Man van 436.000 euro bruto (!) mag FC Twente al na één jaar verlaten

Vrijdag, 14 augustus 2020 om

Giorgi Aburjania mag FC Twente na een seizoen reeds verlaten. De middenvelder, die een jaar geleden voor twee seizoenen op huurbasis van Sevilla overkwam, is met zijn salaris een forse kostenpost en het ziet er ook niet naar uit dat hij komend seizoen een onbetwiste basiskracht zal zijn. FC Twente zoekt naar een oplossing.

FC Twente heeft Aburjania laten weten dat hij op zoek mag naar een andere werkgever. “Giorgi is van buiten de EU en dat betekent dat hij voor ons een dure speler is. Dat soort salarissen kunnen we ons nu niet meer permitteren”, erkent technisch directeur Jan Streuer vrijdag in gesprek met TC Tubantia.

Hoe hoger het gemiddelde voetbalsalaris in Nederland, hoe meer clubs moeten neertellen voor niet-EU-spelers. Het komt neer op minimaal 150 procent van het gemiddelde loon, 291.000 euro, en dat betekent dus een salaris van 436.000 euro bruto. Deze regel is ooit bedacht om de Nederlandse opleidingen te beschermen en te voorkomen dat de doorstroom van eigen talenten wordt geblokkeerd.

Aburjania kreeg onder voormalig trainer Gonzalo Garcia lang niet altijd speelminuten. Vlak voor het stilleggen van de competitie had de 25-jarige international van Georgië wel een basisplaats veroverd. “We gaan hem niet naar de uitgang duwen of op een andere manier dwarszitten. Dat zou niet netjes zijn. Hij heeft een contract en daar moeten wij ons aan houden”, besluit Streuer, die aangeeft dat er belangstelling is voor de Georgiër.

In de eerste twee oefenduels van FC Twente maakte Aburjania deel uit van de ploeg met veelal jeugdspelers. Streuer is bovendien nog op zoek naar twee middenvelders voor de selectie van Ron Jans.Gerelateerd

Meer sportnieuws

35 reacties (laatste reactie door sirius)

Oei, had niet gedacht dat hij een niet EU salaris had. Dan is dit een logisch gevolg en hoop ik dat we hem kunnen slijten en budget vrij kunnen maken. Het is een leuke voetballer maar niet voor dat geld.

Hoe kan het toch zijn dat Twente elke keer bij de gemeente moet smeken om wat geld en tegelijkertijd een voetballer en half miljoen kan betalen. Dit klopt toch gewoon niet?

14 augustus 2020 om 09:34

Waarschijnlijk betaalt Sevilla ook een deel en dan is het nog te doen qua budget.

14 augustus 2020 om 13:16

Het bedrijfsleven (noabers) hebben een potje om FC Twente te helpen aan kwaliteit. Je hebt in principe gelijk dat je er vraagtekens bij zet, maar het is ook wel heel simpel om direct weer met het gemeenteverhaal aan te komen zetten. Het wordt wel steeds meer duidelijk dat Van Leeuwen er een zooi van heeft gemaakt. Te dure spelers die weinig toegevoegde waarde hadden zonder een plan voor de lange(re) termijn. Ik begin steeds meer te begrijpen waarom de club Van Leeuwen naar de uitgang heeft gewezen.

Jeetje, wat een bedrag. Flink buiten proporties voor ons. En Ted was maar aan het klagen dat hij weinig te besteden had. Hij heeft gewoon met (Noabers)geld zitten smijten.

14 augustus 2020 om 09:10

Kan het niet gewoon zijn dat Sevilla een deel van zijn salaris dekt. Ik vind dit ongeloofwaardig klinken, zelfs voor Twente.

14 augustus 2020 om 09:23

Streuer zegt dat hij vanwege zijn niet EU status erg duur is, als Sevilla De helft op hoest, had hij dat er vast bijgezegd. Wel echt een bizar salaris. Buiten de traditonele top 3, AZ, misschien Utrecht en Vitesse, is er geen club in Nederland die zulke salarissen betalen kan. En een club die zeer recent in de sanering zat, net gepromoveerd is, en nog steeds blij zal zijn als ze bovenin rechterrijtje mee draaien, legt voor 436k per jaar een matige speler vast...

14 augustus 2020 om 10:06

Nou Teun, ik zou je ff verdiepen in de selecties van de eredivisie. Zelfs RKC had een niet-EU speler in de selectie. Het zal toen misschien lager hebben gelegen maar VVV en Roda hebben tijden lang meerdere niet-EU spelers gehad, tegelijk zelfs: Tiote, Honda, Kone, Musa, Vitesse in de tijd met Bony. De theorie dat dit alleen opgaat bij spelers met meerwaarde houdt heen stand als je door de jaren heen kijkt welke niet-EU spelers allemaal in NL speelden, zelfs bij degradatiekandidaten.

14 augustus 2020 om 12:47

Ik mag het hopen Oenieboy. Streuer zegt het vast niet voor niks. Aburjania kan een belangrijke speler zijn aankomend seizoen.

14 augustus 2020 om 13:11

Ik niet, want dit soort geruchten komen constant naar boven. Bovendien verklaart dat ook wel waarom er zo weinig kwaliteit en restwaarde op het veld stond, terwijl hij toch een spelersbudget van over de 7 miljoen euro had.

14 augustus 2020 om 13:38

Ik kan je uit de droom helpen, RKC had echt geen speler met een non-eu salaris. Ben benieuwd welke speler je op doelt...VVV had destijds Musa en Honda en dergelijke, maar die waren onder de 21, dus dan geldt deze regel niet.De meeste clubs in de eredivisie werken met 3 tot 5 miljoen spelersbudget, die tikken echt geen 10% van hun budget aftikken voor één spelerDoor Ajax en psv is het gemiddeld flink gestegen. Vroeger lag dat onder de 2 ton en was een non EU speler nog te betalen, zeker onder de 21. Nu is het bijna 4,5 ton

Dit mag echt wel een grote fout van Ted van Leeuwen heten. Afgelopen jaar jaar bijna niet gezien. En als je hem wel zag kon hij het verschil niet maken. Het is ook maar te hopen dat er een club is die zo gek is om hem op te halen lijkt me

Kunnen we ons niet meer permitteren? Konden we ons al niet permitteren! Al kon Streuer daar natuurlijk niks aan doen. Een speler met dat salaris moet voor Twente eigenlijk een zekerheid zijn en geen gokje. Geeft toch maar aan dat Ted van Leeuwen het misschien niet allemaal goed heeft gedaan.

14 augustus 2020 om 10:07

Dit geldt voor elke club, Twente is daarin niet de enige, er zijn zoveel eredivisieclubs die minimaal dit betalen voor verrassingen, ook in de onderste regionen. Soms pakken die verrassingen goed uit (Doan), soms niet zo goed.

14 augustus 2020 om 18:24

Ik ben toch echt benieuwd welke spelers dan? Doan was nog heen 21, dus veel goedkoper dan 436k. Verder zie je wel eens wat Zuid Amerikanen, maar die hebben dan vaak nog een Spaans of Portugees paspoort, en ontlopen zo deze regel. Jaren geleden, toen een non-eu speler rond de 2 ton kostte, zag ie nog wel eens het een en ander, maar de laatste jaren kan ik er eerlijk gezegd zo snel geen noemen buiten de top en subtop.

Twente gaat vrolijk door met meer uitgeven dan dat er binnenkomt. Zonde, was zo'n mooie club...

14 augustus 2020 om 09:11

Twente werd dus afgemaakt door dat ze Van Leeuwen ontsloegen maar nu is dus voor iedereen duidelijk waarom hij moest vertrekken. Ik vind Paul van de Kraan juist een heel goed beleid voeren op het moment. Eerst schulden aflossen en niet te gek doen. Daarna kun je een nieuwe basis voor de toekomst leggen.

14 augustus 2020 om 09:35

Inmiddels niet meer! Nieuwe TD in Streuer is fantastisch! Open vent die vertelt wat er gaande is. Eindelijk Nederlandse spelers en er staat een aardig team nu voor het budget dat hij te besteden had.

14 augustus 2020 om 13:19

@s04fct - Dat moet nog maar blijken. De middelen voor Streuer zijn dermate beperkend dat elke fout van Streuer heel erg opvalt. Een relatief kleine fout kan grote gevolgen hebben en dan is alles ineens niet meer zo positief. Verder is het ook gewoon afwachten, want zo indrukwekkend zijn de spelers niet op papier.

Die regel is wel out-dated. Kan daar geen verandering in komen. Clubs - buiten top - kunnen geen directe versterkingen halen buiten EU. Dat er bescherming moet komen, prima maar deze regel zorgt juist dat niveau achteruit gaat. Vroeger had een club als Nac ook 2 Brazilianen gehaald. Was (redelijk) geslaagd volgens mij voor NAC.

14 augustus 2020 om 10:10

Eens, maar toch was het ook in die tijd een relatief groot salaris en werd er wel beter gescout. Deze regel is wel een van de redenen dat clubs als Roda 7 keer in 15 jaar in de financiele problemen kwamen, aangezien daar structureel de halve selectie uit non-EU verrassingen bestond

Zo zie je maar dat Ted ook niet alles goed deed. Met Brondeel samen de laatste 2 grootverdieners binnen de selectie. Vindt het wel 1 vd betere middenvelders die we hebben.

Voor dat geld wil de club volgens mij,twee gelijkwaardige spelers op eredivisie niveau hebben.als (huur)speler was deze jongen geschikt, echter momenteel te duur voor het huishoudboekje.

Toch raar dat clubs 150% van het nationale gemmidelde moeten betalen en niet 150% van het clubgemiddelde. Daardoor kunnen clubs door de nu torenhoge sallarisen van (vooral) ajax geen niet EU spelers meer halen.

14 augustus 2020 om 12:50

Exact. Dat is toch ook precies de bedoeling van deze regeling..?!

15 augustus 2020 om 09:52

Het is toch gewoon oneerlijk dat het ligt aan de hoogte van de salarisen van de top 3 of de kleinere clubs wel of geen niet eu speler kan halen. Ik snap het doel van de regel, maar de regel moet gebaseerd zijn op de salarisen van de EIGEN club

15 augustus 2020 om 12:39

Ben ik het niet mee eens. Dit vermoeilijkt het proces nog wat meer en dat is juist de bedoeling. De regel is prima zo wat mij betreft.

Jammer dat hij weg mag, vind het persoonlijk wel een goede speler. Had hem ook graag op 10 willen zien spelen aankomend seizoen. Het salaris is wel ongekend hoog..

14 augustus 2020 om 13:07

Ik vind het maar een gewone speler voor een degradatiekandidaat. Voor dat salaris verwacht ik veel meer van een speler.

Lachwekkend dat je een dergelijk salaris neertelt voor een speler als Aburjania. Gewoon een typische speler voor een degradatiekandidaat en daar hoort zo'n salaris niet bij. Het blijkt wel dat Ted van Leeuwen het niet zo nauw nam met de situatie bij FC Twente en het is vrij schandelijk dat de RvC hierin geen actie ondernam. Dan snap ik ook wel waarom het 't afgelopen jaar toch behoorlijk tegenviel qua kwaliteit ondanks een behoorlijk spelersbudget. Ik begin steeds meer te snappen waarom Van Leeuwen weg moest.

14 augustus 2020 om 14:21

Ik vraag me echt af bij welke club Arbujania aan de slag kan. Komt overal te kort of zo'n club kan dat niet betalen. Ik zit te denken aan 3. Bundesliga misschien?

14 augustus 2020 om 15:13

Ik snap ook niet waar die lyrische verhalen ineens vandaan komen bij sommige supporters. Dit soort spelers heb je al lopen voor nog niet de helft van zijn salaris. Ik vind het maar een doodgewone speler voor degradatievoetbal.

Bizar dat Twente wel budget heeft voor dit soort spelers maar niet om een fatsoenlijke duurzame scouting op te zetten. Puur alleen vanwege risk management had deze transfer al een no go moeten zijn. De voordelen van scouting zijn legio en leveren op termijn het succes op waarmee je weer financieel gezond kunt zijn en terug naar de subtop.

14 augustus 2020 om 22:26

Gegokt en verloren. Niet slim uiteraard in de positie van Twente. Maar goed de TD die daar verantwoordelijk voor is, is er niet meer. Als Arbujania er 20 in had gelegd was het verdedigbaar maar dit is een gigantische blunder geweest.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.PSV32
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. DrommelKeeper10
T. EbuehiVerdediger10
N. MarkeloVerdediger10
J. OosterwoldeVerdediger10
Julio PleguezueloVerdediger10
X. SchenkVerdediger10
J. BoschMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

In de wandelgangen

Vrijdag 18 september
Real Madrid is van plan om Luka Jovic in de laatste fase van de transferperiode op huurbasis elders te stallen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren