Ajax moet in verplichte coronabubbel in aanloop naar Youth League

Vrijdag, 14 augustus 2020 om

Ajax komt vanaf volgende week weer in de UEFA Youth League in actie. Het coronavirus zorgde ervoor dat het toernooi medio maart voor onbepaalde tijd van de agenda werd gehaald, maar in juni maakte de UEFA bekend dat het toernooi in augustus zou worden afgemaakt. De Onder-19 van Ajax werkt nu toe naar de ontmoeting met het Deense FC Midtjylland in de kwartfinale van het toernooi.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

23 reacties (laatste reactie door 4ever4ajax)

Ik ben vooral heel benieuwd welke spelers meegaan, denk dat Taylor, Rensch en Hansen met de 1e selectie op trainingskamp gaan. Brobbey, Unuvar, Regeer, zullen wel bij Jong Ajax blijven aangezien die selectie niet heel breed is gezien het trainingskamp van het 1e.desondanks is dit wel een eretitel die ze in Amsterdam héél graag winnen!

14 augustus 2020 om 11:08

Gaan moeite krijgen selectie rond te krijgen ja, kampen met blessures maar verwacht dat Ünüvar, Hansen, Taylor en Rensch inderdaad bij Ajax 1 zitten. Hopelijk zijn Regeer en Van Gelderen op tijd fit want gisteren vertelde iemand dat Dirksen, Van Axel Dongen en Enem (en sowieso Salah-Eddine) ook blessure hebben. Llansana is geblesseerd en namen als Gravenberch en Timber halen ze niet terug natuurlijk. Gaat een matige selectie zijn tov wat het kon zijn vrees ik.

Zo een jeugd toernooi kan je toch beter gewoon skippen ipv onnodige risico's nemen.

14 augustus 2020 om 09:18

Hoezo moeten we alles maar skippen vanwege risico's. Ziekte is nog lang niet weg je zal moeten zorgen dat je manieren vind om zoveel mogelijk van het leven en zeker van de jongeren op te pakken tot waar mogelijk. Zomaar alles skippen zal alleen maar een negatief effect hebben.

14 augustus 2020 om 09:52

@MRrKrillin Er is nog altijd veel onduidelijk over wat wel/niet kan. Verantwoord de grenzen opzoeken levert ons dan ook veel kennis op. Ik heb dan ook liever dat dit op deze verantwoorde manier de grenzen opzoeken dan op de wijze van de losgeslagen kuddes mensen die je nu op veel plaatsen ziet. Dat is namelijk een Russische roulette met een risico dat niet te beheersen is.

14 augustus 2020 om 10:33

@vialuna @tiptopp het gaat ook om de risico's naar de clubs en spelers toe. Stel er komt een uitbraak daar, teams moeten 2 weken afzonderen. De werkgever die hen betaald, kan niet beschikken over ze. Ontwikkeling van een speler staat even stil of club haalt nieuwe speler omdat VCL voor de deur staat. Is zo een jeugd toernooi alle risico's waard?

14 augustus 2020 om 12:55

Ik vind het juist wel weer typisch dat bij de jeugd (waarbij minder risico zou zijn op spreiding) degelijke maatregelen genomen worden t.o.v. de a selecties

Ik ben wel benieuwd met welke selectie Ajax O19 afreist. Het nieuwe Ajax O18 lijkt me namelijk niet goed genoeg. Dus dan zou het eigenlijk Jong Ajax worden. Hopelijk gaan de talenten mee zoals Taylor, Hansen, Brobbey, Unuvat, Timber en Rensch. Maar kan me ook voorstellen dat Ten Hag verschillende talenten meeneemt op trainingskamp.

14 augustus 2020 om 13:21

Ik kan je teleurstellen wat betreft YL selectie, een deel van de talenten blijft bij Ajax 1/gaat mee op trainingskamp. Van die namen die jij noemt lijkt er 1 met de o19 mee te gaan en dan Q. Timber, Jurriën zit sowieso bij eerste.

14 augustus 2020 om 13:33

Dat is wel jammer. Je had echt een sterke selectie dan gehad. Maar waarschijnlijk vinden ajax en de jongens zelf dan het trainingskamp en bijbehorende oefenwedstrijden een betere leerschool. Kan je me misschien vertellen of Brobbey wel naar de YL gaat? Brobbey heeft nog geen enkele oefenpot gespeeld namelijk.

14 augustus 2020 om 13:56

Brobbey gaat mee met Ajax 1 lijkt het mede door fitheid als ik goed begrijp. 3 wedstrijden in 7 dagen in Nyon is dan ook te veel van het goede. Verwacht dus een aanval bij de o19 met Rasmussen/martha/dall/tasci en Hansen. Dat is wel andere koek dan Ünüvar, Brobbey en Hansen ja. Llansana is geschorst tegen onze Deense vrienden, Van Gelderen is/was niet fit. Dirksen, Van Axel Dongen en Enem zelfde. Salah-Eddine is langdurig geblesseerd. Als ik nu zou moeten gokken verwacht ik; Raatsie; Kasanwirjo, Aertssen, Musampa, Douglas;timber, Fitz-Jim, Regeer;rasmussen, Hansen, Martha. Nogsteeds een prima team maar zeker niet beste team in toernooi. Hopelijk klopt het niet wat ik hoorde maar of je gaat mee met Ajax 1 of met de o19, Jong Ajax bestaat dan even niet. Zodoende dat ook iemand als Mendez aan zal sluiten en wanneer fit ook Jensen en Giovanni bij Ajax 1 aangezien deze niet speelgerechtigd zijn voor de o19.

14 augustus 2020 om 14:42

Maar waarom was ajax er voorstander van de competitie zo vroeg te beëindigen? Er was nog zo weinig bekend over het virus en de mogelijkheden. De competitie had net zoals in heel veel landen gewoon uitgespeeld kunnen worden. Ajax had zich nooit in deze discussie moeten bemoeien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
7.Ajax31
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
A. OnanaKeeper10
N. TagliaficoVerdediger10
E. ÁlvarezVerdediger10
D. BlindVerdediger10
S. DestVerdediger10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Vrijdag 18 september
Real Madrid is van plan om Luka Jovic in de laatste fase van de transferperiode op huurbasis elders te stallen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren