St. Mirren krijgt ‘nee’ te horen van aanvaller van PSV

Donderdag, 13 augustus 2020 om

Joël Piroe heeft op dit moment geen oren naar een dienstverband bij St. Mirren op huurbasis. De nummer negen van het afgelopen seizoen in de Schotse Premiership heeft volgens het Eindhovens Dagblad concrete interesse in de spits van PSV, maar op dit moment focust hij zich volledig op zijn kansen in het Philips Stadion. Voorlopig heeft St. Mirren een 'nee' te horen gekregen van het kamp-Piroe.

De berichtgeving van het Eindhovens Dagblad volgt op een artikel in the Scottish Sun: de Britse krant schreef woensdag over de belangstelling van St. Mirren en meldde dat Piroe daarnaast al langere tijd wordt gevolgd door Juventus en Everton. De 21-jarige aanvaller bracht het afgelopen seizoen op huurbasis door bij Sparta Rotterdam en het is nog niet bekend welke plannen PSV met hem heeft voor de komende jaargang.

Piroe kwam in dienst van Sparta tot achttien wedstrijden in de Eredivisie, maar kreeg slechts eenmaal een basisplaats. In totaal noteerde hij 383 speelminuten en daarin scoorde hij 2 keer. Bovendien speelde hij aan het begin van het seizoen, nog voordat hij verhuurd werd, twee duels voor Jong PSV in de Keuken Kampioen Divisie en scoorde hij eenmaal. Piroe ligt nog twee seizoenen vast in Eindhoven.

In juni liet technisch manager Henk van Stee van Sparta weten dat hij volgend seizoen graag opnieuw wil beschikken over Piroe en Dante Rigo, de andere huurling van PSV. "Joël heeft dit seizoen wel wat minder minuten gespeeld, maar ook laten zien dat hij mogelijkheden heeft. We zien bij ons in de toekomst zeker ook kansen voor hem. Over beide spelers zijn we qua prestaties en houding gewoon goed te spreken", zei Van Stee.


Poll

Doet Joël Piroe er goed aan om voor zijn kansen bij PSV te gaan?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

18 reacties (laatste reactie door tilburgajax)

Zolang PSV Malen Lammers en Maxi voor zich heeft gaat hij echt geen kansen krijgen. De eerste 2 moeten geld gaan opbrengen en de 3e niet al te veel geld verliezen. Hoe, enkel door de spelen. Helaas maar waar...

13 augustus 2020 om 18:27

De 3e gaat ook nog geld opleveren. Beetje geduld

13 augustus 2020 om 18:36

Hij staat al 2,5 jaar onder contract en PSV heeft letterlijk nog niks aan hem gehad. Ik kan mij dus voorstellen dat het geduld een beetje begint op te raken. Dit zal toch wel zijn seizoen moeten gaan worden, hetgeen wellicht ten koste gaat van het seizoen van bijvoorbeeld een Lammers, die bij PSV ook wel klaar zal zijn als dit zijn seizoen niet wordt. En dan moeten ze een Madueke die ik echt een supertalent vindt ook nog maar achter zich houden in de hierarchie.

13 augustus 2020 om 19:50

@masterd waarvan 1 jaar grotendeels geblesseerd en het andere jaar verhuurd.. Wat had hij moeten doen in die tijd voor Psv? Als hij dit jaar gewoon fit blijft kan hij zijn waarde wel danwel niet laten zien.

13 augustus 2020 om 20:07

Wat hij moet doen in die tijd? Op zijn minst zorgen dat ze geen aanleiding zagen hem te verhuren aan een club in Argentinie. Lekker makkelijk om geen enkele verantwoordelijkheid bij de speler zelf te leggen. Alsof de laatste 2,5 jaar hem gewoon is overkomen.

13 augustus 2020 om 20:31

Natuurlijk valt hem het een en ander te verwijten. Hij was bijvoorbeeld gewoon te zwaar op het moment dat hij bij psv binnen kwam. (Mede) daardoor denk ik veel last van blessures gehad en daarom is er ook gekozen om hem weer te verhuren aan zijn oude club waar hij weer aan zijn zelfvertrouwen kon werken. Hoe hij paar weken geleden weer op de herdgang kwam is echt 180 graden het tegenovergestelde van vorig jaar dus hij heeft zeker weten aan zichzelf gewerkt. Het is hem dus niet allemaal maar overkomen maar het zat hem ook echt niet mee. Mede door blessures maar ook zijn zelfvertrouwen was gewoon laag. Laatst gaf ie nog een heel zelfkritisch interview waaruit blijkt dat hij zelf ook vindt dat hij veel meer moet en kan brengen. Daar ligt het dus niet aan. Het is aan hem om het dit seizoen nu te laten zien.

13 augustus 2020 om 20:35

Zelf was hij best realistisch pas geleden in een interview en zocht hij ook zeker de fouten bij zichzelf. Niet volledig leven voor sport, te snel weer willen na een blessure. Het kwam erop neer dat hij niet lekker in zijn vel heeft gezeten. Ben het overigens wel met je eens dat geld opleveren geen zekerheidje is. Hopelijk herpakt hij zich, maar anders is het inderdaad hopen dat je je geld terug krijgt.

13 augustus 2020 om 18:30

En Madueke die het tot nu toen voortreffelijk doet in het 2 spitsen systeem.

Ik snap dat hij niet meteen op het vliegtuig naar St Mirren stapt, maar bij PSV zie ik hem gezien ook de concurrentie dit seizoen geen kans krijgen. Nog een uitleenbeurt lijkt daarom logisch, of wellicht zelfs een definitieve transfer.

13 augustus 2020 om 20:39

Kom op, dan kan hij toch beter naar Zwolle, Heracles of bijvoorbeeld VVV gaan

13 augustus 2020 om 22:38

Dat lijkt Masterd ook te suggereren. Mocht hij zich prettig voelen bij Sparta en zich daar komend jaar wél in de basis spelen, dan is dat volgens mij te verkiezen boven de nota bene nummer negen (!) van Schotland.

Piroe is een aardig talent. Zijn kansen zijn nihil in Eindhoven momenteel en Sparta lijkt me geen optie; die hebben hem vorig seizoen veel te weinig gebruikt. Misschien hebben Heerenveen of Heracles belangstelling na het succes met Lammers en Mauro?

Vrees dat hij toch tekort komt. Hij kan wel behoorlijk goed afmaken met zijn sterke linkerbeen. Heeft niet veel tijd nodig om op het juiste moment uit te halen t.o.v. bijvoorbeeld Romero die vooralsnog helaas lijkt tegen te vallen. Echter lijkt alles daarmee voorlopig wel gezegd met Piroe. Heeft misschien net als Lammers een jaartje nodig in de (Nederlandse) middenmoot/subtop in de basis met gewoon minimaal 10 goals.

Piroe is een echte afmaker met een goed schot maar in de twee oefenduels schrok ik wel van zijn positionering, dat zal echt beter moeten. Beetje raar dat hij zichzelf niet in de basis heeft kunnen werken bij Sparta afgelopen seizoen, dat had ik niet verwacht.

13 augustus 2020 om 22:05

Heel goed dat hij blijft. Ik vind dat een talent altijd voor het eerste elftal moet gaan. Thuis opgroeien. Ipv verhuizen naar een ander land. En je energie moet verspelen om te wennen aan het land.

13 augustus 2020 om 22:24

Tja, komend seizoen verspilt hij zijn energie waarschijnlijk op de bank/tribune bij psv.

14 augustus 2020 om 12:15

Een ander land is misschien iets te veel aanpassing vereist qua tijd aangezien je vaak maar 1 seizoen de tijd hebt. Binnen de eigen competitie is echt een perfecte manier om binnen een korte tijd veel te groeien op persoonlijk en voetballend gebied. Al verschilt dit uiteindelijk ook weer per individu. Sommigen zullen altijd het beste renderen in hun eigen omgeving met veel vertrouwen. Voetbal op top niveau vereist echter vaker wel dan niet dat je je snel kan aanpassen aan veranderende omstandigheden.

Mag wel een jaartje bij ons komen met wellicht optie tot koop... De Leeuw is het best om de spits heen en Kolar overtuigd niet altijd

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

St Mirren Paisley


2 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
J. McGrathMiddenvelder100
J. MoriasAanvaller100
J. ObikaAanvaller102
J. AlnwickKeeper70
L. ErwinAanvaller51
K. DennisAanvaller30
L. JamiesonAanvaller20
Voor de complete selectie: Clubpagina St Mirren Paisley.

2 fans
Aanvaller, 21 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 21 oktober
Barcelona wilde naast Frenkie de Jong, Clément Lenglet, Marc-André ter Stegen en Gerard Piqué met nog drie spelers verlengen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren