Tom Beugelsdijk verhuist van ADO Den Haag naar Sparta Rotterdam

Vrijdag, 14 augustus 2020 om

Tom Beugelsdijk heeft zijn transfer van ADO Den Haag naar Sparta Rotterdam afgerond. De dertigjarige verdediger tekent voor twee seizoenen op Het Kasteel. De mandekker had een doorlopend contract in Den Haag. Het is onbekend welk bedrag met de transfer is gemoeid.

“We waren op zoek naar een versterking voor in de achterhoede, omdat dit de enige positie was die we nog niet dubbel bezet hadden”, reageert technisch directeur Henk van Stee op de clubwebsite. “Met Tom hebben we een speler gevonden die al bijna tweehonderd wedstrijden in de Eredivisie speelde. De transfer past in onze financiële mogelijkheden en met zijn ervaring, onverzettelijkheid en strijdlust, denken we dat Tom een aanwinst voor ons gaat zijn.”

Beugelsdijk werd opgeleid bij ADO en speelde in totaal zeventien jaar voor de club. Martin Jol, hoofd van het technisch hart van de club, reageert op het vertrek van de verdediger: “Tom heeft veel betekend voor onze club in het laatste decennium en het zal voor iedereen in de Haagse familie wennen zijn om hem niet meer in onze geel-groene kleuren te zien voetballen. Wij bedanken hem voor zijn tomeloze inzet en wensen hem veel voetbalplezier bij Sparta Rotterdam in de komende jaren.”

Van Stee is blij dat hij een ervaren speler aan de selectie van trainer Henk Fraser heeft kunnen toevoegen. “Hij is bekend met het klappen van de zweep, kent de trainer goed en kan presteren onder druk”, zo somt hij op. “Dat alles zal het komende seizoen belangrijk zijn om onze doelstelling te behalen, in een seizoen waarin de coronamaatregelen van invloed zullen zijn en een hoge mate van concentratie en focus gevraagd wordt.” Vrijdag staat Beugelsdijk voor het eerst op het trainingsveld met zijn nieuwe ploeggenoten.Gerelateerd

Meer sportnieuws

42 reacties (laatste reactie door theo uphus)

Zoveel nieuws hierover!!! Lijkt wel Spartazone. Bijzondere transfer. Benieuwd of hij ervaring kan brengen op het team.

14 augustus 2020 om 10:34

Was mij nog niet opgevallen dat er veel artikelen over waren maar ik snap de beweegredenen van voetbalzone wel om er veel over te schrijven. Tommy heeft toch een soort cult-status in Nederland en levert vermoedelijk ook meer clicks op dan andere Eredivisie voetballers van een vergelijkbaar niveau.

14 augustus 2020 om 12:10

Sensationeel! zelfs.... Beugelsdijk Zone

14 augustus 2020 om 12:28

Haha nee het lijkt wel alsof Tadic een transfer maakt naar Sparta. Leuk dit voor Beugelsdijk maar laten we niet doen alsof hij de Ligt is.

Blijf het toch opmerkelijk vinden. Leuke gast verder (matige voetballer 😉)

14 augustus 2020 om 10:48

Alsof hij naar een topclub vertrekt. Sparta is (helaas) ook maar een matige club.

14 augustus 2020 om 11:08

Maar nog steeds wel een van de mooiste van ons landje.

14 augustus 2020 om 12:33

Voor mij zeker in de top 5.

14 augustus 2020 om 13:08

Niet eens de mooiste van ons mooie stadje

14 augustus 2020 om 11:50

Hoezo is het opmerkelijk? Ik lees allemaal verontwaardigde berichten over de kwaliteiten van Tommy en dat ze geen idee hebben waarom Sparta die transfer door liet gaan. Maar Fraser heeft al wel met hem gewerkt, die weet dondersgoed wat Tommy wel of niet kan. Ik denk dat het lang geen onaardige transfer is voor Sparta, mede omdat ze achterin best krap zitten.

15 augustus 2020 om 00:01

Grun, vind het opmerkelijk, omdat hij toch echt een Hagenees in hart en nieren is en ik hem in Nederland niet meer bij een andere club dan bij ADO zag spelen.

Jammer! Te langzaam en gemeen, veel gele en rode kaarten in het verschiet... had Sparta niet moeten doen, nog niet met geld erbij..🙁

14 augustus 2020 om 10:47

Volgens mij nog geen rode kaart gehad, wel extreem veel gele.

14 augustus 2020 om 11:13

Gemeen ook echt, ik zie vaak gemene voetballers spelen maar Tommie is niet gemeen, eerder onverbiddelijk al zou ik dat eerder een positieve kwaliteit noemen dan een negatieve.

Tom leuke vent maar toch een beperkte voetballer. Als hij de kwaliteitsimpuls is die Sparta nodig heeft houd ik mijn hart vast voor de overlevingskansen komend seizoen in de eredivisie.

14 augustus 2020 om 16:58

Ik begrijp niet waarom dit de tendens is. Nee, Tommie gaat je niet de champions league brengen maar voor elke club in het rechter rijtje is dit een prima aanwinst met zijn kracht en doorzettingsvermogen.

Haha, er is dus serieus betaald voor Beugelsdijk? Enorm door de mand gevallen de afgelopen jaren. Veel te wild, domme overtredingen en de draaicirkel en snelheid van een oorlogstank in de woestijn. Zonder zijn cultstatus vraag ik me überhaupt af of hij nog wel Eredivisie zou hebben gespeeld.

14 augustus 2020 om 11:33

Precies, door dat ene interview kon ADO hem haast niet weigeren. In feite heeft hij de kwaliteiten voor rechterrijtje KKD.

Ben benieuwd hoeveel gele kaarten Sparta gaat krijgen aan komend seizoen met Vriends en Beugel in de achterhoeden

14 augustus 2020 om 12:46

En toch moet het ergens een beetje pijn doen als Hagenees toch? Dit doet mij zelfs een klein beetje pijn om Tommie bij een andere Nl'se club te zien.

14 augustus 2020 om 19:12

Klopt! Tommie hoort bij Den Haag. Maar op het moment dat van As en Manders er zaten zijn er hele dikke contracten uitgedeeld, ook aan Tommie. Wat hij verdiende per jaar daar kan je 2 talentvolle spelers voor halen. En dat is waar men nu op in zet bij ADO.

Als hij mou eens stopt met z'n act opvoeren en zich gewoon aan z'n opdracht houdt (het de tegenstander zo moeilijk mogelijk maken, bal afpakken en afgeven en soms met een corner naar voren) kan het best een nuttige speler zijn voor Sparta.

1 winnaar in deze transfer en dat is ADO, snap niet dat Sparta zelfs de portemonnee trekt voor een speler als dit.Enige reden die ik zou kunnen bedenken is dat Fraser graag een ervaren sloper in zijn elftal zou willen maar heeft hij die niet al met Vriends?

Zeer triest nieuws. Kan niet anders zeggen dan dat ik er erg verdrietig van ben, de enige troost is dat hij niet naar een willekeurige club is vertrokken maar wel naar Sparta is gegaan. Hoop dat we hem na een seizoen weer kunnen terugkrijgen!

Zeer matige verdediger voor Sparta. Hier worden ze als club op geen enkele manier beter van. Sparta heeft echter een aardig eerste seizoen eredivisie gekend. De vraag is echter altijd hoe verloopt het tweede seizoen. Dat is vaak een stuk lastiger, aangezien er dan vaak spelers zijn die het succes beleefd hebben bij Sparta en nu een stap hogerop gaan maken. Erg benieuwd naar Sparta komend seizoen.

Hier wordt Sparta volgens mij niet slechter van, zoals sommigen beweren.ik zal er wel echt aan moeten wennen om deze gast in het rood/wit tenue te zien,en dat gaven ze bij ADO ook al aan!

14 augustus 2020 om 13:37

Tsja, de meesten hier hebben hem gewoon de afgelopen jaren zien spelen en hebben kunnen constateren dat ie ieder seizoen toch wel een tikkeltje slechter werd. Zijn top lijkt toch wel achter hem te liggen en kijkend naar zijn spel de laatste 2 seizoenen zal hij Sparta niet sterker maken als hij zo blijft doorgaan. Hij zal zich dus flink moeten verbeteren. Ik zie dat persoonlijk niet gebeuren.

Had liever gezien dat we die jongen van NAC/Brighton gehuurd hadden. Beugelsdijk is een redelijke eredivisie verdediger als ie in vorm is.

Matige voetballer en naar mijn mening niet echt een aanwinst voor een leuk voetballende ploeg als Sparta.

Ik vermoed dat Jol/rankovic Tom Beugelsdijk hebben laten weten dat hij tweede viool zou gaan spelen in Den Haag en dat ze hem ondanks een doorlopend contract maar dankzij zijn vele jaren inzet voor de club nog een mooie transfer gunden. En laten we nou maar gewoon afwachten hoe dat gaat lopen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Sparta Rotterdam

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. RayhiAanvaller20
L. ThyAanvaller20
M. FabrieKeeper00
M. OkoyeKeeper00
B. van LeerKeeper20
D. AbelsVerdediger10
T. BeugelsdijkVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Sparta Rotterdam.

In de wandelgangen

Zaterdag 19 september
Manchester United schakelt door na het mislopen van Sergio Reguilón. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren