Gerard Piqué biedt vertrek bij Barcelona aan na ‘absoluut dieptepunt’

Vrijdag, 14 augustus 2020 om

Gerard Piqué stelt zijn eigen positie ter discussie bij Barcelona. De 33-jarige centrumverdediger werd vrijdagavond met zijn club volledig van het veld gespeeld door Bayern München, dat de kwartfinale van de Champions League met liefst 2-8 won. "Dit was het absolute dieptepunt", verklaart Piqué direct na afloop in de Spaanse media.

Barcelona leed vrijdagavond tegen Bayern de grootste Europese nederlaag in de clubhistorie. Piqué, die nog twee jaar vastligt in Catalonië, sluit zijn eigen vertrek niet uit. "Niemand is onaantastbaar, zeker ik niet. Als ik weg moet om plaats te maken voor vers bloed, dan ga ik weg. Dat bied ik bij dezen aan. Iedereen bij de club moet gaan kijken wat het beste is voor de club."

"Een verschrikkelijke wedstrijd, ik voel me verschrikkelijk", vervolgt Piqué. "Het is een totale afgang. Het is heel hard, maar hopelijk vloeit hier wat goeds uit voort. We moeten allemaal in de spiegel kijken. De club moet veranderen, en ik praat niet over de coach of de spelers, de hele club moet intrinsiek veranderen."

Ook in de Spaanse competitie, waarin Barcelona teleurstellend tweede eindigde achter Real Madrid, liep het al niet lekker. "Het is ook niet voor de eerste of voor de tweede keer", aldus Piqué. "Deze club heeft verandering nodig, op allerlei vlakken. Dat valt niet meer te verbergen. Ik ga niet met mijn vinger naar individuen wijzen, maar ik heb het over iedereen."


Poll

Moet Gerard Piqué vertrekken bij Barcelona?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

100 reacties (laatste reactie door straight to th)

Dit is toch wel iets wat ik dan enorm respecteer. Piqué neemt verantwoordelijkheid, waar veel spelers om de vragen heen zouden praten gaat hij er echt op in. Hopelijk staan veel spelers van Barcelona er zo in want op dit moment is het heel erg. Overigens zegt Romano dat Setien ontslagen is.

14 augustus 2020 om 23:46

Probleem is dat je niet iedereen direct kunt vervangen. JE moet het langzaam aanpakken, een proces dat al 3-4 jaar geleden gestart had mogen worden, maar Barca bleef leunen op de core en dat komt ze nu duur te staan. Vooral in zo een periode met Corona en shit.

14 augustus 2020 om 23:50

een proces dat bv Real Madrid allang in de gaten had bestuur van barca heeft gewoon gefaald dat in te zien, waar Real Madrid grof geld uitgaf aan jonge talenten die passen in het spel dat Madrid speelt komt verspilt barca 200+ miljoen aan spelers die helemaal niet passen in hun manier van spelen. Je kunt geen coutinho kopen en verwachten dat hij met messi compatibel zou zijn dat

14 augustus 2020 om 23:54

600 mil jongen

14 augustus 2020 om 23:54

Real heeft voorlopig ook niet ververst met echte versterkingen buiten Valverde om.

14 augustus 2020 om 23:58

Mendy, Militao en Courtois zijn toch ook verjongingen geweest die goed uitpakken.

14 augustus 2020 om 23:59

Real doet het beter dan Barca. Maar inderdaad ook niet snel genoeg. Je ziet niks meer terug van de Spaanse dominatie van de afgelopen jaren.

14 augustus 2020 om 23:59

Idd Real heeft ook niks gedaan bijna. Kroos, Modric en Casemiro spelen nog steeds. Alleen Mendy en Courtois zijn er echt nieuw bijgekomen.

15 augustus 2020 om 00:01

Ik verwacht in de toekomst dat Mendy,valverde,Rodrygo,odergaard,VJ gewoon zeer goed gaan spelen

15 augustus 2020 om 00:02

Exact Liers, en we de komende jaren zal je nog wel meer van dat soort aankopen zien. En dan staan Rodyrgo, Vinicius, Odegaard ook nog eens klaar om een basisplaats te veroveren volgend seizoen

15 augustus 2020 om 00:08

@xavihernandez Spaane dominatie is nu even over. Als RM na dit seizoen Mbappe kan kopen, dan zie ik ze jaren weer domineren. Barca zal langer nodig hebben. Die moeten te veel gaan doorselecteren.

15 augustus 2020 om 00:11

Real doet het beter dan Barca, maar had vorig seizoen ook een enorm off-season. De ‘oude core’ van hen stond bij hen overigens tegen City ook nagenoeg allemaal op het veld. De nieuwe talenten doen het ook nog niet super. Vergeet overigens niet dat Bayern zelf 2 jaar geleden in grote problemen zat en Robben en Ribery te laat verving. Bij hen viel het ook allemaal ineens op zijn plek toen Davies en Kimmich ook nog doorbraken. Het kan ineens snel gaan.

15 augustus 2020 om 00:17

Het meest angstaanjagende voor Barcelona is dat ze nu al een kloteseizoen hebben terwijl Messi er nog zit. Bij Real kon Ronaldo nog veel verbloemen. Maar als zelfs Messi het niet meer kan bij het huidige Barcelona, wat wordt dat dan niet als die wegvalt?

15 augustus 2020 om 00:24

@fcb klopt, alleen heeft RM niet veel pijndossiers. Nu voornamelijk Bale en James. Als zij weggaan, levert het weer meer ruimte in salarishuishouding en plek in selectie. Benieuwd wat met Modric gaat gebeuren. Wordt hem een stap naar Italië gegund. Zo niet, hij zal voorbijgestreefd worden door Odegaard. Marcelo mag als back-up blijven of gaat een stap maken naar Juve. Kroos kan nog prima mee. Casimero behoort ook tot een van de beste op zijn positie Valverde en Odegaard zullen trappelen om minuten te maken. Militao, Rodrygo, Vini, Mendy, Jovic allemaal een jaar verder. Hopelijk vindt Hazard zijn vorm ook terug. Dan staat er gewoon een goed elftal. Aantal talenten zoals Reinier, Kubo en Brahim worden verhuurd. Dus na dit seizoen komen zij ook hopelijk terug naar leerzame jaren. Ook het jaar dat Mbappe ingelijfd wordt hopelijk! Dan staat gewoon een RM wat weer CL's kan winnen. Bij Barca te veel hoofdpijn dossiers. Coutinho, Dembele, Suarez, Griezmann, Vidal, Rakatic, Ummiti, Semedo, Pique te veel waar doorgeselecteerd wordt. Als Messi blijft, dan weet je tactiek is alle ballen op Messi. Grootste droom bij Barca blijfr toch Neymar. Als ze die halen voor 180 mil, zijn ze weer door budget heen. Waar RM nog 1 seizoen nodig heeft met doorselecteren en versterken zal Barca zeker 3 jaar nodig hebben

15 augustus 2020 om 00:36

Precies. Echte clubmensen gaan veranderen ook na de Champions League winst. Later werd Barca al uitgeschakeld door Juve door een sterke Dybala. Toen al moest er doorgeselecteerd worden. Het aankoopbeleid is ook ruk. Griezmann is een top speler, De Jong is een topspeler, maar voor die spelers heb je geen ruimte in het systeem van barcelona. Spelers als Suarez hadden al vervangen moeten worden. En het is al helemaal een schandd als je kijkt wie er rechtsback staat.

15 augustus 2020 om 00:55

Kimmich doorbrak? Die man is al 25 en kwam in 2015 over van Leipzig..

15 augustus 2020 om 02:18

Wat kon Ronaldo bij Real verbloemen?

15 augustus 2020 om 07:37

Dat het allemaal niet zo speciaal meer was? Zonder Ronaldo wonnen ze de CL niet in dat laatste seizoen hoor.

15 augustus 2020 om 09:29

Ronaldo en Messi waren vrijwel nooit de belangrijke spelers in finales , soms scoorden ze eens een penal in de 120e minuut bij 1-3, maar de echte sterren stonden altijd op, zoals een Iniesta

14 augustus 2020 om 23:47

precies, groot gebaar van pique. Hij moet ook plaats maken, hopelijk zullen andere spelers volgen. Inderdaad, Setien is ontslagen, dat nieuws heb ik ook binnengekregen, logisch natuurlijk, maar zolang dezelfde spelers, zelfde technisch directeur, zelfde laporta mensen in de organisaties blijven, dan schiet je weinig op met een nieuwe trainer als je doel titels is. Nieuwe trainer kan betere resultaten behalen met tactische veranderingen, maar niet de CL winnen, daar is de selectie te zwak voor.

14 augustus 2020 om 23:54

Pique is al tijden de schaduw president van de club bij gebrek aan leiding. Hij is dan wel wat patserig, hij staat er wel altijd en zijn analyses zijn messcherp.

15 augustus 2020 om 00:09

Inderdaad niet anders dan respect. Inzien dat je te oud bent voor top voetbal en je club de kans te geven kosteloos van je af te komen, diep respect.

15 augustus 2020 om 02:16

Voor mij is het belangrijker dat het bestuur eens goed in de spiegel gaat kijken. Tuurlijk respecteer ik het dat Pique geen zelfreflectie ontbreekt. Alhoewel het al wat eerder mocht voor mij maar oke. Maar om het probleem op te lossen moet je het onkruid bij de wortels aanpakken. Anders blijft ie maar groeien en raak je nooit ervan af.

15 augustus 2020 om 16:37

Verantwoordelijkheid genomen. Dit zie ik helemaal niet zo. Dan wilde ik dit in de wedstrijd zien. Alleen kan hij het niet redden om Bayern te stoppen, maar hij is wel degene die het achterin moet coachen als barca-man en gezien hij al 33 jaar is. Hij zegt gewoon stuur me maar weg, maar hij weet ook wel dat dit niet gaat gebeuren. Messi heeft dit geintje ook al een paar keer uitgehaald in zijn carrière. Bij mijn weten hoor ik niet veel andere voetballers dit roepen.

Misschien kan bestuur voorbeeld nemen aan Pique. Gewoon kappen, dit kan niet meer. Hou eer aan jezelf en laat een ander de puin wegwerken. Dieptriest deze afstraffing

En zo is dat. Al 3 jaar mist het selectie een echte leider. Niemand die de ballen heeft om wat te roepen wanneer ze tijdens een wedstrijd niet scherp staan. Messi is niet gemaakt voor een rol als leiderschap. Die moet je gewoon lekker zijn eigen ding laten doen. We hebben echt een Xavi/puyol nodig die tegen deze grootverdieners iets durft te zeggen.overigens hekel ik me al 2-3 jaar zoooo veel aan spelers als Suarez, Alba en Vidal wanneer we achter komen en hun vieze spelletje beginnen te spelen met de scheids. Dat moet echt ophouden, want het maakt de naam van Barcelona nog erger dan het momenteel is. Verwaande ratten zijn het geworden daar.

14 augustus 2020 om 23:50

Je hebt het nu alleen over de selectie, maar het probleem is veel dieper dan dat. De club wordt gerund door een stel dwazen en zo lang die niet weg gaan, verandert er niks.

15 augustus 2020 om 01:19

Ik dacht dat dat voor zichzelf sprak. Beleid is al jaren toe aan vervanging :D.

15 augustus 2020 om 01:33

Hahah dan ben ik het helemaal met je eens Moyashi.

Slim van hem ik vind hem al drie jaar niet meer zo goed, maar ja het is niet dat andere verdedigers van barca ook zo goed zijn. Hun middenveld zit gewoon geen creativiteit tijd in. Ze moeten gewoon een 10 kopen en vragen aan Messi om meer van de rechterflank te komen maar zie dat laatste niet gebeuren. Het is tijd voor grote schoonmaak

Het begint al. Het vertrouwen is weg. Een leider die zichzelf ter discussie stelt. Nu zijn ze klaar met voetballen dus kan hij uit de school klappen. Er volgen wel meer. Messi is ook klaar. Zolang hij er zit wordt er in zijn dienst gespeeld. Dat levert niks meer op. Niet tegen de topploegen. Hij moet gewoon plaatsmaken. De club zal hem zelf niet wegsturen maar echt, de club kan alleen opkrabbelen zonder zijn dominante aanwezigheid.

Harde maar eerlijke woorden. Zou hij o.a. doelen op de jeugdopleiding en de manier waarop er (geen of onvoldoende) doorstroming naar het eerste plaatsvindt? Daarnaast de scouting c.q. het aankoopbeleid? Wat hij in ieder geval heel nobel aanbiedt, is snijden in eigen vlees.

Eindelijk is er iemand die dit in de media gooit. Dit hele bestuur moet vervangen worden want dit kan niet zo langer doorgaan. Überhaupt belachelijk dat dit bestuur al zo lang de macht heeft.

Je mag altijd voor een jaartje in Chelsea komen sjotten hoor. Kunnen er nog wel wat gebruiken.

Mag ik even zeggen hoe erg ik geschrokken ben van Ter Stegen.was het omdat Neuer aan de andere kant stond dat die zo onthutsend speelde.zelfs met zijn voeten,wat normaal zijn specialiteit is was hij drama.nee,neuer blijft na vandaag denk ik zo eerste keus.

Grootste probleem is het bestuur met Bartomeu voorop. Die heeft hier zo een grote puinhoop van gemaakt, financieel maar ook het technische beleid, het is beschamend. Dan gooien ze nu Setien er weer uit (was te verwachten), maar de twee ontslagen coaches zijn allebei door dit bestuur geselecteerd. Vandaag zit er voor 320 miljoen aan aankopen in 3 jaar op de bank bij Barca en speel je met een team van gemiddeld 29.4 jaar oud. Ik heb gelezen dat een van de kandidaten voor het presidentschap Victor Font zojuist een officiele request heeft ingediend voor onmiddelijke presidentiele verkiezingen en ik hoop enorm dat dit plaats zal vinden. Dit barca en dit bestuur heeft enorm veel geluk dat er geen publiek aanwezig is geweest na de Corona stop want die hadden spelers en bestuur keihard aangepakt (en ja; er zijn weldegelijk echte supporters bij Barcelona, voordat iemand met de “toeristenclub” opmerking komt)

15 augustus 2020 om 00:04

@barca en je verhuurt een speler die aangekocht is voor 160 die nog ff zout in de wonden strooit met 1 assist en 2 goals

15 augustus 2020 om 00:11

Zelfs leden van voetbalzone hadden tegen barca gescoord hadden we er tegen mogen spelen vandaag. Dat coutinho scoort doet me niet zoveel. Het bevestigt het alleen maar, hij is een mooi weer voetballer.

Deze 8-2 had eerder mogen komen dan hadden de leden het bestuur weg kunnen stemmen met notie van wantrouwen. Nu is het te laat om nog wat van de huidige generatie te maken. Heb eerlijk gezegd na de 1-4 mijn tv uitgezet en ben wat anders gaan doen. Ik had een verlies verwacht. Zelfs een 5-0 had ik verwacht. Maar 8 goals.... in de champions league..... je krrijgt alleen 8 goals tegen als je tegenstander gewoon van andere klasse is bij de amateurs. Heb ook wel eens 8-0 verloren toen we tegen een team gingen spelen die een paar klassen hoger speelden. Man wat een dieptepunt. Pijnlijke avond voor mij. Mocht dit over 2 wedstrijden gaan dan was de uiteindelijke scoren gewoon 20-2 geworden. Maar goed dit hoort erbij. Kop op en verder kijken naar een nieuw seizoen met nieuwe kansen

14 augustus 2020 om 23:56

Waren die afgangen tegen Roma en Liverpool dan al niet voldoende vraag ik me af. Ik kijk altijd door en drink de gifbeker leeg.

15 augustus 2020 om 00:03

Blijkbaar niet. Het is de vraag of deze afgang wel genoeg is?? Want ze hebben nu setien ontslagen wat leuk en aardig is. Maar er ligt nog een ocean van wanbeleid wat opgedweild moet worden.

15 augustus 2020 om 03:28

Nee, tegen Roma sprak men van een offday en tegen Liverpool begonnen eerste belletjes pas ringen. Nu is het 100% duidelijk. Dit Barca voldoet niet aan de eisen om de CL te kunnen winnen. Snel wijzigingen nodig binnen zowel het selectie als het beleid willen we ooit weer aan de CL kunnen denken.

Het probleem voor Barcelona is: Cruijff. Niet dat ik er problemen mee heb, ik heb totaal niets met Barcelona. Waar mijn club de ingeslagen "Cruijff-weg" blijft volgen, is Barcelona daarvan verwijderd. Deze uitslag is voor mij een erkenning dat mijn club goed bezig, door de Cruijff-visie in grote mate te blijven handhaven. We zijn dan wel niet een Europese topclub, maar we doen het op het veld en bestuurlijk toch goed. Bedankt Bayern voor deze bevestiging.

15 augustus 2020 om 08:06

Het is ook wel een verschil als je elk jaar mee wilt doen om de grote prijzen of dat je elke week tegen de Emmens en Fortuna van deze wereld speelt. Voor Ajax is het veel makkelijker om jeugd in te passen dan voor een club als Barcelona. Maar dat lijken veel mensen altijd te vergeten..

15 augustus 2020 om 09:41

Tilburg013, dat weet ik en staat ook wel te lezen in mij reactie, dat er zelfs dan geen garantie is op Europees succes en dat je een landstitel kunt mislopen. Maar waar ik op doel is dat men bij Ajax minder verval (qua niveau) heeft zoals nu bij Barcelona. Natuurlijk snap ik dat de Spaanse situatie anders is en dat er meer druk is, maar uiteindelijk staan daar ook maar mensen op het veld en geen machines en is het onrealistisch om te denken dat ze tot in de eeuwigheid kunnen geven wat ze toen ze jonger waren wel konden doen..

als ze Coutinho behouden Fati en Dembele meer minuten geven en Griezman in de spits zet dan kun je Pique Suarez en Vidal laten gaan dan ben je 3 oudjes kwijt met een enorm salaris en kun je er jeugdige topspelers voor terug halen.

15 augustus 2020 om 00:10

Of je behoud fatti en verkoopt dembele griezman en coutinho en pique en suarez en vidal. En koopt nieuwe met dat geld en vult de rest aan met jeugd. Waarom zou je griezman dembele en coutinho nog kansen geven? Hij heeft vandaag weliswaar gescoord. Maar tegen dit barca had ik ook gescoord als ik erin was gewisseld

15 augustus 2020 om 00:15

Wie wilt hen kopen denk je dan?

15 augustus 2020 om 00:17

omdat Barcelona geen geweldige jeugdspelers meer heeft het is niet het tijdperk Messi Xavi Iniesta. als ze al die spelers laten gaan die jij opnoemt dan zouden ze echt 400 miljoen moeten inverteren en dat geld hebben ze niet ze kunnen geen Felix/ Sancho/mbappe halen of een de Bruyne Havertz Dias Chilwell of Ricardo Pereira misschien 1 a 2 spelers maar niet meer dan dat

15 augustus 2020 om 00:20

@lierse goeie. Ik zou er niet aan beginne als club hahahah. Toch nog een beejte humor over gebleven vanavond blijkbaar.

15 augustus 2020 om 00:21

@ronaldogoat Liever die jeudgspelers die door het vuur gaan dan een griezman die gewoon geen barca shirt aan mag doen. Een dembele die al 3 seizoenen alleen maar geblesseerd is en een coutinho die alleen bij mooi weer komt voetballen zoals vandaag wel bewezen heeft. Ja hoor, geef mij maar die puig en alena die weten wat het is om een barca shirt aan te doen en zich ernaar gedragen op het veld.

15 augustus 2020 om 00:22

Punt is Barcelona heeft nogsteeds meer dan prima jeugdspelers, die gewoon de kans moeten krijgen boven idiote aankopen als Pjanic, Griezmann en een Junior Firpo. Spelers als Ansu Fati, Puig, Eric Garcia (2 jaar geleden verkocht aan City), Grimaldo, Cucurella zijn allemaal spelers die gewoon meer dan uitstekende jeugdspelers zijn.

15 augustus 2020 om 17:14

Onzin, die jeugdspelers zijn er echt wel. Dat zie je bij andere clubs wel; nu is er alleen Sergi Roberto uit de tussenperiode, maar daar hadden Thiago, Grimaldo en evt zelfs Bellerin bij moeten zijn. Ook hadden ze in mijn ogen nu heel veel aan Fabregas gehad, zou Pedro op links beter zijn dan elke optie naast Fati nu voor Barca, en zou Bartra slechter zijn dan Llenglet en Umtiti? en dan vergeet ik waarschijnlijk nog wel wat.

Goede reactie van Pique, het lijkt me kraakhelder. Dit is een sneer naar het bestuur, boven alles. Barcelona moet inderdaad veranderen en ik vind Pique veel minder dan vroeger. Een snelle kuitenbijter naast hem verbloemt een hoop, maar die hebben we niet. Spelers als Rakitic mogen - moeten - in de spiegel bekijken en beseffen dat ze wanprestaties leveren en een vorstelijk salaris ontvangen. De trainer ontslaan heeft geen zin, dit zit veel dieper.

15 augustus 2020 om 00:12

Rakitic speelde vandaag toch niet? Hoezo haal je hem erbij?

15 augustus 2020 om 08:08

Daar zijn de Barca fans altijd goed in. Eerst was alles de schuld van Valverde, nu krijgen spelers de schuld die er amper iets aan kunnen doen. Maar hoor je ooit iets over de geweldige Busquets? Of Messi? Of Suarez? Of Alba? Nee hoor, lekker makkelijk om altijd dezelfde de schuld te geven terwijl zij een kleine rol spelen in dit hele gebeuren..

15 augustus 2020 om 08:09

Omdat spelers als Rakitic tekenend zijn voor de grootverdieners binnen de selectie die ondermaats presteren. Vandaag zou je beter een Busquets of Pique kunnen noemen inderdaad, maar Rakitic is makkelijk op te ruimen en neemt 8 miljoen salarisbudget in. Daar kun je een hoop leuke dingen mee doen!

15 augustus 2020 om 08:28

Daar heb je gelijk in! Barca heeft sowieso een grote schoonmaak nodig. Ik zou ook gewoon afscheid nemen van Alba, Busquets en Suarez..

15 augustus 2020 om 03:46

Heeft rakitic niet juist wat diepgang? Wat vandaag totaal miste?

15 augustus 2020 om 08:11

Rakitic heeft al seizoenen de gewenste diepgang niet. Zijn schoten worden ook steeds minder en het ziet er allemaal enorm traag bij hem uit. Demonstreert voor mij het type in verval geraakte speler, waar de selectie vol mee zit.

Staat volgend seizoen gewoon weer in de basis hoor. Maar hij trekt het zich zo erg aan, rot toch op joh! Gewoon even populair willen zijn. Puur politiek dit. Gaan we wel meer horen van die spelers in de volgende dagen. Zeggen dat ze gaan opstappen, dreigen met opstappen. Om dan verbeterde contracten te krijgen en weer een dweil van een coach te krijgen die ze totaal niet in de hand heeft. Verhaaltje al te vaak gehoord.

15 augustus 2020 om 00:22

Ik denk juist dat Pique 1 van de spelers is dat dit meent. Hij heeft ook meerdere keren aangegeven dat hij in een bestuurlijke positie wilt binnen de club. Ik weet niet of dit de slimste oplossing is, maar ik zou voor Xavi als trainer gaan. Breng Iniesta ook terug in de staff en geef Pique een positie in het bestuur. Laat Messi nog 1-2 jaar doorgaan met een verjongde selectie. Een jongere selectie heeft sowieso oudere leiders nodig en wie is er daarvoor beter dan een Messi. Op individueel vlak is hij nogsteeds een van de beste in de wereld dus met een goed gebouwd team denk ik dat hij zeker nog 1-2 seizoen meekan. En vooral, ik hoop dat het huidige bestuur vertrekt en een frisse wind komt bij de club.

Ik zou dit met open armen ontvangen, een geschenk uit de hemel. Piqué staat voor alles wat met de huidige teloorgang van dit ooit zo succesvolle Barcelona te maken heeft. Een volgevreten vedette zonder zelf reflectie. Ja, na een 2-8 nederlaag is meneer in de media zelfkritisch, chapeau hoor. Zelfs met Michael van Gerwen achterin vandaag hadden ze zich moeten schamen. Het hele technische beleid bij Barcelona is al jaren een janboel en Piqué heeft daar individueel van geprofiteerd, bij gezond beleid was hij namelijk allang vervangen of op het tweede plan geraakt. Je ziet vandaag wat voor gatenkaas het is al hij op moet staan en de defensie moet leiden. Zet dat eens af tegen een Ramos en je snapt precies het probleem.

Hij kan beter nu stoppen met voetballen. Dit getuigt van een zeer slechte ingesteldheid.

15 augustus 2020 om 00:34

Hij spreekt meteen na een sportief dieptepunt. Ben benieuwd of hij hiermee uiteindelijk doorpakt. Beetje net zoals messi toen die gestopt was met argentinie meteen na een nederlaag maar toch terug kwam op zijn woorden. Maar ik betreur het niet als pique gaat. Legende van de club. Helaas wordt hij dit seizoen nogal kinderlijk voorbij gespeeld dan is het op een gegeven moment klaar.

15 augustus 2020 om 01:53

Hij is bereid zijn miljoenensalaris te riskeren. Dat lijkt me geen slechte instelling.

Messi wordt ook ouder en Barcelona en Real horen de beste spelers te hebben dus ik zou het geweldig vinden als Barca Felix koopt en Real Mbappe , Haaland en Sancho zouden ook prima zijn maar minder dan de eerste 2

Ondanks de waanzinnige uitslag kon naar mijn idee iedere objectieve voetbalvolger het kwaliteitsverschil bij voorbaat toch al wel een beetje inschatten, aangezien op iedere positie Bayern op dit moment een betere speler kan neerzetten (zeker qua vorm en fitheid). Echter was voor mij de houding van een aantal (nieuwe) boegbeelden van Barcelona in deze wedstrijd vooral schrijnend, en is hierom de uitslag ook zo opgelopen. Hoe een Alba, Vidal en Suárez zich met al hun ervaring nog steeds zo moesten laten gaan, de verslagenheid waarmee een Messi, Busquets en Piqué rondliepen zonder anderen ook nog maar enigszins te helpen en aan te sturen, en dan Frenkie, tjonge onze Frenkie. In plaats van te vechten voor elke vierkante meter en een tandje bij te zetten om het tempo aan te kunnen, leek hij privileges te verwachten en dook hij met een boel enge gebaartjes op de scheids- en grensrechters af om te klagen wanneer hij onder druk werd gezet door Goretzka, die hem op een faire manier gewoon continu de baas was. Ik hoop dat dit echt keihard de kop word ingedrukt, want dat zijn naar mijn mening absoluut geen mooie dingen om je eigen te maken, en het staat hem ook totaal niet. Dat Barcelona de afgelopen tijd een aantal ontzettende missers heeft gemaakt wat betreft aan- en verkopen weet iedereen. Op dit moment hadden bijvoorbeeld de vertrokken Neymar, Icardi, Adama Traoré, Thiago, Bellerín en/of Onana hier waarschijnlijk meer van waarde kunnen zijn, en hadden de misgelopen Verratti, Laporte, Marquinhos en De Ligt ook niet misstaan. Maar na het volgen van dit seizoen met deze wedstrijd als ‘grande finale’ word de grootste klus naar mijn idee niet zozeer om veel extra kwaliteit binnen te halen, maar om de mentaliteit en doelstellingen van de spelers binnen de huidige/vernieuwde selectie weer op 1 lijn te krijgen, en daarbij de nieuwe aanwas ook niet meteen negatief te blijven beïnvloeden.

Deze man zegt eindelijk wat goeds. Sta zelf op en met jou nog vele anderen. Als het bestuur ballen heeft stappen ze ook zelf op. Het zal me niks verbazen als Messi morgen zegt ermee te kappen. 3 jaar op rij een vernedering in de CL maar deze 2-8 gaat lang in de boeken blijven. Doet me denken aan die tijden onder Gaspart. Helemaal afgegleden en als supporter doet het pijn. Na de succesvolste periode van de club ooit gelijk weer een zwarte periode erachteraan. Dit zijn zware tijden. Je bent niet meer de absolute top en mag nu weer gaan herstructureren zowel op bestuurlijk als sportief niveau. Een bepaalde generatie is ten einde gekomen bij FC Barcelona. Piqué ziet het in hopelijk de rest ook. 2-8 dit is bizar.

Een flinke nederlag was verwacht maar met deze cijfers is echt een groot drama

Dit zijn de spelers die weg mogen: Semedo, Piquã©, Rakitic, Busquets, Dembele, Alba, Braithwaite, Vidal, Firpo. Suarez zei dat ie nog een jaar ging blijven, dus dat zal nog niet. Griezmann gaat ook niet zomaar ineens weg. Maar het is duidelijk dat er een veel moet gebeuren om weer een topteam te bouwen.

Zonder enige vorm van sarcasme of los van mijn persoonlijke aversie tegen hem, Piqué is een Catalaan en een Cule in hart en nieren. Tijdens het kijken van de wedstrijd dacht ik letterlijk: Piqué zou, gezien zijn hart voor de club, moeten zeggen: ik sta mijn plaats af aan een waardige vervanger. Dit siert hem wel want hij kan en past voetballend niet meer bij Barca.

We zagen het al twee seizoenen lang dat Gerard vervangen moest worden. Dat hij er nu uitgerekend zelf mee komt vind ik dapper. Terecht, maar dapper. De hele achterlinie moet op de schop. Daar ligt wat mij betreft het grootste probleem.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4918 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
16.Elche00
17.Sevilla00
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
TrincãoAanvaller00
NetoKeeper00
L. MessiAanvaller00
L. SuárezAanvaller00
Jordi AlbaVerdediger00
R. AraújoVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

163 fans
Verdediger, 33 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Barcelona 0 0 0 0
2019/2020 Barcelona 35 1 15 0
2018/2019 Barcelona 35 4 6 0
2017/2018 Barcelona 30 2 9 0
2016/2017 Barcelona 25 2 6 0
Laatste voetbalnieuws

‘Vernietigende Koeman hanteert ‘zwarte lijst’ met twaalf overbodige spelers’

Barcelona werkte tot dusver drie oefenwedstrijden af, tegen Nástic (3-1), Girona (3-1) en Elche (1-0). Tijdens die vriendschappelijke duels kwam een negental spelers niet in actie en AS schrijft dat zij...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 21 september
Indien Sergiño Dest, Max Aarons én Héctor Bellerín onhaalbaar blijken, haalt Barcelona een nieuwe rechtsback mogelijk uit de eigen gelederen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren