Ronaldo ergerde zich aan drie woorden die Sarri op elke training uitsprak

Zondag, 9 augustus 2020 om 18:52Dominic Mostert • Laatste update: 12:47

Daags na het ontslag van Maurizio Sarri komen verhalen naar buiten over zijn relatie met de spelers van Juventus. De Corriere dello Sport pakt zondag uit met een uitgebreid artikel over de irritaties die het afgelopen seizoen bestonden bij de spelers van de landskampioen van Italië. Sarri had steun van een paar spelers, maar een aantal vedetten stoorde zich aan de oefenmeester. Zaterdag werd hij ontslagen na de uitschakeling van Juventus in de Champions League door Olympique Lyon en werd Andrea Pirlo aangesteld als opvolger.

Al vanaf het eerste moment was er nauwelijks sprake van chemie tussen Sarri en een gedeelte van zijn spelergroep. De van Chelsea overgekomen oefenmeester beleefde op 21 juli 2019 zijn officieuze debuutwedstrijd tegen Tottenham Hotspur (2-3 nederlaag) in het kader van de International Champions Cup. Na een teleurstellende eerste helft in Singapore stond Juventus met 0-1 achter. In de kleedkamer maakte Sarri in de pauze een opmerking die kan worden uitgelegd als grap, maar ook als sneer. "Hoe heb ik twee keer naast de Scudetto kunnen grijpen door jullie?", doelde hij op zijn eerdere dienstverband als trainer van Napoli, tussen 2015 en 2018. In 2016 en 2018 eindigde hij met Napoli op de tweede plaats in de Serie A.

Na zijn opmerking stormde Sarri uit de kleedkamer, zo klinkt het. Om de grap konden de spelers niet lachen. "In een kleedkamer vol met spelers die kampioen van Italië of van de wereld zijn geworden, en met Cristiano Ronaldo, werken zulke woorden een beetje op de zenuwen. Het was geen goed begin. Toch waren er ook wat spelers die wel achter de revolutie van Sari stonden. Miralem Pjanic, die in de ogen van Sarri '150 passes per wedstrijd' zou moeten gaan geven, kon zich wel vinden in de ideeën van de nieuwe trainer, terwijl ook Paulo Dybala een mogelijkheid zag om zijn loopbaan nieuw leven in te blazen", aldus de sportkrant. Sarri hoopte zijn aanvallende speelstijl, gebaseerd op balbezit en een hoog speltempo, te introduceren bij zijn nieuwe club.

Aanvankelijk behoorde ook Douglas Costa tot de selecte groep met spelers die positief was over Sarri. De oefenmeester zag een vaste basisplaats en een 'leidende rol' weggelegd voor de buitenspeler. Maar gaandeweg het seizoen ontstonden er irritaties tussen Sarri en Douglas Costa, die zaterdag, evenals voormalig Juventus-spelers Emre Can en Mario Mandzukic, een 'like' plaatste bij een bericht van de club op Instagram over het ontslag van Sarri. Het irriteerde Douglas Costa bijvoorbeeld dat Sarri in zijn nabijheid rookte rond de kleedkamer. De Italiaan staat bekend als een fervent roker, ondanks dat hij zijn officiële debuut bij Juventus aan het begin van het seizoen moest uitstellen door een longontsteking.

De Corriere dello Sport schetst een beeld van een trainer die tactisch sterk is, maar empathisch vermogen mist. Zo stoorde Cristiano Ronaldo zich op het trainingsveld, als Sarri hem de opdracht gaf: gioca a due tocchi, gioca a due tocchi, ofwel: twee keer raken, twee keer raken. Die uitspraak hoorde Ronaldo tijdens nagenoeg elke training, zo klinkt het. Hij tolereerde het weliswaar en sprak zich niet uit, maar vatte de opdracht wel op als een miskenning van zijn talent. Uiteindelijk zouden steeds meer spelers zich tegen Sarri hebben gekeerd en Ronaldo zou in dat proces een leidende rol hebben vertolkt.

‘Ronaldo hakt knoop door en zet zaakwaarnemer aan het werk’

Cristiano Ronaldo denkt na over een vertrek bij Juventus, claimde Foot Mercato zondag. Lees artikel

Het ging niet alleen mis in de communicatie tussen Sarri en de aanvallers. Zo had de 61-jarige oefenmeester een duidelijk idee over hoe corners verdedigd moesten worden. "Wegblijven van het doel, bij de tegenstander blijven en niet weglopen. Dat kun je Matthijs de Ligt wel bijbrengen, maar het is iets anders om dat te doen met Leonardo Bonucci en Giorgio Chiellini. En dan zijn er nog leiders als Gianluigi Buffon, die aanvankelijk positief was over Sarri. Maar later heeft Sarri aan een vriend verteld dat Buffon alleen sprak en boos werd in de kleedkamer als hij zelf speelde. Als hij niet speelde, bleef hij stil."Gerelateerd

Meer sportnieuws

52 reacties (laatste reactie door whehe)

Ik zie Cristiano Ronaldo uit eindelijk in Frankrijk terecht komen bij Paris Saint-Germain. Met het spelers materiaal wat Juve nu heeft strijdt je niet mee om de Champions League.

9 augustus 2020 om 19:15

Dat is helemaal geen tegenstand. Dan krijg je een nog groter vedette-probleem dan dat het nu al is tussen Neymar en Mbappé

9 augustus 2020 om 19:18

Gaat niet werken met Neymar die daar de grote speler is. Wanneer Ronaldo erbij komt heb je 2 hanen die elke vrije trap en penalty´s willen nemen. Zou een totaal slechte keuze zijn. En net alsof PSG het altijd zo lekker doet in de Champions League. Vliegen er ook altijd uit.

9 augustus 2020 om 20:24

Dat gaat niet voor problemen zorgen bij Juventus laat ronaldo ook andere spelers de vrije trappen nemen.

9 augustus 2020 om 23:44

Ja dat zeg je goed, hij laat andere spelers ook vrije trappen nemen dus hij bepaalt dat. Bij PSG bepaalt Neymar dat. Als je dan 2 spelers bij elkaar zet die het allebei willen bepalen krijg je ruzie en scheve gezichten.

10 augustus 2020 om 01:54

Inderdaad, zo ging het ook helemaal fout tussen Messi en Neymar. Haten elkaar met een passie en geen prijzen gewonnen.

10 augustus 2020 om 02:57

Messi en neymar spelen niet op dezelfde positie, dat scheelt een hoop.

9 augustus 2020 om 19:23

Neymar is bij Barca weggegaan om uit de schaduw van Messi te stappen en is nu de grote man bij PSG. Denk je echt dat het botert en dat hij wel even tweede viool gaat spelen? Andersom zal Ronaldo dat ook niet accepteren. Op papier een heel leuk idee, in de praktijk ben ik heel benieuwd of dit wel zou werken,

9 augustus 2020 om 19:33

Mocht Ronaldo nu bij PSG tekenen, zal Neymar als nog de grote man zijn. Zoals eigenlijk Dyabala de grote man bij Juventus was dit seizoen. Geweldige doelpunten maker die Ronaldo maar Ney is nu gewoon de betere speler.

9 augustus 2020 om 19:55

Voor de fans ja, maar Ronaldo is nog steeds de topscorer, de man die de strafschoppen neemt en bepaalt of hij de vrije trap neemt. Ronaldo is de grootste man bij Juve, ongeacht of Dybala beter veldspel vertoont.

9 augustus 2020 om 20:21

Penalties zou hij waarschijnlijk wel gewoon gaan nemen ja maar alle vrije trappen never. Ronaldo is echt niet zo goed in directe vrije trappen, dat hij ze bij Real en Juve al-tijd nam was al vrij frappant. Er waren zowel in Madrid als in Turijn mensen die dat beter konden. Zo ook bij PSG.

9 augustus 2020 om 20:31

Sander, je moet Ronaldo alles geven wil je hem gelukkig maken. Een gelukkig Ronaldo is een Ronaldo die elke coach en team de leven makkelijk maakt. Op dat vlak is het echt heel kinderachtig ja.

9 augustus 2020 om 20:31

Klopt inderdaad ronaldo is de laatste 4-5 jaar gewoon matig in vrije trappen wat vreemd is aangezien hij er in die periode daarvoor wel veel inschoot.

9 augustus 2020 om 20:51

CMG- mwa wat mij betreft zou een trainer best eens gezegd mogen hebben: "laat Dybala, Pjanic, Kroos of Bale (bijvoorbeeld) maar eens een vrije trap nemen", want als je er 50 neemt en je schiet er 1 in schiet het niet erg op natuurlijk. Cristiano is een fenomenale speler maar zijn vrije trappen zijn, de laatste jaren dan met name, gewoon vrij matig hoor. Stel dat hij zou overstappen naar PSG (wat ik overigens niet geloof) heeft hij met Neymar, Mbappe en Di Maria minstens drie betere vrije trappen nemers voor hem.

9 augustus 2020 om 23:00

Matig is een understatement. Zijn vrije trappen zijn schandalig slecht. Maar hij gaat er toch iedere keer met gespreidde benen achter staan. Vind het geen gezicht, zo veel dingen doen voor een vrije trap voor de show benen weid, diep ademhalen, schouders overdreven laten zakken en dan schiet je hem tegen de muur aan of die supporter 30 meter links van het doel............... het diepte punt was toen hij 1 mans muur philip lahm raakte........

10 augustus 2020 om 01:55

Maar Neymar wilde ook wel weer terug naar Barca. Plus PSG heeft Mbappe, daar kon hij blijkbaar wel tegen.

Dan heb je 5 CL's gewonnen. Train je je elke dag kapot, zelfs na een wedstrijd ga je nog eens trainen en dan komt er iemand met een peuk in z'n smoel je vertellen dat je 2 keer moet raken. Ik moet er om lachen eigenlijk.

9 augustus 2020 om 19:08

zou toch eigenlijk niet meer mogen 'anno 2020' een peukje langs de zijkant van het veld. moet je na gaan trouwens.. ik meen dat er in nederland, in alle stadions strengste verboden is om een peukje te roken op de tribune. en die sarri mag gewoon bij een grote club als juventus een peukje roken. schandalig! dat die man niet erop wordt aangesproken.

9 augustus 2020 om 19:13

Echt alsof we in 1970 leven. Bizar dat een club dat toe laat ook. Is toch geen goed voorbeeld voor de jeugd dat. Begrijp me niet verkeerd ik rook zelf ook, maar ik vind het niet normaal dat een coach langs de zijlijn staat te paffen alsof het normaal is. Je mag niet eens reclame maken op tv voor sigaretten en dan gebeurd dit in een topsport klimaat. Niet serieus te nemen dat.

9 augustus 2020 om 19:15

Schandalig dat er zo veel mensen zijn die hun mening klaar hebben als het om een roker gaat.

9 augustus 2020 om 19:18

Ik ben zelf ook een roker, alleen vind dit totaal niet passen bij een imago die je als topclub probeert uit te stralen naar de jongeren.

9 augustus 2020 om 19:46

@ikbenjouniet; in hoeverre wordt er een mening gegeven over de persoon die rookt? Helemaal niets volgens mij. Er wordt alleen - terecht in mijn ogen - gewezen op de voorbeeldfunctie van de trainer en de club in het geheel. Dat jij een k***verwekkende verslaving hebt, waar ik mijn kinderen voor wil behoeden, is geen argument tegen het feit dat mensen kinderen willen ontmoedigen te gaan roken.

9 augustus 2020 om 19:57

ik vind wel dat je als trainer moet kunnen roken, alleen niet tijdens trainingen en wedstrijden als de camera erop staat. je hebt te maken met topsporters dus imo moet je op zo een moment mee gaan in die topsportmentaliteit. wat je dan verder in je vrije tijd doet moet je lekker zelf weten

9 augustus 2020 om 20:04

precies, als je al niet een uur zonder sigaret kunt, dan ben je ongeschikt voor topsport. Gewoon je houden aan de regels en aan de wetten van de topsport. Wat Jesaja terecht zegt, het gaat ook om imago. Sowieso vind ik het vreemd dat je schijnbaar mag roken aan de zijlijn, terwijl op Wk's bv dit verboden is. De enige die mag roken tijdens een training is Maradona

9 augustus 2020 om 21:10

Dat het toegestaan is is nog 1 ding, dat beslist Sarri niet natuurlijk. Dat hij het echter zo dicht bij zijn spelers doet dat het hen stoort vind ik veel erger. Ik rook ook maar ervoor zorgen dat iemand anders er geen last van heeft en je niet te dicht je rook uitblaast en dus ook nergens binnen waar het blijft hangen is gewoon common decency. Laat staan wanneer je het over topatleten hebt die hun geld verdienen met hun lichaam.

9 augustus 2020 om 19:24

Mee eens, lijkt me ook heel krom als er een speler niet fit zou terugkomen van vakantie en dat hij er dat wat van zegt met zijn peuk in zn smoel...

9 augustus 2020 om 19:25

Uiteindelijk draait het altijd om de boodschap, niet om de boodschapper. Als de prijzenkast doorslaggevend zou zijn, zijn er misschien 2 of 3 coaches die iets tegen Ronaldo zouden kunnen zeggen.

9 augustus 2020 om 19:28

Er zijn ook maar weinig coaches die Ronaldo nog echt wat bij kunnen brengen als het over het voetballende aspect gaat. Met die 2 keer raken kom je er niet hoor

9 augustus 2020 om 19:30

@sirius maar daarom moet je een coach met internationale status als ex Europese topspeler of Europese topcoach hebben als je met vedettes werkt. van een figuur als Sarri pikken ze dit soort dingen niet en dit soort trainers snappen blijkbaar ook niet hoe je vedettes moet benaderen. je hebt niet te maken met een paar mannetjes van 19 jaar die net komen kijken. je hebt het over jongens met dikke prijzenkasten die zoveel internationale topwedstrijden hebben gespeeld dat ze vaak meer verstand van het spelletje hebben dan de coach die ze traint

9 augustus 2020 om 19:44

sarri had maar 1 opdracht en dat is cr7 happy houden, cr7 fit houden en een tactiek bedenken waarbij het elftal zo goed mogelijk rendeert. Als je je dienstverband begint met een steek onder water dat je spelers er niks van kunnen en daarna je sterspeler als een kleuter begint te behandelen, ja dan loop je vanzelf in het mes. En niet verrassend want bij chelsea had hij ook er 1 grote bende van gemaakt waarbij geen enkele speler hem nog serieus nam.

9 augustus 2020 om 19:50

Dat zijn toch al 3 opdrachten...

10 augustus 2020 om 11:06

@jesaja - Het gaat niet om bijbrengen. Ronaldo is wel gewoon onderdeel van een collectief en daar horen ook taken bij.

9 augustus 2020 om 21:02

Dan kun je nog C Ronaldo heten, je moet toch gewoon naar je coach luisteren? Daar is die man toch voor aangenomen?

9 augustus 2020 om 21:30

een coach wordt gehaald om zijn spelers optimaal te motiveren en optimaal te laten renderen. als je die dingen dan niet doet als coach door dingen te doen waar je beste spelers zich niet lekker bij voelen, dan is het logisch dat spelers je niet accepteren. zeker niet een coach als Sarri die al geen hele grote internationale reputatie heeft

9 augustus 2020 om 21:52

Is wel zo helaas. Een beetje een type de Boer die het allemaal wel weet en in een team heeft gezeten waar hij hier en daar te keer kon gaan maar soms moet je je aanpassen en weten hoe om te gaan met bepaalde spelers. Zeker met zulke wereldtoppers. En tsja zijn uitstraling met z'n peuk filtertje e.d. kan ook gewoon niet eigenlijk. De jongens hebben te maken met professionaliteit en die jongens hoef je niet te leren hoe ze moeten spelen. Tuurlijk gaat het mis.

10 augustus 2020 om 12:52

En als Cruijff het zou zeggen met een peuk in z'n smoel zou iedereen aan zijn voeten liggen..

Al in september had ik door dat dit niks zou worden. Met veel geluk en individuele klasse toch nog de scudetto gewonnen. Achja, het is voorbij nu, een nieuw hoofdstuk is begonnen. We kunnen terug lachen.

Dat 2x raken is echt de grootste onzin ooit. Ook ik als amateur voetballer stoorde me daar zo ontzettend aan. Welk amateur team kan de 2x raken voor langer dan een minuut? Dat lukt echt nooit. Je leert veel meer door weg te draaien, op het juiste moment iemand voorbij te dribbelen dan dat domme 2x raken. Grappig dat zelfs in de absolute top spelers zich daarin irriteren.

9 augustus 2020 om 19:54

Het gaat er helemaal niet omdat je als team zijnde niet de gehele wedstrijd 2x kan raken. Tijdens zo’n oefenvorm train je techniek (1e aanname moet perfect zijn) en overzicht/inzicht (je moet van te voren al weten waar de bal naartoe gaat). Het is een prima trainingsvorm die door alle trainers zo nu en dan gehanteerd wordt. Op een trainings is het niet of of, je kan meerdere facetten van het spel trainen mocht je dat gemist hebben.

9 augustus 2020 om 20:03

Het is zeker goed om af en toe zo te trainen en dat doen ze om handelingsnelheid bij te schaven, maar om dat elke training tegen notabene Cristiano Ronaldo te zeggen? Dan streef je je doel voorbij

9 augustus 2020 om 22:06

Nou het kan wel hoor. In spelvormen dan ben je verplicht om voordat je bal krijgt al te weten wat je ermee gaat doen. Dat is wat 2x raken goed voor is. Je ziet dan ook dat degene die weinig overzicht hebben het moeilijk krijgen in dat spelvorm. Maar daar is die spelvorm juist voor om dat te trainen.

al die trainers hebben echt de illusie dat ze belangrijker zijn dan dat ze daadwerkelijk zijn. voor jou 10 anderen want het zijn de spelers die je helpen aan de grote prijzen. de selectie van een Roda JC maakt geen grote trainer van je. het zijn de spelers als een Ronaldo en Dybala die dat doen

9 augustus 2020 om 19:21

Exact en je moet ook weten tegen wie je wat kunt zeggen. Je hoeft Ronaldo niet te leren voetballen hoor, dat is gwn denigrerend bijna. 2 keer raken, kom op zeg. Alsof hij niet weet hoe je moet ballen. Is niet de spits van D1 van fc bal op het dak ofzo.

9 augustus 2020 om 19:22

@jesaja idd, zo een speler hoef je niks over het voetballende aspect te vertellen. die moet je gewoon tevreden houden en dan maakt hij het verschil voor je

9 augustus 2020 om 19:42

inderdaad Japie, en helemaal bizar van een sarri, omdat hij net bij chelsea al zwaar had gefaald en de selectie niet in toom had. Van de zotte om tegen je sterspeler elke training "2x raken" te roepen. Die man is ongeschikt voor de top van het voetbal, waar er vedettes zijn die je anders moet behandelen en niet als kleuter toespreken.

9 augustus 2020 om 19:55

@bochherief ik ben ook totaal niet onder de indruk van zijn trainerskwaliteiten. hij heeft bij Napoli dan een goede periode gekend maar bij Chelsea en Juventus was het alles behalve goed. dat incident met Kepa zegt ook heel veel over de status die hij had bij de selectie van Chelsea. dat betekend dat je dingen niet goed aanpakt imo want je moet zorgen dat die spelers voor je door het vuur gaan. als ik dan de dingen in dit artikel lees dan snap ik wel waarom hij bij Chelsea en vervolgens bij Juventus is geflopt

Ik geloof dat Ronaldo de val wel een keer of 5 raakte voodat hij hem in het kruis peerde... Dag Sarri..Het ga je goed..

‘Miskenning van zijn talent’. Klinkt alsof de grote voetballer Ronaldo het niet oké vond dat hij werd behandeld als elke andere voetballer. Iets wat al meer gebeurde, Sarri was niet bang hem te wisselen of op de bank te zetten. Niet dat dat goed of slecht is, maar het was denk ik wel een van de belangrijkste redenen dat het niet boterde tussen de twee.

10 augustus 2020 om 10:30

@Yelle logisch ook imo want jongens als Messi en Ronaldo zijn niet de eerste de beste voetballers maar de twee beste spelers ter wereld. Geen trainer ter wereld zal.zo belangrijk zijn voor hun club als deze twee. Dit soort spelers hebben met hun prestaties een voorkeursbehandeling afgedwongen en die moet je gewoon tevteden houden want voetballend gezien kan je ze niks meer leren

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Juventus

1067 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.AC Milan5318
3.Juventus5230
4.Atalanta4928
5.AS Roma4712
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
Cristiano RonaldoAanvaller2220
A. RabiotMiddenvelder212
F. BernardeschiAanvaller210
F. ChiesaAanvaller206
MorataAanvaller207
W. SzczęsnyKeeper200
L. BonucciVerdediger192
Voor de complete selectie: Clubpagina Juventus.

3866 fans
Aanvaller, 36 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Juventus 22 20 1 0
2019/2020 Juventus 33 31 3 0
2018/2019 Juventus 31 21 3 0
2017/2018 Real Madrid 27 26 1 0
2016/2017 Real Madrid 29 25 4 0
Laatste voetbalnieuws

Door Ronaldo gevolgde prins wil Spanje veroveren: ‘Verslaafd aan succes’

Valencia lijkt de laatste jaren een flinke aantrekkingskracht te hebben op steenrijke zakenlieden. De Singaporese miljardair Peter Lim stapte enkele jaren geleden in de Spaanse club en naar nu blijkt is...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 6 maart
Rick Karsdorp is akkoord met AS Roma over een nieuw contract. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren