Geen enkele beweging op D-Day: Sancho gewoon mee met Dortmund

Maandag, 10 augustus 2020 om

De transfer van Jadon Sancho naar Manchester United lijkt steeds twijfelachtiger te worden. De Engelse aanvaller is namelijk met Borussia Dortmund maandag vertrokken richting Zwitserland voor een trainingskamp aldaar. Verschillende buitenlandse media brachten onlangs al naar buiten dat the Red Devils tot uiterlijk 10 augustus de tijd hadden om tot een definitief akkoord te komen met de Duitse grootmacht.

Borussia Dortmund praat al enkele weken met Manchester United over de transfer van Sancho. BVB houdt naar verluidt vast aan een transfersom van 120 miljoen euro. Ed Woodward, verantwoordelijk voor het aan- en verkoopbeleid op Old Trafford, zou dat bedrag te gortig vinden en daardoor bezig zijn met constructies. Een van de opties is dat Manchester United in eerste instantie zeventig miljoen euro overmaakt richting Duitsland, waarna het restant van de transfersom in termijnen wordt betaald. Men heeft in Dortmund echter geen haast om Sancho, die nog twee seizoenen vastligt, te verkopen.

Kicker wist eerder deze maandag al te melden dat Sancho gewoon op de passagierslijst stond voor de vlucht van de Dortmund-selectie richting Zwitserland, het thuisland van trainer Lucien Favre. Voornoemde deadline is door de clubleiding in het Signal Iduna Park gesteld omdat men in Dortmund volop bezig is met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Mocht Sancho alsnog vertrekken, dan moet er een vervanger worden gehaald en deze aanwinst moet dan ook nog worden ingepast in de selectie van Favre.

Manchester United lijkt dus nog maar enkele uren over te hebben om met een gedegen bod aan te komen bij Borussia Dortmund. Sancho zou al tot een persoonlijk akkoord zijn gekomen met de recordkampioen van Engeland, maar de clubs verkeren nog steeds in een impasse. Volgens onder meer BILD is het goed mogelijk dat de Dortmund-leiding op korte termijn een definitief einde maakt aan de onderhandelingen met Manchester United.


Poll

Zie jij Jadon Sancho alsnog naar Manchester United vertrekken?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

34 reacties (laatste reactie door busby)

En maar goed ook, denk dat een transfer nu slecht uit zal pakken. Nog 1 of 2 jaartjes bij het mooie dortmund blijven

Waarschijnlijk gaat hij alsnog maar dan een paar dagen later...

Dit heeft gewoon puur te maken met dat de clubs er niet helemaal uit komen. Watzke had al gezegd dat er een deadline was, en als Sancho mee gaat op trainingskamp komt er geen transfer. Ik vind Sancho echt heel goed maar er moeten toch wel andere goede opties voor dat geld zijn voor Manutd? Al snap ik dat ze per se deze Engelse jongeman willen hebben, hij is weergaloos

10 augustus 2020 om 11:59

Die opties zijn allen stukken minder, Sancho is echt de beste enigzins haalbare vleugelspeler voor United.

10 augustus 2020 om 12:48

Cunian / Ik zou je ook niet verkijken op een Gareth Bale, die de club Manutd veel moois zou kunnen brengen (said no one ever hahah)

10 augustus 2020 om 13:40

Bale naar United? De man is al 31 jaar en al 2 jaar raakt hij geen pepernoot. United is aan het verfrissen en verjongen. Dus zowel voetballend als verjongen past Bale totaal niet in dat plaatje en Sancho des te meer. Real denkt volgens mij dat ze enorm geld nog kunnen binnen harken met deze Bale, maar die droom kun je beter laten varen. Accepteren.

10 augustus 2020 om 13:05

Zijn natuurlijk gewoon spelletjes. Geen enkele ploeg gaat 100mil weigeren voor een speler die zelf weg wil. Doordat zijn contract in 2022 afloopt zullen ze volgend jaar ook niet meer dan 70mil?vangen lijkt mij. Maguire heeft vorig jaar ook de laatste oefenmatch met Leicester meegespeeld. Ik denk dat United nog een speler of twee wil halen en daarom deze transfersom voor de boekhouding wil splitsen. Anders was het al sneller in orde. Het feit dat United nog in EL speelt zal ook wel een factor zijn. Misschien wachten ze tot EL klaar is.

10 augustus 2020 om 13:51

Het is niet zo dat Sancho een transferverzoek heeft ingediend, hij staat open voor een transfer. En kan mij herinneren dat Dortmund ook bij Barcelona de poot stijf hield tot het gevraagde bedrag betaald werd. En bij die transfer had Dembele wel een transferverzoek ingediend en kwam hij zelfs niet meer opdagen. En toch heeft Dortmund geen cent van de vraagprijs afgehaald.

10 augustus 2020 om 14:24

Zo ver kan het wel komen. Het is Dortmunds recht om te vragen wat zij willen maar als ze niet uitkomen zit Dortmund meer dan waarschijnlijk met een ontevreden spelen en zullen ze hem volgend jaar goedkoper van de hand moeten doen. Het is gewoon een pokerspel tussen Dortmund en Manchester want beide ploegen willen absoluut dat deze transfer doorgaat. Denk dat deze transfer sowieso deze maand in orde gaat komen. Tot dan gaan wij elke week iets anders lezen in de kranten.

De deadline van de 10 augustus is niet officieel, het was alleen een middel van Dortmund om druk op United uit te oefenen . Fabrizio Romano heeft al laten weten dat de clubs nog steeds in gesprek zijn. Waarschijnlijk gaat Sancho later alsnog naar United. United speelt echter nog tot eind van deze maand in de Europa League net als de duur van het trainingskamp van Dortmund. Grote kans dat het daarna wordt afgerond.

Zoals Dutchbolt zegt die deadline is helemaal niet officieel, het is wel heel belangrijk voor United om deze deal snel af te ronden om nog evt een ander speler erbij te halen. De reden waarom het zo lang duurt is puur omdat united niet veel vooraf wilt betalen en Dortmund vooraf weer meer wilt hebben.

Spijtig dat het wat betreft United en hun topprioriteiten op de transfermarkt de laatste jaren elke keer zo’n soap moet worden. Mogelijk dat het tegenwoordig ook niet meer als een fantastische kans word gezien om bij United te spelen, zoals het vaak om transfers gaat naar een Real of Barcelona waar het vaak zo’n speler ook door een club ‘gegunt’ wordt. Misschien ligt het aan de onderhandelingstactiek van Woodward, die juist te arrogant zo’n gesprek in gaat, en zo’n club dan denkt maak die praatjes dan ook maar waar en betaal gewoon het volle pond. Misschien is het een combinatie van factoren. Ik weet het niet. Maar het is duidelijk dat ze steeds in diezelfde fase belanden waar het altijd van een slag om te arm nemen, naar frustratie gaat, en dan uiteindelijk het óf maar betalen, óf het benaderen alsof een speler nooit prioriteit had, en daarom niet is gekomen. Aardig frustrerend, aangezien er mijn inziens nog heel wat moet gebeuren bij United. Zowel ingaand als uitgaand.

10 augustus 2020 om 11:38

rare redenatie dat dit aan Woodward zou liggen. Denk eerder dat het aan Dortmund ligt. Die willen gewoon het onderste uit de kan halen. Deden ze bij Dembele naar Barca ook. Daar werd Dembele echt niet een transfer gegund omdat het Barca was.

10 augustus 2020 om 11:47

Ik baseer dat op het feit dat United sinds Woodward voor hun spelers altijd ver boven marktconform moet betalen en andere clubs niet. Barcelona had er in die tijd een handje van spelers ver van tevoren het hoofd op hol te brengen en Dembélé ging daar in mee, dus ik snapte de houding van Dortmund volkomen.

10 augustus 2020 om 11:48

je haalt twee dingen door elkaar. jij zegt dat het door Woodward komt dat United de volle prijs moet betalen voor Sancho. Ik zeg dat het door de TD van Dortmund komt en wijs daarmee naar een voorbeeld waar ook de hoofdrpijs voor is betaald zonder dat Woodward daar mee te maken had.

10 augustus 2020 om 12:02

Woodward betaald hetzelfde voor Fred, als waar Dortmund Pulisic voor naar Chelsea laat gaan..

10 augustus 2020 om 12:16

Dat klopt niet, United heeft 52 mln betaald voor Fred en Chelsea 64 mln voor Pulisic. En als het goed is ontvangt Pulisic ook nog eens een hoger salaris

10 augustus 2020 om 12:32

Naar mijn weten waren de initiële bedragen 59 om 59. Maargoed, dan kunnen we het nog hebben over de absurde vraagprijzen na veel gekonkel uiteindelijk toch neerleggen voor Maguire en Wan-Bissaka, en zou er dan alleen maar een Kans kunnen zijn dat Woodward hieraan debet is? Ik stel het ter discussie, ik leg het niet neer als absolute conclusie.

10 augustus 2020 om 14:48

Dortmund en hun bestuur daar gelaten. Het is toch zo duidelijk als wat dat united sinds de aanstelling van woodward veel te veel betaald voor aankopen en ook nog eens domme aankopen lijkt te doen heel vaak. Ik vind hem iig een malloot die geen plaats heeft in het voetbal en het zijn coaches alleen maar moeilijker lijkt te maken. Hopelijk voor united krijgt ogs gewoon zeggenschap over het aankoopbeleid

10 augustus 2020 om 11:53

United als wereldmerk rekt het ook bewust uit voor de exposure. Het zou me niet verbazen als ze al veel verder zijn met onderhandelen. De naam United verkoopt en het is ook niet gek dat hun naam heel vaak wordt gedropt in de meest nietszeggende artikelen. 90 procent van alle verhalen is dan ook onzin. De transfers van Pogba, Bruno, Sanchez etc hebben allemaal iets langer geduurd zodat ze kunnen profiteren van die extra aandacht. United is en blijft een grote aantrekkingskracht voor pers en spelers.En bovendien, een transfer van 120 mln euro afronden duurt even. De transferwindow duurt tot begin oktober dacht ik, dus er is totaal geen haast. United voetbalt zelf nog, en Sancho kan zo zelf ook doortrainen en wedstrijden spelen. Bij United zou hij op dit moment alleen mogen trainen. Sancho heeft hier zelf ook baat bij.

10 augustus 2020 om 12:53

Dat zou dit jaar zeker mogelijk kunnen zijn, vanwege de uitzonderlijke omstandigheden. Maar er zijn wel wat veel spelers geweest in voorgaande jaren die ze dolgraag mee op Tour wilden nemen met de bijkomende exposure, maar pas later gepresenteerd konden worden door de ellenlange onderhandelingen.

die Transfer gaat er echt nog wel komen. Als het enige verschil nog 20 miljoen is, is dat makkelijk te overbruggen.

Nou gaat het toch gebeuren dat Man U niet meegaat in het bizarre. Zoveel geld slaat nergens op. Het zou goed zijn als ze zouden zeggen nee dit is te veel en hem links laten liggen. Gewoon doorgaan met Greenwood op rechts en Rashford links.

10 augustus 2020 om 12:22

alleen Martial Greenwood en Rahsford is niet genoeg voor 3 plekken voorin in een seizoen waarin je rond de 60 wedstrijden gaat spelen. Dan mogen deze drie niet geblesseerd of geschorst raken. Als je Sancho erbij hebt zullen ze alle 4 alsnog rond de 40-45 wedstrijden spelen

10 augustus 2020 om 14:51

Teveel? Als iemand onder 23 dat bedrag waard is buiten mbappe dan is het sancho wel imo. Elke grote aankoop blijft een gok die verkeerd kan uitpakken maar als je 120 miljoen te spenderen hebt aan een winger kan ik niemand beter verzinnen dan sancho hoor

Even off-topic van Sancho dat die meegaat op trainingskamp, maar ondanks de kritiek op Favre, leuk dat hij toch veel jeugdspelers meeneemt: Collins (16), Drljaca (21), Hippe (22), Duman (23), Knauff (18), Morey (20), Raschl (20), Unbehaun (19), en onze landgenoot Pherai (19) en het absolute wereldtalent: Moukoko (15). En dan vergeten we dat Bellingham (17), Haaland (20), Passlack (22), Reyna (17), Sancho (20) en Zagadou (21) ook nog verschrikkelijk jong zijn. Als ze de boel een beetje bij elkaar houden, en paar ontwikkelen zich door tot absolute sleutelspelers, dan ziet de toekomst er heel aardig uit voor Dortmund.

10 augustus 2020 om 11:57

Een aardig lijstje inderdaad. De toekomst van Bayern ziet er rooskleurig uit zou ik zeggen, aangezien Dortmund altijd de pineut is en meer fungeert als feeder club van Bayern.

10 augustus 2020 om 12:35

Haha jaa, zo kun je het ook zien. Maar de laatste paar jaren doet Bayern dat minder, en heeft Dortmund ook weer hun spelers teruggehaald op Lewa na natuurlijk. En ik denk dat Dortmund ook nu wel aardig wat vermogen heeft opgebouwd om niet per se te hoeven verkopen. Voornamelijk als Sancho voor een gigantisch bedrag wordt verkocht.

Blijft in mijn ogen belachelijk dat de clubs met rijke eigenaren maar met bedragen van 100 miljoen of meer kunnen blijven smijten.. dat financial fair play had beter op papier gemoeten. Maar goed manunited speelt al jaren bagger dus die zullen het wel nodig hebben. Grof geld betekend nog steeds niet altijd succes, die verdediger maguire voor 80 miljoen of zoiets is ook wekelijks voor de keutel nog te duur...

10 augustus 2020 om 12:56

Deze reactie gaat in zo veel richtingen krom dat Beckham himself je de corners zou laten nemen.

10 augustus 2020 om 13:09

In het geval van United is een rijke eigenaar irrelevant. Het tegengestelde is zelfs waar. De eigenaren injecteren namelijk geen geld, maar onttrekken het.

10 augustus 2020 om 13:19

Dit geld komt helemaal niet van de rijke eigenaren maar gewoon van United zelf. Dat is wereldwijd misschien wel de populaairste club en halen gewoon naast de enerome TV gelden in de PL ook via sponsors bakken met geld binnen. Geld wat je zelf verdiend mag je gewoon uitgeven. Hier had financial fair play dus zo wie zo niet veel aan kunnen doen.

Dat er in zo'n artikel beschreven staat dat het stuk zou lopen op het feit dat United in termijnen wil betalen slaat natuurlijk nergens op. Bijna elke grote transfer wordt in termijnen betaald, omdat een afschrijving van 120 miljoen niet te boekhouden is. Echt zo'n transfermythe dat clubs dit even via bankoverschrijving overmaken

10 augustus 2020 om 14:53

Hup, payconiq met woodwards telefoon en sancho wordt via post nl opgestuurd

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Borussia Dortmund

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: 1. Bundesliga
SpelersPositieW
E. TerzicAanvaller
M. StefesUnknown
T. HazardMiddenvelder10
T. MeunierMiddenvelder10
F. PasslackMiddenvelder10
G. ReynaMiddenvelder11
M. AkanjiVerdediger10
Voor de complete selectie: Clubpagina Borussia Dortmund.

4 fans
Middenvelder, 20 jaar

In de wandelgangen

Maandag 21 september
Het vertrek van Shkodran Mustafi lijkt te naderen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren