Juventus bevestigt erg lange absentie Matthijs de Ligt

Woensdag, 12 augustus 2020 om

Matthijs de Ligt is de komende maanden niet inzetbaar voor Juventus en Oranje. De Italiaanse grootmacht bevestigt woensdagmiddag dat de verdediger een operatie aan zijn schouder heeft ondergaan in Rome en dat de centrumverdediger maximaal drie maanden uit de roulatie is. Zodoende mist De Ligt de competitiestart in Italië en is hij ook afwezig bij de Nations League-duels van Oranje in september en wellicht oktober en november.

De stopper erkende eerder al dat hij enige tijd uit de roulatie zou zijn. "Ik ga binnenkort onder het mes en het zal enige tijd duren voor ik volledig ben hersteld", aldus De Ligt, die de start van de Serie A in het weekend van 19 en 20 september sowieso gaat missen. De Ligt ontbreekt ook bij veel duels van Oranje. In september, oktober en november staan diverse interlands op het programma, waaronder wedstrijden in de Nations League.

Conte: 'Ik ben blij voor Pirlo, maar ik voel me nu wel een beetje oud'

Zo staan er in begin september confrontaties met Polen en Italië op het programma, terwijl een maand later een Nations League-duel met Bosnië en Herzegovina staat gepland. Tussendoor speelt Oranje ook nog een oefenwedstrijd tegen Mexico. De kans is aanwezig dat De Ligt medio november, wanneer het vijfde groepsduel in de Nations League met Bosnië en Herzegovina wordt afgewerkt, weer van de partij is bij Oranje.

Juventus meldt dat de operatie succesvol is verlopen, maar geeft tegelijkertijd aan te balen dat de verdediger lang uit de roulatie is. De Ligt speelde de voorbije maanden al met een nare schouderblessure, maar mede door personele problemen besloot de club de operatie uit te stellen tot na het seizoen. Na de uitschakeling in de Champions League door Olympique Lyon afgelopen vrijdag kreeg De Ligt groen licht voor de ingreep.Gerelateerd

Meer sportnieuws

70 reacties (laatste reactie door gabstra)

Dat zat er dik in. Ze hebben het risico genomen met het oog op de CL.

Dat is wel erg balen voor hem, hoop dat hij een voorspoedig herstel heeft!

Ook te idioot voor worden dat ze Matthijs zolang met deze blessure hebben laten sukkelen.

12 augustus 2020 om 16:42

Zegt genoeg over de andere CV’s daar. Die Rugani kan er niks van en die Turkse speler en Chiellini zijn geblesseerd.

12 augustus 2020 om 16:44

Klopt, maar het had ook erger kunnen worden en dat is gewoon spelen met iemand zijn gezondheid..

12 augustus 2020 om 16:48

De Ligt heeft hier ook om stem in lijkt me. Had zich gewoon kunnen laten opereren. Zal wellicht niet hard hebben durven spelen in z'n eerste seizoen.

12 augustus 2020 om 16:50

Rugani is een makkelijke zondebok. Bonucci kan een stuk meer kwalijk genomen worden dan hem.

12 augustus 2020 om 16:51

Demiral is z’n naam, you’re welcome

12 augustus 2020 om 16:52

@tilburg013 had het erger kunnen worden?soms is iets gewoon kapot en als je er niks aan doet, dan blijft dat zo. Tot je het laat herstellen.ik heb in dit geval geen idee hoor, maar t verschilt nogal per blessure.

12 augustus 2020 om 17:38

Vrijwel alle structuren in je lichaam hebben een functie. Als iets kapot is, betekent het dat bij een volgende klap een andere structuur meer moet doen. Als dat niet lukt, kan die structuur ook kapot gaan. Zeker in topsport worden spieren, pezen en banden belast. Doorspelen met schade daaraan geeft altijd een risico. Meestal is het wel zo dat spelers zelf een stem hebben in wel of niet spelen. Soms is die stem, gezien de grote belangen die er aan wel of niet spelen hangen, zelfs belangrijker dan die van de medische staf.

12 augustus 2020 om 16:52

Juventus had vrijwel geen andere verdedigers meer en hebben gegokt met hem vanwege de CL waarschijnlijk want de competitie was al zo goed als binnen. Andere kant had Matthijs natuurlijk ook zelf aan de bel kunnen trekken. Er komt nog een EK aan en nu mist hij de start van de competitie met een nieuwe trainer aan het roer met ook nog eens concurrentie die individueel gelijk/beter zijn. Vecht die zich niet snel genoeg de basis in na zijn herstel dan kan het serieuze gevolgen hebben voor zijn carrière. Succes

12 augustus 2020 om 17:08

Zie bij juventus anders niemand achterin lopen die aanzienlijk beter is dan de ligt. Chiellini is uiteraard een baas, maar hoe hij terug zal komen weet je ook niet. En fysiek en voetballend doet de ligt ook niet onder voor chiellini.

12 augustus 2020 om 17:33

Demiral is net zo goed vind ik

12 augustus 2020 om 21:02

Ik heb geen gekleurde bril. Ik vind zijn landgenoot van Leicester wel een topverdediger! Ik vind Demiral echt niet zo heel bijzonder. Ik vind het een dommekracht en als iemand zegt dat hij hem net zo goed vindt als het grootste verdedigende talent van de Europese velden (en dat mag diegene vinden natuurlijk) dan zet ik mijn mening daar tegenover. En als De Ligt een Duitser was geweest, had ik hetzelfde gezegd :-)

13 augustus 2020 om 08:55

Iedereen zijn mening idd. Als Demiral niet geblesseerd was geraakt had de Ligt minder speeltijd gehad. Die speelde echt als een baas toen de Ligt zijn eerste kansen had verspeelt. Blijkbaar niet alle wedstrijden van Demiral gezien. Ben het wel met je eens dat het soms nogal dom oogt hoe hij in zijn verdedigende acties is maar het neemt niet weg dat hij echt sterk gepositioneerd stond en zijn timing was grandioos. Als Juve ze kan behouden en ze blijven beide fit en de lijn doorzetten kan dit een geweldige centrum worden voor vele jaren. Toen Demiral geblesseerd raakte heeft de Ligt zijn 2e kans met beide armen beet gepakt (weer hands) en speelde hij een fantastische periode na de coronabreak.

12 augustus 2020 om 18:38

Inderdaad zeg. De hele voetbalwereld heeft meer dan drie maanden op z'n gat gelegen. In die tijd had Juve Matthijs in alle rust kunnen laten opereren en revalideren. Nu heeft die gozer zowel langer met zijn pijnlijke schouder moeten rondlopen en spelen, als dat 'ie wedstrijden voor Juve en Oranje moet missen. Gewoon heel slecht gepland van Juve

12 augustus 2020 om 19:31

De voetbalwereld heeft 3 maanden op z'n gat gelegen ivm een of andere virus waar een overbelasting van de zorg uit voortkwam, zeker in Italiã«.. Denk niet dat de publieke opinie (op dat moment) het kon waarderen om zorgmedewerkers te gaan opofferen om een niet echt levensbedreigende blessure van een voetballer te gaan verhelpen.

12 augustus 2020 om 18:50

Zelfde risico toen vorige jaar met Suarez. Barca bleef zijn operatie telkens uit te stelen ivm de CL. Direct na de uitschakeling tegen Liverpool ging Suarez onder de mes. Soms nemen clubs dit soort besluiten in overleg met de speler zelf. We weten dus niet of Mathijs eigenwijs was en per se door wilde spelen of dat de club dit noodzakelijk vond vanwege zijn belangrijke rol in de selectie.

Drie maanden voor een schouderblessure??? Dan had hij toch gewoon moeten stoppen en meteen die operatie moeten ondergaan, want dit is echt bizar lang

12 augustus 2020 om 16:58

Helemaal niet, zelfs het succesratio is helemaal niet zo gunstig bij schouderoperaties. Kans dat arm snel weer uit de kom gaat blijft groot. Om die reden heb ik zelf de schouderoperaties (beide schouders) nooit gedaan. Er zijn vast mensen die het exact weten maar volgens mij moet de operatie bij ruim een derde tot 40 procent opnieuw. In een reguliere carriere is dat een aanzienlijke handicap, twee keer drie tot zes maanden herstellen

12 augustus 2020 om 17:48

Ben zelf 2 keer onder het mes geweest. De eerste keer in een regulier ziekenhuis. Daarna weer uit de kom. Vervolgens een specialist opgezocht en nergens meer last van gehad. Bij enige twijfel wil ik je verzoeken om te informeeen naar het Sint Maartens kliniek. Zij zijn specialisten op gebied van gevrichten/ botten.

12 augustus 2020 om 18:00

Ik zet er mijn handtekening onder, er zullen vast meerdere klinieken zijn die het ook goed doen, maar sinds ik bij Sint Maartens kliniek ben geweest heb ik nooit meer last gehad van mijn rechter schouder.

12 augustus 2020 om 21:14

Dank voor jullie tip!

Ach, deze 3 maanden zijn voor oranje toch niet van belang.

Zat er aan te komen, hopelijk wordt hij weer snel de oude en nog beter. Beterschap!

Goed dat hij dit nu heeft gedaan. Hopelijk herstelt hij goed en heedt hij er hierna geen last meer van zodat hij weer kan vlammen bij Juve en het Nl elftal.

12 augustus 2020 om 16:42

Kan weleens zijn plek kwijtraken. De vrij is zeer capabel en Koeman houdt graag vast aan een elftal.

12 augustus 2020 om 16:44

Je hebt met V Dijk, De Vrij en De Ligt 3 verdedigers van absolute wereldtop :D

12 augustus 2020 om 16:48

En dan ook niet te vergeten dat Aké ook nog in het centrum kan spelen en je in noodgevallen zelfs nog Aké naast Van Dijk of De Vrij kunt zetten. We hebben achter in het centrum eerder een luxe probleem, dat was in het verleden wel eens anders.

12 augustus 2020 om 16:52

@ninjakai en De Ligt speelt de meeste wedstrijden onder Koeman zo ongeveer. Dat hij vast houdt aan zijn elftal zal dus betekenen dat hij De Ligt echt niet op basis van twee interlands aan de kant schuift.

12 augustus 2020 om 17:15

Denk niet dat de Ligt zijn plek kwijt raakt aan de Vrij. Die mag even mee doen maar als de Ligt weer terug is kan de Vrij gewoon weer banken.

12 augustus 2020 om 18:30

@bjp79 Zo werkt het gelukkig niet, als de Vrij zijn werk goed doet dan zal de Ligt moeten wachten, zo ging het vice versa ook.

12 augustus 2020 om 18:39

als koeman slim is, speelt hij 352 straks, de ligt/de vrij/van dijk achterin, wingbacks hateboer en wellicht goosens, middenveld wijnaldum/de jong/ en de roon ofzo, voorin depay en nog een snelle technische speler. Voor de ligt is dit het ideale moment op de operatie te ondergaan.

12 augustus 2020 om 16:43

Kan weleens zijn plek kwijtraken. De vrij is zeer capabel en Koeman houdt graag vast aan een elftal.

Kunnen we missen met de Vrij, ben benieuwd hoe hij het nu gaat doen!

Heel verstandig, gewoon in alle rust laten herstellen.. Hij is de toekomstige sterspeler en wellicht captain van dit team. Waarom nu overhaasten en wellicht ergere terugslag krijgen of zelfs permanente beschadiging. Ik snap Juve wel daarin.

Niet getreurd. Wij hebben Ake en de Vrij nog die onze vriend kan vervangen. Wat een luxe positie zitten wij toch in de verdediging. Vervelend voor Mathijs natuurlijk!

het is niet anders, hopen dat deze operatie zijn kwetsbare schouder voor eens en altijd weer sterk maakt. beterschap!

Demiral nam het over, viel geblesseerd weg wat de pad vrijmaakte voor de Ligt. Nu is Demiral terug van blessure en valt de Ligt weg. Nu zal Demiral waarschijnlijk toch weer zijn basisplaats veroveren en wordt het een klus voor de Ligt om het terug te krijgen na zijn blessure.

12 augustus 2020 om 16:45

Gewoon Demiral en de Ligt opstellen. Bonucci vind ik maar matig.. vind beide jongens beter als ik eerlijk ben. Alleen de backs van Juventus zijn echt drama..

12 augustus 2020 om 16:49

Dat zal zeer zeker ook gebeuren. Denk dat komend seizoen wederom veel gerouleerd gaat worden i.v.m blessures en herstellende spelers. Vanaf het seizoen daarop zal de basis 11 gewoon met MdL en MD zijn.

12 augustus 2020 om 19:34

Precies, dat is het centrale duo voor volgend jaar, zeker met Pirlo aan het roer nu.

12 augustus 2020 om 17:01

De ligt komt met 2 vingers in zijn neus weer terug in de basis. Ten koste van wie is echter de vraag.

12 augustus 2020 om 18:27

Ten koste van wie? Eerst zeggen dat hij met twee vingers terug in de basis komt en vervolgens laat je eigenlijk blijken dat de ligt ook prima op de plek van van Dijk kan gaan spelen? De Ligt moet blij zijn wanneer hij na zijn blessure ‘gewoon’ weer terug de basis in kan. Stefan de Vrij is namelijk een erg goede CV en niet voor niets uitgeroepen als verdediger van de Serie A. Verder niks negatiefs over De Ligt wat ook een (toekomstig) wereldtopper is.

12 augustus 2020 om 18:36

Kevin1989, leesbril kapot? Het gaat over de posities bij Juventus. Musi26 zegt dat hij met 2 vingers in de neus weer een basisplek zal krijgen. Weet niet in welk universum Van Dijk en de Vrij bij Juventus spelen, maar op aarde in ieder geval niet.

12 augustus 2020 om 18:48

chiellini, bonucci en demiral en jij zegt met 2 vingers in de neus terug in de basis? Denk het niet, hij heeft een goed seizoen achter de rug maar was ook basisspeler vanwege de blessures van concurrenten. Zijn doel komend seizoen moet zijn onbetwiste basisspeler worden terwijl zijn concurrenten fit zijn. Wordt een mooie uitdaging voor de ligt.

12 augustus 2020 om 19:36

Chiellini en Bonucci zijn niet meer van hetzelfde niveau als de Ligt en Demiral nu zijn. Na beide wat aanpassingsproblemen, zijn ze het beste koppel achterin. Bonucci en Chiellini hele mooie ervaren back ups

12 augustus 2020 om 17:21

Demiral zal zich nog helemaal moeten bewijzen en eerst maar weer eens goed ritme op doen. Die jongen heeft net 8 wedstrijden voor Juventus gespeeld. Zware blessure gehad, ik weet het nog niet zo met hem.

12 augustus 2020 om 17:42

Gelukkig weten ze bij Juve en tal van andere Europese (sub)topclubs die interesse hebben/hadden,het wel beter.

12 augustus 2020 om 18:14

Onzinnig NEC heeft helemaal gelijk, iedere speler moet zich na een zware blessure opnieuw bewijzen. En niet iedereen keert terug op zijn eigen niveau van eerst.

12 augustus 2020 om 18:50

sulejmani, dan moet de ligt zich straks ook opnieuw bewijzen? denk het niet, deze 2 jonge klasbakken zullen er gewoon staan. Dit jaar misschien nog niet het vaste duo, maar volgend jaar wel verwacht ik.

12 augustus 2020 om 21:07

Hij gaat het wel maken samen met de ligt. Is gewoon een dodelijke duo achterin

12 augustus 2020 om 17:53

Bonucci is ook klaar, Chielinni zal spelen ivm een record. Zal geen basis worden. Juve moet op tijd doorselecteren en nog 1/2 centrale halen. Rugani en die twee zijn praktisch niks waard in deze selectie. Als juve stappen wil maken moeten ze doorpakken. Anders blijf je 8e of kwart finalist zoals laatste paar jaar. Toen ze finale haalden was t een team met ervaring. Moet geen team met vergrijzing worden.

Hij is te lang doorgegaan, maar er stond bij Juve veel op het spel. Zijn absentie in Oranje zal makkelijk verholpen worden. Dit zou de kans voor de Vrij kunnen gaan betekenen. Toch wel positief dat we achterin ook nog Ake hebben. Ineens is die linie één probleem minder voor de bondscoach.

Voor hem ontzettend zuur en hoop voor hem dat hij snel hersteld, maar gelukkig is de defensie van oranje niet het zorgenkindje. Daar hebben we nog de Vrij en AKE over en dat zijn prima alternatieven al had je hem er uiteraard liever gewoon bij gehad.

Dat is inderdaad een lange afwezigheid aan het begin van het seizoen. Vooraleer MdL weer geheel wedstrijdfit is, is het al tweede seizoenshelft bijna. Je weet dan ook nooit of je zo weer terug de basis in komt. Want voor het zelfde geld vormen Chiellini en Demiral of Chiellini en Bonucci wel het nieuwe vaste CV duo van Pirlo. Een nieuwe coach is altijd even wennen, lastige situatie dit voor Matthijs. Zolang hij maar volledig herstelt en van die nare blessure af is komt het sws goed met hem.

Hopelijk hersteld hij voorspoedig en komt hij er sterker van terug. De vrij kan hem mooi vervangen bij de wedstrijden in de Nations League. Met Aké nog een sterke keus.

Erg jammer, had hem graag samen met onze Demiral gezien centraal. Twee topspelers waar wij trots op kunnen zijn als Nederlanders/Nederlandse Turken, kom sterker terug Mathijs!

Dat wordt revalideren in heerlijke omstandigheden. Mooi weer, rust en de tijd om eens wat meer van je omgeving te leren kennen. De trainingen om weer terug op niveau te komen zal niet iets zijn om naar uit te kijken maar voorlopig kan hij relaxen zodra de pijn wat minder word.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Juventus

1066 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Napoli88
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
A. RabiotMiddenvelder30
ArthurMiddenvelder20
A. RamseyMiddenvelder20
W. SzczęsnyKeeper20
L. BonucciVerdediger31
G. ChielliniVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Juventus.

In de wandelgangen

Dinsdag 20 oktober
Hendrik Van Crombrugge en Anderlecht gaan met elkaar om de tafel. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren