De Graafschap sluit met tegenzin deal voor 350.000 euro: ‘Erg vervelend’

Vrijdag, 7 augustus 2020 om 09:59Rian Rosendaal

Branco van den Boomen heeft zijn laatste wedstrijd voor De Graafschap gespeeld. Directeur voetbalzaken Peter Hofstede bevestigt vrijdagochtend namelijk dat de middenvelder per direct de overstap maakt naar het Franse Toulouse FC. De transfer werd donderdag definitief afgerond en de verwachting is dat Van den Boomen vrijdag officieel wordt gepresenteerd in Frankrijk. Met de deal is naar verluidt een bedrag van 350.000 euro gemoeid.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Zie jij Branco van den Boomen slagen bij Toulouse?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

44 reacties (laatste reactie door sirius)

Mooie stap voor zo’n speler. Lekker in het buitenland je centjes verdienen. grotere club dan waar hij nu speelt. Als je die kans krijgt als KKD speler moet je de stap maken.

7 augustus 2020 om 10:07

van den Boomen heeft niets te verliezen bij Toulouse

Sneu voor de Graafschap maar mooie stap voor van den Boomen. Toulouse mooie club, die verwacht ik ook snel weer in de Ligue 1 actief zal zijn.

7 augustus 2020 om 12:30

Leeft het daar? Toch meer een rugbystreek. Zit ook nooit vol als ik ze voorbij zie komem

Heel zuur. Was een geweldig speler voor ons.. mooie stap dat wel maar goed

Nu zie ik tal van Eredivisie clubs allemaal spelers huren, terwijl je misschien wel de beste centrale middenvelder van de KKD voor 3,5 ton had kunnen overnemen. Lijkt me toch absoluut geen hoog bedrag voor deze speler.

7 augustus 2020 om 10:11

Misschien toch de angst dat hij het eerder op eredivisie niveau erg matig heeft gedaan bij Heerenveen. Ik zou het als emmen, ado of vvv ook zeker wel aandurven met hem.

7 augustus 2020 om 10:16

Salarissen zullen daar ook wel wat hoger liggen.

7 augustus 2020 om 11:08

Zowel bij Heerenveen als bij Willem II door de mand gevallen op ED niveau. Willem II zelfs strijdend voor degradatie. Hij is nog wel jong maar snap wel dat clubs die gok niet durven te maken. Ben benieuwd wat ie in Frankrijk laat zien wellicht een laat bloeier

7 augustus 2020 om 15:08

De Keuken Kampioen Divisie blijkt lang niet altijd een goede graadmeter en voor veel clubs is 3,5 ton dan toch een risicovolle investering. Voor clubs uit het rechter rijtje is dat gewoon veel geld en zeker in deze periode.

Het lot voor een club als de Graafschap? (Bijna) elke club raakt bepalende spelers kwijt aan grotere/vermogendere clubs.

7 augustus 2020 om 12:32

Dus dan toch ook voor De Graafschap? Het is niet alsof zij ooit tot de grotere en meer vermogende clubs gaan behoren dus in feite is dit inderdaad het lot van De Graafschap. Wat is je punt?

7 augustus 2020 om 15:12

Door de beslissing van de Knvb? De Graafschap is destijds zelf akkoord gegaan met die gelimiteerde transfersom. Het is natuurlijk zuur voor De Graafschap, maar een dergelijke clausule is nou ook niet bepaald handig.

7 augustus 2020 om 15:31

Er lopen meer dan genoeg (zeer) goedkope spelers rond die belangrijk kunnen zijn in de Keuken Kampioen Divisie. Daar hoef je echt geen fantastische speler voor te zijn. Dergelijke clausules zijn naar mijn mening gewoon niet slim als je ziet wat voor matige spelers daar toch uitstekend renderen. Daarom vind ik het niet gepast om de Knvb vervolgens de schuld te geven.

Succes in Toulouse Branco! Toch een prima club en natuurlijk lekker wonen in Zuid-Frankrijk.

Mooi stadion van binnen op zich wel ja, maar het zit nog niet halfvol en dat was nog in de Ligue 1. Verder snap ik de transfer wel natuurlijk, mooie kans in een leuke stad. Zal inderdaad niet makkelijk zijn voor De Graafschap om hem te vervangen.

7 augustus 2020 om 10:24

Dat is inderdaad vrij opvallend aangezien Toulouse een grote stad is. Heeft toch wel bijna zo'n 500000 inwoners. Echt wel een heel grote stad als je er zo over nadenkt. Verder klopt het ook niet dat Toulouse zo'n grote club is volgens van den Boomen. Qua stadion en stad misschien wel, maar qua historie zijn clubs als Sochaux en Auxerre uit de Ligue 2 eigenlijk wel (veel) grotere clubs.

7 augustus 2020 om 11:27

Helemaal met jou eens. Hetzelfde was met Javier Vet die transfervrij werd omdat de Graafschap niet mocht promoveren. Al net al zijn Cambuur en de Graafschap flink benadeeld... terwijl in Waalwijk en Den Haag de slingers zijn opgehangen en nog een seizoen onterecht in de ED mogen spelen

7 augustus 2020 om 11:29

Volgens mij had ie een gelimiteerde transfersom in zijn contract staan. Al had ik de Graafschap en Cambuur graag in de Eredivisie gezien.

7 augustus 2020 om 11:33

Tja, die gelimiteerde transfersom was afgesproken als de doelstelling niet behaald werd. De doelstelling was promotie. Dus dankzij de Knvb ging dat niet door en raken wij onze beste spelers kwijt...

7 augustus 2020 om 11:34

klopt, maar deze kwamen te vervallen bij promotie. En aangezien ze op de rand stonden van promotie.. wordt je nu dubbel benadeeld

7 augustus 2020 om 11:55

Dan is het wel zuur idd, Had niet gelezen dat dit bij promotie kwam te vervallen...

7 augustus 2020 om 12:29

Precies dit, nietpromoveren heeft grotere gevolgen dan die schamele compensatie. Vet weg, Branco weg voor een mager bedrag. Mede mogelijk gemaakt door de Knvb

7 augustus 2020 om 15:20

Niet promoveren / degraderen heeft grote gevolgen voor clubs met een Eredivisie boekhouding, niet voor clubs als De Graafschap en Cambuur waar promotie een financiele injectie betekent en niet promoveren verder weinig verandert. We moeten het ook niet gaan overdrijven. Dit is natuurlijk zuur voor De Graafschap, maar ze waren er zelf bij toen die clausule erin werd gezet. Niet bepaald slim om met dergelijke clausules te werken.

7 augustus 2020 om 12:35

Snap je punt Groninger Hopp, maar niemand had dit kunnen voorzien. Het is vervelend dat ze deze clausule in het contract hadden opgenomen maar het is natuurlijk niet enkel de schuld van de KNVB. Je had zo’n clausule natuurlijk niet in het contract hoeven op te nemen. Mijn argument is net zo makkelijk als de KNVB de schuld geven. Cambuur en De Graafschap zijn wel de grootste verliezers van deze Corona periode

7 augustus 2020 om 15:16

Maar het is niet de Knvb die deze gelimiteerde transfersom heeft verzonnen. Niet bepaald handig van een club om met dit soort clausules te werken. Dan kun je beter inbinden op andere aspecten van een contract. Verder moeten we ook niet overdrijven. Het is erg zuur voor Cambuur en De Graafschap, maar hun huishouding is op de KKD ingesteld. Tenzij ze financiele risico's hebben genomen, is er niet zozeer financiele schade. Waarom zouden Cambuur en De Graafschap dan (bovenop compensatie van de Knvb) recht hebben op een potje uit Europees voetbal?

7 augustus 2020 om 15:28

Maar het verschil is dat RKC en ADO feitelijk niet gedegradeerd zijn, terwijl Cambuur en De Graafschap feitelijk niet gepromoveerd zijn. Daar kun je nog van alles van kunnen vinden, maar dat zijn de pure feiten. Dat betekent dus ook dat de voordelen en nadelen intact blijven voor die clubs. Erg zuur natuurlijk, maar daar verander je niets meer aan. Ik vind het gewoon niet slim om met dergelijke clausules te werken. Spelers die effectief kunnen zijn in de Keuken Kampioen Divisie zijn er in grote hoeveelheden. Daar heb je echt dergelijke clausules niet voor nodig.

7 augustus 2020 om 16:46

Maar doet dat er toe? De reden verandert de uitkomst niet. Verder zegt niemand dat de situatie ideaal is en de Knvb heeft ook zeker fouten gemaakt, maar vergeet niet dat de Nederlandse overheid en daaruit voortvloeiend dus ook de Knvb te dealen heeft met het dichtstbevolkte land (met meer dan een miljoen inwoners) van Europa. Het is dus niet zo makkelijk om de beslissingen van andere bonden te vergelijken met Nederland en Belgie. Bovendien zijn er nu ook problemen in Belgie omtrent de degradatie van een club. Dat word nu misschien teruggedraaid. Dat had in Nederland ook kunnen gebeuren. Het kan dus zomaar zijn dat de Knvb achteraf toch juist gehandeld heeft als blijkt dat die club in Belgie niet kan degraderen.

Wat lopen ze toch te janken en te zeuren daar bij De Graafschap zeg. Die Snoei ook, alsof De Graafschap de enige club is die de beste spelers kwijtraakt.

7 augustus 2020 om 11:33

Logisch dat ze lopen te "zeuren" je praat hier over veel geld wat ze nu mislopen. Terwijl dit kleine clubs zijn

7 augustus 2020 om 15:24

@king_of_hearts - Maar voor dat soort kleine clubs is 3 ton hoe dan ook veel geld. Men doet nu net alsof de club(s) enorme verliezen gaat/gaan leiden, maar er is een wezenlijk verschil tussen verlies en verlies in inkomsten die je in een ideale situatie wel zou hebben. Dan kun je geirriteerd blijven klagen in de media, maar daar schiet je natuurlijk ook niets mee op.

7 augustus 2020 om 16:12

Ze hebben 3,5 ton voor hem betaald en maken dus geen winst op hem.

7 augustus 2020 om 16:49

3,5 ton voor een uitgerangeerde speler van Heerenveen met daar bovenop nog een dergelijke clausule is dan ook wel wat te veel van het goede voor een club uit de Keuken Kampioen Divisie, niet? Clubs met ambitie moeten dergelijke clausules vermijden naar mijn mening en De Graafschap valt wel onder die categorie clubs.

7 augustus 2020 om 11:33

Logisch dat ze lopen te "zeuren" je praat hier over veel geld wat ze nu mislopen. Terwijl dit kleine clubs zijn

7 augustus 2020 om 11:35

Nee, natuurlijk is De Graafschap niet de enige club die de beste spelers kwijt raakt. Maar het is samen met Cambuur wel de enige club waar dat gebeurt zonder dat je er invloed op kan uitoefenen. Van den Boomen is vorig jaar augustus bij De Graafschap komen voetballen, toen hebben ze afgesproken dat promotie de doelstelling is en daarop heeft Van den Boomen het contract getekend. Als je dan niet mag promoveren van de Knvb dan is het zuur en heb je die investering voor niets gedaan, terwijl je er anders aan had kunnen verdienen.

Nou Hofstede en Snoei, doorpakken en Ruben Rodrigues binnen halen. Die jongen kan goed voetballen en is transfervrij. Thomas Bruns mag van mij ook komen. Of Zian Flemming. Of Joris van Overeem huren van Utrecht.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

De Graafschap

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Excelsior3519
3.FC Emmen3314
4.Jong Ajax3212
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
J. SchuurmanMiddenvelder170
H. AcheffayAanvaller170
J. KoningsAanvaller166
H. JurjusKeeper170
G. KorteAanvaller163
D. HaenAanvaller133
D. GravenberchAanvaller123
Voor de complete selectie: Clubpagina De Graafschap.

3 fans
Middenvelder, 26 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 3 december
Barcelona heeft Ousmane Dembélé, Philippe Coutinho, Samuel Umititi en Clément Lenglet aangeboden aan Manchester City om de prijs van Ferran Torres te drukken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren