‘Cristiano Ronaldo is door Juventus overal aangeboden, zelfs bij Barcelona’

Donderdag, 13 augustus 2020 om

Cristiano Ronaldo beschikt bij Juventus over een lucratief en doorlopend contract tot de zomer van 2022. Het is echter zeer de vraag of de 35-jarige aanvaller zijn verbintenis bij de Italiaanse kampioen uitdient. Volgens de goed ingevoerde sportjournalist Guillem Balague werkt de Juventus-leiding achter de schermen aan een tussentijds vertrek van de peperdure Ronaldo.

"De reden dat Ronaldo als mogelijke aanwinst van Paris Saint-Germain werd genoemd is niet pe se omdat PSG bezig is met het binnenhalen van hem", benadrukt Balague in een video-interview met de BBC. "Dat is omdat Jorge Mendes (zaakwaarnemer van Ronaldo, red.) instructies heeft gekregen een club voor hem te vinden. We hebben dat het laatste halfjaar gezien, Ronaldo werd gelinkt aan Real Madrid. Real zei echter gelijk: ‘onmogelijk, dat gaat niet gebeuren."

‘Ronaldo hakt knoop door en zet zaakwaarnemer aan het werk’

Het is nog maar de vraag of Cristiano Ronaldo volgend seizoen bij Juventus speelt.Lees artikel

Volgens Balague wil Juventus graag af van het miljoenensalaris van Ronaldo, zodat er uiteindelijk meer mogelijk is op het gebied van aankopen. "Zo drastisch is de situatie wel te noemen", aldus de Spaanse voetbalkenner. "Ronaldo is overal aangeboden, zelfs bij Barcelona. Ik ben echter bang dat het voor Juventus heel moeilijk zal worden om hem van de hand te doen, want hij verdient jaarlijks 23 miljoen euro netto. Dat was in zijn tijd bij Real ook al zo." Vanwege de coronacrisis lijken veel clubs voorzichtig geworden. "Wie gaat er zoveel geld voor hem betalen?"

Ronaldo plaatste na de uitschakeling van Juventus tegen Olympique Lyon in de achtste finale van de Champions League een bericht op de sociale media, wat tot veel speculaties over zijn toekomst leidde. "Het seizoen 2019/20 is voor ons voorbij, veel later dan normaal maar toch eerder dan we hadden verwacht. Nu is het tijd voor reflectie, tijd om de ups en downs te analyseren, want kritisch nadenken is de enige manier om te verbeteren", zo schreeft Ronaldo, sinds 2018 verbonden aan Juventus, onder meer op Instagram.


Poll

Zie jij Cristiano Ronaldo naar Barcelona vertrekken?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

107 reacties (laatste reactie door ironmanutd)

Leuk voor Heerenveen als tweede spits achter Espejord, voor de rest denk ik weinig clubs die hem zouden willen hebben.

13 augustus 2020 om 11:20

Of Heracles. Achter hem speelt Havartz. Mooi koppeltje voor Eredivisie begrippen .

13 augustus 2020 om 11:57

Arnesen schijnt creatief te zijn... ik laat me graag verrassen

haha ook wel dom van Juve om te denken dat het aantrekken van Ronaldo de CL op zou leveren. Ronaldo is een geweldige afmaker, maar wel afhankelijk van aanvoer. Als je er dus een matig team om heen zet, is dat niet genoeg om de CL te winnen. Spelers als Dybala heeft ie nodig

13 augustus 2020 om 10:02

Maar tegelijkertijd voegt Ronaldo zelf voetballend heel weinig toe. Bizar hoe vaak dybala onterecht het kind van de rekening was, omdat Ronaldo moest blijven staan. En zelfs het aantal doelpunten vind ik vertekenend, want net als immobile heeft hij wel heel erg geprofiteerd van het bizarre penalty beleid van de bond.

13 augustus 2020 om 10:29

Jezus man wat een gezeik over die penaltys steeds.. hij maakt verdomme 130+ goals in de CL en bij elke club scoort ie als een bezetene, en dan zal het aan het penaltybeleid liggen van Italie? Zo kortzichtig

13 augustus 2020 om 10:34

Zo kortzichtig van jou dat resultaten in het verleden geen garantie zijn voor de toekomst. Siepie heeft gelijk dat Ronaldo voetballend weinig toevoegt in deze fase van z’n carrière. Hij is afhankelijk van de aanvoer, omdat het een pure afmaker geworden is. Maar Juventus is absoluut niet beter van hem geworden. Ze haalden zonder hem de finale CL en speelden mooi voetbal. Met CR is het heel statisch en dat komt ook door het middenveld maar ook aan het spel van CR. Dus ik snap goed dat ze een andere weg in willen slaan

13 augustus 2020 om 10:36

Gezeik? Is toch gewoon waar? Ronaldo heeft afgelopen jaar bijzonder veel pingels mogen nemen aangezien de scheidsrechters daar dan waren van het geven van pingels. Ronaldo blijft een fenomeen maar je team heeft een andere dynamiek en zal andere problemen hebben dan een goede aanvaller die alles op eist. Maar dat wist Juve en dat viel kennelijk tegen.

13 augustus 2020 om 10:39

Er wordt dan precies gedaan alsof Juventus met andere regels opeens geen enkele penalty zou krijgen. Misschien 5 minder, maar dan zou hij nog steeds 26 goals gemaakt hebben. Want nog steeds enorm knap is want dat is echt decennia niet gedaan door een Juventus speler in de serie A.

13 augustus 2020 om 10:43

Dit Juventus zou zonder Ronaldo niet eens de eerste ronde overleven. Ronaldo is een pure afmaker hoor ik regelmatig, welke speler kan t in zn eentje zonder aanvoer. Volgens mij scoorde hij nog tegen Lyon met een schot vanuit de 2e lijn. Zie hem zo vaak aanvallen opzetten bij Juve. Je praat gewoon onzin en laat jezelf kennen.

13 augustus 2020 om 11:39

Ronaldo is en blijft een beest maar zijn performance is dit jaar mijns inziens toch wel enigzins overschat. Het hoge aantal doelpunten bij Juventus oogt spectaculair maar besef wel dat hij in (nog steeds) het beste team van Italie speelt waar men er alles aan doet om hem als de grote ster te faciliteren in het scoren van doelpunten, vaak ten koste van andere spelers. Er is geen penalty of vrije trap die niet naar hem toe gaat en de aanvoer/aanval heeft maar 1 strategie, kansen creeeren voor Ronaldo en Ronaldo laten scoren. Nogmaals, het blijft een beest van een speler met een geweldige timing maar laten we niet doen alsof een Mbappe, Lewandowski of Immobile er minder zouden maken in zijn positie.

13 augustus 2020 om 11:47

Pinchitter, wat een prachtige gozer ben jij. Je zegt heel goed dat resultaten uit het verleden geen garantie zijn voor de toekomst. Vervolgens zeg je dat Juventus niet beter van hem is geworden, omdat ze zonder hem de CL finale hebben gehaald. Dit is toch ook een resultaat uit het verleden? Ik volg je logica even niet. Los van dit, moet een team altijd vernieuwen. Er zijn zoveel voorbeelden dat een club niet vernieuwd en uiteindelijk in elkaar stort.

13 augustus 2020 om 12:02

@dendenchofu.. Je bent bijna nog gevoeliger voor kritiek dan de zus van Ronaldo. Ik zeg niks over zijn verleden, want hij is altijd een geweldenaar geweest (en qua afronding nog steeds). Maar Juve heeft in de laatste jaren al twee keer de CL-finale gehaald en ze zijn er sinds de komst van Ronaldo gewoon niet beter op geworden. Je moet in deze fase van zijn carrière het team dermate aan hem aanpassen dat andere spelers eerder slechter dan beter presteren. Dan zou ik zijn enorme salariskosten eerder in andere aankopen investeren.

13 augustus 2020 om 12:10

@jorritbenz.. Ik denk zelf dat pinchitter hiermee bedoelt dat mijn kritiek op Ronaldo's prestaties en de dit jaar extreem makkelijk gegeven penalty's niets te maken heeft met zijn prestaties in het verleden. Wat de Figc dit jaar heeft gedaan qua spelregelinterpretatie (alles is hands) sloeg nergens op en heeft Ronaldo en Immobile gewoon enorm bevoordeeld.

13 augustus 2020 om 13:11

Hij scoort ze tenminste. Er zijn WK-, EK en CL finales gewonnen óf verloren door penalty's. Penalty's maken gewoon deel uit van het spelletje en denk je dat een pakweg Tommy Beugelsdijk vrijwel alle penalty's erin zou kunnen schieten? Ik ken de statistieken niet maar volgens mij is de hitratio van Ronaldo enorm hoog en dat is ook een kunst. Ronaldo als killer is voor elke team van toegevoegde waarde maar zoals we dat bij Real zagen moet je een type Benzema of nog verder in het verleden een type Ozil in je team hebben.

13 augustus 2020 om 14:36

Siepie je vergelijking is gewoon krom. 2 jaar geleden waren oudere spelers nog top en was de selectie sowieso anders.

13 augustus 2020 om 10:39

Noem mij een speler die het compleet in zijn eentje doet, wat een onzin. Ronaldo doet waarvoor hij is aangetrokken doelpunten maken en de ultieme winnaar zijn in een Juventus onwaardig team. Juventus mag blij wezen dat deze voetbal grootheid in het shirtje van Juventus met dramatisch voetballers als Pjanic ,betancurt en bernadeschi op het middenveld

13 augustus 2020 om 10:53

ik geef Ronaldo de schuld ook niet.maar hij kost bakken met geld en dan heb je een eindpunt, maar niks er omheen. Voor dat geld had je dus beter een team kunnen bouwen, dan maar een iets mindere afmaker. Maar als er meer kansen komen en iedereen pikt zn doelpuntje mee, hoef je er qua totaal aantal goals niks op in te lleveren. Atalanta had 22 goals meer in de competitie en die heeft op papier niet 1 voetballer die bij juve in de basis zou staan.

13 augustus 2020 om 12:32

Het is niet Ronaldo zijn schuld. De selectie is inderdaad niet op zijn hoogte. Alleen met zijn salaris gaat dit ook niet lukken. Hij slokt teveel op. Zolang hij bij juve is gaat dit niet verbeterd worden.

13 augustus 2020 om 11:22

Mee eens. Hoe kan je ook Higuaín in de spits zetten ipv Dybala. Die raakt geen pepernoot en is mega statisch

Messi en Cristiano Ronaldo in 1 elftal. Wat zou ik dat nog is mee willen maken.

13 augustus 2020 om 10:07

Het idee is super, in de praktijk weet ik niet eens of Ronaldo wel een basisplaats zou hebben. Los van z'n fenomenale pingels houdt het allemaal niet over. Maakt belangrijke goals, maar voetballend zou het zand in de Catalaanse motor zijn

13 augustus 2020 om 10:10

Scheelt dat de Catalaanse motor al lang en breed volgelopen is met zand. Ronaldo en Messi in 1 team zou fantastisch zijn, maar gaat nooit gebeuren.

13 augustus 2020 om 10:26

alsof Griezmann zo lekker meevoetbalt? Of Suarez sinds de terugkeer van zijn blessure. Het is echt niet alsof Ronaldo niet kan voetballen. Ga maar eens naar youtube. Daar vind je genoeg.

13 augustus 2020 om 10:29

Ga maar eens naar YouTube en typ in Melvin Platje compilatie, die kon ook voetballen. Wat een kul argument zeg.

13 augustus 2020 om 10:33

Haha, Ronaldo is nog steeds een ongelofelijk klasbak op het gebied van positioneren, afmaken en winnaarsmentaliteit. Op vrijwel alle fronten beter dan Suarez en ook fysiek nog niet in verval. Hem neerzetten als iemand die alleen wat penalties binnenschiet is echt onzin en respectloos!

13 augustus 2020 om 10:36

Messi legt alle voorzetten panklaar neer voor Ronaldo. 30 assists en 15 goals messi en 30 goals Ronaldo. Zoiets zou het opleveren gok ik

13 augustus 2020 om 10:46

Nog altijd 2 klasse beter dan dit huidige Barca Op zijn 35ste ga toch je mond spoelen man

13 augustus 2020 om 10:49

@keizerga je nu echt Platje vergelijken met Ronaldo.... Het argument dat Ronaldo voetballend niks zou toevoegen, dat is pas een kulargument. Ronaldo heeft misschien niet de finesse van een Messi maar Ronaldo is nog steeds een van de beste voetballers op voetballend gebied die er rondloopt. Ronaldo kan prima combineren, heeft uitstekende looplijnen en ook nog eens een prima voorzet. Kom jij met je Platje....

13 augustus 2020 om 10:17

Dat lijkt mij inderdaad ook heel gaaf om mee te maken. Als dat zou kunnen deze twee grootheden in een elftal. Barcelona heeft dat geld echter ook niet ben ik bang en dan houdt het al op. Het maakt me op zich niets uit bij welke club ze samen zouden spelen (als het maar een club in een Europese competitie is) maar er is geen club die ze allebei gaat halen.

Kom maar naar Barcelona hoor! Ik ken weinig Barca-fans die geen respect voor hem hebben en hij zou met zijn goals een absolute aanwinst zijn, mits hij de vrije trappen aan Messi overlaat.

13 augustus 2020 om 10:02

Dat zal geen probleem zijn. Bij Juventus laat hij de vrije trappen ook vaker aan andere.

13 augustus 2020 om 11:47

@tilburg013 wat???bij juve eist hij gewoon 90% van alle vrje trappen op en dart heeft hem welgeteld 1 goal op 2 seizoen opgeleverd (op meer dan 60 pogingen geloof ik) het is echt zeer sporadisch hoor dat iemand anders een poging " mag" wagen.en ja ik zie bijna alle juvewedstrijden

13 augustus 2020 om 10:13

Haha Bennie, de haat tegen Ronaldo is behoorlijk groot of niet? Ronaldo zou voetballend nog steeds prima mee komen bij Barca, plus dat hij natuurlijk een heel stuk beter is dan Suarez.

13 augustus 2020 om 10:47

Wat een miserabel leven moet jij hebben zeg. Leven met haat naar een van de grootste voetballers ever. Triest

13 augustus 2020 om 10:58

Ben1. Als dit een serieuze vraag is, wil ik hem ook serieus beantwoorden. Waarom zou men Ronaldo in hun team willen? Om te beginnen zijn arbeidsethos. De beste man geeft elke wedstrijd 200% voor je team. Iets wat bij Barcelona de laatste tijd veelal minder is geworden. Daarnaast brengt hij met zijn geweldige vermogen om te koppen nog een extra wapen in een team die veelal korte corners neemt en hier zelden uit scoort. Ook voorzetten vanaf de achterlijn worden amper gegeven omdat er geen absolute kopper in je team zit. Ondanks zijn leeftijd is hij nog snel, heeft de perfecte looplijnen en zoals je zelf al aangeeft, kan hij aardig een bal in het net tikken. Of die chemie tussen Ronaldo en Messi er is, weet niemand. Maar je kan niet ontkennen dat hij toch wel meer brengt dan een Suarez en ik denk zeker dat je met alle 3 zou kunnen spelen. Messi de architect, Suarez de frommelaar die soms uit het niets in z'n eentje een wereldgoal kan maken en Ronaldo die klinisch is, kan koppen en ook van afstand kan scoren.

13 augustus 2020 om 12:47

Het was zeer zeker een serieuze vraag en ik ben het deels eens met je argumenten. Echte is Ronaldo 35 en verdiend een monstersalaris. Barca moet jonge frisse spelers halen. Op de 2 ronaldo fanboys hierboven ga ik niet eens reageren

13 augustus 2020 om 13:22

Ja ruilen met Griezman, die niet echt bij Barca past en dan voorin de drie oudjes Suarez links, Ronaldo centraal en Messi rechts. garantie dat er geen bal overgespeeld wordt, haha

Tsja gek bericht. Het is ook gek dat je straks een 36 jarige speler hebt die zoveel verdiend en ook wanneer hij 37 jaar is maar ja het is wel Ronaldo. Juve moet eens aan het team sleutelen en wat spelers weg doen. Als ze nou Isco en Chiesa halen dan kunnen ze toch aardig vooruit. Wie weet nog een Tonali en een back. Higuain, Matuidi, Ramsey tenminste weg doen.

Szczesny
Cuadrado/?
de Ligt
Bonucci/Demi
Sandro/?
Betancurt
Tonali/Arthu
Isco
Chiesa
Dybala
Ronaldo
13 augustus 2020 om 12:18

Ik zou Chiellini altijd boven Bonucci verkiezen. Met zulke verdedigend zwakke backs, kan je niet met twee 'voetballende' middenvelders spelen en alleen Bentancur alles laten oplossen. Verder is Chiesa dit jaar niet dezelfde als vorig jaar en daarmee wel een risico als hij het verschil voorin moet gaan make tov dit jaar.

Als ze hem laten gaan is dat echt niet vanwege sportieve overweging, maar puur financieel.23 miljoen netto is gewoon zo gruwelijk veel en drukt zo enorm zwaar op de begroting.juve moet gewoon de bezem door de selectie halen. Inter zit ze qua kwaliteiten op de hielen.cr7 is gewoon een van de beste spelers in de Serie A, maarja, als je hem niet meer kan betalen dan moet je toch helaas andere keuzes maken.nadeel is dat bijna geen een club momenteel zijn salaris kan betalen en ik denk dat Juve ook nog een flinke transfersom zou willen zien. HIj vertegenwoordigt natuurlijk een enorme markteting waarde, maar onderaan de streep is hij gewwon (te) duur.

13 augustus 2020 om 10:09

De beste van de Serie A? Heeft bijna alleen maar penaltys gemaakt en voetballend gezien komt die er niet aan te pas

13 augustus 2020 om 11:11

Hij is ook eenmaal een pure spits geworden. Als je dan zoveel goals maakt (waar inderaad heel veel penalty's bij zitten), doe je het als spits gewoon goed. Echter komt hij dit seizoen (opnieuw) niet in de buurt van het niveau van Messi.

13 augustus 2020 om 12:19

Hij was zelfs niet de beste van Juve.. Dybala was dit seizoen beter.

Hoop stiekem op United.. zou toch net de laatste zetje kunnen geven om United terug te kunnen brengen naar de top, ja ook als "opa"

13 augustus 2020 om 10:27

Dat zou ergens wel gruwelijk zijn. Lijkt me ook een uitstekende leermeester voor Martial, Rahsford en Greenwood.

13 augustus 2020 om 10:28

Ik zou dan eerder voor Sancho gaan, Martial en Rashford doen het erg goed op de spits en lb positie. Greenwood is een groot talent, maar Sancho is nu al een top 10 winger.

13 augustus 2020 om 10:46

Nu je het zegt, dat zou me een transfer van jewelste zijn zeg. Cyclus rond (even Sporting buiten beschouwing gelaten). Zou niet misstaan met al die behendige jongens daar om hem heen. Mentaal al alleen zou hij het team vooruit helpen. Een beetje wat Zlatan heeft gedaan met Milan afgelopen periode.

13 augustus 2020 om 11:03

Terug naar United lijkt me idd een goede keus, zeker nu Sancho niet komt.

Er zit zoveel economische onzekerheid in het voetbal, dat Cristiano zelf echt water bij de wijn moet willen doen, wil een club hem nog halen. De enige clubs die nog zo gek zijn om veel te betalen binnen Europa zitten in de PL, die blijven rustig doorgaan.

Het halen van Ronaldo is ook wel een kamikaze actie geweest van Juventus. In plaats van te investeren in de toen al duidelijke pijnpunten vooral op het middenveld heeft men vol ingezet in op korte termijn de CL winnen door Ronaldo te halen. Maar daar ontgaan ze aan het feit dat tegenwoordig een speler de CL niet meer voor je kan winnen. Een speler kan hooguit het verschil maken als het hele elftal draait en de wisselwerking goed is, zoals bij Madrid het geval. Bij Juventus heeft het er nooit ingezeten en nu zitten ze met geldgebrek en een 35-jarige grootverdiener. Gelukkig kan Ronaldo nog wel een aantal jaar een topniveau halen, maar je ziet wel dat hij steeds meer zijn momenten moet kiezen.

13 augustus 2020 om 10:31

Juventus had, ook mede door de coach die er zat, het wellicht niet heel veel beter gedaan als ze met Hinguain voorin hadden gespeeld i.p.v. Ronaldo met goede middenvelders. Dan is het nog de vraag of er echt hele goede middenvelders beschikbaar waren. Denk dat Juve sowieso te kort was gekomen.

13 augustus 2020 om 11:10

Ik zeg niet dat ze dan dit of vorig jaar verder waren gekomen, ik zeg alleen de feiten: ze zijn door Ajax en Lyon in de kwartfinales uitgeschakeld sinds Ronaldo er is. Dat zijn wereldlotingen. Vooral vorig jaar, met een halve finale tegen Tottenham in het verschiet was de ideale kans om CL finale te halen en ze hebben gewoon niks gepresteerd in dat verband. Wat ik zeg is dat ze nu op korte termijn niet volbracht hebben wat ze wilden, en dat op de lange termijn het nu bijna onmogelijk is om dat te herstellen doordat ze hun financiële huishouding hebben verpest.

13 augustus 2020 om 11:38

Ik ben het volledig met je eens zoals het je het nu zegt. Ronaldo was een korte termijn investering om de CL te winnen. Daar kwamen ze zwaar tekort voor.

Haha wat zou dit een klap zijn voor zijn ego. Dan ben je een legende en wordt je in etalage gezet door jouw club. Logisch ergens want de CL hebben ze niet gewonnen dus hij is tot een bepaalde mate nutteloos gebleken.

13 augustus 2020 om 10:35

Tot in bepaalde mate nutteloos gebleken? Dat snap ik dus nooit hè. Zijn Messi, Mbappé en Lewandowski de afgelopen seizoenen dan ook nutteloos gebleken?

13 augustus 2020 om 10:50

Nou ja, in principe wel ja. Bayern en PSG worden al enige tijd kampioen en zullen dit waarschijnlijk ook worden zonder bovengenoemde spelers al kan je Lewa wel degelijk van nut zien. Maar PSG werd al kampioen voordat Mbappe er was en dat zullen ze ook doen als hij weg is. Juve idem dito. De 8ste keer op rij nu ofzo? Dat kan je toch niet echt op het conto van Ronaldo schrijven. Maar ze wilden juist een aanval op de CL doen mét Ronaldo. Dat is algemeen bekend. Dat het niet is gelukt, mag je dan best als 'nutteloos' bestempelen. Ik zou niet het woord nutteloos gebruiken, maar begrijp wel wat ie d'r mee bedoelde. Neemt niet weg dat de meeste objectieve mensen wel gewoon kunnen toegeven dat Ronaldo een geweldenaar is, maar dat doet niets af aan het feit dat Ronaldo ze niet veel meer heeft gebracht dan ze zonder hem deden

13 augustus 2020 om 10:54

Maat, de beste man is gewoon gehaald voor CL. Kampioenschap boeit Juventus niet echt meer. Al 7 jaar op rij kampioen zonder Ronaldo. Natuurlijk heeft ie zijn bijdrage geleverd aan de Scudetto, maar die wonnen ze zonder hem ook. Tevens kwamen ze in CL verder zonder hem dan met hem.

13 augustus 2020 om 11:00

Nu dan is Messi ook al jaren nutteloos? Want ja die heeft al 5 jaar geen CL gewonnen en dit seizoen zelfs geen titel (terwijl een titel voor Barcelona ook logisch was dit decennium). Ik geloof dit trouwens zelf niet hè, maar het is even om aan te duiden hoe een simpele redenering het is.

13 augustus 2020 om 11:35

Messi is de reden dat Barcelona afgelopen decennium zoveel Liga’s heeft gewonnen. Een fitte Messi vanaf begin jaar zou wss Barca de titel bezorgen. Barca heeft tegenstand in de vorm van Real Madrid (grootste club van de wereld). Juventus heeft al jaren geen tegenstand. Dus nee Messi is zeker niet nutteloos, want zonder hem zou Barca 5de eindigen ofzo. In de CL is het wel zo dat hij (behalve vorig jaar) nagenoeg niets heeft gepresteerd. Juventus werd zonder Ronaldo ook kampioen en haalde hem als verlosser voor CL. Ze zijn gewoon te vroeg uitgeschakeld afgelopen jaren dus je kan zeggen dat Ronaldo samen met Juventus zwaar gefaald zijn.

13 augustus 2020 om 11:49

Man je lult je er makkelijk uit. Bij Messi komt het door hem dat ze kampioen worden en bij Ronaldo doet Juventus dat toch altijd al. Want Ronaldo speelt natuurlijk nu ook nog in hetzelfde team dat 5 jaar geleden kampioen werd of een paar jaar geleden de CL-finale haalde?

13 augustus 2020 om 12:11

Lierse1997. Ik vind niet dat je Messi ertussen kan plaatsen. Niet per se omdat ik Barca-fan ben, maar omdat het in Spanje allerminst zeker is wie de kampioen wordt. Zonder Messi won Barcelona amper kampioenschappen. Nu hebben ze aardig wat kampioenschappen in de wacht gesleept. En nee, ik schrijf dit niet enkel op Messi, maar meer omdat de vergelijking tussen Juve, Bayern en PSG dan niet opgaat. Ik noem Ronaldo niet nutteloos overigens, maar iedereen wist waarvoor hij gehaald werd, niet om de landstitel binnen te slepen want die hadden ze toch wel.

13 augustus 2020 om 12:24

Haha Lierse, ik lul uit mijn nek? Juventus is zonder Ronaldo makkelijker kampioen geworden dan met hem. Het Real dat 3x CL won werd in 9 jaar 2 kampioen van Liga. Dit allemaal omdat Messi bij Barca speelde. Ieder weldenkend mens weet dat Messi de reden is dat Barca al die jaren kampioen is geworden, maar goed jouw naam is Lierse dus je zal wel Belgisch bloed hebben.

13 augustus 2020 om 12:43

@lierse ben het niet helemaal eens met de verwoording nutteloos. Juventus won de serie A 7x op rij voordat ronaldo kwam.Zie jij dit barca la liga winnen zonder messi? Heb het hele seizoen gezien en ik hou mijn hart vast zonder messi. Ik heb de serie A inderdaad niet gevolgd. En weinig juve wedstrijden bekeken. Du dat is een gehalte scorebord journalistiek van mij. Dan mag iemand die de serie. A heeft gevolgd de afgelopen jaren mij corrigeren

13 augustus 2020 om 14:07

Dus bij Ronaldo wordt er geen rekening gehouden met het feit dat dat grote Juventus van een paar jaar geleden niet meer het Juventus van nu is, maar bij Messi wordt er wel rekening mee gehouden dat hij de laatste jaren heel beslissend was. Het is gewoon makkelijk om te zeggen dat Juve toch heel makkelijk kampioen wordt elk seizoen zonder rekening te houden met de teams die die titels binnensleepten, maar bij Messi doe je dat wel. Ik zeg trouwens niet dat Messi nutteloos is. Ik maak de vergelijking om aan te tonen hoe belachelijk simplistisch je stelling is. En als ik die dan probeer te extrapoleren naar een andere situatie ga je volledig andere criteria gebruiken. Dus ja dat vind ik simpel gelul.

13 augustus 2020 om 10:52

Hij is 35 en nog steeds een fenomeen op het veld waar heb jij t over. Ken je hem persoonlijk heeft ie je wat aangedaan. Zoek anders ff hulp en tegenwoordig heb pilletjes ervoor ga je een stuk beter van voelen.

13 augustus 2020 om 10:57

Heel inhoudelijk gereageerd benfica. De grap is dat Ronaldo fans en hijzelf zijn geloven dat hij alleen een club de CL bezorgt. Hij werd met veel bombarie binnengehaald als verlosser om CL te winnen en nu wordt ie in etalage gezet. Dybala was de MVP afgelopen seizoen, dat zegt wel veel. Bovendien zou Dybala ook 30 goals hebben gemaakt als hij de pingels mocht nemen.

13 augustus 2020 om 11:19

Ja zegt t ook veel dat Ronaldo mvp van Juventus zelf is geworden ? En hoe weet jij dat dit verhaal klopt over Juventus die Ronaldo wil weg doen ?

13 augustus 2020 om 11:38

Haha dat hebben ze gedaan om Ronaldo blij te houden kom op dat weten we allemaal. Vorig jaar stond hij niet eens in het team van het jaar. Toch werd hij verkozen tot beste speler van Serie A. Das toch te grappig voor woorden.

13 augustus 2020 om 11:41

Huh, dus ze willen volgens jou van hem af, maar ze willen hem ook tevreden houden volgens jou ? Als ze van Ronaldo af willen kunnen ze beter Dybala tevreden houden toch? Beetje tegenstrijdig van je.

13 augustus 2020 om 12:20

Ik zeg nergens dat ze van hem af willen. Ik geef mijn mening als dit artikel waar is.

13 augustus 2020 om 12:57

' En nu word die in etalage gezet ' klinkt behoorlijk dat je overtuigt bent dat het zo is he.

Die gast is nog steeds zo bizar goed in het maken van doelpunten. Pingels of niet, het blijven er absurd veel. Maakte er dit jaar in de serie gewoon 31!! in 33!! wedstrijden. Voetballend is het natuurlijk al jaren wat minder, en dan bedoel ik betrokkenheid bij het spel en het maken van acties) maar als je nog steeds zo'n atletisch vermogen kan koppelen aan anticiperend vermogen en doelgerichthheid blijf je echt een wereldspeler en nuttig voor elk team in de wereld. Ook Barcelona, het combinatievoetbal is daar ook echt al heel wat jaren niet meer te zien en zijn totaal afhankelijk van Messi zijn ingevingen.wellicht terug naar Man utd? Ik denk dat spelers als Martial, Greenwood en Rashford nog veel kunnen leren van Ronaldo en het zou een overbrugging kunnen zjin totdat ze Sancho halen.

Zijn shirtverkoop zou al veel kosten compenseren, vorig jaar waren er al 60 miljoen dollar aan shirts verkocht op zijn eerste dag

13 augustus 2020 om 15:44

Op shirts wordt niet heel veel verdiend. Het gaat meer om het opwaarderen van de merknaam en het genereren van meer sponsorinkomsten.

Nummer 7 staat ready in Barcelona! Suarez, Rakitic, Vidal, Umtiti, Firpo wegsturen en Ronaldo vanuit links laten spelen, oh net wakker geworden..

13 augustus 2020 om 11:17

Messi-Ronaldo koppel met Griezmann daarachter zwervend. Meest dynamische aanval.

Ter Stegen
Roberto
Pique
Lenglet
Alba
Pjanic
Busquets
Frenkie
Griezman
Messi
Ronaldo
13 augustus 2020 om 12:06

Meest dynamische aanval? Lol ik moest even lachen maar op papier is het werelds hoor, daar niet van, maar dynamisch is het totaal niet, integendeel.

13 augustus 2020 om 12:46

Hahaha griezman op de 10? Wat gaat hij doen daar? Hij kan geen man voorbij spelen en heb hem geen enkele steekpass zien geven dit seizoen. Ronaldo is te oud nu. Hij had gewoon bij madrid moeten blijven

13 augustus 2020 om 13:12

Dynamisch? je bedoelt dat Ronaldo en Messi op hun oude dag ineens kilometer vreters worden en negentig minuten blijven rennen?

13 augustus 2020 om 13:33

Messi was op zijn jonge dag niet eens een kilometer vreter :D. Uit alles is de positie van griezman hier waar ik het meest moeite mee heb.

13 augustus 2020 om 15:45

Puig erachter, de man van de steekpass.

Denk dat er best een paar clubs zijn die zijn salaris willen overnemen. Dat verdien je alleen aan marketing al terug. Maar dan wel alleen als juventus hem transfervrij laat gaan.

13 augustus 2020 om 12:50

Zou je mij kunnen laten zien dat je dat al aan marketing terug verdient. Aan een shirt houden clubs ongeveer 10-15 euro over.Daarnaast zijn ronaldo’s portrecht rechten enorm goed waardoor het meeste naar hemzelf gaat. Als het salaris geen probleem is en je dat zo aan marketing terug verdient, waarom probeert juve hem dan te verkopen vanwege een hoog salaris

13 augustus 2020 om 13:16

Ik ben geen wiskundige, en zelfs geen marketeer, maar ik weet wel dat marketing uit heel wat meer bestaat dan alleen shirtjes verkopen. Je volledige brand groeit erdoor, waardoor alle onderhandelingen met de 10tallen sponsors, of misschien zelfs 100en tegenwoordig, van clubs heel anders verlopen. Soms willen die zelfs meebetalen om dit soort transfers mogelijk te maken. Door zijn exposure krijgt ook een club en iedereen die eraan verbonden is veel meer exposure. En ik heb geen idee hoe zijn portretrechten vastgelegd zijn en of dat bij een nieuw contract eventueel opnieuw onderhandeld wordt. Misschien was ik iets te gortig met mijn stelling, maar ik denk dat in ieder geval een flink deel van zijn salaris terugverdiend kan worden. En dan hebben we het sportieve nog niet meegewogen.

13 augustus 2020 om 13:36

Persoonlijk denk ik dat fans dat gedeelte enorm overdreven hebben. Ik noem het overdreven vanwege uitspraken als "zijn shirt verkoop verdient dat al terug" wat natuurlijk onzin is gebleken. Je moet je afvragen hoeveel nieuwe mensen een juventus shirt gaan kopen die dat anders niet hadden gedaan (dat is de meerwaarde). Heel veel mensen die anders een dybala shirt hadden gekocht bijvoorbeeld kopen dan nu een ronaldo shirt, als club boeit het geen reet welke naam je achter op de shirt verkoopt. Zo lang die shirtjes er maar uit gaan. En je kan ook niet zeggen dat veel ervan terug word verdient door andere indirecte zaken. Want Juventus wilt ronaldo blijkbaar nog steeds kwijt vanwege zijn salaris. Nee het grootste wat een speler meeneemt is altijd zijn sportieve aspect. Die worden ook voor het sportieve aspect aangetrokken ten eerste. DAt is mijn mening

13 augustus 2020 om 16:11

Ja ok maar dit is me allemaal een beetje te simpel. Je vraagt mij om een wiskundig model om mijn uitspraken te onderbouwen, om vervolgens zelf maar op basis van het feit dat juventus van ronaldo afwil tot de conclusie te komen dat het niet kan. En zoals ik al aangaf heb ik het niet (alleen) over shirts verkopen. Dat is inderdaad iets dat graag overdreven wordt. Bovendien weten we helemaal niet of dit verhaal klopt en of de reden inderdaad de reden is. Alle kosten van ronaldo zijn namelijk voor aankoop al begroot.

13 augustus 2020 om 16:43

Heb daarom het wiskundig model er ook uit gehaald. Realiseerde me dat dat inderdaad veel te veel gevraagd is voor een discussie op een voetbal site. Ik nam het shirt verkoop ook maar puur als voorbeeld. Vind dat er in het algemeen veel te gemakkelijk naar wordt gekeken.

13 augustus 2020 om 17:04

Maar niet door mij. Dus beetje irrelevant om daarover te blijven praten. Maar ik ben er wel van overtuigd dat starpower veel kan doen voor een club. Kijk naar psg. Die hebben neymar en mbappe gehaald. Winnen nog steeds alleen de franse titels, die ze ervoor ook al jaarlijks wonnen. Toch zie je de laatste jaren ineens overal over de wereld psg "fans". Het is voor een buitenstaander lastig meetbaar, maar ik denk dat het veel invloed kan hebben op de marketability van een club. En daarbij moeten we ook nog meenemen dat aanvallers bij absolute topclubs waarschijnlijk ook al +10m verdienen, dus ongeveer de helft van zijn enorme salaris "vervalt" al in de berekening.

Ronaldo had gewoon bij madrid moeten blijven. Ze wilden weliswaar ronaldo geen hoger salaris geven maar hij was daar wel de absolute ster. Ik hoor en zie dat bij juve dybala dat eerder is. Nou zit hij bij een club die hem weg wilt.

13 augustus 2020 om 15:30

Ze hebben nu eindelijk de titel gewonnen. Wederom de CL winnen was voor Madrid wel erg onwaarschijnlijk.

13 augustus 2020 om 16:46

Waar benoem ik dat Real Madrid weer de champions league zou winnen dan. Ik zeg dat het voor ronaldo beter was als hij was gebleven. Hij voelde zich thuis bij de club en wist dat de club er veel aan deed om hem in stelling te brengen.

13 augustus 2020 om 16:54

Ik bedoel dat het voor Madrid logisch was om hem te laten gaan. Het was de keuze van Florentino, niet die van Ronaldo.

13 augustus 2020 om 15:45

Voorzitter van Juventus enkele dagen geleden in een interview: Ronaldo gaat helemaal nergens naar toe en speelt volgend seizoen gewoon voor Juve. Best dom dat je deze geruchten aanneemt als feiten. Als er 1 persoon is die bepaald waar hij volgend seizoen speelt, dan is dat Ronaldo zelf. Dybala was met momenten zeker van wereldklasse dit seizoen, maar zonder Ronaldo waren ze nooit kampioen geworden. Italiaanse bond wil die prijs gewoon aan een andere speler van Juve geven dit seizoen. Ronaldo is alsnog door Juventus zelf als mvp van het seizoen verkozen en dat wijzen zijn statistieken natuurlijk ook uit.

13 augustus 2020 om 16:48

Nou dat juventus zelf ronaldo MVP bekroont doet mij weinig. Vorig seizoen was Ronaldo de MVP van de serie A terwijl hij niet eens in het team van het seizoen zat....... In La liga gaven ze ronaldo ook een keer een MVP prijs terwijl messi dat jaar tot beste speler van la liga werd bekroond.

Helaas, maar te oud voor jong Ajax op de Toekomst... Talent dat heeft hij dan weer wel

Als Nike ons een bak geld geeft voor 1 seizoen Ronaldo, dan zou ik zeggen doen. We hebben een spits nodig en hij wil Florentino vast een hak zetten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Juventus

1066 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Genoa33
3.Napoli32
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
A. RabiotMiddenvelder10
A. RamseyMiddenvelder10
W. SzczęsnyKeeper10
L. BonucciVerdediger11
G. ChielliniVerdediger10
DaniloVerdediger10
Voor de complete selectie: Clubpagina Juventus.

3848 fans
Aanvaller, 35 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Juventus 1 1 0 0
2019/2020 Juventus 33 31 3 0
2018/2019 Juventus 31 21 3 0
2017/2018 Real Madrid 27 26 1 0
2016/2017 Real Madrid 29 25 4 0
Laatste voetbalnieuws

Ronaldo schiet frustratie toch nog van zich af; Pirlo kent sterke start

Juventus is goed begonnen aan het nieuwe seizoen in de Serie A. De regerend kampioen won zondagavond met 3-0 van Sampdoria, dankzij treffers van debutant Dejan Kulusevski, Leonardo Bonucci en Cristiano...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 19 september
Manchester United schakelt door na het mislopen van Sergio Reguilón. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren