Feyenoord maakt melding van positieve coronatest binnen selectie

Zaterdag, 8 augustus 2020 om

Bij Feyenoord heeft één speler positief getest op het coronavirus, zo maken de Rotterdammers bekend via de officiële kanalen. De niet nader genoemde speler gaat in quarantaine, behoort zondag niet tot de wedstrijdselectie voor het oefenduel met Sparta Rotterdam en zal de komende tijd niet deelnemen aan de groepstrainingen. Het is de eerste positieve coronatest binnen de selectie van Feyenoord.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

119 reacties (laatste reactie door groninger hopp)

Had iedereen kunnen verwachten. Ben benieuwd hoe het volgend seizoen van start gaat😯.

8 augustus 2020 om 12:51

Hoe??? Ik meer of...

8 augustus 2020 om 13:20

Of mogelijk 'wanneer'. Ot: Balen dit. Ik begon net weer een beetje optimistisch te worden over het nieuwe seizoen. Er lijkt helaas een tweede golf aan te komen. We zullen ons écht beter aan de regels moeten houden.

8 augustus 2020 om 13:48

Of het van start gaat? Natuurlijk, heel Europa, uitgezonderd 3 of 4 landen heeft gevoetbald de afgelopen tijd. Dan moet dat dus in NL ook wel kunnen, alhoewel je het nooit zeker kan weten met Rutte aan het roer.

8 augustus 2020 om 14:10

Of 'waarom'...🤯

8 augustus 2020 om 15:12

Gilau, belachelijke 2 laatste zinnen. Buiten dat Nederland (en Rutte) het relatief erg goed hebben gedaan mbt corona, werkt een bepaalde aanpak niet in elke landen even goed

8 augustus 2020 om 16:23

Erg goed, Arselal? Dan zou ik nog even de Europese gemiddeldes per 100.000 inwoners erbij pakken en kijken of NL het dan nog relatief 'erg' goed heeft gedaan. Overigens ben ik geen voorstander van strengere maatregelen, verre van zelfs, maar dat terzijde.

8 augustus 2020 om 17:50

Ik weet niet welke statistieken jij bekijkt, maar Nederland komt er tot nu toe goed af als je het vergelijkt met andere landen, helemaal als je het vergelijkt per 100.000 inwoners, daar staat Nederland bij de top 5 veiligste landen. Ik kijk op de site van de Europese Unie

Als dit al een probleem is bij het betaald voetbal, hoe kan je dan in hemelsnaam amateurvoetbal gewoon door laten gaan? Dat is vragen om problemen

8 augustus 2020 om 12:53

Belangen in het amateurvoetbal zijn gigantisch dat je het gewoonweg niet kan maken om niet door te laten gaan. Je kan het toch niet maken dat je de zondag met je vrouw moet spenderen...

8 augustus 2020 om 12:55

Maar wat als je op de zaterdag speelt? Moeten die ook doorgaan?

8 augustus 2020 om 13:05

Zaterdag spenderen met je vrouw is nog erger, doe mij maar de zondag als ik op t bankje met een kater lig.

8 augustus 2020 om 12:58

Besmetting wil niet zeggen dat het erg is. Volgens mij waren woorden ook dat wij allemaal corona moesten krijgen. Dat het aantal besmettingen oploopt wil niet zeggen dat het heel erg is, want hrt aantal mensen op de IC is gewoonweg laag. Dus alle commotie die door de media en Rutte bekend wordt gemaakt, is zeer dubieus en tegenstrijdig.

8 augustus 2020 om 13:01

Daar zijn ze gelukkig al snel van afgestapt omdat er niet eens zekerheid is dat men permanent immuun kan worden.

8 augustus 2020 om 13:04

Er zit een delay van 2 tot 3 weken voor je een stijging van opnames in het ziekenhuis en op de IC ziet. De stijging van de afgelopen dagen is dus pas over 2 weken te zien in het aantal opnames in het ziekennuis.

8 augustus 2020 om 13:12

@Feyepool.....Jij hebt echt geen idee waar je het over hebt hè. Al die zogenaamde experts die wel even vertellen hoe het zit. Als je dit hebt meegemaakt in je directe omgeving met mensen die gewoon gezond en sportief waren dan weet je hoe het zit. Het gaat niet alleen over ziekenhuisopnames of doden zoals velen alleen maar roepen. Je kan met milde klachten gewoon al maanden thuis zitten met longproblemen die maar niet over gaan. Hoe durven mensen te zeggen dat het commotie is of zoals velen een gewoon griepje. Wacht maar tot je dit een keer meemaakt van dichtbij. Dan piep je wel anders.

8 augustus 2020 om 13:24

Van de miljoenen (1000000en) mensen die besmet zijn geworden zijn er niet eens een procent van die blijvende schade of een langdurig herstel nodig hebben. Ik heb ook weleens een griep gehad waar ik na 2 maanden nog steeds de effecten van voelden. Maar griep bestaat niet meer? Waarom een beleid maken die die veel meer mensen schade toe brengt (hongersnoden in de derde wereld en economische in t westen) voor een paar mensen (een promillage vd bevolking) waarvan 80% obesitas, diabetes, hartproblemen heeft EN 75+ is?? Praat je ook zo tegen rokers, k*** patiënten, alcohol nuttigers, recreatieve drugs gebruikers?? “Wacht maar tot je t zelf hebt”. Pff. Lees je eens in, kijk naar statestieken.

8 augustus 2020 om 13:26

Misschien snap ik het wel allemaal verkeerd, maar voor iedereen die npg stééds zegt dat het niet zo erg is: bij hoeveel doden wordt het wél erg. Is er een aantal dat jullie van gedachten zou kunnen doen veranderen? Alvast bedankt!

8 augustus 2020 om 13:30

Joddit- malaria en aids maken gezamenlijk 2 miljoen mensen PER JAAR DOOD. Selectieve verontwaardiging of komt t omdat dat vooral mensen in de derde wereld betreft? k*** maakt meer mensen dood.. maar we blijven k*** verwekende spullen verkopen. Accijns voor de overheid..

8 augustus 2020 om 13:30

Maar de stijgingen nemen al langer toe dan 2/3 weken, dus dat is op zich wel een positief signaal. De incubatietijd kan 2 weken duren, maar over het algemeen is dat wel korter. Blijf het nog steeds apart vinden dat mensen positief getest kunnen worden terwijl ze werkelijk waar nergens last van hebben en gewoon functioneren/doen zoals altijd/normaal. Wel benieuwd hoe dat in september uit gaat pakken als de scholen weer gaan beginnen en de meeste teamsporten ook hun competitie weer beginnen. Afstand houden is immers niet mogelijk.

8 augustus 2020 om 13:40

In elke stad of werkvloer (arbeid NIET kantoor) is afstand houden niet mogelijk. Hoop bangmakerij. Mensen gaan dood aan iets. Nu extra optie: Corona. Live goes on. Mss gaan mensen overgewicht wat serieuzer nemen. Op de nos was vorige week een overlevende van Corona en die zij dat er alleen maar dikkerds op de ic waren, inclusief hem zelf.

8 augustus 2020 om 13:45

Nu wanneer is er laatst een crash geweest van de ziekenhuizensector omwille van k*** of malaria in Europa? Want dat is het gewoon, maar sommigen schijnen dat niet te accepteren. Heb je daarnaast door dat 50% van de 20-plussers overgewicht heeft? Daarnaast zijn er 3.2 miljoen 60-plussers in Nederland. Het is dus echt niet zo dat 5% van de bevolking onder de risicogroep hoort. Dat zal eerder tegen de 40% aanschurken.

8 augustus 2020 om 13:48

Je moet en en hebben wil je dr echt dood aan gaan. 3-5% vd mensen die op de ic belanden onder de 75 jaar gaan er maar aan dood. En die zijn dus voor 80% dik EN iets van hart etc. Als je gezond bent en jong is de overlijdens kans een promillage.

8 augustus 2020 om 13:48

Malaria en aids zijn niet zo besmettelijk als corona.

8 augustus 2020 om 13:51

En welk wetenschappelijk onderzoek onderschrijft die claim?

8 augustus 2020 om 13:53

@maradungatje Net zoals die stijging door al die protesten? Of door al die mensen die al maanden heel dicht bij elkaar staan, binnen en buiten? Er komt geen stijging.

8 augustus 2020 om 13:57

Kan je gewoon bij alle statestieken terug vinden. John Hopkins etc. Kijk naar hoeveel besmette mensen er zijn op de wereld (geregistreerde besmette) en dan het percentage overleden mensen er bij dan zie je dat er pakweg 5% er van overleden is. Maar je kunt er van uit gaan dat er een factor 5 a10 nog meer besmette mensen zijn - die NIET geregistreerd zijn. Dus dan gaat de overlijdt percentage ook met een factor 5a 10 naar beneden. Dan valt t zeker mee ja. Als je dan bedenkt dat t voor 80% 75+ mensen zijn...

8 augustus 2020 om 14:00

@ajax1812. Besmetting maakt niet zoveel uit. Dood gaan wel. Malaria en aids zijn dodelijker. En die slachtoffer zijn in t algemeen JONG en niet 75plus met een telefoon boek aan onderliggende problemen.

8 augustus 2020 om 14:12

Als je roken en alcohol als vergelijking gaat gebruiken dan neem ik deze hele reactie al niet meer serieus. Dat is bewust innemen. Je aan de maatregelen houden maar besmet worden door een ander die schijt heeft en vervolgens nare gevolgen er aan over houden is iets heel anders. Dat heb je niet zelf in de hand. Dat wordt je door een ander aan gedaan. Maar misschien wil dat nog niet doordringen.

8 augustus 2020 om 14:13

Besmetting maakt niet uit? Ik heb het gezien bij iemand die jong is. Gezond en fit. Besmetting maakt wel degelijk uit. Hou eens op met alleen die doden er bij te halen. Dit gaat veel verder dan alleen de doden

8 augustus 2020 om 14:22

Ja en dit is dus de hele crux hè. Het probleem met Corona is niet het aantal doden, maar het aantal besmettingen die mogelijk kunnen leiden tot een crash van het ziekenhuissysteem (zoals in Italië). En dan kom jij hier doodleuk beweren dat besmettingen niet zoveel uitmaken...

8 augustus 2020 om 14:23

Pfff je kent iemand?? 1 persoon en daar wil je de hele wereld tot stilstaand zien komen? Kijk alsjeblieft naar percentages. In Nederland zijn 100.000 besmette mensen. 1622 mensen houden daar nog last van over (in verschillende gradaties, waar dus een hoop hypochondrische mensen tussen zitten) dat is dus 1,6% van de GEREGISTREERDE besmette mensen.

8 augustus 2020 om 14:28

Lierse er moet ook gewoon triage gehanteerd worden. Dokters hebben dit gelukkig al afgesproken bij een 2e golf. Dus al die ouwe ongezonde mensen (En dat zijn dus de Corona slachtoffers voor 80%) moeten dan maar afwachten of ze een plekje krijgen op de ic. En dat er een promillage aan jonge gezonde mensen dood gaan is zeker vervelend, hartverscheurend zelfs, maar de ellende die in de geglobaliseerde wereld teweeg wordt gebracht weegt daar niet tegen op. Triage op individueel nivo is nu afgesproken maar nu nog op macro nivo

8 augustus 2020 om 14:45

Lieve jongen, wat heb jij een enorm bord voor je kop. 1622 mensen houden daar nog klachten aan over? Ik werk zelf op de revalidatie afdeling van een ziekenhuis, en de aanvragen van mensen die de grip op hun leven verliezen omdat ze vermoeid, kortademig, of traumatisch belast zijn stijgt alleen maar. Maar knutsel jij lekker verder aan je aluminium hoedje.

8 augustus 2020 om 14:51

Ach nu een grote mond, maar als toevallig je vriendin eraan sterft dan zul je de overheid wel aanklagen voor wanbeleid. Want het is altijd makkelijk praten als het ver en obscuur is.

8 augustus 2020 om 14:56

@toppertje, je moet niet "en en hebben om dood te gaan". Heb je niet gelezen over bijvoorbeeld die man van 32 die gezond was, niet rookte, geen overgewicht had en toch stief? En welke klachten had die baby? Misschien een stiekeme roker? Zucht.

8 augustus 2020 om 15:01

1622 mensen is wat de nos gerapporteerd heeft. Wat moet ik dan alS feit opvoeren? Jouw persoonlijke ervaring op je werk?

8 augustus 2020 om 15:02

Lierse. Dan nog weegt t individue niet op tegen de groep. Ik zeg toch ook dat t hartverscheurend zou zijn als er jonge mensen overlijden?

8 augustus 2020 om 15:06

@Soccerfan_1 Jij hebt zelf eigenlijk ook geen idee waar je het over hebt, in Nederland overlijden ieder jaar opnieuw duizenden mensen aan de griep en dan heb ik het nog niet eens over wereldwijd. En nee inderdaad Corona is niet hetzelfde als de griep maar er zijn genoeg gelijkenissen waardoor je ze kunt vergelijken. En dat argument wacht maar tot je het meemaakt van dichtbij is nog wel de treurigste van allemaal, wacht maar tot je het van dichtbij meemaakt , dit argument begint met dag meer aan waarde te verliezen, hier kun je iedere erge ziekte, ongeluk, tragedie invullen ik vind de stelling van Maurice de Hond hierin altijd mooi, met 100 km per uur rijden vallen x aantal sverkeersslachtoffers, met 30km per uur neemt dit af met 95%, zullen we vanaf nu allemaal 30 rijden?

8 augustus 2020 om 15:10

Zucht.. kyle66. 80% vd mensen die aan covid19 overleden zijn oud en of ziek. Dus 20% niet. Daar zat EEN baby bij ja. Zucht. Dus vd 7000 mensen die overleden zijn zijn er 1400 mensen overleden die niet oud en of ziek waren. In Amerika neemt t aantal zelfmoorden toe door de malaise (Gaat hier ook gebeuren) , hongersnoden in de derde wereld. Vele doen roomser dan de paus Maar de realiteit is dat er mensen dood gaan die voornamelijk oud en ziek waren. Covid19 is minder gevaarlijk als men propageert en die tests die we hebben wijken voor 30% af zowel positief als negatief.

8 augustus 2020 om 15:12

Wanneer is er dan laatst een massale crash geweest van de ziekenhuissector in Europa door griep? En dat is het grootste verschil met Corona. En nu zijn er trouwens ongeveer evenveel coronadoden als vorig jaar griepdoden (en dat is echt een recordjaar qua doden). En dat heeft Corona dus eenvoudig geëvenaard terwijl er een hele lockdown was. Dus het valt wel mee met die gelijkenissen, en zeker als het over de nood aan preventie gaat.

8 augustus 2020 om 15:15

Vanaf dit moment zullen we nooit meer voor elkaar krijgen dat er helemaal niemand meer sterft aan Corona. Vandaag de dag sterven ook nog mensen aan ziektes als de pest. Er zullen altijd mensen ziek worden waarvan het niet verwacht wordt, maar dat is bij elke ziekte. Het grote probleem zit hem in de reactie van mensen. Mensen lopen nu al weer panisch te doen omdat de besmettingsaantal toeneemt. Iets wat al lang verwacht werd. Als mensen gewoon normaal reageren vooraf, tijdens en achteraf scheelt dat al zoveel. Maar mensen die roepen dat er helemaal niks aan de hand is, dragen net zoveel bij aan de huidige hysterie als de mensen die zo panisch roepen dat alles weer in lockdown moet enzzo

8 augustus 2020 om 15:35

Lierse. Ik maak geen vergelijkingen met griep. (Lees maar terug). Ik zeg alleen dat covid19 MINDER gevaarlijk is dan men propageert en dat besmetting niet een graadmeter is. Ook omdat de tests onbetrouwbaar zijn (vooralsnog). Ook vind ik dat er teveel schade wordt gecreëerd in de wereld door het lockdown beleid omwille van een promillage doden die niet oud en ziek zijn. Mss “fout” van mij om te zeggen oude en zieke mensen hebben minder recht om te leven dan jonge gezonde mensen (dokteren zeggen t zelfde trouwens) en dat t geluk vd wereld zwaarder moet wegen dan de hele wereld in lockdown doen omwille Van oude zieke mensen beschermen van de dood DIE TOCH GAAT KOMEN (daarom hebben we nu ondersterfte) Bovendien is er weinig bewijs (geen wetenschappelijk bewijs) dat lockdown, afstand, mondkapjes echt helpt - maar t creëert een angst cultuur en een roomser dan de paus cultuur die walgelijk is.

8 augustus 2020 om 15:40

@toppertje ouwe, dat was een reactie op @Ramon Diaz.

8 augustus 2020 om 16:15

Ik ben meer voorstander om de mensen die nu aan alleen maar levende lol denken en schijt hebben aan alle maatregelen om die lekker te laten wachten op hulp ipv de mensen die het echt nodig hebben en wel de regels naleven. Makellijk zeggen om oude en zieke mensen maar te laten gaan maar is iedereen ook zo makellijk als het hun ouders of opa en oma zijn? Het probleem is dat mensen egoistisch zijn en alleen aan hun zelf denken en dat is het gevaar en de reden dat corona niet (snel) zal verdwijnen. We hoeven echt niet ons leven lang opgesloten te zitten maar met een beetje rekening met elkaar komen we al heel ver je kan wel denken ik ben jong dus er kan mij niks gebeuren maar vergeef het jezelf maar eens als je je opa oma of ouders aangestoken hebt. In gevallen van nood mogen van mij de oudere en de zieke voorrang krijgen dan de mensen die (thuis)feestjes houden , elke dag naar het strand gaan (snap dat het warm is maar wissel het is af en geef een ander ook de kans ipv 6 dagen op t strand te zitten) of de mensen die met eigen risico een vliegtuig instappen. Begin eerst eens met dit soort mensen als laatste te helpen ipv altijd maar de oudere en zieke te laten boeten voor het egoisme van de mens.

8 augustus 2020 om 17:05

Doe eens rustig joh. Ik deel gewoon wat ik ervan vind. En ja, ik mijn ogen ben jij ook een zogenaamde expert. De RIVM hoor je op dit moment ook vrij weinig. Ik kom met duidelijke cijfers terwijl jij met je speculaties kom. Ik ben ook positief getest op corona en weetje wat ik had? Hoofdpijn. Ga nou niet de wijsneus uithangen.

8 augustus 2020 om 17:14

@ fcu. Ik ben een huismus pur sang. (Zweet me ballen dr af nu thuis, terwijl ik 2 m’n lopen vh Vondelpark woon). Ik blijf erbij dat ouderen, en zieke mensen, ingeval van ziekehuis overbelasting, achter in de rij moeten aan sluiten. Triage heet dat. Dokteren hebben al toegezegd dat ze dat zullen hanteren in geval van. Politiek was er op tegen - zieltjes winnen, roomser dan de paus beleid versterken. Blegh. Je begrijpt t egoïsme vd mensheid en praat vervolgens over hoe t zou zijn om “je” opa of oma te verliezen. Daarom maak jij t beleid niet van wat er moet gebeuren als t op mensen levens aan komt en politici ook niet. Die harde noten worden gekraakt door mensen die on emotioneel over levens kunnen beslissen - dokteren. Jouw egoïsme gaat naar je familie toe en niet de miljoenen mensen die in hongersnood zitten door de geglobaliseerde economie en hoe een lockdown alles raakt, en vooral de derde wereld. Jouw opa en oma zijn belangrijker dan die mensen, voor jouw. Begrijpelijk. Maar eigelijk nog egoïstischer.

8 augustus 2020 om 17:23

@Lierse1997 Jouw verhaal kun je ook omdraaien, Corona is pas 1 jaar een probleem, griep al een eeuwigheid dus wat is je punt dan nog? Als je het zo bekijkt is griep vele malen dodelijker dan Corona zeker als het klopt dat ze ver zijn met een vaccin voor Corona.

8 augustus 2020 om 18:58

Ik heb maar 1 oma dus als ik het over mijn familie had gehad had ik opa's wel weggelaten 😉 je mag me voor egoist uitmaken maar kom dan wel de juiste feiten. Ik kom juist voor onze ouderen op terwijl ik zelf niet eens in die groep behoor. Ik vind alleen dat te veel mensen maar doen wat ze zelf willen en daar worden onze ouderen de dupe van. We kunnen wel klappen voor onze zorgmedewerkers maar als je de file's naar het strand ziet hadden mensen net zo goed hun middelvinger kunnen opsteken.

8 augustus 2020 om 22:39

@fcu. Staat duidelijk “je”. Dus dat is niet jij maar “men”. Je wilt dat ik met feiten kom (?). Als jij meer geeft om pak m beet 3 miljoen ouderen en zieken in Nederland dan de andere 14 miljoen nlers dan is dat egoïstisch- want je geeft om een kleiner deel van de mensen dan de grootste groep. Als we dat naar mondiaal nivo doortrekken helemaal; je geeft om 3 miljoen mensen in nl meer dan de mensen in hongersnood gebieden en alle mensen die in economische malaise komen + de 14 miljoen andere nlers. Oude en of bange mensen kunnen gewoon binnen blijven en AH delivery laten komen. Laat hen zich maar in quarantaine plaatsen ipv de rest. Is toch veel logischer? Is mss niet “eerlijk” Marja t leven is niet altijd eerlijk. Kan je vast ook over mee praten

9 augustus 2020 om 08:48

Hahahaha Lierse zo triest is deze opmerking he. Dat je zelf iemand bent die zich onder het mom van solidartieit maar al te graag voor een jaar laat opsluiten betekent niet dat je iedereen met een afwijkende mening op zijn plek moet proberen te zetten met wat als doemscenario’s.

9 augustus 2020 om 13:07

Lierse zit al vanaf maart te zagen over hoe gevaarlijk het is. Elk land die de competitie ging herstarten, speelde met mensenlevens en was enkel uit op geld. Het aantal testen dat de profs nodig hebben, zou ten koste gaan van de samenleving. Nu zijn alle competities goed afgerond met 0.0 effect en blijft hij, net als politici, aankomen met holle retoriek en drogredenen.

9 augustus 2020 om 18:25

Ja wanneer net als bij de pest 1/3e van de wereld kont te overleiden. En zelfs dan denk ik nog dat het goed is voor de wereld

8 augustus 2020 om 17:01

Amateurvoetballers trainen niet 6x per week, brengen geen/niet veel tijd met elkaar door in de kleedkamer etc. Die kans is dus echt wel een stuk kleiner als in het betaald voetbal lijkt me. Daarbij hoeft deze besmetting sowieso niet voetbal gerelateerd te zijn, aangezien slechts 1 speler van de hele selectie positief getest heeft.

Als ze daar nu pas achter komen, kan die wedstrijd toch helemaal niet doorgaan? Wie weet heeft hij na de tests nog veel meer spelers besmet.

8 augustus 2020 om 12:53

Ze gaan voor de wedstrijd ook volgens mij testen als daar ook positief wordt getest dan zal de wedstrijd afgelast worden

8 augustus 2020 om 12:54

Inderdaad. De incubatietijd is zo'n twee weken. Dan zou iedereen twee weken in quarantaine moeten. Voor hetzelfde geldt is (ff als voorbeeld) Diemers besmet geraakt, steekt ie gister Botteghin aan en die is pas over een week (of twee) positief te testen.

8 augustus 2020 om 13:15

En daar gaan dus al die viruswaanzin types de fout in hè. Die miepten na 2 dagen stijging al waar zijn de ziekenhuisopnames? Waarom stroomt de IC niet vol? Die begrijpen niet dat er tijd tussen zit voordat men pas klachten krijgt en zelfs nog langer voordat ze ( misschien ) opgenomen worden.

8 augustus 2020 om 13:35

Toen de lockdown over was, was er in Duitsland de volgende week 70 mensen besmet in een restaurant- hebben we niets meer over gehoord. Als je niet 75+ EN diabetes en of hartpatiënt En of obese bent is de kans op overlijden 2% ALS je t krijgt EN het zich doorzet naar een een ernstige variant (ic opname) T valt wel mee. Maar ga maar als politici dr aan staan en zeggen dat we ons een beetje te druk maken om niets. Dat is politieke zelfmoord.

8 augustus 2020 om 13:42

Dat is niet waar. Als je het virus hebt dan kun je meteen positief getest worden. De incubatietijd is maximaal 2 weken en dat is de tijd tussen het krijgen van het virus en het ziek worden (als dat al gebeurt). Die 2 weken quarantaine is eigenlijk pure onzin, want het is veel effectiever direct te testen als er contact is geweest met iemand die positief is getest. Maar daar werd lange tijd moeilijk over gedaan. Ik heb het zelf ook gehad (toen er nog maar 2 gevallen bekend waren in Nederland) en toen werd ik niet eens getest met duidelijke ziekteverschijnselen, omdat ik geen contact kon aantonen. Achteraf blijk ik toch antistoffen te hebben opgebouwd in die 2 dagen dat ik echt ziek was.

8 augustus 2020 om 15:13

Je test pas positief op moment dat je symtonen hebt en dus te laat bent, vaak ben je dan zelfs geeneens heel besmettelijk meer. De incubatietijd voor je hem voelt, daar komt steeds die groei door. Feit is alleen dat je enorm weinig kan doen om dit te voorkomen, alleen een volledige lockdown wereldwijd van 2 maanden (dan ook letterlijk volledig, geen boodschappen etc, geen medische zorg etc) alleen dan krijg je het 100% eruit. In dit geval moet je kiezen tussen 1% van de bevolking of gevolgschade. Hele enge, gevaarlijke keuze, maar een nieuwe lockdown betekent gewoon de zwaarste economische crisis sinds de 2e wereldoorlog en daar zullen meer mensen aan overlijden dan die 1%, denk aan psychische keerzijde, denk aan hongersnood, denk aan kou, denk een onbetaalbare medische zorg. Het klinkt heel lullig maar we zitten nog geeneens aan de 10% van het aantal wereldwijde k*** patienten dat overlijd op jaarbasis, waarschijnlijk zouden we zonder lockdown ook die cijfers niet halen. We maken ons enorm zorgen om corona (deels terecht) maar andere ziektes die veel erger zijn laten we links liggen, we verkopen nog steeds alcohol en tabak. We hebben nog steeds fabrieken met te grote uitstoot, we rijden nog steeds diesel en benzine. We investeren totaal niet genoeg om OV verleidelijk te maken dat meer mensen OV pakken en ga zo maar door. De overheid bekommerd zich over ouderen en zieken, maar deze ziektes die heftiger zijn treft veel en veel meer mensen en is veel dodelijker.

8 augustus 2020 om 15:21

Jij snapt t groningerhop. Mensen willen alleen maar met emotionele argumenten komen over een kennis die t ook had. Of my favorite; “wacht maar tot jouw familie t krijgt” Maar op macro nivo in deze geglobaliseerde wereld zijn de gevolgen nog veel groter

8 augustus 2020 om 17:03

@toppertje ouwe Als je alleen naar jezelf kijkt wel ja. Maar als je aan je vader/moeder/opa/oma denkt, dan is het dus wel degelijk relevant.

8 augustus 2020 om 18:10

Je weet wat macro nivo betekent toch.? Dat betekent dus nog meer dan opa oma etc denken. Maar ook aan andere opa’s oma’s etc. Maar in geval van hongerdood gaan kinderen als eerste dood. Dat lijkt me meer relevant dan oma’s en opa’s die al oud zijn. Elke oma. Opa en ouder offert zich graag op voor zijn kinderen

8 augustus 2020 om 18:17

Als ik aan mijn schoonvader denk met k*** had ik heel graag gewild dat we minder auto's zouden rijden. Ik durf te wedden dat jij gewoon een auto instapt. Ben je dan niet ongelooflijk hypocriet? Hoe kan het leven van 1% waarvan de meesten een redelijk korte levensduur nog hadden belangrijker zijn dan 18 miljoen mensen wereldwijd per jaar. Nu zijn we ineens braaf, maar als t om alle andere ziektes gaan kijken we weg. Als jij zo perfect bent, rook je niet, drink je niet, eet je geen fastfood, rij je geen auto, stap je niet in auto's, werk je niet in grote fabrieken of werk je niet voor grote bedrijven die k***verwekkende stoffen de wereld in helpen. Geen enkele Nederlander voldoet hier aan en nu moeten we ineens heilig zijn voor een veel kleinere en zwakkere bevolkingsgroep?

8 augustus 2020 om 20:41

Nee hoor, niet iedereen krijgt symptomen. Op het moment dat je het virus hebt opgelopen kun je positief testen, het kan tot 14 dagen voordat je er ziek van wordt, maar in die 14 dagen ben je wel besmettelijk als je het onder de leden hebt. Alleen verspreid je het dan minder snel.

8 augustus 2020 om 14:30

PSV zou op een vrijdag een oefenwedstrijd spelen tegen Una, maar die is niet doorgegaan omdat een speler van UNA positief had getest op corona. De woensdag er op werd bekend gemaakt dat de hele UNA selectie opnieuw is getest en dat corona weg was. Een dag later deed UNA al weer mee aan een oefentoernooitje tegen andere topamateurs uit Brabant. Dat was afgelopen donderdag, dus het is even wachten of er alsnog spelers besmet zijn, maar vooralsnog ziet het er goed uit.

Pff heftig.. Sterkte en veel kracht toegewenst!

8 augustus 2020 om 12:52

Nou, nou, hij is toch nog niet in levensgevaar neem ik aan......

8 augustus 2020 om 12:55

Nee hij zal wel weer opknappen na een paar weken net zoals de andere voetbal spelers die besmet waren

8 augustus 2020 om 13:01

Grote kans dat hij het niet eens voelt, 13 stafleden en spelers bij Ajax hadden het, zonder enige duidelijke symptomen.

8 augustus 2020 om 14:01

Maar wij zijn Ajax, wij zijn de beste Nee zonder dollen, het maakt ook niet uit of hij symptomen heeft, het gaat erom dat hij anderen kan aansteken. Daar maak ik me meer zorgen om..

8 augustus 2020 om 13:01

@champagnepapi Kom op man, het is augustus en je vergelijkt Corona nog steeds met griep? Als je nu nog steeds de ernst er niet van in hebt gezien, wil je het gewoon niet geloven. Nee vanavond lekker naar Jensen kijken en z’n shirtjes kopen.

8 augustus 2020 om 13:05

En 99,9% van de mensen met griep overleeft het ten eerste klopt het voor geen meter wat je zegt, ten tweede vallen de corona cijfers mee door alle strikte maatregelen, dus je kunt het niet realistisch met elkaar vergelijken. Als we dezelfde strenge maatregelen zouden treffen voor griep, dan zouden er bijzonder weinig mensen aan dood gaan. In Spanje/Italië/Nederland is de officiële mortaliteit tegen de 10%, in landen waar echt veel wordt getest (en waar de cijfers dus een goed beeld geven) zoals de VS, Duitsland en Oostenrijk ligt de mortaliteit tussen de 3,3 en 4,5% (zie Johns Hopkins mortality). Zal misschien in werkelijkheid nog wat lager liggen omdat er alsnog vast gevallen onopgemerkt gaan, maar dan nog kon je op een cijfer dat 20 keer hoger ligt dan bij griep.

8 augustus 2020 om 13:10

Nou ja Fake news. Corona is statistisch 2 tot 4 keer dodelijker als een gemiddelde griep, mensen die het overleven houden veel langer klachten als bij griep, en de manier waarop je sterft is bijzonder naar. Maar vooralsnog hebben er natuurlijk de afgelopen jaren veel meer mensen griep gehad als corona dus gaan er inderdaad nog meer mensen dood aan griep. Als het zo door gaat zal dat natuurlijk wel veranderen.

8 augustus 2020 om 13:27

20x??? Jaja. Weet niet waar jij bron haalt maar dat is onzin.

8 augustus 2020 om 14:00

Ik gaf je letterlijk de bron. Uitgebreide WHO studies hebben de mortaliteit van griep op 0,1% vastgesteld, landen waar veel op coronavirus wordt getest hebben een mortaliteit die 30-40x hoger ligt dan bij griep, nogmaals Johns Hopkins University Mortality (zoek daar op). Dan natuurlijk kijken naar landen die veel testen, niet naar het VK (15%) of NL (10%) logischerwijs... ben heel benieuwd naar jouw wetenschappelijke contrabewijs die laat zien dat de mortaliteit hetzelfde is

8 augustus 2020 om 14:13

Dus volgens jouw berekening gaat 2% vd mensenheid dood aan covid19 dat is 14 miljoen mensen. I rest my case

8 augustus 2020 om 14:20

@ajacxied. Voor jou gemoedsrust, er is een verschil tussen Case Fatality Rate (cfr) en Infection Fatality Rate (ifr) de CFR voor corona is nu nog hoog. Studies naar de IFR lijken vergelijkbaar te zijn met een zeer zware griep. Zie bijvoorbeeld: A systematic review and meta-analysis ofpublished research data on COVID-19 infectionfatality rates; Maurice de Hond 20 mei 2020; en ten slotte het feit dat een maand geleden zo'n 7% (+/-1miljoen als je het extrapoleert) van de NL bevolking antistoffen bleek te hebben bij een bloedtest, en de beste schatting van het aantal doden o.b.v. oversterfte-cijfers toen zo'n 8000 was. De IFR voor mensen onder de 65 wordt op 0.03 tot 0.06% procent geschat wat vergelijkbaar is met een zware griep. Daarnaast valt het mij op wat een disrespect mensen hebben voor de griep. In 2017/2018 stierven meer dan 10 000 mensen aan de griep, en dat terwijl het merendeel van de Nederlanders hier immuun voor is (bij corona is de verspreiding veel sneller omdat niemand immuun is), en zwakkeren worden beschermt d.m.v. de griepprik. Veel mensen verwarren een verkoudheidje met griep, maar griep is ook gewoon een zeer serieuze infectie.

8 augustus 2020 om 14:25

@toppertje ouwe, je bewijst gewoon dat je niet serieus te nemen bent. Want ja natuurlijk gaat heel de wereld Corona krijgen...

8 augustus 2020 om 14:37

En griep toch ook niet? Snap je punt niet.. je vind mijn Argumenten mss niet leuk, maar ze afdoen als niet series is kinderachtig.

8 augustus 2020 om 14:41

2% van 7 miljard mensen is 14 miljoen? Ik zou zeggen begin eens bij de basis, leer eens rekenen en andere basisvaardigheden, kun je daarna over volwassen onderwerpen discussiëren, goed?

8 augustus 2020 om 14:49

Reken t Dan voor me uit aub? En kom dan terug met je argument van 20 x gevaarlijker zijn dan griep. Mijn Rekenfout Terzijde maakt jouw argument nog steeds waardeloos. Negeer maar wat de optimist net schrijft ook. Over volwassen discussiëren gesproken..

8 augustus 2020 om 15:04

In 2017/2018 waren er wereldwijd zo'n 650000 doden door de griep. Nu hebben we al net zoveel doden en dat terwijl er overal maatregelen zijn genomen. En we zijn er nog niet. Maar jij blijft dom roepen dat een griep erger is.

8 augustus 2020 om 15:16

Heb geen een x geroepen dat griep erger is kyle. Best wel dom dat je dat zo invult voor me. Ik zeg alleen dat covid19 niet zo erg als wat Ajacied meent. Covid19 is ongeveer 2-3x zo erg/sterk als griep. Niet 20x

8 augustus 2020 om 15:16

Maar veel doden als gevolg van de griep worden ook aan andere dingen toegeschreven, dat gebeurt nog niet bij Corona.

8 augustus 2020 om 15:45

Nee hoor een Long patiënt die dood gaat met sporen van covid19 in z’n system wordt bij de Corona slachtoffers opgeteld.

Het wordt een rare competitie......

Dat krijg je ervan als je gaat zingen 😉 Snap de privacy en dat dan niet genoemd wordt wie het is, maar wie is er aankomende trainingen niet aanwezig? Dan weet je het toch al. Hoop dat mensen het serieus nemen en dat het niet uit de hand loopt. De 2e golf die eraan komt is al vervelend genoeg.

8 augustus 2020 om 13:09

Met al die blessuregevoelige spelers die bij Feyenoord rondlopen wordt dat denk ik nog best een lastige puzzel hahhaha.

"De niet nader benoemde speler hoort niet tot de wedstrijdselectie". Dan kun je toch net zo goed nu al zijn naam noemen of ben ik nou gek. die privacy regel heeft niet zoveel zin op deze manier.

8 augustus 2020 om 12:59

In het kader van wet op privacy mogen clubs niet de naam van een speler noemen als hij daar geen toestemming voor geeft, het betreft een medisch dossier en dat is privacy. Net zoals jouw werkgever die je niet mag vragen wat je hebt als je ziek bent, is medisch en dus privacy.

8 augustus 2020 om 13:24

In dit geval toch vrij zinloos als je het mij vraagt. Morgen doet 1 speler bij Feyenoord niet mee. Nou, spannend, wie zou er nou zijn getroffen? Zou het die ene speler zijn die afwezig is? De spanning stijgt.

8 augustus 2020 om 13:35

Feyenoord mag dat gewoon niet zeggen. Als jij daarna 1 en 1 bij elkaar op kan tellen is dat prima, want Feyenoord heeft het niet gezegd. Is toch niet zo moeilijk?

8 augustus 2020 om 14:06

Je hoeft je niet zo aangevallen te voelen, maatje. Adem in, adem uit. Ik snap ook wel hoe het gaat. Ik mag daar vervolgens mijn vraagtekens bij zetten. Zo werkt het in Nederland, mijn beste.

Hoe kan dit nou? Onze Rutte had gezegd het virus slaat niet toe boven de 25 graden. Wordt gek van het nieuws over besmettingen. Eerst was het nieuws hoeveel er overleden waren,hoor je niks meer over vind dit bangmakkerij.

8 augustus 2020 om 13:20

Waar haal je in godsnaam vandaan dat Rutte dat gezegd zou hebben? De man heeft juist enorm op voorzichtigheid gehamerd omdat het virus niet weg is. En je begrijpt toch inmiddels wel dat er een week of 2 vertraging zit tussen besmetting en een ziekenhuisopname (laat staan een ic-opname of een overlijden) mag ik hopen?

8 augustus 2020 om 13:24

Moet je even opzoeken. Was in maart ergens bij een persconferentie.

8 augustus 2020 om 13:29

Dat moet ik niet opzoeken, dat zou jij moeten doen als jij zo'n boude bewering doet.

8 augustus 2020 om 14:04

Eerder, volgens mij ergens in april of mei, hadden ze inderdaad onderzocht hoe lang het duurt voor mensen op de IC belanden, dat was gemiddeld iets van 14-21 dagen na de eerste symptomen. Met de incubatietijd erbij gaan er dus aardig wat weken overheen voor de besmettingen in de IC cijfers terug te zien zijn

Ik denk dat het niet verstandig is om te gaan voetballen, het is gewoonweg niet verantwoord....

Hoe the fuck kunnen andere landen wel doorgaan met hun competitie en het gewoon rustig afhandelen zonder dat er een besmetting was onder de voetballers en hier in Nederland waar niet eens gevoetbalt is wel besmetting zijn .

8 augustus 2020 om 13:40

dat gebeurt in andere landen ook hoor. Echt gister nog, Mariano Diaz ontbrak bij Real Madrid vanwege een vastgestelde coronabesmetting.

En de wedstrijd gaat gewoon vrolijk gespeeld geworden. Ongelooflijk. Wie weet wie allemaal besmet is geraakt...

8 augustus 2020 om 13:47

De GGD weet dat, want die gaat ze nogmaals testen voor de wedstrijd.

Oh nee, weer iemand die geen klachten heeft maar wel besmet is, snel alles stilleggen en ruimtepakken aan! Lachwekkend wordt dit zeg, maar goed, dit is nou eenmaal de wereld waar we in leven, angst regeert.

Ik doe weer eens een voorspelling. Dit kalenderjaar zullen supporters niet welkom zijn bij het betaald voetbal. En als er voor 1 januari 2021 niet grootschalig gevaccineerd is, dan ook daarna nog niet. Het is niet dat ik het niet wil, ik heb er ook geen enkele invloed op, maar omdat ik denk dat dit de sombere realiteit is. Ik verwacht wel dat de competitie zonder publiek van start zal gaan, af en toe met afgelastingen wegens positieve tests.gelukkig komen voorspellingen, ook van mij, vaak niet uit!

8 augustus 2020 om 14:44

En als het vaccin beschikbaar is mag je alleen naar evenementen als je kan aantonen dat je gevaccineerd bent, het is allemaal zo duidelijk. Mensen zeggen nu van "we mogen bijna alles nog, dus zeur niet zo"!!! Vaccinatie plicht gaat er 100% komen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. DiemersMiddenvelder20
L. FerMiddenvelder20
O. KökçüMiddenvelder20
J. BijlowKeeper20
S. BerghuisAanvaller23
R. BoženíkAanvaller20
N. JørgensenAanvaller20
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

In de wandelgangen

Dinsdag 22 september
Paris Saint-Germain heeft er vertrouwen in dat het Dele Alli op huurbasis binnen kan halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren