijd.

15 augustus 2020 om 01:43

@bochherief - Wat een onzin? Tello stond helemaal geen basis. Hij heeft hem in 11/12 laten debuteren en toen het seizoen daarna was Guardiola weg. Hij heeft hem alleen regelmatig laten invallen? Bartra idem: 8 wedstrijden hooguit (559 minuten). Montoya: 12 wedstrijden (657 minuten). Wil je alsjeblieft eerst even wat onderzoek doen voordat je wat roept?

15 augustus 2020 om 01:52

Grun lees mijn reactie eerst een paar keer terug, jij onderschrijft met je cijfers mijn betoog namelijk. Ik doe altijd gedegen onderzoek. Conclusie is dus dat veel la masia spelers gewoon geen basisspelers mogen zijn. Thiago bv was de enige uitzondering.

15 augustus 2020 om 02:43

@bochherief - Huh wacht? Ik citeer: "zelfs pep begon in la masia te geloven, in zn laatste jaar en 2 jaar speelden ineens regelmatig spelers als bartra, montoya en tello basis." Ik lees toch duidelijk dat je insinueert dat Bartra, Montoya en Tello regelmatig basis speelden? Terwijl ik toch duidelijk aangeeft dat ze verre van basisspelers waren en zo nu en dan mogen invallen. En als jij zo onderzoek doet en conclusies trekt, dan moet jij niet het onderzoekswereld in gaan.

15 augustus 2020 om 04:10

Doe niet zo interessant met “onderzoek” doen jullie hebben gewoon iets gelezen en het hier nagetypt

15 augustus 2020 om 08:00

@AFCA1987 - Haha lekker overenthousiast je gram halen door middel van drie keer te submitten? @bochherief begon spontaan over betoog en conclusie. Maar lekker toevoegend aan deze discussie. Als je niks inhoudelijks hebt toe te voegen, reageer er lekker niet op.

Frenkie de jong is gewoon geen Thiago Kimmich hij kan prima draaien en kappen in de vrije ruimte tussen de verdediging en het middenveld, maar hij geeft bijna nooit een assist en scoort ook amper hij heeft 1 geweldig jaar gehad bij Ajax, maar nu lijkt hij overschat, en barcelona moet de oudjes laten gaan vidal pique Suarez en er jonge spelers voor terug halen je bespaart dan ook veel salaris. en misschien kunnen ze griezman+ 25 miljoen ruilen tegen Felix.

15 augustus 2020 om 01:17

Dus de beoordeling van een jaar Frenkie bij Ajax was een overschatting? En jouw beoordeling over een jaar Barcelona is legitiem en geen onderschatting? Het gevoel aan nuance op deze site begint pijnlijke vormen aan te nemen. Dit Barcelona zit tactisch zo dramatisch in elkaar, er is geen balans in het elftal en niemand biedt zich aan of beweegt. Dan wordt het voor een verbindende middenvelder als de Jong moeilijk om zich te onderscheiden. Bovendien heeft hij het de eerste helft van het seizoen uitstekend gedaan, was het na Messi en Ter Stegen de beste speler. Zet Kimmich bij Barcelona neer en Frenkie bij Bayern en ineens is Kimmich de zwakkere speler. Één speler kan op dit niveau geen geheel elftal dragen, De Bruyne kan bij Barcelona ook niet renderen als hij geen mensen om zich heen heeft die hij weg kan steken zoals bij City

15 augustus 2020 om 01:22

de Bruyne zou Suarez Fati Messi en Griezman zeer veel assist geven. ik zou Felix graag bij Barca zien samen met Messi 2 natuurtalenten met een extreem goede techniek geweldig overzicht geweldige passing steekballen en geweldig in de combinatie en dan heb je voor de aankomende 10 jaar een van de beste spelers in de wereld.

15 augustus 2020 om 01:28

Suarez weigert loopacties te maken dus dat gaat een lastig verhaal worden. Barca heeft met Puig, De Jong en Busquets spelers die gemakkelijk mensen kunnen vrijspelen, ze hebben alleen buitenspelers, een diepgaande aanvallende middenvelder en een jonge hardwerkende spits nodig om die ballen te geven. In dit elftal zit geen dynamiek of beweging, daar gaat de Bruyne ook last van ondervinden. Bij City zijn Sterling, Agüero, Jesus, maar ook de backs altijd onderweg en op zoek naar de diepte.

15 augustus 2020 om 01:31

@skeuomorf: ben het vooral eens met jouw stelling "één speler kan op dit niveau geen geheel elftal dragen". @ronaldogoat7: je stelt dat Frenkie amper scoort of assists geeft, heb je dan wel enig verstand van de rolverdeling van verschillende spelers op verschillende posities, zowel in hun vorige als in hun huidige team? Het zou fijn zijn om een discussie op de relevante inhoud te voeren.

15 augustus 2020 om 01:36

Barcelona moet vooral de verdediging en het middenveld versterken met Messi Fati en een Fitte Dembele heb je prima buitenspelers en met Griezman heb je een prima spits

15 augustus 2020 om 01:39

natuurlijk begrijp ik dat en Busquets en Frenkie geven weinig assist en scoren amper maar een Thiago of Kimmich die op dezelfde plek kan spelen is wel een garantie voor een aantal goals en assist.

15 augustus 2020 om 01:47

Thiago dit seizoen in de Bundesliga 3 goals, 0 assists. Kimmich 1 goal, 4 assists. De Jong 2 goals 2 assists. Die cijfers zijn enigszins vergelijkbaar. Begrijp je nu eindelijk dat controlerende middenvelders er niet voor die statistieken zijn? Je kunt beter kijken naar xGoalchain, dat geeft aan hoeveel aanvallen die ze opzetten of waar ze hevig betrokken zijn resulteren in doelpunten.

15 augustus 2020 om 01:59

kimmich alleen gisteren al 1 assist en 1 goal en thiago speelde 24 wedstrijden en de jong 29. en natuurlijk weet ik dat het geen spelers zijn die er 10 per jaar maken en 20 assist geven. maar kimmich en Thiago zijn gewoon betere spelers dan de jong we willen de jong graag hype omdat hij een Nederlander is, hetzelfde met Depay

15 augustus 2020 om 06:59

Ja Kimmich speelde gisteren rechtsback, als back kom je in het moderne voetbalmeer voor de goal als controlerende middenvelder. Dat snap je wel toch

15 augustus 2020 om 08:38

Dus Messi is ook overschat toch, was gisteren ook nergens. Hij is geen Gnabry.

15 augustus 2020 om 09:20

Staat toch ook gewoon niet op zijn plek. Gebruik of Busquets of de Jong en niet beide, dat was begin dit seizoen al duidelijk. Met Griezmann: gebruik hem als spits of niet. Zo moeilijk is het niet. Beide zijn misschien wel niet eens nodig geweest. 2 Dure aankopen die gewoon verkeerd gebruikt worden; onvoorstelbaar.

Het hoogste cijfer dat Sport uitdeelde waren vieren, voor Piquet , Roberto en Messi. Dan moet ik toch wel eenvetjes lachen hoor, wat een onzin zeg. Die drie waren ook dramatisch vanavond.

15 augustus 2020 om 01:11

Een vier is toch ook dramatisch? Tenminste als ik mn wiskunde cijfer terug kreeg vroeger zag ik dat wel zo.

15 augustus 2020 om 01:13

Zeker maar ik vond die drie werkelijk dramatisch spelen. Piquet, de leider van de verdediging die er acht om de oren kreeg wel het hoogste cijfer geven?

15 augustus 2020 om 01:12

4 is toch geen goed cijfer man...... als je een 4 krijgt betekent dat je voor een test totaal niet klaar was

15 augustus 2020 om 08:11

Wat heeft Semedo gekregen? Want die kan toch wel een paar tegengoals op zijn naam zetten. Bij de eerste goal laat hij Perisic lopen, bij de tweede ook, de vierde goal begint met heel knullig balverlies, bij de 5e laat hij Davies hem veel te makkelijk uitspelen, bij de 7e is hij als rechtsback in geen velden of wegen te bekennen, en bij de 8e heft hij buitenspel op.

15 augustus 2020 om 09:53

Is Piquet een bewuste schrijfwijze? Als ja, dan vind ik hem leuk. Gaf bij mij de associatie met piketpaaltjes. Daar had Setien er gisteren idd 11 van in de grond geslagen :'

15 augustus 2020 om 10:14

Toevallig zijn dat de 3 catalanen uit eigen jeugd

Laat ik voorop stellen dat ik Frenkie de Jong een goede speler vind. Maar het moet eens afgelopen zijn met die hype die er rond hem is onstaan. Frenkie is vandaag opgegeten door zn directe tegenstanders. Ik hoor al heel t jaar door : ja als hij dat verbetert dan is het de beste middenvelder ter wereld. Hij komt niet eens in de buurt van de beste middenvelders ter wereld. Beoordeel die jongen nou eens een keer objectief en kom tot de conclusie dat hij tot nu toe te kort schiet voor het niveau wat Barca normaal gesproken nastreeft.

15 augustus 2020 om 01:25

Als je andere vraagt objectief te oordelen moet je dat zelf ook doen. Voetbal is een teamsport, zeker als middenvelder ben je afhankelijk van de beweging van spelers om je heen. Naar verluid wil Thiago volgend jaar vertrekken bij Bayern, zet De Jong op die plek en hij speelt gegarandeerd fantastisch, omdat Bayern een dynamisch elftal heeft waar iedereen voor elkaar werkt. Barcelona is een clubje oude mannen die al lang hadden moeten verversen, je zag De Jong een aantal keer indribbelen op het middenveld en Suarez gewoon weigeren om een loopsctie te maken, dan wordt het een lastig verhaal.

15 augustus 2020 om 12:33

@Skeuomorf Nee dat is complete onzin. Zet De Jong op de plek van Thiago en hij speelt gegarandeerd fantastisch. De Jong heeft absoluut niet de kwaliteiten van Thiago. Thiago is letterlijk in alles beter dan De Jong.thiago kan verdedigen, dribbelen, passen, wedraaien het spel maken. Scoren. Strooit met eindpassjes. De Jong kan dat niet. De Jong is enkel een verbindingspeler die zorg voor een man meer situatie op het middenveld. En hij kan ook wel goed verdedigen. Maar hij zou zeker niet zo goed als Thiago zijn, enkel omdat Bayern dynamisch is. Wat mij betreft doe je Thiago daarmee zwaar te kort.

15 augustus 2020 om 14:50

Thiago is dan ook 6 jaar ouder en op de top van z'n kunnen. Bovendien heeft Thiago dit seizoen geen assists genoteerd en één doelpunt gemaakt, dus weet niet hoe je aan je statistieken komt

15 augustus 2020 om 01:35

Die hype is toch deels terecht (al was het soms overdreven qua artikelen). Heeft bij ajax en oranje geweldig gespeeld tegen wereldtoppers. Dit seizoen was matig, behalve paar wedstrijden zoals napoli. Wordt verkeerd gebruikt maar zelfs dan moet hij meer brengen. Vind jezelf ook niet helemaal objectief (je benoemt alleen de negatieve dingen)

15 augustus 2020 om 01:53

Laat ik zeggen dat ik Frenkie echt nog niet de bezte vindt en hij niet compleet genoeg is of dsnk ik zal worden. Maar mksschien is je verwachtingspatroon te hoog van iemand die niet wordt opgesteld op zn eigen positie en ook in een totaal uitgebalanceerd team terecht komt. Ik vind dit dat ie het dan ook redelijk heeft gedaan. Hij had uiteindeijk beter bij psg of city kunnen gaan. In dit barca past hij niet, frenkie rendeert niet in 433.

15 augustus 2020 om 07:55

De Jong is, zeker in Nederland, heel snel omhoog geschreven. Natuurlijk heeft hij opvallend gepresteerd door met Ajax de halve finale van de CL te halen en Oranje bij de hand te nemen. Echter vond ik zijn rol bij Ajax overdreven, waar Ziyech in mijn ogen belangrijker was. En zijn rol in Oranje is hem op het lijf geschreven. Uiteindelijk is hij wel erg hard omhoog geschreven als je het aantal wedstrijden ziet dat hij onder de riem heeft. Daarentegen zijn er bij Barca wel verzachtende omstandigheden. Zijn kwaliteiten worden totaal niet benut. Hij moet bij Barca vooral meters maken en verdedigend handelen, maar zijn kracht zit juist in het zichzelf (op eigen helft) vrijspelen en een aanval opzetten. Daarvoor heb je medespelers nodig met diepgang en of creativiteit. Dat eerste is er te weinig bij Barca en dat tweede moet allemaal van Messi komen. Bovendien staat hij ook niet op de juiste positie voor zo'n rol. Denk dus ook dat het voor Frenkie goed is als er een bezem door de ploeg gaat.

15 augustus 2020 om 08:15

Heel snel vind ik overdreven. Na zo'n topseizoen is het logisch dat de verwachtingen hoog waren en terecht ook imo. Bij Barca echter heeft hij die rol nog niet kunnen opeisen. Deels ligt dat aan hem, maar we moeten niet doen of hij de enige is. Griezmann, Coutinho en nog een handjevol spelers die gehaald zijn door Barca hebben ook niet gebracht wat van ze verwacht werd.

15 augustus 2020 om 10:03

Top seizoen? Zo top was ie ook weer niet. Wat voegde hij eigenlijk precies toe aan Ajax, vond dat hij vaak het spel vertraagde. Het Talent spatte er vanaf, maar niet meer dan dat. Nam het team niet bij de hand, het was vaak elegant draaien zonder tegen spelers in de buurt, en dan de bal inleveren bij Schone, Ziyech of de backs. En dan gingen ze 100x laten zien hoe elegant hij weg was gedraaid, terwijl hij voor de rest niet echt wat toevoegde.

15 augustus 2020 om 11:26

Daarmee doe je hem wel te kort. Hij was de reden dat ze tot de halve finale van de CL reikte. Tegen Real, Juventus heerste hij op het middenveld. Ook in Oranje heeft hij in zijn eerste duel direct al een basisplaats opgeëist en is hij ook belangrijk geweest in duels tegen Duitsland en Frankrijk o.a.. Dat je Schone noemt vind ik lachwekkend, aangezien hij juist alle ballen inleverde bij Frenkie. Enige nadeel van hem is dat hij niet beslissend is in de vorm van goals, assists en daar wordt je bij Barca eerder op afgerekend.

15 augustus 2020 om 14:35

Snel omhoog geschreven??? Die kerel overtuigde iedereen met zijn eigen spel. Niet met zijn mond. Je hebt zelf kunnen zien hoe hij voetbalt. Het grappigste aan je bericht is dat je zegt dat Ziyech belangerijker was. Nou laat ik je eens wat zeggen ja ..... Die twee spelers zijn 2 verschillende spelers. Die kan je niet gaan vergelijken wie belangrijker was. Alle 2 hadden ze een belangrijke aandeel bij het presteren bij mijn club Ajax. En het was toch duidelijk dat de Jong het niveau aankan in de top van Europa. Bij Oranje is hij de speler die wij nodig hadden. Want geen van die spelers in Oranje denken verder vooruit dan de Jong. Hoevaak moet ik nog schreeuwen dat de Jong bij Barca alleen met ondermaatse spelers speelt. Tuurlijk staat de Jong niet op zijn juiste positie. Busquets hoort daar helemaal niet meer. Wil je optimaal van Frenkie profiteren dan zet je hem voor de verdediging. Van daaruit zal hij het spel maken. En ja dat kan hij!

16 augustus 2020 om 18:27

Sorry hoor, maar als je roept dat De Jong bij Barca alleen maar koekenbakkers om zich heen heeft kan ik je moeilijk serieus nemen. Ze hebben op dit moment wel minder materiaal dan de andere topploegen (bayern, real, city, liverpool, psg), maar het is over de hele linie nog steeds beter dan wat er bij Ajax rondliep tijdens het succesjaar. Dat hij verkeerd wordt gebruikt ben ik helemaal met je eens en dat hij een hoger plafond heeft ook zeker. Maar als hij echt de grote geweldenaar is die jij beweert, dan zou hij zich ook in deze ploeg en positie meer moeten kunnen onderscheiden. Zijn talent staat niet in twijfel, maar de status die hij in de Nederlandse pers heeft gekregen is niet overeenkomstig met zijn huidige niveau en prestaties. Goede kans dat hij daar wel gaat komen, maar op dit moment is dat gewoon niet het geval.

15 augustus 2020 om 09:21

Ik ben ook geen fan van die hype, maar de jongen is gewoon 1 van de betere middenvelders op de Europese velden, mits goed gebruikt. Dan heb je vorig jaar bij Ajax en oranje de wedstrijden niet bekeken.

15 augustus 2020 om 10:05

En welke wedstrijden moeten we dan gezien hebben, waarin hij liet zien tot de beste middenvelders van Europa te behoren. En aan wat deed hij precies in die wedstrijden waaraan je kon zien dat hij tot de beste behoorde. Begon het seizoen vorig jaar ook gewoon als centrale verdediger.

15 augustus 2020 om 11:01

Frankrijk Oranje. Duitsland Nederland. Ajax Bayern. Bayern Ajax. Enz.

15 augustus 2020 om 14:37

Ik zou zeggen kijk ze allemaal ff van Ajax en Oranje. Om minder in tijdnood te komen kijk dan alleen de Europese wedstrijden van Frenkie bij Ajax. Misschien zie je wat, wat je blijkbaar gemist hebt de afgelopen jaren.

15 augustus 2020 om 09:35

Gaat niet gebeuren, het niet meer hyoen.kijk eens in de cijfers hierboven welke speler van Barcelona het hoogste cijfer heeft gekregen?

15 augustus 2020 om 12:49

@hazard007: ik kan altijd enorm lachen om mensen als jij. Om bij een slechte wedstrijd van een speler direct conclusies te trekken. Al die wedstrijden ervoor doen er niet toe voor jou. Zo simpel en zo onterecht. En ja, gisteren was hij barslecht, dat moet natuurlijk gezegd worden. Als je kijkt naar het overgrote deel van zijn wedstrijden bij Barca was hij na Messi een van de weinige lichtpuntjes.

Echt waar. Als je zo verliest kan je naar niemand vingers wijzen. In de amateurs verlies je alleen met 8 goals als je niet in de klasse thuis hoort. Op deze manier hoort barca niet thuis in de champions league. Ik heb voor het eerst in 15 jaar voor het einde van de eerste helft mijn tv uitgezet bij een barca wedstrijd. Dan kom ik hier zien dat het uiteindelijk 8-2 is geworden. Ben blij dat ik wat anders ben gaan doen. Wijs maar naar viNgers waar je wilt maar we weten allemaal dat het enkel pas beter kan gaan als er bovenop wat veranderd. Busquets dit messi dat frenkie zus semedo zo. Hou op man. top club onwaardig dit. Mooie avond voor de haters, ben wel blij om te zien dat er zoveel mensen blij zijn met dit verlies. Betekent alleen maar dat de afgelopen 15 jaar even goed zijn geweest als dat vandaag slecht was. Vier je feest haters want het zijn moeilijke tijden voor je geweest 🙃

15 augustus 2020 om 02:24

‘Niet in champions league thuishoort’. gaat ook weer een beetje te ver die onzin van je. Wat moeten ze dan? Spelen in de Europa League? Lekker wedstrijdjes spelen tegen Astana en Malmo. Winnen ze 8-2. Dit was gewoon zo een wedstrijd dat al het dramatische van een gehele periode bijeenkomt. Alles is ingestort vandaag. Setiens vertrek gaat daar max 1% aan veranderen.

15 augustus 2020 om 02:43

Het zou mij werkelijk verbazen als barca met 8-2 van astana en malmo wint. Messi is nog het enige wat barca in de race houdt voor la liga. Zonder hem strijden ze voor een plek in europa. Het gaat naar mijn mening niet te ver. Deze nederlaag is historisch en je kan niet claimen dat het incidenteel is. Als ze dit over 2 wedstrijden hadden gespeeld had barca gewoon 20 goals tegen gekregen. Spelen ze 10 keer tegen elkaar verliest barca hier gewoon 10 van 10 keer met een enorme uitslag. Als je zo hard neergaat moet je je afvragen of je wel van hetzelfde niveau bent. Pique doet dat nu. Ben er zeker van dat deze wedstrijd een alarm gaat rinkelene bij sommige spelers

Verkopen: Busquets, Pique, Semedo, Vidal, Sergi Roberto, Rakitic, Umtiti, Braithwaith, Rafinha, Griezmann en Coutinho.Kopen: Lautaro, De Bruyne, Koulibaly/Upamecano, Tagliafico, en Danilo Pereira.Opstelling: Ter stegen; Pereira, Kouli/Upe, Lenglet, Tagliafico; Puig, Frenkie, De Bruyne; Messi, Lautaro, Fati.Bank: Neto, Araujo, J.Alba,Pjanic, Reis, Aleña, Dembele, Suarez.Misschien een beetje onrealistisch allemaal, maar er moet iig een grote schoonmaak komen waarbij de oude spelers worden vervangen door wat jongere spelers en toppers.

15 augustus 2020 om 01:26

Op FIFA carrière modus bedoel je toch? Want dan zou ik ook Ronaldo erbij halen voor de pace en 352 spelen, met snelheden van Neymar en Mbappe op de vleugels van het 5 mans middenveld voor de pace, OHHH YEAHH.

15 augustus 2020 om 01:30

Vind mijn opstelling toch iets realistischer, maar uiteraard zijn de transfers die ik benoem niet bepaald reeel. Het is iig hopen dat barcelona veel van de oude garde vekoopt, veel jeugd uitprobeert en 1 of 2 toppers koopt

15 augustus 2020 om 01:37

Nou ja, met jouw lijstje "te verkopen" is niet zo veel mis, ook niet in de realiteit (dus buiten Fifa). Maar wat haal je er voor terug? Deze aanfluiting zal weinig aantrekkingskracht hebben op spelers, tenzij je morgen een trainer aanstelt die het plaatje weet te verkopen.

15 augustus 2020 om 01:39

Ben het helemaal eens met je lijst van verkopen. Niemand noemt Busquets bijna, maar die gozer is zo zwaar over zijn top. Vroeger stond hij bekend om zijn foutloze spel, maar de laatste jaren is het, vooral in de CL, erg slecht. Ik vind hem het niveau niet meer hebben en Frenkie in de weg staan. Koulibaly hoeft van mij overigens niet te komen, kan er voetballend veel te weinig van.

15 augustus 2020 om 02:09

Ik ben van mening dat Barcelona genoeg voetballende spelers achterin heeft met de keeper, lenglet en een Frenkie op CVM. Een echte breker is momenteel erg nodig achterin. En Busquets is een topspeler geweest, maar het is nu al 1-2 jaar niet meer goed genoeg

15 augustus 2020 om 02:28

Hoe kan jij en veel mannen hier nog steeds Lenglet noemen? Zag je die goal van Gnabry niet? Zelfs het timen en inschatten waar een bal gaat komen lukt deze gast al niet. Wordt hier gwn simpel afgetroefd en is veel te slecht voor barca. Wordt tijd dat Umtiti ze oude niveau weer haalt en dan kan deze jongen weer de bank warmhouden

15 augustus 2020 om 02:45

Ik heb het hele seizoen busquets lopen verdedigen. Na vandaag zou ik hem volgend seizoen inderdaad meer een reserve rol geven. Ik heb niet verder gekeken na de 4e goal om mezelf te besparen. Wat daarna is gebeurd weet ik niet. Maar het is niet best

15 augustus 2020 om 08:07

@bf1994 dit verval is al langer bezig. ManU vorig seizoen in de CL was voor mij de doorslag. Hij deed dingen die hij in de 10 seizoenen ervoor nooit gedaan had, makkelijke ballen over 5 meter inleveren, verkeerd dribbelen, overrompeld worden door kort druk zetten. Dat was gisteren nog 3x zo erg. Frenkie kan op zijn positie excelleren en moet daar gewoon spelen. @hemen dat is een grap. Lenglet komt zwaar te kort, zeker voetballend. Met een sterke verdediger naast hem lijkt het nog wat, maar individueel is het vrij pover en zit hij veel te vaak mis.

15 augustus 2020 om 08:13

Dit is een leuk lijstje, maar totaal niet haalbaar. Waarom zou City in vredesnaam De Bruyne verkopen? En hoe denk je dat Barcelona al die spelers kan betalen, je bent dan echt wel een paar honderd miljoen verder, en heel veel van de spelers die je wil laten gaan zijn al oud en leveren dus minder op. Dit is een leuk lijstje voor Fifa of Football Manager, maar zo werkt het niet in het echt.

De Jong moest naar die of naar die. Dat is allemaal achteraf gezeik. De tijd dat hij bij Ajax speelde sprak iedereen over Barca. Nu opeens moest hij naar die club. Barcelona is een prachtige club voor de Jong. Alleen hoe vaak zeg ik het nog. En blijkbaar zijn die sportbladen het met me eens. Zijn medespelers zijn dramatisch. Die hebben niet het denkvermogen van Frenkie. En dan kunnen gasten wel lopen zeiken op hem als Derksen. Derksen die over 1 bepaalde speler in één maand 4 verschillende meningen over die speler heeft ga en kan ik niet serieus nemen.

15 augustus 2020 om 02:32

Frenkie moet dan maar denk naar FC Frenkie gaan en 9 spelers + keeper via social media oproepen om met m te spelen die hetzelfde denken als hij. Voor 12 mil per jaar mag je toch verwachten dat een bepaalde speler zich kan aanpassen aan een team. Daarmee dus ook zjjn denkvermogen? Frenkie krijgt de bal, kijkt dan wat er aan de hand is, en gaat vervolgens wat doen. Hij haalt alle snelheid uit elke aanval en strooit met balletjes breed (wat laatste tijd gelukkig al wat minder is). Frenkie is gwn overhyped door alles en iedereen. Wordt tijd dat ie leert sneller en directer te spelen met meer risico in zijn spel.

15 augustus 2020 om 02:41

Maar naar wie moet hij hem passen. Er loopt niemand voor hem die de bal wil hebben. Er loopt niemand diep!! Denk je dat hij Maradona is of zo? Ben ik nou zo slim of jij zo...? Zie je dan niet dat er geen beweging in het team zit. Het lijkt alsof niemand de bal wil hebben. En zelf als ze de bal hadden werd die binnen 'n mum van tijd weer verovert. Moet Frenkie dat alles oplossen? Een vraagje ... waarom heeft Barca de Jong gekocht. Simpelweg omdat hij heeft laten zien wat hij kan bij Ajax in Europa. En iedereen zag dat!!! Alleen vergeet je dat alles en iedereen elkaar begreep bij Ajax. Spelers wisten precies wat ze aan elkaat hadden. Nou heeft Barcelona niet daar dat gekeken. Want als je eigen huishouding een niet eens op orde is. Wat wil je dan met nieuwe meubelen bwv spreken? Probeer verder te kijken dan je neus lang is en je ziet dat Frenkie hier niks aan kan doen.

15 augustus 2020 om 05:31

Ik ben het grotendeels met je eens hoor maar Frenkie kwam zwaar tekort vandaag. Maar dat ligt niet alleen aan hem en hij is zeker niet de enige.

15 augustus 2020 om 03:13

in verdedigend opzicht liet hij natuurlijk ook wel een paar steken vallen vandaag. kijk alleen al hoe hij Coutinho laat lopen bij die 7-2

15 augustus 2020 om 06:13

Klopt daar heb je gelijk in. Maar als je ziet dat je medespelers er een rotzooi van maken, Sergi R. die gewoon veelste knullig balverlieslijd waardoor iedereen uit positie is. Semedo die als een kleine jongen word neergezet daar aan de zijkant. Het gebeurt zelfs de beste vm die dat kan overkomen.

15 augustus 2020 om 08:21

Na de 5-2 gingen de koppies natuurlijk hangen. Wat me wel opviel is dat Bayern door bleef gaan tot de laatste minuut. Ik denk dat als het gewoon 0-0 had gestaan, die jongen die aan de basis stond van de goal van Kimmich echt niet zo makkelijk die actie had gemaakt.

15 augustus 2020 om 11:20

@damsko1103 ik ben zeker met je eens dat die slecht bezig waren maar Frenkie is natuurlijk ook onderdeel van het team dus je kan niet alleen naar anderen wijzen op het moment dat hij ook in de fout gaat

15 augustus 2020 om 14:42

Zeker niet Japie. Het is en blijft een teamsport. En het zal zeker niet een van zn beste wedstrijden zijn van Frenkie. Maar hij was nog de enigste die wat probeerde. Japie je moest eens opletten. Als Frenkie de bal had op het middenveld, zag je hem openlijk zoeken naar voren of naar iets waardoor er wat gecreeert kon worden. Maar je zag zelf hoe snel Barca de bal verloor. Overal was BM. Met die style van Barca op dit moment is het water naar zee dragen. Dan kan je doen wat je wil, maar niets zal lukken.

Wat een geneuzel over Frenkie. Hij zit er net een jaar en zit bij een club waar hij - als hij blijft presteren - iets moois kan neerzetten op lange termijn. Zowel bij de Ligt als Frenkie snap ik daarnaast de keuze om met een Messi of Ronaldo te kunnen spelen. Overigens: je kunt bij Barca wel stellen dat dat Neymar met zijn vertrek het startsein voor het huidige verval van de club heeft gegeven, ook in combinatie met zijn absurde transfersom.

15 augustus 2020 om 07:16

Geef neymar maar de schuld... misschien je ogen openen en zien dat het bestuur bij barca gewoon waardeloos is. Het bestuur van RKC kun je er nog beter neerzetten. Frenkie is gewoon overhyped niks meer dan een bruikbare speler.

15 augustus 2020 om 08:19

Ik geef Neymar niet de schuld. Ik zeg dat zijn vertrek het startsein lijkt te zijn geweest voor het verval van Barca. Zowel in sportief als in financieel opzicht. Sportief heeft ie een gat achtergelaten die niet is opgevuld en financieel heeft het bestuur met dat geld van zijn transfer voor enorme bedragen enorme miskopen gedaan (Dembele, Griezman, Coutinho) met hoge salarissen. Goed lezen. Frenkie is zeker overhyped maar wel een goede aankoop voor de toekomst, is mijn mening.

15 augustus 2020 om 08:26

Frenkie kan echt wel voetballen, maar hij speelt nu met jongens die een jarenlange status hebben verworven bij de aanhang. Op dat vlak mist hij (wat ook logisch is gezien zijn leeftijd) de lef en durf om meer op te eisen. Hij speelt nu safe om niet door de mand te vallen, maar als hij wat meer vertrouwen krijgt kan hij denk ik wel belangrijk zijn voor dit elftal. Bij Ajax en in Oranje heeft hij het tegen toptegenstanders laten zien, waarom zou dat dan niet bij Barca kunnen?

15 augustus 2020 om 08:53

De Hans kraays van deze wereld kropen in zijn kont door steeds te zeggen, het is een jongen die plezier heeft bla bla..de media heeft hem overhyped.1) een typische Hollandse jongen, met van die moeder vlekken rondom zijn mond, die nog steeds bij het lunchen zijn zelf gesmeerde broodjes pindakaas begint te eten waar iedereen bij is,ingepakt in folie 2) hij heeft zijn voornaam mee, Frenkie,Frenkie Rijkaard 3) hij is blond..4) een typische Hollandse jongen die 100% trouw is aan zijn vriendin, geen sterallures!5) hij moest naar de Nederlandse club Barcelona, want Barcelona ligt in Nederland, het is een Nederlandse club en je mag niet voor Real Madrid zijn.. Wie vult mij aan?

15 augustus 2020 om 08:57

Je hebt het al perfect verwoord candela. Frenkie is veel te lief om ooit een echte wereldtopper te worden.

15 augustus 2020 om 11:27

@steven Seagull RKC speelt sowieso leuker voetbal als dit Barca

Frenkie is gewoon een klasse speler. Spelers beoordelen in een goed of slecht draaiend elftal is 'n wereld van verschil. Frenkie kan 't hoogste niveau aan, ben ik van overtuigd. Messi kan slecht zijn in 'n slecht draaiend elftal.

15 augustus 2020 om 11:28

tja, Semedo en Rakitic kunnen ook geweldig zijn in een goed draaiend elftal maar wat heb je daaraan? Frenkie en Messi spelen ook gewoon slecht

Hahaha dit wad echt genieten gister, eindelijk ziet iedereen eens in dat Barca gewoon echt een diep triest team is als messi zn dag niet heeft. Die worden gewoon echt 5e als hij stopt. Hoop op PSG Bayern ben benieuwd wat neymar tegen davies gaat brengen.

Half VZ zei een jaar geleden dat De Ligt beter naar Barca moest gaan en De Jong de beste keuze had gemaakt. Het kan verkeren. De Ligt werd landskampioen en De Jong staat met lege handen en een vernedering in de CL.

15 augustus 2020 om 10:46

Beiden hebben in Europa niks laten zien helaas. De titel winnen met Juve is niet echt een prestatie.

Het was mager wat de Jong liet zien . Kan niet verder dan 10 meter over de middellijn op de.helft van de tegenstander. Je kan ook niet verwachten dat de Jong dit Barca op sleeptouw neemt. Desondanks zag ik af en toe mooie acties en mooie passes van hem, alleen voegde het deze keer niks toe

15 augustus 2020 om 07:36

Goh velen schijnen het niet relevant te vinden, maar persoonlijk vind ik dat dat wel verwacht mag worden van een speler van 86 miljoen.

15 augustus 2020 om 09:24

Als je dat al.verwacht van iemand van die leeftijd die het eerste jaar bij de club zit , wat verwacht je dan van die spelers om hem heen . Die ook een aardige transfersom waard zijn en al jaren deel uitmaken van de selectie.En als je alleen naar de transfersom kijkt , dan had je waarschijnlijk ook verwacht dat Barca wel zou winnen van Bayern. De waarde voor deze wedstrijd van het elftal van Barca was immers vele malen hoger dan die van Bayern

15 augustus 2020 om 15:38

Hij is geen 18 hè, hij is 23. Een leeftijd waar je toch al iets mag laten.

16 augustus 2020 om 00:08

Kijk naar zijn franse ploeggenoot voor in , kijk naar jouw landgenoot bij Real . Die hebben beide al in de top gevoetbald van Europa , in een veel betere competitie als de eredivisie die brengen ook niet veel in hun eerste seizoen bij hun nieuwe club. En nu ga je van iemand verwachten dat hij de ploeg op sleeptouw neemt , puur omdat Barca 80 miljoen voor hem hebben betaald?zo zie je maar geld zegt niet veel , er zijn veel meer andere factoren waarom een speler zal slagen of niet , niet het prijskaartje

Ik blijf het zeggen, sommige snappen er geen bal van. Wat denken sommige toch wel niet man, dat Frenkie de bal ophaalt, man voorbij gaat, 1 2 tjes aangaat, de assist geeft en als het kan ook nog even de goal maakt. Het gaat om de balans in je team en die is er niet bij dit barca. Geen topaanvallers met snelheid en diepgang. Dus je kan wel leuk voor defensie voetballen maar als je alleen maar statische spelers hebt om je heen dan ga je vastlopen. Dan wordt je idd overlopen. Je denkt toch niet dat het middenveld van Psg of of Lfc top zou zijn als zij al hun topaanvallers niet zouden hebben. Barca is te statisch, heeft teveel oudjes en moet echt schoon schip gaan maken.

15 augustus 2020 om 10:28

De sleet zit in het elftal. Het is niet meer verfrissend wat ze doen. Bayern speelt fris aanvallend voetbal waar een idee achterzit. Bij Barca zijn ze afhankelijk van wat aanvallende bevliegingen

Als je dit vanuit neutraal oogpunt gaat proberen te beoordelen is Frenkie gewoon een miskoop. Bijna 100 miljoen, een erg laag rendement en erg kleurloze duels. Zijn spel werkt alleen als een team uberhaubt al heel goed draait. Hij maakt dit Barca niet beter en dat is ook wel gebleken. Verkeerde positie? ja. Maar het is een barrage van excuses altijd als het over De Jong gaat. Nooit over dat hij zelf allicht niet goed en constant genoeg is voor dit niveau wat ik eigenlijk denk. Als dit en als dat.. ja dan is hij top. Maar dan is ie dus voor bijna geen enkele topclub geschikt.

15 augustus 2020 om 09:30

Hoe kun je nu over constantheid praten wanneer die jongen telkens op zijn niet natuurlijke plek staat. Frenkie wordt verkracht door deze trainer. Hij scoorde bij Ajax ook niet veel, dus dat had je van te voren kunnen weten, niet erg het is een speler die mits op de juiste plek staat je hele team beter laat draaien. Bij Oranje speelde hij tegen Duitsland en Frankrijk zo’n hoog niveau, vorig seizoen met Ajax in de cl. Begrijp me niet verkeerd ik ben geen Ajax of Barca fan, maar jij hebt er niet een hele goede kijk op, getuige je reactie.

Ik snap de keuze van Frenkie wel om naar Barcelona te gaan. Grote stad, groot stadion, goed eten en Barcelona is van oudsher een traditionele grootmacht in het voetbal. Net als bij vele heb ik niks met clubs als M-City en PSG. Maar een ding hoop ik wel! Aub pers en mensen in Nederland kunnen wij na gisteravond eens ophouden over Frankie de Jong. Als die jongen al naar de toilet gaat is dit voorpagina nieuws. Er kan geen dag voorbij gaan of er staat iets nutteloos over Frankie de Jong op Voetbalzone. Deze jongen moet nog veel leren en werd gister totaal overlopen. Daarnaast stond hij een paar keer te slapen in de wedstrijd.

15 augustus 2020 om 11:04

Die jongen is gewoon de volgende Nederlandse superster. Net als de Ligt. Logisch dat de media ze zoveel aandacht geven. Blijkbaar gaat het toch als zoete koek erin, we blijven het lezen. Na Robben, Sneijder etc zijn dit de jongens waar we het over 20 jaar over hebben.

Hij heeft gewoon een stel houten Klazen om zich heen. De Ter Steven, Lenglet, Semedo en Sergio Roberto kunnen gewoon echt he-le-maal niet voetballen. Suarez is een killer, Maar combineren Kun je er ook niet mee. Dan blijven Busquets en Messi over waarmee je kunt combineren, en de laatste heeft er eigenlijk niet zo'n zin meer in. Wat een fout team, daar is echt geen eer aan te behalen. En Frenkie zelf heeft ook maar heel zelden op zijn ajax niveau gespeeld.

15 augustus 2020 om 11:29

vooralsnog zal ik het over 20 jaar eerder over Virgil Van Dijk hebben

15 augustus 2020 om 14:01

Had je dat 6 jaar geleden ook gezegd toen Virgil nog bij Celtic speelde en dezelfde leeftijd had als Frenkie?

15 augustus 2020 om 14:38

nee, maar daar was toen ook geen aanleiding toe omdat Van Dijk zich nog niet had bewezen in de internationale top, net zoals Frenkie dat op dit moment ook nog niet heeft gedaan. over een paar jaar zullen we kunnen zien of dat hem wel is gelukt maar nu is het nog te voorbarig imo om te gaan beweren dat hij uitgroeit tot een internationale wereldster

Ik kijk wel uit naar volgend seizoen. De oude garde heeft ons zoveel gebracht maar een middenveld met Frenkie en Puig wordt smullen volgens mij.

De jong busquets vidal roberto op 1 middenveld dan snap je er vogens mij niet heel veel van. Vidal op 10 ja daar is hij ook niet voor gehaald. Echt wat een koekebakkers daar bij barca. Coutiho kunnen ze nu prima gebruiken wat zou die vent lachen net zoals arthur

En dan verkopen ze Arthur omdat ze een puinhoop van hebben gemaakt. Laten ze Coutinho gaan, etcetc maar ze behouden de oude spelers die dik boven de 30 zijn. En nu heb je geen geld meer om spelers te halen, en de 30 plussers zullen niks genereren. Zelden heb ik zo’n slecht bestuur meegemaakt.Ik denk dat de 2-8 nodig was om drastische maatregelen te nemen, want als Barca met 1-2 of 1-3 onderuit was gegaan dan zou alles nogsteeds hetzelfde zijn.

15 augustus 2020 om 12:19

Hahaha wat moeten we in hemelsnaam nou met Coutinho? Die gast heeft bijna twee jaar mogen aanmodderen, doet niets af van zijn twee doelpunten van gisteren. Bij elke tegenslag gaat het koppie van Coutinho omlaag en speelt vervolgens met zo min mogelijk risico. Is veel te veel onder de indruk van de aanwezigheid van Messi. Zelfde geld voor Griezmann. Beide zijn mentaal zeer fragiel.

15 augustus 2020 om 12:20

Denk je dat Xavi of Guardiola geen plek zouden kunnen vinden voor Coutinho?? Guardiola zou Suarez, Rakitic etc allang hebben weggedaan om plek te maken voor de nieuwe lichting. Deed hij ook met Ronaldinho en Eto’o etc. Maar goed, blijf maar aanmodderen. Ik vind het best.

15 augustus 2020 om 14:41

Ik weet bijna zeker dat spelers als Coutinho en Dembele onder Pep zouden floreren. Die zou Messi nooit meer weghalen van de valse spits. Die heeft ook idd ballen getoond destijds door door te selecteren met mannen als Ronaldinho en Deco. Wilde Eto’o ook al wegdoen, achteraf goed uitgepakt dat hij nog 1 jaar is gebleven. Maar je moet het durven. Cocos tonen.

Ik vond eerlijk gezegd Barcelona niet eens heel slecht, maar Bayern was gewoon super. Bayern begint steeds meer op het Ajax van Duitsland te lijken.

Frenkie is weer terug op aarde, en de Nederlandse media die hem constant ophemelen alsof hij de nieuwe Zidane is lijkt nu ook in te zien dat Frenkie iets mist wat je nodig hebt in de top. Maar gezien zijn leeftijd heb ik nog hoop voor hem, hij moet meer vertrouwen op zijn lange ballen en steek ballen. Dat doet hij VEELS te weinig, bij Ajax had hij Ziyech voor hem, die zorgde wel voor kansen voor de aanvallers. Maar bij Barca kan hij niet vertrouwen op Busquets. Ik merk ook dat Frenkie beter speelt als Rakitic ook meedoet, omdat Rakitic die rol van Ziyech overneemt, waardoor Frenkie zich alleen kan richten op spelverdelen en de bal in het team houden. Nu loopt hij een beetje verdwaald rond met de bal.

Waan van de dag regeert hier soms echt bij VZ reageerders. Bayern was gewoon superieur. Heel Barca zakte daardoor door het ijs, inclusief de beste speler ooit. Ook Frenkie speelde natuurlijk niet best. Maar alle slagers hier kunnen weer even frustratie uiten. Enkel en alleen omdat er dit seizoen relatief veel Frenkie berichten zijn gepost waar irritatie door is ontstaan. Tuurlijk is Frenkie nog niet de beste middenvelder. Hij speelt ook pas 1 seizoen op het hoogste niveau. Hij verwachte in een elftal te komen die gedragen werd door de ervaren spelers zoals Messi, Suarez, Busquets, Pique en Alba. Dat valt vies tegen maar heb alle vertrouwen in dat Frenkie zich gewoon door blijft ontwikkelen. Desnoods verkast ie na paar seizoenen bij Barcelona naar Engeland.

Het probleem is daar dat ze zichzelf nog echt een grootmacht vinden. Stuur Frenkie lekker terug stelletje geldverspillers,voordat jullie weer wat winnen is dat jochie 36🙈

Er is 1 barca fan die blij is met de resultaat van gisterenjoan Gaspart is eindelijk af van de titel worst barca president ever. Ik dacht dat het met Barca nooit erger ging worden dan onder Joan Gaspart als president maar Sandro Rosell en Josep Bartomeu zeiden hold my beer en hebben eigenhandig een heel club en een succesvol generatie met de beste speler in geschiedenis van het voetbal 10 jaar lang laten achteruit gaan en stagneren tot een niveau dat Barca onwaardig is. Van het moment dat die Rosell en Bartomeu het voor het zeggen hadden, en alles wat met Laporta en Cruijff te maken had verwijderden wist ik dat het gedaan was met Barca en het enkel kwestie van tijd was vooraleer de alarmbellen gingen rinkelen maar dat het tot dergelijk schandelijk dieptepunt zou leiden dat had niemand kunnen bedenken. Ik kan mij nog herinneren dat Guardiola voor zijn vertrek bij Barca na verlies tegen Chelsea in champions league vroeg om verschillende spelers te verkopen omdat sommige spelers sterallures kregen en daardoor het niveau niet konden vasthouden, niet meer geconcentreerd waren op het voetbal en de discipline niet meer konden opbrengen. Wat was toen antwoord van Rosell en Bartomeu , we zijn net president en vice president geworden en je vraagt ons nu om spelers die recentelijk succesvol waren en populair zijn bij de fans te verkopen. Dat kunnen we niet goedkeuren , we zouden hiervoor afgestraft worden door de fans. Dat was het moment dat de spelers de macht en controle kregen over heel het gebeuren. Guardiola verloor alle controle en vertrok. Dat was startmoment van heel de achteruitgang. Sindsdien heeft Barca nooit een sterke coach gehad die de spelers op hun plaats kon zetten , bij minste probleem was er nieuwe coach en om heel dit machtsspel tussen bestuur , spelersgroep en coach met de mantel der liefde te bedekken werd er overgaan tot gallactico aankopen met de bedoeling om constant het aandacht te verleggen. Vroeger werd elk slecht wedstrijd en prestatie beantwoord met witte zakdoekjes tijdens afloop van de wedstrijd en werd zo druk gezet op de spelersgroep en directie maar de fans van vandaag zijn minder geã¯nteresseerd in het spel en kijken enkel naar de score. Wel kijk uw ogen uit 8-2, na de 2 keer 4-0 tegen roma en liverpool wil die Bartomeu nog steeds niet de eer aan zichzelf houden en ontslag nemen wat ik schandelijk vind. Ik wens de volgende president , coach en topaankoop alle geluk en succes toe want 10 jaar desastreus incompetent beleid en een vet betaalde oude selectie wegtoveren en aansluiten bij de top van het voetbal doe je niet overnacht ,kijk maar naar AC Milan en Manchester united.

in : upamacanoo , alaba - thiago alcantara , countinho - neymar en douglas costa. uit : pique,suarez,alba,rakitic,griezman, vidal

Pique ,Busquets, Messi, Suarez en Ter Stegen hadden de ploeg moeten aansturen. De Jong speelde zéker ook niet goed, maar de grote mannen hadden moeten opstaan. Ter Stegen was veruit dramatisch, helaas. Je ziet aan Müller wat het verschil is als je op je optimale positie mag staan. Dát is wat De Jong eens gegund moet worden. Díe De Jong hebben ze gescout. Wat mij betreft nog steeds een topspeler, helaas in een elftal in verval.

Heel Nederland en achterlijk FC Barcelona vonden hem belachelijk goed,nu blijkt dat als het niveau omhoog gaat en de druk toeneemt hij een hele normale speler is die geen leiderschap toont. Maar mooi voor mijn Ajax een enorm geldbedrag ontvangen voor een toch niet zo'n hele goede speler

Ja geef frenkie maar de schuld, jullie hebben de beste speler van de wereld in huis en o wee kom daar niet aan. Die was ook nergens,maar daar durven ze niet aan.

Semedo was by far de slechtste speler. Wat een cruciale fouten maakte die, zeg. Ongelooflijk dat dat voor Barcelona speelt. Dan kunt u mij er nog beter neerzetten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4918 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
16.Elche00
17.Sevilla00
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
TrincãoAanvaller00
NetoKeeper00
L. MessiAanvaller00
L. SuárezAanvaller00
Jordi AlbaVerdediger00
R. AraújoVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

236 fans
Middenvelder, 32 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Barcelona 0 0 0 0
2019/2020 Barcelona 33 2 10 0
2018/2019 Barcelona 35 0 10 0
2017/2018 Barcelona 31 1 8 0
2016/2017 Barcelona 33 0 9 0
Laatste voetbalnieuws

‘Vernietigende Koeman hanteert ‘zwarte lijst’ met twaalf overbodige spelers’

Barcelona werkte tot dusver drie oefenwedstrijden af, tegen Nástic (3-1), Girona (3-1) en Elche (1-0). Tijdens die vriendschappelijke duels kwam een negental spelers niet in actie en AS schrijft dat zij...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 22 september
Paris Saint-Germain heeft er vertrouwen in dat het Dele Alli op huurbasis binnen kan halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren