Derksen verklaart opvallend gebaar: ‘Om die mensen de mond te snoeren’

Donderdag, 6 augustus 2020 om

Johan Derksen schuift op 11 september 'met frisse tegenzin' weer aan bij Veronica Inside. De veelbesproken analist erkent in gesprek met RTV Rijnmond dat er 'iets geknakt' is sinds de controverse over de thema-uitzending van het praatprogramma over racisme. Toch heeft hij naar eigen inzicht weinig keus: Talpa-voorman John de Mol heeft Derksen en tafelgenoot René van der Gijp erop gewezen dat ze hun contract uit te dienen hebben.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

74 reacties (laatste reactie door theo uphus)

Heel mooi gebaar. Zijn maar weinig die dat doen. Wat je ook van Derksen vind. Voor mij is het nu wel klaar, ik ben een fan van het programma maar al dit gezeik er om heen hoeft van mij niet meer.

6 augustus 2020 om 23:32

Inderdaad een mooi gebaar van zijn vrouw, voordat hij het wist stond het in de media . Hij kon dus niet meer terug....

6 augustus 2020 om 23:42

Wat maakt het uit dat het een idee is van zijn vrouw? Uiteindelijk neemt hij toch zelf de definitieve beslissing. Neem nog lekker wat azijn joh.

6 augustus 2020 om 23:48

Geeft alleen maar aan dat hij het niet uit zich zelf doet. Hij verliest met de.dag zijn geloofwaardigheid. Altijd maar zichzelf op de borst slaan dat het hem geen reet kan schelen wat andere mensen over hem zeggen en denken . En nu doet hij dit om andere de mond te snoeren .....Had hij echt karakter gehad dan had hij er mee gestopt ongeacht wat de consequenties waren .....Dat gaat tegen hem gebruikt worden ... Normaal.gesproken zou Genee dat hem wel voor de voeten gooien . Ik ben benieuwd of hij dat nog gaat doen , ...

7 augustus 2020 om 00:05

Dat doet die dus wel. Kom gewoon nee zeggen. Zijn salaris. Niet van haar

7 augustus 2020 om 06:23

Je moet goed lezen, het initiatief tot verkondigen naar de media kwam van mevrouw derksen. Het doneren zelf zal ome Johan gewoon zelf hebben bedacht.

7 augustus 2020 om 08:12

Leren lezen. Het initiatief is wel van hemzelf. Hij geeft aan dat het van hem niet in de krant had hoeven staan dat hij dit doet, maar dat zijn vrouw daarvoor heeft gezorgd. Als je dan zonodig kritiek wil geven, zorg dan in ieder geval dat je het artikel goed leest.

7 augustus 2020 om 08:29

Volgens mij heb je niet goed gelezen Bossie, want waar Derksen om doelt met 'voordat ik het wist stond het in de media' is het bekend maken dat hij de donatie doet, Derksen wilde het niet publiek maken, zijn vrouw wel

7 augustus 2020 om 09:22

Nee nee hij wilde dit niet ? Als.je andere de mond wilt snoeren, dan moet het wel bekend worden anders het het geen zin. Nu verschuilt hij zich achter zijn lieve vrouwtje .....Je kan het ook zo zien door deze aktie kweekt hij goodwill en heeft hij nog 3 ton voor kantine-praat. Als hij niet had aangeschoven zou dat 6 ton gescheeld hebben.Hij geeft liever 3 ton weg dan dat hij andere de kans geeft om kritiek op.hem te hebben . Zoveel heeft hij er dus voor over om maar geen kritiek te krijgen

7 augustus 2020 om 10:01

Ja inderdaad er zal vast wel over nagedacht zijn om dit in de media te laten verschijnen. Dus hebben ze zijn lieve vrouwtje naar voren geschoven om dit te doen. Als dit niet in de media verzeild was dan kon Derksen immers niet andere de mond snoeren .....

7 augustus 2020 om 10:36

@suc6magEn wat denk jij dat het per ongeluk via zijn vrouw in de media kwam ? Hoe wil jij de mensen de mond snoeren als het niet bekend was dat je 3 ton doneerde .....Daar is volgens mij allemaal over nagedacht en hebben ze zijn lieve vrouwtje naar voren gestuurd om het te lekken ...

7 augustus 2020 om 10:39

Alsof alle andere bekende mensen wel geld aan een goed doel doneren uit altruïsme. Die doen het ook alleen maar op advies van een PR bureau om er sympathiek uit te zien. Van die miljardairs die het woord filantroop op hun wikipediapagina mogen plempen omdat ze 0.0000001% van jun jaarsalaris doneren. Waarom iemand iets geeft is irrelevant, de centen worden er niet minder van waard.

7 augustus 2020 om 10:48

Alleen lijkt het er meer op dat hij het doet om andere de mond te snoeren .....Het gaat in eerste instantie niet om het goede doel. Dat rijke mensen het doen heeft ook vaak te maken om zich zelf in een goed daglicht te plaatsen . Die geven liever 10 miljoen aan een goed doel dan 5 miljoen aan de belasting ....maar ja dat is een hele andere discussie

7 augustus 2020 om 01:05

Hij kan ook gewoon ontslag nemen wegens vele redenen. Een goede advocaat vind er altijd wel een oplossing voor. Maar ik wist al sinds dag 1 dat ie de schuld aan John de Mol zou geven die Derksen heeft geen ruggengraat.

7 augustus 2020 om 07:09

Je weet niet waar je het over hebt ga je eerst verdiepen in deze situatie voor dat je iets zegt

7 augustus 2020 om 08:14

Ik denk ook dat de Mol dit contract tot in detail heeft dicht getimmerd. Die weet ook wel met wat voor figuren hij te maken heeft. Waarschijnlijk ging het Johan heel veel geld kosten, waar geen donatie tegenop kan.

7 augustus 2020 om 06:14

Helemaal mee eens. Ze moeten het zelf ook laten rusten en een kunt er achter zetten.

7 augustus 2020 om 09:25

Heeft hij een aftrek post van de belasting

300.000 euro voor kantine-praat is natuurlijk nog steeds een hoop geld. Ik geloof dat een gift ook nog aftrekbaar is . En nu blijkt het de idee van zijn vrouw te zijn , hij zelf is er nog niet eens mee gekomen.

7 augustus 2020 om 00:04

Het in het nieuws brengen was op initiatief van zn vrouw. Over de keuze de helft af te dragen en wie daarmee kwam zegt hij niets.

7 augustus 2020 om 00:05

En hoeveel geef jij aan de stichting van Casper van Eijk of welk goed doel dan ook? Ook de helft van je salaris neem ik aan dat je zo oordeelt?

7 augustus 2020 om 00:07

ik doe ook niet de zelfde uitspraken als Derksen op tv ....en als ik iets geef aan een goed doel dan hoeft niet iedereen het te weten ......

7 augustus 2020 om 01:02

Meeste mensen die ik ken die aan een goed doel geven maken dat niet publiekelijk kenbaar.

7 augustus 2020 om 01:59

@bossie Ja 5 euro voor een grote club actie lotje hoef je niet Mee te pronken he. Geef dan ook 50 procent van je salaris, Dan Kun je hier de azijnpisser uit gaan hangen.

7 augustus 2020 om 02:23

Ook al zou iedereen het weten dan zijn het hoogstens 200 facebook vrienden, lekker belangrijk of je het openbaar maakt of niet, hij brengt ook zo extra aandacht voor Casper maar dat zeg je er even voor het gemak niet bij omdat je probeert goedkoop te scoren, aan je reacties te zien zal je zelf geen ene cent geven aan een goed doel, oohja en als je nieuwsgierig bent of ik wat geef aan een goed doel ? Ik heb het openbaar gemaakt op mijn facebook pagina zodat iedereen het kan zien.

7 augustus 2020 om 02:35

@19messi33 goede doelen zijn over het algemeen gewoon bullshit. Die topmannen daar verdienen een vorstelijk salaris en je bent als donateur meer bezig alle kosten eromheen te betalen dan daadwerkelijk bij het goede doel terecht komt. Nee niets voor mij, ik steun liever de mensen in mijn omgeving die hulp nodig hebben. Dan zie ik tenminste nog wat er met mijn input gebeurt en voel je ook echt dankbaarheid.

7 augustus 2020 om 02:41

In zekere mate mee eens. Bij een rode kruis bijv moet je niet zijn. Genoeg (kleinere) doelen die wel nut hebben.

7 augustus 2020 om 06:15

@Pieter Prins, zodra ik binnen ben zoals hem en 6 ton verdien wil ik dat best doen ja.

7 augustus 2020 om 09:38

Ja maar als.een andere bekende Nederlander dit zou doen dan zijn Gijp en Derksen de eerste die commentaar zullen hebben . Hij heeft er gewoon 3 ton voor over om andere de mond te snoeren , zo veel trekt hij zich er van aan hoe andere over hem denken. En om andere de mond te snoeren moet het wel bekend worden dat hij dit doet. En dan verschuilt hij zich achter zijn lieve vrouw ...

7 augustus 2020 om 10:02

@steef71 iedereen kan op zijn niveau een behoorlijk deel missen. Maar ik neem er vergif op dat Bossier en waarschijnlijk ook jij nog geen 5 euro per maand doneren.

7 augustus 2020 om 10:21

@pieterprins. Ik wil best wel de azijnzeiker uithangen op tv , doe ik wel voor minder dan 6 ton of 3 ton. Want blijkbaar betaald dat goed. Als Derksen een echte vent was dan had hij niet 3 ton aan het goed doel gegeven alleen maar om dat die anders dan kritiek zou krijgen dat hij een zakkenvuller was. Ik zou inderdaad niet 50 procent van me loon aan een goed doel geven om andere hun mond te snoeren..... Jij wel ?

Voor mijn gevoel heb ik de opbouw van het hele gebeuren veeeel te vaak gelezen. On: vind het opmerkelijk hoeveel waarde er wordt gehecht aan de geloofwaardigheid van het programma, terwijl er altijd zelf geroepen werd dat je hun niet zo serieus moet nemen. Ben benieuwd hoe de eerste uitzendingen eruit gaan zien, neem aan (en hoop) dat het snel als vanouds word. Met de nadruk op voetbal graag.

7 augustus 2020 om 08:53

Daar gaat het toch juist om. De geloofwaardigheid is weg als ze moeten faken dat ze het leuk en grappig met elkaar hebben. De inhoud is niet het probleem.

Johan Derksen is een klasse vent. Je weet altijd hoe laat het is bij hem. Hij draait er niet om heen. Tegenwoordig is alles tegen het zere been en kan men nergens tegen en voelt snel aangevallen. Fijn dat er dan mensen zoals Johan Derksen zijn die ondanks alles door blijft met het geven van zijn ongezouten mening. Heerlijk man. Totaal niets mis mee!!

6 augustus 2020 om 23:48

Die Derksen van jou heeft zelf een zeer been. En het blijkt dat als Wilfred hem kritische vragen stelt, hij daar niet tegen kan en zich direct aangevallen voelt. Gijp net zo. En kom niet aan met die bullshit dat Wilfred daar jaren aan geeft meegedaan, want dat heeft hij niet. Wilfred zei altijd op te passen met controversiële uitspraken en maakte ze zelf nooit. Wilfred deed alleen mee met onschuldige grapjes. En juist dat gebruikt die valse Derksen. Je kan niets tegen Derksen zeggen of hij voelt zich aangevallen. Maar ja, jij ziet dat niet omdat hij jouw held is. Eens ga jij het ook inzien.

7 augustus 2020 om 01:01

Ik kan hier totaal niets mis mee, met deze reactie Okan61. Waar lees je uit mijn bericht dat Johan Derksen mijn held is? Gebruik ik die woorden? Ik bewonder zijn karakter, dat is wat anders. Als je tenminste logisch nadenkt. Wilfred vult vaak voor een ander in. Maar dat je vast niet herkennen. Ik denk dat jij zelfs de hele commotie en ruzie niet heb begrepen. Wilfred genee gaf zelf toe dat hij het verkeerd had aangepakt.Hij begreep dat hij zich als "judass' werd beschilderd. Dat ga je zeker nu ook recht praten? Voor Johan derksen maakt het niet uit wie tegenover hem staat. Hij gaat niet zjjn mening bijdraaien. Maakt hem dat meteen vals? Uhm weer wat geleerd. Hoe kan hij zich aangevallen voelen. Hij blijft bij zijn standpunt, zoekt de media niet op. Media zoekt hem op. Ben je dan meteen aangevallen? "Ooit zal je dat inzien", valt me op, dat je het vaker gebruikt. Er valt alleen in te zien.Hier wil ik het bij laten. Okey nog 1 ding. Doe eens wat research check wat oud collega's van wilfred wat ze van hem vinden, hoe van Hanegem jack van gelder etc over hem denken. Waarom hij destijds Talpa had verlaten. Wellicht snap je dingen dan beter. Succes..

7 augustus 2020 om 01:45

Helemaal eens orkan. Derksen is een dinosaurus die t niet slecht bedoelt als mens maar zijn grappen en gezouten mening zijn niet meer van deZe tijd. Gelukkig zei hij wel dat hij doorhad dat hij mensen kwetste en dat zwarte piet mss wel aangepast moest worden. Want ook hij wil mensen niet kwetsen.

7 augustus 2020 om 02:04

Het is zeker nog van deze tijd. Gelukkig Maar. Laten we in godsnaam niet allemaal van die tere Arie Boomsma zieltjes en overdreven Lange tenen hebben.

7 augustus 2020 om 02:31

Ik weet niet wie Arie boomsma is. Althans niet waar hij voor staat etc. Maar wat is “overdreven” lange tenen hebben? Bepaal jij dat? Hebben we dat als maatschappij afgesproken wanneer t “overdreven” is? Of mogen mensen toch zelf bepalen wanneer Ze gekwetst zijn? Ik hou ook van sexistische en rascistische grappen maar als ik die buiten mijn vrienden groep aan vreemden vertel dan wordt ik daarop afgerekend. Als je dat op tv doet ook. Daarom is t niet meer van deze tijd en mensen die denken dat wel moet kunnen , moeten dat in hun eigen kring doen, niet publiekelijk- daar kun je mensen mee kwetsen - en daar doe je toch niet om? Je wilt toch mensen laten lachen?

7 augustus 2020 om 07:46

@toppertje, dus verdien jij om keihard aangepakt te worden. Johan wordt afgerekend dankzij jouw racistische grappen in private kring. Die niet racistische grap van Johan werd wel heel snel het hokje racisme ingeduwd. Zat ook een hele hoop oud zeer bij wat wel degelijk racisme was, maar waar Johan dan weer verdomd weinig mee re maken had. Jij blijkbaar dus wel met je private kring.

7 augustus 2020 om 07:52

@voetbalexper. Je hele betoog staat bol van de oneliners. Je stelt dat Derksen zich niet aangevallen voelde. Nou, ik weet niet of jij de beelden van hem hebt gezien na die aflevering. Te pas en te onpas blies hij hoog van de toren. Hij zou er nooit meer gaan zitten, Wilfred heeft het programma opgeblazen. Hij had beter moeten nadenken en zijn mond moeten houden, want, het blijkt nu dat hij er toch wel gaat zitten. Gevalletje niet nadenken voor je praat. Dat is dus zijn karakter. En jij roemt dat. Omdat het er enigszins spectaculair en flink uitziet als hij op tv praat. Maar dat is het nooit als hij praat, omdat hij vaak onzin verkondigt als het over maatschappelijke onderwerpen gaat. Verder is zijn karakter dat hij kleur ziet. Want hij zei steevast 'die zwarte speler'. En nooit "die witte speler'. Waarom? En als de media komt, is hij niet verplicht om zo hoog van de toren te blazen. Hij kan het ook discreet houden. Maar elke gelegenheid pakte hij aan om Wilfred onderuit te halen. Terwijl Wilfred nooit iets negatiefs over hem en Gijp zei. Dat is Derksen. Hij lult maar zoals het hem uitkomt. Hij weet inhoudelijk niets over sommige minderheidsgroepen maar doet wel uitspraken alsof het de waarheid is. Dat is zijn karakter, wat jij zo roemt. Oud-collega's? Ik weet wel wat v. Hanegem van Genee vindt. Dat ging er alleen maar over dat Wilfred zich als een allesweter gedraagt en de hele inhoud van het programma wil bepalen. En dat zegt niks. Waarom? Ga jij anders even langs bij oud collega's van Derksen. Bij het blad VI. Check daar eens wat ze van Derksen vinden. Dan krijg je verhalen. Velen zullen ook wel vertrokken zijn. Maar wat ze van Derksen vinden? Nog 1 ding. Je probeert mij opzettelijk te beledigen. Prima hoor. Maar doe dat niet joh. Als ik het bij jou doe, reageer je waarschijnlijk hetzelfde als Derksen. Vind je me vast ook een Judas... (hopelijk snap je dat dit satire is)

7 augustus 2020 om 09:56

@toopertje Een tV programma is ook een "eigen kring" , namelijk eigen kijiers. Als je dit soort humor niet kunt waarderen, dan kijk je toch gewoon niet. 35 andere kanalen.

7 augustus 2020 om 11:14

@pieterprins. 'Dan kijk je toch niet' is zo'n achterhaalde en misplaatste reactie. Want andere mensen kijken wel en die krijgen de 'schadelijke' reacties van Derksen te horen. Die andere mensen gaan dan de reactie van Derksen als waar aannemen en gaan zich er vervolgens naar gedragen. Zo krijgen de mensen die niet naar Derksen kijken of die zich irriteren aan de uitspraken van Derksen, toch te maken met Derksen. Dus niet naar Derksen kijken heeft geen zin zolang Derksen ongestoord zijn onzin verkondigt. Dat het kantine praat is, is onzin. Misschien bij een paar clubs wel, maar bij het merendeel van de clubs worden de gekleurde spelers niet aangesproken met 'zwart', zoals Derksen steevast doet. Wilt u hieraan meedoen?

7 augustus 2020 om 15:45

Volgens mij maak jij Derksen iets groter dan hij is.....alsof het 1 of andere oppergod is waar mensen blind achteraan rennen.

7 augustus 2020 om 21:09

Heel veel mensen hebben exact dezelfde mening als Derksen. Gebruiken zelfs dezelfde woorden of vergelijkingen die hij gebruikt. Dat kan geen toeval meer zijn. Derksen heeft een groot bereik en weet dat hij de publieke opinie mee heeft. Daar maakt hij dankbaar gebruik van. Dat heeft niets te maken met oppergod. Het is gewoon zoals het is.

Eerst zeggen dat ze nooit meer willen aanschuiven en dat ze willen stoppen wanneer ze willen, en dan vervolgens toch aanschuiven. Geloofwaardigheid van 100 naar 0.

7 augustus 2020 om 00:42

Ach joh heel dat programma is fake. Er werd al een lange tijd niet meer over voetbal gelukt. X aantal jaren geleden al afgehaakt terwijl ik in de begin jaren een enorme fan was van het programma. Op het gegeven moment ging het meer om mensen onderuit halen dan echt inhoudelijke discussie over voetbal.

7 augustus 2020 om 01:45

Inderdaad. Johan repte constant dat de geloofwaardigheid weg zou zijn na de aflevering, maar dat vond ik nog niet. Het was voor mij pas verdwenen na al die grote en uitspraken die erop volgden door Vd Gijp en Derksen. Daarna zou het niet meer geloofwaardig zijn om samen aan te schuiven en voila, toch te vroeg geroepen.

7 augustus 2020 om 10:14

Dus wanneer je boos bent op iemand en je roept dingen uit emotie en je wil ergens mee stoppen, en uiteindelijk blijken er voorwaarden te zijn die dit nogal ingewikkeld maken, dan ben je ineens je geloofwaardigheid kwijt? Nou als dat zo is denk ik dat 88% van de wereld ongeloofwaardig is, we kunnen beter de wereld opheffen. Er bestaat ook zoiets als bijdraaien, tot bezinning komen, een verstandig besluit nemen etc.

Mooi gebaar van Derksen maar als je echt een statement wil maken en het niet om geld gaat, doneer dan 90 procent van je salaris.

Allereerst, mooie donatie van Derksen. Maar wat een hypocriet gedoe allemaal. Derksen oppert dat hij er niets om geeft wat andere van hem vinden, maar je ziet duidelijk dat de mediakritiek iets met hem doet. Hij wil niet als zakkenvuller worden gezien dus doneert hij de helft van z'n salaris, maar als het hem 'niks doet wat andere zeggen' dan zou ie het toch ook niet erg vinden om zakkenvuller genoemd te worden? Het woordje geloofwaardigheid hoef ik overigens nooit meer te horen. Mensen die veel over geloofwaardigheid praten zijn een beetje het zelfde als mensen die veel over hun grote lid praten, waarschijnlijk hebben ze er geen.

Hij heeft altijd kritiek gehad op mensen die niet hun woord houden en die niet standvastig zijn en wat doet meneer nu? Precies, gewoon weer aanschuiven nadat hij zelf heeft verklaard dat het over en klaar was, hoe geloofwaardig ben je dan!

7 augustus 2020 om 11:48

Tja, contract is contract natuurlijk. Hij kan geen kant op. Daarnaast, los van de gevolgen, als hij zijn contract breekt breekt hij even goed zijn woord en is wat jij zegt ook van toepassing. Hij kan dus gewoon geen goed meer doen. Het was vooral dom om zo’n uitspraak te doen in de eerste plaats maar met alle emotie kunnen we hem daarvoor vergeven, niet?

“No such thing as bad publicity”. Zal straks in september weer bewezen worden deze cliché. Mss komt de aversie terug die Genee en Derksen hadden zo’n 7/8 jaar geleden. Die was authentiek en maakte t programma leuk. Nu was er al jaren eeen gezapigheid en herhaling van grappen en one liners waar ik niet meer tegen kon. Ik kijk t al een jaar of 3-4 niet, incidenteel wel maar dan ben ik weer voor een half jaar genezen dr van. Derksen is een dinosaurus maar geen slecht mens wel eentje die z’n houdbaarheids datum al lang gepasseerd is, en opvattingen heeft die echt niet meer van deze tijd is.

Ik hoop dat het weer een leuk programma kan worden waarin ze alles kunnen zeggen wat ze willen, zonder al die PC onzin. Lang leve de vrijheid van meningsuiting.

Begin zo langzaam aan een beetje moe te worden van al die lui die hier steeds maar roeptoeteren dat ze al lang afgehaakt zijn en al jaren niet meer kijken, het allemaal niks vinden en ongeloofwaardig vinden maar wel steeds het nodig vinden om hier wat over te zeggen. Wat mij niet bevalt, kijk ik niet naar en heb ik verder ook geen mening over....heee, er zit een knop op je tv, die helpt je zo uit de puree....

Je verdient nog steeds bijna 10x zoveel als een normaal loon maar een zakkenvuller mag je niet genoemd worden. Ik heb helemaal niets tegen deze man hoor, vind hem zeker geen racist en het geld dat hij verdient is hem gegund. Vind het gewoon frappant hoever mensen in zijn positie van de realiteit lijken te staan

Wat een stelletje ouwe wijven zijn jullie. Mooi gebaar, Johan! Zeer weinige doen je dit na

Eerlijk gezegd vind ik dat deze situatie een nog grotere stinkende etterende wond binnen onze voetbalwereld begint te worden dan de coronacrisis. Wordt het niet eens tijd dat alle media een keer stoppen met het steeds weer overhoop halen van dat verhaal ?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2216 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
T. KrulKeeper
N. AkéVerdediger
S. de VrijVerdediger
H. HateboerVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

In de wandelgangen

Vrijdag 18 september
Real Madrid is van plan om Luka Jovic in de laatste fase van de transferperiode op huurbasis elders te stallen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren