EK voor Kuipers ‘in gevaar’ na merkwaardig appverkeer met Slutsky

Woensdag, 12 augustus 2020 om 15:55Tim Siekman • Laatste update: 15:53

Björn Kuipers bevindt zich momenteel in een Russische rel. De scheidsrechter beantwoordde per app een vraag van Leonid Slutsky, de voormalig trainer van Vitesse die nu in dienst is van Rubin Kazan. Slutsky vroeg naar een penaltyincident bij de wedstrijd tussen Kazan en Lokomotiv Moskou (0-2) en deelde het antwoord van de arbiter vervolgens in de pers. Russische media speculeren zelfs dat het EK voor Kuipers op de tocht staat door het bericht van de leidsman.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

27 reacties (laatste reactie door bochherief)

Ach serieus gaan we hier nou ook over zeiken. Met alle respect voor voetbalzone maar door het zoveel aandacht te geven word knvb/fifa ook in een hoekje gedrukt. Nutteloze nieuws dit die meer kapot maakt dan van nut heeft om te delen.

Als je hier al scheidsrechters voor zou bannen, dan houd je er weinig over. Kuipers doet niks verkeerd en valt de scheids ook niet af. Storm in een glas water dit.

12 augustus 2020 om 19:04

Kuipers doet inderdaad niks verkeerd, en tegelijkertijd vind ik dit een naaistreek van slutski om deze app openbaar te maken. Waarom zou je dat doen? Maar de Slutski die ik ken heeft wel vaker scheidsrechters niet netjes benaderd, hier in NL en in Rusland.

Dit is wel een merkwaardige situatie. Enerzijds is het wel raar dat er in Rusland een rel zou zijn omdat een buitenlandse scheidsrechter een genuanceerde mening heeft gegeven over een beslissing, anderzijds is het verhaal van Kuipers ook erg bijzonder. Dat hij niet zou weten waar de bewuste app vandaan zou komen en er dan zogenaamd achter zou komen van wie die zou zijn. Snel vergeten maar weer.

12 augustus 2020 om 16:44

Ik zou niet weten waarom dit bijzonder is vanuit Kuipers zijn kant. Iemand vraagt om zijn mening en daar antwoord hij op.

12 augustus 2020 om 16:57

Of die nu van slutsky of van een andere leonid kwam, feit is dat het dus raar is dat een scheidsrechter zijn mening geeft.. Moeten scheidsrechters nu de rest van hun leven beginnen met “Ik ben het altijd eens met de beslissing van de scheidsrechter”,

Waarom hebben trainer en scheidsrechter uberhaupt contact met elkaar? Is natuurlijk niet verboden maar ook niet gewenst lijkt me.

Lijkt mij op een storm in een glas water. Niet iets heel schokkends, als je ook ziet hoe genuanceerd de reactie van Kuipers is. Wel slordig dat hij berichtjes stuurt zonder te weten met wie hij te maken heeft. Het lijkt mij dat Leonid Slutsky en de Leonid van de Russische voetbalbond niet met hetzelfde nummer app'en, dus daar had ie wellicht scherper op moeten zijn. Echter om daar nou een EK voor te moeten missen.

Persoonlijk vind ik dit een schandalige titel van het artikel. Ik snap dat er een bepaald verdienmodel hangt aan voetbalzone en dat het voor een groot gedeelte is gericht op het verkrijgen van clicks. Echter heb je als nieuwssite ook een prominente rol om te onderzoeken wat waar is en wat niet. En als je dat niet nodig vind is het interpreteren van de informatie in ieder geval van heel groot belang. De bron hanteert als titel : Kuipers pakt ongewild hoofdrol in Russische rel. En in dat artikel wordt inderdaad gesteld dat de Uefa en Fifa geen fan zijn van scheidsrechters die zich openlijk met anderen bemoeien. Maar dat is het dan ook. Kortom zonde om als nieuwssite de werkelijkheid ondergeschikt te maken aan je eigen belang.

Ik denk dat ze alleen in Rusland hier over vallen, daar zal het in die macho cultuur wsk not done zijn om een collega van 'kritiek' te voorzien. Hij zal hier heus geen EK door missen.

Stomme lul die Slutsky. Als je off the record om iemands mening vraagt ga je dat even later toch niet zonder nader overleg breeduit in de media gooien ? Ik vond die man altijd wel grappig, maar dat is er nu wel van af.

Als het waar is, dat hij niet wist, wie Leonid was, is het wel oliedom om zomaar aan de eerste de beste idioot die je belt of appt je mening te gaan geven over iets. De volgende keer appt "vladimir" en vraagt hem wat hij van de Russische bezetting van de Krim vindt. Kuijpers is net als die andere fluiters die altijd in de publiciteit zijn (nijhuis en Serdar G.) een enorme ijdeltuit en geeft maar wat graag zijn mening, in de veronderstelling dat die ertoe doet.

Natuurlijk een slap verhaal van Kuipers dat hij dacht dat de app van iemand anders kwam. Maar dan nog, hij geeft zijn oordeel en hij zegt dat als hij VAR was, het oordeel van de scheids zou volgen. Het is absoluut niet netjes dat Slutsky duit in de pers brengt, zonder dat te melden aan Kuijpers voor hij antwoord gaf. Verder lijkt me er niet heel veel aan het handje, storm in een glas water.

Overspannen reactie weer van mensen op een normaal app verkeer. Niet heeeeeeeeeel slim van Slutsky om het zonder overleg openbaar te maken, maar in elke voetbaltalkshow zie je trainers van clubs commentaar geven op wedstrijden en trainers van andere clubs... waarom niet met scheidsrechters.

Als Kuipers niet wist dat de betreffende Leonid niet iemand van de Russische bond maar Leonid Slutsky was, dan vermoed ik dat hij ook geld overmaakt naar Nigeriaanse prinsen die hem een zakelijk voorstel doen. Wat een schijnheil.

Overigens vind ik het belachelijk dat een scheidsrechter zijn mening over een spelsituatie niet zou mogen geven.

Als Kuipers niet wist dat de betreffende Leonid niet iemand van de Russische bond maar Leonid Slutsky was, dan vermoed ik dat hij ook geld overmaakt naar Nigeriaanse prinsen die hem een zakelijk voorstel doen. Wat een schijnheil.

Overigens vind ik het belachelijk dat een scheidsrechter zijn mening over een spelsituatie niet zou mogen geven.

12 augustus 2020 om 18:35

Zo gek is dat verhaal toch niet, als hij een Leonid kent en hij heeft daar contact mee gehad? Sterker nog, die ander is een scheidsrechterbegeleider. ( die kun je in galgje stoppen) Kuipers had het nummer van Slutsky niet eens.

Lijkt me zwaar overtrokken dat gevolgen zou hebben voor het fluiten op een EK, is eigenlijk niks aan de hand. Wat ik wel vreemd vind is dus dat je vrij inhoudelijk op een vraag in een app reageert van een persoon die je niet kent maar goed iedereen is daar misschien weer anders in.

Je doet zulke dingen gewoon niet. Rechters en advocaten becommentariëren ook geen pleidooien of vonnissen van collega´s en geven niet hun persoonlijke mening over een lopende strafzaak. Dat optreden van Bas Nijhuis in VI, waar hij voortdurend situaties in wedstrijden becommentarieert, die hij niet gefloten heeft, kan dus ook niet.

Kunnen we het niet beter hebben over die slutsky die zegt voor de camera geweldig in Nederland te wonen en naar zijn zin te hebben bij Vitesse! En 2 week later meneer is vertrokken naar rubin kazan!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2223 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. DepayAanvaller42
D. MalenAanvaller40
W. WeghorstAanvaller41
T. KrulKeeper00
N. AkéVerdediger20
D. BlindVerdediger40
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

In de wandelgangen

Donderdag 23 september
Het is de vraag of Club Brugge Noa Lang in de komende transferwindow kan behouden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren