Transfer van Sarina Wiegman vindt mogelijk plaats binnen 24 uur

Donderdag, 13 augustus 2020 om

Sarina Wiegman lijkt te gaan vertrekken als bondscoach van het Nederlands vrouwenelftal. Volgens Sky Sports bevinden de gesprekken tussen Wiegman en de Engelse bond over het bondscoachschap aldaar zich in de afrondende fase. Wiegman wordt in Engeland de opvolger van Phil Neville, al is het nog niet duidelijk wanneer ze precies begint aan haar nieuwe baan.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

6 reacties (laatste reactie door bochherief)

logisch dat ze vertrekt, half miljoen is veel geld, weet niet wat ze hier verdiende, maar schat tussen de 100k en 200k. Ik las gisteren ook een aantal reacties dat vrouwen salarissen gelijkgetrokken moesten worden met mannen, maar dat is onzin. Het gaat hier om marktwerking. Hoe populair is de sport en hoeveel geld gaat erin om? Dat bepaalt de salarissen.

13 augustus 2020 om 19:55

Al merk je natuurlijk wel dat het aan het groeien Is, anders kunnen ze haar niet zo een salaris geven. Het vrouwen voetbal zit in een lift en dat kunnen we niet ontkennen, alleen gaat het waarschijnlijk nog jaren duren voor ze in de buurt gaan komen van het mannen salaris. We moeten sowieso niet vergeten dat het salaris bij de mannen tot dit execeptionelen is gegroeid.

13 augustus 2020 om 20:00

Jaren? Je kan eerder praten over deceniums. De salarissen van de mannen zullen ook alleen maar verder stijgen en dat is echt niet in jaren bij te halen, als dat al überhaupt gaat lukken? Alles staat en valt met vraag en aanbod.

13 augustus 2020 om 20:47

Jaren haha? Vergeet niet, er zullen meer vrouwen kijken naar mannenvoetbal dan mannen naar vrouwenvoetbal. Ik kan me ook niet voorstellen dat dat er uitgaat. En mocht dat alsnog eruitgaan dan ... jeetje... dan duurt dat echt gigantisch lang nog.

13 augustus 2020 om 20:01

Denk dat dat salaris van haar hier nog lager is hoor.

13 augustus 2020 om 20:11

Moet ook zo lachen om mensen die roepen om het gelijktrekken van de salarissen. Voor de spelers kun je dat doen, want die hebben toch geen keuze m.b.t. voor welk land ze kunnen kiezen. Een coach kan bij een topclub gewoon 10 miljoen per jaar verdienen en zou dat op moeten geven om bondscoach te worden. Dan moeten de bonden ook wel hogere salarissen gaan geven. Voor vrouwen geldt dit natuurlijk (nog) niet. Pas als Wiegman genoemd wordt als opvolger van Setien bij Barca moet je het salaris gelijktrekken overwegen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederlands vrouwenteam

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
D. JanssenVerdediger91
D. van de DonkMiddenvelder98
M. van DongenVerdediger80
L. BeerensteynMiddenvelder81
S. SpitseMiddenvelder810
V. MiedemaAanvaller89
S. van de SandenAanvaller61
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederlands vrouwenteam.

0 fans
Coach, 51 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 28 oktober
De naam van Dayot Upamecano staat voor volgende zomer bovenaan het verlanglijstje van Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren