‘Matthijs de Ligt is voorbestemd om net als hij een fenomeen te worden’

Zaterdag, 8 augustus 2020 om

Juventus werd vrijdagavond door het Olympique Lyon van Memphis Depay geëlimineerd in de Champions League. La Vecchia Signora won weliswaar met 2-1 van de Fransen, maar dat was niet voldoende om de 1-0 nederlaag uit de heenwedstrijd weg te poetsen. Desondanks wordt het optreden van Matthijs de Ligt tamelijk positief beoordeeld door de Italiaanse media.

Il Messaggero, Goal, Foot Mercato en OA Sport kennen De Ligt een 6 toe en benadrukken dat hij geen fouten heeft gemaakt. Tuttomercatoweb komt tot dezelfde beoordeling. “De aanvallers van Lyon zetten geen druk op hem. Juventus kreeg hem op een van dit soort avonden te kennen. Het werd alleen niet zo’n avond, uiteindelijk”, verwijst het medium naar de door Ajax met 1-2 gewonnen uitwedstrijd tegen Juventus, vorig seizoen in de Champions League. TuttoJuve heeft met een 6,5 zelfs nog een iets hoger cijfer in petto voor De Ligt.

“Zijn duels met zijn vriend en ploeggenoot bij Oranje Memphis Depay waren interessant. Depay is een harde noot om te kraken en zoekt constant de grenzen op”, is het Italiaanse medium ook lovend over Depay. De Corriere della Sera komt met dezelfde beoordeling, maar Mediaset deelt weer een 6 uit en wijst ook naar het spel van de aanvoerder van Olympique Lyon. “Depay beweegt veel en De Ligt slaagde er niet altijd in om dicht bij hem te blijven. Maar hij kan veel compenseren met zijn fysieke kwaliteiten en voorkomen.”

Calciomercato kent De Ligt een 6,5 toe en waagt zich aan een vergelijking met Cristiano Ronaldo. “Hij domineerde, absoluut gezien heeft Juventus twee fenomenen. De Ligt is voorbestemd om net als de man met rugnummer zeven een fenomeen te worden”, zo valt er te lezen. Ronaldo wordt door vrijwel alle Italiaanse media aangewezen als de man van de wedstrijd en krijgt over het algemeen een 8 toegekend voor zijn optreden, waarin hij goed was voor twee doelpunten. Zelfs het doorgaans kritische L’Équipe geeft Ronaldo een 8, terwijl De Ligt het in de toonaangevende Franse sportkrant moet stellen met een 5.

WEEEEEERELDGOAL CRISTIANO RONALDO MET LINKS ??????

Geplaatst door voetbalzone op Vrijdag 7 augustus 2020

“Er was vertrouwen in de duels en hij had impact, maar soms misschien teveel. Daardoor maakte hij vermijdbare fouten. Maar er is te zien dat De Ligt vertrouwen heeft opgedaan”, stelt L’Équipe. Ook France Football en So Foot delen een krappe onvoldoende uit aan de jonge Nederlander. Landgenoot Depay krijgt van France Football wél een voldoende (6), maar moet het in L’Équipe ook stellen met een 5. “Hij maakte een panenka en veroorzaakte een onduidelijke strafschop. Verder leverde hij veel arbeid, maar hij was ongelukkig en je ziet dat hij ritme mist.”

Foot Mercato geeft Depay wel een voldoende (6), terwijl Maxi Foot zelfs een 7 uitdeelt. “De aanvoerder pakte zijn verantwoordelijkheid. Eerst met de rake strafschop, later met goede combinaties. Zijn rol binnen het team was belangrijk”, zo luidt het oordeel. Ook Le Libéro Lyon geeft Depay een 7. “Hij weet altijd hoe hij een show moet neerzetten. Hij opende de score met een panenka en vierde dat door zijn vingers in zijn oren te plaatsen in een stil stadion zonder publiek. Maar hij weet hoe je de handen uit de mouwen moet steken en moest daardoor vermoeid gewisseld worden.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

46 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Geen idee hoe het in Frankrijk zit, maar in België is een 5/10 ook gewoon een voldoende. Dus om te zeggen dat Depay en De Ligt een onvoldoende hebben in L’équipe is mogelijk overdreven.

8 augustus 2020 om 09:53

In Nederland is een 5 ook gewoon een onvoldoende. Denk dat België de uitzondering is op de regel.

8 augustus 2020 om 09:55

Vind het nu al jammer dat ik mijn studie niet in Belgie heb gedaan. Deed er alles voor om een zes te halen (niet meer en niet minder). In Belgie had ik toch iets minder hoeven te doen denk ik .

8 augustus 2020 om 10:00

Geldt hetzelfde op de universiteit?

8 augustus 2020 om 10:01

Van de kleuterschool tot de universiteit

8 augustus 2020 om 11:02

Tot en met dan

8 augustus 2020 om 09:58

5,5 is voldoende in NL. Ik hoop maar dat de Ligt over mag naar het nieuwe jaar...

8 augustus 2020 om 09:59

Het ding met L’équipe is wel dat die echt vaak met een 5 gooien, wat zou betekenen dat die heel veel onvoldoendes geven als je 5,5 moet hebben.

8 augustus 2020 om 10:02

L’Equipe geeft sowieso vrij lage cijfers toch? Die hebben ook nog maar 3/4 keer een ‘10’ uitgedeeld. De laatste was Tadic vorig jaar uit in Madrid dacht ik.

8 augustus 2020 om 10:03

Daarom geven ze die ook

8 augustus 2020 om 10:30

@lierse1997 In België is het 10/20 toch? Aan de KU Leuven in ieder geval wel, daar kun je zelfs een 9/20 soms nog compenseren, dus zo bezien is ook een 4,5 niet altijd een onvoldoende, haha.

8 augustus 2020 om 10:42

Nu ze ronden naar boven af, dus zelfs met een 9,51/20 heb je een 10/20. Verder kun je vanaf 8/20 een vak tolereren, maar daar zitten allerlei voorwaarden aan en je kunt maximaal 10% van de studiepunten uit je opleiding tolereren (en de eerder genoemde dingen gelden alleen voor de bachelor).

De cijfers zijn toch wel erg subjectief. Dat zie je ook terug in de verschillende cijfers in verschillende kranten. Mijn cijfers zouden er ook erg anders uitzien. Het is ook een beetje afhankelijk met wat voor bril je kijkt.

8 augustus 2020 om 11:05

L'Equipe kijkt denk ik iig met een neutrale bril want dat is gewoon een buitenlandse krant

8 augustus 2020 om 11:40

"Het is ook een beetje afhankelijk met wat voor bril je kijkt." Dat! En in het geval van VZ, welke sites je opzoekt. Ik zie zoveel nietszeggende voetbalsites die worden aangehaald telkens die toch nog met superlatieven lopen te strooien over de Ligt. En dan zie je wat voor invloed een site als VZ heeft op heel wat mensen. Ze worden zo gek gemaakt dat ze zonder schaamte roepen dat Matthijs al in het rijtje van de Beckenbauers, Maldinis en Nesta's genoemd mag worden. Schei toch uit man. De Vrij is zojuist benoemd tot de beste en het staat maar een paar minuten als cover op de site. Matthijs krijgt ergens in van een blog in de uithoeken van het internet een schamele 6je en het wordt al uren lang gepromoot als een sensationele prestatie. Ongelooflijk. Ben benieuwd of Koeman hier ook door beïnvloedt word. Vast wel. En das jammer.

8 augustus 2020 om 11:58

Hahaha ja Koeman leest ook VZ en zal nu achter zijn oren krabben. Ik hoop voor jou dat Koeman je post leest. Iedereen kan cijfers lopen geven maar een trainer kijkt niet naar cijfers maar naar de speler en waar zijn goede en minder goede punten zitten en wie heeft ie waar nodig. Je hele post kun je ook op jezelf betrekken. Het is niet relevant en op een forum als VZ alleen al leuk voor de discussie, jij tilt te zwaar aan de invloed ervan.

8 augustus 2020 om 12:06

Ik bedoel niet specifiek VZ maar om de hele media-hype. Jij denkt dat trainers niet beïnvloedbaar zijn door publieke opinie? Er zijn grote trainers die hebben toegegeven complete opstellingen te wijzigen aan de hand van de publieke opinie. Sommige hebben er schijt aan, maar velen ook niet. Dat onderschat jij wel hoor.

8 augustus 2020 om 12:29

Trainers kijken vooral of een speler goed genoeg is in trainingen en wedstrijden. Misschien onderschat jij De Ligt een beetje met je blinde haat.

8 augustus 2020 om 16:09

@myvision waarom is altijd alles blinde haat? als je gewoon kijkt naar de actualiteit wat dit seizoen is, dan heeft De Vrij gewoon een geweldig seizoen gespeeld en De Ligt een heel matig seizoen. dat mag je dan toch benoemen?

Waarom is er na elke wedstrijd van De Ligt een artikel als deze?? Even op de hype van deze week rondom de Vrij meegaand; Waarom niet over de Vrij? De Roon? Ik begrijp deze selectieve interesse niet..... Deze post zal wel weer weggehaald worden, maar het zou mooi zijn als hier wel eens een publieke reactie op zou komen van VZ

8 augustus 2020 om 10:01

Ik denk omdat De Roon en De vrij niet worden/werden gezien als absolute toptalenten. Zouden inderdaad wat meer aandacht kunnen krijgen, net als andere artikelen die compleet ‘genegeerd’ worden door vz.

8 augustus 2020 om 10:08

Waarschijnlijk omdat De Ligt meer lezers trekt dan De Roon of De Vrij. Jij reageert hier nu trouwens ook weer op, zo houd je het zelf ook in stand. Als je het niks vindt, lees het dan niet en klik er niet op.

8 augustus 2020 om 10:25

Ik vind dat zo'n dooddoener: "reageer dan niet".je mag best assertief zijn in het leven en er op fatsoenlijke wat van zeggen als je iets niet bevalt. Het alternatief, zwijgen, levert nl. helemaal niets op.

8 augustus 2020 om 10:38

Het enige wat voor Voetbalzone telt zijn pageviews. Dus ja, reageer dan niet. Elk artikel over De Ligt of De Jong zie ik wel weer van die “assertieveilingen” die reageren met onvrede, wat juist ook -ironisch genoeg- weer bijdraagt aan het in stand houden van het aantal De Ligt artikelen.

8 augustus 2020 om 10:46

Denk je werkelijk dat 2 of 3 reacties van “assertieveilingen” de De Jong en De ligt artikelen in stand houden? Het wordt in stand gehouden, omdat bezoekers het blijkbaar toch op de een of andere manier interessant vinden en er op klikken. En dat komt naar mijn mening dat een groot deel van de VZ bezoekers Ajax georienteerd is.

8 augustus 2020 om 11:00

Juist, dan zeg je dus precies wat ik ook zei tegen Savantazz. De Ligt trekt gewoon veel bekijks, daar heb ik persoonlijk geen publiekelijk statement voor nodig om dat te begrijpen. Zo zijn er ook veel artikelen over Ajax, waar ik niks mee heb. Dus ja, die lees ik dan niet. Kleine moeite toch? Scheelt je een hoop frustratie. Er zijn zat andere artikelen. En bovendien lees je mijn bericht niet goed; ik zei niet dat 2-3 posts het volledig in stand houdt, maar dat het eraan bijdraagt.

8 augustus 2020 om 11:02

Begrijp me goed, ik ben hier absoluut niet gefrustreerd over.ik heb niks met Ajax, maar vind artikelen over onze top spelers zeker interesaant, mits met mate.ik reageerde alleen op het statement dat je niet moet reageren; daar ben ik het niet mee eens, zoals inmiddels duidelijk mag zijn

8 augustus 2020 om 10:11

Ik betwijfel of dit probleem bij Voetbalzone ligt. Volgens mij nemen zij toch bepaalde stukken over van andere kranten / publicaties, en gooien er vervolgens wellicht nog hun eigen sausje overheen.

8 augustus 2020 om 12:38

@Apocalyps , Eerst Google translate met kopie/paste, zonder het te lezen, voor ze het posten in veel gevallen 😂

8 augustus 2020 om 10:43

Weet je waarom? Omdat Voetbalzone niet een liefdadigheidsinstelling is die lief en leuk voetbalstukjes plaatst. Het is een bedrijf, een bedrijf met een bepaald winstoogmerk. Een groot aspect hiervan zijn clicks op artikelen. Artikelen over: De Ligt, Frenkie, Johan Derksen etc. doen het gewoon goed. Dat heeft 2 redenen: 1. Alle bovenstaande personen hebben een grote fanbase waardoor meer artikelen erop klikken. 2. Mensen klikken erop om hun gal te spuwen (zoals jij).hierdoor blijven deze artikelen goed scoren en gaat het ook echt niet minder worden.

8 augustus 2020 om 11:30

Dan kan je toch OOK De Vrij-artikelen maken? Je hoeft toch niet te stoppen met De Liigt? Al jullie comments slaan dan ooo nergens op

8 augustus 2020 om 11:46

Ik zal wel weer een complotdenker genoemd worden. Maar zoals met alle grote "producten/merken" zit er een marketingteam achter. Net zoals met vd Beek. Wanneer die weer een keertje op de bank komt te zitten dan verschijnen er opeens artikelen hoe goed en "effectief" die wel niet is en dat alle topclubs hem willen hebben. Zo is dat ook met onze Matthijs, op de top10 lijstjes in Italië alleen al wordt hij niet eens benoemd en scoort 6jes, maar VZ wilt ons laten geloven dat hij Neerlands hoop is in toekomstige tijden

8 augustus 2020 om 12:24

Er zijn toch ook De Vrij artikelen? Afgelopen week nog toen hij tot de beste verdediger van de Serie a was verkozen. Daaronder zie je dan weer mensen die gaan beginnen met "zie je wel, De Vrij is beter dan De Ligt" en dat zijn precies de mensen die hier lopen te klagen over dat De Ligt teveel aandacht krijgt en de klaarblijkelijke niet zo interessante De Vrij niet. Ik vind het een beetje kleinzielig.

8 augustus 2020 om 12:26

Hahaha RosselliniRa, behoorlijk complot ja. Het complot rijkt zo ontzettend ver dat Sarri verplicht is hem op te stellen zodat wij in Nederland hem kunnen verheerlijken. Hou toch op man. Misschien is hij gewoon echt goed.

8 augustus 2020 om 12:22

Omdat De Ligt een veel interessantere speler is dan die andere twee. De Ligt heeft al Golden Boy gehaald en was hij na Van Dijk het hoogste geklasseerd bij de Gouden Bal. Daarbij heeft hij de leeftijd om nog verder te groeien daar waar De Roon en De Vrij gearriveerd zijn en op een zeer goed niveau zitten maar niet echt meer beter lijken te worden.

8 augustus 2020 om 12:23

Tja, alsnog is De Vrij beter nu! Dusja

8 augustus 2020 om 12:27

Vind jij. Ik heb De Vrij nog nooit zo'n seizoen zien doormaken als De Ligt vorig jaar. En de rest van de wereld ook niet want anders stond De Vrij wel in de lijst van 20 beste spelers ter wereld.

8 augustus 2020 om 16:10

@savantazz blijkbaar is een verdediger die tot de beste uit de Serie A is benoemd dit seizoen niet interresant genoeg. ik kan het ook niet echt verklaren

8 augustus 2020 om 16:34

Dat komt omdat De Ligt en F. De Jong aandelen hebben bij voetbalzone.nl. Wedden dat jouw bericht en alle kritische berichten binnen no time verwijderd worden. De Ligt mag dromen van een carrière en een status als Ronaldo. Simpele verdediger die goed kan koppen.

8 augustus 2020 om 16:35

Zo werkt dat toch? In de NBA gaat het alleen maar over LeBron James (en de Lakers) omdat dit grote namen zijn. Andere teams en spelers verdienen ook aandacht, misschien zelfs wel meer dan LBJ en de LAL. Het gaat zelfs over de grijze haren in LBJ z’n baard. Dan houdt VZ het nog zuiver met wedstrijdverslagen en uitgedeelde rapportcijfers.

Ronaldo speelde prima...klein puntje van kritiek...die kopbal moet er eigenlijk in.

Vreemd dat Depay een vergelijkbaar cijfer krijgt als De Ligt. De Ligt speelde een puike partij, terwijl Depay vrijwel niets zinvols deed, behalve een penalty benutten. Misschien krijgen de spelers van de ploeg die doorgaat naar de volgende ronde over het algemeen een iets hoger cijfer, aangezien zij hun doel bereikt hebben.

8 augustus 2020 om 11:53

De Ligt heeft dit seizoen erg veel gepresteerd dan zijn medespelers. Het zou mij ECHT niet verbazen als hij de komende jaar een van de beste verdediger van de wereld wordt. Die kwaliteit heeft hij zéér zeker. Hij kan vrijwel alles, bij Ajax in een aanvallende speelstijl kan hij prima en bij Juventus wat meer behoudender en dat kan hij ook. Bij het Nederlandse elftal meer verdedigende ploeg kan hij ook prima presteren.Ik moet wel daarbij zeggen dat de Ligt veel meer heeft gedaan dan Virgil van Dijk bij het Nederlandse elftal. Ik vraag me wel af waar dit eindigt, zo jong ook.Over Depay, tja ik heb hem af en toe gevolgd, positioneel is misschien niet zijn sterkste punt, hij doet het maar wat. Met name hoog druk zetten maakt hij veel verkeerde keuze. Aan de bal is ook niet zo sterk bij hem. Hij heeft een bevleiging nodig om uit te blinken. Depay moet werken aan zijn keuze en uithoudingsvermogen, dat wil zeggen meer werken aan zonder bal zoals hoog druk zetten. Als ik Robben, Ziyech, Promes, etc zie maken ze bij een hoog druk zetten een prima indruk.

Ik heb niet de hele wedstrijd gekeken, maar de stukken die ik wel keek leek Lyon gewoon ontzettend paniekerig en defensief te spelen om de vroeg gemaakte 2-0 voorsprong te verdedigen (na Ronaldo dus 2-1). Het is niet zo moeilijk voor de verdediging om zo’n defensief en bang team te “verdedigen”. Juventus zette druk, Lyon deed niet veel terug.

8 augustus 2020 om 12:01

Juventus zette inderdaad druk maar dat is de grotendeels standaard, dan heb je geluk nodig. Bijvoorbeeld breed bal geven dan voorgeven dan hopen dat de bal goed valt. Helemaal geen samenwerking voorin, zoals combineren enzo. De trainer van Juventus heeft gewoon niet de kwaliteit om zoiets te trainen.Dat kan Bosz, Guordiola, ten Hag, Schmidt prima.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Juventus

1066 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
13.Lazio00
14.Napoli00
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
G. BuffonKeeper
L. BonucciVerdediger
G. ChielliniVerdediger
DaniloVerdediger
M. de LigtVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Juventus.

144 fans
Verdediger, 21 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Juventus 0 0
2019/2020 Juventus 29 4 5 0
2018/2019 Ajax 33 3 1 0
2017/2018 Ajax 33 3 8 0
2016/2017 Ajax 11 2 0 0
Laatste voetbalnieuws

Golden Boy Award: twee Nederlanders en Ajacied vallen af

De Nederlandse talenten Joshua Zirkzee en Lutsharel Geertruida maken geen kans meer op de Golden Boy Award. De spelers van respectievelijk Bayern München en Feyenoord behoorden tot de laatste zestig kanshebbers,...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 18 september
Real Madrid is van plan om Luka Jovic in de laatste fase van de transferperiode op huurbasis elders te stallen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren