‘Koerswijziging kwetsbaar Juventus heeft mogelijk gevolgen voor De Ligt’

Vrijdag, 14 augustus 2020 om

Matthijs de Ligt speelde afgelopen bij Juventus doorgaans in een 4-4-2-systeem. Met het ontslag van Maurizio Sarri en de komst van Andrea Pirlo gaat er echter het een en ander veranderen in verdedigend opzicht, zo verzekert La Gazzetta dello Sport. Pirlo wil namelijk terug naar een systeem met slechts drie voorgangers, een systeem dat voorgangers Antonio Conte en Massimiliano Allegri de nodige successen opleverden.

De defensie van Juventus was jarenlang een haast onneembare vesting. In het jaar onder Sarri echter kwamen er de nodige kwetsbaarheden aan het licht, zo brengt bovengenoemde sportkrant naar voren. Het Serie A-seizoen bijvoorbeeld werd afgesloten met 43 tegendoelpunten, terwijl in de jaargang 20181/19 de teller op 30 tegentreffers bleef steken. Met de aan de schouder geopereerde De Ligt uit de roulatie tot november moet Pirlo achterin sowieso een wijziging aanbrengen.

Juventus bevestigt erg lange absentie Matthijs de Ligt

Een schouderoperatie maakt spelen voor Matthijs de Ligt voorlopig onmogelijk.Lees artikel

La Gazetta dello Sport verwacht dat Leonardo Bonucci en Giorgio Chiellini als basisspelers aan het nieuwe seizoen beginnen. De derde verdediger in het door Pirlo bedachte systeem is waarschijnlijk Merih Demiral of Cristian Romero. Vleugelverdedigers Danilo en Alex Sandro zouden eventueel ook kunnen worden gebruikt in een driemansverdediging. Beide spelers krijgen in dat geval wel de vrijheid voor hun aanvallende acties. In Turijn leeft de verwachting dat Daniele Rugani nog deze transferperiode wordt verkocht door Juventus.

Het spelen met een verdedigingslinie van drie spelers is behoorlijk populair in de Serie A. Lazio, Internazionale, Atalanta en Hellas Verona kozen afgelopen seizoen namelijk ook voor deze variant. In de laatste fase van de voorbije voetbaljaargang maakte trainer Paulo Fonseca bij AS Roma eveneens gebruik van het systeem met drie verdedigers.


Poll

Zie jij Matthijs de Ligt over enkele maanden gelijk een basisplaats veroveren bij Juventus?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

52 reacties (laatste reactie door xantos88)

Een 3-5-1 systeem dus. Mooi, dan kan De Ligt daaralvast aan wennen aangezien dat ook de beste opstelling voor Oranje zou zijn, samen met Van Dijk / De Vrij / Ake.

14 augustus 2020 om 13:50

3-5-1? Gaan Juve en Oranje vanaf nu met 10 man spelen?

14 augustus 2020 om 14:07

Twee keepers op doel kan ook.

14 augustus 2020 om 15:13

Ja zo creeer je meer ruimte.

14 augustus 2020 om 15:40

Voor oranje lijkt me een extra doelman best een veilige gedachte eigenlijk

14 augustus 2020 om 14:06

waarom zou dat de beste opstelling zijn voor Oranje, alleen omdat je nu een aantal goede verdedigers hebt? Koeman doet het nu juist goed, met goede resultaten. Waarom zou hij dat veranderen? Prima toch als er een goede verdediger op de bank zit, ga je altijd nodig hebben in een toernooi. Als je ze allemaal in de basis zet en er raakt 1 geblesseerd is gelijk iedereen weer in paniek, omdat er een veel mindere in komt.

14 augustus 2020 om 14:09

Omdat De Vrij, Van Dijk en De Ligt spelen in de Europese top waar je aan buitenspelers als een Promes of Babel weinig zal missen. Een 3-5-2 lijkt me ook de beste opstelling voor Oranje. Zeker als je Blind linksback hebt staan die 7 van onze laatste 11 tegengoals heeft ingeleid

14 augustus 2020 om 14:28

Ik ben het hier helemaal mee eens. Het feit dat we 4 goede verdedigers hebben betekent ook niet dat we er dan maar zo veel mogelijk in een basis moeten gooien. Ik denk juist dat 5-3-2 niet gaat werken omdat onze aanvallers niet goed genoeg zijn. In 2014 werkte het goed omdat Robben, Sneijder en vpersie het met zn drieën aanvallend wel konden dragen, maar de huidige aanval is gewoon niet van dat niveau of heeft niet die kwaliteiten. Als je 5-3-2 speelt, dan ga je waarschijnlijk met Depay en Bergwijn voorin spelen, met daarachter Gini, Frenkie en Pröpper/roon/beek. Dat is aanvallend gewoon veel te matig. Je moet ook naar de kwaliteit van je wingbacks kijken dan, onze wingbacks zijn gewoon niet goed genoeg om dat spelletje te spelen. Als je op een toernooi wat wilt bereiken, hebben we als NL elftal gewoon wat meer aanvallend ingestelde spelers nodig

14 augustus 2020 om 14:43

@japie daar ben ik het niet mee eens. Dat je op een bepaalde positie goede spelers hebt, betekent niet dat je ze maar allemaal op moet stellen. Als je met 5 verdedigers speelt, wie gaat dan de doelpunten maken? We zijn al enorm afhankelijk van Depay voor de goals en assists, als je met 2 echte aanvallers gaat spelen wordt die afhankelijkheid alleen maar groter. Onze aanvallers (met twee aanvallers denk ik Bergwijn en Depay) zijn niet goed genoeg om het maar met zn tweeen te doen voorin (in principe). Ik denk bovendien dat een aanval met promes/malen depay en bergwijn echt wel een degelijke aanval is waarmee je goede kans maakt op t EK.

14 augustus 2020 om 15:20

@rubentje13als je speelt met backs als Hateboer en Gosens, dan creëer je ook aanvallende mogelijkheden. Atalanta laat zien dat daar ook veel gescoord wordt. Zo is Gosens betrokken geweest bij 18 doelpunten en middenvelder Pasalic bij 19. Ik denk dat een aanval met Depay en Bergwijn en een Wijnaldum daar achter heel goed zou werken. Veel vrijheden om diep te gaan en veel bewegelijkheid. met twee aanvallende backs heb je dus veel voetballende opties voorin. Je hebt alleen geen aanspeelpunt, maar tegen toplanden zijn De Jong en Weghorst ook niet goed genoeg. Promes kan ook nog als aanvallende wingback maar moet je niet als aanvaller willen. Hij rendeerde met Ziyech erg goed maar vind hem verder vrij beperkt.

14 augustus 2020 om 15:57

Ik denk dat je juist meer aanvallende mogelijkheden hebt. Nu kun je niet met heel aanvallende backs spelen. Dus dan heb je drie aanvallers, een 10 en twee backs die een soort van aanvallen. Als je 352 speelt heb je 3 aanvallers (of 2 en een nummer 10) en twee backs die volle bak kunnen aanvallen. Die backs zijn je belangrijke spelers en laten we nu net met Dumfries, Hateboer, Gosens eventueel, Willems, Promes, Haps en Wijndal een aantal backs hebben die juist op een dergelijke aanvallende rol kunnen excelleren. Ook Memphis en Bergwijn of Malen voorin met vrijheid zou perfect zijn. Je selectie is echt perfect voor 352. Tot nu toe hebben we het nooit (lang) gespeeld omdat onze spelers opgroeien met 433. Maar zelfs in dit Oranje heeft Koeman al geregeld 343 gespeeld, aangezien Frenkie meer dan eens (bijvoorbeeld tegen Duitsland) als derde centrale verdediger ging spelen. Je hebt nu nog een jaar tot het EK, steeds meer van je spelers zijn of raken gewend met een dergelijke formatie: ik hoop echt dat Koeman ermee gaat experimenteren, al wordt dat lastig nu De Ligt geblesseerd is (aangezien je normaal Van Dijk links, De Vrij centraal en De Ligt rechts zou hebben; nu zou er een linksbenige cv bij komen met Ake of Blind waardoor alles opschuift)

14 augustus 2020 om 16:16

@Rubentje Bergwijn heel misschien al twijfel ik daaraan ook maar geen back in Europa ligt natuurlijk wakker van het feit dat hij tegen Promes moet spelen. Als je onze buitenspelers vergelijkt met die van landen als Engeland, Frankrijk en Fuitsland bv stelt het niet heel veel voor

14 augustus 2020 om 16:37

@Japi3_Krekel deels eens. Onze buitenspelers van niveau zijn eigenlijk allemaal net geen buitenspelers, maar meer spelers voor een vrije rol of tweespitsensysteem. En eens dat geen enkele back bang wordt van Promes. Maar dan gaat het alleen om 1 op 1 situaties. Als je een creatieve jongen in je team hebt die de ballen achter de verdediging kan leggen, wordt menig back wel bang van de loopacties van Promes. Dat is dan ook waar hij vorig jaar zo bizar goed in was, samen met Ziyech. Zolang je die creatieve speler niet hebt (Memphis reken ik daar niet toe, dan denk ik meer aan Stengs en Ihattaren die er nog niet klaar voor zijn) kun je Promes denk ik beter gebruiken als wingback. Of helemaal niet.

14 augustus 2020 om 17:03

En toch hebt we met die matige buitenspelers en 433 van Engeland, Duitsland en Frankrijk gewonnen, dus het werkt wel. Dat is van n andere opstelling altijd afwachten

Alleen maar goed toch als iedereen moet knokken voor zijn plek. Dan is iedereen iig scherp met zo een onderlinge concurrentiestrijd. Uiteindelijk zal de trainer altijd de drie best presterende verdedigers opstellen dus als De Ligt straks zorgt dat hij daar bij hoort zal hij gewoon een basisplek hebben

Misschien moet Juventus dan overwegen om de Vrij te kopen, heb je enerzijds de beste verdediger en maakt je ook je concurrentie zwakker. De Vrij speelt als sinds Lazio in een 3 man's verdediging

14 augustus 2020 om 14:00

Hahaha en jij denk dat Inter daar even aan mee gaat werken? Beste CB van de competitie. Als er 1 iemand absoluut niet weg mag bij Inter, dan is dat de Vrij.

14 augustus 2020 om 14:04

Afgezien dat Inter waarschijnlijk niet hun beste verdediger gaat verkopen aan een directe concurrent kan Juventus op dit koment echt geen 50+ mln stukslaan op een verdediger. Dus leuk idee, maar totaal onrealistisch.

14 augustus 2020 om 14:12

@genieterr: Waarom zouden ze dat doen als ze al voldoende verdedigers hebben (met Demiral en De Ligt een koningskoppel voor heel wat jaren in de toekomst)? Zou echt weggegooid geld zijn, dat geld kan je beter op andere posities uitgeven.

14 augustus 2020 om 14:21

Als ze daadwerkelijk in driemans verdediging gaan spelen, hebben ze te weinig verdedigers(van niveau). De Ligt, Demiral en Bonucci zijn prima verdedigers. Chiellini ook wel maar die is al 36 jaar en Rugani(en Romero) zijn niet goed genoeg.

14 augustus 2020 om 14:27

Chiellini blijft nog echt wel inzetbaar en Rugani kon als invaller ook prima dit seizoen. Natuurlijk tikkie minder, maar dat heeft het kampioenschap niet in de weg gezeten. Met De Ligt, Demiral, Bonucci en Chiellini heb je toppers. Ook al is De Ligt nog even geblesseerd, ze gaan echt niet de verdedigende topper van Inter halen. En als blijkt dat het 3-mansverdediging niet klopt en gewoon een 4-mansverdediging blijft, is het helemaal gek als ze De Vrij gaan halen.

14 augustus 2020 om 15:29

Weet niet in hoeverre chiellini nog een betrouwbare pion is, hij heeft de afgelopen twee seizoen meer dan de helft van de wedstrijden gemist dus daar kun je niet meer op bouwen

14 augustus 2020 om 15:33

Je vergeet dat Chiellini en Bonucci erg goed zijn in een 3 mans.. Het is aan Demiral, De Ligt en Romero om uit te vechten wie er basis komt. Daarnaast zijn er geregeld blessures. De Vrij is overbodig en denk dat Inter koste wat kost Bastoni, De Vrij en Skriniar wil behouden. Kumbulla, Izzo of Acerbi voor op de plek van Rugani zou ik graag zien.

14 augustus 2020 om 23:20

Je weet niet of ze nog steeds geweldig fungeren in een 3-mans verdediging. Chiellini is 36 geworden en is regelmatig geblesseerd. Bonucci is nu ook al 33. Daarbij gaf Juve aan dat Pirlo attractief, modern voetbal wilde spelen in een Europese stijl. Geen een Europese topclub speelt met een 3-mansverdediging en modern is het ook niet te noemen, aangezien Juve een stuk of 10 jaar geleden hier ook al mee gespeeld heeft.

Zou wel betrekkelijk idioot zijn als ze Bonucci niet gewoon proberen te verkopen en inzetten op een toekomst met in ieder geval Demiral & De Ligt door komend seizoen af te wisselen tussen 4 verdedigers : iig Demiral en Chiellini verder de Ligt en eventueel Romero of een ander. Sinds Bonucci naar Milan is gegaan heeft elke verdediging waar hij in staat instabiel geoogd. Zou daar niet op gaan bouwen.

14 augustus 2020 om 13:56

Bonucci heeft logischerwijs veel krediet daar natuurlijk waar De Ligt en Demiral nog alles te bewijzen hebben bij Juve. Dan ga je zo iemand niet meteen afserveren

14 augustus 2020 om 14:14

Nou ja opeens. Bonucci is met veel bombarie 3 jaar geleden zelf naar Milan vertrokken en heeft daar totaal geen impact gehad op de verdediging. Nu al 2 jaar terug bij Juventus en ook al 2 jaar ondermaats voor een senior Juventus verdediger. Je verwacht dat zo'n iemand kan organiseren en coachen, wat een Chiellini wel kan, maar Bonucci lijkt daar totaal ongeschikt voor. Dieptepunt natuurlijk de buurman en buurman optredens samen met Rugani. Snap ook wel dat hij veel krediet heeft en ze zullen hem wellicht niet zomaar in de etalage zetten, maar ik zou hem niet vast in de basis meer opstellen.

14 augustus 2020 om 14:34

@De Optimist ligt eraan wat hij aankomend seizoen laat zien want de drie best presterende spelers van dat moment zullen spelen neem ik aan. Speelt hij dan slecht dan ben ik wel met je eens dat hij op de bank moet

14 augustus 2020 om 15:03

Milan was een logisch keus voor bonucci, aangezien hij in italie wilde blijven. Dat jaar was hij genomineerd tot de beste verdediger van europa, dan ga je niet bij bologna ofzo spelen ( met alle respect) en hij moest weg van juve ( juve moest kiezen tussen hem en allegri en heeft dus voor de laatstgenoemde gekozen). Dan zijn de enige opties ac milan, inter of napoli. En die zijn allemaal concurrenten. En dat samen met rugani snap ik niet goed. Want als bonucci en rugani samenspelen, dan is bonucci die zo slecht is en is het zijn schuld dat er slecht verdedigd wordt. Maar als demiral of de ligt samen met rugani spelen, dan is het omdat rugani het niveau niet aan kan. In een driemansverdediging staan bonucci ( en ja het klopt, hij is niet meer zo goed als toen, maar als je mensen hier mag geloven kan hij niet eens in de basisi staan bij fc Groningen)en chiellini zeker in de basis. Als ik mag kiezen zou ik zeggen chiellini bonucci en de ligt.

14 augustus 2020 om 15:56

Mijn punt met Rugani is: natuurlijk is Rugani erg slecht maar je verwacht van een senior verdediger van Juventus dat hij de verdediging dan evengoed goed neer kan zetten en naar een hoger level tilt. Zoals Van Dijk met Lovren of Matip, of Ramos in de verdediging van Real. Kan natuurlijk zo zijn dat Bonucci met 3 man achterin nogsteeds uit de voeten kan maar hij heeft mij een beetje teleurgesteld.

Ach valt mee denk ik. Maar het is wel ongekend zeg dat Juve zoveel problemen kende in de defensie en toch nog redelijk het heeft kunnen opvangen. Ja ze werden minder maar vele topclubs zouden meteen dramatisch zijn geweest. Eerst Chiellini, daarna Demiral out, een matige Rugani en vervolgens de Ligt die alles moest opvangen en uiteindelijk ook met een blessure eindigde. Wat betreft de 3 mans defensie formatie. Tsja dat wordt allemaal gewoon afwachten. En nog de Ligt kan ook prima in het midden of rechts, dan Bonucci en Chiellini (of Demiral, want vraag me af of Chiellini nog top zal zijn op 36 jarige leeftijd en na zo'n blessure).

Matthijs wordt hierdoor alleen nog maar meer gedreven om de trainer zijn ongelijk te geven. Kan het me niet voorstellen dat ze De Ligt passeren voor Bonnuci en Chielini en al helemaal geen Demiral. Ik heb ergens ook het idee dat ze Bonucci tevreden willen houden voordat die weer begint te zeuren dat die te weinig speelminuten krijgt en weer aast op een transfer.ik heb alle vertrouwen in Matthijs

14 augustus 2020 om 14:09

hoezo de trainer zn ongelijk? De Ligt is er tot eind oktober en misschien november uit. Daarom beginnen die anderen straks in september.daarna kan hij weer laten zien dat hij hoort te spelen, maar Pirlo zegt nergens dat De Ligt wissel wordt.

15 augustus 2020 om 14:29

"la Gazetta dello Sport verwacht dat Leonardo Bonucci en Giorgio Chiellini als basisspelers aan het nieuwe seizoen beginnen. De derde verdediger in het door Pirlo bedachte systeem is waarschijnlijk Merih Demiral of Cristian Romero"hier reageerde ik op. Het is inderdaad zo dat de Ligt in het begin van het seizoen geblesseerd is en niet opgesteld kan worden. Ik neem aan dat ze dit niet aanhouden tot hij weer opgesteld kan worden halverwege het seizoen.

15 augustus 2020 om 08:50

"en al helemaal geen Demiral". Hoor dat dan. Voordat Demiral zwaar geblesseerd raakte was hij de best presterende verdediger van Juventus hoor dit seizoen.

15 augustus 2020 om 14:30

Dat is juist het mooiste. Hoe jij naar voetbal kijkt of ik.. het blijven toch meningen. Ik vind Demiral maar matig en uit jou reactie te halen ben je het daar niet meer eens en dat is helemaal prima. Ik vind dat de Ligt verkozen moet worden boven Demiral.

Juve is bezig met Gosens van Atalanta om de linkerkant te bestrijken. Gerucht is inderdaad dat Pirlo zou willen overschakelen naar een 3-4-3 achtige opstelling. Om terug te komen op Gosens, Perin bewandeld de omgekeerde weg naar Atalanta + wat geld voor Gosens. Zou een mooie aankoop zijn, zeker als je aanvallend wil spelen en iemand die heel die linkerkant kan belopen.

Wat voor gevolgen heeft dit voor de ligt.. dat hij niet begint omdat hij geblesseerd is? Al hadden ze met 10 man achterin gespeeld, was zelfde verhaal geweest. Zou mooi vinden als ook juve vast in dit systeem speelt. De Vrij speelt hier ook in en als ook De Ligt erin bekend raakt, dan heeft Koeman straks toch stuk makkelijker een systeem te kiezen. De Ligt-Van Dijk - De Vrij achterin, een verdedigende droom. En een luchtmacht die mee naar voren komt bij corners.. heerlijk!

Wordt enorm lastig voor De Ligt on zijn plek te krijgen. Hij komt pas in november terug en als het erg goed gaat dan gaat hij natuurlijk niet spelen. Chiellini en Bonucci gaan sws weer spelen heb ik het gevoel. Wat wel cruciaal is voor hem om zijn plek bij het Nederlands Elftal te behouden. Want De Vrij doet het ook erg goed.

14 augustus 2020 om 15:06

Met 3 cv's kunnen ze toch met zn drieën

Een verdediging van 3 vind ik sterk. Maar dan moet je wel 3 sterke mannen hebben, met een sandro bijvoorbeeld als cv gaat het moeilijk.

Wat zijn de gevolgen dan? Dat Juventus dus met 1 centrale plek extra speelt en dus extra kansen biedt aan De Ligt Deze redacteur bepaalt zelf dat het mogelijke gevolgen heeft door erbij te zetten ‘waarschijnlijk demirel of Romero’ de derde plek krijgt en zelfs nog een duit in het zakje doet door zelfs de backs als opties te plaatsen. Lekker dan. Redacteuren gaan kennelijk opstellingen voorspellen tegenwoordig. Wat een drama stuk.

14 augustus 2020 om 16:53

Ik snap ook niet waarom er in een 3mans verdediging geen plaats voor hem zou zijn maar wel voor Demirel. Kwestie van pagina's te vullen met non-artikels waarschijnlijk.

15 augustus 2020 om 08:51

Er staat nota bene in het artikel dat de Ligt een tijdje uit de roulatie is. Het seizoen begint eerder dan dat de Ligt terugkomt. Volgens mij vrij logisch.

Zou weer lachwekkend zijn van het bestuur. Ze komen met een hele uitleg dat Pirlo ze overtuigd heeft met praatjes over een moderne attractieve manier van voetbal in een Europese stijl en dan uiteindelijk met een 3-mans verdediging gaan spelen. Haast alle ploegen die er toe doen in de Europese top spelen met 4 man achterin.

Grappig, Pirlo is net aangesteld als trainer en nu is zijn de nieuwe aankopen, de selectie, speelwijze en opstelling al bekend.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Juventus

1066 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Genoa33
4.Napoli32
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
A. RabiotMiddenvelder10
A. RamseyMiddenvelder10
W. SzczęsnyKeeper10
L. BonucciVerdediger11
G. ChielliniVerdediger10
DaniloVerdediger10
Voor de complete selectie: Clubpagina Juventus.

144 fans
Verdediger, 21 jaar

In de wandelgangen

Maandag 21 september
Arsenal wenst zich nog altijd te versterken met Thomas Partey. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren