Henk de Jong nam op speciale en symbolische wijze afscheid van vorig seizoen

Vrijdag, 7 augustus 2020 om

SC Cambuur is bezig aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen, waarin de formatie van trainer Henk de Jong opnieuw in de Keuken Kampioen Divisie actief zal zijn. Ondanks een afgetekende voorsprong promoveerde de club uit Leeuwarden na het afgelopen afgebroken seizoen niet naar de Eredivisie. De Jong benadrukt in gesprek met het Algemeen Dagblad dat hij het vorige seizoen heeft afgesloten, maar dat hij zijn woorden over de ‘grootste schande ooit’ niet terugneemt.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Zie Cambuur komend seizoen promoveren?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

19 reacties (laatste reactie door nrvier)

Ik ben benieuwd. Zoals het nu staat heeft cambuur de selectie weten te behouden. Maar gaat er nog aan spelers getrokken worden, de transferperiode duurt lang dit jaar.

7 augustus 2020 om 08:03

Je ziet het aan de graafschap, de selectie was tijdig op orde, maar de eerste is zo goed als weg.

Nu al zin in vanavond.fc Emmen - Cambuur...ik denk dat deze selectie ook zeker in de eredivisie mee kan.althans ik schat ze hoger in dan RKC

Wat er ook wordt gespeculeerd,ik ben het met Henk de Jong eens.vooral voor een club als Cambuur was het de kers op de taart van dit seizoen geweest.ik gun ze komend seizoen hetzelfde succes als in het vorige.en dan hopelijk met een gunstigere afloop/prijs.

'de grootste schande ooit.' Meneer De Jong moet toch wel eens beginnen met de realiteit te zien. Voetbal, zeker in Nederland, is ondergeschikt aan de samenleving, en in het belang van de samenleving is besloten dat er geen evenementen meer gehouden mochten worden. Dan moet de Knvb een keuze maken, en die keuze is in het nadeel van Cambuur uitgepakt. Dat is vervelend, heel vervelend zelfs, voor meneer De Jong, maar het is niet 'de grootste schande ooit'. Denk bijvoorbeeld aan meneer Bouterse die Suriname al 30 jaar naar de klote helpt, de regering in Libanon die het een goed idee vindt om ontvlambaar materiaal op te slaan in het centrum van een stad, Booking.com die miljarden winst maakt, staatssteun ontvangt als het slecht gaat, en alsnog een kwart van z'n personeel op straat gooit. Allemaal dingen die ik grotere schandes vind dan de beslissing van de Knvb.

7 augustus 2020 om 12:10

Hij had het sowieso over grootste schade in de nederlandse sport. En hij heeft ook gezegd dat hij dat zo voelt. Voor Ajax supporters zal dit bijvoorbeeld Chelsea-Ajax zijn. De voorbeelden die jij noemt hebben natuurlijk niks met sport te maken en zijn volstrekt willekeurig.

7 augustus 2020 om 12:36

Hij heeft het een aantal keer herhaald, en op gegeven moment er kennelijk nog eens een keer bijgezegd dat het de grootste schande in de Nederlandse sport was (ik zie dat overigens niet in de tekst staan). Ook de uitspraken in dit artikel "de competities moéten straks een eindstand kennen" laten weer zien dat De Jong geen enkel begrip kan opbrengen voor de situatie. Nee Henk, ook voor komend seizoen is het te hopen dat we kunnen spelen, en als dat niet kan vanwege de volksgezondheid dan zal de Knvb opnieuw een keuze moeten maken. Met dit soort uitspraken geeft Henk aan dat hij er nog steeds geen vrede mee heeft, en dat vind ik een beetje zielig voor een volwassen vent, die inmiddels maanden heeft kunnen wennen aan het feit dat een virusuitbraak ook impact heeft op hem. De voorbeelden die ik noemde waren gewoon 3 volstrekt willekeurige zaken die in de afgelopen week in het nieuws zijn geweest en wat mij betreft allemaal grotere schandes zijn dan het giga onrecht dat Henk is aangedaan.

7 augustus 2020 om 12:37

En voor de goede orde: ook ik vind de keuze om Cambuur en De Graafschap niet te laten promoveren de verkeerde keuze. Ik denk alleen wel dat het nu een gepasseerd station is.

7 augustus 2020 om 13:59

Zijn allereerste reactie bij de NOS begint letterlijk met de zin "dit voelt als de grootste schande in de Nederlandse sport ooit" Dus het is er later niet nog een keer bijgezegd. Dat jij je baseert op dit stukje tekst zegt genoeg over je kennis over de situatie. En zijn uitspraak "de competities moeten een eindstand kennen" onderbouwt hij ook heel goed in het interview. Juist om alle problemen die nu ontstaan zijn moeten voorkomen worden voor volgend seizoen. Dit seizoen werd de knvb door de situatie overvallen en moest er snel gehandeld worden. Nu moeten ze zich gaan voorbereiden zodat mocht de situatie zich weer voor doen er duidelijkheid is over hoe te handelen.

7 augustus 2020 om 17:44

"De grootste schande ooit" werd voorafgegaan door "dit voelt" en er stond achter "in de Nederlandse topsport" en die kan ik heel goed plaatsen als je als trainer van een club met de 5e begroting afgetekend bovenaan staat, en RKC al gedegradeerd is. Dan kan ik hem heel goed plaatsen. Cambuur is in mijn ogen met fc Utrecht de grootste benadeelde in dit verhaal (en niet az).

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

SC Cambuur

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.NAC Breda1815
5.NEC127
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
H. de JongUnknown
I. KallonAanvaller75
G. KorteAanvaller62
S. StevensKeeper70
R. MührenAanvaller67
R. OratmangoenAanvaller41
Voor de complete selectie: Clubpagina SC Cambuur.

32 fans
Coach, 56 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 20 oktober
Hendrik Van Crombrugge en Anderlecht gaan met elkaar om de tafel. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren