Grote verrassing in transfersoap Sancho: ‘Het besluit is definitief’

Maandag, 10 augustus 2020 om

Jadon Sancho gaat niet naar Manchester United verkassen. Michael Zorc, technisch directeur van Borussia Dortmund, zegt in gesprek met Duitse media dat er geen transfer gaat plaatsvinden. “Hij speelt volgend seizoen voor ons. Het besluit is definitief. Ik denk dat dit al jullie vragen wel beantwoordt.” Het contract van de aanvaller bij BVB is vorig jaar in het geheim zelfs met een seizoen verlengd tot medio 2023, zo bevestigt Zorc tegenover BILD.

Sancho werd maandenlang in verband gebracht met een uitgaande transfer bij de Bundesliga-club. Manchester United werd op een gegeven moment het concreetst en er zou al een persoonlijk akkoord zijn bereikt met de jongeling. Het was vandaag D-Day voor de Engelse club: als men er niet zou uitkomen met Dortmund, zou laatstgenoemde club een streep door de transfer zetten.

De club uit Manchester had naar verluidt 120 miljoen euro op tafel moeten leggen om Sancho over te nemen. De clubs kwamen er echter niet uit, waardoor de Engelsman ook volgend seizoen bij BVB speelt. Ed Woodward, verantwoordelijk voor het aan- en verkoopbeleid op Old Trafford, zou het genoemde bedrag te gortig vinden en daardoor bezig zijn geweest met andere constructies. Dortmund heeft de deur nu echter definitief dichtgegooid.

Zogezegd ligt Sancho dus niet tot medio 2022, maar een jaar langer vast. "We hebben zijn salaris afgelopen zomer al aangepast vanwege zijn prestaties. Daarbij hebben we ook zijn contract verlengd", legt Zorc uit. Sancho, afkomstig van Manchester City, speelt sinds 2017 voor Dortmund en heeft vooralsnog 34 keer gescoord en 43 assists afgeleverd in 99 wedstrijden voor de Duitse topclub.Gerelateerd

Meer sportnieuws

96 reacties (laatste reactie door fikretçelik)

Zal toch wel wat zijn als ie nog een jaar bij Dortmund blijft

10 augustus 2020 om 17:14

Het zou wat zijn als hij nu dan opeens wél nog zou vertrekken. 10 augustus werd al als deadline aangehouden en nu blijkt zelfs dat hij al verlengd had (al was dat wel al vorig jaar). Vraag me wel af waarom dat geheim gehouden is.

10 augustus 2020 om 17:25

Ja okee, maar had gewoon verwacht dat ie voor 10 augustus al bij united zou zitten

10 augustus 2020 om 18:25

Ik moet m'n woorden opeten, United heeft zich denk ik niet teruggetrokken maar kwam gewoon niet tot een overeenkomst met Dortmund daarentegen. Dit wordt een lange soap en ik zie Zorc wel standvast blijven, tenzij een club 150 miljoen biedt.

10 augustus 2020 om 18:30

Cun / 150? Je maakt een geintje mag ik hopen, jeetje wat een geld. Manutd heeft ff bij het verkeerde adres aangeklopt, want Dortmund staat er bijzonder sterk voor en hoeven geen enkel bod te accepteren. Ergens lijkt het me dat Dortmund gewoon tijd aan het stallen is, maar anderzijds begrijp ik Dortmund ook wel want die moeten dan uit het niets straks een vervanger gaan kopen en dat willen ze ruim op tijd doen en anders hoeft het niet voor ze. Ik hou van chaos en ik hoop dat Sancho een jaar blijft zitten en dat Manutd de interesse naar The Welsh Dragon verlegd.

10 augustus 2020 om 18:39

AZchelsea, volgens mij heb je niet door hoe de voetbalwereld in elkaar steekt. Ik heb voorzitters de afgelopen jaren we meerdere van dat soort uitspraken zien doen en dan uiteindelijk toch overstag gaan. Verder vindt ik het schandalig dat Dortmund zo’n jonge niet gewoon laat gaan. Je koopt m goedkoop van Manchester City, die jongen ontwikkeld zich stormachtig en een paar jaar later kan hij voor boven de 120 miljoen vertrekken, wat is er op tegen om die jongen gewoon zijn transfer te gunnen? Dortmund zal nooit de CL winnen, nooit boven Bayern eindigen en de Bundesliga is gewoonweg klasse minder dan de Spaanse en Engelse competitie. Ik vind dat Dortmund zich moet realiseren dat ze gewoon een opleidingsclub in een opleidingscompetitie zijn. Bij Dembele deden ze moeilijk, bij Aubamayang precies het zelfde, je zadelt gewoon je trainer en selectie op met een probleem in de selectie als je jongens niet laat vertrekken wanneer er een meer dan markt conform bod op ze binnenkomt. Ook met Sancho in de gelederen gaan ze volgend jaar de BL en CL niet winnen, laat die jongen gewoon naar zijn geboorteland gaan om daar te voetballen hij heeft al meer dan genoeg terug gegeven voor de club.

10 augustus 2020 om 18:40

Als United voor de Welsh Dragon gaat, denk ik dat ze Woodward z'n huis laten ontploffen, dat wordt hem niet. Ik denk dat Zorc Sancho wil houden maar Sancho wil graag vertrekken en daardoor moet de prijs en tijd goed zijn. 150 miljoen vind ik echt zo gek nog niet gegeven dat Mbappe 2/3 jaar terug voor 180 ging en Dembele voor maximaal 140.

10 augustus 2020 om 18:44

Dat is het ook. United wilt die 120 miljoen best betalen. Maar dan in 3 termijnen. Daar is Dortmund mee akkoord gegaan. Alleen komen ze er (nog) niet aan uit wat het eerste bedrag moet worden. Dacht dat het verschil van 70 miljoen en de gevraagde 90 miljoen is. Denk zelf dat dit nog een spelletje is. En het nog niet definitief is. Voor beide partijen een heerlijke pr stunt.

10 augustus 2020 om 20:06

Pedro, wat een zekerheden noem je allemaal. Ik ben het volstrekt met je oneens. Dortmund is al heel goed, en als je vorig jaar Ajax en Tottenham in de CL zag, waarom zou Dortmund dat dan niet kunnen bereiken? Ja, als je denkt zoals jij, dan lukt het niet, dan geef je gewoon op. Maar dat doet Dortmund gelukkig niet. Of ze houden hun topspeler, of ze hebben een enorme schuit geld waar ze zich weer mee kunnen versterken. Allebei prima.

10 augustus 2020 om 20:42

Je mag een speler gewoon aan z’n contract houden. Sancho heeft in 2019 zelf tot 2023 verlengd dus kan dit verwachten. Wat je zegt over opleidingsclub snap ik niet helemaal, als Dortmund een keer wel resultaten wil behalen mag dat toch gewoon?

10 augustus 2020 om 20:47

Schandalig nog wel wat Dortmund doet? Die jongen heeft toch nog 3 jaar contract. Speelt bij een team dat op dit moment niet onder doet voor United. Waarom zou Dortmund dit niet mogen vragen en zelf de voorwaarden stellen? AZ verkocht Vincent Janssen toch ook voor het 20voudige. Nou, dan doet Dortmund het netjes want die vragen maar het 7 voudige en daarvan moeten ze nog 15 procent aan City betalen

11 augustus 2020 om 00:30

Pedrotje volgens mij heb je niet door dat voetbal in Europa anders werkt dan in noord-amerika. Keer lekker terug naar Mexico mafkees. Ten tweede jemoeder zal ook nooit de champions league winnen of boven Bayern eindigen, echter wel onder mij( Ik plop je moeder dus). Dus ik snap je punt niet helemaal. Denk ook ff gewoon aan t feit dat jij veel te veel boze ogen gooit

11 augustus 2020 om 10:17

@pedrovasquez jij doet net of Dortmund een of ander klein clubje is. Op dit moment is het een sterker team dan United met een beter beleid. Ze zijn financieel gezond, spelen al jaren tegen de echte top van Europa aan. Dus zij hoeven helemaal niets tov United. Als ze niet aan de voorwaarden voldoen gaat ie gewoon niet, ik krijg het gevoel ook niet dat Sancho er helemaal kapot van zou zijn. Voor United is dit toch wel een erg belangrijke aankoop trouwens denk dat ze gewoon moeten betalen zou het risico niet lopen om de deal af te laten ketsen. Neem aan dat ze deze week nog wel tot een overeenkomst zouden moeten kunnen komen, daarna kan ik me zomaar voorstellen dat Dortmund idd gewoon de deur dichtgooit. Overigens hebben ze een beter beleid dan heel wat andere clubs. Dus al die aannames van jou vind ik nogal voorbarig.

Die speelt volgend seizoen dus bij united 😂

10 augustus 2020 om 17:11

Er is meerdere keren aangegeven dat geïnteresseerde clubs tot 10 Augustus de tijd hadden het concreet te maken.

10 augustus 2020 om 17:20

Een speler heeft zelf ook wat te zeggen natuurlijk. Als hij een “Dembele-tje” uithaalt kan hij gewoon nog steeds vertrekken.

10 augustus 2020 om 17:49

Alleen zie ik Sancho niet Awol gaan, hij is namelijk gewoon onderweg naar het trainingskamp van Dortmund.

10 augustus 2020 om 17:55

Een Dembele was dan inderdaad gewoon uit protest thuis gaan zitten fortniten, feit dat Sancho mee is op dat trainingskamp zegt mij dat ie daar gewoon blijft.

10 augustus 2020 om 18:32

Strav / Sancho lijkt me best wel professioneel op dat gebied, al kan hij net als Dembele wel een flinke buit gaan verdienen als hij een transfer maakt. Maar we weten ook allemaal dat een ontevreden speler niets toevoegt aan je club, dus dan is het beter om afscheid te nemen, ik ben benieuwd, de markt is nog een lange tijd open

10 augustus 2020 om 17:12

Nou deze soap duurt allemaal wel heel lang, ik moet het nog maar zien hoor.

10 augustus 2020 om 17:29

Nee, bij Dortmund. Dat staat er toch. lezen!Unban me eens dit slaat nergens op.

Ze hadden dus inderdaad tot 10 augustus om de deal te sluiten. Helaas, volgend jaar een nieuwe kans

10 augustus 2020 om 18:25

Als dit echt zo is dan heeft woodward weer eens gefaald. Dit moest de grote aankoop worden deze zomer. Hoop overigens niet dat ze driftig op zoek gaan naar een vervanger die het dan net niet is zoals een chiesa zou zijn. Hoop dat ze dan het geld in de andere posities gaan steken en wellicht een james rodriguez halen voor een zacht prijsje die zowel voor breedte op de cam als rw positie kan zorgen.

10 augustus 2020 om 18:27

James zou wel welkom zijn, Lingard en Mata dan graag weg. Zou dan Grealish proberen te halen verder.

10 augustus 2020 om 18:34

Bruh / In Spanje zijn meerdere berichten verschenen dat Manutd zowel James als Bale wil hebben. Bale zou voor 1 seizoen een prima oplossing kunnen zijn voor Manutd, dat ze een jaar later Sancho kopen, die dan nog maar 1 jaar contract heeft in 2021. Maar Manutd zou Bale niet willen kopen, slechts willen huren voor 1 seizoen, iets wat Real weer totaal niet ziet zitten

10 augustus 2020 om 18:38

Tsja, ik snap dat Real dat niet graag wil, maar wat is het alternatief?

10 augustus 2020 om 18:58

Grealish moet ook 80 miljoen kosten. Goeie speler maar dat bedrag niet waard imo. Gewoon een James halen voor de breedte en greenwood op die positie laten. Kun je volgend jaar verder kijken. Het geld gebruiken voor een goeie verdediger lijkt me meer noodzaak

10 augustus 2020 om 19:06

Ik schrok opeens van James.. doet me denken aan Daniel James. Ik denk dat Grealish veel toe zou voegen.

10 augustus 2020 om 20:12

InsideRMadrid/ weet niet wat united met bale zou moeten. Kost enorm veel aan salaris, zelfs wanneer hij de helft zou inleveren. En voor minder dan zijn salaris heb je james. Daarnaast moet je ook nog maar eens zien of bale zich bij een nieuwe club weer kan opladen om serieus met het spelletje bezig te zijn. Uiteraard laat hij bij Wales zien dat hij nog steeds een topper is, maar week in week uit is toch wat anders. Zie united dan liever voor chouiar en james gaan mochten ze 2 spelers willen halen voor die posities. Liefst dan james en belotti en het geld investeren in de cvm en cv positie om dan volgend seizoen sancho op te halen. Al denk ik dat sancho nog deze zomer komt ondanks dit bericht.

10 augustus 2020 om 20:53

@InsideRMadrid wat je zegt over het contract van Sancho klopt alleen niet. Zoals in de tekst staat dat hij vorig jaar tussentijds een jaar heeft verlengd. Dus ze moeten een tweejarig contract afkopen

Zal toch wel wat zijn als ie nog een jaar bij Dortmund blijft

Heerlijk nieuws. Nu alsjeblieft een centrale verdediger erbij en de trainer ontslaan en de jacht op Bayern kan weer beginnen!

United wordt het dus 😜

Een jaar extra bij Dortmund kan geen kwaad voor deze 20-jarige. Nadien kan hij hogerop klimmen. Neemt niet weg dat het jammer is voor United.

Volgens Zorc ging Dembele ook nergens heen. Die ging diezelfde zomer nog. Dus zegt weinig dit commentaar van Zorc.

10 augustus 2020 om 17:14

@KEIZER! Enige verschil is dat Barcelona koning is in een speler die niet van hen is te laten staken voor een transfer zie dat niet 1-2-3 snel gebeuren met Sancho.

10 augustus 2020 om 17:17

tja maar dat was ook echt de bedoeling tot Barca Dembele het hoofd op hol bracht en die laatste vervolgens de eikel uithing tot Dortmund geen andere keuze had dan hem te verkopen. Niet echt vergelijkbaar. Als Sancho hier volwassener en respectvoller mee om gaat dan dembele zie ik geen reden om niet op Zorc zijn woord te vertrouwen

10 augustus 2020 om 17:22

Je vergeet alleen dat Dembele koste wat het kost weg wilde, die schopte stennis. Sancho heeft een erg goede band met Dortmund zo te zien.

10 augustus 2020 om 17:49

Daarnaast legde Barca een bizar bedrag neer voor Dembele. Als united 110 miljoen biedt dan speelt hij volgend seizoen gewoon in Manchester..

10 augustus 2020 om 20:58

??? Ze waren rond op 120 miljoen, maar alleen over de hoogte van de termijnen was onenigheid. Dan zullen ze nu akkoord gaan met 110 miljoen. Als united nu nog komt met een bod van 140 miljoen of meer, dan wordt er echt wel weer onderhandeld, maar voor de 120 miljoen was een duidelijke deadline

10 augustus 2020 om 18:47

Verschil is dat Dembele zich onmogelijk maakte, dat doet Sancho (nog) niet

10 augustus 2020 om 18:50

De enige die hier een eikel is is die Zorc. Hij denkt dat hij de voorzitter is van Real Madrid maar het is maar Dortmund dat elk jaar onder Bayern eindigt en nooit in een CL finale staat. Als Barcelona 140 miljoen biedt en de speler wilt gaan moet je hem gewoon laten gaan, Dortmund is een prachtige club, maar ik denk dat Dembele er als klein jongetje eerder van droomde om voor barca te spelen dan voor Dortmund. Zelfde verhaal met Aubamayang, wilde ze ook niet laten gaan terwijl er meerdere marktconforme biedingen waren, natuurlijk krijg je dan een gedemotiveerde rellende speler. Die Zorc zadelt gewoon elk jaar de trainer en zijn selectie op met een probleem. 120 miljoen voor Sancho is meer dan genoeg

10 augustus 2020 om 19:18

Pedro / volg jij het voetbal pas enkele seizoenen? Dortmund stond niet heel lang geleden nog in 2 CL finales en won tweemaal de BL..

Dit is in principe geen ramp, de jonge voorhoede van united red het wel nog een jaar. Lekker het geld op andere posities besteden en wellicht volgend jaar nog een poging voor Sancho wagen.

10 augustus 2020 om 17:18

Als één van de drie geblesseerd raakt heeft united al een enorm probleem. Ighalo is niet goed genoeg voor basis en gaat in januari weg en james is ook niet goed genoeg.

10 augustus 2020 om 18:21

De jonge voorhoede is nu al erg wisselvallig, en achter die drie heb je nu enkel Lingard, Mata en Daniel James, dat kan natuurlijk niet. Ik denk dat de kans groot is dat United nu een ervaren buitenspeler een jaar gaat huren als overbrugging - Bale, Coutinho, Perisic, misschien zelfs Ronaldo (als ze bij Juventus inderdaad serieus zijn dat het salarishuis omlaag moet). Aubameyang zou ook kunnen.

10 augustus 2020 om 18:29

Zijn ze echt zo wisselvallig, ze scoren praktisch elke wedstrijd, en meestal presteren 2 v/d 3, erg veel gescoord voor jonge ventjes waarbij ze zelfs de penalties nieteens nemen. Niets anders dan bij andere clubs

10 augustus 2020 om 18:44

Als 2 van de 3 presteren heb je er dus sowieso nog een topper nodig lijkt me?

10 augustus 2020 om 18:58

2 vd 3 presteren elke wedstrijd, en extra topper erin betekent dan niet dat ze alle drie elke wedstrijd top zijn. Je weet nooit van te voren wie het op zijn heupen zal hebben.

Ja United denkt dat Dortmund wel water bij de wijn zou doen... Gelijk hebben die Duitsers! 1 van de grootste talenten op dit moment. 120 miljoen is gewoon een reële prijs.

10 augustus 2020 om 17:19

Mee eens. Normaal vind ik dat united vaak teveel betaald, maar voor deze jongen vind ik dit zelfs nu geen overdreven prijs.

Yessss!!! We mogen m nog een jaartje houden! Hoop wel dat ie gemotiveerd blijft en niet zoals Aubameyang en Dembele een transfer probeert te forceren door vervelend te doen enzo. Ik heb zin in volgend seizoen, waarin we ik gok tot februari/maart mee doen om de titel.

10 augustus 2020 om 19:00

Misschien moet die voorzitter dan niet zo vervelend doen. Ik begreep de houding van Dembele volkomen. Als Barcelona je vertelt dat ze 140 miljoen voor je overhebben maar je voorzitter je voor geen enkele prijs wil laten gaan zou ik ook gaan rellen. Dortmund is geen Real Madrid of Bayern dat ze kunnen zeggen we verkopen je niet aan een concurrent of we verkopen je tegen geen enkele prijs. De Dembele van Dortmund was gewoon te goed voor Dortmund, dan moet je die jongen gewoon een transfer gunnen, wie weet waren ze het jaar daarop niet voor m teruggekomen. Zelfde geldt voor Aubamayang die wilden ze ook koste wat kost een behouden, eindstand heb je een speler die de sfeer in de selectie probeert te verzieken en als gevolg daarvan ontsla je maar je trainer omdat het niet zo lekker loopt. Echt een misselijkmakende club dat Dortmund. Duitsers als Hummels en Gotze verkopen ze nota benen aan een concurrent, maar buitenlanders als Sancho, Dembele en auba willen ze koste wat kost behouden. En dan naar de speler gaan lopen wijzen wanneer hij ontevreden is. Ben blij dat Hakimi bij Inter getekend heeft en niet bij Dortmund, want als je bij Dortmund tekent voor 5 jaar weet je dat ze pas na 4 jaar willen overwegen om je te verkopen. Ajax pakt dat veel beter aan, die hebben tenminste door dat spelers ambities hebben, en doen bij het juiste bod niet moeilijk.

Zei deze meneer Zorc niet hetzelfde over Dembélé en Aubameyang. Er worden flink wat spelletjes gespeeld in ieder geval, ik neem het Zorc niet kwalijk dat hij maximale uit de incapabele Woodward wil halen.

10 augustus 2020 om 17:49

Dembele kwam niet opdagen op de training en aubameyang kwam dagelijks telaat om een transfer te forceren. Als Sancho dat soort taferelen vertoond moet utd hem vooral niet binnenhalen.

10 augustus 2020 om 17:58

Daniel Harris heeft zojuist gemeld dat Sancho een transferverzoek heeft ingediend.

10 augustus 2020 om 18:15

Daniel Harris is niet betrouwbaar.

10 augustus 2020 om 19:04

Hoezo moet united Sancho dan niet binnenhalen? 120 miljoen euro is een prima bod voor een speler die klaar is voor een stap hogerop. Volgens mij komt auba nu gewoon elke keer op tijd naar de trainingen, dus ik denk dat het meer lag aan Dortmund dan aan auba. Dortmund is een opleidingsclub in een opleidingscompetitie, oké die gele muur is impossant, maar als je geen Duitser bent heb je dat na 3 jaar wel gezien en wil je ook eens een keer een echte prijs winnen in plaats van de FairPlay Cup of de DFB Pokal.

10 augustus 2020 om 21:07

Ongelofelijk hoe denigrerend jij praat over Dortmund. Een club die 25 jaar geleden zowat failliet was en nu de laatste jaren de enige echte uitdager van Bayern is. Ze zijn financieel op dit moment gezond en dat ze daarom hun toppers koste wat kost willen behouden is een logische volgende stap. Anders leg je je er zoals jij blijkbaar vindt je standaard maar neer bij een tweede plaats en een plek in de subtop van Europa

Het blijft me verbazen hoe elk seizoen Man Utd (Ed Woodward & Co) moeite heeft om transfers tot een goed einde te brengen. Die jongen baalt als een stekker, Dortmund zelf iets minder maar wie zegt dat ze volgend seizoen dezelfde prijs kunnen vragen? Dat gezegd hebbende ik verbaas me al jaren hoe slecht Man Utd zijn transfers voorbereidt en vaak weet te verprutsen.

Hetzelfde zei hij over Dembele en Aubemayang. Ze waren beiden dezelfde zomer nog weg. Als maar genoeg geld op tafel komt.

Ik hoop het echt, maar ik denk eerder dat dit een signaal is naar United; verhogen die bod!!!!

Zei die niet hetzelfde over Dembele? Barca bood meer dan 100 miljoen, Dembele weigerde om te trainen, en ging alsnog naar Barca. Sancho lijkt me overigens geen type die trainingen overslaat in de hoop dat die alsnog naar United kan. Weet wel zeker dta die jongen van binnen baalt. United is toch een grotere stap, en spelen volgend jaar CL. Alleen tja. Dit is dus het probleem van de transfermarkt. Als je tegenwoordig een topspeler wilt aantrekken, dan moet je standaard dichtbij de 100 miljoen zitten of zelfs meer. Bizarre bedragen natuurlijk. We gaan zien waar dit gaat eindigen.

10 augustus 2020 om 17:27

Heeft hij eerder dit seizoen geen disciplinaire straf ontvangen voor te laat terugkomen van interlandverplichtingen?

Hopelijk velengd die nog een jaar em gaat die volgend jaar alsnog voor de hoofdprijs weg.

Ach.. Het is niet zo dat United met hem erbij aankomend seizoen kampioen of Champions League zou winnen. Echter is dit wel een dreuntje. Maat goed, dat maakt het wel zeker dat Greenwood volgend seizoen enorm veel minuten gaat maken & vaak aan in de basis zal starten. Altho, het kan bij wijze van morgen ineens helemaal anders rondomt deze soap!

Of dit is een giga schaakmatch tussen beide clubs of dit is gewoon goed nieuws. Denk dat Dortmund ook wel blij is met dit besluit, dan maar volgende zomer cashen voor Sancho. Vind het ook prima dat er nu niet zo'n gek bedrag neergeteld wordt voor hem, zeker in deze periode dus prima als dit niet doorgaat.

10 augustus 2020 om 18:33

Volgens Fabrizio Romano en Christian Falk van Bild is dit inderdaad onderdeel van het schaak/pokerspel tussen beide clubs. Dortmund wil gegarandeerd het bedrag van 120 miljoen zien, terwijl United de 120 miljoen deels wil laten afhangen van add-ons.

Moest dit waar zijn, vind ik het toch geen verstandig besluit van Man U. Na Mbappe misschien wel het grootste talent van zijn generatie. Momenteel waren ze ook de enige die er echt voor in de markt waren, een kans die ze volgend jaar misschien niet meer hebben.

10 augustus 2020 om 18:16

Precies, alleen als het dit jaar niet wordt, wordt het hem nooit. Hij kan volgend jaar overal naartoe, en zou dan gek zijn om voor United te kiezen.

10 augustus 2020 om 18:24

Hij kan nu ook overal naartoe, hoezo is dat volgend jaar anders?

10 augustus 2020 om 18:29

Kwalitatief gezien kan hij overal heen, finalcieel gezien tijdens de coronacrisis natuurlijk niet. United is een van de weinigen die dit bedrag op dit moment op kan hoesten, volgend jaar kan de Europese top dat weer veel uitgebreider. Wanneer hij meerdere keuzes heeft is het altijd maar de vraag of hij dan nog bij United gaat belanden.

10 augustus 2020 om 18:29

Dat denk ik persoonlijk ook, maar je weet natuurlijk nooit! Indien ze met het geld goed inkopen en volgend seizoen verdedigend sterk staan, doen ze misschien terug mee om de grote prijzen. Toch ben ik ergens opgelucht dat Sancho niet naar jullie vertrekt, want van die aanval begon ik al schrik te krijgen

10 augustus 2020 om 18:33

PSG, Real, Juve, Barcelona, Real, City, Liverpool kunnen hem nu allen niet betalen. Alleen United op dit moment.

10 augustus 2020 om 18:33

@terry, dat klopt inderdaad! De enige ploegen die momenteel de middelen hebben zijn Man U, Chelsea en City. Bij Chelsea is Havertz de 1ste keuze en City heeft al Ferran en Ake gehaald. Dit is/was echt de uitgelezen kans voor Man U.

Toch frappant. Zonder al te veel stribbeling 87 miljoen aftikken voor Maguire maar wel moeilijk doen over 120 miljoen voor een klasbak als Sancho.

10 augustus 2020 om 18:42

Dit jaar is natuurlijk echt hetzelfde als vorig jaar.. Verder was Maguire een stuk meer nodig, en wie weet wilt Zorc nog meer hebben voor Sancho.

10 augustus 2020 om 18:47

Maguire is de 2e beste verdediger van de PL, vorig seizoen bij Leicester en dit seizoen bij United. Sancho moet zich natuurlijk deels nog bewijzen.

10 augustus 2020 om 18:58

ben je serieus? Ik heb in Maguire nooit een topverdediger gezien, laat staan iemand waarvoor je 87 miljoen betaald. Sancho daarentegen toont nu al 3 jaar een absolute topper te zijn op de flank en is nog zo jong. Hem vind ik meteen 120 miljoen waard, los van zijn nationaliteit. Maguire had volgens mij pas 2 jaar op het hoogste niveau erop zitten zonder ooit op mij een grote indruk te maken en was reeds 26. Deze Sancho is pas 20 of 21, doet het al 3 jaar en maakt op mij persoonlijk een veel grotere indruk. Ik vind dat Sancho zich veel meer heeft bewezen dan Maguire toen ie een transfer maakte

10 augustus 2020 om 19:05

Als Mbappe niet haalbaar is moet Real gewoon voor Sancho gaan. Dat is naar mijn idee gewoon een talent van hetzelfde niveau (of toch de enige van die leeftijd die al langere tijd Mbappe zijn niveau benadert).

10 augustus 2020 om 19:32

Haha Hangover, de enige die dat geloven zijn verstokte United fans. Bij Leicester was hij de 2de beste verdediger, na Evans. Vraag het aan elke Leicester supporter, voor en na de transfer. Ook dit seizoen in niks laten zien een top verdediger te zijn, laat staan 87 miljoen waard te zijn. En dan nog claimen dat Sancho zich moet bewijzen 😂.

10 augustus 2020 om 20:00

Je kan elke speler die je niet leuk vindt afbranden op incidenten (je ziet wat je wilt zien) maar uiteindelijk gaat het over de prestaties over het hele seizoen, en daar is Maguire een behoorlijk succes. United is dit seizoen van 54 naar 36 tegengoals gegaan, en laten we wel zijn: dat komt niet door De Gea, en alle eer geven aan Lindelof of het verdedigend tachtische genie Solskjaer is ook wat overdreven. Bij Engeland is hij ook onomstreden eerste keus, en die ploeg krijgt ook weinig tegengoals. Natuurlijk kan je volhouden dat hij er in werkelijkheid niks van kan en dit allemaal toeval is, maar dat gaat er bij mij niet in. Ook bij Leicester was hij op jonge leeftijd al basisspeler in een ploeg die in 2016 kampioen werd voornamelijk door hun ijzersterke verdediging - niet voor niets zat elke club in Engeland achter hem aan.

10 augustus 2020 om 20:29

Nee die verdediging van Leicester bestond uit Morgan en Huth. Maguire speelde toen nog niet daar.

10 augustus 2020 om 21:08

Hij ging pas op 24 jarige leeftijd naar Leicester en die ijzersterke verdediging met hem erin kreeg meer dan 60 tegengoals in de premier league. En je vergeet ook even voor het gemak dat Wan Bissaka is aangetrokken, geweldig verdedigend voor een back, dus er is wel degelijk meer dan hem alleen vernieuwd. Maar dan nog ga je compleet langs mijn notie. Geweldig overbetalen voor Maguire is geen probleem, maar een conforme prijs voor een mega talent als Sancho is dat wel. Betaal je 40 miljoen voor hem en er waren weinig klachten.

Zou ontzettend zonde zijn voor United als dit echt niet doorgaat. Wat een voorhoede had je dan gehad zeg. In het voetbal weet je het nooit, dus ik geloof er nog wel in.

Teleurstellend dat United ernaast grijpt, maar hij was niet nodig met Matrial, Rashford, Greenwood als basisspelers. Een nieuwe verdediger en middenvelder hebben meer priopiteit. Nu blijft er geld over voor dure aankopen als Koulibaly, Upamaneco, Giminez, Soyuncu, Rice, Partey, Neves, Camavinga, Ndidi.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Borussia Dortmund

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
E. TerzicAanvaller
M. StefesUnknown
A. WitselMiddenvelder40
E. HaalandAanvaller44
M. ReusAanvaller41
M. HitzKeeper20
M. AkanjiVerdediger30
Voor de complete selectie: Clubpagina Borussia Dortmund.

In de wandelgangen

Donderdag 22 oktober
Brighton & Hove Albion hangt een hoog prijskaartje om de nek van Ben White wanneer Liverpool in januari aanklopt om hem over te nemen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren