Xavi neemt één Nederlander op in toekomstig ‘dreamteam’ Barcelona

Donderdag, 13 augustus 2020 om

Xavi focust zich naar eigen zeggen volledig op zijn baan als trainer van Al-Sadd in Qatar, maar dat betekent niet dat de geruchten over een terugkeer bij Barcelona als coach helemaal verdwijnen. In een interview met El País neemt de voormalig middenvelder alvast een voorschot op een comeback bij de Catalaanse grootmacht. Xavi heeft in zijn technische staf in ieder geval plaats voor één Nederlander.

"Ik ben er heel blij mee dat ik bij deze club ervaring kan opdoen als trainer en daarnaast mijzelf kan uitdagen", zo laat Xavi optekenen in het vraaggesprek met de Spaanse krant. "Maar het zou natuurlijk een groot voorrecht zijn als ik op een dag de trainer van Barcelona ben." Over de invulling van de technische staf kent de Spanjaard weinig twijfel. "Ik wil echt een dreamteam, met Jordi Cruijff, Carles Puyol en een aantal spelers uit de huidige selectie van Barcelona. Belangrijke mensen die de club kennen, die ik kan vertrouwen en die loyaal naar mij zijn."

‘Jordi Cruijff staat voor nieuw avontuur na ontslag Roberto Donadoni’

Kort na zijn vertrek als bondscoach van Ecuador lonkt een nieuw avontuur voor Jordi Cruijff.Lees artikel

Xavi benadrukt echter dat de huidige trainer Quique Setién alle steun verdient bij Barcelona, ondanks de soms hevige kritiek van de buitenwacht. Er zijn in de afgelopen maanden ook geen gesprekken geweest met de leiding van Barcelona. "In januari (na het ontslag van Ernesto Valverde, red.) heb ik gezegd dat ik de tijd nog niet rijp achtte. Daarna is er geen contact meer geweest. Als een cule (supporter van Barcelona, red.) wens ik de club natuurlijk het allerbeste. Ik heb veel respect voor Setién, zijn filosofie sluit aan op die van Barcelona. Al zijn resultaten natuurlijk net zo belangrijk."

Cruijff vertrok overigens onlangs als bondscoach van Ecuador. De voormalig vleugelaanvaller van Barcelona is volgens verschillende Chinese media de voornaamste kandidaat om Roberto Donadoni op te volgen als coach van Shenzhen FC. De Italiaanse oefenmeester vertrok na een serie teleurstellende resultaten, al benadrukt de club uit China dat de beslissing 'in goed overleg' is genomen.


Poll

Xavi zou de ideale volgende trainer zijn voor Barcelona


Gerelateerd

Meer sportnieuws

56 reacties (laatste reactie door garrincha10)

Xavi zal bij de Barca fans wel veel krediet krijgen dus dat is wel een pluspunt voor hem. maar om nou iemand hoofdcoach van een Europese topclub te maken op basis van wat trainerservaring in de woestijn vind ik wel weer erg opportunistisch. laat zo iemand zich eerst eens bewijzen bij een Alaves of Celta ofzo en daar wat serieuze trainerservaring opdoen. laat hij daar dan wat indrukwekkends zien als coach dan kan je hem eventueel aanstellen op een niveau hoger wat Barca is. flopt hij bij Barca is zijn trainerscarriere in de Europese top al voorbij voordat die eigenlijk begonnen is. heb je dan al een goede selectie staan zoals Guardiola toen hij bij Barca in dienst treedde is het nog te doen misschien, maar dit Barca moet eigenlijk helemaal opnieuw opgebouwd worden en het lijkt me wel een heel groot risico om dat door een onervaren coach te laten doen die eigenlijk nog niks bewezen heeft als trainer

13 augustus 2020 om 16:09

We zijn eindelijk een nieuwe weg in geslagen. Niet eeuwig de oude rotten zoals Van Gaal of Ancelotti aanstellen om de schade enigszins te herstellen, maar een nieuwe lichting trainers met een duidelijke moderne visie en kennis van de club. Zie Zidane, Arteta, Lampard, Solskjaer en vele anderen. Erg blij met deze verandering. ‘Doe eerst maar eens ervaring op’ vind ik absoluut geen voorwaarde.

13 augustus 2020 om 16:25

En wat hebben Arteta, Lampard en Solksjaer tot nu toe gepresteerd dan? Alleen Arteta heeft zojuist een FA cup gewonnen. Voor de rest is er door deze namen niks fysieks gewonnen. En ja, het ziet er goed uit met Arteta en Lampard vind ik, maar laten we niet te vroeg gaan juichen. En niet elke beginnende trainer is een succesverhaal zoals Zidane.

13 augustus 2020 om 17:01

Niet alleen Zidane maar ook Guardiola, Nagelsmann, Poch, genoeg heb je.

13 augustus 2020 om 17:30

Zidane en Guardiola zijn de grote uitzonderingen. Al de rest heeft ervaring opgedaan bij kleinere teams in een grote competitie. En Guardiola en Zidane hebben ervaring opgedaan bij de jeugdteams van Barca en Real.

13 augustus 2020 om 19:02

@silverfront - Ik beoordeel een coach liever op z'n handelen dan op z'n prijzenkast. Een matige coach kan bij de juiste club de prijzen aaneen rijgen, terwijl een uitstekende coach bij de verkeerde club hard onderuit kan gaan. Het is maar net welk materiaal je ter beschikking hebt en hoe de balans in de ploeg is. Een Zidane of Guardiola hoef je ook niet bij een club als Bournemouth te posteren, terwijl een Eddie Howe ook wel prijzen kan pakken met een Barcelona of Real Madrid. Nu noem ik niemand matig of uitstekend, maar je snapt 't voorbeeld vast wel. Als Guardiola vorig seizoen coach was geweest bij FC Twente, had je waarschijnlijk hetzelfde gehad als hoe het Garcia verging bij wijze van spreken.

13 augustus 2020 om 19:03

Hoezo vind je dat geen voorwaarde? Bij nagenoeg elke baan is er ervaring nodig voor je die op het allerhoogste niveau kan worden aangenomen. Hartstikke logisch toch?

13 augustus 2020 om 16:16

Heb even speciaal een account aangemaakt om op je te reageren aangezien ik wel eens vaker berichten heb gezien van jou die totaal niet waar zijn. Hoe kan je zeggen dat Guardiola een goede selectie had bij Barcelona wanneer ze het seizoen voor hem 3e werden met bijna 20 punten achterstand op Real? Guardiola had verre van een goede selectie staan, doe volgende keer eventjes onderzoek voordat je iets zegt.

13 augustus 2020 om 16:23

@zoichooey dus spelers als Puyol, Ronaldinho, Deco, Dani Alves, Pique, Eto'o, Iniesta, Busquets, Xavi en Messi vond jij een stel koekenbakkers. dan ligt jouw standaard wel extreem hoog blijkbaar als je dat geen geweldige spelers vond. spelers van dat kaliber heeft Barca nu amper lopen

13 augustus 2020 om 16:44

Waarom noem je Ronaldinho en Deco? Die hebben een transfer gemaakt kort na het aansteken van Pep. Pique was 21 toen hij terugkwam bij Barcelona en had wel 9 wedstrijden voor United gespeeld voordat Barca hem haalde. Niet per direct een versterking lijkt me. Busquets was 20 op dat moment en werd doorgeschoven vanuit Barca B. Dat is alsof je nu Puig een wereldvoetballer noemt om je punt te maken. Tuurlijk had hij een goede selectie, maar de selectie van het seizoen daarvoor was beter en toen werden ze derde in de competitie. In Pep z’n eerste seizoen wonnen ze de treble met mooi voetbal. Je kan niet ontkennen dat dat super knap is toch? Dat is alsof iemand nu bij Atletico Madrid in stapt, Koke en Saul laat vertrekken en volgend seizoen de treble wint. Tuurlijk, goede selectie maar wereldprestatie.

13 augustus 2020 om 16:54

@ japie Dani alves pique busquets zijn spelers die geintroduceert zijn door pep guardiola die speelden niet bij barca. Busquets zat nog in barca B en Dani alves werd van sevilla gehaald. Ronaldinho en deco verschenen niet of dronken op de trainingen in hun laatste seizoen in barcelona. Messi was destijds een ruwe diamant die onder pep guardiola ontploft is. Guardiola verdient absoluut alle lof die hij krijgt voor het spel van barcelona in de periode 2008-2012. Alle lof, geen enkel andere trainer had het zo aangepakt als hem. Dat je zijn prestaties in man city naar beneden haalt kan ik nog ergens in komen. Maar wat hij bij barca heeft neergezet? Dan kan ik je niet meer serieus nemen

13 augustus 2020 om 16:57

Ik ga eventjes je lijstje voor je af. Ronaldinho en Deco waren vedettes die het niet meer aankonden en werden weggestuurd, Alves en Pique waren aankopen van Guardiola, Busquets kreeg het vertrouwen van Guardiola en betaalde dat uit. Dan hou je Messi, Puyol, Eto’o, Iniesta en Xavi over dus zit je ongeveer in hetzelfde schuitje nu als toen. Meerdere vedettes die vervangen moeten worden, paar top spelers (Messi, Ter Stegen, Busquets) met goede jonge spelers in de vorm van Frenkie, Puig, Fati, Garcia (binnenkort).

13 augustus 2020 om 17:06

dan heb je iig al 5 topspelers waarvan er een aantal nog jaren mee konden. welke topspelers van dat kaliber die nog jaren mee kunnen krijgt Xavi nu tot zijn beschikking dan? het huidige Barca opnieuw opbouwen en laten coachen door een onervaren man lijkt me gewoon een hele lastige klus voor iemand zonder ervaring

13 augustus 2020 om 17:08

Ze haalden de halve finale van de CL in Rijkaards laatste jaar. En ze werden gepiepeld in de eerste minuut van die tweede wedstrijd, daar ze een penalty hadden moeten krijgen toen Scholes Messi op de rand (maar binnen de 16) onderuit schoffelde. Zo slecht was dat team echt niet.

13 augustus 2020 om 17:12

2 seizoenen niets winnen met dat team is ook niet goed. Er is absoluut geen enkel haartje op mijn lichaam die eraan twijfelt dat barca onder guardiola naar nieuwe hoogtes is getild en dat geen enkele andere trainer het zo kon doen als guardiola deed en daar verdient hij alle lof voor die hij krijgt. Het is ook vrij naief om te denken dat xavi even de beate periode ooit bij barca gaat herhalen of overtreffen. Alhoewel dat wel het doel lijkt te zijn van xavi zelf aangezien hij een dreamteam wilt

13 augustus 2020 om 17:29

Messi, Ter Stegen en Frenkie kunnen nog jaren mee. Xavi gaat natuurlijk ook gewoon aankopen mogen doen plus dat al de talenten zichzelf nog een jaar extra kunnen ontwikkelen. Ervaring zegt mij nooit zo heel veel wanneer het gaat om clubs van het kaliber Barcelona, Real, Bayern, United etc Die clubs hebben meer baat mij iemand die de club begrijpt en weet hoe het er aan toe gaat en dan zijn er niet heel veel betere keuzes dan Xavi. Het belangrijkste is dat hij een goede technische staff, technisch directeur En bestuur achter zicht heeft en het ziet naar uit dat hij dat zelf ook begrijpt.

13 augustus 2020 om 17:48

of Messi nog vele jaren meegaat weet ik niet. hij en Ronaldo zijn natuurlijk fenomenale spelers maar bij beiden zie je toch wel een beetje dat de jaren langzamerhand gaan tellen. wat betreft je standpunt van iemand die de clubcultuur kent als coach dat ben ik wel met je eens op zich maar ik zou er dan wel een ervaren coach naast zetten en er moet natuurlijk een goede TD inclusief scouting zijn, want de aankopen die je gaat doen zijn het belangrijkst. dat aankoopbeleid is de laatste jaren toch niet heel goed gegaan bij Barca

13 augustus 2020 om 19:30

joh zoichoey, als jij niet inziet dat toen pep instapte al een gouden as voor hem klaarstond, dan herschrijf je geschiedenis. Van gaal/rijkaard hadden een fenomenale as met Valdes (van gaal), puyol (van gaal), xavi (van gaal), iniesta (rijkaard), messi (rijkaard), etoó (rijkaard) samengesteld waar pep van kon profiteren. Lachwekkende statement om te stellen dat pep een slecht team overnam. En dan noem ik de goede spelers eromheen niet eens op.

13 augustus 2020 om 23:15

Ik kan niet beoordelen of de situatie te vergelijken is. Onder Guardiola speelden ze meestal met 8 a 9 man eigen jeugd. Dat was uniek. Dat doen ze al een tijdje niet meer. De vraag is of ze voldoende kwaliteit in de jeugd hebben nu en of ze destijds toevallig een gouden lichting hadden. Volgens mij heeft Guardiola dat daarna ook niet echt meer zo gedaan bij andere clubs. Tegelijk zijn de eigen jeugdspelers ook zelden grote successen geworden bij andere clubs.

13 augustus 2020 om 18:08

Ik ben het totaal niet met je eens. Ervaring is heel subjectief. Xavi was allereerst op het veld al een leider en een persoonlijkheid, daarnaast doet hij nu ook trainerservaring op. Hij weet hoe de wereldtop werkt en heeft ook wat trainerservaring. Ik denk dat hij de visie heeft om Barca opnieuw te structureren en de basis voor een nieuw topelftal is er. Overigens heeft hij eindeloos krediet bij ons, bij Xavi weet je dat de intentie om goed voetbal op de mat te leggen erin zit.

13 augustus 2020 om 19:19

grappig, xavi heeft nog niets laten zien als manager behalve een wanprestatie bij al sadd, maar hij heeft wel eindeloos krediet. De kans dat deze clubicoon zal slagen is klein, omdat hij niet in een gespreid bedje terechtkomt (spelers te oud of te weinig kwaliteiten), en daarnaast xavi nog niets heeft laten zien van een toptrainer. Bij al sadd heeft hij de beste selectie onder zijn hoede, regerend landskampioen, rekordmeister, en ze staan onder zijn leiding op straatlengte 3e. Fans schreeuwden om zijn ontslag en het scheelde een haartje of hij was ook ontslagen. Laat xavi eerst ervaring opdoen bij middenmoters, het vak leren heb je namelijk nodig om bij barca in te stappen. Daar doet een case als pep guardiola niets aan af.

13 augustus 2020 om 19:42

Ach ja, andere trainers hebben ook laten zien dat ze dat niet nodig hadden. Verder past Xavi’s kijk op voetbal perfect bij Barcelona, maar misschien niet bij Al Sadd. Mijn vertrouwen heeft hij in ieder geval, het jouwe niet.

13 augustus 2020 om 19:54

@fcb_catalunya hoe weet jij wat Xavi zijn kijk op voetbal is? volg je Al Sadd? of heeft hij net als Stam toen die naar Feyenoord kwam van die loze kreten als "er moet weer beleving komen bij de spelers" en "we gaan aanvallend dominant voetbal spelen zoals deze club dat vroeger ook deed"?. dat zijn namelijk cliches die elke coach ophoest maar dat zegt nog helemaal niks over het feit of ze een visie hebben of niet

13 augustus 2020 om 20:26

Nee, natuurlijk niet. Maar Xavi is natuurlijk wel een van de leiders geweest van het beste Barcelona ooit en weet niet beter dan het aanvallende combinatievoetbal van La Masia. Waar een Stam meerdere clubs heeft gehad en niet echt het boegbeeld van een uitgesproken stijl is, is Xavi dat overduidelijk wel. Kijk bijvoorbeeld naar de interviews met Xavi over Setien etcetera, daarin laat hij wel duidelijk kleur zien. Dat soort cliches zoals jij noemt, staan inderdaad nergens voor.

13 augustus 2020 om 19:01

Gelukkig verbaas je me niet. Eerst moet ie ervaring opdoen bij Alaves of Celta, niet zoals Rijkaard of Guardiola. Nee, die ervaring, die is echt retebelangrijk. Onmisbaar zelfs! Daarom wil het nu allemaal lukken bij Setien, daarom was iedereen lyrisch over Valverde en Tata Martino. En ook even vergeten dat Guardiola een team in handen kreeg dat helemaal naar de sodegraatje was en derde(!) werd in de competitie het jaar ervoor met bijna twintig punten achterstand op een van de slechtste madrileense teams in de afgelopen dertig jaar.

13 augustus 2020 om 19:08

Maar hoeveel coaches slagen bij een topclub met letterlijk nul ervaring? Want laten we nu niet doen alsof hij bij zijn Qatarese club veel ervaring opdoet. Probeer hem desnoods een seizoen uit bij Barca B.

13 augustus 2020 om 19:35

alomgaver, helaas weet je niet meer hoe de feiten in elkaar steken. Pep nam een team over met een as die door van gaal en rijkaard waren samengesteld, valdes, puyol, xavi, iniesta, messi, eto'o. Veel beter krijg je niet in de historie van het voetbal. Daarnaast is ervaring wel belangrijk, want die ene mazzelfactor van een coach zonder ervaring wordt teniet gedaan door de vele mislukkingen. Daarnaast noem je nu trainers op waarvan iedereen, ik iig, op voorhand wist dat ze het niet gingen redden, tata martino, setien. Je moet dus iemand aanstellen die én ervaring heeft en boven zichzelf is uitgestegen als coach. Dan heb je de meeste kans van slagen ipv maar wildweg te gokken.

13 augustus 2020 om 19:57

@almogaver Pep kwam in een gespreid bedje terecht met een aantal geweldige spelers die hij tot zijn beschikking kreeg imo. Guardiola is dit jaar ook op 18 punten van Liverpool geeindigd. nu ga je zeker ook beweren dat de selectie van Manchester City niet veel voorstelt? verder wil het niet zeggen dat elke ervaren coach succes heeft maar dat is ook niet zo gek als je bv een Setien aanstelt. wat heeft die nou bewezen in zijn carriere? Valverde heeft het naar mijn mening helemaal niet zo slecht gedaan maar als je hem opscheept met 5 of 6 controleurs en geen enkele creatieve middenvelder en je haalt voor hem een spits voor de linksbuiten positie dan is het niet zo gek dat het voetbal niet geweldig is natuurlijk. een onervaren coach als Xavi aanstellen is gewoon een groot risico imo. hij zal respect hebben voor zijn prijzen bij de spelers maar voor hetzelfde geld kan hij helemaal niks als coach. het is volledig natte vingerwerk om hem aan te stellen

14 augustus 2020 om 01:24

Ik begin het idee te krijgen dat japie Ibrahimovic is. Gespreid bedje of niet japie. Geen enkele trainer had hetzelfde kunnen presteren met die selectie van barca. Hij voerde veel wijzigingen door die van zeer grote belang waren. Ten eerste werd messi de aanvals leider gemaakt. Busquets werd van barca B naar het eerste gehaald. Dani alves en pique werden gekocht die allebei een zeer prominente rol speelden. Pedro werd gepromoveerd en een jaar later vaste basis speler het eerste jaar had hij nog een reserve rol. Ronaldinho en Deco mochten weg alhoewel ik denk dat dat al in gang was gezet voordat guardiola kwam. Dan nog niet eens gesproken over de tactische wijzigingen die hij doorgaf aan het elftal. Je blijft maar 18 punten achter liverpool aanhalen. Dus wat, 1x veel achter je tegenstander eindigen en je bakt er niets meer van? Ben benieuwd wat jij zegt als City dadelijk de champions league wint.

14 augustus 2020 om 09:27

@bf1994 tja, wel 18 punten eindigen op afstand van een club die maar de helft heeft uitgegegeven van wat City heeft uitgegeven. Dat is natuurlijk wel een totale wanprestatie. Verder vind ik dat City ook gewoon aan hun stand verplicht is nu de CL te winnen. Ze hebben de duurste selectie ter wereld staan. iemand kwam net met het argument dat die Barca selectie niet goed was omdat het op 20 punten achterstand van Real eindigde als dat dan de maatstaf is dan heeft het huidige City ook geen goede selectie blijkbaar want die zijn ook op 18 punten achterstand van de koploper geeindigd. Ik zeg toch niet dat Pep het daar niet goed heeft gedaan? Ik geef alleen aan dat het Barca waar hij destijds instapte een vele malen betete selectie had dan het huidige Barca waarvan bijna 75 procent van doorgeselecteerd moet gaan wordn. Dan wordt het gewon een hele lastige klus voor een onervaren trainer als Xavi

13 augustus 2020 om 22:19

Ik weet niet of jij Barca goed hebt gevolgd tussen 2004 en 2008 maar Guardiola werd ook als ex barca speler zonder trainingservaring aangesteld als coach en Guardiola heeft die spelers allemaal groot gemaakt, Xavi, Iniesta, Puyol waren niet altijd basis spelers tussen 2004 en 2008 hij heeft ze het vertrouwen gegeven en groot gemaakt, hij heeft Busquets en Pedro laten debuteren en groot gemaakt, verloren zoon Pique terug gehaald want hij zag het wel in hem zitten, heeft afscheid genomen van groote spelers als Ronaldinho, Deco en Eto’o omdat hij er de ballen ervoor had, me punt is Guardiola heeft zijn eigen huis gebouwd en niet een complete kant en klare huis gekregen en dat Xavi de zelfde ideeën heeft als Pep an natuurlijk van de grote meester zelf heeft geleerd die komt er wel 😉

13 augustus 2020 om 23:00

Toch heeft Barcelona nooit problemen gehad met het aanstellen van onervaren coaches (Rijkaard, Guardiola en Luis Enrique). Ook allemaal oud helden van de club die een goede coach/match bleken. Ik zie dit zeker ook bij Xavi gebeuren. Barcelona adoreert zijn helden extreem dus die houden het krediet.

14 augustus 2020 om 03:08

Rijkaard degradeerde met Sparta en drie seizoenen daarna won hij de CL met Barca.. slaat nergens op je reactie😂. Verder heeft Xavi genoeg voetballend inzicht om zich te kunnen redden bij een topploeg (als voorbeeld Zidane, Guardiola). Vergis je niet, het is veel uitdagender om een eerste selectie onder je hoede te hebben dan een paar 17/18 jarigen toen Pep en Zizou trainers waren bij de jongere elftallen.

Het is simpel wat Xavi zegt: onder dit bestuur van z’n langs zal z’n leven niet dat ik hoofdtrainer wil worden. Ik denk komend seizoen Setien af laten maken. En wil je hem echt graag ontslaan dan Pimienta doorschuiven. Zijn de presidentsverkiezingen nou in de zomer van 2021 of in het voorjaar?

13 augustus 2020 om 16:20

In de zomer van 2021, ben nu al aan het aftellen

13 augustus 2020 om 18:53

Het lijkt me inderdaad dat Xavi ook wel snapt dat elke trainer rijp voor de slacht is onder dit bestuur. Het is jammer dat zo'n stadion als Camp Nou over het algemeen voor minstens de helft gevuld is door toeristen en neutrale liefhebbers. Op die manier kun je als harde kern ook geen druk uitoefenen op zo'n bestuur. Bartomeu en consorten blijven helaas net zolang zitten tot die verkiezingen de andere kant op vallen. Dat kost je dan gewoon 2-3 jaar waarin je weer opnieuw moet gaan bouwen.

13 augustus 2020 om 19:30

Zal waarschijnlijk eind Juni plaatsvinden. Zoals het er nu uitziet zal het gaan tussen Victor Font en Joan Laporta. Jordi Roche (45 jaar oud en oud voorzitter van Girona) is protege van Sandro Rosell en een mogelijke outsider. Denk dat Xavi enkel in zee zal gaan met Font of Laporta. En met hem Jordi Cruijff, Puyol, etc, etc. Zelfs een terugkeer van Guardiola in een andere functie zie ik als een mogelijkheid wanneer Font of Laporta gekozen wordt. Overigens zijn beide ook uitgesproken voorstanders voor de onafhankelijkheid van Catalonië, iets wat Bartomeu niet is en wat voor ons; Catalanen, wel heel belangrijk is

14 augustus 2020 om 11:50

Font pronkt in zijn campagne echt met Xavi als trainer. Laporta doet dat minder. In Pep zou ik de ideale Technisch Directeur zien (de functie die Abidal nu bekleedt).

14 augustus 2020 om 18:40

Als pep bewezen heeft dat hij iets niet beheerst dan zijn dat wel transfers en die man wil je dan technisch directeur maken. Kijk de transfers er op na bij zn 3 clubs. Mensen hebben jullie zelf door wat een op lucht gebaseerde strategie jullie willen? Xavi en pep op posities neerzetten die ze aantoonbaar niet beheersen

Nog belangrijker is doorselecteren ook Xavi zal moeite hebben met presteren met de huidige selectie. Hoop dat Barcelona dit jaar afscheid kan nemen van Rakitic, Vidal, Umtiti en Coutinho. In 2021 afscheid nemen van Suarez, en Pique, Alba, Busquets stapje terug doen reservespelers. Kijken wat Xavi dan kan met o.a jeugdige jongens als Pedri, Trincao, Fat, Puig, Aurajo, Frenkie etc. Op tijd doorselecteren is belangrijk Barça is eigenlijk al te laat.

13 augustus 2020 om 16:52

Persoonlijk denk ik dat Xavi totaal geen moeite zal hebben met doorselecteren van degene waarmee hij gespeeld heeft. Ben het niet mee eens dat Busquets een stap terug moet doen die gozer is ontzettend belangrijk en in een team dat weer meer op balbezit speelt zal hij gewoon onmisbaar zijn voor een tijdje. Persoonlijk denk ik dan ook dat Xavi een busquets helemaal niet zo makkelijk wegdoet of een reserve rol geeft.

13 augustus 2020 om 17:05

Met een Frenkie de Jong kan je makkelijker af van Busquets. Hij zegt ook overigens een stapje terug als reservespeler, ik mag toch hopen dat hij niet bedoelt stoppen of transfers. Ook wordt het wel tijd dat er een coach komt die een spelsysteem gaat verzinnen waarbij het niet alle ballen op Messi is. Ondanks dat die kerel nog steeds enorm presteert, zal het jaarlijks steeds lastiger worden om zoveel wedstrijden te spelen.

13 augustus 2020 om 17:09

Spel systeem niet alle ballen op messi is simpel. Haal spelers die zelf kansen kunnen maken. Dembele hoorde dat te doen, coutinho hoorde dat te doen. Helaas zijn die 2 voor alsnog mislukt bij barca. Maar een resevre rol voor busquets ben ik ook niet mee eens. Minder wedstrijden omdat hij ouder is geworden dat weer wel.

13 augustus 2020 om 17:15

Waarom Coutinho afschrijven? Ik denk echt dat die helemaal op kan bloeien bij Barcelona. Als hij op het middenveld kan spelen, naast Frenkie en Busquets, in een aanvallende rol, denk ik echt dat hij zijn vorm uit Liverpool weer kan benaderen. Ik zou hem in ieder geval graag nog een jaar bij Barcelona zien blijven.

13 augustus 2020 om 17:20

Met puig op het oog zou ik courtinho gewoon afschrijven. Is hem niet geworden bij barca en bij bayern ook niet helemaal overtuigd. Denk dat coutinho gewoon net tekort komt voor de absolute top. Als hij nu op het middenveld komt spelen neemt hij alleen maar belangrijke minuten van puig af

13 augustus 2020 om 18:54

Dat zal ook de reden zijn dat Xavi niet in wil stappen onder dit bestuur. Dit bestuur rendeert op voetbalgebied zo vreselijk slecht dat elke coach daar rijp voor de slacht is. Xavi stapt pas in als hij perspectief ziet en meer baanzekerheid heeft.

Xavi weet goed wat hij moet zeggen om bij de supporters de polulairste kandidaat te worden. Gewoon wat namen van populaire clubmensen noemen voor functies in de technische staf, dan zit je altijd goed. Dat de mannen nog nooit op dit niveau dergelijke functies hebben vervuld is slechts een detail.

13 augustus 2020 om 18:25

Xavi hoeft helemaal niks te zeggen en hij is al de populairste kandidaat. Het is afwachten wanneer het gaat gebeuren, ik hoop aan het begin van volgend seizoen

Moet toch heerlijk zijn dat je in dit soort lijstjes genoemd wordt puur en alleen vanwege zn vader. Zowel zn spelerscariere als de cariere daarna parasiteert hij volledig op zn naam en het kopieren van het gedachtegoed van zn vader, net zoals die trainers die zogenaamd het gedachtegoed van Cruyf over de hele wereld willen spreiden.

Paar interviews geleden vond hij het niet netjes om over de trainers positie bij Barca te praten, omdat Setien er nog zit. Nu stelt hij alvast een technische staf samen. Het boeit hem dus helemaal niks dat Setien er zit. Xavi had al te graag bij Barca ingestapt, maar weet zelf ook dat hij het niet veel beter zal doen met de huidige selectie. Die zal wel wachten tot Barca zich op meerdere posities heeft versterkt en een paar honderd miljoen lichter is en dan stapt hij in als de verlosser.

Wat is er zo bijzonder aan Jordi Cruijff? Als voetballer teerde hij grotendeels op zijn naam. Ik vond 'm maar Europese middelmaat en naarmate z'n carriere vorderde, kwam dat ook steeds meer naar de oppervlakte. Als trainer lijkt hij ook puur en alleen op z'n naam te teren en z'n CV is dan ook verre van indrukwekkend. Daar moet je als Barcelona helemaal niet aan beginnen. Als je die naam toch aan de club wilt verbinden, maak je 'm toch lekker ambassadeur of iets dergelijks?!

Het is geen kwestie meer of Xavi komt maar wanneer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4923 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.Eibar8-1
13.Sevilla71
14.Valencia7-2
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Ansu FatiAanvaller54
PedriAanvaller50
NetoKeeper50
A. GriezmannAanvaller50
TrincãoAanvaller50
L. MessiAanvaller51
Jordi AlbaVerdediger40
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

760 fans
Coach, 40 jaar

In de wandelgangen

Zondag 25 oktober
Manchester City gaat toeslaan bij Partizan Belgrado. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren