Ajax verwijdert controversiële tweet over vrouw in bikini

Donderdag, 6 augustus 2020 om

Het socialmediateam van Ajax wordt veelvuldig geprezen, maar een tweet van donderdagavond is bij veel gebruikers niet in goede aarde gevallen. Ter ere van 'Throwback Thursday' plaatste Ajax een foto waarop vijf oud-spelers van de club op het strand naar een voorbijlopende dame kijken. Ruim een uur later werd de tweet echter verwijderd door de club. Het bijschrift van Ajax bij de foto leidde tot gemengde reacties van binnen- en buitenlandse volgers.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Vind je de tweet van Ajax acceptabel?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

86 reacties (laatste reactie door migi)

Oh hou toch op en ga wat nuttigs doen. Mensen kunnen tegenwoordig niks hebben. Zeiken om het zeiken.

6 augustus 2020 om 22:45

'zijn jullie het meisje aan het beoordelen op haar uiterlijk?'nee, op haar innerlijk. Dat is namelijk altijd het eerste wat je ziet.wat leven we toch in een bekrompen maatschappij. Als je een vrouw al niet meer knap mag noemen, wat mag dan nog wel?!

6 augustus 2020 om 23:15

Als je d'r op haar innerlijk beoordeeld en oordeeld dat het een zeikerd is, is het naar blijkt ook niet goed trouwens.

7 augustus 2020 om 08:25

Haha heerlijke opmerking. Ik kan hier echt niks meer. Met groeiende verbazing kijk ik hoe dit land (in mijn optiek) negatief aan het veranderen is. Politieke correctheid is blijkbaar de nieuwe norm. En als dat niet gevolgd wordt, is er altijd wel een moreel kompas dat opstaat. Gelukkig is dat mijn wereld niet. En dit is gewoon een lekker wijf, interesseert me geen zak wat mensen van die uitspraak vinden. Primitief? Ongenuanceerd? Sexistisch? Hou toch op.

7 augustus 2020 om 08:34

Het is in niets meer het vrije land waarin ik ooit ben opgegroeid. Wat we vroeger met de paplepel kregen ingegoten, je mening uiten, is tegenwoordig vrijwel niet geaccepteerd.

6 augustus 2020 om 22:45

Hahah idd, mevrouw loopt ook om gezien te worden met side boob en veter. Niks mis mee, kijken naar natuurlijk schoon, als het daar bij blijft.

6 augustus 2020 om 23:22

Ik denk dat je onderschat hoe vervelend het is. Iedere keer als ik ergens loop kijken vrouwen me na.

7 augustus 2020 om 05:54

Dan moet je eens langs de kapper gaan en wat vaker douche.

Sexisme? Zeker weer vrouwen. Kijken is heel normaal. Iedereen doet het. We bekijken elkaar altijd ! Niks met racisme te malem

6 augustus 2020 om 22:43

De grootste seksisten zijn vrouwen zelf...

6 augustus 2020 om 22:45

Nee ook niet, je hoeft het niet om te draaien om je punt te maken.. Mannen die naar een mooie vrouw kijken of vice versa is geen seksisme, het is gewoon doodnormaal. Aanstellerij allemaal tegenwoordig..

6 augustus 2020 om 23:20

Ja mee eens, het zijn vooral de feministe die altijd sexisme en weet ik veel erbij halen en net of ze het super slecht hebben hier

6 augustus 2020 om 23:03

@Jaouad Huh racisme? Daar is hier toch geen sprake van ... On topic: Zo'n 10 was ze nou ook weer niet hoor maar goed smaken verschillen hé

6 augustus 2020 om 23:19

Ik heb niksover racisme gezegd? Zie het mijn fout bedoel natuurlijk sexisme

7 augustus 2020 om 02:44

In je laatste zin benoem je het wel. Je lijkt seksisme te bedoelen ipv racisme trouwens

ach ja, je kan nergens meer een grap over maken of er wordt wel een woord dat eindigt met -isme van gemaakt.

7 augustus 2020 om 18:51

Een paar zeik tweets is niet representatief voor heel Nederland. Deze mensen waren er vroeger ook maar toen was er nog geen social media.

Gut o gut wat zijn mensen toch gauw gekwetst tegenwoordig. Misschien moet de militaire plicht maar weer worden ingevoerd in Nederland want het volk wordt besmet met zeikende beledigde watjes. Oh oeps mocht ik dit wel zeggen?

Ik vind de huidige maatschappij stom. Nounja zeg, beoordelen jullie een lekker wijf dat keihard werkt voor haar strakke lichaam op haar uiterlijk? Is naar een mooie vrouw kijken nu ook al verboden. Ik ben blij dat ik al onder de pannen ben zeg.

6 augustus 2020 om 23:01

Wat ik me dus altijd afvraag. Waar komen dit soort mensen vandaan, die hier dan van alles van vinden. Ik ben er in het echt dus echt nog nooit zo één tegengekomen. Gelukkig maar wellicht? Ik ken wel een enkele complotdenker, maar die spuwen hun gal ook voornamelijk op Facebook maar zijn face to face veel terughoudender. Ik heb dan ook altijd een beetje het gevoel dat het aandachttrekkerij en aanstellerij is, of een excuus om stennis te schoppen. Volgens mij is het overgrote deel zelfs een beetje beschaamd om zich in het echt uit te spreken en durven ze het op internet wel. Wat ik eigenlijk probeer te zeggen is: de maatschappij an sich is helemaal niet zo slecht eigenlijk. De echte maatschappij, buiten, zeg maar. Gewoon niet teveel op internet komen en zeker niet teveel op (internet) schreeuwerds roepen want die hebben (digitale) stemverheffing nodig om hun punt kracht bij te zetten, wat al een teken is dat het punt zelf dus blijkbaar niet sterk genoeg is.

6 augustus 2020 om 23:21

@joaquinbetis, wss komt dat door je bubbel. Ik heb even snel in je profiel gespiekt en gekeken naar je woonplaats. Als we over dit soort dingen praten zie je wel vaak de kloof tussen randstad en provincie

6 augustus 2020 om 23:36

Dat is ook een vooroordeel. Schandpaal!!

6 augustus 2020 om 23:43

@primetime dat zou kunnen, wellicht is het in de randstad erger. Ik werk en kom wel regelmatig in steden en reis naar mijn werk, in een stad, met het OV, ook een deel met de bus in de stad zelf. Ik ga daar ook wel eens uit et cetera, maar ik heb nog nooit zoiets in het echt meegemaakt. Misschien is het mijn bubbel dat kan. Maar ik kan me niet voorstellen dat je dit dagelijks meemaakt in de randstad. Volgens mij is het gewoon een kleine groep zielige aandachtstrekkers die op hun wenken bediend worden, door bijvoorbeeld dit soort artikelen, als ze weer eens wat te zeuren hebben. Ik probeer er dan ook geen aandacht aan te besteden, behalve nu even reageren dan Bestrijden of er tegenin gaan heeft volgens mij ook totaal geen zin want dan krijgen dit soort figuren wat ze willen: aandacht en nog meer redenen om nog harder te roepen. Gewoon lekker laten gaan dit soort lui. (overigens goeie dat je aangaf mijn woonplaats te kunnen zien. Ik wil dat liever niet zichtbaar hebben dus het is aangepast)

6 augustus 2020 om 23:45

@ackaka ik ben dan ook enorm offended en er is mij groot onrecht aangedaan. Hopelijk trekken alle adverteerders nu hun handen af van Primetime. Weet Primetime wel hoe erg het voor mij is om hier in de provincie te wonen, sterker nog, ik ben hier opgegroeid. En dan wordt je zo weggezet, terwijl ik het al zo zwaar heb wordt ik ook nog eens weggezet als iemand in een bubbel. Hoe erg is dat! Ik eis rectificatie en genoegdoening! P.l.m! Provinciaal Lives Matters.

7 augustus 2020 om 00:06

@joaquin, je noemt ook wel plekken op waarvan ik denk, nee natuurlijk krijg je dat daar niet mee. In het OV zit 90% van de jongeren verzonken in iphone en airpods. Je moet meer denken aan plekken zoals hippe koffietentjes ed. Ik kom er zelf niet maar in vegan tentjes ook en zo zijn er wel mee plekken.

7 augustus 2020 om 06:59

Ik woon al mijn hele leven in de randstad, leef in een omgeving waar veel begrip en steun is voor mensen die zich gekwetst voelen, maar ook ik heb echt nog nooit meegemaakt dat iemand het raar vindt dat een heteroseksuele man naar een schaars geklede dame kijkt. Dit is echt de overtreffende trap van politieke correctheid. Kom op zeg, voor het voortbestaan van de mensheid is het nogal belangrijk dat er mannen zijn die opgewonden raken van blote vrouwen. Laten we dat aspect van de mensheid vooral niet gaan ontkennen.

7 augustus 2020 om 08:36

@joaquin, ik ben het helemaal met je eens. Internet maakt wat dat betreft soms het slechtste in de mens los, diep triest en vooral laf wat daar gebeurd. Ik woon overigens mijn hele leven al in de Randstad en zie het wel enigszins veranderen. Maar ik zie er ook genoeg die zoals het aangeeft onderdeel uitmaken van de 'echte' wereld. Gelukkig maar. Vind het overigens niet bepaald sterk om hier gelijk je oren naar te laten hangen, een aantal mindere reacties en hup verwijderen maar. Triest commentaar ook van dat soort ogenschijnlijke uebermenschen.

7 augustus 2020 om 10:33

Ik woon al mijn hele leven in Den Haag en ken ook vrijwel niet een van die wappies die op twitter roept dat er een internationale schaduwkabal is die handelt in pasgeboren babies. Ja een vriend die ik af en toe zie, begint een beetje complotgeneuzel rond te blaten. Wel vermakelijk in wat voor bochten zo iemand zijn geest kan wringen om maar in die waanzin te blijven steken. De mooiste vind ik, hoezo bewijs, bewijs jij maar dat het complot niet waar is!!! Ja, want zo werkt bewijslast, oen.

7 augustus 2020 om 22:01

Ik ken er toevallig wel 2 of 3 van de middelbare school. Ironisch genoeg precies de type mensen die je zou verwachten. Gestopt met school zonder diploma, van baan tot baan tot uitkering enz. Nu is eentje een zelfbenoemde liefdes coach en de ander noemt zichzelf ook een expert. Dagelijks mensen uitleggen over hoe wetenschap werkt en in het weekend coke snuiven. Wel alleen als een ander betaald, want ze doen het echt bijna nooit hoor.

Deze vrouw krijgt een compliment en dat kunnen we natuurlijk niet hebben, ook niet als grapje want hoe meer we als mens ontwikkelen hoe minder we kunnen hebben.

6 augustus 2020 om 22:47

Ik kan me alleen maar bij de complimenten aansluiten ! Maar wat je zegt.....over een paar jaar mag helemaal niets meer en is alles beledigend

Dus een vrouw mooi vinden is tegenwoordig al seksisme? En het ergste van alles is dat Ajax deze foto waarschijnlijk gaat verwijderen met als bericht: “we wilden niemand hiermee kwetsen, het was een domme fout. Excuses”. Als we dit soort dingen tegenwoordig niet meer kunnen hebben..

Boehoe zeg, rubbertegel maatschappij bij uitstek zeg.. Dame in kwestie heeft mooie billen die ze graag laat zien (vandaar de mini bikini) en de mannen werpen er geheel terecht even een blik op als ze langs loopt. Iedereen blij, next!

6 augustus 2020 om 23:08

Haha rubber tegel maatschappij.. leg uit aub

6 augustus 2020 om 23:14

Vind ik persoonlijk wel een mooie metafoor die ik laatst tegen kwam voor de hedendaagse maatschappij waarin Jan en alleman continu gekwetst is door vanalles en nogwat. Voor zulke mensen zouden we de aardbol moeten bekleden met rubbertegels zodat ze hun tere zieltje niet steeds stoten!

6 augustus 2020 om 23:16

Weet je wel hoe slecht al dat rubber is voor het milieu? Schaam je! 😉

7 augustus 2020 om 08:53

Hahah prachtig Skede. Ik denk dat we de optie moeten bekijken om de zachte tegels van biologisch afbreekbaar polylactide te maken om iedereen toch tevreden te houden!

Is toch lachen dit. De desbetreffende vrouw lijkt het maar wat mooi te vinden, anders draag je wel een gebreid badpak. Tegenwoordig moet je met alles wat je post oppassen of je niet een of andere groepering kwetst in hun optiek.

En diegene die klagen lopen als eerste met de kwijl uit de mond als ze desbetreffende dame zien op het plaatje. Houdt toch op met die onzin mensen, en ga genieten van het warme weer of ga werken.

Nouja zeg... Dit is toch een compliment naar de dame in kwestie? Wie kun je hier nou mee kwetsen? Ik denk dat die spelers er nog slechter vanaf komen. The thirst is real

De mensen die hierboven reageren + vz zelf snappen er weer helemaal niks van. Vrijwel alle mensen die actief zijn op twitter hebben een steekje los zitten vanwege hun constante drang hun mening te verkondigen. Nou zijn die meningen altijd extreem van aard, aangezien de gematigde / genuanceerde mens echt wel wat beters te doen heeft dan constant op alles en overal hun mening verkondigen. Dit betekent dat op vrijwel alle tweets iets 'negatiefs' vanuit een extreem standpunt is te bedenken. De mensen op twitter verkondigen dit extreme standpunt rijkelijk, waardoor al snel het idee ontstaat dat 'de mensen' deze tweet van Ajax 'onsmakelijk' vinden. Maar de waarheid is: de mensen vinden dat niet. Het is enkel een zeer klein, lichtelijk narcistisch groepje mensen dat dit soort standpunten heeft + de moeite neemt dit op het internet te zetten. Conclusie: polarisatie, de mensen die hierop reageren bij vz krijgen het idee 'waar gaat het heen met dit land' en VZ ziet veel clicks en reacties en denkt dus: dit scoort lekker, laten we dit soort posts maar regelmatig plaatsen. Conclusie van het verhaal: vooral negeren.

6 augustus 2020 om 23:13

Niet helemaal waar. Die minderheid waar je het over hebt bepaalt wel degelijk grotendeels de indeling van dit land, de politiek en de media. En dus is de vraag waar het met dit land heengaat wel gerechtvaardigd.

6 augustus 2020 om 23:37

Zeker waar. Echter is mijn appel om te negeren ook grotendeels bedoeld jegens die media (maar hier zie je helaas dus een perverse prikkel doordat dit soort berichten veel clicks krijgen), aangezien het werkelijk non-nieuws is. Tweets zijn enkel interessant als ik van Lefevre wil weten hoe het met Jakobsen is, of als we een ooggetuigeverslag krijgen vanuit Beiroet. Niet als het gaat om nietszeggende meningkjes van nietszeggende mensen met teveel tijd en teveel ego.

Pfffff is dat zo erg? Ik heb ook pas na 5 minuten kijken gezien dat het om spelers van Ajax ging

We moeten ook altijd wat te zeiken hebben. Kan alleen maar betekenen dat het goed gaat met ons als we ons ergeren aan dit soort kleine dingetjes..

Er loopt daar een vrouw in bikini wat nu?

En de post is al verwijderd. Man man wat een kut maatschappij leven wij in.

En maar opkomen voor de vrouw e.d. maar vele zien de vrouw helaas enkel als lustobject. Hier weer een vb. van. Ja de man en vrouw voelen tot elkaar aangetrokken maar de vrouw wordt heel erg bekeken en ook vaak zelfs betast, vooral in het uitgaansleven. Het seksisme viert hoogtij in de moderne wereld en we kijken er graag van weg, erg belachelijk. De vrouw wordt zelfs ingezet als lokobject in allerlei reclames en op tv e.d. om maar aandacht te trekken. Jammer ook dat sommige van hen het heerlijk vinden terwijl haar eer onbewust wordt aangetast. Het is een vreemdje wereldje aan het worden zo waar seksisme gewoon normaal is geworden. Jammer dat Ajax niet inzag en er ook in meegaat terwijl het gewoon niet oke is. Althans dat vind ik.

6 augustus 2020 om 23:11

Was jij misschien 1 van de reageerders op Twitter?Bij het racisme debat was je ook al zo'n enorme aansteller!

6 augustus 2020 om 23:12

Nope, heb geen twitter.

6 augustus 2020 om 23:14

Je zou er wel prima tussen passen . Misschien een accountje aanmaken binnenkort?

6 augustus 2020 om 23:21

Is goed man. Sterke inbreng.

6 augustus 2020 om 23:28

Veel plezier daar tussen alle andere kleinzerige en snel beledigde aanstellers.

6 augustus 2020 om 23:22

Ongekend hoe mensen ergens tegenwoordig seksisme, racisme of wat voor - isme dan ook in zien. Je moet tegenwoordig blijkbaar al op je hoede zijn om niet naar een mooie vrouw te kijken want o wee, dat is seksisme en seksisme viert hoogtij momenteel...

6 augustus 2020 om 23:27

Mag ik je even oprecht een vraag stellen. Dit weekend wordt het super warm weer en misschien ga je beetje afkoeling in een park of op het strand zoeken. Stel dat er langs jou een knappe, welgevormde (van voor en van achter if you know what I mean) blondine in een veeeel te strakke witte bikini rent, baywatch style. Wat doe jij met je ogen? Blijf je maar principieel strak naar voren staren omdat je haar niet wilt objectiveren? Wat doe je nou precies?

6 augustus 2020 om 23:33

Ik weet niet waar jij uitgaat maar als je zomaar een vrouw betast krijg je echt wel een klap op je muil van haar. Dat jij al deze dingen opsomt bij een onschuldige foto waar een paar gasten naar een vrouw kijken die het niet erg vind heeft meer met jou te maken. In jouw ideale leefwereld is alles grijs en kijken mannen en vrouwen niet meer naar elkaar. Vrouwen mogen zichzelf niet meer uiten en ontbloot tonen want anders zie jij ze als lustobject. En dan gaat bij jou de schakel naar seksisme. Want wie zegt dat ze haar als lustobject zien? Dat maak jij ervan. Ze kijken alleen even naar hoe ze eruit ziet.

7 augustus 2020 om 00:13

Agh droom lekker verder man. 1 voorbeeld is al genoeg. Zie hoe Helene werd behandeld door VI toen ze steeds in het programma kwam tijdens voetbal avonden. Hoe men reageert onder artikelen van haar. Ze krijgt de aandacht, vind ze vast fijn maar het fatsoen daarin is totaal verdwenen. Maar hey het zal wel allemaal een grap geweest zijn zeker. Ach, heb zo nog tig voorbeelden voor je. Je kan toch niet ontkennen dat de vrouw vanwege haar schoonheid anders behandeld wordt, en ook zo gebruikt wordt met allerlei reclames e.d. maar goed, dat zal jij vast allemaal wel normaal vinden. Prima maar dan verschillen wij daarin.

7 augustus 2020 om 08:54

Volgens mij vindt Helene dat alleen maar leuk. Ze had zelf al eens iets gezegd over Maradona en zij, wat ze opeens opnoemde. Maar je draaft wel door. Als een man een vrouw bekijkt, betekent niet dat diegene direct onfatsoenlijk is en de vrouw te grazen wilt nemen.

7 augustus 2020 om 01:53

Kom op, dit is toch geen seksisme? Dat vrouwen vaak betast worden en dit constant onder het tapijt wordt geveegd is natuurlijk schandalig en een groot maatschappelijk probleem. Dit staat daar echter los van en ik zie hier echt het kwaad niet van in. Een mooie dame die de aandacht van een aantal mannen trekt bij het voorbij lopen... kom op. Zolang ze haar niet aanraken of zelfs maar gaan catcallen is er toch geen probleem?

Zozo 5 jonge mannen op een strand kijken naar een vrouw in een bikini, moet niet gekker worden natuurlijk! Zometeen hebben ze dan ook nog eens het gore lef een vrouw aan te spreken, dan is het einde zoek natuurlijk en dat moeten we ZEKER niet willen!

6 augustus 2020 om 23:17

Jeetje wat erg allemaal hè? Wat voor drama moet het dan wel niet worden als een speler met haar naar bed zou willen? Moet hij dan aan de schandpaal?

Wat is er mis met de tweet?

Tjah, zij dragen tanga’s op het strand. Zij zoeken de aandacht. En wat wil je dan dat mannen gaan doen? Typisch weer deze heisa over helemaal niks.

Blijf het herhalen. Er is geen enkel onderwerp waar geen grappen over gemaakt mogen worden. Maar als je een grap maakt over een gevoelig onderwerp, dan moet je ervoor zorgen dat het een goede grap is. In het geval van Johan Derksen was het een slechte grap over een enorm gevoelig onderwerp. Ja, dan begrijp ik de ophef volledig. In dit geval is het een aardige poging tot een grap waarmee blijkbaar een groep (over)gevoelige mensen geraakt wordt. Tjsa, het is niet helemaal mijn humor. Maar is dit al een reden waarom we met z'n allen gekwetst moeten zijn? Kom nou. Soms krijg ik het idee dat we naar redenen aan het zoeken zijn om ons onderdrukt te voelen. Denk dat we moeten streven naar gelijke kansen voor iedereen, welke geaardheid, geslacht, huidskleur of achtergrond je ook hebt. En ja, dat betekent dat we moeten luisteren naar de kernboodschap van bewegingen als de Black Lives Matter movement, organisaties die de positie van de Lgbtq community uitlichten en bewegingen die streven naar een betere positie voor vrouwen op de arbeidsmarkt. Ja, als je luistert naar de kernargumenten kunnen we daar een betere maatschappij uit halen. Maar verontwaardiging over dit soort slechte/redelijke grappen zorgt ervoor dat de geloofwaardigheid van het kernargument verloren gaat. Dan gaat het over de bewoording en niet over de daadwerkelijke acties. Sterker nog, dan is de eerste reactie vrij simpel: als je hier al verontwaardigd over bent, wat zijn die kernargumenten dan nog waard?

Dus er komt een mooie vrouw langs en je kijkt er alleen even na. Dat is dus seksisme? Vrouwen lopen net zo hard dingen over mannen te roepen dus laten we eens kappen en niet overal een punt over maken. Trouwens denk ik dat deze vrouw het helemaal niet erg vind en geeft het haar juist het gevoel dat ze knap is. Vaak zijn het van die geitenwollen vrouwen met een boggel op de neus die schande van zulke dingen spreken. Misschien een soort jaloezie omdat bij die types zelfs de hond hun straal voorbij loopt.

7 augustus 2020 om 00:18

De underdog mag altijd iets meer. Bijvoorbeeld, vrouwen mogen roepen dat mannen kl**tzakken zijn. Mannen mogen niet zeggen dat vrouwen sl*tten zijn, want dat is vrouwonvriendelijk. Mannen moeten alles accepteren wat over hen gezegd wordt, en dan vooral de hetero man. Die mag niks, want hij leeft het ideale leventje. Die vrouw op de foto weet donders goed waar ze mee bezig is en dat is aandacht zoeken. Nou, die heeft ze gevonden.

De mensen die hier op reageren dat het seksisme betreft zijn echt heel snel aangeslagen. Wel is het een ongebruikelijke post voor de club ajax, dus ik kan me wel voorstellen dat allee pietlutten hier weer opspringen.

Vertrutting ten top tegenwoordig. Je mag ook bijna niets meer wat ook maar enigszins iemand tegen het zere been zou kunnen stuiten.. Nederland anno 2020.

Hmm zo apart, de betreffende dame loopt op strand in bikini, ze is Braziliaanse en waarschijnlijk vindt ze de aandacht allesbehalve erg. Ik weet haast zeker dat wanneer een Nederlands meisje voorbij zou lopen, op een strand in NL, dat de boys niet zo zouden staan kijken. Bij Nederlandse vrouwen merk ik namelijk, en dat hoor ik meer, dat ze het maar prima vinden om zich wat "mannelijker" te gedragen. Een soort van doorgeslagen emancipatie. Een vrouw die bier drinkt, veel bier drinkt, sarcastische grappen maakt, niet flirten (wat bij Braziliaanse ladies, en Zuid Amerikaanse ladies in het algemeen zeker wel gemeengoed is)... Dit is allemaal ook logisch, aangezien het leven in NL anders is dan in Zuid Amerika, waar het leven zich ten allen tijden veel meer buitenshuis afspeelt. Maar die "doorgeslagen emancipatie", zorgt er denk ik mede voor dat men zo reageert op Twitter. Het is goed dat vrouwen, in dit geval de NL vrouwen, zich rechten hebben verworven en dit blijven nastreven, alleen graag wel met behoud van hun natuurlijke vrouwelijkheid!

6 augustus 2020 om 23:33

Het is een beetje op de fiets van dat je verkeerd bezig bent als je een vrouw of een man bent. Het hele probleem is helaas dat onze hele maatschappij op dit gegeven gestoeld is: dat mannen en vrouwen anders zijn en daardoor vaak tot elkaar aangetrokken zijn. Maar nee, nu is het verkeerd als je als man mannelijk bent en andersom.

6 augustus 2020 om 23:49

@Nalyd, precies, het lijkt wel of het uiten van onze mannelijkheid (binnen de grenzen van het fatsoen, waar ik deze foto op Twitter ook onder schaar) niet meer openlijk mag of ongewenst is. Of zelfs als "verkeerd" wordt bestempeld. Waar hebben we het over...

En maar goed dat dit verwijderd is. Mannen die vrouwelijk schoon bewonderen. Het moet toch niet gekker worden?! What’s next, dat een van ze ook nog even een praatje met haar ging maken?! Nee jongens, gescheiden houden deze twee geslachten!

Zijn jullie het meisje aan het beoordelen op haar uiterlijk? Wat een schande we moeten allemaal ook naar lelijke vrouwen kijken!

Tsja was te verwachten in 2020,als dingen als monty python of little britain al niet meer kunnen dan is dit al helemaal fout.....fod ik verlang zo teruh naar de nineties.

Alles. Behalve een 10 maar goed. Tweet hoeft voor mij niet te worden verwijderd.

Haha gaan er malloten dit seksisme noemen? Discrimineren ze een vrouw door haar aantrekkelijk te vinden? Als 5 vrouwen een knappe man nakijken is er toch ook geen probleem?

Wie reageert hier zo zuur op?zijn dat jaloerse minder knappe vrouwen?of zijn dat types met een wat ouderwetse religie?

Als ajax constant van dit soort berichten zou plaatsen, dan moet je daar je vraagtekens bij plaatsen. Maar goed, dat is niet het geval. Gewoon jongen gasten die naar een in hun ogen mooie vrouw kijken. Niets mis mee lijkt me.

Probleem is dat Ajax zijn oren laat hangen naar deze personen. Gewoon laten staan, wat een gezeik zeg. Post daarna een foto van het vrouwen team waar een knappe man langs loopt. Gezeik klaar. Ik merk dat ik me steeds minder thuis ga voelen in deze gekropte samenleving.

Dan kan straks de nieuwjaarsduik in Scheveningen ook niet meer. Want daar flaneren ook alle dames om maar aandacht te krijgen en wij mannen mogen dan niet kijken. Dat hele Twitter en social media loopt uit de hand. VZ is natuurlijk ook een social media met meningen. Maar niemand hier met wat welke mening ook, wordt aan de schandpaal gezet in de media.

Die foto heb ik al eerder hier voorbij zien komen. Enfin, ik zie er geen kwaad in. Waarom mogen we als man een vrouw niet mooi vinden op basis van het uiterlijk? Vele relaties en huwelijken zijn ontstaan door deze natuurlijke selectie.

Het hele doel van social media en het posten van dingen is toch reactie krijgen? Vrouwen die gaan direct roepen dat dit sexisme is.. foei, mannen die kijken naar een vrouw.. nee alsof vrouwen dat helemaal niet doen.. mensen op social media hebben zo'n drang om hun mening te geven op alles! Hou het aub een beetje luchtig mensen. Je hebt 2 ogen gekregen van de lieve heer, niks mis mee om ze goed te gebruiken!!

Wat is hier nu weer mis mee? Het zijn toch gewoon jonge kerels? En ja die kijken wel eens naar mooie vrouwen zeker als je op het strand bent en er loopt een vrouw in een string en bikini rond, dat is toch gewoon natuur? Net of er geen vrouwen geweest zijn die naar die sportmannen kijken

Kom op zeg Dit zijn toch gewoon jonge kerels die naar een mooie vrouw kijken, dat gebeurt toch overal? Als je je hier druk om maakt heb je echt niks te doen

Ik vond het ook een rare post, niet dat er perse iets mis is met 'rubberneckin' maar het gaat hier om een account van een zeer grote voetbalclub en dat is dat soort content toch niet echt super gepast lijkt me.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 2.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
8.Ajax31
9.AZ10
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
A. OnanaKeeper10
N. TagliaficoVerdediger10
E. ÁlvarezVerdediger10
D. BlindVerdediger10
S. DestVerdediger10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Zaterdag 19 september
Manchester United schakelt door na het mislopen van Sergio Reguilón. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren