Erik ten Hag lovend na dikke zege Ajax: ‘Hij heeft zijn visitekaartje afgegeven’

Zondag, 9 augustus 2020 om

Antony maakte zaterdagavond zijn officieuze debuut voor Ajax in de oefenwedstrijd tegen RKC Waalwijk (6-1). De miljoenenaankoop maakte onderdeel uit van de tweede ploeg die Erik ten Hag na rust in het veld bracht en hij beschaamde het vertrouwen van zijn trainer niet. Antony maakte na een kwartier zijn eerste doelpunt voor Ajax en ook in de slotfase passeerde hij Kostas Lamprou. “Een optreden met perspectief”, vertelde Ten Hag na afloop.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

41 reacties (laatste reactie door maradungatje)

Mooi om te zien dat we weer een potentiële wereldtopper in de gelederen hebben. Ander type dan Ziyech maar nog meer potentie.

9 augustus 2020 om 08:22

We? In ieder geval een stuk minder balverlies gisteren nu Ziyech weg is.

9 augustus 2020 om 11:03

Oh het is alweer een potentiële wereldtopper hoor, 1 oefenwedstrijd tegen met alle respect RKC Waalwijk en Antony heeft zich alweer gemanifesteerd tot potentiële wereldtopper...

9 augustus 2020 om 16:21

Potentieel... Ja, dat is zo.

9 augustus 2020 om 22:03

Zeker, ondertussen zijn de eerste bedragen waarvoor hij eventueel gaat vertrekken ook al geplakt op z'n voorhoofd, Wat vind je daarvan? Hij speelde gisteren gewoon zonder druk. Zoals iedereen dat eigenlijk deed. Het heeft voordelen, een leeg stadion maar ook nadelen.

Ik vond het visitekaartje van Lang nog iets groter, maakte een hele goede en volwassen indruk.

9 augustus 2020 om 08:15

Precies, Lang wordt ten onrechte door een groep fans afgerekend op zijn uitstraling. Ik ben fan van zijn spel en drive. Die jongen hoort in de basis te staan.

9 augustus 2020 om 08:21

In de basis te staan? Met Promes/Tadic/Neres/Anthony heb je al 4 spelers die allemaal beter zijn en in de aanval moeten. Lang zal in de pikorde echt geen basis worden dit jaar.

9 augustus 2020 om 08:34

Lang is qua overzicht en rust aan de bal beter dan Promes , maar zolang die zijn rendement behoudt zal hij spelen. Vraag is echter of dat het geval is, daarnaast komen er veel wedstrijden aan en mag er 5 x gewisseld worden.

9 augustus 2020 om 08:43

Pikorde? Ik deel jouw mening niet, Lang geeft het spel iets extra’s. Voor de rest sluit ik mij aan wat baradona schrijft. Ik denk daar precies hetzelfde over.

9 augustus 2020 om 10:25

Die Connectie Tadic/Promes was heel sterk en waar haal je nou weer vandaan dat lang meer overzicht heeft dan Promes? Ik zie dat niet. Ik vind lang juist nog iets te druistig. Hij wil heel graag en dat zijn kracht en tegelijk zijn valkuil.

9 augustus 2020 om 12:24

Eerder de connectie met Ziyech. Elke keer de scherpe voorzet bij de tweede paal en Promes Liep hem binnen. Verder mag het duidelijk zijn dat we het toch wel luxe hebben voorin.

9 augustus 2020 om 16:34

Ik vind dat Lang juist overzicht mist. Meer een type Ebicillio, af en toe een leuke actie maar mist overzicht en bovenal gewoon kwaliteit. Leuk om er bij te hebben maar niet goed genoeg voor de basis en denk dat hij straks ook weer 3e keus is. Hij is ook zeker niet beter dan Promes, in iedergeval niet qua overzicht, inzicht, techniek of scorend vermogen.ik vond hem gisteren ook niet bijster goed spelen, een of twee leuke acties tegen de reserve rechtsback van RKC en voor de rest veel bal verlies en gemiste momenten.

9 augustus 2020 om 08:32

Vond Lang de eerste 20 minuten sterk spelen daarna veel onnodig bal verlies door te moeilijke oplossingen te zoeken waar een makkelijkere oplossing was. Viel positief op dat zeker.

9 augustus 2020 om 08:35

Die gaat never basis worden en hoezo visitekaartje wat groter , heb je ook het balverlies van lang genoteerd ? Het is een aardige speler maar niet meer dan dat hoor , ik kijk iets anders naar mijn club hoor al opportunisme ik moet het maar zien allemaal maar als ik de selectie zo bekijk gaat het voor lang heel moeilijk worden een leuke speler om er bij te hebben .

9 augustus 2020 om 11:05

Daar ben ik nog niet zo zeker van, lang kan echt wel ballen! Was gister beter dan promes, blijft dat de komende oefenpotjes en eerste echte wedstrijden zo dan moet ik het nog zien! Tadić als linksbuiten was overigens wel prima maar die zie ik liever ergens anders staan. Kijken we naar traore dan ben ik daar ook nog niet door overtuigd, ik vind het een beetje gezapig. Komt Huntelaar erin, 38 jaar, veel meer inzet, plezier en uiteindelijk ook meer betrokken bij goals. Ik vind het vreemd dat je als 38 jarige harder werkt dan een jonkie, ik zie dit telkens terug, jammer! Vond marin ook best ok spelen, die heb ik nog niet afgeschreven. Ben benieuwd!!

9 augustus 2020 om 11:10

eens als je Huntelaar ziet dan merk je niet aan zijn spel of het een oefen partij is of om een echte wedstrijd gaat moet toch wel een voorbeeld zijn voor andere spelers zou ik zeggen , hij is nog zo fit als wat die gaat zijn goaltjes nog wel maken hoor .

9 augustus 2020 om 09:54

@baradona hahaha uiteraard vond jij Lang weer beter...Maar plaats even in context. [email protected] eerste match. Spreekt gebrekkig Engels. In een totaal ander land. Kent de club en spelers nog niet goed. Systeem van Ajax ook niet. Ondanks alles een goede invalbeurt. Maar niet belangrijk allemaal, want jouw golden boy - die al jaren bij Ajax speelt en geen wenningsperiode nodig heeft - speelde uiteraard beter

9 augustus 2020 om 12:26

Ik weet niet welke taal eth aan t spreken was maar Anthony knikte wel aandachtig in dat fragmentje van de “pauze” Op t veld.

9 augustus 2020 om 14:01

@mrkrillin Lang speelde goed, Anthonie speelde goed, Promes prima en Tadic prima. Eind goed al goed. Van Neres weten we ook wat hij kan. Dat is nog zo een fantastische creatieveling. Deze 5 moeten in principe altijd spelen. Dan weten we nog niet wat die Kudus kan maar misschien gaat die ons ook nog verrassen op de 8 positie. Dan heb je 6 aanvallend ingestelde jongens die van internationaal niveau zijn. Ik vond overigens Ekkelenkamp ook een prima pot spelen. Maar kan hij dit ook tegen betere tegenstanders?dat moet ik nog zien. Maar hij mag wel meer kansen krijgen op 8. Kan Eiting ajb zo snel mogelijk worden getransfereerd. Wat een armoede zeg.

9 augustus 2020 om 22:07

6 aanvallend ingestelde spelers en dan houd je 4 verdedigers over... Denk je het zelf dat ze alle 6 gaan spelen? Het is goed dat er ddit seizoen 5x gewisseld kan worden, dit geeft meer rust en meer kansen om te laten zien wat ze kunnen. In een brede selectie als die van Ajax zou dit de hele selectie naar een hoger niveau moeten tillen.

9 augustus 2020 om 10:18

Ik vind niet dat Noa Lang zn visitekaartje hoeft af te geven. Elke voetbalkenner die vorig seizoen een beetje heeft opgelet kon zien dat het talent eraf druipt en dat hij tot de betere spelers van Ajax behoort. Zijn spel verrast me daarom niet. Sterker nog, ik denk dat hij dit seizoen definitief gaat doorbreken en dat we met Promes, Lang, Neres, Antonie en Tadic fantastische creatieve en bewegelijke aanvallers hebben. Ben nog wel steeds van mening dat Lang uiteindelijk een aanvallende middenvelder is.

9 augustus 2020 om 10:58

Ik ben het zowaar een keer eens met u! Ben wel benieuwd, hoe vond je Donny gister spelen? Ik vond hem net zoals Kwakman zei eigenlijk te goed voor dit niveau evenals blind, je ziet dat het allemaal iets te makkelijk gaat voor deze jongens! Ik ben erg benieuwd naar jouw mening inzake Donny, kom aan laat me lachen deze morgen! 😃

9 augustus 2020 om 13:04

@benenbreker Het zou onbeleefd zijn als ik niet zou reageren op jouw verzoek. Dus jij vond Donny te goed voor dit niveau. En waarom dan? Donny speelde mwa, niet bijzonder dus. Jurgen Ekkelenkamp deed het bijvoorbeeld een stuk beter. Maar dat zegt niks want ik zie Ekkelenkamp nou niet echt excelleren tegen een Bayern of Real. Zelfs een Marin deed het gisteren beter dan Donny. Maar ik denk dat het goed is voor Donny om een transfer te maken. Ook omdat ik vrees dat hij bij Ajax links en rechts zal worden ingehaald door andere middenvelders want op de 8 en 10 positie is een Noa Lang ook al een beter alternatief. Hoewel ze gisteren ook weer heel goed samen speelden.

Speelde degelijk, je zag ook dat hij nog wel moet aanpassen. Voor de tweede helft begon en ten Hag klaar was met praten moest Nico het nog naar hem vertalen. Maar was actief en goed in het positie kiezen. Geef hem nog even en denk dat het wel goed komt. Al met al een uitsekend debuut.

9 augustus 2020 om 10:54

Spreken hij en Nico dezelfde taal? Ik dacht toch echt dat Argentijnen Spaans spreken en Brazilianen Portugees

9 augustus 2020 om 11:04

Er zitten echt hele grote overeenkomsten tussen Spaans en Portugees. In grote lijnen zullen ze elkaar heel makkelijk kunnen begrijpen.

Ik hoop dat wij betere wedstrijden gaan zien op termijn. Want ook al is de score 6-1 ik vond het niks een middenveld met ekkelenkamp en marin. En heb mijn twijfels bij carel eiting of hij het gaat redden.

9 augustus 2020 om 08:28

Nóg betere wedstrijden dan de eerste wedstrijd na 5 maanden?

9 augustus 2020 om 08:52

Ik weet wel zeker dat we betere wedstrijden gaan zien. De basis wordt namelijk een mix tussen de 1e ploeg en de 2e ploeg. Tadic zal zich wel afgevraagd hebben waarom hij labyad ipv Anthony als kompaan kreeg. Blind zal zich afgevraagd hebben wat hij met dat bagger middenveld moet. En Marin Donny en Eiting gaan heerlijk slapen.

9 augustus 2020 om 11:19

Ekkelenkamp liet gisteren zien waarom hij nog niet verhuurd is. Was zeer aanwezig. Als Donny vertrekt zal er voor hem een kans komen.

9 augustus 2020 om 12:13

Ik vond Marin gisteren best goed.

Wow wat een dikke prestatie om van RKC met 6-1 te winnen hoop voor Ajax dat dit zo blijft en ze z blijven spelen!!!

Knap dat er zo veel mensen zijn die een mening hebben gevormd op basis van de wedstrijd tegen Rkc. Ik heb hem eigenlijk amper gezien, Ajax leek amper over rechts aan te vallen. Op zichzelf staand is het al geen goed nieuws dat ze hem niet blind zoeken, maar dat zal vooral aan de aanvoer achter hem hebben gelegen met daarbij opgeteld het feit dat Van de Beek vooral naar links zakte om zich met het spel te bemoeien. Ik zou hem graag met de eerste elf zien spelen.

Ik vond de hele voorhoede in de tweede helft wel goed spelen. Ze moesten ook wel, want ze zijn tweede keus. Maar je kon zien dat het de eerste wedstrijd was. Halverwege de helft zakte het wat terug. Ik vond Lang goed spelen nu, wel op zijn eigen positie, want vorig jaar werd hij verkeerd gebruikt. Hij heeft een goede pass. Ik vond Antony ook goed spelen. Natuurlijk is hij een ander type speler, maar het viel me wel op dat hij goed samenspeelde met de andere spelers, af en toe een goede actie had en ook het overzicht hield. Hij was ook niet zelfzuchtig. Hier gaat Ajax veel plezier aan beleven. Huntelaar speelde ook erg goed. Ik vond Ekkelenkamp ook wel goed. Prima assist en prima kopgoal. Marin viel op door zijn goede trap. Zijn corners waren sterk, zoals de corner waaruit Ekkelenkamp scoorde. Donny goed zoals altijd. Tagliafico oogde wat onwennig, maar in de loop van de helft werd hij beter. Devyne Rensch bleek een groot talent, hoewel ik dat al wist, maar hield zich knap staande. De verdediging kan ik niet zo goed over oordelen, want RKC viel nauwelijks aan. Wel vond ik Timber nogal tegenvallen. Eiting speelde bij Jong Ajax ook wel als cv, maar ik blijf er mijn twijfels over houden. Van Stekelenburg had ik meer verwacht bij die corner. Ik hoop dat hij zich op dat punt verbetert, dan heeft Ahjax daar een prima tweede keeper aan....

Ach z’n eerste wedstrijd is geen graadmeter maar vooral een opwarmertje. Hierbij gaat het er vooral om dat iedereen minuten maakt en er ongeschonden uit komt. Daarbij is het natuurlijk prettig om te constateren dat het met de conditie nu al redelijk goed zit en in het spel is al enige structuur te vinden Ajax kan rustig verder gaan bouwen en hopelijk kan Utrecht meer tegenstand bieden zodat het gehele team serieuzer gaat worden getest.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Ajax64
3.PSV63
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
A. OnanaKeeper20
E. ÁlvarezVerdediger20
D. BlindVerdediger20
S. DestVerdediger20
N. MazraouiVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

23 fans
Keeper, 29 jaar

In de wandelgangen

Maandag 21 september
Arsenal wenst zich nog altijd te versterken met Thomas Partey. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren