‘Turkse grootmacht maakt uitzondering voor Mario Götze met megasalaris’

Dinsdag, 11 augustus 2020 om

Mario Götze maakt mogelijk een opvallende overstap naar Turkije. Galatasaray hoopt de aanvallende middenvelder met een jaarsalaris van 2,5 miljoen euro te verleiden, zo meldt het Turkse Sabah. Götze, die transfervrij is vertrokken bij Borussia Dortmund, is naar verluidt bereid om naar het contractvoorstel te luisteren en heeft deze week een afspraak met Galatasaray.

Götze heeft volgens BILD in ieder geval bedankt voor het aanbod van FC Cincinatti, dat een jaarcontract ter waarde van liefst 3,8 miljoen euro klaar had liggen voor de Duitser. Götze wil in Europa blijven en heeft daarom naar verluidt ook het Inter Miami FC van David Beckham nul op het rekest gegeven. De spelmaker heeft over interesse niet te klagen, want ook AS Monaco, Sevilla, Fiorentina, AC Milan en AS Roma worden aan hem gelinkt.

Als Galatasaray daadwerkelijk bereid is om Götze een dergelijk salaris te betalen, is dat op zijn minst opvallend te noemen. Cin Bom is volgens Turkse media juist bezig om de salariskosten voor komend seizoen te drukken. Zo wil Galatasaray in ieder geval afscheid nemen van Ryan Babel, die niet in de plannen voorkomt van trainer Fatih Terim. Babel verdient op jaarbasis echter ook 2,5 miljoen euro en heeft besloten om voorlopig geen afstand te doen van zijn nog tot medio 2022 doorlopende contract, zo klinkt het.

Götze speelde verdeeld over twee periodes voor Dortmund. Tussendoor maakte hij de overstap richting Bayern München, maar het avontuur in Zuid-Duitsland bleek geen succes te zijn. Afgelopen seizoen kwam Götze steeds minder vaak aan spelen toe bij BVB, waarop de clubleiding besloot om de samenwerking met de spelmaker geen vervolg te geven.


Poll

Verwacht je dat Mario Götze voor Galatasaray kiest?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

39 reacties (laatste reactie door leicester)

Ah, een uitgebluste speler een veel te hoog salaris geven, welkom in turkije! Waarom doen ze dit nog steeds daar? Wat gaat een gotze toevoegen? Helemaal voor dat salaris?

11 augustus 2020 om 22:22

Ik denk dat Götze juist een betere aankoop zou kunnen zijn vergeleken met wat ze normaal halen. Is toch wel een speler die een hogere piek heeft gekend dan de meeste spelers die in Turkije zijn gaan voetballen. Alleen qua fysiek en motivatie zou het tegen kunnen vallen, maar aan zijn voetballende kwaliteiten zal het niet liggen(denk ik).

11 augustus 2020 om 22:35

Dit kan toch maar alleen tegenvallen lijkt me. En zeker voor zo een bedrag moet je toch niet aan hem beginnen?

11 augustus 2020 om 22:49

Hogere piek dan? Roberto Carlos? Guti? Hagi? Anelka? Falcao? Zomaar een rijtje spelers uit mn hoofd waar zeker nog 10 namen bijkunnen waarbij je kan discussieren of Gotze op zijn piek of deze spelers op hun piek toch beter zijn/waren.

11 augustus 2020 om 23:07

Nu ga je(op Falcao na) wel heel ver terug. Ik had het meer over de afgelopen vijf jaar ongeveer. Met Van Persie en Falcao zijn er idd hele grote spelers in Turkije geweest maar qua naam wordt het steeds minder. Dan vind ik Götze toch wel meer hebben dan spelers als Babel, Lens, Ljajic, Feghouli, Belhanda enzo.

11 augustus 2020 om 23:28

Die hoge piek lijkt toch heel erg voorbij te zijn. Blijft over die uitgebluste speler. In het moderne voetbal kan geen enkele speler meer meekomen als hij niet scherp en gemotiveerd is. Ik zou Gotze dus ook nooit een hoog basissalaris geven. Maar goed, we gaan het zien.

11 augustus 2020 om 22:35

En dan waarschijnlijk nog een salaris in in Euro’s waardoor hij nog duurder is.

11 augustus 2020 om 22:58

Dit doen ze om een aantal redenen, als eerste zijn Turkse fans gek op sterren/grote namen, Mario Gotze past in dat profiel. Ten tweede zijn er meer dan genoeg voorbeelden van "uitgebluste" spelers die opleven in Turkije en uitgroeien tot smaakmakers. Ten derde heeft het een enorm commercieel impact voor de club want vanwege de grote namen stijgt het shirtjes verkoop en zullen meer sponsoren en geldschieters zich binden aan de club. Tot slot zijn de meeste "uitgebluste" grote namen aanvallers of aanvallend ingestelde namen en in het geval van Gotze een nr10 en in Turkije houden ze van het bouwen van een elftal rondom een grote naam waarmee de club, als de prestaties meezitten, wereldwijd naamsbekendheid opbouwt. En ook, jonge Turkse voetballers worden beter als ze kunnen leren van spelers met veel ervaring opgedaan in Europa. Het nadeel is dat als de prestaties tegenvallen de grote naam vaak de schuld krijgt aangezien de grote clubs in Turkije vaak korte termijn beleid voeren ipv lange termijn beleid, oftewel fans verwachten dat er meteen wordt gepresteerd, anders keren ze zich tegen de sterren, trainer en/of voorzitter.

11 augustus 2020 om 23:07

Tjah, persoonlijk vind ik 2,5 miljoen helemaal niet zo'n bizar bedrag voor Gotze. Als Babel dat ook verdient... overigens, Babel wil dus lekker banken voor 2,5 miljoen? Zegt ook wat dat hij daar het EK voor inruilt. Die kan die wel vergeten dan.

12 augustus 2020 om 08:22

Vriend alle clubs hebbeb geknipt in hun salaris lonen dus turkse clubs zijn heel goed op weg naar de juiste richting. Besiktas deed het 4 jaar geleden nog met 90 miljoen en we doen het dit jaar met 40 miljoen. Daarbij wordt er gesporken over een uitzondering. Helaas is turkije geen topcompetitie dus moet je wat meer salaris bieden als je een duitse international wil binnenhalen.

Dat wordt grote shirt verkoop van Mario Götze bij Cim Bom Bom.

Keuze snel gemaakt als je 2.5 miljoen moet betalen voor Babel of 2.5 voor Götze. Snap wel dat Gala alles aandoet om Babel te lozen. Man wat was hij slecht laatste maanden bij Ajax. Gewoon pijn aan de ogen. Wie hem lang contract gaf voor 2.5 miljoen moeten ze verjagen bij Gala. Levenslang ban. Die man moet Gala echt haten.

Dit kan Ajax toch ook wel betalen? Lijkt me een goede versterking en hij is gratis. Was in zijn beste tijd echt een grote speler.

11 augustus 2020 om 22:32

Wat moet Ajax met een speler die al jaren niks presteert? En buiten dat heeft ajax toch genoeg middenvelders met daarachter (grote) talenten. Als je spelers als Gotze haalt kun je beter de opleiding opdoeken.

11 augustus 2020 om 22:34

@ajax-95 niet overdrijven. Man kan nog voetballen. Alsof er bij clubs als AC Milaan, Roma, Sevilla, Monaco etc alleen maar koekenbakkers rondlopen. Er is nog veel belangstelling, dus ook vertrouwen. Geen idee of hij aanwinst is voor Ajax, maar niet overdrijven om opleiding op te doeken.

11 augustus 2020 om 22:43

@mrKrilin bij ajax kloppen genoeg talentvolle jongens op de deur dus er is totaal geen noodzaak om een aanvallende middenvelder te kopen. Eerder een nummer 6 is bij ons denk ik welkom.

11 augustus 2020 om 23:34

Niemand weet het zeker, maar ik krijg bij Götze hetzelfde gevoel als dat ik jaren terug bij Torres had: niet meer vooruit te branden. Ook Torres ging toen nog een paar keer naar een andere topclub. Om elke keer teleur te stellen. Dat verwacht ik bij Götze ook, en dat is voor Ajax gewoon een te groot risico.

11 augustus 2020 om 22:35

Waarom moet iedereen die drie keer kan hoog houden meteen naar Ajax? Bovendien heeft Ajax deze positie al dubbel en dwars ingevuld. Gotzë in goede doen zou toegevoegde waarde zijn maarja neem je het risico? Galatasaray blijkbaar wel ...

11 augustus 2020 om 22:41

Ik denk dat hij heel goed in het Ajax voetbal past plus dat hij een weergaloze techniek heeft. Buiten dat was Tadic ook niet echt geweldig in Engeland en hij leefde helemaal op bij Ajax, die speelde echt een paar geweldige CL potten tegen Real etc... Misschien is dit wel een goede aanwinst voor Ajax al weet je het nooit....

11 augustus 2020 om 22:44

Natuurlijk is gotze voor ajax begrippen een goede speler maar de noodzaak is er op dit moment niet aangezien we genoeg ervaring voorin en op de 10 positie hebben.

Dit soort transfers zijn Typerend voor de Turkse competitie.. fener en gala doen dit anno 2020 nog steeds!! Gelukkig zijn Besiktas en Trabzonspor hiermee opgehouden.

11 augustus 2020 om 23:27

Ik snap het ook niet. Hij zal vast wel wat toevoegen maar hij wordt puur gekocht op naam ipv dat het een gerichte aankoop is. Zo komen Turkse clubs nooit verder terwijl er echt wel potentie is. Ook van zijn kant vraag ik me af of het verstandig is. Leuk zo'n salaris, totdat hij volgend jaar weggepest wordt vanwege dat salaris. Dat hebben we toch al vaker gezien in Turkije

Als Cimbom fan hoop ik dat dit niet waar is. De beste man heeft al jaren niks gepresteerd, dus zijn komst zou puur en alleen te maken hebben met zijn status en naam. Tevens is Gala momenteel niet in staat om voor n speler zo’n hoog salaris te bieden. Vandaag is de komst van Ogulcan Caglayan bevestigd, ik denk dat hij een prima speler is voor de breedte. Hierna volgen waarschijnlijk nog Emre Kilinc, Omar Elabdellaoui, Bernard Mensah en Kerem Akturkoglu. Deze worden allemaal vaste basiskrachten, op de laatsgenoemde na. Van hem heb ik nooit eerder gehoord, vind het wel mooi en beter dat er in Turkse talenten wordt geïnvesteerd. Hopelijk kunnen we ook nog Feghouli en Belhanda voor een redelijk prijsje verkopen.

Om Götze heen kan je wel een team bouwen maar om Belhanda of van die andere rare spelmakers word het niet beter op. Ze zeiden ook dat Sneijder uitgeblust was of Hagi maar dat soort spelers maken het altijd waar bij Galatasaray. Ik vind hem wel 100 x beter dan een nietszeggende naam zoals Lincoln of Belhanda.

11 augustus 2020 om 22:41

gotze heeft de afgelopen 5 jaar nooit meer dan 34 wedstrijden per seizoen gespeeld, met een gemiddelde van iets van 20 wedstrijden per seizoen. Heeft ook amper rendement, waar hij voor het wk 2014 dat nog wel had. Sneijder en hagi waren gewoon fit. Je kan geen elftal heen bouwen om gotze die de helft van de tijd niet fit is en de andere helft weinig rendement heeft.

Gvd man leer toch is van al die fouten die jullie hebben gemaakt in de afgelopen 20 jaar we hebben een gezegde een ezel stoot zn kop niet tegen de zelfde steen maar onze turkse clubs doen dat al 1000 x waneer houd het op investeer in je jeugd

11 augustus 2020 om 23:35

Bizar wel. Het is zo korte termijn en zo funest. Man, stel je eens voor. Het geld dat Turkse clubs hebben in ruilen met die van de Eredivisie. Ik ben altijd zo jaloers op het geld dat de Turkse topclubs over de balk smijten. Wat voor een teams en competitie zou je dan krijgen in Nederland. Ook heeft Turkije ook nog eens een achterland met MILJOENEN meer mensen waarvan vele voetbalgek. Turkije, de competitie en het land, zou een voetbalreus moeten zijn. Maar op een of andere manier is het bestuur en het besturen altijd om te janken. Eeuwig zonde.

Voordat je wil gaan bashen, lees dit even: Galatasaray mag aankomend seizoen niet meer uitgeven aan transfersommen, dan het verkoopt. Dus spelers zonder contract zijn erg aantrekkelijk, omdat we nog veel ruimte hebben in het salaris plafond dat is gesteld door de Uefa. Ik lees hier en daar ook uitgeblust, maar Götze is nog maar 28-jaar en heeft iets gedaan wat nog geen enkele Nederlander is gelukt: Een wk-finale beslist( Ik ben niet minder van je gaan houden Robben ). Bayern en Dortmund op je cv, dan is de kans groot dat je het goed gaat doen in Turkije.

11 augustus 2020 om 23:39

Dat geeft precies 0 zekerheid dat hij vandaag de dag scherp en gemotiveerd is. Voetballers kunnen niet teren op hun verleden, dat wordt afgestraft.

11 augustus 2020 om 23:48

Transfers geven altijd 0 zekerheid. Zlatan flopte bij Barca, Shevchenko bij Chelsea. Als je geen transfersom kan betalen, dan is Götze toch gewoon een prima transfer ?

Waarom is iedereen zo negatief, vreemd. Ja, hij heeft niet goed gepresteerd bij Dortmund, maar daarvoor was hij gewoon een topspeler. En daarnaast, Galatasaray is op dit moment drie tredes lager dan Dortmund, dus het niveau is ook niet vergelijkbaar. Dat hij niet bij Dortmund presteert, betekent niet dat hij niet in de Super Lig zal presteren. Hij is ook nog 28 jaar, niet heel oud dus. Ik vind dat je best een risico kan wagen, en het is vaak zo dat zulke spelers plotseling weer opbloeien in Turkije. Voorbeelden zijn Mario Gomez (werd exact hetzelfde over gezegd), Hagi, Sneijder, Felipe Melo, en de lijst gaat maar door.

Wanneer een 36 jarige Robben in de eredivisie neerstrijkt dan gaat het helemaal los, dit maakt opeens de hele eredivisie leuker en spannender beweerden velen, maar als hij bij een Turkse club zou tekenen zouden diezelfde mensen er zeker heel negatief over zijn, “uitgebluste opa”. Wanneer AZ als Nederlandse topclub Gotze zou nemen, zou het waarschijnlijk ook als positief worden opgevat, maar nu is iedereen ook weer erg kort door de bocht en pessimistisch. Het klopt dat Turkse clubs meer moeten focussen op het implementeren en scouten van jonge en verborgen talenten, en het salaris plafond omlaag moeten trekken, maar dit betekend niet dat je opeens geen ervaren en iets duurdere spelers meer mag nemen. Het belangrijke is een balans vinden, en dan is Gotze nog niet eens oud, hij is maar 28. Ik vind Gotze eventueel geen slechte transfer, misschien kan hij een Sneijder achtige carriere hebben bij Gala. Er krijgen zoveel koekenbakkers miljoenen salarissen in Turkije, daarbij is een contract voor Gotze slechts een klein risico, het kan uitlopen op een no-match, maar erg slechter dan wat er nu rondloopt bij Gala zal het vast niet zijn.

12 augustus 2020 om 00:41

Ben je echt serieus ten eerste ze zijn blij want een oude top.speler komt terug naar de eredivisie en wel naar zn jeugd liefde dit zie je niet vaak in nederland daarom is het hier anders maar in turkije word bijna iedere grote speler dir over de top is al gelinkt met een team uit turkije dat is het verschil

Das een onverantwoorde gok die ze gaan nemen, moeten ze niet doen. Gotze heeft een enorm potentieel, maar heeft sinds 2014 problemen op fysiek en sportief gebied. Als ik de bestuurders was zou ik de gok nooit nemen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Galatasaray

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Spor Toto Süper Lig
SpelersPositieW
S. FeghouliMiddenvelder20
E. KılınçMiddenvelder21
A. TuranMiddenvelder20
R. BabelAanvaller20
M. DiagneAanvaller20
F. ÖztürkKeeper20
Ö. BayramVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Galatasaray.

440 fans
Middenvelder, 28 jaar

In de wandelgangen

Maandag 21 september
Arsenal wenst zich nog altijd te versterken met Thomas Partey. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren