Feyenoord vreest voor Sven van Beek na zege op competitiegenoot

Zondag, 9 augustus 2020 om 16:25Demen Bulbul • Laatste update: 16:37

Feyenoord is met een overwinning begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. In de eigen Kuip won het team van trainer Dick Advocaat met 3-0 van stadsgenoot Sparta Rotterdam. Domper voor Feyenoord op de zege was het geblesseerd uitvallen van zowel Crysencio Summerville als Sven van Beek in de tweede helft.

Het was aanvankelijk nog een rooskleurige middag voor met name Summerville. De achttienjarige vleugelaanvaller, vorig seizoen door Feyenoord verhuurd aan ADO Den Haag, had een basisplaats en wist halverwege de eerste helft zijn doelpunt mee te pikken. Summerville werd in de diepte gevonden door Marouan Azarkan en ronde oog in oog met doelman Benjamin van Leer vervolgens koelbloedig af.

Het doelpunt van Summerville betekende overigens al de 3-0, want Feyenoord had in het eerste kwartier al tweemaal toegeslagen via Róbert Bozeník. De Slowaakse spits opende in de dertiende minuut de score door in de zestien raak te koppen op aangeven van Ridgeciano Haps, en zette kort erna ook de 2-0 op het scorebord met een lage schuiver, nadat hij een verdediger van Sparta het bos in had gestuurd met een fraaie kapbeweging.

Sparta sloeg een modderfiguur in de eerste helft en dat leidde onder meer tot een donderspeech van trainer Henk Fraser tijdens de drinkpauze. De Kasteelclub herpakte zich enigszins en haalde het laatste fluitsignaal zonder verdere kleerscheuren, maar wist uiteindelijk geen verandering meer aan te brengen in de stand. Voor Feyenoord kreeg het duel een bittere nasmaak, doordat Summerville en Van Beek, die vanwege blessureleed vorig seizoen slechts één minuut speelde in de hoofdmacht, in het laatste kwartier geblesseerd uitvielen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

31 reacties (laatste reactie door nonisterra)

1e helft geweldig en genoten van alle talenten. 2e helft saai maar dan ook echt enorm saai. Nieuwe namen niks bijzonders gedaan. Jorgensen was enorm slecht hoop dat we wel met Bozenik beginnen nu, heeft veel meer drive dan Jorgensen.

Eerste helft echt genoten van Wehrman, Azarkan, Bozenick en Summerville! En wat vielen de meer ervaren spelers tegen zeg de tweede 45 minuten. Wellicht doen die het ook beter met het stabiele centrum Botteghin en Senesi achterin. Je kan het weer als excuus aanhalen, maar daar hadden de talenten in de eerste helft ook last van... En net als vorig jaar Van Beek geblesseerd bij de allereerste wedstrijd in de Kuip van het nieuwe seizoen. Heel zielig voor hem, maarja als we de trend van de afgelopen seizoenen volgen zien we hem dus pas weer in 2021.

Gun sven het beste hoor begrijp me niet verkeerd maar er zijn vrij weinig feyenoord supporters die er nou mee in de maag zitten dat van beek niet opgesteld kan worden. Het verlies van Summerville zou aanzienlijk harder aankomen. de combi azarkan-bozenik-summerville was wel om te smullen

9 augustus 2020 om 16:37

Mwah, jullie hebben ook nog zat andere buitenspelers. Sinisterra, Berghuis, Linssen zijn er ook nog. En die Conteh of zo. Gewoon ruim voldoende opties. Al vind ik Summerville ook wel een lekker spelertje.

9 augustus 2020 om 16:43

Ik begrijp je wel verkeerd. Heel triest voor iemand die een heel jaar keihard traint om terug te komen na zo’n blessure. En dan dit. YNWA Sven!

9 augustus 2020 om 16:54

wat begrijp je dan verkeerd? nogmaals ik gun die kerel het beste, maar zoals hij speelt als hij niet gebleseerd is zie ik in hem geen meerwaarde voor dit elftal.

9 augustus 2020 om 17:15

Maar een niet inzetbare backup is een slechtere situatie dan een fitte backup. Alshij fit is is niemand verplicht om hem in de basis te zetten, dus ik snap dit soort opmerkingen nooit zo.

9 augustus 2020 om 17:31

@odesza zo die man is ver terug gevallen. Kan me nog herinneren dat veel die-hard Feyenoorders hem als zeer groot talent zagen. Beter dan de Vrij. Zou vaste international worden. Blessures kan iemand echt ver terugwerpen

9 augustus 2020 om 17:43

Hij stond zelfs in de belangstelling van monaco toendertijd. hij was een periode inderdaad gewoon echt prima, maar dit is helaas al jaren geleden.

9 augustus 2020 om 18:14

Dat is ook geen maatstaf zo is gebleken.

Van Beek en Jorgensen moeten echt vervangen worden voor een speler van het niveau Botteghin en een wat oudere spits die nog wel balletjes erin kan leggen. Hoop dat Wehrmann wat meer kansen krijgt dit seizoen, daar zie ik het wel in zitten.

Bizar hoe diep Van Beek is weggezakt. Geen schim meer van de verdediger die hij ooit was, de gedoogde opvolger van De Vrij die in verregaande belangstelling stond van AS Monaco. Nu niets meer dan een blessuregevoelige paniekzaaier die dankbaar zijn contract uitdient. Goed om te zien dat Summerville, Azarkan en Burger gretig aan het nieuwe seizoen beginnen. Hebben zeker de potentie om belangrijk te worden, vooral Azarkan wordt door z'n lengte in twijfel getrokken, maar heeft absoluut de potentie om zijn fysieke gebrek te compenseren met zijn geweldige techniek, dribbel en spelinzicht. Hopen dat hij genoeg minuten kan maken en dat spelers als Narsingh hem niet in de weg zullen staan.

Genoten van Summerville en Azarkan de eerste 30 minuten. Berghuis zal in toekomst opgevangen kunnen worden beide, mooi om te zien dat er (waarschijnlijk) weer een lichting klaar staat. Jammer genoeg dat van Beek te kort komt, gun hem een mooie transfer naar Utrecht of Twente maar helaas is hij te vaak geblesseerd dat hij zich niet in de kijker kan spelen.

9 augustus 2020 om 16:56

Beide buitenspelers speelden leuk in de eerste helft, mee eens. Maar wat ongelooflijk voorbarig om te stellen dat deze twee (of één van de twee) het niveau van Berghuis gaan halen. Met name Azarkan zal zich nog aanzienlijk moeten ontwikkelen om op een serieus niveau zijn gebrek aan fysiek en lengte te kunnen compenseren. Je ziet toch vaak dat dit soort zeer technische spelers het uiteindelijk niet redden. Bij Feyenoord had je bijvoorbeeld de afgelopen jaren Achahbar en Slabbekoorn, die op hun 17e, 18e, ook leuke dingen lieten zien in oefenwedstrijden. Van Summerville heb ik hogere verwachtingen, die heeft bij ADO laten zien zijn mannetje te kunnen staan op Eredivisie niveau. Dat zag je vandaag ook meteen in de duels, waar hij al een stukje slimmer mee omgaat. Maar voorlopig mogen beide heren alleen nog maar dromen van het niveau en rendement van Berghuis.

9 augustus 2020 om 17:00

Als ik Berghuis vergelijk met beiden jongens dan zie ik niet wat zij minder waren dan Berghuis. Dat niveau moet voor beiden makkelijk te halen zijn! Sterker nog, beiden hebben gewoon veel meer talent en komen iets verder dan Berghuis.

9 augustus 2020 om 17:05

Dan praat je alleen over talent. Ik ken beide talenten niet, dus kan niet op deze specifieke situatie oordelen, maar vond met name Achabar een leuke speler toendertijd, die heeft het, zoals hierboven aangegeven, ook niet gered. Slagen draait niet alleen op talent, maar voornamelijk op geluk hebben en de juiste keuzes maken. Tel daar instelling/inzet bij op en je hebt alle 4 aspecten om de top te halen.

9 augustus 2020 om 17:10

Denk je dat echt? Als Feyenoordsupporter hoop ik het natuurlijk. Ik vraag me alleen af waar het op is gebaseerd? Berghuis is een van de beste spelers van de Eredivisie, eerste maanden van 2020 misschien wel de allerbeste. Selectiespeler van het Nederlands elftal. Garantie voor 15-20 goals en ca. 10-15 assists. Ik zie dat deze twee jongens echt nog niet zomaar bereiken.

9 augustus 2020 om 17:42

Berghuis is met alle respect geen wereldvoetballer maar voor eredivisie begrippen een topspeler. Azarkan was aan de bal dreigend, Summerville is grillig. Zie 1 van beide of wellicht beide doorbreken binnen nu en 2 jaar.

9 augustus 2020 om 18:17

Slabbekoorn heeft toch nooit aan het eerste elftal mogen ruiken in oefenwedstrijden? Dacht dat die jongen in de A-jeugd al afhaakte, vooral door een gebrek aan discipline en fitheid.

9 augustus 2020 om 18:53

Waarom alleen maar naar een speler kijken die door omstandigheden niet tot zijn recht is gekomen? Achabar was inderdaad een groot talent, alleen als spits kwam hij best wat lengte tekort. Vervolgens verhuur periodes naar een 2e divisie in Duitsland. Dat zijn momenten dat je ontwikkeling niet ten goede komt. Talent betekent niet dat je automatisch komt waar je zou kunnen komen. De stappen die je onderweg neemt is erg bepalend en deze jongens die blijven als het goed is bij Feyenoord en dat is wat ze nodig zullen hebben om stappen te blijven maken. Qua instelling lijken mij dit jongens die er voor 100% willen gaan. Azarkan sloot zich aan bij Feyenoord onder 21 en staat nu toch in Feyenoord 1. Summerville was een van de weinige lichtpuntjes bij ADO. Dus het zijn wel jongens die er voor zullen gaan.

9 augustus 2020 om 18:56

Deze jongens hebben daarom ook tijd nodig. Je kunt op dit moment niet het niveau van Berghuis vergelijken van nu, maar als je kijkt naar de Berghuis van VVV, Twente, AZ en Watford dan had niemand voorspelt dat hij de beste van de eredivisie zou zijn. Ik zie in deze twee meer dan wat Berghuis destijds had. Berghuis heeft zich uiteindelijk ontwikkeld tot topspeler, maar wel door veel te spelen en dat zullen deze jongens ook nodig hebben. Volgend seizoen zullen ze al veel verder zijn wanneer ze aankomende seizoen veel minuten kunnen pakken. Met name Summerville zag je vorig seizoen groeien bij ADO en staat nu al iets volwassener bij Feyenoord 1 en is nog maar net 18.

9 augustus 2020 om 20:21

Precies. Berghuis heeft wat ontwikkeling betreft ook een ideaal pad bewandeld: van een laagvlieger zonder druk spelen naar een subtopper waar de druk van een topclub ook afwezig is. Heeft veel fouten mogen maken, daardoor veel kunnen leren en beter geworden. In De Kuip mag dat niet, daar kun je niet zomaar balverlies lijden of drie slechte wedstrijden achter elkaar spelen. Zeker met de huidige vleugelbezetting moet minimaal één van de twee (wederom) verhuurd worden, in de O/21 is de tegenstand toch echt te laag om de benodigde ontwikkeling te faciliteren. Hopen dat ze dat bij Feyenoord ook inzien.

Van beek is werkelijk de meest overschatte speler ooit van Feyenoord. Dan lees ik van sommige kameraden dat hij vroeger wel potentie had, nou, nee. Hij had een kleine periode dat hij redelijk was, maar ik heb zelden een verdediger gezien met zo een slechtere motoriek, zo onrustig, zo traag, zo lomp. Het is werkelijk bizar dat deze gozer überhaupt een prof is.

9 augustus 2020 om 17:02

In dat seizoen voordat Kuyt in de Kuip kwam verschijnen vond ik Van Beek zeker niet verkeerd hoor.... maar daar is niets meer van over

9 augustus 2020 om 17:20

Volgens mij wordt Sven helemal niet overschat ... zie ook jouw post. Lucht wel op, denk ik?

9 augustus 2020 om 17:22

Hij wordt sowieso overschat door Feyenoord zelf, anders had je allang dat contact verscheurd.

9 augustus 2020 om 17:30

Je bent niet echt serieus te nemen met je opmerking "al zet je deze jongen in een 4de klasse amateur team neer valt hij niet eens op".dat is beledigend en provocerend, dus ik laat het hier maar bij.

Vrezen voor van Beek zou ik het niet willen noemen, deze speler telt mede door zijn blessuregevoeligheid eigenlijk al jaren niet mee. Sneu voor hemzelf is het natuurlijk wel. Waar ik mij overigens iedere keer weer over verbaas is de totale non-ontwikkeling die hij op fysiek vlak maakt. Hij heeft nog steeds het slungelige postuur van jaren geleden. Vaak zie je toch dat spelers die veel geblesseerd zijn deze tijd aangrijpen om fysiek keihard te trainen. Nou wil ik niet suggereren dat van Beek niets doet tijdens zijn blessures, maar opmerkelijk is het wel. Een en ander zal wellicht met elkaar te maken hebben. Mocht deze blessure wederom serieus zijn, kan ik mij zomaar voorstellen dat het einde serieuze profcarrière is voor Sven. Zijn contract tot 2021 zullen ze niet verlengen, er zullen weinig clubs zijn die hier aan beginnen. 5 jaar geleden voor het laatst een volledig seizoen gedraaid.

Laten we voor Sven hopen dat zijn blessure mee valt. Dit gun je niemand. Prima backup mits fit

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1626
3.PSV127
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. TilMiddenvelder41
J. ToornstraMiddenvelder42
J. BijlowKeeper40
B. LinssenAanvaller44
L. SinisterraAanvaller42
A. JahanbakhshAanvaller30
A. BaldéAanvaller10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

62 fans
Verdediger, 27 jaar

In de wandelgangen

Maandag 20 september
Olympique Marseille heeft belangstelling voor David Neres. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren