‘Grote zorgen bij Real: twee sponsors kunnen megabedragen niet betalen’

Vrijdag, 14 augustus 2020 om

De financiële situatie van Real Madrid is erg zorgwekkend, zo meldt Sport. De Spaanse topclub erkende eerder al dat men flinke klappen heeft geïncasseerd vanwege de coronacrisis, maar naar verluidt zijn de problemen erger dan gedacht. Mogelijk volgt er opnieuw een salarisverlaging bij de spelers van ongeveer tien procent.

Eerder gingen de spelers van Real al akkoord met een salarisverlaging van tussen de tien en twintig procent en nu zou een nieuwe geste van de selectie nodig zijn. Er is nog altijd geen einddatum geprikt voor de verbouwing van het Santiago Bernabéu, terwijl het ook afwachten is wanneer supporters weer aanwezig kunnen zijn in het stadion en in welke getale.

De kampioensvideo van Real Madrid 2019/20

De problemen inzake twee grote sponsors zijn echter nijpender, zo klinkt het. Adidas en Fly Emirates hebben bij de club aangegeven dat ze momenteel niet kunnen voldoen aan de betalingen die in een eerder stadium zijn afgesproken. Adidas zou 110 miljoen euro per jaar moeten betalen (1,1 miljard in tien jaar), terwijl Fly Emirates 40 miljoen moet overmaken aan Real.

Al met al zit de grootmacht uit Madrid in financieel opzicht in erg zwaar weer. De landskampioen doet er momenteel dan ook alles aan om spelers met hoge salarissen, zoals grootverdiener Gareth Bale, te verkopen. Real overweegt een nieuwe salariskorting voor de selectie, maar een dergelijke maatregel zou dan niet openbaar worden gemaakt.Gerelateerd

Meer sportnieuws

88 reacties (laatste reactie door speedyafc)

Als zelf de hoofdsponsoren en de kledingsponsoren niet meer aan hun verplichtingen kunnen voldoen dan zal de voetballerij echt eens volledig in elkaar kunnen stuiken. Want als Adidas niet meer kan betalen aan Real zal dat ook wel gelden voor teams als Manchester United, Juventus, Arsenal, Ajax,... Al is sport wel een Catalaanse krant als ik het goed heb, dus misschien moet het bericht wel met een ferme korrel zout genomen worden.

14 augustus 2020 om 15:36

Of het verhaal klopt of niet wat betreft de sponsoren is het wel een feit dat de coronacrisis ook Real Madrid hard heeft geraakt. Daarom heeft Perez ook nieuwe paycuts aangekondigd, als je 200 miljoen verliest die je eigenlijk had ingecalculeerd komt dat hard aan. Barcelona zit in het zelfde schuitje, Perez heeft gezegd dat ze waarschijnlijk geen spelers gaan halen. Ook Barcelona zal niets kopen zonder dat een speler is verkocht.

14 augustus 2020 om 15:38

Ja natuurlijk wordt Real hard geraakt. Volkomen logisch ook, want het zou eerder vreemd zijn als dat niet zo is.

14 augustus 2020 om 15:53

Clubs die het niet van commerciele inkomsten afkomstig van bedrijven moeten hebben zoals de staatsclubs (PSG en City met name) zullen de crisis het makkelijkst kunnen doorstaan.

14 augustus 2020 om 16:15

Toch zou ik het prettiger vinden als bijvoorbeeld Sport en Marca wat objectiever in hun schrijven over de concurrentie zouden zijn, bij vooral Sport is van enige objectieve berichtgeving over Real geen enkele sprake,bij Marca zijn ze ook niet echt objectief maar is het wel minder erg dan bij Sport, als ik dan een artikel lees zoals dit over Real heb ik werkelijk geen idee hoe ik dit moet inschatten, klopt dit of willen ze alleen Real beschadigen, geen idee, beroerde is het zou waar kunnen zijn, net zo als ook de berichtgeving over Barcelona in de Marca waar zou kunnen zijn. Wel vind ik het behoorlijk triest en schadelijk dat je de pers niet zomaar kan vertrouwen, nu is dit bij de sportpers natuurlijk minder erg

14 augustus 2020 om 16:43

@wandering Helemaal mee eens, het valt mij op hoe weinig mensen hier in de comments blijkbaar bekend zijn met de kinderachtige praktijken van de Spaanse pers. Met name Marca, AS, Sport en Mundo Deportivo hebben er inderdaad een handje van om de concurrent zwart te maken zonder gronding bewijs. Mochten de sponsoren van Real niet meer kunnen voldoen aan de betalingen, geldt dat lijkt mij voor alle clubs die bij deze sponsoren onder contract staan. Kijkend naar de potentiã«le aankopen en bijbehorende bedragen die bij door Adidas gesponsorde clubs genoemd worden ruikt dit naar een broodje aap verhaal.

14 augustus 2020 om 15:49

De voetballerij zal nooit in elkaar stuiken, vroeger hadden barcelona en real schulden van 500 miljoen, in Nederland kan dat niet door strenge wetgeving, maar in het buitenland hoef je je daar niet druk om te maken. De staat en de banken helpen de clubs wel overeind, het is het totale plaatje wat de stad en land ten goede komt, waardoor deze clubs altijd het hand boven het hoofd wordt gehouden

14 augustus 2020 om 15:57

In Nederland zijn AZ en Twente omgevallen en zijn clubs als Feyenoord in zwaar weer gekomen. De schulden van Madrid en Barcelona zijn t.o.v. de bezittingen en algehele waarde van de clubs nooit buitensporig geweest. Waar Nlse clubs nog wel eens hulp krijgen bij hun stadion zijn hey Bernabeu en Camp Nou beiden volledig in bezit van Madrid en Barcelona.

14 augustus 2020 om 17:01

Az en fc twente zijn omgevallen door beleid van de eigen directeur, staat nogal los van boven beschreven situatie

14 augustus 2020 om 17:39

Wanneer is AZ omgevallen? Dat kan ik mij niet herinneren. Of telt het faillissement van een eigenaar ook als omvallen voor jou? Want zover ik weet is er nooit sprake geweest van een faillissement voor AZ. Dat er financieel minder ruimte was dat is logisch. Maar dat hebben Ajax en PSV ook gehad.

14 augustus 2020 om 18:40

Ja banken die dan weer overeind worden gehouden door Europa en wij maar betalen , ik hoop wel dat daar ooit een eind aan komt.

14 augustus 2020 om 16:07

Misschien eens bij zichzelf te rade gaan - en niet alleen de voetbalwereld. De bomen leken tot aan de hemel te groeien en zelfs de bankencrisis heeft het niet voor elkaar gekregen de maatschappij ietsje anders in te richten. Let wel, ook ik ben voetballiefhebber, maar moet b.v. een speler daar wekelijks een half miljoen mee verdienen? Natuurlijk, het is de wereld van vraag en aanbod, maar misschien dat nu de wal het schip keert. En ik heb geen medelijden met Real Madrid of Adidas. Twee grootmachten, ieder in hun eigen wereld, maar die niet voetbal als nummer 1 zien, maar als middel om heel veel geld mee te verdienen. En die zie ik met sardonisch genoegen kleur moeten bekennen. Al weet ik donders goed dat alle negatieve, economische gevolgen van het Covid-19 virus, door de gewone man zal moeten worden betaald. Denk je werkelijk dat b.v. die Europarlementariers al die miljarden aan giften en leningen zelf gaan afbetalen/-lossen?? Nee, geld van een ander (belastingbetaler) kun je ongegeneerd uitgeven. Is overigens van alle tijden;-)))

14 augustus 2020 om 16:30

@Lierse1997 Ik denk dat dit meer geld voor de grote clubs. Ajax strijkt jaarlijks zo'n 8 mil op van Adidas. Is een groot verschil met de Europese topclubs.

14 augustus 2020 om 20:16

Ik zou het niet weten. Zouden ze niet eerder hun grootste partners tevreden willen houden en dan pas de kleinere clubs?

14 augustus 2020 om 16:47

Als Madrid zo een grote problemen zou hebben als Sport hier aankondigd, denk ik dat ze zich heel veel zorgen moeten maken voor Barcelona. Die geven het grootste deel van hun omzet namelijk uit aan salarissen. Als daarbij 2 van de grootste sponsoren problemen hebben, raakt dit elke club die deze sponsors heeft minstens even hard. Maar laat ze in Catalonie zich vooral zorgen maken voor Real.

14 augustus 2020 om 16:49

De voetbal wereld kan opzich ook wel een fikse correctie gebruiken, die was echt geëxplodeerd buiten elke proporties en transfersommen en salarissen stonden zo gigantisch ver van de realiteit, dat het me niet eens een slechte zaak lijkt als de boel weer wordt gecorrigeerd. Tuurlijk zullen er wellicht clubs gaan omvallen, maar dat biedt ook weer nieuwe kansen voor andere clubs.

14 augustus 2020 om 20:14

Daar ben ik het niet mee eens. Het geld is er, wat moeten de clubs er anders aan doen dan uitgeven?

14 augustus 2020 om 17:24

Aan de ene kant een slechte ontwikkeling, aan de andere kant misschien wel heel goed voor het Nederlands voetbal. Wij zijn mogelijk beter bestand tegen dit soort financiële klappers, omdat we er over het algemeen minder afhankelijk van zijn. Wie weet helpt dit om de verhoudingen in voetballand te normaliseren, ik ben voor!

14 augustus 2020 om 20:14

Ik zou er niet zeker van zijn. Ook Ajax, Feyenoord en PSV zullen het heel hard gaan voelen als de hoofdsponsor en kledingsponsor niet meer kunnen betalen.

15 augustus 2020 om 09:02

Onzin. Ajax, maar ook zeker PSV zijn veel creatiever in de sponsering en de sponserinkomsten zijn veel gelaagder. Met brainport heeft PSV bv een sponser die uit meerdere sponsers bestaat. Zo heeft Ajax dan weer andere hoofdsponsors voor het jeugd en vrouwen team. Door de lagere bedragen zijn beide clubs altijd veel creatiever te werk gegaan.

15 augustus 2020 om 00:23

Ajax ontvang tien miljoen per jaar, is wel wat anders dan 110 miljoen per jaar. Een jaar geleden waren de shirts van Ajax werkelijk helemaal uitverkocht dus verdiende Adidas haar geld makkelijk terug.

Ondanks dat de corona crisis niet te voorzien was, vind ik het vreemd dat grote clubs met veel omzet geen enkele buffer hebben.

14 augustus 2020 om 15:36

En wat dacht je dan van Adidas? Dat zij geen grotere buffer hebben verbaast mij.

14 augustus 2020 om 15:42

Dat verbaast mij inderdaad ook. Daarbij ben ik wel benieuwd hoeveel omzet Adidas is misgelopen. Lijkt mij dat de online verkoop gewoon door is gegaan. Op sportartikelen na misschien.. edit: 4,75 miljard omzet misgelopen.

14 augustus 2020 om 15:49

Adidas verkoopt nu zelfs mondkapjes. Maar modemerken zijn hard geraakt, als je de hele dag thuis zit doe je dat toch vaker in je oude kloffie.

14 augustus 2020 om 15:49

Hoe kan het jullie verbazen? Wat dachten jullie van winstuitkeringen aan aandeelhouders...?

14 augustus 2020 om 16:02

Winstuitkeringen worden vaak weer geïnvesteerd in een bedrijf. Een buffer opbouwen is ook een investering. Een buffer vinden aandeelhouders ook belangrijk.

14 augustus 2020 om 16:33

Tja als de rente negatief is, kost sparen alleen maar geld en ga je van gekkigheid maar risicovolle investeringen doen. Niemand zag dit natuurlijk aankomen, en niemand heeft dan ook een buffer

14 augustus 2020 om 16:53

@hangoverik heb gewoon nog kleren online gekocht, ook schoenen. Er zijn bedrijven die heel goed hebben gedraaid, ook sowieso in de retail/kleding. Vind het apart om te horen dat Adidas bepaalde zaken niet aan kan. De marges zijn immens op schoenen en kleding. En met hun yeezy's verkopen ze ook gigantisch goed en aan hoge(re) bedragen. Vind het allemaal heel apart hoe het opeens niet meer kan.ook dom die bedragen, altijd al geweest.

14 augustus 2020 om 16:53

Het gaat niet alleen om de nu misgelopen omzet. Ook de productie zal ook gestagneerd zijn dus is het maar de vraag hoe het met de wintercollectie's komt. Ik ken mode merken die al een deel van de wintercollectie hebben moeten cancellen omdat het gewoon niet op tijd af kan zijn.

14 augustus 2020 om 19:18

Niet verwacht dat het zoveel zou zijn. Als je dan bedenkt hoeveel de totale omzet is van zo een bedrijf. Bizar.

14 augustus 2020 om 15:45

De buffers zitten bij de eigenaren zelf, bij de meeste clubs is het een business van geld in - geld uit, zonder bergen met inactieve reserves. Je kan bij nood best snel krimpen, zie bv AC Milan die na de invoer van FFP (en het dichtzetten van de geldkraan door Berlusconi) in twee jaar tijd hun salarishuis halveerden. In principe is de enige echt lange termijn verplichting het stadion, de rest van de contracten (inkomsten/uitgaven) van een club lopen allemaal vrij kort.

14 augustus 2020 om 15:54

Hoe bedoel je in het geval van RM precies bij de eigenaren? Dat is toch de FC zelf, met een president als verantwoordelijke? De buffer ligt bij elk soort bedrijf bij de eigenaren. Mijn werkgever heeft alle salarisen e.d. kunnen betalen (dankzij een goede buffer) en ik zit in een sector die het hardst geraakt wordt.

14 augustus 2020 om 16:45

Florentino legt geen eigen geld in. Bij wanbeleid zal hij wat bij moeten leggen maar er zit geen poen van hem in de club.

14 augustus 2020 om 17:17

Dat bedoelde ik ook

14 augustus 2020 om 15:49

Het geld van bedrijven is niet ergens cash opgeborgen maar wordt weer geïnvesteerd. Zodra de economie een klap maakt en niet meer omzet gemaakt wordt dan vallen de inkomen weer tegen. Kijk naar TUI, jaren lang winstgevend geweest maar 1 jaar crisis en hun omzet is met 99% gedaald en hebben miljard verlies gedraaid

14 augustus 2020 om 16:00

Een buffer staat op de rekening en als je veel winst maakt, kun je ook veel sparen.

14 augustus 2020 om 16:35

En met de huidige rente, verdampt je geld op de bank. Het idee was tot begin dit jaar juist uitgeven, uitgeven en nog meer uitgeven. En als je veel winst maakt, wil je nog meer winst maken

14 augustus 2020 om 16:43

Je kunt geen honderden miljoenen op een rekening houden als bedrijf, max kun je het in een geldmarktfonds stoppen, maar daar maak je dan gewoon verlies op met de huidige rentestand. Een bedrijf moet altijd kijken hoe geld het meeste rendement haalt, ik neem aan dat Adidas (maar ook Real Madrid) meer dan -0,5% rendement kan halen op het geld dat ze in hun business investeren, dus is het niet logisch voor het bedrijf om geld op te potten

14 augustus 2020 om 17:01

Da's waar aan de negatieve rente had ik nog niet gedacht.

14 augustus 2020 om 16:01

@ 3* Ajaxdat clubs in grote problemen zitten is niet verassend hoor, aangezien de meeste clubs alles wat er binnen komt ook weer uitgeven. Geld opzij zetten doen echt alleen enkele clubs, zoals anderen ook al aangaven is het meer verbazingwekkend dat Adidas financiële problemen heeft.

Ik geloof hier weinig van, de beste club ter wereld en ook nog eens aller tijden. Ze hebben daar gewoon een goed bestuur dat alle zaken goed op orde heeft. Bale en James gaan bovendien vertrekken deze zomer. Ook nog eens 4 CL’s in 5 jaar waar ze ook Veel geld voor hebben gekregen.

14 augustus 2020 om 15:32

Haha slaat nergens op. Ja elk club heeft klappen ontvangen. Real financieel wellicht meer maar dit komt zo hopeloos over. Oh ja hoor nu gaan ze failliet. Ach kom nou. Overdreven gedoe.

14 augustus 2020 om 15:52

Niemand heeft het over een faillissement, Socio. Jij bent de eerste die dat woord in de mond neemt en draagt daarmee bij aan het overdrijven.

14 augustus 2020 om 16:16

Lol ja ik roep het ook met een sarcastisch ondertoon maar dat had je toch wel kunnen opmerken?

14 augustus 2020 om 15:45

Dat zegt helemaal niets. Voetbalclubs zijn uitsluitend afhankelijk van commercie en geld van derden. Als dergelijke sectoren in een crisis verkeren, gaat de club dat ook flink voelen. Dan zegt een prijzenkast of historie ineens bijna niets meer. Verder gaat Bale nergens heen als een club niet aan zijn salariseisen zal willen voldoen en je kunt pas stellen dat spelers vertrekken als ze er ook daadwerkelijk een bod is binnengekomen die is geaccepteerd. Echter doen die grote clubs net alsof ze failliet gaan. Ja, ze lopen veel inkomsten mis, maar dan moeten ze maar naar die inkomsten gaan leven. Dat soort clubs kunnen meer dan genoeg jasjes uitdoen zonder er veel slechter op te worden.

14 augustus 2020 om 15:59

Hebben ze dat gewoon. Hoe weet je dat? En wat maakt het uit hoe goed ze zijn mbt financiën?

Real zal die salariskorting niet eenzijdig op kunnen leggen en als het tot een overeenkomst met de selectie uit loopt zal dat heus wel naar de media lekken. Ik geloof dan ook niet dat een nieuwe korting niet naar buiten komt.

Tja zolang dit door een krant uit Barcelona wordt gemeld neem ik er niets van aan. Dat Madrid krap zit nu is wel duidelijk natuurlijk. Echter maak ik me geen zorgen om sponsors die zogezegd niet kunnen betalen. Een contract is immers een contract en als ze de komende jaren dat bedrag moeten overmaken volgens het contract zal dat ook moeten gebeuren, heel simpel toch

14 augustus 2020 om 15:49

Wij moeten dit bericht met een grote korrel zou nemen. Maar als de sponsoren het geld daadwerkelijk niet op kunnen hoesten is het contract niet veel waard. Van een kale kip kun je niet plukken.

14 augustus 2020 om 19:43

We spreken over Adidas hè. Die draaien een omzet van 23 miljard euro. Dan lijkt die 100 miljoen met wat moeite er uit te krijgen toch. Contractueel ontkomen ze er niet aan dus al moeten ze een fabriek verkopen bij wijze van spreken...

14 augustus 2020 om 15:51

Zo werkt dat niet. Van een kale kip kun je niet plukken. Bovendien bevatten die sponsorcontracten altijd bepaalde clausules en regels op het moment dat het bedrijf niet kan voldoen aan de 'sponsorverplichtingen'. In de meeste gevallen gaat de naam van het bedrijf van het shirt of van andere zaken als de sponsor niet meer betaalt. Zo simpel is het dus niet, want bedrijven zijn natuurlijk ook niet op hun achterhoofd gevallen. Zo'n contract word niet samengesteld door mensen die niet weten wat ze doen.

Dus eigenlijk leeft Real Madrid boven hun stand en geeft het al geld uit wat ze nog niet hebben? Het zou mooi zijn als het een klein beetje instort in Spanje, krijg je wellicht een leukere competitie en worden clubs als Valencia weer eens kampioen. Dromen mag

14 augustus 2020 om 16:00

Madrid en Barcelona hebben een hele gezonde balans. Die cijfers moeten ze ook jaarlijks aan de socios overleggen. Bij wanbeleid zijn ze deels hoofdelijk aansprakelijk. Madrid moet flink geld investeren in de upgrade van het stadion. Dat is qua timing een beetje pech nu.

14 augustus 2020 om 20:05

Dat is wat elke club doet hoor. Evenals een boel bedrijven. Dat is niet boven je stand leven maar heeft gewoon goede redenen

14 augustus 2020 om 20:05

Dat is wat elke club doet hoor. Evenals een boel bedrijven. Dat is niet boven je stand leven maar heeft gewoon goede redenen

14 augustus 2020 om 21:10

Klopt Ajax en Feyenoord deden dit begin dit eeuw ook, uiteindelijk moesten ze tijdelijk paar stappen terug zetten waardoor PSV enorm dominant was, kan ook zomaar bij Real gebeuren hoor. Je begroot op een doelstelling, alleen als je continu je doelstelling hoger legt dan realistisch is, heeft dat gevolgen

Wow dit had ik niet verwacht. Je verwacht de kleinere sponsoren.. de bij-sponsoren.. dit zijn gewoon de twee hoofdsponsoren van real.. als een Adidas niet meer kan betalen, gaan er veel clubs omvallen.

14 augustus 2020 om 16:19

Niet alles zo direct geloven he. Ja alle clubs voelen de gevolgen maar dit is zeer overdreven neergezet. En tevens een catalaanse krant.

Dit zou wel eens het beste kunnen zijn wat topvoetbal is overkomen. Opeens beginnen clubs in de PL zivh tr realiseren dat supporters echt een meerwaarde en ook zo behandeld moeten worden. In de top, komt de bedrijfsvoering in de problemen want externe partijen kunnen de verolichtingen niet meer aan. Makelaars hebben vaak ook, nog geld tegoed vsn clubs en/of spelers. Dus het wordt zeer interessant welke clubs zullen overleven en hoe ze dat doen.

Dát is nog eens uitstekend nieuws. Het is de hoogste tijd dat het luchtkastelenwereldje dat zich afspeelt in toonaangevende voetballanden als o.a. Spanje en UK in elkaar stort. Als dat eindelijk gebeurt hang ik als voetballiefhebber spontaan de vlag uit.

14 augustus 2020 om 16:51

In Spanje hebben de clubs na de crisis al immens gesneden. De grote clubs uit Spanje en Engeland zijn allen gezond. Een club als United heeft alleen de pech gehad dat de Glazers ze beladen hebben met schulden. Dat is het risico van een beursnotering.

14 augustus 2020 om 20:07

Dat gaat nooit of te nimmer meer veranderen. Of naja niet zonder dat de globale economie instort en jij daar ook gevolgen van merkt. Dat is nu eenmaal een gevolg van globalisering. Daardoor worden (of werden) grote clubs alsmaar meer bedrijven in essentie

Als deze 2 bedrijven Real Madrid niet meer kunnen betalen, dan zullen er toch meerdere clubs zijn met dezelfde problemen? Adidas is de kledingsponsor van veel meer clubs en Fly Emirates is bij veel meer clubs de hoofd/shirtsponsor

14 augustus 2020 om 16:20

Dit is toch lachwekkend? Adidias, wereldmerk en de Emiraten zwemmen in het geld.

14 augustus 2020 om 16:24

Het lijkt mij ook vrij bijzonder.

14 augustus 2020 om 16:47

Emirates is een luchtvaartmaatschappij, KLM maakt bijvoorbeeld 10 miljoen verlies per dag momenteel, ik neem aan dat advertentieuitgaven terwijl er amper gevlogen wordt niet echt bovenaan de prioriteitenlijst staat voor zo’n bedrijf. Daarnaast is Adidas miljarden misgelopen door de crisis, een groot bedrijf hoeft nog niet te zwemmen in het geld, ze hebben waarschijnlijk ook hele grote uitgavenposten, als de inkomsten dan wegvallen zou elk bedrijf in de problemen komen

14 augustus 2020 om 16:58

Ik wil de cijfers van de online verkoop van veel merken eens zien. In elk land zijn er andere (arbeids)regels en ik denk dat ze in veel van de landen (nederland is weer een heel mooi geval apart) kunnen hebben besparen op salarissen door mensen niet aan het werk te hebben (wordt namelijk opgepakt door overheden in die landen onder het mom van een uitkering). Als Adidas echt in de problemen zit vind ik dat redelijk triest.

Het artikel is geschreven door de krant Sport. Een krant die dagelijks wordt uitgebracht en dus vol met "nieuws" moet staan. Het is ook nog eens een krant uit Barcelona en openlijk voor FC Barcelona. En dus is het bericht met een korreltje zout te nemen.

Ik weet niet of Real zo afhankelijk is van die 150 miljoen, natuurlijk is dat een boel geld maar Real is geeft dat soort bedragen zomaar aan 1 speler kopen, we zien wel wat de toekomst met zich mee brengt want als dit echt waar is dan volgen veel meer clubs binnenkort!

Van de week las ik nog dat Real in de markt zou zijn voor Dybala. Dat zou dan ook pas kunnen als ze eerst spelers gaan verkopen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4249 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
8.Cádiz30
11.Eibar1-1
12.Huesca1-2
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
M. ØdegaardMiddenvelder10
K. BenzemaAanvaller10
T. CourtoisKeeper10
CarvajalVerdediger10
RodrygoAanvaller10
Diego AltubeKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

In de wandelgangen

Maandag 21 september
Arsenal wenst zich nog altijd te versterken met Thomas Partey. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren