Blessure van potentiële basiskracht domper op overtuigende zege PSV

Zondag, 9 augustus 2020 om

PSV heeft ook zijn tweede oefenwedstrijd ter voorbereiding op het nieuwe seizoen weten te winnen. De ploeg van trainer Roger Schmidt won zondagmiddag met 0-3 van de Duitse derdedivisionist KFC Uerdingen 05. Smet op de overwinning voor PSV was het geblesseerd uitvallen van Érick Gutiérrez in de tweede helft.

Gutiérrez was pas aan het begin van de tweede helft als invaller binnen de lijnen gekomen, maar moest een kwartier later alweer geblesseerd afhaken. Op dat moment leidde PSV overigens al met 0-1 door een doelpunt in de eerste helft van Cody Gakpo. De jonge aanvaller had na ongeveer tien minuten voetballen de score geopend met een schot vanaf ongeveer zestien meter.

PSV had zeer weinig te duchten van Uerdingen, maar wist pas in het laatste kwartier verder weg te lopen van de Duitsers, dankzij twee doelpunten van Sam Lammers. Ritsu Doan was in het tweede bedrijf ook nog dicht bij een doelpunt geweest, maar de inzet van de Japanner belandde op de paal.

Voor PSV betekent het de tweede oefenzege in twee duels. Gisteren wonnen de Eindhovenaren al met 0-3 van het eveneens in de 3. Bundesliga uitkomende SC Verl, door een hattrick van Noni Madueke. Voor PSV resteren tot het begin van het seizoen nog oefenwedstrijden tegen Vitesse (15 augustus) en Willem II (21 augustus).Gerelateerd

Meer sportnieuws

42 reacties (laatste reactie door paulr_1982)

Wederom was de eerste helft overtuigender dan de tweede, maar al met al een voldoende pot. Je probeert als fan toch te kijken of de Gegenpressung van Roger Schmidt al tot uiting komt en naar mijn mening heeft dit nog eventjes de tijd nodig voordat het volledig onder de knie is. Verder heb ik vandaag toch een enkele glimp gezien van Bruma, die al met iets meer vertrouwen lijkt te spelen dan vorig jaar. Tevens zijn Teze en Mauro ook echt grote lichtpuntjes, al is LB niet de natuurlijke positie van Mauro natuurlijk!

9 augustus 2020 om 16:04

Wat vonden mede PSV’ers van deze pot?

9 augustus 2020 om 16:08

Eerste helft prima, Teze en Mauro sterk, Bruma en Rosario beter dan verwacht. Voor de rest een typische oefenwedstrijd. Zeker tweede helft, hoewel Lammers nog wat leuke dingen liet zien. Ihattaren lijkt overigens nog in vakantiemodus, al speelt hij nog niet op z'n eigen positie. Vanuit een controlerende rol wordt hij niet goed gebruikt en daar lijkt hij zich ook niet op zijn gemak te voelen.

9 augustus 2020 om 16:13

Beide wedstrijden moet je niet zijn als oefenwedstrijden maar als trainingspotjes. Gaf Roger Schmidt ook aan. Ging puur om te kijken hoe bepaalde dingen tijdens een wedstrijd gaan wat de afgelopen 2 weken is gedaan tijdens de trainingen. Veel slordigheden, spelers als Gakpo, Ihatarren, Guti, Baumgartl maken nog weinig indruk. Grootste verassingen tot nu toe zijn Madueke en Teze die een hele goede indruk maken. Ik denk dat het de komende wedstrijd een stuk serieuzer zal gaan. Duidelijk is wel dat er echt nog wat bij moet, sowieso een linksback, CV en eigenlijk 2 middenvelders. Hoop op van Ginkel als joker en nog een ervaren, tactische middenvelder erbij.

9 augustus 2020 om 16:13

Het type voetbal waar Schmidt voor staat vraagt een hele andere manier van spelen van de spelers. Ik verwacht dat de voorbereiding daar tekort voor is en PSV begin van het Eredivisie seizoen ook nog een beetje zoekende zal zijn. De vraag is dan of dat PSV ook punten gaat kosten. Hoe dan ook zie je aan de opstelling al wel zijn intenties. Middenvelders in de verdediging, aaanvallende middenvelders als controleur. Je ziet dat hij vanuit balbezit denkt, spelers wil hebben die ook vooruit voetballen. Het is echter een grote omschakeling van het voetbal dat PSV vorig jaar speelde en nu wil gaan spelen. Ik vergelijk het een beetje met de start van Bosz bij Ajax. Van De Boer naar Bosz was ook een groot verschil en zorgde voor wat opstartproblemen qua resultaten. Schmidt moet nu ook de tijd krijgen en hopelijk kan PSV nog twee of drie spelers halen die in zijn systeem passen én kwaliteit toevoegen.

9 augustus 2020 om 16:26

Gelukkig krijgt PSV pas de topwedstrijden vanaf januari dus ik ga ervan uit dat het wennen aan de speelstijl niet veel punten gaat kosten. Met 2 á 3 gerichte versterkingen staat er een goed elftal, waarbij vooral de spelers voorin goed passen bij de speelstijl van Schmidt. Vooral Madueke en Lammers vallen in positieve zin op.

9 augustus 2020 om 16:30

Jullie hebben voorin inderdaad ruim voldoende spelers waarvan je kan verwachten dat ze mee kunnen in het spel van Schmidt ja. Verdedigend zie ik Dumfries, Baumgartl, Boscali of zo, Viergever op zich prima meekunnen, maar er moet daar wel echt wat bij ja.

9 augustus 2020 om 16:33

Teze laat zich tot nu toe ook zien. Samen met Dumfries de beste verdedigers afgelopen wedstrijden.

9 augustus 2020 om 16:41

Teze ken ik niet zo goed, dus daar kan ik niks zinnigs over zeggen. Zou wel mooi zijn als hij uitgroeit tot sterke speler in de basis. Kunnen ze het beschikbare geld in andere spelers steken en hopelijk daar dus meer kwaliteit halen.

9 augustus 2020 om 16:47

Ik denk dat Psv behoefte heeft aan een paar ervaren krachten. Uiteraard zijn Ihattaren, Malen, Madueke etc. allemaal talentvol en doelgericht, maar er moet zeker nog wel 1 of 2 ervaren krachten erbij. Een type Ginkel/Guardado ontbreekt in dit elftal.

9 augustus 2020 om 18:37

@andres 13 Vorig jaar was in een bepaalde fase elke uitwedstrijd voor PSV lastig, maar ik ben benieuwd. Maar heeft PSV het geld voor de 2 á 3 gerichte aankopen die jij denkt dat het elftal nodig heeft?

Toch wel leuke dingen gezien. Teze deed het goed. Rosario ook. Lammers voetballend niet goed maar wel 2 goals. Erg knap. Sadilek valt me echt tegen. Moeten echt een linksback kopen. Gloster vind ik nog niet goed genoeg.

9 augustus 2020 om 16:08

Rosario goed? Juist wederom slecht. Begin gewoon medelijden te krijgen met die jongen, komt zoveel tekort, zovaak balverlies, zo weinig onderscheppingen en 0.0 creativiteit.

9 augustus 2020 om 16:09

Maak je maar geen zorgen, iedereen binnen PSV heeft al verzekerd dat er een linksback komt!

9 augustus 2020 om 16:46

Klopt, maar ik zie er nog steeds geen een. Het is wel fijn dat je een groot deel van de voorbereiding mee kunt doen anders loop je meteen achter.

Op basis van de tweede helft: het is te warm voor gegenpressing; Baumgartl moet op gymnastiek, combi met Boscagli die het voetballende gedeelte moest oplossen werkte wel goed; Gloster heeft tenminste de looplijnen van een back en dat scheelt een enorme slok op de borrel, wel een keer slordig achterin en de voorzet was niet best, maar het is duidelijk dat daar gewoon een echte back moet staan, geen experimenten meer a.u.b.; tempo ging omhoog nadat wandelaar Guti uitviel (totaaal geen domper dus) en Sadilek die positie overnam; Doan is echt zo'n speler die je verbaast door in de kleine ruimte de bal goed aan te nemen en dan heel slim de 1-2 aan te gaan, maar dan de wederkerende bal zo slecht aanneemt dat hij 3 meter van zijn voet stuitert. Had een vrije schotkans op de paal en die moest er eigenlijk echt in met zoveel ruimte en voor zijn goede been. Dan, Piroe heeft totaal geen gevoel voor positionering in de 16, wat ergerlijk is. Denk niet dat hij het heeft. Ledezma liet vlagen van talent zien. En om af te sluiten: oh Sammie Lammers met je elastieke benen.

9 augustus 2020 om 16:24

De echte Gúti wandelde ook. Maar hij had het recht haha.

9 augustus 2020 om 16:27

Doan zie ik echter nog wel verrassen in het spel van Schmidt. Hij lijkt mij een speler die daarin kan opleven. Zelfde geldt voor spelers als Gakpo, Bruma, Ihatarren, Thomas, Mauro Junior. Jonge, technische spelers met snelheid.

9 augustus 2020 om 16:48

Bruma komt imo tekort. Hij is alleen nuttig als hij veel ruimte voor zich heeft.

9 augustus 2020 om 17:29

@ De Toekomst, Doan sticht in ieder geval gevaar, dat is al mooi. Durft de combinatie aan te gaan, loopt vrij en biedt zich aan. Er zit wel wat in, alleen die slordige momenten moeten er echt uit. Met dat voorbeeld hierboven probeerde ik te illustreren dat Doan steeds die twee uitersten laat zien. Dan denk je eerst, "ja, hij kan het!", en dan nog in dezelfde actie, "oh nee, toch niet." Maar in principe is PSV de logische vervolgstap om die slordigheden af te leren. Hier kan hij af- of aanhaken, en dan in het gunstigste geval doorgroeien naar niveau Duitse middenmoter / subtop.

9 augustus 2020 om 17:38

Bij Ziyech hadden we ook nog vaak van zulke momenten, maar bij een Doan weet je dat het erin zit. Nu is het nog zaak dat het eruit komt.

Als ze dit ook tegen een top 2 bundes2 of degradant bundes 1 zou hey knap zijn. Dit is een team wat weinig tegenstand kan bieden.

9 augustus 2020 om 16:12

Zucht. Niemand die anders beweert. Iedereen weet dat het oefenwedstrijden zijn dus om bij dit soort wedstrijden elke keer met dat soort dingen te komen wordt een beetje vermoeiend 😅

9 augustus 2020 om 16:14

Vind je niet dat je als club het uiterste eruit moet halen. Speel lekker tegen een Cambuur of iets in die trant. Kun je genoeg je eigen ding doen. Maar toch krijg je wat druk. Dit zijn teams die nooit ergens om spelen op dusdanig laag niveau. Ligt er maar aan waar je beter van wilt worden.

9 augustus 2020 om 16:18

Het is volkomen logisch om de weerstand in een voorbereiding op te bouwen. Hierna staan bijvoorbeeld wedstrijden tegen Vitesse en Willem II gepland. Buiten dat is Uerdingen gewoon vergelijkbaar met een Cambuur hoor. Denk dat ze in de KKD met gemak bovenin mee zouden draaien.

9 augustus 2020 om 16:23

Oké, hoop dat willem2 een leuke pot wordt. Vitesse zonder Linssen was weinig. Maar waarom niet een Europa League niveau denk k altijd. Anders sta je straks zo verbaasd. Eredivisie stelt weinig voor vind ik zelf. Zag dat Ajax Redbull straks heeft. Hoop dat Feyenoord ook een leuke club pakt. Groningen tegen eerder bijvoorbeeld. Ook leuke potjes. Toch iets meer tegenstand.

9 augustus 2020 om 16:28

Eind augustus volgt nog een oefenwedstrijd tegen Hertha BSC.

Speelt die Zuid-Amerikaan ook? Die verhuurt was na zijn blessure. Ben echt benieuwd naar hem. Zo ja, dan kijk ik het gauw even terug.

9 augustus 2020 om 16:28

Romero speelde een helft inderdaad. Niet gezien, net als gister. Had er meer van verwacht.

Teze in balbezit sterk, Baumgartl was vandaag wel beter dan gister. Lammers speelde goed net als Rosario. Mo zit er niet echt lekker in. Ik hoop dat schmidt de tijd zal krijgen om een team te bouwen a la klop. Elk jaar gerichte aankopen doen zodat die over 3/4 jaar een onverslaanbaar machine heeft. We moeten niet teveel verwachten in het eerste jaar met onze nieuwe filosofie.

9 augustus 2020 om 16:50

Vraag me af of hij zolang de tijd krijgt.

9 augustus 2020 om 17:06

PSV is een club van rust en Toontje is wel iemand met geduld. Dat zagen we terug met v Bommel. Dus vingers kruisen.

9 augustus 2020 om 17:22

Gerbrands en de Jong kunnen alle geduld van de wereld hebben maar als Schmidt 3 jaar nodig heeft om de boel aan de praat te krijgen is het natuurlijk al te laat he.

9 augustus 2020 om 17:34

Uiteraard zijn het maar oefenduels, maar ik zie eerlijk gezegd nog steeds geen verandering tov vorig seizoen, zowel bij de spelers niet als in het spel. Madueke klopte toen ook op de deur en Guti, Baumgartl, Dan, Bruma zie ik nog steeds op hetzelfde niveau als toen. Ik vraag me ook af of Schmidt deze jongens beter laat voetballen, ben van mening dat er echt broodnodig 2 a 3 versterkingen moeten komen. Met dit materiaal ga je denk ik strijden om plek 3-4.

9 augustus 2020 om 17:40

Skede / Liverpool had ook geduld met Klopp toch, het lukte hem ook pas na 3 jaar. Liever te laat dan nooit. Nieuwe systeem en filosofie kost tijd om te implementeren.

9 augustus 2020 om 18:21

Niet echt te vergelijken. Liverpool kwam destijds van ver en was sowieso een club die aan het herbouwen was. Op dat moment waren kampioenschappen en/of prijzen überhaupt niet reëel en dus was het logisch om voor de lange termijn een trainer aan te stellen. PSV moet in principe elk seizoen kampioen worden of in ieder geval tot het eind meedoen. Een aanloopperiode van 3/4 jaar is daarom absoluut niet realistisch voor een topclub. Niet voor niets ook dat schmidt in eerste instantie voor 2 seizoenen getekend heeft denk ik.

Ik weet dat schmidt houdt van uitproberen hoe beviel het experiment. Mauro Junior als Linksback?

Zijn er ook samenvattingen van dit soort wedstrijden? Of enkel alleen live te volgen met een stream?

We praten over tegenstanders van het nivo Katwijk he. Dan mag je wel opvallen toch.

9 augustus 2020 om 21:17

Uerdingen is niveau Cambuur, misschien wel beter.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.PSV32
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Y. MvogoKeeper10
O. BoscagliVerdediger10
P. MaxVerdediger10
D. DumfriesVerdediger10
J. TezeVerdediger10
N. ViergeverVerdediger10
Mauro JúniorMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

7 fans
Middenvelder, 22 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 19 september
Dele Alli vertrekt wellicht bij Tottenham Hotspur in de laatste fase van de transferperiode. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren