‘Depay is de ster van Lyon, maar ik verwacht dat City hem kan bedwingen’

Zaterdag, 15 augustus 2020 om

Manchester City neemt het zaterdagavond op tegen Olympique Lyon in de kwartfinale van de Champions League. In de onderstaande video blikt DAZN alvast vooruit op deze wedstrijd. Paul Bosvelt, oud-speler van the Citizens, ziet zijn voormalige club wel doorgaan en ook Regi Blinker verwacht dat de halve finale voorbij gaat aan de neus van het team van Memphis Depay en Kenny Tete. Daarbij stelt de oud-Feyenoorder dat Josep Guardiola een prijs nodig heeft om het seizoen te redden. Wie denk jij dat er aan het langste eind zal trekken?

'Memphis is de ster van Lyon, maar ik verwacht dat City hem kan bedwingen'
Meer video's

Poll

Welke club bereikt de halve finale van de Champions League?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

59 reacties (laatste reactie door -legends-)

"De ster" weet ik nog zo net niet, een Aour staat toch wat hoger aangeschreven, en Dembele doet ook niet voor hem onder. Laatste wedstrijd was de penalty ongeveer zijn enige zinvolle bijdrage in de wedstrijd, maar hij is er natuurlijk wel even uit geweest. Eens kijken wat hij tegen Man City kan, daar krijgen aanvallers over het algemeen toch een hoop ruimte.

14 augustus 2020 om 10:18

Dat is zo maar als Memphis zijn dag heeft is het een hele vervelende aanvaller om tegen te spelen. Dat zagen we in Oranje tegen de toplanden toen hij echt vaak ongrijpbaar was en dat is knap want zoveel aanvoer krijgt hij niet in Oranje

14 augustus 2020 om 10:32

Aouar wordt gezien als een groot talent, maar Depay is voor de fans in Lyon zonder twijfel de sterspeler. Dembele is een goede spits voor de Ligue 1 maar hij wordt ook niet op gelijke hoogte geplaatst als Depay. Nu ben ik het er wel mee eens dat hij sinds zijn terugkeer nog niet heeft weten te overtuigen, maar dat is ook geen schande na zo'n lange revalidatie.

14 augustus 2020 om 10:49

Sinds zijn terugkeer? Net 60 min gespeeld in officiële wedstrijden. En in dat oefenduel overtuigde hij juist wel. Maar ik ben wel benieuwd morgen. Verwacht toch dat city niet al te veel problemen gaat hebben met Lyon

14 augustus 2020 om 13:31

Depay speelde ook 80 minuten in de bekerfinale tegen Psg.

14 augustus 2020 om 10:51

Hij is de aanvoerder van dat team. Hij zeker de ster. Aouar is het talent

Ik hoop zo erg dat Memphis en Lyon City eruit knikkeren. Het allermooiste zou zijn dat Memphis dam de winnende maakt. Wishful thinking waarschijnlijk maar wat ga ik genieten als dat gebeurd

14 augustus 2020 om 10:56

Ik hoop zo dat jij een vervelende avond tegen moet gaat. Het spel van City is in mijn ogen veel leuker dan dat van Lyon. En eerlijk gezegd heb ik het niet zo met de Lijger knuffelaar. Natuurlijk juich ik als hij Nederland een titel bezorgd maar dat is omdat Nederland dan wint. Mijn liefde voor de een is nu eenmaal groter dan de afkeer van de ander.

14 augustus 2020 om 11:38

Hmm is hij pas een Nederlander voor jou als hij wat goeds doet voor Nederland? Ik juich namelijk voor iedere Nederlander die het goed doet. City mag van mij hier winnen, maar ik gun Depay wel een goede wedstrijd omdat hij Nederlands is. Zoals ik dat de Roon en Hateboer ook gunde al was ik voor PSG. Ik mag hopen dat jouw vaderlandse liefde toch wat groter is dan de haat voor iemand, omdat hij af en toe met een lijger op de foto heeft gestaan, maargoed.

14 augustus 2020 om 16:44

Dat zegt hij toch helemaal niet? Dat hij pas een Nederlander is als hij wat goeds doet voor Nederland? En wat is dat voor nationalistische gedachte dat je altijd voor een Nederlander moet zijn en voor Nederlanders geen afkeer kan hebben? Ik vond (en vind) Kuijt een verschrikkelijke persoonlijkheid, van mij hoefden clubs als Liverpool en Fenerbace dan ook niet te winnen omdat de Nederlander Kuijt daar speelde. Uiteraard was ik wel blij als hij Nederland verder hielp, want ik ben op landenniveau wel voor Nederland. Ik denk dat Tipptopp hetzelfde heeft met Depay.

14 augustus 2020 om 16:53

@Tipptopp, precies ook mijn gedachten! Ik heb niets met Depay. En ik ben natuurlijk blij als hij voor Oranje scoort, maar ik vind hem op zo'n moment niet sympathieker. Ik duim voor elke Nederlandse club die Europees speelt, maar dat geldt niet voor elke Nederlander die in het buitenland speelt. Dan kijk ik naar het spel dat de club speelt.

14 augustus 2020 om 16:58

Ik heb ook een hekel aan kuijt maar ik vond het altijd wel leuk als hij het internationaal goed deed, was meteen ook mooi voor Nederland. Dat een Nederlandse speler het elders goed doet. Daarom snap ik persoonlijk niet dat iedereen dat heeft. Ongeacht wie het is. Tenzij het echt een foute vent is natuurlijk. Maar hey, de een is de ander niet natuurlijk!

14 augustus 2020 om 11:43

Ik ben nu wel benieuwd geworden. Stel je voor he. Ik zeg niet dat het gaat gebeuren. Stel dat Man City de CL wint. Hoe ga je dan reageren? Ga je het weer bagatelliseren of ga je dan een keer positief zijn?

14 augustus 2020 om 16:33

Er gaan sowieso dingen gezegd worden als verkapt CL en dat het makkelijker was omdat er maar over 1 wedstrijd wordt gespeeld etc. Er gaat sowieso een bullshit iets komen om de overwinning te bagatelliseren.

14 augustus 2020 om 17:07

De kritiek op Manchester City heeft dan ook zelden met het voetbal dat ze spelen te maken. Ik neem aan dat je zelf ook wel snapt dat Manchester City bij veel mensen de gun-factor niet heeft.

14 augustus 2020 om 17:36

@sirius Uiteraard. Dat is ook prima. Iedereen moet zelf bepalen wie ze het gunnen. Ik heb het nu over Japie specifiek die vooral altijd kritisch is op de Europese prestaties. Dat mag hij ook zeggen, want die zijn ook teleurstellend geweest so far.

14 augustus 2020 om 17:50

@silvacity wat zeg ik dan voor bijzonders? dat ik veel meer verwacht van de duurste selectie ter wereld? ik ben echt niet de enige die er zo over denkt. City is imo aan hun stad verplicht nu eens een keer de CL te winnen

14 augustus 2020 om 18:18

@Japie Dat valt wel mee hoor. Ik verwacht in de CL ook meer van City kijkende naar de afgelopen seizoenen. Het is meer dat wij regelmatig over dit onderwerpen praten. Nu terugkomend op mijn reactie: ben wel benieuwd naar jouw reactie mocht het gebeuren. Wat voor perspectief ga je dan inslaan? Dus ga je het gabataliseren of ga je (gematigd) positief reageren?

14 augustus 2020 om 19:05

ik vind het niet uitzonderlijk om de CL te winnen met de duurste selectie ter wereld dus als ze hem pakken zal ik niet meteen superlyrisch zijn maar dan hebben ze gedaan wat ze imo horen te doen en dan is het gewoon een goede prestatie van City, want dan laten ze iig zien waarom die sjeiks zo belachelijk veel geld in de selectie hebben moeten pompen

14 augustus 2020 om 20:25

Klinkt fair. Ze zijn een van de favorieten. Het zou niet heel bijzonder zijn, maar wel zeker een goede prestatie. Voor de club Man City zelf zou het wel de ultieme bekroning zijn om de volgende stappen te gaan zetten als club. Overigens wil ik nog even benoemen dat de club ondertussen financieel zo gegroeid is dat ze transfers zelf kunnen betalen door de broadcast en sponsorship inkomsten. De sjeik heeft in het begin wel veel geld zelf in de club gestopt.

15 augustus 2020 om 11:32

Niet zo bijzonder om de CL te winnen ? Denk nou toch eens na voor je wat zegt japie. Als zelfs de beste voetballer allertijden maar 1 CL wint in 9 jaar tijd, dan is het echt niet zo vanzelfsprekend dat je de CL wint. Daar komt een hele dosis geluk bij kijken.

15 augustus 2020 om 11:38

@nl_modric Real heeft drie keer op rij gewonnen en Liverpool twee keer op rij in de finale gestaan dus het is natuurlijk niet alleen maar geluk. er komt ook tactische kennis bij kijken en weten hoe je verschillende voetbalstijlen moet bestrijden

15 augustus 2020 om 11:41

@silvacity ze hebben nog niet echt wat noemenswaardigs laten zien in de CL maar ik ben toch wel bang voor City tegen Bayern. ze hebben natuurlijk ook gewoon een geweldige selectie staan en qua spelersmateriaal ontloopt het elkaar niet veel. ik verwacht niet dat Bayern daar even makkelijk overheen gaat walsen. ook PSG sluit ik nog niet uit overigens. Neymar miste dan laatst een hoop kansen maar die is zo abnormaal goed. die kan in zijn eentje een wedstrijd beslissen en dan hebben ze natuurlijk ook nog Mbappe. we hebben iig drie leuk voetballende teams in de halve finale staan als City vandaag wint en dat is voor de voetballiefhebber natuurlijk geweldig

15 augustus 2020 om 11:59

Volgens mij heb jij meerdere keren aangegeven dat een trainer nauwelijks toegevoegde waarde heeft. Nu kom je ineens aan dat een trainer ontzettend belangrijk is om verder te komen in de CL. (daar sluit ik me overigens volledig bij aan) Om een CL te winnen echter, moet je én een goed op elkaar ingespeeld team hebben én individuele klasse én een goede trainer én een dosis geluk. Je noemt nu Real Madrid omdat zij 3 keer op rij de CL hebben gewonnen, maar dat was een unicum. Dat is namelijk in de 60 jaar ervoor geen enkele keer gelukt. Edit: Wint City dit jaar de CL, dan hebben ze een fantastische prestatie geleverd, dat is alles wat ik ermee wil zeggen.

15 augustus 2020 om 13:35

@japie Ik vind wel dat ze een aantal noemenswaardige dingen laten zien. 1. 2x gewonnen in de knock-out tegen de in vorm landskampioen van Spanje (real Madrid). Als we kijken naar de poll dan gaven de VZ reaguurders Real een aardige kans om de CL te winnen (net zo groot als Man City). 2. Meerdere overwinningen op Barca en Bayern in de groepsfase 3. Monaco verslagen met 5-3 (werden dat seizoen kampioen boven Psg). Daarnaast hebben ze ook regelmatig teleurgesteld en hun eigen niveau niet gehaald. Als City haar niveau wel haalt maken ze tegen iedereen een goede kans natuurlijk. Ben benieuwd!

14 augustus 2020 om 17:34

Realistisch gezien zou City over dit Lyon moeten heen walsen, Juventus onderschatte Lyon (vooral in de 1ste wedstrijd) en speelde daarnaast ook nog eens slecht voetbal, City moet en gaat dit makkelijk winnen, maargoed dromen mag altijd, zelfde geldt vanavond voor Barcelona die toch wel de underdog is en er ook vanavond ook gewoon uitvliegt vs Bayern, zie ze alleen doorgaan als Bayern pech heeft en Messi een uitzondelijke wedstrijd speelt en zelfs dan is het denk ik nog niet genoeg.

15 augustus 2020 om 17:17

Ik denk dat Barcelona daar ook op hoopt na gisteravond. 100% dat Pep dan ontslagen zal worden na een teleurstelling in de CL vanavond (al gebeurt dit denk ik ook als ze doorgaan en de CL niet winnen dit jaar). Benieuwd of hij open zal staan voor een terugkeer bij ontslag.

Ik hoop op een mooie stunt tegen City, maar vrees dat het niet gaat gebeuren. Zou wel wat zijn als PSG en Lyon tegenover elkaar staan in de finale, dat zou wat zijn zeg (en nee, dat is niet het gedroomde plaatje natuurlijk).

14 augustus 2020 om 10:31

Als Lyon in de finale komt mogen ze hem gelijk winnen van mij

14 augustus 2020 om 10:48

Eigenlijk vind ik dat ook, ook al is dat slecht voor Ajax.

14 augustus 2020 om 10:54

Stel je toch eens voor. Dan horen we jaren hier dat Ligue 1 niks voorstelt en is de Finale straks OL - PSG, 😂

14 augustus 2020 om 11:19

1 zwaluw maakt nog geen zomer. De Ligue 1 stelt vergeleken met de top 3 uiteraard minder voor. Mensen die zeggen dat het niks voorstelt weten er ook weinig van. Het is geen Eredivisie ofzo. Er komen absurd veel talenten altijd voort uit de Ligue 1. Kijk alleen al naar Franse spelers. Het is een absurd grote talentenvijver.

14 augustus 2020 om 11:27

@jesaja: ik ben iemand die al tijden zegt dat de Ligue 1 helemaal niet zo slecht is dan menig een hier verkondigt. Nee, het is niet zo goed als de Primera Divison of de Premier League. Maar als je het vergelijkt met de Bundesliga en de Serie A, zitten ze er echt niet heel ver van af hoor en is echt wel een fors tandje hoger dan de Eredivisie.

14 augustus 2020 om 11:43

Helemaal mee eens! Men doet weleens alsof het een mickey mouse competitie is, maar er komt belachelijk veel jong talent vandaan die het Europees allemaal verdienstelijk doen

14 augustus 2020 om 17:15

Iedere competitie heeft zo z'n charme. Om te stellen dat de Eredivisie niets voorstelt, getuigt ook van weinig verstand. Voor zo'n kleine competitie in zo'n klein land leiden we toch behoorlijk veel getalenteerde op uit binnen- en buitenland. Dat Frankrijk zo'n talentenvijver heeft is in mijn ogen dan ook meer dan logisch. Ter verduidelijking: Frankrijk is 13 keer zo groot als Nederland en heeft bijna vier keer zoveel inwoners.

14 augustus 2020 om 17:36

PSG heeft dan ook wel een soort van vrijloting naar de finale gehad, en als je een gokje wilt wagen kun je veel geld winnen op Lyon wint de CL (heel veel met 10 eurootjes)

14 augustus 2020 om 10:46

Je hoopt op een mooie stunt tegen City? Aan je naam te zien ben je voor Ajax? Dan is het juist zaak dat Lyon er als een malle uitgeknikkerd gaat worden. Alles om te zorgen dat zij die CL niet winnen. Dus zo snel mogelijk er uit met die club. Is het gunstigste voor Ajax.

14 augustus 2020 om 11:26

Natuurlijk hoop ik voor "ons" dat City doorgaat, maar als je kijkt naar de wedstrijd an sich, hoop ik gewoon dat Lyon doorgaat, dat is toch niet heel gek?

Memphis is oké. Alleen de rest is niet opgewassen. City gaat denk ik 3 goals verschil winnen.

Die kromme affiches waar er duidelijk een favoriet is, vind ik wel leuker over 1 wedstrijd. Dan heb je toch meer kans dat er iets geks gebeurt, zoals bijna bij Psg. Je zou zeggen Leipzig dat Atletico uitschakelt is ook een verrassing, maar Atletico is echt een drol van een ploeg en werd gewoon scheel getikt door de Duitsers.

15 augustus 2020 om 12:05

Natuurlijk is dat leuker De dominante ploeg gaat dan aanvallen en de underdog kan dan lekker counteren. Bij 2 gelijkwaardige teams krijg je meestal te maken met trainers die hun ploeg extreem behoudend laten spelen, oftewel een zaadwedstrijd.

Lyon kan aardig voetballen en memphis kan dan uitblinken, maar tegen Man City krijgt Lyon weinig ruimte om te voetballen en ik denk niet dat Lyon de finesse en kwaliteit heeft om een sluitende verdediging te presenteren en via scherpe counters City eruit kegelt.

14 augustus 2020 om 17:10

Zolang City niet verkrampt, zie ik Lyon niet winnen. Lyon heeft op zo'n beetje elke positie een beduidend mindere speler lopen en als collectief is het ook geen indrukwekkende ploeg. Er moet naar mijn mening wel heel veel fout gaan bij City, wil Lyon dit winnen.

Met alle respect voor Lyon en Memphis, maar met spelers als De Bruyne, Silva, Sterling, Mahrez, Ederson, Mendy, Walker, Otemendi, dan zou je toch zeggen dat City een maatje te groot is voor Lyon. Ik denk namelijk niet dat Memphis bij City in de basis zou staan. Maar ja, de bal is rond, het is over 1 wedstrijd etc.

Ik denk toch dat Ol Lyon gaat stunten en de halve finale gaat bereiken

De Ster zijn van Lyon, is "maar" de ster zijn van Lyon. Ribery is de ster bij Fiorentina maar dat zegt niet dat hij nu kan winnen van City, en daarbij speelde Depay en Lyon slecht tegen Juve, dus dit wordt exit voor hun

15 augustus 2020 om 11:10

Jij hebt altijd zulke vage teksten.. Waar komt Ribéry opeens vandaan en hoe is die te vergelijken met Memphis?

15 augustus 2020 om 11:56

Begrijpend lezen.. hij zegt dat Depay de ster is en zo je denken dat het wat inhoud, maar dat is nietszeggend voor de club op die niveau. Ribery is ook de ster bij Fiorentina, maar dat betekent nog niet, dat er wat de halen valt tegen clubs van niveau als City.

Ik verwacht wel dat Manchester City deze wedstrijd over de streep kan trekken. Ik verwacht een 3-1 winst, maar het is máár één wedstrijd natuurlijk. Ik hoop ook dat Guardiola geen rare fratsen gaat uithalen, maar dat weet je natuurlijk nooit. Bayern - Manchester gaat een heel mooi affiche worden mochtend ze doorbekeren. Walker vs. Davies, interessant!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Olympique Lyon

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
9.Angers60
12.Nîmes41
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
M. CaqueretMiddenvelder40
Bruno GuimarãesMiddenvelder40
M. CherkiAanvaller40
M. CornetAanvaller40
M. DembéléAanvaller40
J. DenayerVerdediger40
Voor de complete selectie: Clubpagina Olympique Lyon.

810 fans
Aanvaller, 26 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Olympique Lyon 4 4 1 0
2019/2020 Olympique Lyon 13 9 0 0
2018/2019 Olympique Lyon 36 10 5 0
2017/2018 Olympique Lyon 36 19 3 0
2016/2017 Olympique Lyon 17 5 1 0
Laatste voetbalnieuws

Koeman maakte één fout in eerste maand: ‘Kan hem veel last bezorgen’

Er is exact een maand verstreken sinds Ronald Koeman is aangesteld als trainer van Barcelona. In die tijd is het eigenlijk geen moment rustig geweest rondom de club. Lionel Messi gaf...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 18 september
Real Madrid is van plan om Luka Jovic in de laatste fase van de transferperiode op huurbasis elders te stallen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren