Zondag, 9 Augustus 2020

Ajax kan flop verhuren met optie tot koop

Marco Giampaolo heeft een hereniging met AC Milan-verdediger Ricardo Rodríguez in gedachten. De nieuwe trainer van Torino wil volgend seizoen graag opnieuw samenwerken met de vorig seizoen aan PSV verhuurde linksback. (Diverse Italiaanse media)
Het lijstje met gegadigden voor Morgan Sanson wordt langer. Na Tottenham Hotspur en West Ham United heeft nu ook Arsenal de middenvelder van Olympique Marseille op de korrel. (Le 10 Sport)
/
Cagliari houdt de situatie van Razvan Marin bij Ajax nauwlettend in de gaten. De club uit de Serie A hoopt de middenvelder komend seizoen te kunnen huren van Ajax, met een optie tot koop. (Calciomercato)
Mauricio Pochettino komt mogelijk toch nog in de Serie A terecht. De eerder bij Internazionale en Juventus genoemde trainer is nu in beeld bij AS Roma om Paulo Fonseca op te volgen. (AS)
Bologna is met Bayer Leverkusen in gesprek over een transfer van Aleksandar Dragovic. I Rossoblu hopen de verdediger na een aantal mislukte pogingen nu wel in te kunnen lijven. (La Gazzetta dello Sport)
Liverpool denkt nog altijd aan de komst van Thiago Alcántara. The Reds zullen eerst echter spelers moeten verkopen voordat zij een bod neer kunnen leggen bij Bayern München. (Kicker)Poll

Zou Ajax er goed aan doen om Razvan Marin te verhuren aan Cagliari?


29 reacties (laatste reactie door the shins)

Marin gaat dit jaar nog lekker bij Ajax blijven, aangezien de kans groot is dat we met de punt naar achter gaan spelen liggen er kansen op twee posities voor Marin.

9 augustus 2020 om 21:34

Ik zou ook zeggen lekker blijven, vond hem ( ook al is het een oefenwedstrijd ) best aardig spelen tegen RKC. Laat hem het maar uitzoeken met Gravenbersch.

9 augustus 2020 om 21:54

Ik vond hem tegen RKC ook wel lekker spelen. Oogde allemaal veel vrijer/natuurlijker dan vorig seizoen.

9 augustus 2020 om 22:29

Niemand wilde hem ook nog maar een minuut zien spelen in Ajax 1, en na een paar leuke acties tegen het b team van rkc vind iedereen hem ineens geweldig. Nou ik kan je vertellen dat deze gozer vorig jaar nog geen bal kon aannemen die geen 2 meter van z’n voet af sprong. Ik heb echt 0,0 vertrouwen in Marin

9 augustus 2020 om 23:02

“Best aardig spelen” en “wel lekker spelen” en jij zegt “iedereen vind hem ineens geweldig”. Sorry maar dat word dus niet gezegd. En wat vorig jaar misschien zo was, hoeft dit jaar niet hetzelfde te zijn.

9 augustus 2020 om 22:18

Wat mij betreft verhuren. Noa Lang, Gravenberch en zelfs Ekkelenkamp zijn hem al voorbij in pikorde !!

9 augustus 2020 om 22:19

Een normale vraag waar haal jij het vandaan dat Ajax komend seizoen met de punt naar achter gaat spelen?

9 augustus 2020 om 23:00

Hoezo met ‘de punt naar achter’? Ten Hag heeft tot nu toe bij Ajax steeds consequent aan een 4-2-3-1 vastgehouden, dus met twee controlerende middenvelders en daarvoor een linie van drie aanvallende spelers (en dan de spits). Hoe kom je hier bij?

9 augustus 2020 om 23:10

Ten Hag heeft zelf aangegeven wel met het systeem te gaan sleutelen nu Ziyech weg is. Dat kan zomaar eens betekenen dat er inderdaad met de punt naar achter geëxperimenteerd gaat worden.

10 augustus 2020 om 10:44

Dat zou het in theorie kunnen betekenen inderdaad. Ik heb daar alleen nog geen enkele aanwijzing voor, aangezien Ten Hag nog nooit zo gespeeld heeft, ook niet tegen RKC in de voorbereiding bijvoorbeeld. Ik heb hem dat ook nooit horen suggereren. Daarom vraag ik me af hoe men er bij komt dat ‘de kans groot is’ dat Ajax zo gaat spelen.

Beetje vroeg om Marin al een flop te noemen, laten we het "aanpassingsproblemen" noemen en hem dit seizoen het voordeel van de twijfel geven.

9 augustus 2020 om 21:55

Daarom. Het is ook niet niks als er wordt verwacht dat je er zo goed als direct staat, terwijl het niveau en de verwachtingen een stuk hoger liggen dan bij zijn vorige club.

9 augustus 2020 om 23:20

Je mag best harder zijn. Voor het bedrag dat marin is gehaald is het een flop. Er zijn ook weinig aanknopingspunten dat hij wel zal renderen. Anthony bv heeft al meer potentie laten zien, zo iemand moet je hebben. Na 1 heel jaar heeft marin niks laten zien en dus een miskoop gebleken

9 augustus 2020 om 23:35

Is echt te snel. Die jongen heeft een heel jaar niet in zijn rol mogen voetballen en vervolgens reken we hem af op zijn invulling van posities waar hij niet thuis hoort. Tegen RKC speelde hij veel meer in de rol die bij hem past en het zag er direct stukken beter uit. Nu is het slechts een oefenpotje, dus laten we ff afwachten of deze lijn doorgetrokken kan worden.

10 augustus 2020 om 00:03

Wat een onzin.. Zet Stekelenburg in de spits, brand je hem dan ook af als hij niet scoort?

9 augustus 2020 om 23:24

Eens... Neres bakte er ook weinig van in zijn eerste seizoen. Zelfs Zlatan kon niet direct potten breken.

10 augustus 2020 om 11:47

Neres sprak geen woord Engels en Zlatan was fantastisch op de trainingen. Marin komt “gewoon” uit België. Aanpassen hoeft dus alleen maar op het gebied van taktiek. En dat lijkt niet te lukken.

10 augustus 2020 om 00:13

Dus Bruma is in jouw ogen ook geen flop?

Ik zou Marin nog wel eens een echte kans willen zien krijgen, volgens mij denken best veel mensen er zo over. Vond hem gisteren (weliswaar in een nietszeggende oefenwedstrijd tegen het B-elftal van Rkc) wel goed ogen (aantal mooie acties, bijvoorbeeld dat snelle hakballetje), heb op de een of andere manier toch nog altijd het idee dat het er bij hem nog wel ineens uit zou kunnen komen.

9 augustus 2020 om 22:49

Ik hoop het. Ik vind sowieso dat hij geen eerlijke kans heeft gekregen. Bedoel... kom op... paar wedstrijdjes in het begin gespeeld. That's it.

Het gaat mij wat te ver om Marin nu als een flop te beschouwen. Hij oogde gretig en met veel meer zelfvertrouwen tegen RKC, zag goede dingen van hem. Na de wedstrijd zei Ten Hag nog: ‘nieuw seizoen, nieuwe kansen’. Het is pas zijn tweede jaar, hij kan nog best van waarde zijn denk ik, al is de concurrentie voor zijn posities vrij groot.

'Flop'. Ja hoor, erg subjectief weer. Die jongen heeft absoluut moeite gehad zich aan te passen. Laten we eerst nog even een seizoen wachten. Mocht hij de kansen die hij dan krijgt weer verpesten, dan kunnen we wel van een flop spreken.

Hoop dat ze hem nog een kans geven. Heb zelf het gevoel alsof hij het hoge tempo wat Ajax soms speelt niet bij kan benen en daarom verzuipt in het spel

Marin is beter dan Gravenberch en Ekkelenkamp samen in het kwadraat. Laat hem eindelijk eens een keer op zijn beste positie spelen.

Ik vond Marin positief opvallen tegen RKC. Hij liep vorig jaar in de schaduw van Ziyech en het zou zomaar kunnen dat hij zich als verrassing ontpopt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Maandag 21 september
Arsenal wenst zich nog altijd te versterken met Thomas Partey. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren