Driessen streept Feyenoord door als titelkandidaat: ‘Dat is te hoog gegrepen’

Donderdag, 13 augustus 2020 om

In de Eredivisie rolt de bal vanaf halverwege september weer. Ajax, dat bij de definitieve stillegging van het seizoen 2019/20 bovenaan stond, is in de ogen van Valentijn Driessen en logische titelkandidaat. De chef voetbal van De Telegraaf schaart AZ ook tot de favorieten. Feyenoord is in zijn ogen geen serieuze kandidaat, ondanks de revival die de club heeft doorgemaakt onder trainer Dick Advocaat.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Wat is de grootste titelkandidaat in de Eredivisie?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

125 reacties (laatste reactie door enriqued)

Goed nieuws voor Feyenoord. Als Driessen het zegt klopt het meestal niet.

13 augustus 2020 om 09:22

Dat is inderdaad precies wat ik wou zeggen! Sowieso zitten we nog een maand voor de start... Heel knap dat we nu al clubs kunnen uitsluiten.

13 augustus 2020 om 09:30

Driessen basseert zich op de huidige samenstelling van de teams, en daar moet ik hem gelijk in geven dat het bij Feyenoord inderdaad vooral breedte versterkingen zijn. Waar Ajax daadwerkelijk versterkingen heeft binnen gehaald. Aan de andere kant is Ajax wel weer een sterkhouder (alhoewel ik nooit fan van Ziyech geweest ben) verloren. Dus als hij 'voor nu' zegt dat hij Feyenoord niet als kanshebber ziet kan ik hem enigszins wel begrijpen. Echter is er de komende weken nog zoveel mogelijk qua transfers/blessures dat dat zo om kan draaien. We gaan het wel zien, nieuw seizoen, nieuwe kansen. Heb er zin in! Nog een maandje!

13 augustus 2020 om 09:41

Natuurlijk heb je recht op je eigen mening, maar toch ben ik als voetballiefhebber, maar voornamelijk als Ajacied gestopt met het lezen van je betoog toen je zei dat je nooit fan was van Hakim. Ik ben heel benieuwd wat je redenen zijn hiervoor als mede-Ajacied. Kun je die toelichten?

13 augustus 2020 om 10:03

Ik doe wel voor hem toelichten. Overschat voetballer. Verliest veel ballen. Schiet vaker mis dan dat het op doel is. Loopt vaak zonder werk lust. En kan vaak alleen goed presteren tegen team die hem een zee aan ruimte geven. Hij camoufleert dit met soms een geniale stekpas. Feyenoord fans vinden vaak zulke voetbal niks. Ook de reden waarom bijna geen Feyenoord wakker lag toen hij na Twente ging en eigenlijk Lex veel liever hadden.

13 augustus 2020 om 10:20

@scarafaxhetgeen wat Feyenoord vaak opbrak was het gebrek aan een brede bank. Dat is nu deels opgelost. Feyenoord is beter dan 14 andere clubs uit de eredivisie. Dus tegen die ploegen moet je sws winnen. Daarvoor heb je ook een brede bank nodig wanneer het speelschema vol is. Tegen Willem 2 win je ook wel met Diemers op het middenveld in plaats van Fer. Als dat dan betekent dat Fer rust kan krijgen en zich kan opladen tegen een topper, zit daar je meerwaarde in.

13 augustus 2020 om 10:42

Maar bij Ajax is veltman weg ziyech weg. Dat waren al 2 basis spelers waar van 1 ze zeker gaan missen.

13 augustus 2020 om 10:50

@jonathas... Overschat is jouw mening en dus niet 'factual'. Ik denk dat Hakim zijn talent een aangeboren gevoel voor voetbal is. Dirk bijvoorbeeld heeft dat wat minder maar die heeft weer een enorme drive. Ik zie graag de types Hakim voetballen en geniet van het pure voetbal, als je dat overschat vindt is jouw kijk op voetbal waarschijnlijk anders en vind je de dravers waarschijnlijk het mooist om naar te kijken. btw ik ken veel Feyenoorders en Berghuis / Kokcu /senesi wat toch rasvoetballers zijn worden zeer gewaardeerd.

13 augustus 2020 om 11:27

Wat is dat voor gelul dat veel Feyenoordfans liever Immers dan Ziyech hadden?

13 augustus 2020 om 12:21

Hoe weet je dat het versterkingen zijn ? Moeten we allemaal nog zien toch ?

13 augustus 2020 om 13:34

Niet overschat? Kijk zijn statistieken. Hoeveel fouten passen, balverlies en mis schoten. Hoe komt dat zelden goed speelt tegen de andere teams van de top 4. Je wilt Dirk vergelijken met hakim? Dirk is op alle vlakke en beter speler. Sterke lichaam, beter op tactisch niveau, zijn techniek was beter, kon beter afwerken en koppen. Hij had alleen houterig actie maar kwam zijn mannetje wel voorbij. Had niet voor boos van persie op de flanken voorbij gestreden. Je noemt mijn mening overschat en niet gericht op feiten. Kijk Hakim statistieken! Het zult me niet verbazen als hij zwaar gaat vallen bij Chelsea.

13 augustus 2020 om 13:37

Dat is wel zo. Sterk nog. Immers had beter statistieken dan hakim. Was een van de meeste productieve middenveld in de eredivisie.

13 augustus 2020 om 14:01

Feyenoord heeft zijn sterke basiself waar ze de goede reeks mee zijn ingegaan behouden dus zoveel hoefde er niet bij.

13 augustus 2020 om 15:40

Kuyt een betere techniek dan Ziyech? Dat is wel in het decennium dat ik hier op het forum zit één van de meest belachelijke opmerkingen die ik heb gelezen, haha.

13 augustus 2020 om 16:01

@JonathasMoreira: Volgens mij ging het tussen Ziyech en Toornstra. Immers zat toen al bij de selectie.

13 augustus 2020 om 17:33

Toen het gerucht ging dat Ziyech naar Feyenoord zou komen speelde hij met Heerenveen in de Kuip en krulde hij een vrije trap binnen. Later werd hij gewisseld en kreeg hij van het thuispubliek een staande ovatie. Werkelijk iedereen had hem graag bij Feyenoord gezien

13 augustus 2020 om 18:34

What is techniek? Alleen actie? Volgens mij is techniek ook passen, aannemen, crossbal, schieten, twee benig zijn. Wil je zeggen dat hakim op deze elementen beter is dan Kuyt. Dan heb je Kuyt niet zien spelen.

13 augustus 2020 om 18:36

Klopt. Maar hakim speelde toen op de flanken en hij wou perse als 10 spelen en daarom heeft Feyenoord hem uiteindelijk niet gehaald. Daarom vergelijk ik hem met immers en niet Tornastra.

13 augustus 2020 om 18:38

Wordt toch niet blijf van een vrijtrap. In hetzelfde Seizoen had Toornstra ook 2 vrijtrappen gescoord. Waarvan een belangrijke in de eufa cup als ik me niet vergis

13 augustus 2020 om 18:38

Wordt toch niet blij van een vrijtrap? In hetzelfde Seizoen had Toornstra ook 2 vrijtrappen gescoord. Waarvan een belangrijke in de eufa cup als ik me niet vergis

14 augustus 2020 om 17:59

Mensen die liever Lex willen dan Ziyech snappen niet veel van voetbal natuurlijk. Verder heb je een prima betoog. In NL zijn we soms erg goed in het ophemelen van spelers met een goede techniek.

13 augustus 2020 om 09:24

Toch heeft hij de afgelopen 2 seizoenen het VI klassement gewonnen.. met daarbij de juiste kampioen. Maar op dit moment valt er nog weinig te zeggen. Als psv achterin nog wat haalt hebben ze ook een prima elftal.

13 augustus 2020 om 09:58

Zijn mening is een beetje 'het ken dooien het ken vriezen'. Blijkbaar zijn Ajax en AZ titelkandidaten maar voor Feyenoord is een tweede plaats mogelijk. Zijn Ajax en AZ in zijn ogen nou wel of niet beter dan Feyenoord? We kunnen namelijk niet Feyenoord en Az/ajax beide op plek 2 zetten. De logica klopt daarin niet. Feyenoord kan in zijn ogen dan best een derde plek halen.

13 augustus 2020 om 12:48

@spijkenisser, een titelfavoriet kan derde worden, dat is mogelijk. De beste spelers kunnen nog verkocht worden, zij kunnen zwaar geblesseerd raken of zelfs sterven. Er is niets zeker, het gaat hier om waarschijnlijkheid. Als jij weigert om dat in te zien, waarschijnlijk omdat het je niet uitkomt, ligt het wellicht aan jouw logica? Wat wel zeker is, is dat Ajax eventuele uitgaande transfers beter op kan vangen dan AZ en de andere clubs, via transfers of intern, wat een grote invloed heeft op de titelkansen. Dat gezegd hebbende gebeurt er af en toe iets onwaarschijnlijks en dat maakt het voetbal zo leuk. Denk aan de Premier League titel van Leicester of de halve finale Champions League van Ajax. Maar dit betekent niet dat de uitzondering de regel bepaalt; in Nederland is de kampioen meestal Ajax of PSV en heel soms Feyenoord of AZ. Hoe dan ook, Valentijn zegt hier niets geks en basseert zijn mening op de huidige selecties. Maar zoals gezegd kunnen die selecties er volgende maand heel anders uitzien. De transfermakt is zelfs nog ruim 7 weken open.

13 augustus 2020 om 09:32

Vorig seizoen had hij ook niks verwacht van Feyenoord en dat kwam toch wel redelijk uit met die 15 punten achterstand in oktober.

13 augustus 2020 om 09:45

De eindstand wordt niet bepaald in oktober. Feyenoord bleek zich uitstekend van die gitzwarte periode onder de slechtste coach in de clubhistorie te herstellen en kwam, mede door een vormdip van Ajax, nog dichtbij. Dus hoewel het in oktober inderdaad leek dat Driessen gelijk zou gaan krijgen, kon je dat in april absoluut niet meer zeggen.

13 augustus 2020 om 09:51

Mwa dit vind ik echt te makkelijk. Stam had ook geen selectie die er klaar voor was. Fer was niet fit, Karsdorp was niet Fit, Senesi had aanpassingsproblemen, Jorgensen was niet fit, etc. Wat je hem dan wel weer kwalijk kan nemen is dat hij stront eigenwijs was en vast bleef houden aan een tactiek waar zijn selectie niet geschikt voor was. Dat deed advocaat een heel stuk handiger.

13 augustus 2020 om 10:02

@hijniet! tja, dan kunnen we ook gaan zeggen dat Ajax zover voor stond door een vormdip van Feyenoord aan het begin van het seizoen. feit is gewoon dat we vanaf het moment dat Advocaat instapte de meeste zeges op rij van alle Eredivisieclubs hebben geboekt

13 augustus 2020 om 10:26

Als je een beetje realistisch bent dan weet je dat het Feyenoord sinds de komst van Advocaat ook wel erg mee zat allemaal. Natuurlijk is dat voor een deel ook de kwaliteit van Advocaat als trainer die dat afdwingt maar dat blijft niet nog een heel seizoen zo. Intrinsiek hebben ze gewoon minder kwaliteit dan Ajax, AZ en Psv. Bij PSV zat het door omstandigheden (trainerswissel, transfers en blessures) allemaal niet zo mee en juist daar verwacht ik met de kwaliteit in de selectie en de nieuwe trainer wel een hoop van. Ik ben het niet vaak met Driessen eens maar ik vind dat hij hier geen onrealistische dingen zegt. Dat wil niet zeggen dat hij (en ik) ook gelijk krijgen. Daarom is het ook zo'n leuk spelletje.

13 augustus 2020 om 10:33

''bij PSV zat het door omstandigheden (trainerswissel, transfers en blessures) allemaal niet zo mee '' - Bij Feyenoord zat het aan het begin van het seizoen anders wél mee, inderdaad.. Dat het allemaal zo erg mee zat onder Advocaat wordt ook zo schromelijk overdreven en maar al te graag gebruikt vind ik. Want na dat begin onder Advocaat (daar zat wat kunst en vliegwerk bij) speelden we gewoon goed en wonnen we terecht (zoveel). En intrinsiek minder kwaliteit dan AZ en PSV valt wel te betwisten en komt meer op persoonlijke mening neer. Dat maakt het spelletje inderdaad leuk

13 augustus 2020 om 13:55

Als je een team niet fit krijgt in de voorbereiding dan moet je als coach echt even naar je zelf kijken hoor. Stam haalde Fer redelijk vroeg in de voorbereiding. Ook nog eens oefenwedstrijden gespeeld. Dan hoor je een speler fit te kunnen maken. Idem eigenlijk voor narshing en karsdorp. Jorgensen was dan een ander geval ivm blessures en senesi tja je zegt t al die moest even aanpassen. Alleen dit zijn nog steeds redenen om met feyenoord 12de te staan!

13 augustus 2020 om 14:03

Waarom praat je over oktober (twee maanden competitie) en niet het einde van de competitie wat mij veel logischer lijkt... -_-

13 augustus 2020 om 14:06

Minder dan AZ? Ik word er echt zo moe van hoe kortzichtig mensen naar voetbal kunnen kijken. AZ heeft leuk kunnen leunen op de voorhoede, maar je zag duidelijk dat wanneer Stengs en Boadu niet thuis gaven dat AZ net zo goed is als Heerenveen. Z’n reeks als Feyenoord heeft gehad heeft AZ niet kunnen halen vraag je zelf eens af waarom. En je zegt wel dat het mee zat toen advocaat er kwam, maar zou dat toeval zijn? Toen hij kwam zette hij Feyenoord anders neer en dan wil jij het op toeval laten lijken dat het goed ging. Yeah right...

13 augustus 2020 om 10:01

Ghihi, waanzin wat Driessen hier nu schetst. Beginnen sowieso allemaal op 0 en zie de top3 als kandidaten. Sowieso is maar de vraag hoe het seizoen uberhaupt allemaal gaat lopen.

13 augustus 2020 om 12:15

Dit is dan de tegengestelde analogie dat een kapotte klok twee maal per dag de juiste tijd aangeeft. Ik lees dat wel vaker hier, wanneer men niet leuk vindt wat Valentijn Driessen te melden heeft. Je ziet het hier ook gebeuren, de Feyenoordfans staan op hun achterste benen. Helaas voor de verbolgen fans heeft Valentijn vaker gelijk dan ongelijk. Deze afkeer is het lot van de kritische journalist en ik heb de indruk dat Valentijd dit prima kan dragen. Ik ben blij dat er nog zulke journalisten zijn, zelfs als ze (meestal) ongelijk zouden hebben, wat ik niet deel, want vooral in het voetbal zijn er veel teveel bilspleetlikkers. Journalisten en analysten willen allemaal aardig gevonden worden en daar heeft de kijker of lezer niets aan.

13 augustus 2020 om 14:10

Andersom werkt het net zo bij Ajax supporters. Wanneer iemand zegt dat Feyenoord voor de titel gaat dan zie je de meeste Ajax supporters op hun achterste poten dat te ontkennen en wanneer iemand zegt dat Feyenoord het niet is dan zie je de Ajax supporters vooraan en toen alsof die gene verstand van voetbal heeft. Ik weet niet of je wel eens Voetbal inside kijkt, maar daar is Valentijn vaak het lulletje omdat hij vaker ongelijk heeft. Jij bent alleen blij met zulke journalisten als ze dingen roepen die jij als Ajax supporter leuk vind.

13 augustus 2020 om 18:18

Jij hebt mij helemaal door, want Ajax pakt Valentijn nooit aan..... Sorry! Wat ik mij afvraag, is waarom het zo erg is dat iemand iets zegt waar jij het niet mee eens bent. We hebben het hier over sport en verwachtingen, niet over leven en dood. Ik wilde bijna zeggen dat je lekker Studio Voetbal kan kijken, waar iedereen lief is voor elkaar waardoor er geen kritisch woord valt, maar daar zal ook wel wat op aan te merken zijn in jouw zwart/wit wereld. Fyi: ik neem VI op en ik kijk bijna altijd; ik neem het alleen niet serieus zoals jullie snel gekwetsten. Dit is amusement, meer niet. Overigens weet ik niet of je uberhaupt de moeite hebt genomen om te kijken, want Valentijn zegt wederom niets geks; overigens wel heel voorspelbaar, maar goed, er is dan ook niet bijzonder veel veranderd in de selecties.

Strakke uitspraak weer. Kampioen worden ze niet want AZ en Ajax zijn de grootste kanshebbers. 2e daarin tegen is wel haalbaar... In die zin is kampioen dan haalbaar of strijden ze lekker voor het 3e plekkie?

13 augustus 2020 om 09:30

Ik denk dat Driessen hiermee bedoelt dat Feyenoord alleen een kans heeft als én Ajax én AZ ondermaats gaan presenteren. Doe kans acht hij heel klein en daarom doen ze in zijn ogen niet mee om het kampioenschap. De kans is al een stuk groter dat 1 van de 2 titelkandidaten ondermaats presteert en hij acht Feyenoord wel in staat om daarmee te concurreren. Ik vind het opmerkelijk dat ik hem niet echt over PSV hoor. Ik denk dat Feyenoord een goede basiself heeft, maar bij 1 of 2 blessures wordt wat daarachter zit al een stuk minder.

13 augustus 2020 om 09:41

Ik snap prima wat je bedoelt, maar er al vanuit gaan dat 1 team ondermaats presteert is ook onzin. Dan zijn er altijd nog clubs als PSV die er wel weer bovenuit stijgen en speel je nogsteeds om plekkie 3. Vind persoonlijk PSV qua selectie Feyenoord al wel voorbij. Zeker als er nog een redelijk linksbackie bij komt kijken.

13 augustus 2020 om 10:01

@Jese, goed lezen wat ik typ, ik typ: de KANS dat 1 vd 2 ondermaats presteert is GROTER dan dat ze allebei ondermaats presteren. Kans is iets ander dan er vanuit gaan. PSV kan er dan inderdaad bij komen, maar dat maakt imo de kans op plek 2 voor Feyenoord niet minder groot. Ik acht Feyenoord (zeker met Advocaat) stabieler en volwassener dan PSV

13 augustus 2020 om 12:34

Precies, jij legt in je eerste reactie uit wat je denkt dat Driessen zegt. Je hebt het over een kans, de kans dat 1 van de 2 door het ijs zakt is net zo groot als de kans dat Feyenoord dat doet. Qua kwaliteit is die kans bij Feyenoord misschien nog wel groter, dus dan bazelt hij toch pure onzin dat ze kunnen strijden voor het 2e plekkie maar niet voor het kampioenschap? Beetje alles of niets verhaal, en wat betreft je laatste punt. Ondanks een nieuwe trainer met bijbehorende speelstijl schat ik de kansen van PSV echt wel hoger in dan Feyenoord.

13 augustus 2020 om 09:43

Volgens mij is Feyenoord al 3-4 basisspelers kwijt ten tijde van die goede reeks. Vd Heijden, Karsdorp, Ie en Özyakup speelde veel wedstrijden. Hiervoor zijn imo nog geen goede vervangend voor gehaald die Feyenoord beter maakt.

13 augustus 2020 om 09:48

Vd Heijden? Senesi voor 'm. Ozyakup? Heeft letterlijk 73 minuten gespeeld. Karsdorp? Geertruida stond voornamelijk basis.

13 augustus 2020 om 10:12

Van de vier spelers die je noemt waren er drie geen basisspeler....

13 augustus 2020 om 16:06

Aanvulling op MGMV: Ie was lang geblesseerd. Daarom mocht Scharie weer opdraven en niet weg van Dick. Ook omdat Van Beek in de lappenmand lag/ligt.

Hoe kan een chef voetbal van zo'n grote krant toch altijd zoveel onzin uitkramen. Ik ben het vrijwel nooit met deze man eens. Het moet allemaal nog maar blijken of het allemaal in elkaar valt, maar Feyenoord heeft vorig jaar wel bewezen dat de basis die er stond goed genoeg is om 9 van de 10 potjes te winnen als het eenmaal begint te draaien. Daar hoefde ook niet per se iets bij. Breedteversterkingen daarentegen dan weer wel en die zijn dan ook gekomen.

13 augustus 2020 om 09:40

Besef wel dat die reeks een unieke prestatie was en dit niet automatisch weer even neergezet wordt, ook niet door Ajax en AZ. Het is niet realistisch om te verwachten dat dit zomaar even wordt doorgezet (al is het net als bij de andere topclubs niet onmogelijk) Wat daar ook nog bij komt, en daar hoor ik niet veel mensen over, is dat 3 á 4 basisspelers ten tijden van die reeks er komend jaar niet meer bij zijn (Karsdorp, Özyakup, Ie en vd Heijden). Hiervoor zijn imo geen waardige vervangers tot nu toe gehaald. Mocht dit veranderen zou het zomaar kunnen zijn dat Driessen zijn mening bijstelt. Op basis van deze selectie denk ik persoonlijk namelijk ook dat het voor Feyenoord heel lastig wordt, al ben ik er wel van overtuigd dat Advocaat een degelijk elftal neer kan zetten.

13 augustus 2020 om 09:45

Alle 4 geen basisspelers tijdens het grootste deel van de reeks. Geertruida speelde meestal rechtsachter , Senesi en Botteghin centraal, en het middenveld was Fer , Kocku en Toornstra. Feyenoord is nog geen enkele basisspeler kwijt geraakt en heeft zich in breedte naar mijn mening prima versterkt tot nu toe. Alleen een extra cv en cm zijn nog noodzakelijk .

13 augustus 2020 om 09:45

Natuurlijk is die reeks niet vanzelfsprekend. Maar Driessen zet dit zo vreselijk makkelijk weg dat hij het direct lijkt uit te sluiten. Dat gaat mij echt te ver. Als Feyenoord in een flow komt zoals vorig jaar zijn ze beter dan 14 van de 17 overige teams. AZ en PSV lijken mij dan gelijkwaardig en alleen Ajax is op papier dan de betere ploeg. Feyenoord heeft zich in de breedte juist versterkt. Iets wat ook wel nodig was. Blessures zijn nu makkelijker op te vangen dan voorheen. Overigens is van de 4 namen die jij noemt enkel Karsdorp een verlies. Le, Vd Heijden en Ozyakup waren slechts bankzitters en speelde meer niet dan wel. Edit: Zie reactie Feynec. Zelfs Karsdorp was geen bassispeler inderdaad. Die was al gepasseerd ten faveure van Geertruida.

13 augustus 2020 om 09:48

De reeks onder Advocaat was inderdaad uitzonderlijk en zal niet zomaar herhaald worden, maar vergeet niet dat de rampzalige start onder Stam óók eerder uitzondering dan norm was. In die periode werd er ver ondermaats gepresteerd, waarna onder Advocaat er misschien juist wat boven verwachting gepresteerd werd. Als die extremiteiten wegvallen en Feyenoord gaat wat normaler presteren over het hele seizoen, gaan ze er per saldo alsnog op vooruit.

13 augustus 2020 om 09:58

Excuus! Ik heb de statistieken er even bij gepakt en zie inderdaad dat ze minder hebben gespeeld dan ik dacht. Karsdorp en Ie hebben dan nog wel meer dan de helft gespeeld, maar vooral in het begin. De andere 2 hebben een verwaarloosbaar aantal minuten gespeeld.

13 augustus 2020 om 09:46

Ook zoiets: AZ houdt z'n basis, vooral voorin, bij elkaar en dat zijn goede zaken (terwijl ze zoals hij ook benoemt hun centrum nog op orde moeten krijgen), maar Feyenoord doet exact hetzelfde: de basis bij elkaar houden én zich juist sterker maken in breedte. En daar is hij dan niet over te spreken. Vreemde redenatie.

13 augustus 2020 om 11:56

Dat is geen vreemde redenatie als je de basis van AZ hoger inschat. Ik vermoed dat dat zijn redenering is. En daarom AZ dus hoger in schat.

13 augustus 2020 om 09:48

Ik hoop toch echt dat er juist wel wat bijkomt, in de hoop dat er door Feyenoord ook een keer Europees wat wordt gepresteerd. Bovendien was die reeks inderdaad meer geluk dan wijsheid, want overtuigend was het allemaal niet. Momenteel heeft Dick dan ook van doen met een zeer matige selectie en zijn er tot nu toe louter onbegrijpelijke aankopen gehaald. Ik weet dat er nauwelijks geld is, maar ik hoop voor mijn Rotterdammers dat er met Senesi een keer miljoenen worden binnengehaald voor een kwaliteitsinjectie op 3 posities.

13 augustus 2020 om 09:49

In het begin was het inderdaad niet overtuigend en mochten we over wat geluk niet klagen, maar daarna legden we echt wel hele puike potten (met ook goed voetbal) op de mat, hoor.

13 augustus 2020 om 09:54

Mwa, ik geloof niet zo in geluk. Helemaal niet als het over zo een lange periode is. Conditie, vertrouwen en kwaliteit zijn meer de reden mijns inziens. Blijven aanvallen kost doorgaans minder energie dan verdedigend constant gaten moeten dichtlopen. Dat lijkt vaak andersom, maar zorgt er wel voor dat de dominante partij vaak nog energie over heeft in de laatste fase van de wedstrijd.

13 augustus 2020 om 12:01

@dr. Mario er zat echt wel een portie geluk en Kuip-bonus bij hoor. Verder ben ik het niet eens met je redenering over aanvallen versus verdedigen (je redenatie klopt wel maar dit is niet van toepassing op Feijenoord) omdat Advocaat in mijn optiek wel heel verdedigend voetbal heeft gespeeld voor een topclub.het was voor Feijenoord op dat moment ook pompen of verzuipen.ik vraag me af of deze tactiek in het nieuwe (gehele) seizoen onder Dickie ook geaccepteerd wordt in Rotterdam.ik zou zeggen dat ze dit niet moeten accepteren, maar we zullen zien.

13 augustus 2020 om 13:06

Op 1 of 2 potten na telkens de betere partij. Over wat voor geluk heb je het?

13 augustus 2020 om 13:16

Hoeveel wedstrijden heb je gezien Carlo, vorig jaar?

Misschien ligt het aan mijn telefpon, maar in de poll "wie wordt kampioen?" kan ik alleen Ajax kiezen (geen andere knoppen). Zo kan ik ookals uitslag een club krijgen. Dat gezegd. Ajax zal wel favoriet zijn, maar ik vimd het nog wat vroeg om Feyenoord af te schrijven en PSV wordt voor hetgemak niet eens genoemd. Ik denk eigenlijk dat AZ daaronder gaat eindigen. Maar wie ben ik?

Nog pijnlijker is dat hij PSV niet eens opnoemt.

13 augustus 2020 om 09:32

Dit omdat PSV vanzelfsprekend een kanshebber is voorafgaand aan het seizoen. AZ en Feyenoord daarentegen niet.

13 augustus 2020 om 12:10

Ben ik met je eens. PSV is altijd een kanshebber. En zijn qua selectie ook kwalitatief beter dan AZ en Feijenoord. Ben wel erg benieuwd hoe het gaat lopen onder de nieuwe trainer. Krijgt hij het redelijk snel op de rit gaat PSV zeker meespelen om plek 1.

13 augustus 2020 om 12:19

Het is voor PSV te hopen dat hij jongens als Bruma, Guti en Baumgartl aan de praat krijgt. Imo zijn dit tot nu toe zeer ongelukkige aankomen maar die ik met een beetje vertrouwen nog wel zie schitteren

13 augustus 2020 om 09:50

Driessen moeten we niet te serieus noemen. Ik denk dat de verschillen in de top echt niet zo groot zijn als dat veel mensen roepen. Je zag vorig seizoen dat iedere topclub het een periode erg moeizaam had en de titelrace spannend was. Ajax is er zwakker opgeworden met het verlies van Ziyech en AZ/Feyenoord zijn ook niet verzwakt. En PSV is met een goede linksback en centrale middenvelder een grote titelkandidaat zoals ze dat elk jaar zijn.

13 augustus 2020 om 10:04

Ja, eens. Ben persoonlijk ook erg benieuwd naar PSV en het zou mooi zijn als ze het nog lukt om die spelers te halen (bizar hoe er nog altijd geen adequate linksback is). Hoe is het overigens met Malen? Die gaat jullie straks ook wel weer een enorme boost geven.

13 augustus 2020 om 10:23

Malen is dichtbij een rentree en maakt een hele goede indruk op de trainingen. Het lijkt erop dat hij aankomend weekend tegen Vitesse al minuten kan maken. Als de Eredivisie herstart in september zal hij weer helemaal fit aan de aftrap verschijnen als er geen gekke dingen gebeuren.

13 augustus 2020 om 10:58

Malen trainde gisteren nog wel apart maar bij het afmaken liet hij wel even flink z'n klasse zien zeg. Gaat de start van het seizoen gemakkelijk halen

Kan dit jaar wel eens een spannend jaar worden. Ik denk dat Utrecht, Groningen, Vitesse, AZ en misschien nog wel meer clubs in staat zouden moeten zijn om thuis praktisch alles te winnen (incl. tegen de traditionele top 3). Het zal niet gebeuren, maar heb het idee dat de subtop dit jaar iets meer aanschurkt tegen de top. Wordt een mooie strijd om de eerste 8 plaatsen!

13 augustus 2020 om 10:06

Ik vrees dat de kloof op den duur alleen maar groter wordt. Door Corona hebben dat soort clubs nog minder te besteden dan ze al hadden (ook omdat de meeste van die clubs geen Europees voetbal speelt). Je ziet nu al dat er veel spelers gehuurd worden door die clubs. Dat lijkt leuk, maar het is nog maar de vraag of het een versterking is en als het een versterking is dan ben je hem na een jaar vaak alweer kwijt.

13 augustus 2020 om 11:02

Ben ik met je eens hoor. De kloof (zeker op financieel vlak) zal groter worden. Echter heb ik dit jaar wat meer vertrouwen in de subtop. Gewoon een gevoel, haha. Ik weet dat Groningen dit jaar veel meer de focus legt op fysiek, willen echt (zeker thuis) 90 minuten vol gas. En ik weet ook dat dat vaker gezegd wordt, maar ik vind onze spelers al erg fit ogen. Met het drukke programma van Ajax zullen zij het in Euroborg, Galgenwaard, Geldredome en AZ-stadion niet makkelijk krijgen, denk ik. Maar succes komend seizoen, man. Heb er zin in!

13 augustus 2020 om 11:02

Ik denk dat dit heel erg tegen gaat vallen. AZ heeft toch zijn stille sterkhouder achterin verloren en er is nog niks voor terug gekomen. Daarnaast is de verrassing van AZ er nu vanaf.. vorig jaar konden ze, nu moeten ze eigenlijk wel met de huidige spelers voorin. Bij Groningen ligt het echt aan wat Robben gaat brengen ben ik bang, want er is nog steeds zeer weinig creativiteit en eeuwig talent Joosten gaat dat niet opvangen. Vitesse heeft momenteel ongeveer 10 selectiespelers waarvan 4 doelmannen. De 2 meest belangrijke spelers zijn vertrokken (gratis) en je zit nog steeds met een demotiverende dure Bazoer op de bank. Van alle clubs die je op opnoemt zie ik Utrecht wel verrassen. VN den Brom heeft eigenlijk altijd een minder eerste seizoen om daarna terug te keren met een duidelijke visie. Hij heeft een pracht selectie die nu eindelijk helemaal fit is en de zwakke plek met Warmerdam is opgevuld

Incorrecte analyse van Driessen.Ten eerste is Sinisterra minstens tot de jaarwisseling uitgeschakeld. Daarmee is Linssen gewoon voor de basis gehaald voor het komende seizoen. Ik verwacht, op basis van alle berichtgeving, Sinisterra pas in het voorjaar terug. En of die dan zomaar de plek van Linssen weer over neemt betwijfel ik ten zeerste. Wat het middenveld van Feyenoord betreft verwacht ik dat Diemers de plek van Toornstra gaat overnemen. Toornstra zakt veel te vaak door het ijs, vooral in uitwedstrijden. Bovendien is Berghuis op dit moment de enige speler in de basis met een fatsoenlijke traptechniek. Diemers kan daarmee van grote waarde zijn. Ik verwacht echt dat Diemers een beetje de Schone van Feyenoord gaat worden. Daarmee is Diemers gewoon een directe versterking. Ik zie Toornstra meer als ideale twaalfde man in deze selectie.

13 augustus 2020 om 10:11

Met alle respect voor Diemers en Linssen, maar als je dat als basisspelers ziet dan moet je Driessen er niet op afrekenen dat hij Feyenoord niet als titelkandidaat nummer 1 (en 2) ziet. Leuke spelers in de eredivisie hoor, maar ze moeten niet rooskleuriger gemaakt worden dan ze zijn (“ik verwacht dat Diemers de Schöne van Feyenoord wordt”). Ik vind eerder Toornstra vergelijkbaar met Schöne. Geen onomstreden basisspeler, als hij niet speelt mis je hem, als hij wel speelt heb je soms wel eens het gevoel dat het net niet goed genoeg is maar pikt elk seizoen 10-15 doelpunten mee. Toornstra heeft zich tov Diemers iig wel bewezen op dit niveau.

13 augustus 2020 om 10:14

Ik geef nergens aan dat Linssen en Diemers goed genoeg zijn om voor het kampioenschap mee te doen. Ik geef aan dat ze wel degelijk voor de basis zijn gehaald. De vergelijking tussen Diemers en Schone ging niet over hiërarchie in de selectie, maar over speltype.

13 augustus 2020 om 10:29

Ik bedoelde ook juist speltype. En bij jouw uitspraak ‘incorrecte analyse’ dacht ik dat het ging over kampioensaspiraties aangezien dat de titel van de tekst was. Verkeerd begrepen dus.

Altijd zo raar als je het over breedte-aankopen hebt en dan zegt dat die je niet sterker maken... Volgens mij speelt de breedte van je selectie namelijk bij uitstek mee in hoe je gaat presteren, want je kunt vrijwel nooit een heel seizoen met je beste 11 spelers spelen. En dan lijkt me zeker een speler als Linssen een uitstekende back-up.

13 augustus 2020 om 09:52

Kijk maar naar Manchester City afgelopen seizoen. Hele seizoen verkloot omdat ze een centrale verdediger tekort kwamen in de selectie.

13 augustus 2020 om 09:59

Ook met een cv erbij waren ze geen kampioen geworden hoor. Er stond geen maat op Liverpool dit jaar. City had wellicht niet zoveel punten gemorst, maar nog steeds een flinke achterstand gehad.

13 augustus 2020 om 10:15

Ik zeg ook niet dat City dan wel kampioen geworden zou zijn.

13 augustus 2020 om 10:27

"hele seizoen verkloot omdat ze een centrale verdediger tekort kwamen in de selectie." Op basis van deze zin zou je kunnen concluderen dat je dat wel bedoelde. Maar oké.

13 augustus 2020 om 10:35

Je kan, als club die uitspreekt kampioen te worden, een seizoen ook verkloten door op zo'n enorme achterstand van de uiteindelijke kampioen te eindigen en dus niet eens mee te doen om het kampioenschap.

In Nederland kan iedereen kampioen worden! Het is zo een matige competitie! De meeste wedstrijden zijn niet om aan te gluren als topclub tegen het rechterrijtje, ploegen graven zich volledig in, 1 richtingsverkeer, en je wint toch wel. Je moet niet alleen mikken op het kampioenschap in Nederland, maar op de Cl of EL. Dit is naar mijn mening het verschil tussen Ajax, PSV en Feyenoord! Feyenoord is blij als ze kampioen worden terwijl voor Ajax en PSV is dat alleen de stap naar de CL. In Rotterdam denken ze klein...

13 augustus 2020 om 09:55

Wat een arrogantie. Ajax en PSV zijn niet blij als ze kampioen worden? Volgens mij is Ajax sinds de Boer maar 1 kampioen geworden. Net zoveel als, jawel, Feyenoord. Begin daar eerst nou maar mee met je “mikken op de CL en EL”....

13 augustus 2020 om 10:20

Ah gossie, een Ajacied roept wat en het is direct weer arrogant. Als je naar de selecties, investeringen en de resultaten van de afgelopen jaren kijkt (Europees gezien en in de eredivisie waarin Ajax altijd of 1e of 2e werd) ligt de druk er bij Ajax toch veel meer op dan bij Feyenoord. Bij Feyenoord leggen ze zich, en dat bedoel ik niet denigrerend of verkeerd, veel sneller erbij neer als het een seizoen niet lukt (ik kan het verkeerd zien). Hooguit lijkt de opmerking dat Feyenoord klein denkt wat denigrerend , maar ik snap die opmerking wel. Kijk alleen naar de aankopen en de vijver waar Feyenoord (noodgedwongen) uit vist. Alleen het feit dat Ajax in de begroting rekening houdt met CL voetbal (wat een risico is) en het salarisplafond omhoog gooit, geeft toch al aan dat ze groter denken dan de andere clubs?

13 augustus 2020 om 11:53

Het is toch arrogant om te suggereren dat ajax niet blij is omdat ze het kampioenschap alleen maar zien als een opstap naar de CL? Jaren lang geen prijs gewonnen, nu doen ze het 2 jaar achterelkaar goed en dan krijg je zulke teksten. En het dan maar weer vreemd vinden als heel Nederland staat te juichen als ajax geen kampioen wordt. Dat komt echt door zulke uitspraken en kan me ook niet voorstellen dat echte ajacieden het er mee eens zijn.

13 augustus 2020 om 13:24

Dit is een objectief arrogante opmerking. Dat jij, sorry niet aardig, als Ajacied dat niet zo ziet is helemaal niet verwonderlijk. Ajax denkt inderdaad groter, is ook een stuk groter. Zo groot dat de titel in de eredivisie eigenlijk maar een bijkomstigheid is want Ajax voelt zich meer thuis in de CL. Dat is objectief arrogant, zeker als je die titel helemaal niet overtuigend pakt, wat kijkende naar de begroting bijna schandelijk is. Wellicht zijn de spelers ook wat te arrogant en/of denken ze er te makkelijk over, benieuwd waar dat vandaan komt.Daarbij is het ook vervelend dat, zonder uitzondering, op elk Feyenoord artikel dit soort berichten langskomen. Zo ook bij PSV-artikelen. Of AZ-artikelen. Ah gossie indeed.

13 augustus 2020 om 09:56

Haha wat een onzin, dus Ajax en PSV zijn niet blij als ze kampioen worden? In Rotterdam denken ze niet klein want ze willen juist de miljoenen van de CL of de EL, zoals zo’n beetje elke club uit Europa denk ik zo maar... Kortzichtige reactie. Laat trouwens iedereen maar denken dat Feyenoord geen kampioen kan worden. Het is jammer dat covid een streep door het seizoen zette maar ik had wel willen zien hoe ver Feyenoord was gekomen. Ik denk eerlijk gezegd dat Feyenoord wel een club is om in de gaten te houden voor de titel, we gaan het meemaken!

13 augustus 2020 om 09:56

"feyenoord is blij als ze kampioen worden terwijl voor Ajax en PSV is dat alleen de stap naar de CL. In Rotterdam denken ze klein..." Als je 18 jaar hebt moeten wachten en de afgelopen 30 jaar maar 3 titels hebt behaald, dan ben je vanzelfsprekend wel blij ja. Verder bestaat je post vooral uit provocatie naar de andere clubs. Nergens voor nodig. Bovendien slaat het nergens op, zie de beelden van de laatste titels bij Ajax en PSV maar terug. Gelukkig spreek jij vooral voor jezelf en niet voor het gros van de Ajacieden.

13 augustus 2020 om 11:32

Was Tadic niet ongelooflijk verbolgen dat Ajax de schaal niet kreeg uitgereikt, terwijl de CL-plek wel toegewezen is? Koos Nouri niet bewust voor rugnummer 34 omdat hij zo graag voor de 34e landstitel wilde zorgen? Dat geeft toch aan dat de schaal wel degelijk leeft in Amsterdam.

Ach, laat die Valentijn ook weer zijn moment van fame hebben toch. Ajax is het aan hun stand verplicht om kampioen te worden. Gezien hun selectie en wat ze hebben ingekocht zou alles buiten de eerste plek direct ontslag voor Ten Hag en Overmars moeten betekenen. Snap alleen niet waarom mensen AZ ineens als nummer 2 inschatten op basis van vorig jaar? Feyenoord heeft echt een ongekende opmars gekend sinds 2019. De best presterende ploeg van 2020 zelfs. Maar omdat het om een opmars gaat zijn ze geen titelkandidaat? En AZ dat heeft toch net zo goed een opmars gehad? 1 goed jaar zegt nog niets.

Dus Feyenoord kan niet op tegen AZ en Ajax, maar ze kunnen wel 2e worden.... das lastig.ik zie ze trouwens ook niet serieus mee doen om de titel, maar t zijn rare tijden, dus er kunnen ook rare dingen gebeuren.

We zullen zien, ik vind dat er nu nog niet zoveel zinnigs over te zeggen is. Het kunnen dan wel breedte aankopen worden, maar dat helpt je wel om stabieler te presteren. Wat dat betreft vind ik de selectie van AZ in de breedte helemaal niet sterk. Achterin spelen ze regelmatig met middenvelders als Koopmeiners en Clasie. Met alle respect voor Leeuwin, daar wil je toch ook niet de Champions League mee in? En achter Stengs en Boadu zit ook niet heel veel kwaliteit, dus bij AZ zal iedereen wel fit moeten blijven om mee te kunnen doen voor het kampioenschap. PSV is voorlopig de onbekende, qua selectie is er niet zoveel veranderd maar het hangt er vanaf wat Schmidt er uit kan halen.

Ik vind het overigens apart dat hij in zijn hele betoog PSV niet lijkt te noemen. Die mag je ook nooit zomaar uitvlakken voor de titel.

ik ga niet zeggen dat Feyenoord favoriet is maar ik acht ze ook zeker niet geheel kansloos. PSV heeft een nieuwe coach maar de selectie vind ik nog steeds niet echt geweldig ook. hoe Ajax het vertrek van Ziyech gaat opvangen moet je ook nog afwachten en of AZ weer zo uitzonderlijk als afgelopen seizoen gaat presteren dat valt ook nog te bezien

13 augustus 2020 om 10:41

(japie)nou favoriet zijn ze zeker niet maar kansloos ook zeker niet , op papier hebben met name Ajax en AZ betere spelers maar op papier win je geen wedstrijden ik denk wel dat Ajax ondanks het vetrek van Ziyech en met de aankopen die er zijn gedaan dat als er verder niemand vertrekt dat mijn club er zeker niet veel zwakker op is geworden , ze zullen wat anders gaan spelen maar als ik naar de aanval en het middenveld kijk vind ik ze wel de grootste favoriet voor de titel . Feyenoord kan ik niet zo inschatten maar met advocaat als trainer weet je het nooit PSV zie ik niet als kanshebber ik sla AZ sowieso hoger aan als PSV tenminste als daar ook niemand vertrekt .

13 augustus 2020 om 11:31

@sloep01 Ajax heeft idd nog steeds veruit de beste selectie maar het is wel te hopen dat die Kudus meteen een belangrijke schakel is. Ajax had vorig jaar toch wel wat problemen met het voetballende vermogen op het middenveld. neemt niet weg dat ze voor mij wel de topfavoriet zijn voor de titel

13 augustus 2020 om 12:27

PSV niet als kanshebber noemen is heel vreemd, psv is namelijk altijd een reële kanshebber op de titel, zeker als er een goede linksback nog bij komt. Het is nog onzeker hoe de nieuwe speelstijl gaat uitpakken, maar je mag en kan psv nooit uitvlakken voor de titel

13 augustus 2020 om 10:46

Alleen als het team bij elkaar blijft en er een meer dan degelijke CV wordt aangetrokken. Normaal zijn we blij als er 2 jaar een goed team staat voordat de sterspelers verkocht worden. Nu misschien een derde jaar met dezelfde groep, dat hebben we al een tijd niet meer gezien. Als iedereen blijft om samen voor de titel te gaan dan schat ik de kansen hoog in.

13 augustus 2020 om 11:33

@aerox ik sluit zeker niet uit dat AZ weer mee kan gaan doen. ze hebben een goed elftal staan maar waar er vorig jaar niet echt druk was wordt er denk ik toch wel veel van AZ verwacht dit seizoen na hun prestaties van afgelopen seizoen

Hoe kan iemand die zoveel onzin op papier probeert te zetten nog serieus worden genomen. Hij weerspreekt zichzelf steeds in hetzelfde artikel. Voorbeeld: Feyenoord doet niet mee om het kampioenschap . Oke zou kunnen maar hij verwacht dat een tweede plaats het hoog haalbare is. Even later vervolgd hij dat AZ en Ajax zullen strijden om het kampioenschap. He. Hoe kan dat? Als hij denkt dat Feyenoord 2e kan worden kunnen de nummers 1 en 3 wel kampioen worden. Als AZ dus kampioen wordt doet Feyenoord op plaats 2 niet mee en wordt Ajax 3e. Inderdaad gezwam. Om maar niet te spreken over de aankopen Diemers en Linssen waar hij eerst bij aankoop zeer te spreken over was. Het systeem wat Advocaat in gedachten heeft zal best wel een gevolg hebben voor elke speler. Net zoals bij Ajax waar ook meerdere spelers voor 1 positie moeten strijden.ook al zijn alle aankopen altijd minder als de verkochte spelers.maar dat groeit in de loop van tijd. Nog geen kaliber de Ligt,de Jong, Ziyech . Laten we afwachten hoe het allemaal loopt. Afgezien van het voetbal kan het ook zo zijn dat de Corona bepaald hoe de competitie verloopt. Mensen mede supporters blijf gezond.

Ik denk dat Feyenoord nog eens kan gaan verassen, Ze hebben volgens de Dickometer de meeste punten behaald Maar zonder gein, ik denk echt dat Feyenoord kan gaan verassen, Dit kalenderjaar doen ze het ongelofelijk goed. Als ze die lijn doortrekken dan zijn ze zeker een titelkandidaat. Ze zijn er qua spelers niet op achteruit gegaan en eerder op vooruit Linssen. Tevens is Haps ook weer fit. Je hebt iig met Berghuis (ondanks dat het een gigantische kwal is die opvallend vaak wegkomt met het niet krijgen van rode kaarten) een van de beste spelers van de eredivisie aan de rechterkant en met Linssen een speler met een enorme drive en scorend vermogen (minimaal 15 doelpunten) aan de linkerkant. Dat is een lekkere basis om van uit te gaan. Het middenveld is prima en ook de verdediging is niet heel slecht (wellicht kunnen ze nog een rechtsback halen). Er zit daarnaast (een onderschatte kwaliteit) ook echt veel karakter en ervaring in het team waardoor ze als het meezit ze ook boven zichzelf uit kunnen stijgen, Vorig jaar zat ik er compleet naast dat ik dacht dat Ajax makkelijk kampioen zou worden (uiteindelijk was AZ kampioen geworden denk ik) en dit jaar denk ik dat het wel eens heel spannend kan worden met Ajax, AZ en Feyenoord waarbij PSV een gevaarlijke outsider is, afhankelijk van enkele aankopen.

Favoriet zullen ze niet zijn, maar er zal wel nog wat gebeuren bij Ajax, qua vertrekkende spelers, zonder Nico en van den Beek of Onana kan het er zomaar anders uit zien. Ik zie Ajax, Az, Fey en PSV gewoon als kanshebbers op dit moment.

Snap nooit waarom mensen zo'n stelling aannemen terwijl de transfermarkt nog open is .. Er gaat nog zo veel transfers komen en dan is het afwachten of de gehaalde spelers daadwerkelijk een aanwinst zijn.

Je hebt kwaliteit selectie, balans in het elftal, breedte, vorm, blessures en vertrouwen. Dat allemaal is van invloed op het verloop van de competitie. En dan heb je nog: wanneer tref je welke ploeg en zit die ploeg in een positieve of negatieve flow op dat moment. Zo veel variabelen waar je nu niets over kunt zeggen.dus zijn Ajax, AZ, PSV en Feyenoord gewoon kanshebbers.

Er zijn gewoon 4 titelkandidaten in de Eredivisie. Ajax zie ik nog wel een paar sterkhouders kwijtraken, zelfs tijdens het begin van de competitie. En naast het weigeren van het versterken van de defensie en een goede nummer 6 te kopen, nog naast het waarschijnlijk moeten halen van adequate vervanging - probleempje - lijkt Ajax weer wat zwakker aan de start te verschijnen. Al is er aanvallend genoeg munitie voorhanden. Feyenoord onder Advocaat deed het vorig seizoen geweldig en was bezig met een ijzersterke reeks. Die nieuwe spits lijkt een voltreffer, en naast het halen van meer versterking en inzetten van talentvolle jeugdspelers, zie ik in die combinatie wel mogelijkheden. AZ doen sowieso mee, mits hun sterkhouders blijven. Ook dat wordt een item. PSV is nog even afwachten. Hoe ontwikkelt dat team zich onder de nieuwe trainer. En ook de Eindhovenaren kunnen nog geraakt worden door uitgaande transfers. Al met al behoorlijk onvoorspelbaar. Pas na een kwart seizoen zal je een beetje inzicht krijgen of er inderdaad 4 teams strijden voor de titel. Al kan het Covid-19 virus nog flink roet in het eten gooien. Maar interessant wordt het zeker.....

Wat een onzin. Als het volgens Driessen tussen AZ en Ajax gaat dan kan Feyenoord toch geen tweede worden? Dan is de 3e plaats het hoogst haalbare. Driessen spreekt zichzelf dus tegen.

Het is gewoon belangrijk er te staan vanaf het begin. Ajax heeft op papier misschien de beste selectie, maar ze zijn wel hun beste en belangrijkste speler kwijt, en hebben daarvoor in de plaats talentvolle jongens gehaald, maar waarvan het natuurlijk nog wel moet blijken. AZ heeft de selectie voorlopig in tact kunnen houden. Feyenoord lijkt voorlopig gewoon Berghuis te behouden en heeft zich in de breedte wat versterkt. Achterin is wel het zorgenkindje denk ik. PSV blijft natuurlijk gissen hoe dat uitpakt met de nieuwe trainer en zijn visie. Ik verwacht zelf een mooie spannende competitie waarbij uiteindelijk Ajax eerste wordt; AZ en Feyenoord strijden om de tweede plek en PSV te veel punten laat liggen in het begin waardoor ze als vierde eindigen. Maar het kan echt alle kanten uit komend seizoen, dat is ook wel eens leuk.

Feyenoord kreeg onder Advocaat iets onverzettelijks over zich. Ook in wedstrijden waarin ze niet goed speelden, zoals in de beker tegen Fortuna, dacht je toch steeds: "t komt wel goed." En het kwam ook goed, zij het in de 120ste minuut.

Feyenoord doet gewoon mee om de titel net zoals ajax psv en az

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. DiemersMiddenvelder20
L. FerMiddenvelder20
O. KökçüMiddenvelder20
J. BijlowKeeper20
S. BerghuisAanvaller23
R. BoženíkAanvaller20
N. JørgensenAanvaller20
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

27 fans
Aanvaller, 29 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Feyenoord 2 0 1 0
2019/2020 Vitesse 25 14 6 0
2018/2019 Vitesse 34 12 6 0
2017/2018 Vitesse 37 17 5 0
2016/2017 FC Groningen 30 11 5 1
Laatste voetbalnieuws

Linssen countert Jansma na aanhoren van kritische kanttekening

De overstap van Bryan Linssen van Vitesse naar Feyenoord werd niet overal gelijk met gejuich ontvangen. Sportjournalist Kees Jansma is één van de mensen met twijfels. De voormalig perschef van het...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 21 september
Indien Sergiño Dest, Max Aarons én Héctor Bellerín onhaalbaar blijken, haalt Barcelona een nieuwe rechtsback mogelijk uit de eigen gelederen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren