AD: De reden waarom Tom Beugelsdijk bij ADO Den Haag vertrekt

Vrijdag, 14 augustus 2020 om 06:21Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 06:30

Tom Beugelsdijk is op weg van ADO Den Haag naar Sparta Rotterdam. Het Algemeen Dagblad meldt donderdagavond dat de Haagse club vooral om financiële redenen ervoor kiest om de dertigjarige publiekslieveling te laten gaan. Na een minder geslaagd avontuur bij FSV Frankfurt in de 2. Bundesliga keerde Beugelsdijk in de zomer van 2015 terug naar Den Haag, waar hij volgens het dagblad ‘een flink salaris’ opstrijkt.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

15 reacties (laatste reactie door edforce2)

Ik betwijfel eerlijk gezegd of je hier als Spartaan zijnde blij mee zou moeten zijn. Beugelsdijk is een aardige gast, en ook zeker een prima verdediger voor de onderste regionen van de competitie. Echter zit er letterlijk 0 groeimogelijkheid in... beter dan hij nu is gaat hij niet worden, en gezien zijn toch al trage handelingssnelheid lijkt het juist alsof hij misschien alleen nog maar minder zal worden.al met al vind ik het een vrij matige transfer van Sparta.

13 augustus 2020 om 22:18

@stengun Denk jij nou echt dat Sparta dacht:'Goh, die Beugelsdijk, die haalen we omdat hij zo'n hoge groeipotentie heeft. We trainen hem om de zwakkere facetten in zijn spel te verbeteren en dan kunnen wij nog lang plezier aan hem beleven'. Natuurlijk niet. Beugelsdijk is gewoon gehaald voor zijn ervaring in de Eredivisie en om zijn leidinggevende capaciteiten op het veld. Dat hebben die jonkies blijkbaar nodig volgens Sparta en ook Fräser.

14 augustus 2020 om 01:38

Sparta heeft toch een samenwerkingsverband met Ajax? Dan zou ik eerder kijken of je daar iets mee kan. Beugelsdijk stond er bij ADO eigenlijk al in bij gebrek aan beter. Dat blijkt nu te meer omdat hij overbodig is geworden door de komst van Peet Bijen.

Wat is een flink bedrag? Een speler als Beugelsdijk verdient toch niet meer dan 350K max?

13 augustus 2020 om 20:48

Schijnt rond de 4 ton te liggen, dat was althans de claim van Van Gangelen. Spelersbudget van ADO was een jaar of 2 geleden zo'n 10.5 miljoen, wat eigenlijk absurd veel is. Salarissen zullen dus gemiddeld wel hoog liggen, zeker voor de spelers die er al lang zitten. Ter vergelijking, een club als Willem II werkt met 4 miljoen budget, dus dan kun je in principe aannemen dat de salarissen bij ADO gemiddeld 2,5 keer hoger liggen...

13 augustus 2020 om 21:41

4 ton voor een zeer beperkte cv als Beugelsdijk, zijn er nog meer spelers bij ADO die dit verdienen op jaarbasis?

14 augustus 2020 om 08:16

Klopt niet. Tom verdiend tussen 250k en 300k. Een Immers, Meijers, Bakker en Goossens zullen ook ergens rond dat bedrag zitten. Martin Jol wil hier vanaf en heeft een salarisplafond van rond de 200k ingesteld en wil alleen nog maar talentvolle spelers in de selectie met een enkele routinier. Ze zijn bezig om Omar Rekik te halen.

15 augustus 2020 om 11:15

Ah ok. Tom is natuurlijk een cultheld, maar dan nog is 250k natuurlijk bizar veel voor iemand die het eigenlijk puur op inzet en kracht doet.

Niet erg handig van Sparta om een mogelijke concurrent sterker te maken door een matige speler daar weg te halen, waardoor ze meer ruimte hebben om betere spelers neer te zetten. Ik denk ook niet dat hij Sparta sterker maakt.

Tja onbegrijpelijk dat Sparta deze"kaarten verzamelaar"aantrekt. Daar gaat Sparta nog heel veel spijt van krijgen. Beugelsdijk kan namelijk helemaal niet voetballen, laat staan verdedigen,hij schoot en trapt na,geeft elleboogjes, staat continu aan de verkeerde kant te dekken,laat zijn man uit z'n rug lopen,is veel te traag,dus geen idee wat Sparta bezield om deze dorpsgek te contracteren

Ik ben ontzettend droevig als uiteindelijk blijkt dat onze lieve Tom daadwerkelijk naar Spangen vertrekt. Toegegeven, na ADO is Sparta bij uitstek de mooiste club in de huidige eredivisie dus in die zin ben ik nog ergens blij, maar als er juist iets is wat belangrijk is, in ieder geval bij volksclubs als ADO maar vermoedelijk bij alle clubs, is dat je je cultuur bewaakt. Ik vind Peet Bijen echt een topgozer, echter als dit ten koste gaat van de weinige Hagenezen in de selectie vind ik het erg jammerlijk. Ik hoop dat dit een gerucht is voor de papierbak!

13 augustus 2020 om 23:51

Maar Tom kan er wel verrekte weinig van, dus dan kan je beter Peetje hebben, sportief bekeken.

14 augustus 2020 om 01:33

Sportief bekeken wellicht. Maar ik kijk liever naar elf houthakkers die tevens cultuurbewaarders zijn, dan elf verfijnde prachtvoetballers die geen binding hebben met de stad, de club of iets. Anderzijds, zo'n Peet Bijen vind ik een topaanwinst. Echt een schat van een jongen, en een fijne nuchtere vent. Heb zelf wortels in Hengelo liggen dus ik ben daar heel gelukkig mee, echter niet als dit ten koste gaat van onze lieve Tommie die gewoon nog 10 jaar bij ADO moet spelen.

14 augustus 2020 om 01:42

Ik snap je sentiment maar lieve Tommie heeft zijn beste tijd bij ADO wel gehad toch? ADO wil stappen maken en dan moet je op een gegeven moment naar de toekomst kijken. Investeren in jongere spelers die kapitaal kunnen genereren. Als je nog 10 jaar met Tommie speelt, speel je straks op zaterdag tegen Katwijk in de tweede divisie. Moet je ook niet willen.

Inderdaad heeft ADO met Peet Bijen een verdediger binnengehaald die eigenlijk alleen maar beter kan worden.maar ook hier zal ik moeten wennen aan het geel/groen tenue waar hij in gaat spelen.zoals Tom Beugelsdijk in het rood/wit......

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

ADO Den Haag

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
14.RKC Waalwijk23-13
15.VVV-Venlo22-23
16.Willem II17-27
17.ADO Den Haag15-30
18.FC Emmen12-32
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. van EwijkVerdediger241
M. KramerAanvaller235
V. BesuijenAanvaller211
L. KoopmansKeeper190
J. GoossensMiddenvelder170
J. ArweilerAanvaller161
B. Ould-ChikhAanvaller140
Voor de complete selectie: Clubpagina ADO Den Haag.

45 fans
Verdediger, 30 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 4 maart
RB Leipzig verhuurt Yvon Mvogo in principe tot medio 2022 aan PSV, maar heeft een optie om de verhuurperiode komende zomer al stop te zetten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren