Vrijdag, 7 Augustus 2020

Man City krijgt hulp bij toptransfer van 70 miljoen

Leeds United heeft het gemunt op Harry Wilson, die wordt getaxeerd op zeventien miljoen euro. Aston Villa en Newcastle United denken eveneens aan de komst van de buitenspeler van Liverpool. (The Sun)
Aaron Hickey bracht deze week een bezoek aan Bologna. De verdediger van Heart of Midlothian heeft echter nog geen besluit genomen en kan ook nog naar AC Milan, Bayern München en Aston Villa trekken. (Sky Italia)
/
Napoli zit om de tafel met de zaakwaarnemer van verdediger Kalidou Koulibaly. De belangenbehartiger dringt erop aan dat de club het bod van zeventig miljoen euro van Manchester City echt moet accepteren. (Corriere dello Sport)
Manchester City en Juventus hebben interesse in aanvallende middenvelder Houssem Aouar van Olympique Lyon. De topclubs wachten echter tot het einde van het Champions League-seizoen om hun transferplannen uit te werken. (L'Équipe)
Er is nog geen concrete belangstelling voor Moussa Dembélé. Olympique Lyon wil ongeveer vijftig miljoen euro verdienen aan de spits, maar de Franse club houdt rekening met aanbiedingen van dertig miljoen. (L'Équipe)
Valencia nadert een deal over Diogo Leite. FC Porto ontvangt voor de jonge centrale verdediger vijftien miljoen euro, een bedrag dat middels bonussen nog met vijf miljoen kan oplopen. (Marca)
29 reacties (laatste reactie door fikretçelik)
7 augustus 2020 om 18:30

Wat boeit mij de prijs nou? Gaat toch om het kopen? Liverpool heeft serieus buiten Henderson en Arnold ook elke speler gekocht. Hoop dat je begrijpt dat als City ergens aan klopt dat de prijs meteen om hoog gaat. Dat je dan geluk hebt dat je speler goedkoper kan krijgen als liverpool zijnde veranderd toch niet het feit dat het alsnog een gekochte kampioenschap is? Iets waar ik zelf geen moeite mee heb maar jij schijnbaar wel?

7 augustus 2020 om 18:31

Ik denk dat daar Klopp een grote aandeel in heeft.

7 augustus 2020 om 18:32

@lierse1997 o.a. Wijnaldum, Firmino, Mane en Salah waren allemaal een schot in de roos. geluk heb je misschien 1 keer en in het meest gunstige geval 2 keer maar dit is blijkbaar gewoon een kwestie van goed kunnen inschatten wat je elftal nodig heeft en dat te bewerkstelligen voor relatief lage prijzen. zoiets heet een creatief en inventief beleid voeren en natuurlijk een coach hebben die er alles uithaalt. bij City kopen ze het succes bij elkaar door meer geld uit te geven als de directe concurrentie maar goed, dat is het voordeel met die sjeiks. je hoeft dan niet echt een visie te hebben want je kan toch kopen waar je zin in hebt. draai je een minder seizoen gooi je gewoon weer even 250 tot 300 miljoen er tegenaan en je doet weer mee om de titel. dan kan aan het eind van het seizoen Guardiola weer bestempeld worden als een groot genie en de beste coach ter wereld. waarom goedkopere spelers scouten en beter maken als je toch geld in overvloed hebt?

7 augustus 2020 om 18:29

@ledenis het zal best maar als je twee keer zoveel uitgeeft als Liverpool en je eindigt op geloof ik 18 punten achterstand en komt nooit voorbij de kwartfinale van de CL dan heb je wel een armoedig beleid. Liverpool heeft namelijk blijkbaar veel minder geld nodig om grote successen te behalen @barcalover123 en als Liverpool na City aanklopt voor een speler wordt er opeens maar de helft gevraagd? geloof je het zelf. City hanteert dezelfde strategie als PSG in Frankrijk. veel meer geld uitgeven als de directe concurrentie zodat de titel eigenlijk al bijna binnen is voordat het seizoen begonnen is

7 augustus 2020 om 19:23

Japie ik ben wel benieuwd, welk team support jezelf? Je lijkt meer anti-city te zijn dan een supporter van een ander team. Je kan die 18 punten wederom herhalen, maar het niet realistisch om te verwachten dat Manchester City hier vlak achter zit. Dat kan niet, Liverpool was uitzonderlijk goed en ja, Manchester City heeft een minder seizoen. Dat jij de Premier League vergelijkt met de Ligue 1 is natuurlijk erg komisch, je slaat de plank daar compleet mee mis.

Koulibaly en Laporte. Interessante verdediging. Dat is ongeveer wel gelijk aan Gomez en van Dijk

7 augustus 2020 om 20:16

Dat is denk ik zelfs beter dan vandijk en gomez, aangezien gomez nog niet super constant is.

7 augustus 2020 om 20:47

Waarvoor hebben ze ake dan gehaald? Neem aan dat die gaat spelen ipv Laporte

en weer een verdedigende aankoop van 70m. Betwijfel ook of koulibaly de oplossing is achterin bij city. Zolang er geen b-plan is om een wedstrijd te ommekeren, zal city tegen hetzelfde euvel blijven aanlopen. Het is inmiddels wel duidelijk wat pep zn strategie is. Grote aankopen doen, hopen dat ie in het pulletje valt, zo niet dan het jaar erop een nieuwe aankoop van 60+ miljoen. Sommigen noemen dit een geniale coach, anderen prikken er door heen. Deze zomer gaat hij door de miljard heen en tot nu slechts 2 landstitels en een kwartfinale CL. Ik zou graag Jose Jesus daar willen zien coachen, hij is een top-3 coach

7 augustus 2020 om 19:19

Wat? Dit zijn de wandelgangen? Waar wordt dit bevestigd? Een gerucht gebruiken om je gal te spugen op Guardiola, elke mogelijkheid wordt aangegrepen.

7 augustus 2020 om 19:24

etihad, dit zijn inderdaad de wandelgangen, maar als we niet over het nieuws kunnen discussieren, wat doen we dan hier? Koulibaly naar city voor 70m, kan een grote kern van waarheid in zitten, aangezien koulibaly langer wordt gelinkt aan city en pep zulke bedragen vaker heeft uitgegeven aan verdedigers. Dat noem jij gal spuwen, het zijn gewoon de feiten.

7 augustus 2020 om 19:33

Ja maar het is wel makkelijk, er is echt nog niks concreet. Ik ben het overigens eens met je analyse. Een B-plan is noodzakelijk voor de toernooien en specifiek de Champions League. In de Premier League is er 9 van de 10 keer geen plan B nodig omdat plan A al slaagt. Ik ben benieuwd naar de wedstrijd vanavond, hopelijk haalt Guardiola geen rare fratsen uit (daar heeft hij ook een handje van).

7 augustus 2020 om 19:37

ik waardeer je professionele reactie, komt stuk anders over dan de eerste reactie. Ik heb ook veel zin in de wedstrijd vanavond, hoop op een waar spektakelstuk en benieuwd of pep uit ander vaatje kan tappen als dat nodig blijkt te zijn

7 augustus 2020 om 19:46

Manchester City supporter zijn is niet altijd even makkelijk op dit forum, het is (helaas) vooral reageren op dezelfde type reacties en die begin ik soms wel moe te worden. Uitzondering op de transfer van Ferran Torres, iedereen was zowaar onder de indruk en positief over het transferbeleid! Veel plezier, mogen de beste winnen.

7 augustus 2020 om 19:51

@etihad wat is het verschil dan? het maakt niet uit uit welke competitie je komt op het moment dat je veel meer geld uitgeeft als je directe concurrentie want je slaat op dat moment een gat met je directe concurrentie. wat PSG in Frankrijk doet is daarom niet anders als wat City in Engeland doet. City hoort gezien hun uitgaven daarom ook elk jaar kampioen te worden in de Premier League want ze hebben niet alleen veruit de duurste selectie van Engeland maar ook de duurste selectie ter wereld staan. ze horen net zoals Bayern, Juve en PSG in hun competities gewoon te domineren daar gezien de uitgaven. ik support Feyenoord btw

7 augustus 2020 om 20:02

De titel in de Premier League is niet bijna binnen als je wat meer uitgeeft dan de concurrentie, want de concurreren is gigantisch en je speelt heel veel wedstrijden. Bovendien maak je de fout, dat je transferuitgaven gelijk staan aan de kwaliteit van het team. Ten slotte geven Liverpool, United en ook andere teams steeds meer uit, en doen die de laatste twee seizoenen weinig onder voor Manchester City. Je moet ook niet vergeten dat Guardiola binnenkwam bij City en het team zwaar en zwaar vergrijsd was. Dan sta je direct in een slechte onderhandelingspositie, en die uitgaven waren echt noodzakelijk. Spelers als Touré, Zabaleta, Clichy, Navas en noem maar op konden echt niet meer. Ik vind wel dat Guardiola afgestapt is van zijn aanpak op en voor jeugdspelers, dat is helaas minder en minder en dit is ook zonde. Bij Barcelona werkte hij hier veel meer mee, al waren de talenten toen ook écht uitzonderlijk.

7 augustus 2020 om 20:08

etihad, zwaar vergrijsd? maar hij had toch ook aguero, silva, kompany, hart, de bruyne otamendi, fernandinho etc. Met andere woorden, hij nam al een kampioenwaardig elftal over. En waarom kocht hij 3 backs terwijl hij er 2 afserveerde (kolarov, zabaleta)?

7 augustus 2020 om 20:34

Dat is waar, maar hier zat ook direct de valkuil. Zonder Kompany, Silva of Aguero was Manchester City nergens, als één van deze spelers weg of geblesseerd was kon je bijna je verlies automatisch noteren. Hart pastte niet binnen het systeem van Guardiola, en Otamendi eigenlijk ook niet (ook geen aankoop van hem). Naar mijn mening was het elftal van City niet kampioenswaardig (vergeet ook niet dat met deze selectie een heel groot aantal wedstrijden gespeeld moest gaan worden), de slijt zat er al heel erg op. De backs waren wel toe aan vervanging, dat was écht de bottleneck van het team.

7 augustus 2020 om 20:42

@bochheriefcity had de oudste selectie van Europa. Om het in jouw woorden te zetten: dat zijn de feiten. Het gaat om spelers die zelf wilden vertrekken, omdat ze al jaren bij de club zaten en/of hun contract niet wilden verlengen. City had in 2017 0 backs onder contract staan. En dan koop je spelers waarbij je het idee hebt dat ze het team beter gaan maken. Zeker als je een top 5 omzet ploeg bent en de middelen hebt. De investeringen in de verdediging zijn inherent aan de hoeveel vertrokken en oude spelers (clichy, Kolarov, Zabaleta, Sagna, Demichelis, Kompany (vorig jaar), Otamendi (nu) en Mangala (miskoop van Pellegrini). En tegenwoordig zijn spelers ook een stuk duurder dan 10 jaar geleden, laat staan 20 jaar geleden. Los daarvan betaald City liever de hoofdprijs voor hun #1 target, dan ergens een goedkope deal scoren. Dat is een keuze.

7 augustus 2020 om 20:50

@japie_krekelje beredenering is prima te volgen. Je maakt alleen een gigantische inschattingsfout, waardoor je regelmatig me triggert om te reageren. 1. City legt de hoofdprijs neer voor spelers. De transfersommen zijn niet 1-op-1 gelijk aan kwaliteit. Denk aan Liverpool. Die hebben een ander beleid, maar wel een vergelijkbare basis XI qua kwaliteit.. Zij gaan voor koopjes, waar City de hoofdprijs betaald voor hun #1 op het lijstje. Dan betaal je 50% meer voor dezelfde kwaliteit. Mahrez werd gehaald voor 67m ongeveer, waar Salah voor 40m werd gehaald en zelfs beter is. 2. Het kwaliteitsverschil tussen een speler die voor 500k gehaald wordt en 20m en doorgaan groter dan bijvoorbeeld het verschil tussen een speler van 40 en 70m. Chelsea, Arsenal, United en Spurs hebben ook selecties vol goede spelers. City zat daar weer een klasse boven, maar eindigen dan ook weer doorgaans 30 punten+ boven. Wederom weinig context achter jouw uitspraken. Maar goed, je beoordeeld teams alleen op basis van uitgaven en niet op basis van de waarde van hun spelersselectie. Het verschil tussen PSG en Lyon is uiteraard veel groter dan in de top van de PL. Je schetst een simplistisch, vertekend beeld.

7 augustus 2020 om 20:35

@bochherieg Als je je nou eens verdiept in de situatie. Otamendi gaat zeer waarschijnlijk vertrekken. Garcia gaat weg en Kompany is al weg. Dan staat Koulibaly op de lijst waarvan we weten dat hij een topper is. 60/70m is een normaal bedrag voor deze speler. Kan me de interesse goed voorstellen. Laten we ook niet vergeten dat we ook met inflatie te maken hebben. Vroeger werden er 4 spelers gehaald voor 30/40m. Nu kosten ze 60m. Je ziet aan andere clubs dat dit soort aankopen de norm zijn geworden. Buiten dat weten we niet eens of we dit bericht echt moeten geloven.

Koulibaly is natuurlijk een topaankoop voor City. Centraal achterin was het zwakte punt die in de huidige transferperiode goed oplossen met Ake en Koulibaly. Laporte, Otamendi, Stones in die volgorde achter de hand / om te rouleren. De selectie is weer op z'n City's breed genoeg. Worden ze alleen maar beter op dan Fernandinho uit nood centraal achterin zetten. City en Chelsea hebben flink ingekocht. United wordt ook sterker met Sancho, Dean Henderson en er komen wellicht nog wat spelers erbij (cv en dm). Liverpool is al sterk genoeg. Ik zie voor komend seizoen weer 4 topclubs die kans maken op de titel. Tottenham favoriet voor plek 5. Arsenal mag al blij zijn als ze boven de subtob eindigen op plek 6.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Dinsdag 22 september
Paris Saint-Germain heeft er vertrouwen in dat het Dele Alli op huurbasis binnen kan halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren