Juventus stunt met aanstelling Andrea Pirlo (41) als hoofdtrainer

Zaterdag, 8 augustus 2020 om

Andrea Pirlo is de nieuwe trainer van Juventus, zo bevestigt de Italiaanse grootmacht zaterdagavond via de officiële kanalen. De 41-jarige oud-middenvelder is de opvolger van Maurizio Sarri, die eerder op de dag ontslagen werd, en heeft voor twee seizoenen getekend. Pirlo was pas onlangs aangesteld als trainer van de beloften bij Juventus.

De aanstelling van Pirlo als nieuwe eindverantwoordelijke van Juventus mag gerust een stunt worden genoemd. De oud-middenvelder heeft geen ervaring als trainer, maar krijgt desondanks het volste vertrouwen van president Andrea Agnelli. Pirlo was tussen 2011 en 2015 als voetballer actief voor de formatie uit Turijn en werd amper twee weken geleden aangesteld als trainer van Juventus Onder-23.

De afgelopen uren werden in Italië onder anderen Lazio-coach Simone Inzaghi en de momenteel clubloze Mauricio Pochettino in verband gebracht met het trainerschap van Juventus,. De clubleiding van la Vecchia Signora heeft er echter voor gekozen om zijn lot in handen van de 41-jarige Pirlo te leggen.

Pirlo lijkt bij Juventus voor een grote taak te staan, ondanks dat de club afgelopen seizoen voor de negende maal op rij landskampioen van Italië werd. Onder Sarri was het voetbal vaak matig en werden onder meer in de Champions League geen potten gebroken. Vrijdag werd Juventus in de achtste finales van het miljardenbal uitgeschakeld door Olympique Lyon, dat in Turijn weliswaar met 2-1 verloor, maar door de 1-0 zege uitheenwedstrijd toch doorstootte.Gerelateerd

Meer sportnieuws

120 reacties (laatste reactie door fikretçelik)

Dat zou wel verrassend zijn. Het is een legende voor juve, maar direct coach zijn vraagt veel. Ik zou eerst een paar jaar ervaring opdoen en dan als de mogelijkheid er is juve coachen.

8 augustus 2020 om 19:24

Ik weet niet in hoeverre Pirlo al bezig was met het vak maar het heeft natuurlijk wel eerder goed uitgepakt. Zie bv Pep, Zidane en in mindere mate nu Arteta bij Arsenal.. ik ben in ieder geval benieuwd en het is altijd leuk om legendes terug te zien in het voetbal. Maar ben het met je eens dat het altijd een risico blijft..

8 augustus 2020 om 19:28

Ja maar de coaches die jij hebt opgenoemd, hebben allemaal ervaring opgedaan bij andere leermeesters en/of hebben al wat ervaring gedaan als jeugdtrainer. Neemt niet weg dat ze vroeg voor de leeuwen werden gegooid, alleen heeft Pirlo de afgelopen jaren alleen wijnen verkocht... Trainersvak en speler zijn, zijn echt twee verschillende vakken.

8 augustus 2020 om 19:33

Ja daarom zei ik ook dat ik niet wist in hoeverre pirlo zich al bezig hield met het trainersvak. Je hebt natuurlijk gelijk dat de anderen die ik noemde al enige ervaring hadden..

8 augustus 2020 om 20:57

Clarence Seedorf was ook een succes bij een Italiaanse club... Ik snap echt niet dat je deze verantwoordelijkheid neerlegt bij iemand die totaal geen ervaring heeft in het leiden van een groep..

8 augustus 2020 om 21:13

Zie ook langer geleden Johan Cruyff en korter geleden Frank de Boer (wel al wat assistent ervaring opgedaan). Nu was Pirlo op het veld al een tacticus en strateeg, ik vind het een gedurfde stap van Juventus waar ik heel veel respect voor heb.

8 augustus 2020 om 21:40

Hij heeft zelf jarenlang op voetbal gezeten, betekent niet dat hij het per definitie goed gaat doen maar dat hij er helemaal niks van kan is ook weer het uiterste. Veel van de spelers uit de selectie hebben met hem gespeeld, dus veel zal afhangen van of zij hem nu als de baas accepteren. Een jonge onervaren trainer moet wel 2 ervaren trainers (die niet aan zijn stoelpoten gaan zagen) als assistent hebben.

8 augustus 2020 om 21:58

@pedrovasquez - Hij heeft alleen met Chiellini, Buffon, en Bonucci gespeeld. Waarbij Rugani nog in de jeugd zat bij Juve en De Sciglio in de jeugd van Milan, wat me sterk lijkt dat hij daarmee om de tafel heeft gezeten. Dus zo lang is de selectie van Juve niet bij elkaar gebleven.

8 augustus 2020 om 22:04

@soccersupp - Frank heeft nog de jeugd getrained vij Ajax en daarna assistent bij het Nederlands elftal met Bert en je gaat Pirlo toch niet met Cruyff vergelijken?!? Cruyff snapte het spelletje al toen hij in zijn laatste paar jaren van zijn carriere zat. Pirlo is een levensgenieter die niet zoveel met het spelletje bezig was buiten het veld om. Pirlo is een van mijn favoriete voetballers aller tijden, maar ik vind dit wel best dom van het bestuur van Juve. Voornamelijk als je bijna alle trainers kan binnenhalen. Had dan Blanc gehaald of Allegri weer teruggehaald.

8 augustus 2020 om 22:29

Fcgrun050, inderdaad had Frank al meer ervaring. En Cruyff was inderdaad veel meer bezeten van het spelletje, maar ze hadden beide iets ongrijpbaar geniaals waardoor het beide favoriete spelers van mij waren. Ik schat Pirlo wel in voor geniale tactische vondsten, ik hoop alleen dat hij een sterke veldtrainer meeneemt (een beetje zoals ten Cate). Ik snap je reserve maar ik waardeer de durf van Juve.

8 augustus 2020 om 19:30

Waarom is Pirlo een legende voor Juve?

8 augustus 2020 om 19:30

Een legende voor Juventus en AC Milan tegelijkertijd, maar begonnen bij Inter. Best bizar.

8 augustus 2020 om 19:32

Wat een onzin dat hij een Juve legend is. Heeft meer dan succesvolle jaren voor ACM gespeeld en pas in zijn na dagen naar Juve gegaan. on: blijft een gok, veel voorbeelden gezien die zo begonnen met wisselend succes.

8 augustus 2020 om 19:46

Ja probleem is helaas dat ons geliefde Milan destijds schandalig is omgegaan met deze legende en ook met andere legendes helaas...

8 augustus 2020 om 19:46

Ik zou t meer zo zien, Pirlo is een Italiaanse legend die bij allen van zijn clubs zijn kwaliteiten heeft laten zien. Heeft bij beide clubs uit Milaan ook lastigere periodes gehad, om uiteenlopende redenen. Bij Juve, en indertijd bij de nationale ploeg,wellicht zijn meest stabiele en kenmerkende periode gehad. Voor mij als een neutrale volger van het Italiaanse voetbal staat zijn periode bij Juve in ieder geval het verst in mijn geheugen. Misschien omdat het korter geleden is en ikzelf begin af te takelen of omdat hij in die tijd de meeste indruk heeft gemaakt. Een ieder zal Pirlo als zijn legend willen claimen, want het is een fenomeen.

8 augustus 2020 om 19:51

Geen legende? Juventus was sinds calciopoli geen kampioen meer geworden. Totdat ene Andrea Pirlo in 2011/2012 naar Juventus gaat en meteen worden ze kampioen. Het is natuurlijk overdreven dat aan hem alleen toe te schrijven, maar hij speelde wel een rol (hij had wel meteen 14 assists als ik transfermarkt mag geloven).

8 augustus 2020 om 20:08

Enige reden waarom Juve kampioen werd was omdat Milan uit heel slecht was maar 4 van de 19 wedstrijden werd gewonnen. Hierdoor eindigde Milan 2de met 4 punten minder.

8 augustus 2020 om 20:12

Alsof dat ook maar iets uitmaakt om een legende te worden? Hij is voor Juventus gewoon een heel grote legende omdat hij onderdeel was van hun terugkeer naar de absolute top van het Italiaanse voetbal.

8 augustus 2020 om 20:42

Pirlo is gewoon op zijn hoogtepunt en is een legend geworden bij AC Milan waar hij drie finales heeft gespeeld. Als hij dat niet was geweest dan zou juve hem toch niet willen.

8 augustus 2020 om 21:22

Zidane ging naar Real, doordat hij bij Juve 2 CL finales op rij haalde, de Serie A kapot speelde en met Frankrijk wereldkampioen werd. Was Zidane dan ook geen Real legende na zijn pensioen als speler? Als hij dat niet had gedaan, had Real hem ook nooit gehaald. Dit spreekt echt totaal niet tegen dat Pirlo voor Juventus een legende kan zijn. Als hij dat niet al is, kan hij dat nu als trainer worden.

8 augustus 2020 om 22:03

Je hebt niet helemaal ongelijk maar als ik aan Pirlo denk, denk ik aan ac milan. Zou hem eerder een milan legende noemen. Een beetje hetzelfde als dat je johan Cruyff een Feyenoordlegende noemt omdat hij daar kampioen is geworden. Dat zou je mogen vinden maar het is toch meer de Ajax man. Net als pirlo meer een milan man is mijn ogen. Alhoewel Pirlo wel langer bij juve heeft gespeeld dan Cruyff bij Feyenoord.

8 augustus 2020 om 22:12

Vind ik niet hetzelfde, aangezien Cruijff wel echt veel meer een Ajax man is dan Pirlo voor Milan. Cruijff zat ook maar 1 jaar bij Feyenoord.pirlo kwam van Inter, zat er ook niet in de jeugd en heeft ook nog echt aanzienlijk lang bij Juve gezeten en er grote prijzen gewonnen. Ook is hij er niet goed weggegaan. Het is ook niet voor niets dat hij voor Juve kiest om te beginnen met coachen. Milan heeft meer betekenis gehad in zijn loopbaan, maar ik zie hem niet meer als pure Milan man en volgens mij hij zelf ook niet, als ik zijn keuzes bekijk.

8 augustus 2020 om 19:50

Maakt toch geen ene donder uit. Met zijn selectie blijven de resultaten hetzelfde. Jij denkt dat Juventus degradeerde ofzo als ze jou of mij voor de groep zetten

8 augustus 2020 om 20:43

Ieder club verlangt naar Guardiola Zidane stunten. Ik denk dat iedereen hoopt een team te kunnen bouwen met een speler met verleden. Alleen dat is geen garantie. Maar hopelijk slaagt hij wel. Alleen ik weet niet of hij tijd krijgt om te bouwen. Als je moet bouwen dan moet je geen 35 jarige Ronaldo in het team hebben. Die wil meteen alles winnen en wanneet het nietblukt heb je een rot appel in het team. Dan komen er scheurtjes. Ooit moest Guardiola ook Ronaldinho, Deco, Eto'o ook meteen weg sturen en aan een jonge team bouwen.

Ik dacht dat hij trainer van Juve -23 zou worden.?

8 augustus 2020 om 19:27

Zou hij ook, snelle promotie. Dit zou wel een enorme gok zijn.

Nou ik ben benieuwd. Hij weet natuurlijk als geen ander hoe Juventus is, maar moet het trainerschap nog leren. Maar ja. Het is een riskante beslissing.

Beetje geïnspireerd door het voor de leeuwen gooien van Zidane denk ik maar die man had al wel enige ervaring bij Castilla.. Zou iig een spannende keuze zijn.

8 augustus 2020 om 19:23

Eerlijk, ook Arteta is voor de leeuwen gegooid, al had die wel al ervaring als assistent bij City. Pirlo heeft volgens mij eigenlijk gewoon geen ervaring.

8 augustus 2020 om 19:24

Pirlo heeft precies 1 week ervaring Mocht vorige week trainer worden bij de u23.

8 augustus 2020 om 19:30

En niet bij de minste natuurlijk. Dot lijkt mij wat ondoordacht en veel te vroeg.

8 augustus 2020 om 20:26

Je bent wel bijna zeker dat je als beginnend coach landskampioen wordt bij Juve

8 augustus 2020 om 20:58

Denk dat dit volgend seizoen toch wel eens anders kan liggen met een zeer sterk Inter.

Ik verwacht niet dat dit gaat gebeuren, het is nogal wat om iemand gelijk coach te maken van Juventus, zonder dat hij ervaring heeft bij de jeugd of een ander team. Ik denk eerder dat het Pochettino gaat worden.

8 augustus 2020 om 19:28

Pirlo leest en begrijpt het spel wel als geen ander. Daarnaast eist hij direct respect (zelfs van Ronaldo). Ik denk dat hij een succes gaat worden. Het probleem van Juve ligt op het middenveld. Wie beter dan Pirlo om dat probleem op te losse .

8 augustus 2020 om 19:45

Ik denk dat Pirlo over een jaar of twee, als hij in ieder geval een beetje ervaring heeft, een geweldige trainer kan zijn. Maar om iemand die nog geen week bij de jeugd aan de slag is nu gelijk manager te maken klinkt niet als het beste idee ooit.

Lijkt me een gedurfde, maar goede aanstelling. Het voetbal iq straalt aan alle kanten van Pirlo af

Dat bedoel ik dus als je een clubicoon bent. Pochettino zou een hele vreemde keuze geweest zijn, aangezien hij de taal niet kent en daarnaast in de Serie A nooit heeft gespeeld/gecoacht. Vreemde keuze, maar dat wordt weer afwachten wat het zal worden.

Wat is dit nou weer? Dit kan toch geen succes worden, geen ervaring, geen track record. Zou me echt verbazen en zonde vinden.

8 augustus 2020 om 19:37

Bij zidane hadden ze ook twijfels. Derest is geschiedenis

8 augustus 2020 om 19:49

bij van bommel hadden ze ook twijfels. Ik snap je punt niet, je neemt 1 uitzondering en maakt er een regel van.

8 augustus 2020 om 23:14

zidane heeft eerst real b getraind e dan als assistent van ancelotti gewerkt, een van de beste coaches ooit, das toch al een pak meer voorbereiding dan pirlo

8 augustus 2020 om 20:17

Onzin om te zeggen dat het geen succes zal worden. Ervaring zegt niet altijd iets. Kijk Zidane, pep en mindere mate Arteta. Kijk naar ervaring als sarri heeft. Zegt dus niet altijd wat.

Dit lijkt me geen geschikte kandidaat om eerlijk te zijn. Als speler natuurlijk fantastisch en ontzettend veel betekend voor Juve, maar coach zijn is iets heel anders en op dat vlak is hij uiteraard totaal onbewezen. Ik zou hem nog een tijdje binnen de club laten rijpen als jeugdtrainer of assistent, en over een jaar of 2 aanstellen. Misschien hopen op een vertrek van Conte bij Inter? Dat lijkt niet geheel onwaarschijnlijk dacht ik.

Toen ik zei nieuw bloed bedoelde ik wel iemand met al ervaring in het vak. Pirlo is gloednieuw maarja dat was Zidane destijds ook dus misschien kan hij die spelers ook optimaal motiveren en met lef durven voetballen.

Dat had ik nou totaal niet verwacht. Ik dacht dat ze voor iemand als Pochettino zouden gaan of misschien zelfs Conte, maar Pirlo daar had natuurlijk niemand aan gedacht. Bij oud-spelers als Pirlo, Xabi Alonso, etc. heb ik altijd het idee gehad dat ze best wel goede coaches zouden kunnen worden, omdat ik ze als speler altijd tactisch heel goed heb gevonden en daardoor het spel goed konden lezen. Natuurlijk heeft Pirlo nog 0 ervaring als coach en hopelijk zal het een goede match worden. Doet mij nu een beetje denken aan Arteta bij Arsenal. Dat is weliswaar een totaal andere situatie, maar Arteta is ook wel iemand met een duidelijke plan/visie en ik zie echt wel een goede coach in hem. Dat gevoel heb ik ook bij Pirlo.

8 augustus 2020 om 19:47

Verschil is natuurlijk wel dat Arteta al een paar jaar ervaring had als assistent bij City, en Pirlo nu gewoon vanaf 0 bij Juve voor de groep gezet word. Hij moet letterlijk al zijn beginnersfouten nog maken, dat kan denk ik beter bij de U23 dan bij het eerste.

Hij heeft in iedergeval de uitstraling en zijn brein is ook een en al voetbal... maar goed, gaat hij ze naar de cl winst brengen? Ben benieuwd! Btw, wat gaat CR doen? Gister had k even een dagdroom, dat ze elkaar eig nodig zijn, real ronaldo, en ronaldo real

Lijkte een enorm risico voor Juve. Het afbreukrisico voor zo een beginnende coach / club-icoon is groot. Ik zou dit niet doen.

8 augustus 2020 om 20:57

Club icoon? Hoeveel jaar heeft hij er gezeten? 3/4 jaar? Wel een serie a icoon, juve, ac en inter gespeeld!

Dat zou een partijtje oliedom zijn. Hij heeft nog nul ervaring, kan hij dat wel? Tactisch en mensen begeleiden? Want dat laatste is echt niet zo makkelijk hoor. Zoveel trainers zijn daarmee de boot in gegaan omdat ze niet iedereen te vriend kam houden. Zie Frank de Boer en Van Basten, en dat moet wel met een 30 koppige selectie

Leuk voor het sentiment maar hij begint pas net als jeugdtrainer. Moet je als Pirlo zelf ook nog niet willen lijkt me. Bij Sarri okan het maar het wordt pijnlijk als je Pirlo moet ontslaan na een snelle CL exit.

Zou wel gaaf zijn als Tonali dan gehaald wordt. Kan ie z'n dubbelganger coachen. Ben benieuwd of hij tactisch ook sterk is. Respect zal ie in ieder geval wel afdwingen.

Pirlo was toch net aangesteld als trainer van de jeugd? Wel een risico wat Juventus neemt hoor als dit blijkt te kloppen. Pirlo leest het spel als geen ander, maar mist dan weer ervaring op het gebied van training etc. Ik had eerder Pochettino verwacht. Sowieso een verbetering voor Juve, Sarri past totaal niet bij het team en kon de spelers niet laten excelleren. Daarnaast is zijn uitstraling natuurlijk ook niet al te best..

Als hij het echt wordt, kan dit hem nog legendarischer maken dan hij is of juist breken 😬

Blijf me toch elke keer weer verbazen hierover. Een onervaren trainer die dan voor zo’n topclub gezet wordt.

Hopen voor Juventus dat het een ervaren persoon word, laat Pirlo maar eerst nog iets meer ervaring opdoen. Die is daar denk ik nog niet klaar voor.

Hmm, dit had ik niet zien aankomen. Dat hij coach zou worden van U23 dat wisten we al, maar dit. Anderzijds heeft hij wel het charisma dat Juve wenst uit te stralen. Sarri was daar dan ook duidelijk niet in geslaagd. Stel je voor dat Pirlo met een peukje in de mond naast het veld staat. Neen, het is een gewaagde gok daar hij nog geen ervaring heeft, maar het zou wel geweldig zijn als het een succes wordt. Ik ben benieuwd! (Moest dit waar zijn)

als ik dit lees dan moet ik gelijk aan de uitspraak van Co Arfiaanse denken , een paard hoeft nog geen goede ruiter te zijn. Het is wel verrassend , maar of het verstandig is

Gevalletje hier kan je niks over zeggen. Maestro op het veld, nu de kans om dat te bewijzen als trainer. Hopelijk pakt het goed uit voor Juve.

8 augustus 2020 om 20:37

Belangrijk is dat hij de tijd gaat krijgen, maar ik snap Pirlo zeker dat hij instapt. Hij krijgt ook de beschikking over Cristiano Ronaldo en misschien heeft hij een aanvallende aankoop in het vooruitzicht gekregen, Juventus moet er alles aan doen om een type Benzema naast Ronaldo te posteren, ik vind de aanval nu toch wat zwak, ondanks dat ze gister twee keer scoorde wat echt heel knap is maar lets be honest, Cristiano heeft iemand naast hem nodig

Ik ben benieuwd als dit echt gaat gebeuren. Pirlo kent Juventus natuurlijk zeer goed en ik denk dat door zijn status hij ook wel aanzien krijgt van de selectie (beetje als Zidane bij Madrid). Maar goed dat maakt niet meteen een goede coach van Pirlo.

Geen ervaring? Pirlo was al trainer tijdens zijn loopbaan als speler. Liet het hele team draaien op zijn inzicht. En laat nou net het middenveld het grote probleem zijn, wie anders dan Pirlo om dat probleem op te lossen. Ik ben fan.

8 augustus 2020 om 20:34

Manuele / Dit zeiden mensen ook over Zidane toen hij bij Real Madrid aan de slag ging in 2015. Niet naar luisteren. Dit is een prima manier om een nieuwe periode in te luiden. Had je die beelden gezien van Cris en Dybala dat ze openlijk gingen praten over dat de tactiek nergens op sloeg en wss in een coffeeshop bedacht was (ik overdrijf maar je snapt wat ik bedoel). Pirlo heeft veel aanzien bij opkomende jonge Italiaanse talenten ook. Ik ben ook fan van deze move

8 augustus 2020 om 21:23

Dybala en Cristiano staan op de tafels thuis na het aanstellen van Pirlo. Ik kan in ieder geval niet wachten tot het volgende seizoen. Hoop op een revolutie!

Zijn niet zoveel clubs waar je de titel wint en ontslagen wordt..

Wat Guardiola op de mat heeft gebracht kan je ook wel van Pirlo verwachten. Dat is me een tacticus maar eerlijk gezegd blijft hij voor mij altijd een speler van AC Milan.

8 augustus 2020 om 20:18

Het verschil is natuurlijk wel dat Guardiola een jaar Barcelona B heeft gehad, Pirlo zou ook de onder 23 van Juve gaan coachen, maar wordt nu dus meteen voor de leeuwen gegooid. In zijn carriere is hij wel vaak geprezen om zijn tactische vermogen door zijn coaches en ik zie in hem ook echt wel een toptrainer, maar dit is wel echt heel vroeg. Het is niet alleen een groot risico voor Juve, maar voor hem zelf ook.

8 augustus 2020 om 21:48

Het is meestal de verkeerde weg. Beste is om bij jeugd te starten. Daarna serie b club. En daarna pas naar de serie A. Nu moet je alles gaan leren terwijl je hoge druk hebt van een topclub. Slechte keus van juve en van Pirlo. Zie dit niet goed komen.

Van een verassing gesproken! Juve neemt hier een grote risico want Pirlo heeft geen ervaring als trainer op allerhoogste niveau. Mocht het tegenslaan, kan hij in de eerste maanden al eruit liggen.

8 augustus 2020 om 20:32

Busty / Beetje overdreven. Als het 1 seizoen echt totaal niets wordt kan je altijd nog afscheid nemen maar ze zullen bestuur technisch misschien ook wel wat vernieuwingen gaan brengen, verder selecteren, Arthur komt er hoe dan ook al aan, ik vind Juve een te grote club voor de spelers die daar nu zitten, terwijl ze goede mogelijkheden hebben.

8 augustus 2020 om 20:41

Pirlo was als speler de coach op het veld ( zowel bij milan als bij juve)

Lijkt haast een trend te worden om ex-spelers zonder enige ervaring hoofdcoach te maken. Als ik het iemand gun is het pirlo wel. Hopen dat het goed uitpakt. Nu hoop ik meteen ook dat ze zich nog eens melden voor tonali. Leren van de meester kan alleen maar goed zijn lijkt me

8 augustus 2020 om 20:30

Daarmee kan je ook zien dat de coach vaak maar voor een kleiner gedeelte van belang is. Uiteraard heeft bv een Guardiola, Klopp,.. zijn eigen stempel en kan een Mourinho of Simeone het verschil maken door hun tactische kennis maar veelal wordt het naar mijn gevoel toch overschat. Zidane en Ancelotti zijn goede people managers en maken een hechte groep, maar uiteindelijk was het de geweldige spelers en hun kwaliteit die de CL wonnen. De kans dat Pirlo zijn team kampioen speelt is enorm groot. Maar dat staat los van de kwaliteit van coachen van Pirlo.

Ajax veraste met v. Basten en het werd een fiasco. Wat ik daarmee wil zeggen is dat een goede speler geen goede coach hoeft te zijn.d

Soms moet je precies dat ene ding doen wat niemand verwacht, ik heb dit al vaker gezegd hier. Leuke move, ik weet dat hier heel veel jonge leden op vz zijn maar deze Andrea Pirlo was echt een fenomenale middenvelder. Eentje met een geweldige traptechniek, een stylist, speelde samen met Seedorf Kaka en Gattuso op het milan middenveld. Ik ben blij voor de Juve fans, en je ziet dat Juventus een beetje de kant van Real Madrid op wil gaan, ook Chelsea deed dit al eerder met Lampard en Arsenal met Arteta. Mooie ontwikkeling want het voetbal is echt veranderd in de loop der jaren.

8 augustus 2020 om 20:46

Serieus? Kant van Madrid? Er zijn wel meer clubs die een ex speler asnstellen. Kant van Madrid..lol..Laat de grote Zidane eens presteren in de cl zonder goudhaantje cr. Voorlopig valt dat toch vies tegen. Een titel tegen de zwakste barca vd afgelopen 15 jaar, verandert daar niks aan.

hopelijk is hij de man die veel spelers durft te verkopen en de juiste aankopen doet

8 augustus 2020 om 20:39

Spelers kopen en verkopen is niet wat de coach doet, ik zie heel veel mensen trainers erbij betrekken, maar die bepalen niet wie erbij komt en wie weg gaat. Een coach dient alleen een verzoek in en heel vaak wordt dat afgewezen.

8 augustus 2020 om 20:46

ja maar hij kan wel bij het bestuur aangeven deze 5 spelers heb ik niks aan en zal ik dit jaar niet gebruiken dus je kunt ze beter verkopen. en deze spelers zou ik er graag bij willen om het team te versterken.

8 augustus 2020 om 20:55

Verschilt per club, maar een trainer geeft wel aan wie hij niet nodig heeft en wat hij nodig heeft om te slagen. Als Pirlo aangeeft een creatieve middenvelder nodig te hebben, zal Juve daar wel naar luisteren natuurlijk.

9 augustus 2020 om 02:54

Klopt, dat kan hij zeggen. En daar zal het bestuur waarschijnlijk geen nee tegen zeggen. Maar als je 5/6 spelers weg doet, moet je minimaal 3/4 goede spelers in de plaats binnen halen en daar wil het bestuur soms wel moeilijk om doen vanwege de begroting.

Zo onverwachts, maar wel een geweldige verassing. En ik heb ook zeker wel vertrouwen in hem, want als er iemand is die dit spelletje begrijpt, dan is het pirlo wel. En het feit dat hij naast buffon mn favoriete speler is maakt dit nog een leuker nieuws.

We weten nu dat het zeker is. Mooie gok van Juve en die hadden we niet aan zien komen

Pirlo als coach voor Juventus is zkr een stunt, absoluut. Maar met alle respect Pirlo is echt geen Juventus legende, verre van. Ac Milan zat hij 10 jaar als speler, Juventus nog niet eens de helft, namelijk maar 4 jaar. Als we over Juventus legende hebben, dan vele male eerder Del Piero die er van 1993 tot 2012 speelde bijvoorbeeld. Dat Pirlo makkelijk is weggedaan door Milan na 10 jaar, maakt hem nog geen Juventus legende.

8 augustus 2020 om 20:59

Zidane speelde ook maar 5 jaar voor Madrid en beweer maar eens dat hij geen Real legende is (ook voor hij hoofdcoach was). Pirlo is natuurlijk veel meer een Milan legende, maar Pirlo is ook hard op weg om een Juve legende te worden. Zeker als hij naast zijn succesvolle 4 jaar Juve, waarin hij een protagonist was in de wederopstanding van Juve, ook een succesvolle coach gaat worden.

8 augustus 2020 om 21:09

Zidane is heel ander verhaal. Daar werd in 2001 77 miljoen euro voor betaald aan Juventus door Real. Heeft inmiddels 3x op rij CL met Real als coach, als speler ook 1x. En erna terug komen en als coach titel pakken. Pirlo was ook al 32 toen ie nog naar Juventus ging en geen transfersom . Zidane is Real legende ja maar blijf erbij Pirlo dat niet is. Buffoon, Chiellini, Bonucci en dus uiteraard Del Piero wel.

8 augustus 2020 om 21:18

Ik zeg ook voordat hij er coach werd. Niet alleen bij Real hoor, maar Zidane is ook een Juventus legende, terwijl hij er ook maar 5 jaar heeft gezeten en nooit coach is geweest. Pirlo heeft bij Juve geen CL gewonnen, maar wel enorm succesvolle jaren gehad. Als hij als coach ook erg succesvol is, wordt hij door iedereen bij Juve als legende gezien.

8 augustus 2020 om 21:33

Waarom zou de leeftijd of transfersom mee wegen of een speler als legende kan worden gezien? In de jaren dat Pirlo er speelde werd Juve weer een absolute topclub en de rol van Pirlo was hierin heel groot. Hij was de architect op het middenveld die de aanvallen opzette. Niet gek dat er mensen zijn die hem daarom als een legende zien.

Hij is net een week trainer en mag het nu al proberen bij de grootste club van Italië... Ik snap nooit zo goed waarom clubs dit een goed idee vinden. Een grote naam hebben is leuk maar uiteindelijk is het ook wel lekker als je een coach hebt die ervaring heeft in het coachen. Daarnaast is Pirlo helemaal niet zo'n grote naam, maar 5 letters heeft die.

Wanneer Juve in Europa echt een topploeg wil zijn moeten ze de boel omgooien en daarmee de titel in eigen land een jaartje durven riskeren.

Ik weet niet wat ik hiervan moet vinden. Juventus heeft echt behoefte aan iemand die er structuur aanbrengt en een systeem erin slijpt. Een trainer zonder ervaring vind ik daar niet direct geknipt voor. Pirlo heeft natuurlijk de status en is op termijn een droomkandidaat, maar in deze fase?

Wat een verrassing, echt geweldig! Ik ben een enorme fan van Pirlo dus vind dit echt fantastisch! Hopen dat hij het goed gaat doen en dat namen als Buffon hem misschien vanaf volgend seizoen kan vergezellen als assistent. Ik zie eigenlijk ook graag een Marchisio als assistent komen of in een andere rol, ook een geweldig oog voor het spel had hij

Pirlo zou met zijn intelligentie een piloot kunnen zijn. Pirlo heeft letterlijk alles om een wereldtrainer te worden. De charisma, humor, leiderschap alles. Ervaring komt wel. Ik zie hem zeler slagen.

Ik probeer mij voor te stellen hoe dat is om als icoon van het Italiaanse voetbal als (startende) trainer aan het roer te staan van de grootste club van het land. Zou hij gelijk 'ja' hebben gezegd toen hij werd gevraagd, of zou hij toch nog even aan de luxe luwte van onder 23 hebben gedacht? Ik hoop voor Pirlo dat hij zich niet louter heeft laten leiden door zijn ego -het is immers niet niks om voor deze klus gevraagd te worden- maar dat hij zijn naam heeft benut om voorwaarden te stellen. Zou dat mogelijk zijn? Ik ken Pirlo verder niet, weet niet hoe hij als persoon in elkaar steekt, maar het maakt mij wel nieuwsgierig. Stiekem hoop ik dat hij heeft bedongen om de club (tijdelijk) afstand te laten nemen van de (garantie op) prijzen en te kiezen voor mooi aantrekkelijk voetbal wat zich in de harten van de supporters kan nestelen. Persoonlijk vind ik tig-keer kampioen worden doodsaai en kijk veel liever naar een stylist met gevoel voor poëzie aan de bal. Als hij dát toch eens kan overbrengen...

Gewaagde keuze van Juve om voor Pirlo te kiezen. Hij had beter nog een jaar elders ervaring op kunnen doen, maargoed wie weet pakt dit goed uit. Ik had zelf verwacht dat zo voor Pochettino zouden gaan. Hij is wel toe aan een echte topclub na zijn tijd bij de spurs.

Die wist maandag al dat als Juventus zou worden uitgeschakeld hij naar voren werd geschoven.. kan niet anders dan zo snel te schakelen

Dit zou even vreemd zijn als Xavi als coach aan te stellen nadat Barca door Lewandolski en co afgeslacht wordt over een periode :D. Nou, dit is zelfs merkwaardiger, want voor zover ik weet heeft Pirlo geen enkele trainer ervaring opgedaan. Die gast is nog kort geleden gestopt voor mij gevoel haha.

Zo een verrassing heb ik lang niet gezien in de voetbalwereld. Ik ben benieuwd wat de specifieke redenen zijn waarom Pirlo is aangesteld als hoofdtrainer. Ik weet zeker dat niemand deze heeft zien aankomen.

Een goed paard is niet per se een goede jockey...staat nogal wat druk op bij Juve. Weergaloze voetballer, als hij maar half zo goed is als trainer is het al een topper.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Juventus

1066 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.AC Milan2011
2.Sassuolo1811
3.AS Roma178
4.Juventus1611
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
A. RabiotMiddenvelder71
MorataAanvaller62
ArthurMiddenvelder50
L. BonucciVerdediger61
W. SzczęsnyKeeper40
DaniloVerdediger70
Voor de complete selectie: Clubpagina Juventus.

870 fans
Coach, 41 jaar
SeizoenClub
2020- Juventus
2020-2020 Juventus II
2016-2016 MLS All-Stars
2015-2018 New York City
2011-2015 Juventus
Laatste voetbalnieuws

Italiaanse pers looft 'totem' De Ligt: ‘Zoals ze in zijn Amsterdam zeggen...'

Matthijs de Ligt maakte zaterdagavond zijn rentree bij Juventus in de met 2-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Cagliari, na maanden aan de kant te hebben gestaan met een schouderblessure. Ondanks dat Cristiano...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 23 november
Olympique Lyon heeft al vervangers op het oog voor Memphis Depay, mocht de aanvoerder in januari naar Barcelona gaan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren